Päivän doping-käry

  • 1 042 409
  • 4 703

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Olen tämän jo muutaman kerran sanonut, mutta se että määrä on huulirasvaselitykselle mahdollinen ei mitenkään todista ettei steroidia olisi käytetty muutenkin.
Ei tietystikkään. Itse olen 100% varma, että kovempia aineita on vedetty ja huulirasvaselitys on ainoastaan peittely- yritys.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En minä ala sen enempää kiistelemään annetusta selityksestä, olen todennut että uskon sen ja se on mielestäni mahdollinen.
Kyllä, on mahdollista, että käry voi johtua tuosta voiteesta. Siis teoriassa. Mutta on täysin mahdotonta, että lääkäri on epähuomiossa määrännyt sitä Johaugille huomaamatta sitä näkyvää doping-merkintää. Ja on täysin mahdotonta, että Johaug olisi käyttänyt tuota voidetta epähuomiossa ja tarkistamatta sen sisältämiä ainesosia. Mutta siis jos tuota voidetta olisi levitetty Johaugin huulille, se mahdollisesti näkyisi myös doping-testissä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
@Leon kuten totesin en ala väittelemään annetusta selityksestä. En siis koita kumota mielipidettäsi. Sanotaanko siis näin että arvostan mielipidettäsi mutta olen eri mieltä. Ihmiset tekevät virheitä ja kuten sanotaan niin erehtyminen on inhimillistä. Ei siis lääkäri ole erehtymätön, eikä myöskään Johaug.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisi mielenkiintoista tietää että onkohan Johaug käyttänyt mahdollisesti samaan aikaa astma-lääkitystäkin... Ihan vaan sallittuinakin annoksina... Tuli vaan mieleen...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta pitäisi olla täysin selvää, että Johaug on vähintäänkin syyllistynyt törkeään huolimattomuuteen, jos hän on laittanut sellaista anabolista steroidia sisältävää voidetta iholleen, jonka pakkauksessa on doping-varoitus. Tällöin ymmärtääkseni dopingsäännösten nojalla minimissään hänelle tulee puolet maksimirangaistuksesta eli kaksi vuotta pitäisi tulla vähintään. En kylläkään usko, että Norjan ADT antaa vuotta enempää, joten eiköhän tuo CAS:issa lopulta ratkota, koska WADA tai edes FIS eivät taida tyytyä vuoden pannaan.

Toki toinen asia on se, että onko tämä Johaugin selitys uskottava. Ilmeisesti se menee juridisesti niin, että positiivisen testituloksen jälkeen ei tarvitse mitenkään aukottomasti "syyttäjän" eli antidopingviranomaisten todistaa ettei vastaajan eli Johaugin versio ole mahdollinen, vaan maksimirangaistukseen riittää se, että Johaugin selitys arvioidaan epätodennäköisemmäksi kuin vaihtoehtoinen skenaario eli aineen tarkoituksellinen käyttö. Minusta tässä on enemmän perusteita uskoa aineen tarkoitukselliseen käyttöön kuin vahinkoon.
 
Tosin tämä käryn jälkeinen aika on ollut Johaugille henkisesti raskasta aikaa joten en usko että Therese on ainakaan tällä hetkellä pystynyt treenaamaan paremmin kuin muut, samoin Johaugilta puuttuu kilpailukieltonsa ajan Norjan hiihtoliiton tuki, valmennus ja treenimahdollisuudet joka vaikeuttaa myös treenaamista, sekin haittaa että ei voi treenata normaalisti treeni- ja joukkuekavereidensa (ystäviensä) kanssa. Kilpailut ja selkeät tavoitteet rytmittää kautta ja myös nämä virikkeet puuttuvat kilpailukiellon aikana. Treenit toki voi suunnitella siten ettei tarvitse herkistellä kisoja varten, mutta se on oikeastaan ainoa varsinainen etu muihin nähden. Fasiliteetit, valmennus ja taustatuki ei ole samaa tasoa kuin silloin kun Johaug sai olla mukana Norjan joukkueessa.

Erinomaisia pointteja. En oikein osannut nähdä asiaa noin laajasta näkökulmasta kuin sinä. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi nyt kun oikein ajatuksella tuota luen.

Yhtä kaikki, jos Johaug uraansa kilpailukiellon jälkeen jatkaa, niin tuollaisena himoharjoittelijana ja lajin absoluuttisena huippuna palaa kyllä aivan varmasti suoraan lajin kirkkaimmalle huipulle. Näin uskon.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Muiden maiden urheilijat tietenkin kärsivät siinä, että heillä ei ole kilpailukieltojen aikana liittojen tukea valmennuksen, leirityksien ja muiden osalta. Kuitenkin Norjassa on niin fiksu systeemi, että jokainen käry on liiton vika, joten urheilijan menetykset korvataan niin paksuilla rahatukoilla, että sillä kyllä leiritykset ja tuet saa järjestettyä ihan itsekin ja vielä jää rahaa ostaa huulirasvaa ja astmalääkettä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Yhtä kaikki, jos Johaug uraansa kilpailukiellon jälkeen jatkaa, niin tuollaisena himoharjoittelijana ja lajin absoluuttisena huippuna palaa kyllä aivan varmasti suoraan lajin kirkkaimmalle huipulle. Näin uskon.

Kyllä minäkin uskon että jos ura jatkuu - jatkosta kysyttäessä Therese on kyynelsilmin kertonut rakastavansa kilpailemista Norjan väreissä ja palavasta halusta palata kilpailuihin niin nopeasti kuin mahdollista - kilpailukiellon jälkeen niin palatessaan Johaug taistelee jälleen varmasti palkintopallisijoista vaikka kilpailukiellon aikana harjoittelu onkin haastavampaa. Se mahdollinen paluu tietenkin riippuu tulevasta kilpailukiellon pituudesta.

@dana77 niin muutkin kärsii, en minä sitä kiellä. Kysymys on lähinnä pitääkö kärsiä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Therese Johaug on muuten Norjan suosituin urheilija kärystään huolimatta, kysely osoitti myös että norjalaiset luottaa Therese Johaugiin mutta silti pidettiin pienenä yllätyksenä että Therese on aivan kärjessä kun käryn odotettiin näkyvän reaktioissa mutta vaikuttaakin että norjalaiset ovatkin ennemminkin luoneet suojaavan renkaan Theresen ympärille. Theresellä on jutun mukaan siis iso luottamus pooli selkänojanaan.

Tässä linkki tuohon juttuun Norjan tv2 sivuille: Johaug er Norges mest populære idrettsutøver
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Therese Johaug on muuten Norjan suosituin urheilija kärystään huolimatta, kysely osoitti myös että norjalaiset luottaa Therese Johaugiin mutta silti pidettiin pienenä yllätyksenä että Therese on aivan kärjessä kun käryn odotettiin näkyvän reaktioissa mutta vaikuttaakin että norjalaiset ovatkin ennemminkin luoneet suojaavan renkaan Theresen ympärille. Theresellä on jutun mukaan siis iso luottamus pooli selkänojanaan.
Ihan ymmärrettävää. Ihmiset luovat idoleilleen jalustan, jolta heitä on hankala pudottaa, vaikka mitä paljastuksia tulisi eteen. Norjalaiset hiihtäjät ovat varmasti niitä kovimpia idoleita kansakunnalleen. En varmasti itsekään olisi aikoinaan uskonut Myllylän douppaavan, ellei olisi mennyt tunnustamaan. Olisin luultavasti uskonut minkä selityksen tahansa. Mielessäni oli kuva suoraselkäisestä karpaasista, jonka menestys pohjautui ainoastaan sisuun, räkään ja kovaan treeniin. Tuo tapaus avasi kuitenkin silmäni ja opetti kyseenalaistamaan. Kilpailu on kovaa ja menestys tuo menestyspaineita.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Norjalaiset on ihan äärettömän tyhmiä. Jo parin viimeisen vuoden tulosluetteloista voidaan lukea, että iso d on järjestelmällistä toimintaa Norjassa.

Hyvin keksivät huulivoiteen peitelläkseen asiaa. Siitä pisteet Norjalle.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ei voi kyllä ymmärtää tätä venkoilua ja selittelyä. Asia on päivän selvä, kun Johaug on jäänyt kiinni steroidien käytöstä. Jos lääke olisi täysin vastaava, jonkun sallitun lääkkeen kanssa jolla on sama nimi, niin ehkä selityksen voisi joku ostaakin. Tarinassa on kuitenkin niin paljon aukkoja, kun lääkäri on antanut lääkkeen, jonka on valmistanut yhtiö jonka palveluksessa lääkäri on aiemmin työskennellyt. Tähän kun lisätään että kyseessä on reseptilääke, joka pitää erikseen pyytää apteekista ja ostotapahtuman yhteydessä varoitetaan dopingista. Eikä nyt toki unohdeta sitä, että tuotteessa lukee ihan selkeästi päällä, että sisältää dopingia.

Tuollaiselle selitykselle olisi naurettu Norjassa, jos Krista Pärmäkoski tai Justyna Kowalczyk olisi kärynnyt samasta aineesta viime syksynä. Eikä sille pilkalle olisi tullut koskaan loppua.

Selittäähän saa ja tässä tapauksessa se kannattaa, sekä kuuluu asiaan. On paljon helpompi tulla takaisin "vahingon" jälkeen ja saada jotain sympatiaa osakseen. Meillä on lähellä hyvä esimerkki Kuitusen muodossa. Sitä minä en kerta kaikkiaan ymmärrä, että jotkut tyhmät vielä uskovat tuon selityksen ja selittelevät että alle 2v kilpailukiellolla pitäisi selvitä. Kaikki faktat kun lyödään pöytään, niin 4v kuulostaa paljon oikeudenmukaisemmalta, jos haluaa uskoa Johaugin vilpittömyyteen, niin ei voi kuin todeta että tyhmyydestä sakotetaan.

Tähän kun ynnätään tämä Sundbyn käry, niin ei tarvitse paljon miettiä, että ollaanko siellä valmiita liikkumaan harmaalla alueella. Kyllähän siellä ollaan ja liikutaan suhteellisen törkeästi. Tästä lähtien myös ilmeisesti aiotaan liikkua törkeästi ja avoimesti. Toki rajoja pitää jatkossa noudattaa. Sundbyn kohdalla ei ollut niin tarkkaa.

Hieman yksinkertainen kuva jää norjalaisista ja muista jotka Johaugia ovat valmiita puolustamaan. Kannattaa saa ja sympata. En itsekään usko puhtaaseen urheiluun, mutta kun kiinni on jääty niin rangaistuksen pitää olla samassa linjassa kuin kilpasiskoilla. Sääntöjä on rikottu ja sen mukaan pitää mennä. Ei tuota FIS:ssä mietittäisi sekuntiakaan, että minkälaista rangaistusta se Pärmäkoski pääsisi nauttimaan, kun Suomen ADT laittaisi samantien kiellot kohdalleen ja Pärmäkoski yrittäisi CAS:n kautta saada rangaistusta alennettua kahteen vuoteen.

Täydellistä pelleilyä ja jotkut tuohon vielä uskoo. Hieman yksinkertaisen kuvan antaa itsestään. Siihenhän tuolla mediasirkuksella pyritään. Uhriutetaan Johaug ja lasketaan tasaisin väliajoin sopivaa materiaalia. Säännöstellään medianäkyvyyttä ja valitellaan kun ei pääse treenaamaan.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hieman yksinkertainen kuva jää norjalaisista ja muista jotka Johaugia ovat valmiita puolustamaan. Kannattaa saa ja sympata. En itsekään usko puhtaaseen urheiluun, mutta kun kiinni on jääty niin rangaistuksen pitää olla samassa linjassa kuin kilpasiskoilla. Sääntöjä on rikottu ja sen mukaan pitää mennä. Ei tuota FIS:ssä mietittäisi sekuntiakaan, että minkälaista rangaistusta se Pärmäkoski pääsisi nauttimaan, kun Suomen ADT laittaisi samantien kiellot kohdalleen ja Pärmäkoski yrittäisi CAS:n kautta saada rangaistusta alennettua kahteen vuoteen.
Aika harva norjalainen oli valmis kyseenalaistamaan Dählienkään puhtauden, vaikka 90-luvulla hänen ja monen muun huippuhiihtäjän veriarvot olivat reilusti kohollaan. Tämän vahvisti silloinen FIS:in maastohiihdon päällikkö. Dählie puolustautui kiistämällä tämän ja kehotti kääntymään FIS:in antidopingasiantuntijan Rasmus Damgaardin puoleen. Yleensä tämä puolustuspuheenvuoro ja se, että Dähliellä on todistajakin, tarttuu yleisön mieleen. Ei se, että tämä Damgaard kuitenkin sanoo, ettei ole koskaan nähnytkään Dählien veriarvoja 90-luvulla. Kuinka moni norjalainen edelleenkin uskoo, että tämä hiihdon kiistaton kuningas oli täysin puhdas ja että hänen veriarvonsa ovat olleet normaalit, aikana jolloin EPO jylläsi kestävyysurheilussa? Veikkaisin valtaosaa, vaikka tämä on vahvistettu viralliselta FIS:in taholta.

SVT: Dähliellä ja useilla huippuhiihtäjillä epäilyttävän korkeat veriarvot | Yle Urheilu | yle.fi
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Venäläisväite: Roman Eremenko -päätöksen vetkuttelun todennäköinen syy selvisi

Vaikuttaisi, että Roman paljastui kokkelivekkuliksi, ja päätöksen venähtämisen syyksi on paljastumassa jonkin sortin vilunkipeli testitilanteessa.
Veikkaan, että yllätystesti on tullut todellisena yllätyksenä, kun hänet oli testattu jo aiemmin ja sitten paniikissa yritti jotain tuossa mahdolliseen käryyn johtaneessa testissä.

Luultavasti tänään tulee vastauksia.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kyllä Johaugin kuuluu saada parin vuoden penaltin joko sen vuoksi, että on tarkoituksellisesti ottanut tuota ainetta tai vaihtoehtoisesti sen vuoksi että on ollut täysi idiootti.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Suomen melkein varma arvokisapaikka kaatuu kokkelivekkulin kikkailuihin.

Olisiko norjalaisessa selityspakissa mitään sopivaa antaa Romanille: "Lääkäri antoi ja sanoi sen olevan tomusokeria, minä vaan vedin nokkaan." - Roman Eremenko kertoo itkuisena.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jotenkin tällaista olisi ennemmin odottanut vanhemmalta Eremenkon pojista, mutta ilmeisesti Roman ei ollutkaan niin paljon Alekseita fiksumpi kuin vaikutti olevan.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Surullista. Näyttää siltä, että Jeremenkon veljeksillä elämänhallinta on heikoissa kantimissa. Toivottavasti nuorin veli osaa ottaa opiksi.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Surullista. Näyttää siltä, että Jeremenkon veljeksillä elämänhallinta on heikoissa kantimissa. Toivottavasti nuorin veli osaa ottaa opiksi.

Huippu-urheilija (tai mikä tahansa starba) ja kokaiini ei ole mikään ennenkuulumaton yhdistelmä. Idiootti vain antaa mahdollisuuden kiinnijäämiselle ja kärsii tyhmyydestään ansaitusti seuraavat pari vuotta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kauan muuten Kokaiini näkyy testeissä jos sitä vaikka edellisenä viikonloppuna on tullut sieraimiin vedettyä? toki norjalaisittain tässä tosiaan on varmasti kyse ollut vain siitä että mies on ollut leipomassa ja vetänyt tomusokeria sieraimiin vahinkossa ja jostain syystä arvot on noussut.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Eremenko ajatellut, että jos vetää kokkelia, niin on kuin Maradona.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Vähintään oikea seuraamus Roman Eremenkolle. Helvettiäkö pitää mennä imuroimaan jauhoja nokkaansa. Itse asiassa huumeista seuraavien bannien oikean tason pitäisi olla vieläkin kovempi. Isot joukot faneja ja varsinkin nuoria faneja tapaavat katsoa ylöspäin noita tyyppejä.

Laittaisin jo pilvitouhuista ensikertalaiselle pari vuotta ja toisesta kerrasta nappikset naulaan. Kokkelista saisi tempaista neljä vuotta kilpailukieltoa saman tien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös