Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 260 232
  • 6 355

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt hukkaat kyllä pointin ainakin osittain. Ei sopimusta voi solmia jouluna, mikäli toinen osapuoli ei sitä halua ja vaikka haluaisi, voi hintapyyntö olla niin kova, että lisänäyttöjä tarvitaan. Pikkaisen ihmettelen tätä haluasi näpäytellä Junnoa ja Ahoa kovin vaillinaisin tiedoin.

Mutta miksi pitäisi puolustellakaan noin kovasti vaillinaisin tiedoin? Kuitenkin sopimuksen tekeminen vasta kauden jälkeen on varsin poikkeuksellista (mainitsemastani trendistä huolimatta), siitä olet varmaan samaa mieltä? Jos jouluun mennessä on nähty, ettei pelaajalla ole kiinnostusta jatkosopimuksen solmimiseen niin sitten on seurajohdon tehtävä päättää annetaanko pelaajan silti pelata isolla vastuulla vai annetaanko vastuu sellaisille, joiden jatko on varma. En minä kuitenkaan sano, että tuossa on vain yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Varmasti tilanne on haastava Aholle ja Junnollekin. En kuitenkaan usko, että hekään haluavat toimia jatkossa ihan näin vaan pohtivat mitä itse kukin voisi tehdä toisin.

Sinä sanot: "Jee, me saatiin sopimukset!"
Minä taas sanon: "Jee, me saatiin sopimukset! Ehkä jouduttiin maksamaan vähän kovempi hinta, mutta jee me saatiin silti sopimukset!"

Eiks tää mene jotakuinkin näin eli aika lähellähän tässä ollaan :) Tämä riittää osaltani, sillä toistamme vähän samaa asiaa. Tai ainakin minä toistan.
 

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiinnosta tulen vertaamaan tulevien kausien aikana Heshkaa Masuhriin, etenkin nimen kirjoitusvirheiden muodossa
Jippii, nyt saatiin Bryhnisveen ja Ohtamaata ootellaan. Tästä tulee mielenkiintoista. Onneksi Ronkhainen ja Kuokkhanen todistavat ettei sitä hootakhaan ihan joka paikhaan voi laittaa. Okei, poistun pathiolle...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta miksi pitäisi puolustellakaan noin kovasti vaillinaisin tiedoin?
Siksi, että mielestäni Aho ja Junno tekivät miehentyön solmiessaan sopimuksen Janne Kuokkasen kanssa. Mielestäni on outoa kritisoida sopimuksen ajankohtaa ja esittää omia mielikuvia siitä, kuinka sopimus on nyt kalliimpi kuin toisella tavalla toimittuna olisi ollut. Tällainen kritiikki, vailla oikeaa tietoa asiasta, ei ole minusta rakentavaa, vaan enemminkin nyhjää tyhjästä -meininkiä. Tiedossamme oleva fakta on se, että Kuokkanen on nyt Kärppien sopimuspelaaja. Siitä ei tarvitse mutuilla, vaan olla tyytyväinen työhön, jonka seurajohtomme on asian eteen tehnyt.

Kuitenkin sopimuksen tekeminen vasta kauden jälkeen on varsin poikkeuksellista (mainitsemastani trendistä huolimatta), siitä olet varmaan samaa mieltä?
En tiedä, onko kauden jälkeen sopimuksen tekeminen poikkeuksellista. Mielikuvani on, ettei ole. Muistaakseni tosiaan Salomäki toimi aikanaan samoin kuin Kuokkanen, eli mittautti markkina-arvonansa, eikä kirjoittanut jatkosopimusta samointein.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensin itketään, että miksi Kuokkasen kanssa ei tehdä sopimusta ja sitten ku se tehdään, niin sekin on tehty väärin. Tosi asia on kuitenkin, että täällä foorumilla me voimme vain arvailla syitä sille, miksi sopimus julkaistiin "vasta" nyt.

Kuokkasen ja Ronkaisen jatkot ovat erittäin positiivisia uutisia. Saatiin pari lahjakasta junnua useamman vuoden sopimuksella. Norski taas saa vähän pitemmän mahdollisuuden näyttää mitä osaa ja jos taito ei riitä niin voidaan laittaa jatkamaan matkaa. Minusta ihan reilu meininki kaikkia kohtaan. Voihan se olla, että onkin huippujätkä tai sitten ei..se nähdään vatsa syksyllä, mutta joka tapauksessa aivan turha etukäteen haukkua
 

Ilen kädet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid, NHL
Loistavaa, pitkät sopparit junnuille ja pakistoon leveyttä. Nyt kun halotaan hiuksia ja yritetään edelleen olla negoja, kuka tietää milloin nuo sopparit on tehty? Tänä päivänä ne julkaistiin.

Täällä joku aiemmin osasi kertoa että Kuokkanen harjoittelee muualla kuin kärppien kanssa... onko tietoa missä?

Vai oliko vain veden lisäystä nega -myllyyn?
 
Loistavaa, pitkät sopparit junnuille ja pakistoon leveyttä. Nyt kun halotaan hiuksia ja yritetään edelleen olla negoja, kuka tietää milloin nuo sopparit on tehty? Tänä päivänä ne julkaistiin.

Täällä joku aiemmin osasi kertoa että Kuokkanen harjoittelee muualla kuin kärppien kanssa... onko tietoa missä?

Vai oliko vain veden lisäystä nega -myllyyn?
Ettet vain sekoita Helsingissä treenanneeseen Puljujärveen? Eipä taida noistakaan treeneistä mitään uskottavaa tietoa muutenkaan olla.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka en usko, että suurlupaus Janne Kuokkanen pelaa Kärpissä maksimissaan kuin yhden kauden ja kovasti kehittynyt Taneli Ronkainen kaksi kautta, niin kivasti Ronkaisen ja Kuokkasen pitkät sopimukset tuovat uskottavuutta, jatkuvuutta ja pitkänteisyyttä Kärppien tekemisiin.

Minulla on kutina, että Jesse Puljujärvi pelaa Kärpissä vielä ensi kauden. Loukkaantumisesta ja leikkauksesta toipuminen vie aikaa, ja onko Puljujärvi näin rikkonaisen lopputalven, kevään ja kesän jälkeen henkisesti ja fyysisesti valmis vielä Pohjois-Amerikkaan? Myönnän, että parhaimmillaan Puljujärvi pelasi väläyksittäin tasolla, jolla olisi kolkuteltu Leijonien MM-joukkueen portteja, NHL-ykkösvarauksen titteli olisi ollut lähellä ja sitä myöten NHL-sopimus ja varma pelipaikka siellä hyppysissä, mutta aivan vielä Puljujärvi ei ole valmis NHL:ään. Kausi Kärpissä voisi olla vielä paikallaan. Tarvitaan ehjä kausi. Näin rikkonaisen lopputalven, kevään ja kesän jälkeen tämä ei todellakaan ole paras lähtökohta Pohjois-Amerikkaan. Hyvä kausi Kärpissä ja Liigassa, dominointia, pisteitä ja tehoja, maajoukkuepaita, seurajoukkuemenestys, kova itseluottamus - niin ne olisi paras lähtökohta Pohjois-Amerikkaan. Olisi hienoa nähdä kaksi suurlupausta Janne Kuokkanen ja Jesse Puljujärvi pelaamassa kimpassa koko kauden Oulun Kärppien pelipaidassa.

Luulen, että Kärpät hakee hyökkäykseensä 2-3 hyökkääjää ja yhtä puolustajaa, jotka tulevat Kärppiin elo- ja syyskuussa. Suikkanen sanoi tuon Pookin haastattelussa, eikä se vaade ole minun silmissä muuttunut tämän päivän sopimusuutisten eikä Ahon haastattelun jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo Bryhnisveen voi olla ihan riittävä puolustaja liigaan. Jopa Kärppiin. Kyllä tuolta Allsvenskanista hyviä hakuja SaiPaan on tullut ainakin sekä PSN että Lofquist. Itse asiassa aika samat tehot tehnyt tämä teidän hankinta kuin Lofquist. Ja kyllähän Lofquist täytti ihan vahvistuksen kriteerit eikä vaan ollut täytepelaaja. Minusta tämä on hyvä haku.
 

sinikettu

Jäsen
Eiköhän tämä viimeistään sinetöinyt sen oletuksen, ettei Kärpillä ole kovan tason soppareita allekirjoitettuna, ei edes Ohtamaan. Kova työnsarka tulee olemaan iskukykyisen hyökkäyksen rakentaminen, ellei esimerkiksi niin hyvä "tuuri" käy, että sieltä KHL:stä romahtaisi muutama joukkue, josta pelaajia saisi kaapattua.
 

Ilen kädet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid, NHL
Eiköhän tämä viimeistään sinetöinyt sen oletuksen, ettei Kärpillä ole kovan tason soppareita allekirjoitettuna, ei edes Ohtamaan. Kova työnsarka tulee olemaan iskukykyisen hyökkäyksen rakentaminen, ellei esimerkiksi niin hyvä "tuuri" käy, että sieltä KHL:stä romahtaisi muutama joukkue, josta pelaajia saisi kaapattua.

Menee huhu&mutu -osioon, mutta itselläno on taas aivan eri kutina. Luulempa että Ohtamaa ja pari muutakin isompaa kalaa on katiskassa. Jos vaan ei lännen ja idän ihmeet saa vielä kiskottua pois. Makustellaan nyt julkaistuja, jännätään draftit ja katsotaan sitten, vieläkö vonkaleet on katiskassa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Eiköhän tämä viimeistään sinetöinyt sen oletuksen, ettei Kärpillä ole kovan tason soppareita allekirjoitettuna, ei edes Ohtamaan.
Ohtamaan osalta voit huokaista, sillä se ei 1.7. mitään sopimusta kiekkoliigoihin tule saamaan. Hyvällä tuurilla Putlerin liigaa vielä pääsee kokeilemaan toistamiseen.

Toki ranteet saa vetää auki vaikka tänään.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Lupaava maailmanmestarijuniori teki kasvattajaseuransa Oulun Kärppien kanssa kolme vuoden jatkosopimuksen. Minä en voi enempää vaatia ja pidän tätä pitkää jatkosopimusta täydellisenä asiana. Jos tämä on naiivia, niin olen suosiolla ja tyytyväisenä naiivi. Jokatapauksessa tällaisten nuorten pelaajien sopimukset ovat sen verran halpoja, jottei Kärpät tästä sopimuksesta itselleen kivirekeä ole peräänsä saanut, se on varma.

Kärpät on maksanut kovat oppirahat case-Granlundista ja siitä seuranneesta imagotappiosta. Olemme varmaan molemmat tässä suhteessa varsin naiiveja :) Itse näen tämän myös erittäin hienona asiana, jatkumoa omien junioreiden esiinmarssille on edelleen tarjolla Kärppä-paidassa ja se jos mikä lämmittää sydäntä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minulla on kutina, että Jesse Puljujärvi pelaa Kärpissä vielä ensi kauden. Loukkaantumisesta ja leikkauksesta toipuminen vie aikaa, ja onko Puljujärvi näin rikkonaisen lopputalven, kevään ja kesän jälkeen henkisesti ja fyysisesti valmis vielä Pohjois-Amerikkaan?

Mä en enää tiedä uskoako Jessen puheita vai ei. Sanoi keväällä, että on kunnossa, eikä ollut, vaan polvileikkaus oli edessä. Nyt hän sanoo,että on VARMASTI valmis änäriin, kun syksy tulee. Uskoako vai ei! Olisihan se mahtavaa, jos hän vielä Kärpissä yhden kauden pelaisi, mutta vieläkään ei siihen usko riitä. Kyllä se rapakon takana tekee mahtavaa uraa. Tämän luulon varassa siis olen.
 

Routajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, voittava sukupolvi
No Jesse nyt varmasti omasta mielestään oli kunnossa, pystyihän sillä polvella pelaamaan hei, vaikka vähän sattuikin. :D
Ja harvemmin noista vammoista huudellaan kun kausi vielä jatkuu. Pronssipelin jälkeen kun Jesse ois sanonut, et joo, onhan tuo polvi leikkauksen tarpeessa mut meen kumminkin u18-kisoihin, niin huhhei vaan niitä lööppejä ja haastattelujonoja Jessen luokse. Ymmärrän hyvin, että on halunnut olla asiasta hiljaa. Sanoihan tuo yhdessä haastattelussakin, että on tietoisesti ottanut etäisyyttä julkisuuteen. Ja ymmärtäähän sen kun miettii, millaista ryöpytystä Laine, ja Puljukin, on tammikuusa lähtien saaneet.

Mä kyllä uskon, että Jesse pelaa ensi kauden Amerikassa. Oli se sitten NHL:n tai AHL:n puolella. Uskon nimittäin, että vaikka a:han päätyisi, tulisi Jesse silti olemaan se ensimmäinen ylöskutsuttava. Ja tätä mahdollisuuttahan ei ole jos Jesse täällä pelaisi. Muutenkin on hyvä päästä organisaatioon sisälle, kun kuitenkin tulee tulevaisuudessa isossa roolissa siellä olemaan, oppimaan pienen kaukalon salat ja ennen kaikkea olla siellä englanninikielisessä työskentely-ympäristössä.

Edelleenkään en jaksa uskoa, että nyt julkaistut sopimukset olisivat pois siitä "etsitään vielä paria hyökkääjää ja yhtä pakkia"-ilmoituksesta. Kärpätkin taisivat uutisessaan käyttää termiä jatkosopimus eli eiköhän noita UUSIA sopimuksia ole todellakin vielä se kolmisen kappaletta ainakin tulossa. Itse usko siihen, että ainakin se Ohtamaa julkaistaan heti lomien päätyttyä, hyökkääjiä ehkä odotellaan vähän pidempään. Jos sitten alustava joukkue olisi kasassa kun joukloueharjoitukset taas alkavat.
 
Näissä tekstiksi puretuissa haastatteluissa on aina se ongelma että missä suhteessa sanomiset ovat tuotettuun tekstiin. Tässä mielessä on paha Ahon haastiksesta päätellä tarkoittiko hän juuri uusia hankintoja vai sopimuksia yleensä. Saattoi hyvin puhua vain soppareista tms.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näissä tekstiksi puretuissa haastatteluissa on aina se ongelma että missä suhteessa sanomiset ovat tuotettuun tekstiin. Tässä mielessä on paha Ahon haastiksesta päätellä tarkoittiko hän juuri uusia hankintoja vai sopimuksia yleensä. Saattoi hyvin puhua vain soppareista tms.
Kyllä se on 99.99% tarkoittanut uusia soppareita, koska puhui myös että P-Amerikka "aukeaa" 1.7 alkaen. Mikäli ei (johon nyt ei usko erkkikään) niin on se Aho kyllä sitten todella sekaisin, jos aattelee tuollaisella kokoonpanolla pärjätään ja "kyllä siihen pystyyy kovat pelimiehet hommata siirtorajalla".
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No Jesse nyt varmasti omasta mielestään oli kunnossa, pystyihän sillä polvella pelaamaan hei, vaikka vähän sattuikin. :D
Ja harvemmin noista vammoista huudellaan kun kausi vielä jatkuu. Pronssipelin jälkeen kun Jesse ois sanonut, et joo, onhan tuo polvi leikkauksen tarpeessa mut meen kumminkin u18-kisoihin, niin huhhei vaan niitä lööppejä ja haastattelujonoja Jessen luokse. Ymmärrän hyvin, että on halunnut olla asiasta hiljaa. Sanoihan tuo yhdessä haastattelussakin, että on tietoisesti ottanut etäisyyttä julkisuuteen. Ja ymmärtäähän sen kun miettii, millaista ryöpytystä Laine, ja Puljukin, on tammikuusa lähtien saaneet.

Tottahan tuokin on, mutta kun osasi näytellä niin pirun hyvin=) Aineksia Hollywoodiinkin!

Laine nyt näyttää tykkäävän olla linssilude, suorastaan nauttii julkisuudesta. Kai se sit menee noin, jos rankataan melkein ykköseksi, tiä häntä.Pulju ei niin välitä moisesta, mutta osaa ottaa vastaan kyllä mediankin myllytyksen. Onneksi on saanut tosiaan olla rauhassa. Mesotkoot Laineen ja muiden kanssa mun puolesta. Onneksi se drafti on kohta ohi ja pääsee hetkeksi irti kiekosta keräämään voimia syksyä varten. Kovaa se on fanillakin;)
 
Kyllä se on 99.99% tarkoittanut uusia soppareita, koska puhui myös että P-Amerikka "aukeaa" 1.7 alkaen. Mikäli ei (johon nyt ei usko erkkikään) niin on se Aho kyllä sitten todella sekaisin, jos aattelee tuollaisella kokoonpanolla pärjätään ja "kyllä siihen pystyyy kovat pelimiehet hommata siirtorajalla".
Nojoo, P-Amerikkakommentin perusteella näin.

Huomionarvoista muuten että Aholla oli väkisinkin tiedossa Kuokkasen ja Ronkaisen sopimustilanne tuossa haastattelussa, mutta vältti silti kehuskelemasta tulevilla uutisilla kun ilmeisesti ei ollut vielä varmaa (kolme päivää haastiksen ja uusimman tiedotteen välillä, toki haastattelutilanteen ja julkaistun jutun välillä oma aikansa). Eli elää kuten opettaa eikä uusia tietoja tule ennen kuin ne ovat 100 % varmoja. Ihan hyvä ettei lähtenyt leppyyttelemään kannattajia tulevilla uutisilla jos täyttä varmuutta vielä ollut, oli nimittäin aika otollinen paikka sellaisellekin kun eletään jo kesäkuuta ja toimittaja tenttaa sopimustilanteesta.
 

Pikos79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sopimuksi on olemassa Ahon haastattelu lausunnoista huolimatta. Neuvottelut P-Amerikkaan sekä myöhästynyt KHL tilanne painavat päälle. Tietoni mukaan kärpät on aktiivisesti hakeneet ratkaisua viimeisien puolustuksen aukkojen täyttämiseksi. Saarijärven pelaamisesta Oulusta on käyty neuvotteluja niin miehen itsensä kuin P-Amerikan herrojen kanssa. Lisäksi KHL:ssä esiintyneet ex-kärppä pakit ovat osa ratkaisua. Ilmeisesti käynee niin, että toinen suuntaa Sveitsiin/ulkomaille ja toisesta saisimme nauttia ensi kaudella Oulussa jos KHL:n suhteen ei tapahdu ihmeitä heinäkuun alkuun mennessä.

Hyökkäyspää on kimuraisempi mutta kaikista haastatteluista huolimatta toimistolla on nimet tiedossa jo mm ykkössentterin pestiin mutta nyt vain odotellaan ettei meidän kannalta enään tapahdu mitään pahaa. Heinäkuussa pääsemme varmaan lähemmäs totuutta jo ensi kauden joukkueen suhteen. Hyökkääjien suhteen joudutaan kuitenkin turvautumaan ulkomaisiin nimiin ainakin näillänäkymin.
 
Sopimuksi on olemassa Ahon haastattelu lausunnoista huolimatta.

Aho kielsi valmiiden ja varmojen sopimuksien panttaamisen, ei sitä että sopimuksia olisi tällä hetkellä pelaajien kanssa jotka saattavat pelata lopulta KHL:ssä.

Sulla on kyllä kovan luokan lähteet jos osaavat kertoa että Kärpät etsii pelaajia ensi kaudelle. Höysteenä vielä tiedot että niitä katsellaan KHL:stä.
 
Viimeksi muokattu:

Pikos79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sulla on kyllä kovan luokan lähteet jos osaavat kertoa että Kärpät etsii pelaajia ensi kaudelle. Höysteenä vielä tiedot että niitä katsellaan KHL:stä.

Tarkoitus oli kertoa, että Kärpät on tilanteessa jossa sen ei enää tarvitse etsiä pelaajia vaan nimet on tiedossa jo organisaatiossa. Mutta ketäpä se kiinnostaa kun ei tänne ketään tuu..
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tarkoitus oli kertoa, että Kärpät on tilanteessa jossa sen ei enää tarvitse etsiä pelaajia vaan nimet on tiedossa jo organisaatiossa. Mutta ketäpä se kiinnostaa kun ei tänne ketään tuu..

En epäile etteikö Kärpillä olisi vaihtoehdot kartotettu ja esisopimuksia tehty. MIelenkiintoista olisi tietää että mistä sinä tiedät? :)
 

JPL

Jäsen
Sopimuksi on olemassa Ahon haastattelu lausunnoista huolimatta. Neuvottelut P-Amerikkaan sekä myöhästynyt KHL tilanne painavat päälle. Tietoni mukaan kärpät on aktiivisesti hakeneet ratkaisua viimeisien puolustuksen aukkojen täyttämiseksi. Saarijärven pelaamisesta Oulusta on käyty neuvotteluja niin miehen itsensä kuin P-Amerikan herrojen kanssa. Lisäksi KHL:ssä esiintyneet ex-kärppä pakit ovat osa ratkaisua. Ilmeisesti käynee niin, että toinen suuntaa Sveitsiin/ulkomaille ja toisesta saisimme nauttia ensi kaudella Oulussa jos KHL:n suhteen ei tapahdu ihmeitä heinäkuun alkuun mennessä.

Hyökkäyspää on kimuraisempi mutta kaikista haastatteluista huolimatta toimistolla on nimet tiedossa jo mm ykkössentterin pestiin mutta nyt vain odotellaan ettei meidän kannalta enään tapahdu mitään pahaa. Heinäkuussa pääsemme varmaan lähemmäs totuutta jo ensi kauden joukkueen suhteen. Hyökkääjien suhteen joudutaan kuitenkin turvautumaan ulkomaisiin nimiin ainakin näillänäkymin.

Melko riskillä lähdit ensimmäistä viestiä kirjoittamaan Jatkoaikaan. Ei siinä mitään, jos on tietoa ja sitä jakaa tai huhuja kertoo huhuna, mutta varaudu kovasanaiseen palautteeseen, jos kertoo tietona huhuja. :)

Toki aika yleisesti olevaa tietoahan tuo on, pl. Saarijärven tilanne. Olisi kyllä yllättävää, jos Vili tänä vuonna sitten tänne tulisi pelaamaan, kun ei viime vuonnakaan häntä päästetty. Pelasi kuitenkin erinomaisen kauden OHL:ssä.
 

Pikos79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikös sitä pidä tehdä aina näyttävä sisääntulo, jotta saa kerättyä huomiota. Mikäänhän ei ole niin varmaan kuin epävarma mutta tietooni koskien sopimustilannetta en itse epäile mutta en lähde hirveästi kehumaankaan tai saati lyömään vetoa. Saarijärveen osoitetut neuvottelut tulivat kyllä puskista mutta kaikkihan loppukädessä riippuu henkilöistä, jotka päättävät seuransa asioista P-Amerikassa. Hienoa olisi kyllä nähdä Vili pellaamassa täällä.

Omaan jo yli 20 vuoden seuraamiseen/fanittamiseen kova palaute täällä tai muualla ei aiheuta lommoja :) Ainoa lommoja aiheuttava asia on Oulussa pyörivä ikuinen pessimismi missä jo osa tietää ettei me voida pärjätä enää koskaan kun ei meille edes ketään tuu pelaamaankaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös