Ottelutapahtuma ja lipunmyynti

  • 178 862
  • 727

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
TuTon Facebook-sivuilla oli 3.2.2014

"Maanantai on täällä taas. Tänään ei pelata, mutta hallilla ja toimistolla sorvit pyörivät täysillä. Pudotuspelit lähestyvät ja sen merkeissä lähestymmekin kaikkia TUTO-korttilaisia puhelimitse lähiaikoina, joten pidähän luuri ulottuvillasi."

Itselleni tuo soitto on jo tullut. Tarjous oli 165 eur. Mikäli TuTo sattuisi putoamaan jo puolivälierissä niin seuraavan vuoden TuTo-korttiin tai kausikorttiin saisi 65 eur hyvitystä. Ensi kuulemalta kuulosti hyvälle, mutta muutaman laskutoimituksen jälkeen en kyllä itse ottaisi tuollaista riskiä, vaikka sillä varmistaisi paikan hallissa. Jos en tavallista kertalippua saa niin sitten katson Mestis-TV:stä.

Soittivat minullekin. Hyvä ajatus tuo soitto, samalla sai vähän puolin ja toisin kuulostella tunnelmia ja antaa sekä kehuja että rakentavaa palautetta. Kyllä tuosta jää henkilökohtaisempi vaikutelma kun toimistolta soitetaan kannattajalle ja kysellään mielipidettä, vaikka pääasia olikin tämän pleijarikausikortin tarjoaminen.

Omalla kohdallani pleijarikortti vain ei käy, sillä pudotuspelien pelipäivät ovat eri kuin runkosarjassa. Pudotuspeleissäkin voi tulla ja tuleekin sellaisia päiviä, jolloin olen vakiona iltavuorossa töissä, jolloin en kuitenkaan pääsisi paikalle. Eli 165 euroa ei kannata sijoittaa jos ei kaikkiin peleihin pääse. Ja irtoliput ovat vähän halvempi sijoitus, elleivät sitten kaikki pelisarjat veny ylipitkiksi.

Saisi ainakin mahdollinen puolivälieräsarja katketa nopeasti TuTon hyväksi. Puolivälierät ovat muutenkin turhauttavia. Joko ne ovat pakkopullaa matkalla kohti isompia pelejä tai sitten tulee armoton vitutus kun kausi katkeaa äkisti hyvästä runkosarjasijoituksesta huolimatta.

Lisäksi tämän auditointihässäkän pitäisi kyllä selvitä ennen kuin mitään pleijarikortteja ostaisin. Jos tulee odotettu mutta silti tympeä saunakabinettipäätös nostaa Sport liigaan jo ennen kuin pleijarit edes alkavat, niin kyllähän se vähän intoa syö loppukaudesta. Toki pleijareissa tulee käytyä, mutta mitään ekstraa ei viitsi sen jälkeen niin innolla maksaa.

Aikamoinen farssi näistä auditoinneista tulee joka tapauksessa. SM-liigan hallituksen puheenjohtajahan tokaisi tämän kuolemattoman viisauden tänään Ylen haastattelussa:
Luin Helsingin Sanomista tänään, että SM-liigaseurojen liikevaihto ja tase ovat jonkin verran isompia kuin mestisseuroilla.

On kyllä helvetin heikolla tolalla tämäkin asia, jos tämä itsestäänselvyys pitää Puttosen oikein Hesarista lukea, ennen kuin asia menee perille. Miksiköhän liikevaihdot ovat heikompia kun pelataan LeKiä ja K-Vantaata vastaan kuin jos pelattaisiin HIFK:iä ja Kärppiä vastaan sekä Turussa vaikkapa paikallispelejä?
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En tiedä mitä mieltä muut koko hommasta on, mutta minusta keskittyminen pitää olla tämän kauden mestaruudesta.

Positiivista tuossa oli, että TUTO:n puolelta on sanottu ettei mihinkään kabinettipäätökseen uskota, mutta tavoite on nousta.

Hakuprosessiin lähtö oli tietysti siinä mielessä järkevää, että saadaan tiedot mitä se vaatii. Näiden pohjalle siis suunnataan, mutta lähtökohta on säilytetty.

Eli laitetaan asiat kuntoon ja saavutetaan urheilullinen tavoite. Mestaruuden kautta ylöspäin, mikäli muut asiat kunnossa.

Omistuspohjan laajentaminen on kait vielä hakusessa ja en ihan usko, että siihen olisi vielä ratkaisua löytynyt.

Mutta nyt siis keskitytään kauden loppuihin peleihin ja toivotaan, että ne jotka ostavat pleijjarikortin pääsevät siitä nauttimaan eikä alennusta tarvitse edes miettiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On kyllä helvetin heikolla tolalla tämäkin asia, jos tämä itsestäänselvyys pitää Puttosen oikein Hesarista lukea, ennen kuin asia menee perille.

Mestis-kannattajilla on siis vielä pieni toivonkipinä. Jos vaan joku kirjoittaisi sinne Hesariin, että karsinnat halutaan - ja tulee - säilyttää. Jos kerran se on se informaatiokanava näille päättäjille.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon playoff puhelu tosiaan itsellenikin tupsahti. Mukavaa että kyselivät kiinnostusta ja tekivät tarjouksen. Hiukan hinta mietitytti, mutta taidan hankkia kortin. Hinta on varmasti edullinen jos TuTo menee finaaleihin asti. Tosin jos tiputaan aivan finaalien kynnyksellä, kortti tuntuu hintavalta. Lisää arvoa kortille tosiaan toisi myös "varma" tieto Mestiksen voittajan nousemisesta Liigaan. Luottoa riittää kuitenkin täällä finaalipaikkaan vielä runsaasti ja sen takia pidän korttia hyvänä hankintana. Ehkä kuitenkin pudotuspelien kortin hintatakuun olisi voinut vielä paremmin portauttaa joukkuen sijoitukseen. Nyt hyvitystä saa vain jos ensimmäisellä kierroksella tiputaan.

Liigan hallituksen puheenjohtajan kommentit kertovat Puttosen olevan aika pihalla. Tuossa asemassa pitäisi olla ns. jo ensimmäisen käden tietoa Liigan ja Mestiksen taloudellisesta tilanteesta, eikä tarvitsi luottaa toisen käden Hesarin toimittajiin. Hiukan tulee mieleen nämä Puttosen Kreikan lainoihin sijoittamiset, mitkä hän perusti julkisuudessa näytettyihin Merkelin lausuntoihin. Merkel arvatenkin pelasi julkisuudessa omia pelejään ja todellisuus oli aivan muuta.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kävin tänään ilmaislipulla TPS-Kärpät -ottelussa, josta jäi käteen huomioita sekä pelistä että ottelutapahtumasta. Tässä keskityn jälkimmäiseen.

TPS/SM-liigaottelutapahtuman hyvät puolet (eli mitä voisi TuTonkin peleissä huomioida ja parantaa):
+Ennen peliä ja erätauoilla valot ovat himmeinä/osin pimeinä, mutta katsomossa valot eivät ole täysin poissa - katsomosta näkee paremmin tulla pois. Kupittaalla saa joskus vaeltaa sysipimeydessä katsomoihin.
+Taustamökä eli musiikki ja mainokset soivat selkeästi hiljaisemmalla volyymilla kuin Kupittaalla. Ne erottuvat mainiosti, mutta eivät peitä kaikkea alleen eikä äänen tasossa esiinny kovia piikkejä, jotka riipovat korvia. Tästä mallia mielellään Kupittaallekin.
+Ei muovitorvia katsomossa! Ei läpsyttimiäkään, mutta ei niitä ole onneksi enää Kupittaallakaan.
+Enemmän palvelupisteitä auki erätauolla ja väylät väljempiä. Halli on toki isompi jne, mutta Kupittaalla voisi myös vähän tasoittaa ns. "tulppia" hallin käytävillä jos mahdollista. Pizzaslice-paikan siirto käytävältä toiseen kulmaan jo tehtiinkin viime pelissä, se oli oivallinen veto.
+Mentiin SM-liigaan tai ei, niin kyllä se mediakuutio vain tarpeen olisi, olisi ollut tarpeen jo alun perinkin. Hidastukset maaleista ynnä muut tuovat lisäarvoa.
+Erätauko-ohjelmaa on tarjolla enemmän, Kupittaalle voisi ottaa välillä vaikka taitoluistelijoita tai muuta.

TPS/SM-liigaottelutapahtuman huonommat puolet (eli missä TuTo on edellä):
-Ottelun alkuseremoniat ovat Kupittaalla ryhdikkäämmät, erityisesti TuTon sisääntulo ilman kypäriä ja jämptin rivakasti.
-Kuvien heijastaminen jäähän on Kupittaalla hyvä idea.
-Tepsin "kissat" ovat aika vaisuja esityksissään ja vähän liian pyntätyn näköisiä, TuTon tytöt ovat luonnollisemman näköisiä ja hymy aidomman näköinen. Makuasia toki.
-Lapsille Mehukatti-corner on Kupittaalla ehdoton.
-Mediakuution puutteen takia Kupittaalla ei myöskään tarvitse kärsiä jatkuvista yleisön kuvaamisista ja epämääräisistä hassutteluista kuten Kiss Cam, Dance Cam ynnä muut pelleilyt. Kiekkoilu on vakava asia, ei katsomossa tarvitse suudella tai tanssia!

TuTon kannattaisi pitää omat hyvät linjansa ja rohkeasti napata muualta muiden hyvät ideat ja kehittää vielä ottelutapahtumaa. Monet muutokset eivät edes vaatisi suurta rahallista panostusta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen olin itsekkin katsomassa ottelua Hk-Areenslla. Vaikeaa on verrata kahta eri tapahtumaa.

Äänen taso kaiuttimista oli ok, mutta siihen vaikuttaa varmaan muukin kuin säädöt. Hallin rakenne tekee varmaan auttaa asiaan. Toisaalta en ole alaa tunteva, joten tämä kommentti voidaan sivuttaa.

Pientä kannatusta tuli välillä eri puolilta hallia ja sitä olidi hyvä nähdä myös Kupittaalla. Läpsyttimiä oli eilen kyllå tuolla toisessakin hallissa. Ei tietenkään kaikilla ja veikkaan, että niitä jaettiin haluaville. Ei siis joka penkissä, Läpsyttimet eivät oke sellainen meluhaitta minun mielestå.

Meduakuutio olisis ihan hyvä lisä, jos siitä näkisi hidastuksia ja mahdollisia epäselviä tilanteita. Tietysti myös mainokset ok. Kaikki muu pussailut voitaisiin jättää kyllä pois.

Mutta nyt tuli tuo toinenkin taas nåhtyä monen vuoden jälkeen. Iso halli, joten eilinen kahdollinen katsojamäärä ei ruuhkaa aiheuttanut. Tiedä sitten mikå tilanne on jos katsojamäörä tuplaantuisi.

Itselleni hallin sijainti on huono. Vaikka sinne bussilla pääsee kai kivasti, mutta niin pääsee akupittaalle myös. Ja kåvely pelin jålkeen kohti keskustaa ei kyllä onnistu tuolta toiselta niin mukavasti kuin Kupittaalta.

Kupittaan hallin muutoksesta on kerrottu, mutta missä ajassa ja millä rahoilla se tehtåisiin, on täysin epäselvää. Tuskin kaupungilla ihan heti sellaiseen rahaa löytyisi. Mutta siihen palataan sitren varmaan, jos onnistutaan Mestis voittamaan ( ja niinhän tehdään) ja se riittäisi herroille. Silloinhan aikaa olisi koko vuosi etsiä ratkaisua. Mielummin siis edelleen omassa hallissa, kuin vieraana toisaalla.
 

Jazzy76

Jäsen
-Ottelun alkuseremoniat ovat Kupittaalla ryhdikkäämmät, erityisesti TuTon sisääntulo ilman kypäriä ja jämptin rivakasti.
-Kuvien heijastaminen jäähän on Kupittaalla hyvä idea.
-Tepsin "kissat" ovat aika vaisuja esityksissään ja vähän liian pyntätyn näköisiä, TuTon tytöt ovat luonnollisemman näköisiä ja hymy aidomman näköinen. Makuasia toki.
-Lapsille Mehukatti-corner on Kupittaalla ehdoton.
-Mediakuution puutteen takia Kupittaalla ei myöskään tarvitse kärsiä jatkuvista yleisön kuvaamisista ja epämääräisistä hassutteluista kuten Kiss Cam, Dance Cam ynnä muut pelleilyt. Kiekkoilu on vakava asia, ei katsomossa tarvitse suudella tai tanssia!

Huomoita huomioista.

- Kupittaa on pienempi halli ja katto matalalla. Tästä syystä videoiden ja valojen heijastaminen on merkittävästi helpompaa. Turkuhallissa vastaavan näyttävyyden teko maksaisi mansikoita hallin koon takia - vaikka valoa on enemmän.

- Kypäröittä tulo on kyllä hyvä idea.

- Turkuhallissa on lasten hoitopiste, johon lapsen voi jopa jättää. Paikalla on samainen Mehukatti ja pomppulinna tms. Sitä et voi laittaa miinusten puolelle.

- Tuton peleissäkin on tanssityttöjä, mutta ne kuvataankin vain Mestis-tv:hen. Jos hallissa olisi videotaulu, niin varmasti näkyisivät.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
-Mediakuution puutteen takia Kupittaalla ei myöskään tarvitse kärsiä jatkuvista yleisön kuvaamisista ja epämääräisistä hassutteluista kuten Kiss Cam, Dance Cam ynnä muut pelleilyt. Kiekkoilu on vakava asia, ei katsomossa tarvitse suudella tai tanssia!

Tästä voi olla monta mieltä. Dance Cam on siksi huonohko idea, koska ehkä kerran viidestä se oikeasti saa kuvattavan yleisön edes vähän liikkeelle, eli ei toimi. Kiss Cam taasen -- kun se toimii -- on hyvää pelikatkoviihdettä. Pusut saavat yleisöltä aplodeja ja pari nauraa iloisesti. Kiekkoilun vakavuudesta voi olla monta mieltä, mutta katsomotoiminta on se sitten suutelu, tanssiminen tai kannattajminen ei ole tekemisissä kiekkoilun vakavuuden kanssa.

Mediakuutio Kupittaalle olisi hyvä asia, mutta miten se mahtuisi matalaan halliin?
 

Jazzy76

Jäsen
Tästä voi olla monta mieltä. Dance Cam on siksi huonohko idea, koska ehkä kerran viidestä se oikeasti saa kuvattavan yleisön edes vähän liikkeelle, eli ei toimi.

Täällä vieraissa pöydissä keskustellaan, mutta sen verran vielä, että sitä dancecamia on käytetty Turkuhallissa reippaammin tällä kaudella, että jengi oppii sen. Kehitystä on tapahtunut – on vakavaa tai ei.

Kupittaalle kyllä mahtuisi videotaulu ihan hyvin. Se ei tosin olisi suuren suuri, mutta onhan halli paljon pienempi. Esim. Raumalla taitaa olla käytössä sellainen pienempi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
eCiuj kirjoitti:
Mediakuutio Kupittaalle olisi hyvä asia, mutta miten se mahtuisi matalaan halliin?

Tätä on jo ihan mainoksissakin ihmetelty, heh.

Mitä Liigaan nouseminen vaatii? - YouTube

Vakavammin puhuen, onko mediakuution muotoa tai tarkoitusta määritelty tarkemmin? Onko kysymyksessä vain näyttö, mistä pystytään näyttämään hyvää kuvaa ja muuta tietoa koko halliin? Toisin sanoen olisiko mahdollista levittää mediakuution sivut vaikka hallin neljän sivun yläpuolelle erillisiksi näytöiksi saavuttamalla sama tarkoitus? Yhdessä nämä ajaisivat saman asian ja ratkaisu olisi ainutlaatuinen.

Itse kaipaisin muutenkin jotain speciaalia ja näyttävää kupittaalle, mitä ei muualta löytyisi ja joka herättäisi laajempaakin kiinnostusta. Tällaista voisi käyttää hallilla myös vetonaulana. Vaikka tämän mediakuution kanssakin voisi miettiä, olisiko mahdolista hankkia jonkunlainen 3D näyttö ilman laseja tai jotain? Lasereilla toimiva "leijuva kuutio" oli aivan mahdoton vetonaula, jos toimisi hyvin ja voisi avata sponsoreillekin mahdollisuuksia aika näyttäviin mainoksiin. Tosin hinta ja tekniikka voi olla tässä tapauksessa ne ydin kysymykset, tilan puute ei olisi enää ongelma.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jaahas, paikkalippuja kokeillaan taas vaihteeksi.

http://www.tutohockey.fi/fi/uutisarkisto/paikkaliput-ottavat-paikkansa-marli-areenalla

Mitähän tuo runkosarjakokeilu oikein tarkoittaa TUTO-kortin omistajien näkökulmasta? Joudutaanko me hyppimään penkiltä toiselle kun ne ottelulipun ostaneet yrittää väkisin tuoda sen perseensä sille omalle paikalleen? Tuskin on ihan loppuun asti mietitty tätä.

Muutenkin olen itse sitä mieltä, että paikkaliputtomuus toimii parhaiten jopa silloin kun väkeä on paljon. Siihen on Kupittaalla totuttu, ja viimeksikin paikkalippukokeilu meni aika perseelleen.

En pidä siitä, että muutoksia tehdään vain muutosten vuoksi. Tässä on vähän sellainen maku.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
En sinänsä vastusta muutoksia ja uudistuksia, mutta mielestäni TUTOn peleissä on ollut mukava, kun on saanut valita itse paikkansa ja vaihtaa sitä erittäin sen mukaan, mihin suuntaan TUTO milloinkin hyökkää. Tai jos jossain pelissä on halunnut seurata tarkemmin esim. pakkien työskentelyä tai toisinaan aistia tunnelmaa lähempää kenttää heti pleksin takaa siitäkin huolimatta, että siitä ei näe kaikkia kenttätapahtumia niin hyvin. Itse asiassa istumapaikan valinnalla pelin voi nähdä tai kokea hyvinkin eri tavalla, ja se on mielestäni ollut hyvä asia.

Tuo kohonneet katsojaluvut perusteena jotenkin vähän ontuu. Tällä kaudella tasan kerran on ollut se tilanne, että paikat olivat vähissä, mutta en kokenut sitä silloinkaan ongelmana. Pääsääntöisesti tilaa on ollut lähes joka puolella siinä määrin, että katselukulman on voinut vapaasti valita.

Paikkaliput tulevat toki siinä vaiheessa ajankohtaisiksi, kun halli alkaa olla täynnä. Tällöin pitäisi myös TUTO-korttilaisille varata jokin tietty alue ja merkitä se hyvin sekä tiedottaa asiasta etukäteen.

Ja vielä yksi asia, mihin lapsen kanssa pelissä käyvänä toivoisin lisätietoa on, että miten nämä ilman lippua mukaan pääsevät alle kouluikäiset istuvat kuvioon? Eli onko esim. 6 vuotias otettava syliin, mikäli oman paikan vieressä ei ole vapaita paikkoja, ja vaikka toisella puolella hallia olisi tyhjää?

Noh, toivottavasti halli on jatkossa niin täynnä, että merkityt paikat ovat olleet pakollinen kehitys ja toivottavasti kaikki em. asiat huomioidaan ja hoidetaan niin, että katsomossa ei tarvitisisi näistä asioista murehtia.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tätä on näköjään pakko koittaa silloin tällöin. Edes ajatuksen tasolla homma ei voi toimia, jos samaan tilaan samoille paikoille myydään sekä numeroituja että numeroimattomia lippuja. Käsirysy ei viime kokeilun aikana ollut kaukana, ja oman lusikkansa soppaan toivat järjestysmiehet ja lipunmyyjät, jotka antoivat katsojille seuran virallisesta linjasta poikkeavia ohjeita paikan valinnan suhteen.

Pudotuspeleissä homma on sinänsä ok, mutta vaikuttaa sinnekin turhalta käytännöltä. Runkosarjan lopussa tehtävä kokeilu on tässä tilanteessa lähinnä sama kuin jos pankin odotusaulassa osalle asiakkaista annetaan vuoronumerot ja osan käsketään jonottaa samalle tiskille ilman numeroa. Soppa on valmis.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Välillä on tosiaan ollut järjestysmiehilläkin homma hukassa. Minulla on tarrattu kausikorttipaikka, eli siinä ei saisi istua muut kuin minä, jos olen paikalla.
Pari kertaa olen kuitenkin joutunut selittämään, että olen kyllä maksanut koko kauden käyttöoikeudesta siihen penkkiin, vaikka järjestysmies onkin antanut ohjeet, että mihin tahansa saa istua. Sitten ollaan ihmetelty penkissä olevaa tarraa ja verrattu sitä kausikorttiini ja taas väitetty, että järjestysmies sanoi...

Voi olla kyllä hankala systeemi, jos on noita "paikattomia" TUTO-kortteja myytynä kovinkin paljon.

Nykyisessä systeemissä on silti niin paljon plussaa, etten haluaisi sitä lähteä muuttamaan ellei ole pakko.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Toveri-76 kirjoitti:
En sinänsä vastusta muutoksia ja uudistuksia, mutta mielestäni TUTOn peleissä on ollut mukava, kun on saanut valita itse paikkansa ja vaihtaa sitä erittäin sen mukaan, mihin suuntaan TUTO milloinkin hyökkää. Tai jos jossain pelissä on halunnut seurata tarkemmin esim. pakkien työskentelyä tai toisinaan aistia tunnelmaa lähempää kenttää heti pleksin takaa siitäkin huolimatta, että siitä ei näe kaikkia kenttätapahtumia niin hyvin. Itse asiassa istumapaikan valinnalla pelin voi nähdä tai kokea hyvinkin eri tavalla, ja se on mielestäni ollut hyvä asia.

Tuo kohonneet katsojaluvut perusteena jotenkin vähän ontuu. Tällä kaudella tasan kerran on ollut se tilanne, että paikat olivat vähissä, mutta en kokenut sitä silloinkaan ongelmana. Pääsääntöisesti tilaa on ollut lähes joka puolella siinä määrin, että katselukulman on voinut vapaasti valita.

Samaa mieltä. 1500-2000 katsojan peleissä vielä paikkoja pysyy vielä hyvin vaihtelemään ilman ongelmia. Mielestäni sillä on myös katsojalle lisäarvoa pelissä, että pystyt näkemään pelaajien otteita eri paikoilta. Sitten jos mennään 2500+ katsojamääriin, niin alkaa pelätä, että pääseekö erätauolla takaisin istumaan, eikä välttämättä uskalla jättää paikkaansa ilman vartiointia.

Pudotuspeleissä halli tuskin tulee ensimmäisillä kierroksilla täyteen, varsinkaan jos lippujen hintoja nostetaan huomattavasti. Ehkä kuitenkin viimeistään Finaaleissa (jos sinne päästään) tilanne alkaisi olla se, että numeroituja paikkoja olisi hyvä olla. Tietenkin taka-ajatuksena voi olla myös paikkojen eritasoinen hinnoittelu. Keskikatsomoiden hinta voi olla nousussa ja seisomapaikat ovat kaiketi edullisia.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Avaanpa pikkaisen verhoa tämän ajatuksen taustalta täältä toimiston puolelta. Ongelma joka ei suoranaisesti vaikuta katsojiin, muodostuu siinä vaiheessa, kun hallissa on yli 2000 ihmistä: oheismyynti ei enää kasva; päin vastoin, kääntyy jopa laskuun. Tämä johtuu siitä, ettei kukaan halua nostaa pyllyään penkistä, koska tämä johtaa paikan menettämiseen -> lisätulot jäävät saamatta, mutta samaan aikaan hallivuokra nousee.

Ongelmaksi tämä paikattomuus muodostuu siinä kohdin, kun reissuun on lähdetty vähän isommalla porukalla (usein "poikaporukalla" matsia katsomaan lähtenyt ryhmä, joka miellään käyttäisi rahaa erätauoilla virvokkeisiin), vierekkäisten paikkojen löytäminen on hankalaa.

Paikkalippu helpottaa myös niitä katsojia, jotka eivät käytä rahaa erätauoilla oiheistuotteisiin; vessakäynti ei tarkoita sitä, ettei istumapaikkaa enää haluamassaan kohdassa ole saatavilla.

Uskoisin itse, että mikäli runkosarjassa tätä testataan, on kyseessä vain kurvit - pitkät sivut -luokitus. Pudotuspeleissä sitten käytössä ovat pelkästään numeroidut liput ja kausikortit.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Todellakin, jos ja toivottavasti kun yleisömäärä on 2000+ niin uudistus on ihan looginen. Itse ostin loppupeleihin kausikortin, joten eipä tarvitse jonottaa ja paikka halutussa paikassa on taattu.

Pudotuspelien kausikortin hintaa on arvosteltu, mutta varsinkin jos koko runkosarjan on katsonut 95 eurolla, niin en suuremmin kiukuttelisi.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kiitoksia Rosvoroopelle syiden avaamisesta. Kuulostaa loogiselta ja perustellulta. Ehkä olisi ollut hyvä kertoa ja perustella uudistusta vähän huolellisemmin niin ei syntyisi heti myrskyä vesilasiin. :)

Pudotuspelien kausikortin hintaa on arvosteltu, mutta varsinkin jos koko runkosarjan on katsonut 95 eurolla, niin en suuremmin kiukuttelisi.

Totta. Kävin kurkkaamassa Sportin sivuilta heidän pudotuspelikausarin hinnan ja oli aika paljon kovempi hinta. Hinnoittelu on kyllä vaikea asia...

Ei saisi myydä liian halvalla, mutta toisaalta taas olisi tärkeää saada enemmän yleisöä, jotta halliin saataisiin parempi tunnelma ja sitäkin kautta tyytyväisempiä ja uudelleen palaavia asiakkaita. Ennen kaikkea yhteistyökumppanien saamiseksi ja nyt ehkä Liigan auditointiryhmän vakuuttamiseksi laajasta kannattapohjasta, tulisi saada katsojamäärät ylöspäin. On selvää, että korkeilla lippujen hinnoilla tätä kehitystä vaikeutetaan. Uskon, että suuri osa TUTOn kannattajista on myös niitä, joilla ekonomiset kentät eivät ole samaa luokkaa kuin monilla TPS:n kannattajilla, ja hintoja nostamalla nämä voisivat alkaa äänestää jaloillaan. Eli hintojen nousu pitää tehdä pikku hiljaa.

Niin paljon kuin TUTO on ollut mediassa näkyvillä tämän ja viime kauden aikana, ja miten hyvää peliä TUTO on esittänyt, olen kummastellut, miten katsojamäärät eivät ole merkittävästi nousseet. Runkosarjassa yleisöä toivoisi olevan aina siinä 2000 paikkeilla ja muutama peli saisi olla 3000 katsojaa vetävässä hallissa loppuunmyyty, mutta vielä ei olla kovinkaan montaa kertaa oltu lähelläkään tätä.

Mitä tulee oheismyyntiin, niin tällä kaudella on ollut muutamia kertoja myyntipisteitä kiinni. Epäilemättä toimistolla on laskettu ja optimoitu parasta mahdollista kannattavuutta (myynti suhteessa henkilöstökuluihin), mutta siltikin olisi toivottavaa, että kaikki pisteet olisivat aina auki. Mikäli jono ei ole tolkuttoman pitkä, mitä se on silloin, kun osa myyntipisteistä on kiinni, edistäisi se heräteostosten tekemistä.

Niissä peleissä, missä on eniten yleisöä, voisi kokeilla myöskin menneisyydestä tuttuja kiertäviä myyjiä, joilla olisi esim. karkki- ja sipsipusseja sekä limuja kantotelineessä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Uskoisin itse, että mikäli runkosarjassa tätä testataan, on kyseessä vain kurvit - pitkät sivut -luokitus. Pudotuspeleissä sitten käytössä ovat pelkästään numeroidut liput ja kausikortit.

Edelleen jäi nyt vastaamatta, että mitä tämä käytännössä tarkoittaa kausikorttilaisten kannalta? Minulla on TuTo-kortti, mutta pitääkö nyt käydä erikseen jonottamassa jotain paikkalippuja (edes kurviin tai pitkään sivuun) runkosarjan aikana? Ja kun istumaan pääsee, niin sitten pitääkin jo pomppia jatkuvasti pois paikaltaan jos siihen paukahtaa joku, jolle on myyty paikka siihen istuimeen juuri äsken ovelta? Siinä tuntisi itsensä toisen luokan kansalaiseksi, vaikka se tuskin on se mielikuva, joka TuTo-korttilaisille halutaan jättää.

Entäpä kun tulee kaverin kanssa matsiin, ja kaveri ostaa irtolipun, joka osoittaa tiettyyn katsomonosaan, joka voi olla hyvinkin täynnä. Sitten ei pääsekään viereen istumaan omalla TuTo-kortilla, koska paikat on varattu paikkalippulaisille. Kuka sellaista haluaisi?

Minusta tämän kokeilun voisi jättää runkosarjassa kokeilematta, se sekoittaa pakkaa aivan liikaa. Pudotuspeleissä sitten vaikkapa puhtaalta pöydältä kun TuTo-kortit eivät enää ole voimassa. Surkeaahan se on tismalleen samalta paikalta koko matsia katsoa, mutta kaipa sen pudotuspeleissä kestää.

Ensi kaudeksi täytynee sitten jättää TuTo-kortti ostamatta, jos sillä joutuu sitomaan itsensä tiettyyn paikkaan koko kaudeksi eikä ole enää mahdollista saada kaveria viereen istumaan, koska naapuripaikka on myyty jollekin toiselle. Irtolippujen ostaminen kausikortin sijasta tietää toki vähäisempää käyntiä peleissä, mutta minkäs teet.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei ole kyllä kertaakaan tällä kaudella yhtä Sport-matsia lukuun ottamatta sellaista tilannetta ollut, että katsomossa liian ahdasta olisi ollut. Yleisömäärätkään eivät ole erityisesti kasvaneet, päin vastoin viime peleissähän on lukema ollut varsin alhainen. Reilut 1500 oli viimeksikin.

Väitän kyllä, että myynnin heikkeneminen isompien yleisömäärien suhteen johtuu hyvin pitkälti siitä, että myyntipisteiden jonot ja osin sijainnit on suunniteltu huonosti, ja sekä myyntipisteille että käytäviin muodostuu pahoja pullonkauloja, joista ei pääse läpi eikä ohi. Esimerkiksi pääsisäänkäynnin myyntitiskien jonot menevät samaan suuntaan kuin vessajono, mikä aiheuttaa paitsi käytävälle suman, myös aggressiivista tönimistä ja väärinkäsityksiä, kun osa tunkee väkisin vessaan nakkipiirakkajonon läpi.

Jos hallilla on enemmän väkeä, niin minun oheismyyntini ei ole sen takia laskenut, etten uskaltaisi paikaltani poistua vaan siksi, että käytävien kulmat ovat ahtaita sumppuja ja hieman alimiehitetyissä myyntipisteissä on liian pitkät jonot. Ongelmia alkaa tulla jo noin 1700+ katsojan otteluissa, tällöin ei välttämättä enää jaksa tai ehdi jonottaa, eikä halua survoa tietään ns. tulppakohtien läpi. Esimerkiksi "Aamuset-cornerin" aluetta voisi rajata vähän pienemmäksi, nyt sen ohi ei meinää päästä ja usein se on puolityhjillään.

Siitä plussaa, että mainio pizzacorner siirrettiin pois käytävää tukkimasta lähemmäksi hallin pääsisäänkäynnin kulmaa. Pizza tulee usein ostettua, mutta vanhassa paikassa sai lähes nyrkkeillä tiensä ihmismassan läpi.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Tuo kaverin kanssa matsiin tuleminen minuakin mietityttää. Usein käyn kyllä yksinkin ja istun siinä kausikorttituolissani koko matsin, ellei välillä tule päätyravintolasta katsottua koko matsia. Mutta silloin kun eri kokoonpanossa olen hallilla ollut, olemme aina olleet minun tuolini ympärillä. Voi vaikuttaa siihen, että soittaako kaverille ja pyytää matsiin, vai meneekö vaan yksin kun on helpompaa siten.

Se tosiaan voisi ratkaista nykyisellään tulossa olevan ongelman, että paikkaliput eivät olisikaan varsinaisia paikkalippuja, vaan katsomo-/sivu-/päätylippuja?
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Koko teksti...

Hyvinkin asiallisia perusteluja, kiitos niistä.

Mutta, älkää nyt helvetissä alkako tässä runkosarjan aikana sähläämään paikkapolitiikan kanssa. Nyt kun kaikki katsojat ovat koko pitkän kauden tottuneet istumaan missä mielivät, ja vieläpä vaihtelemaan sitä paikkaa eräkohtaisesti, niin ei kyllä ongelmitta selvitä, mikäli nyt alatte "testailemaan".

Eli, ihan OK jos/kun pleijareissa on paikkaliput, kunhan se tehdään kaikille selväksi hyvissä ajoin. Mutta unohtakaa kokeilut runkosarjassa. Mitä testaamista asian tiimoilta edes on? Ja vaikka tuohon joku järkevä selitys löytyisikin, niin on se nyt vaan ihme mikäli ette oikeasti tajua, millaisen ärräpääkavalkadin saisitte aikaan tuolla kokeilulla.

Minulle ei ole minkäänainen ongelma vaikka joka toisessa pelissä olisi paikkaliput ja joka toisessa ei. Mutta kun siellä hallissa pakkaa joka kerta olemaan 1500-2000 muutakin. Ja niistä 100-300 tulee muuttumaan enemmän tai vähemmän kyrpäotsaisiksi, mikäli alatte vielä runkosarjassa koeponnistamaan paikkalippukäytäntöä.

Ja vielä varmuuden vuoksi toistan itseäni: On todellakin ihan OK, jos pleijareissa tulee olemaan paikkaliput, kunhan asiasta vaan infotaan lippuja ostavia hyvissä ajoin. Mutta sen sijaan tuon paikkalippukäytännön ""testaaminen" vielä tässä runkosarjan aikana on kerrassaan aivan hanurista.

Ainiin, millä argumenteilla aiotte perustella ihmisille, etteivät he enää saakaan istua mihin haluavat? Nimittäin olette viime keväästä asti markkinoineet korttia niin, että sillä pääsee halliin (pois lukien Force majeure -tilanne) ja saa istua mihin tahansa. Ei tuollaista ihan noin vain yksipuolisesti muuteta.
 

Oadie

Jäsen
Väitän kyllä, että myynnin heikkeneminen isompien yleisömäärien suhteen johtuu hyvin pitkälti siitä, että myyntipisteiden jonot ja osin sijainnit on suunniteltu huonosti, ja sekä myyntipisteille että käytäviin muodostuu pahoja pullonkauloja, joista ei pääse läpi eikä ohi. Esimerkiksi pääsisäänkäynnin myyntitiskien jonot menevät samaan suuntaan kuin vessajono, mikä aiheuttaa paitsi käytävälle suman, myös aggressiivista tönimistä ja väärinkäsityksiä, kun osa tunkee väkisin vessaan nakkipiirakkajonon läpi.

Baari-alueelle ei ole muodostunut pahempia pullonkauloja, kun tölkistä myyvät perkeleet!! Kusellekin olen päässyt ilman tönimistä ja nyrkkien heiluttelua jonon läpi mainitsemalla sanan "anteeksi" ja tilaa on tullut. Käytävillä on tosiaan joskus porukkaa jonkin verran ja tupakalle pääsy venyy sen puolesta minuutista minuuttiin, mutta olen jaksanut tämän asian kanssa. Varsinkin kun tiedän että kyse on yleisötapahtumasta ja että siellä saattaa olla muitakin ihmisiä. Kyse ei kuitenkaan ole esim. Suomen futismatseista joissa reilu 20000 henkeä katsomossa tarkoittaa 15 min vessa-jonoa. Tosin olen kyllä selvinnyt niistäkin.

Tuosta paikkalippu-asiasta olen kyllä samaa mieltä muutaman muun kanssa, että kannattaako sitä enää runkosarjan peleihin tunkea? Pleijareiden alusta alkaen voisi olla parempi niin käytäntö olisi heti kaikille selkeä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Musta Nuoli kirjoitti:
Väitän kyllä, että myynnin heikkeneminen isompien yleisömäärien suhteen johtuu hyvin pitkälti siitä, että myyntipisteiden jonot ja osin sijainnit on suunniteltu huonosti, ja sekä myyntipisteille että käytäviin muodostuu pahoja pullonkauloja, joista ei pääse läpi eikä ohi. Esimerkiksi pääsisäänkäynnin myyntitiskien jonot menevät samaan suuntaan kuin vessajono, mikä aiheuttaa paitsi käytävälle suman, myös aggressiivista tönimistä ja väärinkäsityksiä, kun osa tunkee väkisin vessaan nakkipiirakkajonon läpi.

Myyntipisteiden ja vessajonojen törmäys on tosiaan iso rakenteellinen ongelma, mikä korostuu yleisömäärien kasvaessa. En tiedä olisko ihmisiä mahdolista ohjata siten, että jonot menisivät vastakkaisiin suuntiin, eivätkä etenisi vierekkäin? Jonon pituus vaikutaa ostamispäätökseen ja jonottaminen vessaan on myös vaikeaa, joskin pakollista joissain tapauksissa. Tästä tuloksena on juuri tuota ryntäilyä myyntijonon läpi, mikä tuntuu tuskalliselta. Myynnin kannalta oleellista olisi pitää jonot mahdollisimman pieninä ja palvelu nopeana ja laadukkaana, varsinkin jos yleisöä on paljon. Pullonkauloja muodostuu todella helpolla käytäville jo noin 2000 katsojan peleissä ja jos käytävälläkin liikkuminen tuntuu jonottamiselta ei varsinainen jonottaminen oikein innosta ymmärrettävästi.

Chiquita kirjoitti:
Se tosiaan voisi ratkaista nykyisellään tulossa olevan ongelman, että paikkaliput eivät olisikaan varsinaisia paikkalippuja, vaan katsomo-/sivu-/päätylippuja?

Tässä taas tulisi tuo paikalta lähtemisen ongelma (paikan menettäminen), jos yleisöä olisi paljon. Runkosarjassa TuTolla ei ole vielä numeroituihin paikkoihin ollut tarvetta, mutta Liigassa tilanne taitaisi olla toinen. Tämähän siis riippuu yleisömääristä. Jos yleisöä alkaa tulla useisiin peleihin 2000+ katsojaa, numeroinnista on hyötyä, mutta muuten ehkäpä pientä haittaa. Paikkojen vapaa valinta tuo pienemmän katsojamäärän peleihin mielestäni lisäarvoa ja näissä peleissä numerointi voi ehkä jopa tiputtaa yleisömääriä. Tosin on varmasti myös ihmisiä, jotka haluavat mieluusti numeroidun paikkan, vaikka halli olisi lähes tyhjä.

Tämän kauden runkosarja on jo lähestymässä loppuaan ja tässä vaiheessa numerointien käyttöönotto voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä. Esimerkiksi jos tulevaan runkosarjan TuTo-Sport peliin myytäisiin numeroituja paikkoja ja hallissa olisi n. 1000 TuTo-korttilaista sisällä, niin paikkoja todennäköisesti vaihdeltaisiin paljon. Pelin ollessa vielä loppuunmyyty ja Sportin kannattajien ostaessa paikkoja, soppa olisi valmis. Pudotuspeleissä pöytä on puhdas.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Paikkaliput

Tuto korttilaisena en kyllä kannata paikkalippujen kokeiluja runkosarjassa. Hallissa syntyy kauhea hässäkkä jos Tuto korttilaiset häädetään pitkiltä sivuilta päätykatsomoihin tai kaarteisiin. Kyllä monet äänestävät jaloillaan ja jäävät tulematta peleihin. Neljästä runkosarjan kotipelistä kaksi pelataan olympiakisojen alla, ja halliin on vaikea saada yli 1500 katsojaa. Vantaan peli ei myöskään ole mikään yleisömagneettipeli, joten ainoastaan viimeisessä runkosarjan pelissä voidaan yltää yli 2000:nen

Minun puolesta paikkalippuihin voidaan siirtyä pudotuspeleissä jos hyvissä ajoin tiedotatte asiasta. Itse ostan pudotuspelipaketin, mielestäni se on hinnaltaan ok. Paikan haluan kuitenkin valita pitkältä sivulta ja mielellään "vanhasta fanikatsomosta"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös