...tilanne olisi ollut varsin katastrofaalinen, jos väkeä olisi ollut vaikkapa 2000. Nytkin väkeä jonotti ulkona pelin alettua, ja se kuuluisa paikkalippusysteemi ei toiminut ollenkaan. Lippukassalla vain sanottiin, että paikkoja ei nyt voi valita, sen kuin istut mihin haluat.
Taitaa moka olla enemmän tekijöissä kuin järjestelmässä. Jonojen syntyminen taas on enemmänkin ostajien saamattomuutta. Jos lipun saa printattua tai muulla tavoin etukäteen hankittua, niin miksei sitä voi hankkia etukäteen ja välttää jonottaminen?
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Lippukassalla vain sanottiin, että paikkoja ei nyt voi valita, sen kuin istut mihin haluat.
Noinko tosiaan sanottiin? No jopas oli heikko esitys. Ei ihme että parikin kaveria tuli ihmettelemään miten tulivat porukalla saivat paikat ympäri hallia.

Näinhän tietysti on ennenkin tehty, mutta hallilla oli hieman sekaannusta kun osa katsojista sitten ehdottomasti halusi istumaan juuri siihen paikkaan, mikä satunnaisesti käteen annetussa lipussa luki, vaikka kaksi kolmesta paikasta oli tyhjillään.
Kyllä todellakin itse haluan istua juuri sille paikalle mikä lippuuni on merkitty. On nimittäin tuurini huomioon ottaen takuuvarma asia, että jos istun jompaan kumpaan noista mainitsemastasi kahdesta paikasta, niin ei mene kauaa kun tulee lipun omistaja tuuppimaan meikäläistä pois hänen paikaltaan. Eli kyllä tosiaankin otan aina sen oman paikkani, mieluummin kuin istun "jonkun toisella paikalla" ja sitten jokaisen sinne päin harppovan kohdalla joudun pähkäilemään, että tuleeko tähän vai ei.

Tuohon edellisen kirjoittajan ihmettelyyn voisi todeta sen, että en kyllä ihmettele lainkaan sitä, miksei kaikki osta lippua ennakkoon tai printtaile kotona. Itsellekin riitti se yksi yritys Ärrällä. Ei onnistunut lipun osto millään, ja kun sitten selvisi miten se onnistuisi, niin tajusin että lippuun olisi tärähtänyt 3,50 euron noutolisä.

Printtilippu taas ei ole vaihtoehto kaikille, ei etenkään niille jotka eivät printteriä omista, saati tietokonetta. Ja pakko sanoa että on sitä ollut itselläkin meisseli otsassa noiden printtilippujen kanssa sählätessä. En nyt jaksa listata kaikkia kummallisuuksia ja vaikeuksia joihin olen törmännyt, kunhan vaan sanon, että en yhtään ihmettele miksei printtilippu ole kaikkien juttu. Itse kyllä ostan sellaisen jatkossa aina, nyt kun sen jo suurinpiirtein kaikkine säätöineen hallitsen. Käteväähän se on kun voi kävellä autolta suoraan OS/G:lle, jonottamatta.

Lättyä pussiin takaisin, uudesta versiosta eivät pidä niin isät kuin pojatkaan.
+1.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Taitaa moka olla enemmän tekijöissä kuin järjestelmässä. Jonojen syntyminen taas on enemmänkin ostajien saamattomuutta. Jos lipun saa printattua tai muulla tavoin etukäteen hankittua, niin miksei sitä voi hankkia etukäteen ja välttää jonottaminen?
En tiedä sikäläisistä käytännöistä, mutta valtaosa katsojista hommaa lipun luukulta ja tekee ylipäätään päätöksensä lähteä peliin vasta varsin myöhään. Turussakin on nyt kolmen päivän sisällä neljä yleisöä vetävää urheilutapahtumaa: eilen sekä TuTon jääkiekkopeli että viereisellä tontilla samaan aikaan pelattu TPS:n Veikkausliigaottelu, tänään kiekko-Tepsin kotiavaus ja sunnuntaina FC Interin jalkapallopeli. Ihmisten suunnitelmat elävät, varsinkin ns. peruskatsojien.

Sitä paitsi ota huomioon, että eilinen matsi oli oikeastaan ensimmäinen virallinen runkosarjamatsi TuTon osalta, jossa lipun ylipäätään saattoi Lippu.fi:n kautta hommata (aiempina kausina sai ostaa lippuja vaihtelevin systeemein etukäteen esim. TuTon toimistolta, mutta sitä harva käytti sen hankaluuden takia). Ei vuosikymmenien lippuluukulta ostamisen perinne yhdessä yössä katkea tai muutu, eikä se ole yleisön vika, jos heille luvatut systeemit eivät toimi.

Lippujen etukäteisostoa vähentävät jatkossakin ainakin nämä pointit:

A) Nettiostamisen vaikeus. Vanhemman sukupolven ihmiset eivät taatusti lippuja netistä kovin yleisesti osta, eivätkä monestikaan osaa käyttää lippu.fi -palveluita sujuvasti. Systeemi ei ole kovin yksinkertainen, lisäksi netistä ostettaessa lippujen hintaan tulee ylimääräinen 2,5€ lisämaksu jo valmiiden palvelumaksujen lisäksi ellei satu käyttämään TuTon kotisivuilla tarjottua URL:ia. Ja harva osaa.

Olen ihan työksenikin joutunut monia ihmisiä netin peruskäytössä opastamaan, ja vaikka kuinka tietoyhteiskunnasta puhuttaisiin, niin isolle osalle "internet" on yhtä kuin IE-selain, jossa on google-haku esillä. Siihen sitten kirjoitetaan haluttu palvelu eli tässä tapauksessa lippu ja tuto, mutta osoiteriville ei kyetä itse kirjoittamaan "lippu.fi". Joskus on jopa kysytty, että "onko tämä kone nyt se internet". Myös sähköposti on yllättävän monelle edelleen vieras käsite. Lipunostoprosessi alkukankeuksineen ei onnistu mitenkään yliluonnollisen helposti edes pidempään nettiä käyttäneille, joten ei kun hallin lippuluukulle, josta saa palvelua.

B) Tulostamisen vaikeus. Kaikilla ei ole kotona omaa konetta nettiyhteydellä ja tasokkaalla printterillä. Kirjastoissa yms. voi toki käydä tulostamassa, mutta sillä samalla vaivalla sitä sitten jonottaa jo lippuluukullakin hallilla. Työpaikalla voi tulostaa, mutta siinäkin on se ongelma, että matsiin lähtö ja lippujen määrä ratkeaa usein vasta viime tipassa. Lippu.fi:n sivusto taas vaatii jopa luottokortilla pankkitunnuksilla varmentamisen, ja harva haluaa pitää mukanaan pankkitunnuskoodejaan töissä ollessaan. Jos tietää etukäteen lähtevänsä, niin voi ostaa lipun illalla kotona ja tulostaa seuraavana päivänä pdf-tiedoston töissä (näin esim. minä tein LeKi-TuTo -ottelua suunnitellessani), mutta jos matsiin meno ratkeaa pelipäivänä klo 17, niin sitten ei kun lippuluukulle jonottamaan.

C) Ennakkopisteiden/noutopaikkojen kalleus. Jos lipun noutaa Prismasta, R-kioskista tai muualta, niin palvelumaksu onkin 2,5-3,5€. Useamman lipun kohdalla ero tavalliseen palvelumaksuun (1€ lippuluukulta tai itsepalveluna) on tuntuva, varsinkin kun TuTon matsilippuihin tuli muutenkin täksi vuodeksi prosentuaalisesti melkoinen korotus. Kyllä tavallinen kuluttaja on varsinkin taloudellisesti hankalina aikoina sen verran hintatietoinen, että mieluummin jonottaa lippuluukulla kuin maksaa jopa 2,5€ per lippu enemmän.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Lipunmyynnissä sanottiin, että paikkalippuja ei voi nyt valita, joten he antavat satunnaisesti tulostettuja lippuja, ja kuulemma paikkoja voi sitten vaihdella tai istua missä on tilaa.
Siis täh? Eli siis myydään paikkalippuja, ja siinä ohessa sitten myös lippuja joiden kanssa voi istua minne tahansa? Olipa hyvä ettei eilen ollut isompaa tungosta katsomossa. Tuollainen systeemi kun toimiikin helvetin hienosti sitten jos/kun on halliin tulossa 2000+ katsojaa.

Todellakin toivoa sopii, että nämä kaikki alkukankeudet ovat pikku hiljaa taakse jäänyttä elämää. Jos ei, niin poistaisivat sitten sen palvelumaksun siihen asti kunnes homma pelittää kunnolla. Eihän tuo yksi euro ketään kaada eikä toisaalta pelasta, mutta jotenkin vaan periaatteellisella tasolla aika perseestä kun revitään palvelumaksua, vaikkei palvelu edes toimi.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Siis täh? Eli siis myydään paikkalippuja, ja siinä ohessa sitten myös lippuja joiden kanssa voi istua minne tahansa? Olipa hyvä ettei eilen ollut isompaa tungosta katsomossa. Tuollainen systeemi kun toimiikin helvetin hienosti sitten jos/kun on halliin tulossa 2000+ katsojaa.
Jep. Tepsi-matsissa oli kuulemma sanottu, että c-katsomoon voi mennä mihin tahansa istumaan. Kuitenkin sinne myös myytiin paikkalippuja ja kaveriporukkammekin liput (ja kausikortit) numeroiduilla paikoilla sinne myytiin. Totta kai meidän paikoillemme oli parkkeerannut joukkio joka johtohahmonsa suulla ilmoitti että hehän eivät lähde minnekään koska oli sanottu että c-katsomoon saa tulla istumaan ilman paikkalippua. Aikamme säädettyämme ja puolin & toisin suuta soitettuamme saimme kuitenkin paikkamme ja homma raukesi siihen, mutta ei sen näin pitäisi mennä. Jos johonkin katsomonosaan kerran voi tulla ilman paikkalippua, miksi ihmeessä sinne sellaisia kuitenkin myydään?

Systeemi on kyllä tosi huono. Paikkalippujen pointti on mielestäni se, että sitten kun paikasta olet maksanut niin sen myös saat välittämättä siitä vaikka hallissa olisi vain 50 ihmistä. Onhan se ihan totta, että areenalla on varmaan yleensä tilaa ihan tarpeeksi, mutta kuten Numero 1080p sanoi, huonolla tuurilla siirtyy taas jonkun toisen paikalle, joka taas siirtyy jonkun toisen paikalle jne. Mikäli paikkalippuja ei tarvitse noudattaa, mikä virka niillä on?
 
"And another thing, I'm prepared to die for metal. Are you?" - Joey DeMaio
En tiedä sikäläisistä käytännöistä, mutta valtaosa katsojista hommaa lipun luukulta ja tekee ylipäätään päätöksensä lähteä peliin vasta varsin myöhään.
Totutun tavan muuttaminen taitaa olla se haastellisin juttu. Toki yksi lipunmyyjä on aika helvetin vähän. Taitaa Helsingin jäähallissa ja Hartwallilla olla nelisen myyjää? Tosin yleisömäärätkin ovat moninkertaiset. Ja täällä tulee käytyä katsomassa Ässä-ottelut sekä paikalliset. Viimeksimainittuihin tulee ostettua liput aina ennakkoon.

Tarkentavana kysymyksenä: Saako Kupittaalta siis liput tuohon kotisivujen mainitsemaan 14:ään euroon? Kyllähän tuota 3,5 euron hinnanousua voi pitää melko kovana. Toisaalta puoli tuntia jonottaessa saattaa tuntua pieneltäkin summalta.

IE ja Google Chrome selaimet eivät suostuneet avaamaan tuota Katsomokartta-ponnahdusikkunaa. Safarin kanssa onnistui.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Totutun tavan muuttaminen taitaa olla se haastellisin juttu. Toki yksi lipunmyyjä on aika helvetin vähän. Taitaa Helsingin jäähallissa ja Hartwallilla olla nelisen myyjää? Tosin yleisömäärätkin ovat moninkertaiset. Ja täällä tulee käytyä katsomassa Ässä-ottelut sekä paikalliset. Viimeksimainittuihin tulee ostettua liput aina ennakkoon.
Kupittaalla on perinteisesti ollut sekä pääportilla että takaportilla lippukassat. Pääportin viereisessä lippukojussa oli kolme ihmistä sisällä mutta jonoja oli vain kaksi (ilmeisesti se kolmaskin myyjä olisi myynyt, jos siihen olisi tajunnut sukkuloida, jonoja oli tosiaan vain kaksi), takaportilla ei ollut myyjiä ollenkaan. Siellä on joskus ollut kaksikin, yleensä yksi myyjä. Takaportti on ns. Kupittaan Citymarketin puoli, eli sitä kautta tulevat ihmiset tulevat joko kävellen/pyörätietä, tien yli bussipysäkiltä tai Citymarketin parkkipaikoilta. Yleensä vähintään kolmannes kävijöistä on tullut takaportista sisään, ja pääportti ei ole ruuhkautunut niin pahasti. Olen itse käyttänyt noin 90-prosenttisesti takaporttia. Jos tulee esim. bussilla, bussipysäkki on takaportin kohdilla tien toisella puolella.

Tarkentavana kysymyksenä: Saako Kupittaalta siis liput tuohon kotisivujen mainitsemaan 14:ään euroon? Kyllähän tuota 3,5 euron hinnanousua voi pitää melko kovana. Toisaalta puoli tuntia jonottaessa saattaa tuntua pieneltäkin summalta.
Ei, sillä Kupittaalta saa liput 14 eurolla plus 1 euron pakollinen palvelumaksu. Tältä maksulta ei voi välttyä, eli tosiasiassa lipun hinta on 15 euroa. Samanhintainen on lippu.fi:stä itse ostettu, maksettu ja tulostettu lippu, vaikka "palvelu" on puhdasta itsepalvelua.

R-kioskin noutolippu maksaa siis 17,5€, muista noutopisteistä 16,5€. S-kortilla saa lippukassalta ja Prismoista -2€ alennuksen, jolloin lippuluukulta ostettaessa lipun hinnaksi tulee 13€ ja Prismasta ostettaessa 15,5€ (15€ + 2,5€ - 2€). Myös kaikkiin erikoishintaisiin lippuihin tulee tuo palvelumaksu (1-3,5€), eli esim. eläkeläiset ja opiskelijat maksavat 11 euroa per lippu lippuluukulta ja etukäteen itsepalveltuna printtilippuna. Opiskelijoilla ja eläkeläisillä ei yleensä liikaa rahaa ole käytössä, joten harva viitsii maksaa erikoislipusta esim. 13,5€. Ja kuten aiemmin totesin, aika harva eläkeläinen yms. vähemmän kouluja käynyt "keski-ikäinen perusjamppa" jaksaa/osaa/haluaa säätää itsepalvelu-nettisysteemien ja tulostimien kanssa, joten silloinkin mennään ilman muuta lippuluukulle.

Lipunhintojen korotukset ovat palvelumaksujen kanssa sinänsä melkoiset. Viime kaudella erikoislipun hinta oli 8 euroa. Nyt jos ostaisi sen R-kioskilta 13,5€ hintaan, niin se on 69% kalliimpaa kuin viime vuonna. Pähkinänkuoressa kahden tämän vuotisen R-kioskilipun hinnalla olisi saanut viime kaudella kolme matsilippua. Lippuluukultakin ostettuna hinnannousua on +38%, mikä on sekin melkoisesti, mutta kumminkin vähemmän. Säästyneellä rahalla saa jo esim. kahvikupillisen tai makkaran hallilta (nakin nyt vähintään, lihis kahdella nakilla kun on noussut 4,5€ eeppiseen hintaan).

Enpä ole itsekään aiempina vuosina ostanut ennakkolippuja otteluihin kuin muutamaan otteeseen. TuTo-TPS -harkkapeleihin (niin kuin nytkin), mestaruuskauden aikaisiin playoffs-otteluihin, uuden jäähallin avajaispeliin yms. isomman profiilin matseihin. Runkosarjan aikana on normioloissa riittänyt se, että ostaa lipun "takaportilta" ja saapuu paikalle joskus 15-20 min. ennen ottelun alkua. Joskus on jono vetänyt niin huonosti, että peli on ehtinyt muutaman minuutin käydä, mutta yleensä on ehtinyt ihan hyvin. Vanhan systeemin mukainen lipunmyyntihän sujui sukkelammin, koska mistään paikkalipuista ei tarvinnut huolehtia ja jumiin menevän tietokonesysteemin sijasta oli X määrä irtolippuja, joita myytiin nopeasti ja ainakin takaportilla vain käteisellä.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Systeemi on kyllä tosi huono. Paikkalippujen pointti on mielestäni se, että sitten kun paikasta olet maksanut niin sen myös saat välittämättä siitä vaikka hallissa olisi vain 50 ihmistä. Onhan se ihan totta, että areenalla on varmaan yleensä tilaa ihan tarpeeksi, mutta kuten Numero 1080p sanoi, huonolla tuurilla siirtyy taas jonkun toisen paikalle, joka taas siirtyy jonkun toisen paikalle jne. Mikäli paikkalippuja ei tarvitse noudattaa, mikä virka niillä on?
Tätä olen minäkin miettinyt. Minusta pitäisi olla selkeästi joko-tai. Mieluummin se, ettei ole paikkalippuja ollenkaan ja ihmiset voivat vanhaan malliin mennä mihin parhaaksi katsovat, koska kaikki paikat kuitenkin ovat samanhintaisia. Tällöin voi tehdä tarvittaessa tiettyjä erotteluja (esim. joku katsomonosa lippusiimalla vierasfaneille, omille faneille fanilakana katsomoon, niin harva viitsii siihen istahtaa jos ei fani ole), mutta muuten systeemi olisi joustavampi.

Toinen vaihtoehto on sitten pitää paikkaliput - ja tosiaan huolehtia siitä, että jokainen pääsee ostamalleen paikalle, ja vain tyhjille paikoille voi mennä esim. ensimmäisen erän jälkeen, jos siltä tuntuu.

Semi-vaihtoehto, jossa sekä myydään paikkalippuja/kausipaikkakortteja että kerrotaan, ettei paikoilla ole mitään väliä, ei ole mikään vaihtoehto. Tässä esimerkkitapauksessasi vika ei sinänsä ollut sen porukan, joka oli paikoillenne istahtanut, sillä eiväthän he voineet tietää muuta kuin sen, mitä heille oli lipunmyynnissä kerrottu, eli että C-katsomoon voi majoittua vapaasti. Vika oli muualla eli lipunmyynnissä. Eilisessä matsissa ei ollut sen takia suuria ongelmia, koska paikkoja oli paljon vapaana, mutta TPS-pelissä ainakin itse varasin nimenomaan haluamani paikat koska arvasin hallin olevan liki täynnä, ja olisin ollut valmis "tunkeilijat" ajamaan pois omilta ja kaverini paikoilta. Onneksi näin ei tarvinnut tehdä.

Lippu.fi -palveluun siirtyminen ei sinänsä ole mikään TuTon oma tempaus ja yksinoikeus. Käsittääkseni kaikki Mestis-seurat ovat siihen nyt viimeistään siirtyneet. Kun kävin Lempäälässä avausmatsin katsomassa, niin sinnekin ostin etukäteen lipun, jossa oli paikkanumero, ja valitsin katsomokartan perusteella paikkani. Sama 1 euron palvelumaksu heilläkin oli lipun hinnassa (13€ +1€), ja lippu.fi:n sivusto yritti taas rokottaa ylimääräistä +2,5€ lisämaksua. Lopulta kaivoin TuTon sivuilla olleen URLin käyttöön ja etsin sen jälkeen sivustolta LeKin matsin, jolloin lisämaksu poistui. Vähän vaivalloistahan tuo oli. Homma tuntuu keskeneräiseltä sekä Lippu.fi:n että Mestiksen taholta, ja veikkaan muidenkin seurojen tästä uudesta hienosta systeemistä kärsineen.

En tiedä, onko Lempäälässäkään ennen ollut mitään paikkanumeroita käytössä. Ainakin oma istumapaikkani oli hallin takaseinästä irti tuleva betonitaso johon oli jollain tussilla vedetty paikkanumero seinään, joten ei siellä ainakaan alun perin ole mitään numerointeja ollut.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Tjooh, tuo 2.5e lisämaksu, jos ei mene seuran nettisivun kautta lippu.fi:hin lippua ostamaan on sanalla sanoen outo. Tästä pitää antaa palautetta nopeasti, runsaasti ja asian vaatimalla asiallisuudella.
 
"Natseilla oli järjestys. Sigut aina särmässä. 160 merkkiä pitkiä. Oli Natseilla sigut. Aina tasan 160 merkkiä. Allekirjoituksia syynäsivät Natsit" --Tuntematon

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Tjooh, tuo 2.5e lisämaksu, jos ei mene seuran nettisivun kautta lippu.fi:hin lippua ostamaan on sanalla sanoen outo. Tästä pitää antaa palautetta nopeasti, runsaasti ja asian vaatimalla asiallisuudella.
Tuo on tosiaan yksi niistä lukuisista ongelmista joihin itsekin aiemmin viittasin. Todella käsittämätöntä miten asia voi olla noin. Olisikin kiva tietää miten moinen epäkohta on edes mahdollinen.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Koitin huonolla menestyksellä kysyä asiaa Lippu.fi:ltä, eihän sieltä vastausta saanut.

No, edelleen sama ilmiö kun tämän iltaiseen lipun ostin. Ilman printtilisää selvisi vain TuTon sivujen kautta mennessä. Jollain lailla kyllä melko maagista ja käsittämätöntä että asia voi olla noin. Eikä sitten edes vaivauduta asiakkaalle vastaamaan kun siitä kysyy. Onkohan noista systeemeistä vastuussa samat heput kuin VR:n lipunmyyntiuudistuksestakin?
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Siis täh? Eli siis myydään paikkalippuja, ja siinä ohessa sitten myös lippuja joiden kanssa voi istua minne tahansa? Olipa hyvä ettei eilen ollut isompaa tungosta katsomossa. Tuollainen systeemi kun toimiikin helvetin hienosti sitten jos/kun on halliin tulossa 2000+ katsojaa.
Tämä systeemi toimii edelleen näin. Seuran ilmoituksen mukaan illan otteluun pitää ostaa lippu ennakkoon, jos haluaa istua jollain tietyllä paikalla. Hallilla myydään vain numeroimattomia lippuja, joilla siis ei ilmeisesti pääse istumaan sille tietylle paikalle. Jotenkin käsittämätöntä, että samaan tapahtumaan ja samoille paikoille voidaan myydä sekä numeroituja että numeroimattomia lippuja, mutta ehkä tuossa on jokin logiikka, jota en vaan ymmärrä.

Illan yleisömäärä tuskin on sellainen, että kyseinen järjestely aiheuttaa ongelmia, mutta aika huolestuttava lähtökohta on, että lipunmyynnin onnistuminen perustuu sen varaan, että mahdollisimman vähän katsojia vaivautuu paikalle.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
TuTon kotisivuilla on nyt seikkaperäiset ohjeet lippujen ostamisesta ennakkoon. Pitkän ja yksityiskohtaisen ohjelitanian perässä herättää huvitusta lippu.fi:n mainosbannerin teksti:

"LIPUT. HELPOSTI."

Toden totta "helposti"...

Kylmä fakta on, että turhan iso osa katsojakunnasta jättää ennakko-oston käyttämättä ja ennakkoliput ostamatta, kun he eivät jaksa/halua säätää systeemin kanssa, jossa edes lipun hinta ei ole oikein ellei käytä jotain tiettyä pitkää URLia, joka täytyy ensin löytää tietystä paikasta sen sijaan, että menisi suoraan lippu.fi -palveluun.

Ja kuten Devon mainitsikin, niin tänäänkään eivät paikkanumeroinnit yms. ole lippuluukulta myytävissä tiketeissä käytössä, joten sekaannuksia on varmasti luvassa. Todennäköisesti ihmiset istuvat mihin sattuvat (kuten aina ennenkin, ja kuten lippukassalla kehoitetaan), ja sitten paikalle tuleekin ihmisiä, jotka ovat ostaneet paikkalipun ennakkoon tai esim. kausikortin myötä. Sen jälkeen seuraa sitten "välienselvittely" paikkojen oikeasta omistajasta.

Haastavaa tämä näyttää olevan. Toivottavasti systeemin lastentaudit saadaan ratkottua. Sillä välin TuTo voisi tehdä peliliikkeen ja luopua näistä 1€ "palvelumaksuista" siksi aikaa kunnes systeemi paikkalippuineen päivineen toimii. Mitä erityistä palvelua se on, jos saa numeroimattoman lipun lippuluukulta kuten aiempinakin vuosina? Varsinkin jos palvelumaksun maksamisen jälkeen joutuu mahdollisesti tilanteeseen, jossa saa kinastella kenelle ko. paikka kuuluu.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Herätys nyt siellä toimistolla!

Nyt kyllä oikeasti, voi jumalauta. Kuten Musta Nuoli tuossa totesi, niin helppous on kaukana näistä lippujutuista. Jos/kun ei paikkasysteemi tämän paremmin toimi, niin äkkiä vaan takaisin vanhaan perinteiseen systeemiin.

Tänäänkin oli tilanne sama kuin Akatemiaa vastaan, eli että ennakkoon ostaneilla oli paikkaliput, paikan päältä ostaneilla ei. Ja totta kai sitten kävi taas niin, että meikäläisenkin paikalla pönötti katsoja jokaisen erän alussa. Ja miksi ei olisi pönöttänyt, kun kerran luukulla oli sanottu että istua voi sinne missä tilaa on.

Kummallista puuhastelua tämän lippujutun kanssa. On se nyt vaan aivan käsittämätöntä, että yhtäältä myydään paikkalippuja, toisaalta paikattomia. Toki tällainen hallittu kaaos toimii jollain lailla vielä kun hallissa on tämän illan tapaan 1000 katsojaa, mutta miten sitten jos lehtereille tunkee 2000 katsojaa tai ylikin? Olisiko siis tosiaan aihetta harkita, että jos vaikka palattaisiin vanhaan systeemiin takaisin? Onhan tämä nyt aivan järjetöntä. Palvelumaksu otetaan siitäkin kun kovan vaivannäön jälkeen saa haluamansa liput netistä ja printattua, ja saa sitten hallissa huomata miten oma paikka on vallattu, ihan luvan kanssa.

Laittakaa nyt ihmeessä muutkin mailia Ollilalle.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei missään nimessä pois tästä lippusysteemistä. Olen kaksi kertaa ostanut lipun ennakkoon lippu.fistä ja sen helpompaa ja vaivattomampaa tapaa ei voi olla. Kahvimuki kädessä, omalla tietsikalla, alle 5 minuuttia ja sun ei tarvi jonotella mitään lippuja vesisateessa tai pakkasessa. Miten tämä systeemi toimii muilla paikkakunnilla? Onko TUTOn kannattajat muita heikompia käyttämään tietokonetta vai onko muuten vaikeuksia ymmärtää asioita? Pitäisikö järjestää Lippu ennakkoon for dummies - kursseja? Tässä vähän ohjeita paikan valintaan ja lipun ostoon ennakkoon. 1: Älä merkitse virtsalla tai muullakaan omalla hajulla itsellesi "omaa paikkaa" hallilta. Näin ei tunnu niin pahalta, vaikka sinulla olisikin paikkalippu paikkaan 8 ja joudut istumaan paikalla 7. 2:Jos kuitenkin välttämättä haluat sen viereisen paikan, koska siitä näkee paljon paremmin tai siinä on tutut lemut, niin siinä istuja varmaan ymmärtää puhetta kun kerrot ostaneesi juuri sen paikan ja näytät lippua. Jos kuitenkin olet sosiaalisesti rajoitteinen, etkä halua puhua ihmisten kanssa niin näytä lippua ja murise vaarallisesti. 3: Jos sinulla on lippu, joka oikeuttaa istumaan missä vain, niin ole valmis siirtymään 1-2 istuinta sivulle, jos paikalle ilmestyy paikkalipun omistaja. Älä siis majoittaudu tietylle paikalle puolituntia ennen pelin alkua ja päätä tästä en siirry. Jätä teltta pystyttämättä, pidä eväskori repussa ja laita vaatteesi kuivumaan vasta, kun pelin alku jo häämöttää. 4: Lippu.fissä ei voi maksaa pulloilla, luonnossa tai vastapalveluksilla, joten hanki itsellesi, jokin maksuväline jolla voit maksaa verkossa. Niitä saa esimerkiksi pankista. Yhteenvetona voisi sanoa, että kärpäsestä tehdään taas härkänen. Kun joukkueesta tai omistajista ei nyt löydy suurempaa valittamista, niin me kuitenkin halutaan jostain valittaa, hyökätään siis lippusysteemin kimppuun. Olen pahoillani provoista ja kirjoitukseni sarkastisesta sävystä, mutta tuntuu aina pahalta, kun isoilla äijillä on tällaisia valtavia ongelmia elämässään.
 
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Kivaa kanssakäymistähän se on kun saa ajaa ihmisiä pois jakkaroilta. Sosiaalisesti rajoittuneille kiva bonus kun saa hiukan chattailla siirtyvien katsojien kanssa, ikäänkuin rahalle vähän lisävastinetta. Omien kokemuksien mukaan homma menee useimmiten jotakuinkin näin:

"Anteeksi vaan, mutta istuisin mielelläni tähän omalle paikalleni".
"Jaa häh?! Eihän tääl oo paikkalippui"
"Niin, kuulemma myyvät paikattomia hallilla, ennakkoon ostetuissa on merkityt paikat"
"Mut kun ne sano lippuluukulla et saa istuu mihin haluu"
"Kuulemma joo, hiukan on tosiaan outo lippusysteemi"
"Voi vittu"

Siinä sitä sosiaalista kanssakäymistä. Toki useimmiten se paikalta siirtyminen sujuu ihan ilman närkästymisiä, eikä tuota lopun vittua esiinny. Mutta aina löytyy niitä jotka närkästyy, olkoon sen reaktion odottaminen osa tätä uudenlaista sosiaalista kanssakäymistä.

Kuten moneen kertaan on todettu, jos omalla paikalla istuu joku, voi tietenkin mennä jollekin toiselle paikalle istumaan. Ja jos oikein natsaa, niin siitä saa käyntiin hauskan pelin, nimettäköön se OSG-shakiksi. OSG-shakki alkaa aina sitä todennäköisemmin mitä enemmän hallissa on jengiä. Tietenkin myös oman porukan hiukan suurempi koko auttaa starttaamaan pelin. Ja vielä kun haluat katsoa pelin ns. "hyvältä paikalta" etkä mistään hevon perseestä, niin peli alkakoon. Sen lisäksi että OSG-shakissa saa parhaimmillaan mukavasti liikuntaa paikasta toiseen pomppiessa, niin pelissä tulee pientä jännitystä arkipäivään, kun etenkin erien alut saa pälyillä sivuilleen ja miettiä, että onko tauolta palaavat mahdollisesti tulossa siihen missä itse istuu. Mutta tosiaan niin kauan kun hallissa on donan verran ihmisiä, niin OSG-shakkia ei välttämättä pysty pelaamaan. Vaan aivan takuuvarmasti onnistuu kun katsojia on 1500-2000.

Turha se on viisastella ihmisten tyhmyydellä tuon Lippuasian kanssa. On sitä itsekin tullut elämässä jokunen tovi tietokoneella istuttua ja sitä sun tätä internetistä ostettua, enkä muista että yhtä hankalaa/sekavaa olisi mikään ostaminen koskaan ollut. Onnistuihan se lippujen ostaminen lopulta, ja onnistuu toki jatkossakin, mutta olisihan systeemissä nyt helvetisti parantamisen varaa.

Nää on just näitä. Aina kun on kyse tietokoneista, niin ne jotka koneet hallitsee, vittuilee muille kun ne on tyhmiä eikä tajua. Mikähän se juttu oikein on? En ole koskaan kuullut esimerkiksi autokorjaajan viisastelevan, miten helppoa se öljyjen vaihto on. Mutta kysypä kunnon tietsikkanörtiltä jotain minkä tämä kokee aivan älyttömän helpoksi, niin helposti olet sitten tyhmä ja rajoitteinen, ainakin Google-sellainen.

Loppuun vielä sellainen disclaimer, että itsekin jossain vaiheessa aiemmin kirjoitin, että onhan tämä toimiessaan hieno systeemi. Eli että kotona saa printata lipun ja säästyy pakkasessa jonottamiselta. Homman vaan pitäisi mennä niin, että sitten vaan kävelee halliin ja omalle paikalleen. Saisi olla se epäsosiaalinen itsensä ja jättää OSG-shakin pelaamisen väliin.

Pitäisi varmaan käydä joku copy & paste for dummies -kurssi, kun en osaa laittaa tähän linkkiä. Tai osaan, mutta esikatselussa se on vain sekavaa suttua. Mutta laittakaas Googlen hakuun "Lippu.fi oikeesti", niin tulee heti kärkeen hyvä esimerkki siitä miten Lippu.fi parhaimmillaan toimii.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

hokihoki

Jäsen
Löytyykös keneltään tietoa kenen tekemä/esittämä tuo tuton uusi maalibiisi on?

Jäi myös vaivaamaan tuo jäälletulo biisi, tutun kuuloinen mutta ei löydy muistijäljestä kenen ja mikä sen nimi on.
 

Oadie

Jäsen
Löytyykös keneltään tietoa kenen tekemä/esittämä tuo tuton uusi maalibiisi on?
Capital Bank lienee tuo bändi. Löytyy kokonaisuudessaan ladattuna ainakin meikäläiseltä jos kiinnostaa. Tuo jäälletulo kappale on tuttu ainakin aikaisempien vuosien maalikoosteista. Oliskohan jonkun metallibändin intro tai jotain?
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kivaa kanssakäymistähän se on kun saa ajaa ihmisiä pois jakkaroilta. Sosiaalisesti rajoittuneille kiva bonus kun saa hiukan chattailla siirtyvien katsojien kanssa, ikäänkuin rahalle vähän lisävastinetta. Omien kokemuksien mukaan homma menee useimmiten jotakuinkin näin:

"Anteeksi vaan, mutta istuisin mielelläni tähän omalle paikalleni".
"Jaa häh?! Eihän tääl oo paikkalippui"
"Niin, kuulemma myyvät paikattomia hallilla, ennakkoon ostetuissa on merkityt paikat"
"Mut kun ne sano lippuluukulla et saa istuu mihin haluu"
"Kuulemma joo, hiukan on tosiaan outo lippusysteemi"
"Voi vittu"

Siinä sitä sosiaalista kanssakäymistä. Toki useimmiten se paikalta siirtyminen sujuu ihan ilman närkästymisiä, eikä tuota lopun vittua esiinny. Mutta aina löytyy niitä jotka närkästyy, olkoon sen reaktion odottaminen osa tätä uudenlaista sosiaalista kanssakäymistä.

Kuten moneen kertaan on todettu, jos omalla paikalla istuu joku, voi tietenkin mennä jollekin toiselle paikalle istumaan. Ja jos oikein natsaa, niin siitä saa käyntiin hauskan pelin, nimettäköön se OSG-shakiksi. OSG-shakki alkaa aina sitä todennäköisemmin mitä enemmän hallissa on jengiä. Tietenkin myös oman porukan hiukan suurempi koko auttaa starttaamaan pelin. Ja vielä kun haluat katsoa pelin ns. "hyvältä paikalta" etkä mistään hevon perseestä, niin peli alkakoon. Sen lisäksi että OSG-shakissa saa parhaimmillaan mukavasti liikuntaa paikasta toiseen pomppiessa, niin pelissä tulee pientä jännitystä arkipäivään, kun etenkin erien alut saa pälyillä sivuilleen ja miettiä, että onko tauolta palaavat mahdollisesti tulossa siihen missä itse istuu. Mutta tosiaan niin kauan kun hallissa on donan verran ihmisiä, niin OSG-shakkia ei välttämättä pysty pelaamaan. Vaan aivan takuuvarmasti onnistuu kun katsojia on 1500-2000.

Turha se on viisastella ihmisten tyhmyydellä tuon Lippuasian kanssa. On sitä itsekin tullut elämässä jokunen tovi tietokoneella istuttua ja sitä sun tätä internetistä ostettua, enkä muista että yhtä hankalaa/sekavaa olisi mikään ostaminen koskaan ollut. Onnistuihan se lippujen ostaminen lopulta, ja onnistuu toki jatkossakin, mutta olisihan systeemissä nyt helvetisti parantamisen varaa.

Nää on just näitä. Aina kun on kyse tietokoneista, niin ne jotka koneet hallitsee, vittuilee muille kun ne on tyhmiä eikä tajua. Mikähän se juttu oikein on? En ole koskaan kuullut esimerkiksi autokorjaajan viisastelevan, miten helppoa se öljyjen vaihto on. Mutta kysypä kunnon tietsikkanörtiltä jotain minkä tämä kokee aivan älyttömän helpoksi, niin helposti olet sitten tyhmä ja rajoitteinen, ainakin Google-sellainen.

Loppuun vielä sellainen disclaimer, että itsekin jossain vaiheessa aiemmin kirjoitin, että onhan tämä toimiessaan hieno systeemi. Eli että kotona saa printata lipun ja säästyy pakkasessa jonottamiselta. Homman vaan pitäisi mennä niin, että sitten vaan kävelee halliin ja omalle paikalleen. Saisi olla se epäsosiaalinen itsensä ja jättää OSG-shakin pelaamisen väliin.

Pitäisi varmaan käydä joku copy & paste for dummies -kurssi, kun en osaa laittaa tähän linkkiä. Tai osaan, mutta esikatselussa se on vain sekavaa suttua. Mutta laittakaas Googlen hakuun "Lippu.fi oikeesti", niin tulee heti kärkeen hyvä esimerkki siitä miten Lippu.fi parhaimmillaan toimii.
Kun kerran on ostanut lipun tuolta lippu.fi sivustolta, niin seuraavan hankkiminen on jo helpompaa. Eiköhän kaikille löydy, joku joka neuvoo tarvittaessa, ettei tarvi hallilla jonotella. Itse olen ainakin nauttinut tuon nettiostamisen eduista. Lähtökohtaisesti hallissa tulee olemaan varmaan joka pelissä ainakin puolet istuimista vapaana, joten eiköhän me sinne kaikki mahduta. Onko muuten kaikki mestis seurat mukana tossa samassa systeemissä? Ovatko kokeneet samanlaisia vstoinkäymisiä?
 
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Kun kerran on ostanut lipun tuolta lippu.fi sivustolta, niin seuraavan hankkiminen on jo helpompaa. Eiköhän kaikille löydy, joku joka neuvoo tarvittaessa, ettei tarvi hallilla jonotella.
Totta x2.

Onko muuten kaikki mestis seurat mukana tossa samassa systeemissä? Ovatko kokeneet samanlaisia vstoinkäymisiä?
Luulisin että homma on yhtä sekava kaikille. Ainakin printtilipun suhteen, tässä se mitä asian tiimoilta vastattiin TuTon toimistolta:

"Lippupisteen verkkokauppa on edullisempaa TUTOn (ja jatkossa mestis.fi) sivujen kautta, koska Lippupiste on rakentanut Mestisseuroille oman palvelun. Se on tavallaan verkkokauppa verkkokaupan sisällä, johon sisäänpääsy on ainoastaan Mestisseurojen ja Mestiksen sivuilta. Tämä palvelu on keskittynyt vain Mestisseurojen tuotteiden myyntiin. Mikäli ostat liput Lippu.fi -sivun kautta, asioit tavallaan tavaratalossa, jossa Mestiksen liput ovat vain yksi tuote muiden joukossa. Tavaratalossa tuotteet ovat tasavertaisia ja niihin kaikkiin käytetään yhteistä Lippupisteen hinnastoa.

Toivottavasti tämä nyt vähän aukaisi tuota verkkokaupan problematiikka. Kyseessä on siis Lippupisteen poikkeuksellinen etu Mestiskannattajille, joka ei olisi mahdollista ilman Mestisseurojen laajaa mukana oloa (10 Mestisseuraa liittyi täksi kaudeksi Lippupisteen yhteistyökumppaneiksi)."

Että noin. Hankala kyllä ymmärtää, että miten ihmeessä Lippu.fi rokottaa muilta ylimääräistä palvelumaksua itse kotona printatusta lipusta!?

Pitää muuten lähettää kiitos toimiston ja Janne Ollilan suuntaan siitä, että vastaukset kysymyksiin tulevat nopeasti ja hyvin perusteltuina.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Anteeksi että huudellaan vieraisiin pöytiin mutta koska keskustelu koskee lioppuasiaa niin rike lienee pieni.

Ainakin Oulussa missä nyt tämä viimeisin ostotapahtumani oli sama juttu, eli ensin lippu.fi:hin kokemaan päivän WTF-momentti kun katseli että printtilipusta otetaan 2.5e toimitusmaksua.

Sitten seuran sivuille ja sitten ihmettelemään josko siellä olisi mainintaa ja seuran sivun kautta ostamaan liparetta jolloin 2.5e lisämaksu katosi.

Nyt oletan että kun nyt perjantain matsiin ostan Oulussa lippua koen täsmälleen saman kokemuksen. Ja kyllä, vaikka MINÄ nyt tiedän että lipareen saa seuran sivuilta halvemmalla, niin Paavo Perustallaaja sitä ei välttämättä tiedä vaan toteaa että ompas komea lisähinta (22 %) normaalin lipunhinnan päälle siitä hyvästä että tulostan lippuni itse. Ehkä Paavo kuitenkin sitten ostaa lipun hallilta - niin minäkin ostaisin jos en paremmasta tietäisi.

Oulussa ei sentään noihin paikkajakoihin olla menty - kai. Oulun hallissa kun kelpaa vaeltaa päädystä päätyyn riippuen kumpaa joukkuetta nyt kattelee.


Pitää runoilla nyt asian tiimoilta joku järkevämpi ja koherentti sepustus ennen kuin antaa palautetta, nyt tätä ajatellessa alkaa jo otsalohkoa pullistaa.
 
"Natseilla oli järjestys. Sigut aina särmässä. 160 merkkiä pitkiä. Oli Natseilla sigut. Aina tasan 160 merkkiä. Allekirjoituksia syynäsivät Natsit" --Tuntematon

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Capital Bank lienee tuo bändi. Löytyy kokonaisuudessaan ladattuna ainakin meikäläiseltä jos kiinnostaa. Tuo jäälletulo kappale on tuttu ainakin aikaisempien vuosien maalikoosteista. Oliskohan jonkun metallibändin intro tai jotain?
Mikähän lienee syynä siihen, että Capital Band (ikinä kuullutkaan) on rukannut "lättyä pussiin"-kertosäkeen muotoon "kiekkoa häkkiin"? Mahtaako olla ihan oma (ja läpeensä epäonnistunut) taiteellinen ratkaisu, vai joku PR-osaston/omistajaportaan käsittämätön vaatimus? Hirveä versio tuo joka tapauksessa on, tämä on sekä henkilökohtainen että ammatillinen mielipiteeni kappaleesta.

Hyväksyn "kiekkoa häkkiin"-kappaleen pitkin hampain vain siinä tapauksessa, että joku tuntematon kellaribändi tekee Tepsin "Hunajata"-biisistä uuden version, jossa ei lauleta kertaakaan "hunajata", vaan sen tilalle keksitään joku uusi, lattea klisee. Väliin pistetään vähän iskelmä-särökitaraa, jotta biisistä saadaan mukarankka. Miten olisi "ylämummoo, ylämummoo, ylämummoo sulle, soi huilu!"

Olisi eri asia, jos Lättyä pussiin -biisin rinnalle tehtäisiin joku kokonaan uusi biisi, jota voisi soittaa esimerkiksi erätauoilla tai pelin alussa, vähän samalla tavalla kuin Kilven Mustaa ja Valkoista -biisi. Surkeaa C-luokan Whitesnakeahan sekin kappale on, mutta eipä se sentään häiritse maalirallatusta ja perinteitä.

TuTon nykyinen jäälletulointro on muistaakseni Nightwishia, Dark Passion Play -albumilta. Vai muistanko nyt väärin ja sekoitan johonkin aiempaan kauteen?
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyt oletan että kun nyt perjantain matsiin ostan Oulussa lippua koen täsmälleen saman kokemuksen. Ja kyllä, vaikka MINÄ nyt tiedän että lipareen saa seuran sivuilta halvemmalla, niin Paavo Perustallaaja sitä ei välttämättä tiedä vaan toteaa että ompas komea lisähinta (22 %) normaalin lipunhinnan päälle siitä hyvästä että tulostan lippuni itse. Ehkä Paavo kuitenkin sitten ostaa lipun hallilta - niin minäkin ostaisin jos en paremmasta tietäisi.

Oulussa ei sentään noihin paikkajakoihin olla menty - kai. Oulun hallissa kun kelpaa vaeltaa päädystä päätyyn riippuen kumpaa joukkuetta nyt kattelee
Osuit asian ytimeen. Vaikka osa kannattajista jatkossa osaa ja tietää (yrityksen ja erehdyksen kautta, erityisesti jos ei hoksaa mennä seuran kotisivujen bannerin kautta vaan menee suoraan lippu.fi -sivuille niin kuin yleensä) lipunoston niksit yhä paremmin, niin hyvin iso osa peruskatsojista ei tätä tiedä tai hallitse, eikä sitä kaikilta voi millään edellyttää jatkossakaan. Tietoteknisten valmiuksien lisäksi monelta puuttuvat myös laitevalmiudet. Jos on työelämässä, pääsee yleensä esim. tulostamaan töissä tai voi ostaa itselleen pelit ja vehkeet. Jos on työtön, eläkeläinen tai ns. tietoteknisesti rajoittunut, niin homma mutkistuu. Se tarkoittaa, että jatkossakin ihmisiä jonottaa lippuluukuilla.

Eikä siinäkään mitään ongelmaa ole tai olisi, jos lippuluukuilla järjestelmät toimisivat. Paikkalippusysteemi joko olisi tai ei olisi käytössä (eikä olisi nykyinen sekä-että -sekamelska), mutta se ei häiritsisi tai hidastaisi lipunmyyntiä. Mutta kyllähän lipunmyyntiuudistusta tehtäessä pitäisi pitää huolta kolmesta asiasta:
a) systeemi toimii ja on testattu kunnolla
b) systeemissä ei ole mitään omituisia pullonkauloja kuten "maksat +2,5€ enemmän jos et ymmärrä etsiä ja käyttää oikeaa banneria"
c) uudistuksista ja systeemistä on tiedotettu kunnolla ja niistä tiedotetaan jatkossakin kunnolla, kertainfo kauden alussa/kotisivuilla ei riitä.

Tätä samaa kaavaa saisi hyödyntää vapaasti myös VR, jonka lippu-uudistuksen synnyttämän kaaoksen rinnalla Mestiksen ongelmat kalpenevat.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei missään nimessä pois tästä lippusysteemistä. Olen kaksi kertaa ostanut lipun ennakkoon lippu.fistä ja sen helpompaa ja vaivattomampaa tapaa ei voi olla. Kahvimuki kädessä, omalla tietsikalla, alle 5 minuuttia ja sun ei tarvi jonotella mitään lippuja vesisateessa tai pakkasessa. Miten tämä systeemi toimii muilla paikkakunnilla? Onko TUTOn kannattajat muita heikompia käyttämään tietokonetta vai onko muuten vaikeuksia ymmärtää asioita? Pitäisikö järjestää Lippu ennakkoon for dummies - kursseja?
Minulla on vuosikausien kokemus tietotekniikasta, erillinen tietojenkäsittelyn alempi korkeakoulututkinto, jonkin verran alan työkokemusta takavuosilta sekä melkoisen hyvä näppituntuma verkkokaupoista yms. ostamisesta, joten en omasta mielestäni ole ihan pihalla näistä asioista. Omien kokemuksieni ja vertailupohjani perusteella väittäisin Lippu.fi:n Mestis-myyntisysteemiä keskimääräistä hankalammaksi.

Otetaan ihan konkreettinen esimerkki allekirjoittaneen vierasreissusta Lempäälään (tämä lipunmyyntiuudistushan ei ole sinänsä mitenkään TuTon vika ja ongelma, vaan se koskee muitakin seuroja ja koko systeemiä).

1) Kotona ei ole nykyisin enää printteriä, joten tulostelen töissä. Töissä tuli päätös ostaa lippu LeKi-TuTo -matsiin. Joten ei kun Lippu.fi:n sivustolle ja ottelua hakemaan. Ottelu löytyi, lippu valittiin - ja sivusto tarjosi +2,5€ lisämaksua. Tämä ongelma oli tuttu jo TuTo-TPS -ottelun lipunostosta (jolloin lisämaksu katosi vasta kun hoksasin käyttää TuTon sivujen banneria, josta ei silloin vielä oltu erikseen mitenkään tiedotettu), mutta olin olettanut ongelman koskevan vain TuToa.

2) Ei kun LeKin sivuille - tai itse asiassa valitsemaan LeKin sivuista, sillä mestis.fi -sivuston kautta aukesi toinen LeKi-sivusto ja Jatkoajan linkkien kautta toinen sivusto. Jälkimmäinen oli oikea, mutta siellä ei ollut mitään banneria. Mikä nyt eteen?

3) Ei kun kopioimaan TuTon sivujen bannerin URL selaimeen, jolloin eteen avautui taas TuTon otteluiden listaus. Sen jälkeen vain erillinen sivustohaku LeKistä, jolloin pääsi LeKin matseihin, sai valittua lipun sekä istumapaikan ja vältettyä lisämaksun. Ei kun maksamaan. Ja koska minulla on luottokortti, niin maksuhan sujuu kätevästi luottokortilla kuten kaikissa muissakin nettikaupoissa.

4) Eipä sujukaan, sillä luottokortin numeron, varmuuskoodin ja muiden tietojen jälkeen eteen avautuikin pakollinen varmistus pankin tunnuksilla. En kanniskele tunnuslukujani työpaikalla mukana, joten osto jäi siihen. Miksi muuten edes maksaa luottokortilla, jos sama pakollinen pankin tunnuksien käyttö on kuitenkin edessä? Saman tien voi maksaa suoraankin pankkitililtä. Ulkomailta ostettaessa monille isoille firmoille (jenkki-, britti- ja sakemanni-Amazon, play.com) riittää ihan hyvin rekisteröityminen ja luottokorttitietojen käyttö, mitään pankkitunnusvarmennusta ei enää kaivata. Sama saisi riittää lippu.fi:llekin.

5) Edellämainittu prosessi uusiksi sitten illalla kotikoneelta. Jossa ei ole printteriä. Ei kun maksamisen jälkeen seuraavaksi päiväksi töihin, jossa sai vihdoin lipun tulostettua. Paikkalippusysteemi sentään toimi Lempäälän hallilla eikä OSG-sakin vastine pyörähtänyt käyntiin.

Eli eihän tässä pitänyt kuin ensin käydä kopsaamassa TuTon sivuilta URL, hakea TuTon bannerin avulla lippu.fi-sivustolta LeKin kotipelejä, valita paikat, maksaa lippu kotona, tulostaa tiedosto seuraavana päivänä töissä ja rientää ottelun riemuihin. Sori nyt vaan, jos tämä prosessi ei mielestäni ole mitenkään järin simppeli suurelle osalle tavallisista lipunostajista ja matseissa kävijöistä. Sitä en tiedä, mitä kautta LeKin kotifanit lippunsa ennakkoon ostivat, ellei sitten LeKin sivuilla ollut jossain jemmassa juuri oikeanlainen nettilinkki. Varmasti moni maksoi turhaan +2,5€ lisä-lisämaksua.

Iso osa suomalaisista osaa käyttää nettiä edelleen melko rajoittuneesti, ja juuri sen takia nettikauppojen käytettävyyteen pitää panostaa. Jos näin ei tehdä, ja jos lipunostoprosessissa joutuu itse kopioimaan jotain bannerilinkkejä ilman, että asiasta on (siinä vaiheessa) kunnolla tiedotettu, niin ei se saa ihmisiä pitämään sitä maailman helpoimpana ja vaivattomimpana. Väitän, että vaikkapa omista lähiomaisistani isäni osaisi ostaa nettilipun jos prosessin kävisi pari kolme kertaa läpi ja jättäisi pikaohjeet, äitini ei osaisi ostaa sivustolta koskaan mitään, ja veljeltäni loppuisi kärsivällisyys siinä vaiheessa kun lisämaksu kilahtaisi ruutuun, jonka jälkeen hän kiroaisi järjestelmää ja jättäisi lipun ostamatta.

Toki lippu.fi -systeemistä ostaminen jatkossa sujuu huomattavasti selkeämmin nyt kun tietää miten homma toimii - edellyttäen, että paikkalippusysteemi yms. on otteluissa käytössä. Mutta se olisi voinut toimia alun perinkin selkeämmin, ja sitä voisi edelleen kehittää. Toivottavasti sitä kehitetäänkin.

Olen pahoillani provoista ja kirjoitukseni sarkastisesta sävystä, mutta tuntuu aina pahalta, kun isoilla äijillä on tällaisia valtavia ongelmia elämässään.
Ei ongelma ole valtava elämässäni, ja kuten tiedät, en ole kauhean isokokoinen äijä :-)

Perustarkoituksena ei minullakaan ole valittaa valittamisen vuoksi netissä, sillä tämäntapaiset uudistukset ovat monella tavalla hyvä asia (poislukien 1-3.5€ lisämaksu lipuista), mutta ne vain pitäisi alun perin suunnitella loppuun asti, koekäyttää kunnolla ja ohjeistaa/tiedottaa loppuun asti. Monesti paperilla hyvältä tuntunut ajatus ei konkretisoidukaan käytännön elämässä samalla tavalla. Kuten sanottua, niin pienihän murhe tämä Mestis-lipunmyynti on verrattuna vaikkapa VR:n katastrofaaliseen epäonnistumiseen omassa uudistuksessaan, mutta samantyyppisiä perusvirheitä on kummankin uudistuksen takana.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Jarte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey,VG-62,Liverpool, Inter Tku
Eilen illalla pistin Tuton FB ryhmään ihan asiallisen kommentin jossa toivoin jotain selvitystä tähän "lipunmyyntihässäkkään".

Kommentti oli poistettu sieltä todella nopeasti. Ei ne ongelmat kuitenkaan sillä katoa että piilotetaan ihmisten kysymykset aiheesta. Vaikka muuten Tutolla menee hyvin niin tästä pitkä miinus firman tiedotukselle.
 
"Tämä on jääkiekkoa ja jos joku ei pientä hanskalla lääppimistä kestä, lajivaihto salibandyyn on suositeltavaa." - Shane Falco
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy