Ottelutapahtuma ja lipunmyynti

  • 178 573
  • 727
Olisi mielenkiintosita tietää vähän muiden isojen seurajen lipputulo budjetointia...

Onko iso summa Mestikseen jos kausari myynnistä saadaan esim 1000*75 = 75 000 ja tuohon vielä kunnon kausarit joita myyty ehkä noin 100kpl (?) * 272,50 = 27 250 johon lisätään vielä pappaklubilaiset 50kpl*1660,50 = 83 025 eli yhteensä vakkaria tuloja lipuista tuo 185 kiloa ja risat...
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Puoli-ilmaiseksi matseissa käyminen TUTO-kortilla loppuu kuin seinään ratkaisupelien koittaessa. Eilen nimittäin kerrottiin tikettien hinnat pudotuspeleissä:

- playoff-kausikortti 150 e
- irtoliput 20/25/30 e (kvartsit/semifinaalit/finaalit)

Eihän tässä saisi valittaa, kun on koko kausi huiman edullisesti matseissa käyty. Mutta aika rajuilta hinnoiltahan nuo kuulostaa. Pahoin pelkään, että yleisömäärät laskevat vaikka pelien urheilullinen arvo kasvaa. Aika mahdoton kuvitella, että lähellekään kolmea tonnia saataisiin katsomoon houkuteltua 20 euron lipuilla, jos puolivälierissä pelataan vaikka Peliittoja vastaan.

Erityisesti ihmetyttää se, ettei mitään erikoiskategorioita tunneta. Kyllä se nyt Suomessa yleensä käytäntönä on, että lapset, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset pääsevät vähän edullisemmin sisään.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Ei kai tosiaan saisi itkeä, jos miettii kuinka halvalla runkosarjan pelejä on halutessaan saanut katsoa. Mutta onko kenenkään etu jos ratkaisupelejä pelataan tyhjille seinille. Tuolla hinnoittelulla siihen kyllä päädytään nopeasti. Kausareita ei yrityksiä lukuun ottamatta ostane kukaan. No ehkä tuossa lasketaan sen varaan, että yritykset ostavat liput ja jakavat ne rahvaalle. TuTo-ekamatsipuolivälierässä, yleisömäärä: 666, tack och näkemiin.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Olen runkosarjan jälkeen nähnyt 11 peliä paikan päällä ja se tekee TUTO-kortilla 6,80€/ottelu. Eli halvalla olen päässyt. Joten minä maksan kyllä play-off otteluista vähän enemmän ja aion lähteä hallille niin paljon kun työt antavat luvan siihen.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Köyhät kyykkyyn!

Erityisesti ihmetyttää se, ettei mitään erikoiskategorioita tunneta. Kyllä se nyt Suomessa yleensä käytäntönä on, että lapset, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset pääsevät vähän edullisemmin sisään.

Jep, tämä on kyllä melkoisen käsittämätöntä, mikäli siis asiaan ei vielä muutosta tule. Tarkoittaahan tuo hinnoittelu sitä, että melkoinen määrä ihmisiä jää noihin peleihin tulematta, ihan puhtaasti siksi koska ei anna budjetti myöden. No se ei mitä ilmeisemmin TUTO:n toimistoa kiinnosta, vaan siellä ollaan kylmän viileästi laskettu, että yritysten ostamat liput/kausarit kuittaa vajeen mikä tulee vähävaraisempien lunastamatta jääneistä lipuista. Paskat persaukisista, ajattelee Kiili ja kumppanit. Ja sanoisin, että se on aika rumaa se.

TUTO-kortti oli järkyttävän halpa näin aktiivisen katsojan näkökulmasta, itse olisin kernaasti maksanut vaikka tuplahinnan. Kyseisen kortin edullisuus ei kuitenkaan saisi olla syynä siihen, että nyt mitä ilmeisemmin jää playoff-pelit näkemättä sadoilta kannattajilta, jotka ovat liki jokaisessa runkosarjan pelissä viihtyneet. Osalta siksi, että ei anna talous myöden, ja osalta siksi, että kokevat hinnat liian koviksi. Ja sitä ne todellakin ovat, etenkin kun erikoishintaiset liput loistaa poissaolollaan, ainakin toistaiseksi.

Kiili ja kumppanit, ajatelkaa nyt ihmeessä asiaa vielä uudemman kerran.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Mikäli Peliitat pääsevät playoffeihin, toivottavasti vastassa ei ainakaan olisi TuTo, fanibussi lähtisi mielellään katsomaan pudotuspelejä, mutta kyllä nuo teidän lippujenhinnat ovat aika kova piikki, joten veikkaanpa ettei täältä suunnalta lähtijöitä olisi edes 15 silmäparia....
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tälle voisi periaatteessa perustaa omankin ketjun, mutta pärjätään nyt toistaiseksi ilman kun ei ole tiedossa mitään tämän konkreettisempaa. Mutta tänään kuitenkin uutisoitiin, että TuTo ja FC Inter Turku virittelevät yhteistyötä. Näin kirjoitti asiasta Turun Sanomat:
Kupittaalla naapureina majailevat Inter ja TuTo virittelevät seurojen välistä yhteistyötä. Seurat tiedottavat huomenna tarkemmin uudesta markkinointiyhteystyöstä.

Yhteistyön toivotaan kasvattavan kiinnostusta molempiin seuroihin, laajentavan yhteistä kannattajakuntaa sekä yhteistyökumppaneiden määrää.

Jalkapallo- ja kiekkoseuralle on tulossa myös yhteinen kausikortti, joka toimii jo kesällä uudella jalkapallokaudella.

Ihan mielenkiintoinen viritelmä. Saa nähdä, mitä tämä käytännössä sitten tarkoittaa. Sponsorien ja muiden yhteistyökumppanien laajentaminen puolin ja toisin tekisi varmasti kummankin seuran toiminnalle hyvää, ja kenties lisäisi jonkin verran yleisömääriäkin. Lähinnä voisivat tietysti yrittää varmistaa, etteivät pelipäivät mene päällekkäin kuten välillä on käynyt.

Mutta toisaalta eipä minua kotimainen potkupallo niin paljon inspiroi, että sitä ilosta maksaisin kovasti lisähintaa kausikorttiin tai muutenkaan. Jos Interien pelien kausikortti tulisi joko kaupan päälle tai se olisi erillinen lisävaihtoehto (eräänlainen kombokausikortti, jonka voisi halutessaan ostaa normikausarin rinnalle) niin se olisi ihan ok vaihtoehto, mutta se olisi ikävämpi juttu jos jalkapallosta tulisi eräänlainen loinen jääkiekon rinnalle, jonka lipunhinnat olisi pakko maksaa pakkopullana jääkiekkokausarin hinnassa.

Sinänsä jos kausarin hinta ei olisi kohtuuton, niin voisin ehkä jonkun jalkapallomatsin silloin tällöin kesällä käydä vilkaisemassakin. Syksyllähän ei jalkapalloa enää viitsi katsoakaan, ulkona on kylmä. Näin teknisesti kannatan toki Interiä, mutta en ole sen peleissä moneen vuoteen jaksanut käydä. Joskus menin ilmaislipulla tai kun sai puoleen hintaan lipun. Hieman muovinenhan ja inhasta italialaisseurasta kopioitu koko Inter-brändi on, ei sille mitään mahda. Jos kyseessä olisi TuTo-niminen joukkue Veikkausliigassa (Interhän peri TuTon paikan aikoinaan kolmosdivarissa), niin sitten se kiinnostaisi enemmän.

Mutta kuten sanottua, teknisesti olen silti Interin puolella jos jompi kumpi seura pitää Suomen jalkapallopääkaupungista valita. Tepsin jalkapallopeleihin en mene tai ole koskaan mennyt, enkä ole käynyt 2000-luvulla kuin kourallisessa TPS:n kiekkomatseissa (joihin olen saanut joskus ilmaislipun tai vastaavan, kerran olen tainnut maksaa täyden alemman kategorian lipun kun menin kaverin seuraksi).
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Pari kertaa on tullut käytyä katsomassa Tepsin jalkapallo- ja jääkiekkopeliä samaan aikaan kun liigojen sarjaohjelmat on saatu osumaan yksiin ja täytyy kyllä myöntää että mukavaa on ollut. Muistaakseni jalkapalloTepsi pelaili kahdelta päivällä ja jääkiekkoTepsi sitten taas viideltä tai kuudelta. Näihin peleihin ei muistaakseni saanut lippujen hintaan sen kummempia alennuksia jos paketin, ilmainen bussikuljetus taisi olla ainakin ensimmäisellä kerralla.
Joku tätä mun tekstiä varmasti osaa korjailla jos olen ihan hakoteillä.

Vähän on jo oikeastaan toiveissa ollutkin että kalenterit osuisivat joskus edes yksiin Interillä ja TuTollakin jolloin saisi Kupittaalla viettää koko päivän (kalja)katsomoissa riekkuen.

Helpollahan tuossa seurat pääsevät kun lyövät jonkun kimppatarjouksen lipuista ja vaikka käännettävän Inter/TuTo -huivin. Kumpikin saa sitten naapurikentältä hiukan porukkaa sisään ja sitä kautta ehkä jokusen innostumaan käymään useamminkin. Faniporukat vaan vastavierailulle, lisää tunnelmaa halliin ja stadionille.

Syksyllähän ei jalkapalloa enää viitsi katsoakaan, ulkona on kylmä.

Syyskuun puolessavälissä ja lokakuun alkupuoliskolla vielä tarkenee mukavasti Interin matseissakin, jos nyt ei sadetta tule niskaan.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Olen tykännyt TUTOn uudistuksista ja halusta kokeilla hiukan jotain uutta boxin ulkopuolelta, mutta tämä Interin yhteistyösoppari vaikuttaa kyllä todella väkisin väännetyltä. Ehkä jotain kertaluontosia yhteislippuja ois voinut tulla, 'tällä lipulla myös Interin matsiin' mutta jos nyt yhistetään kahen lajin kausarit yhteen eikä anneta muita vaihtoehtoja niin.. Ei se vaan ole sama käydä katsomassa Interin fudista jos on TUTOn kannattaja ja toisinpäin. Saattaisin seurata enemmän fudista jos TUTOlla olisi oma seuransa. Interiin tai TPS fudispuolelta ei löydy oikein tunnetta kumpaankaan ja olettaisin saman ongelman olevan muillakin faneilla, lajista riippumatta. Tuntuu todella keinotekoiselta lähteä yhdistelemään kausareita, jotta saataisiin molempien tiimien faneja molempiin katsomoihin. Ehkä siinä on juuri omat syynsä miksi se fudisväki on veritaksella ja lätkäväki naapurissa kattomassa joukkueensa otteita. Sitten jos on näitä joita molemmat joukkueet kiinnostavat niin he varmasti ovat jo ilman yhteistyösoppariakin käyneet vuodenajasta riippuen molemmilla areenoilla.

Tämä on ehkä ärsyttävin ominaisuus organisaatiossa tällä hetkellä. Jospa vain tän sais jotenki peruttua niin unohtaisin mielellään toiveet kädellisestä pakista tai toisesta veskarista. Joku tässä on vaan väärin, ei tunnu hyvältä. Toivottavasti kausareitten lanseeraukseen mennessä soppari on kuopattu tai johtoportaalla on heittää jotain ässiä hihasta asian suhteen, että lopulta yhteistyö toimisikin todella hedelmällisesti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minä kiinnitin huomiota erääseen epäilyttävään lauseeseen TuTon/Interin tiedotteessa (boldaukset minun):

Keväällä 2013 lanseerattava kortti sisältää sisäänpääsyn seuran määrittelemään katsomoon mikäli stadionilla/areenalla on tilaa. Molempien seurojen katsomoista varataan paikkoja Inter/TuTo-korttilaisille

Eikö tämä tarkoita suomeksi sitä, että jatkossa kausikorttilaisille/TuTo-korttilaisille varataan Kupittaan jäähallista vain joku tietty katsomonosa? Eli eikö jatkossa pääsekään istumaan sinne minne haluaa ja suunnitellaanko taas numeroituja paikkoja tai peräti sitä, että eri katsomoalueiden liput olisivat eri hintaisia?

Jälkimmäiset ideat ainakin tuntuvat tuhoon tuomituilta. Perinteisesti matsilipulla on päässyt mihin kohtaan katsomoa on halunnut, ja perinteisesti tasa-arvo on vallinnut areenalla. En todellakaan haluaisi Kupittaalle mitään A-katsomoita, B-katsomoita tai "piippuhyllypaikkoja" eri hintakategorioihin saatika numeroituja paikkoja joka lipulle. Sellaiset voivat toimia esim. liigassa jos on vaikkapa 11800 katsojan viljasiilo käytössä, mutta Kupittaan hallissa moinen olisi turhaa säätämistä ja katsojien eriarvoistamista.

Ajatus erillisestä TuTo-korttilaisten rajatusta katsomonosasta pitää sisällään myös ääneen lausumattoman ajatuksen siitä, että TuTo-kortteja ei tulisi myyntiin kuin melkoisen pieni, rajallinen määrä ja loput joutuisivat ostamaan sitten jonkun muun kortin/lippuratkaisun. Rajattuun katsomonosaan kun ei mahdu rajattomasti. Esimerkiksi nykyiseen fanikatsomonosaan menisi muutama sata ihmistä, ja jatkossa heistäkin osa siis olisi lähinnä futisfaneja.

Näitä kysymyksiä pitäisi kyllä selventää ja tarkentaa seuran taholta. Tällä hetkellä jäi tuosta tiedotteesta voimaan lähinnä vahva epäilys hankkeen tarkoitusperiä ja ensi kauden matsilippujen hinnoittelua/paikkasysteemiä kohtaan.

Joku Facebook-tunnukset omaava voisi näitä myös kysellä vaikka Tamin tunnin aikana.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Näitä kysymyksiä pitäisi kyllä selventää ja tarkentaa seuran taholta. Tällä hetkellä jäi tuosta tiedotteesta voimaan lähinnä vahva epäilys hankkeen tarkoitusperiä ja ensi kauden matsilippujen hinnoittelua/paikkasysteemiä kohtaan.

Hiukan tosiaan alkaa olla enemmän tai vähemmän epäilyttäviä elementtejä tässä TUTO:n lippupolitiikassa. Ensin markkinoidaan kovaan ääneen todella huokeaa kausikorttia runkosarjaan, jonka jälkeen hinnoitellaan pleijariliput erikoiskategoriat unohtaen kalemaisesti pilviin, ja nyt sitten tämä. Vielä on toki aikaista sen enempää leimata kyseistä yhteislippukuviota, mutta kyllähän tuo tiedotteesta lainaamasi sanailu epäilyksiä herättää.

Mielenkiintoista tosiaan nähdä millaiseksi asia vielä tarkentuu. Surkeimman skenaarion mukaan fudis/jäkis -kausarin hinta on kolminkertainen tämän kauden TUTO-korttiin verrattuna, eikä pelkkää lätkäkorttia enää tarjota. Lisäksi yhteiskausarin ostajat tungetaan kulmakatsomoon, joka tarkoittaisi mm. sitä, että kohtuullisen hyvätunnelmainen fanikatsomokin hajoaisi. Toivoa todellakin sopii, että tuollainen skenaario ei toteudu.

Itseä ei suomalainen fudis kiinnosta niin sanotusti hevon vittuakaan, eli jos vaihtoehtoina olisi vaikkapa 100€ maksava TUTO-kortti ja 101€ maksava TUTO/Inter -kortti, niin valitsisin ensiksi mainitun. Tämä siis yhtään fudista dissaamatta, ei vaan ole meikäläisen juttu tuo kotimainen potkis. Enkä suinkaan ole ainoa laatuani, sen toteaa nopeasti vaikkapa tekemällä nopean pikagallupin Marlin käytävillä.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Vielä sen verran tuosta TUTO:n playoff-kausarista, että kiinnostaisi tietää, moniko muiden paikkakuntien palstalaisista edes uskoo, että kyseinen kortti todellakin maksaa 165 euroa, eikä minkäänlaista hyvitystä ole luvassa, vaikka pelit jäisivät minimiin. Eli jos TUTO pelaa keväällä kaksi (2) playoff-ottelua, niin kortin ostaja maksaa niistä peleistä 82,50e/kpl. Kestää jo vertailun, vai mitä?

"Uskomatonta vaiko totta?", kyseli aikoinaan ansiokas Pahkasikakin.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvä, että tuli taas jotain uutta, niin saadaan rutista. Rauhoittukaa kuitenkin, sillä TS jutussa oli, että uusi yhteinen kausikortti tulee vanhojen rinnalle. Joten älkää kiukutelko ja antakaa niiden nauttia tästä yhteistyöstä, ketkä siitä pitävät.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ainahan voi ostaa yksittäislippuja jos haluaa. Ottaen huomioon mitä yksittäisliput maksavat runkosarjassa niin niiden hintataso ei ole kohtuuton, paitsi tietenkin jos vertailukohdaksi ottaakin TuTo-kortin.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Ainahan voi ostaa yksittäislippuja jos haluaa. Ottaen huomioon mitä yksittäisliput maksavat runkosarjassa niin niiden hintataso ei ole kohtuuton, paitsi tietenkin jos vertailukohdaksi ottaakin TuTo-kortin.

Ei kai tuohon nyt TUTO-korttia kukaan vertailukohdaksi ota, johan se on moneen kertaan todettu, että ko. kortti on enemmän kuin edullinen. Mutta ei oikein tämän kauden irtolippuhintaakaan voi vertailuun ottaa, sillä nehän on hinnoiteltu tarkoituksellisesti aivan yläkanttiin, tarkoituksena ohjata ihmiset ostamaan TUTO-kortteja ja sitä kautta käymään ahkerasti matseissa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Mutta ei oikein tämän kauden irtolippuhintaakaan voi vertailuun ottaa, sillä nehän on hinnoiteltu tarkoituksellisesti aivan yläkanttiin, tarkoituksena ohjata ihmiset ostamaan TUTO-kortteja ja sitä kautta käymään ahkerasti matseissa.

Aivan oikein, tosin lippuluukun jonoista päätellen myös irtolipuilla on ollut menekkiä. Pitääkin pohtia onko 20 e kohtuullista puolivälieristä, 25 e välieristä ja 30 e finaalista. Minusta on, vaikka esim. 5 e halvempia lippuja eläkeläisille, opiskelijoille jne voisikin olla tarjolla.

Ensi kaudella TuTo-kortin hintaa voisi nostaa selkeästi, ja pleijareiden hintatasoa hiukan laskea.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan oikein, tosin lippuluukun jonoista päätellen myös irtolipuilla on ollut menekkiä. Pitääkin pohtia onko 20 e kohtuullista puolivälieristä, 25 e välieristä ja 30 e finaalista. Minusta on, vaikka esim. 5 e halvempia lippuja eläkeläisille, opiskelijoille jne voisikin olla tarjolla.

Opiskelijana taitaa kyllä jäädä playoffsien katsominen Turussa vähiin tänä keväänä. Kalliitahan nuo liput ovat ja vähän epäilen, että ensimmäisiin peleihin saataisiin hallia lähellekään täyteen. TUTO-kortin jälkeen tietysti kaikki hinnat tuntuvat kovilta. TPS-kannattajana ja TUTO-symppaajana olen pitänyt korttia ehdottomasti rahan arvoisena, kun sen viime keväänä armeijan päivärahoilla hetken mielijohteesta tilasin. Halli on kävelymatkan päässä ja tuota keskiviikon peliä lukuunottamatta on ollut ihan tyytyväinen näkemäänsä. Toivottavasti kortti on todettu onnistuneeksi ja samalla tavalla jatketaan ensi kaudellakin!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Aivan oikein, tosin lippuluukun jonoista päätellen myös irtolipuilla on ollut menekkiä. Pitääkin pohtia onko 20 e kohtuullista puolivälieristä, 25 e välieristä ja 30 e finaalista. Minusta on, vaikka esim. 5 e halvempia lippuja eläkeläisille, opiskelijoille jne voisikin olla tarjolla.

Ensi kaudella TuTo-kortin hintaa voisi nostaa selkeästi, ja pleijareiden hintatasoa hiukan laskea.

Minkälaista summaa ajattelit selkeällä hinnankorotuksella? Pieni tasokorotus vielä menee, mutta esimerkiksi takavuosien kausikortti/lippuvihko oli hintatasoltaan niin kohtuuton, etten sitä ostanut kuin yhtenä kautena (TuTon mestaruuskautena, jolloin sen sai jonkun tarjouksen kautta selvästi halvemmalla ja jolloin kävin joka matsin muutenkin katsomassa). Vanhanmallisen kausikortin hintahan oli niin korkea, että se maksoi itsensä takaisin vasta jos kävi katsomassa käytännössä kaikki matsit, ja harva sitä kuitenkaan pystyy joka pelissä käymään ellei ole esim. työtön tai perheetön, jolla on aikaa.

Minun mielestäni kannattaisi kausikorttien hinnoissa ja irtolippujen hinnoissa miettiä sitä, halutaanko hallin käyttökapasiteetin olevan korkea (jolloin oheistuotteita ja ravintolatuotteita menee kaupaksi ja jolloin sponsorit saavat parempaa vastinetta rahoilleen kun esim. 2500 silmäparia näkee ja kuulee heidän mainoksensa) vai halutaanko rahastaa lipunhinnoilla, jolloin hallin yleisömäärä jäisi paljon pienemmäksi.

Minun mielestäni on olennaisempaa saada halliin enemmän porukkaa, jolloin myös lippujen hintojen tulisi olla kohtuulliset. Toimitusjohtaja Kiili jossain haastattelussa totesi, että pääsylipputulojen osuus TuTon budjetista on noin 15%, loput tulot tulevat muualta. Jos ja kun näin on, niin olennaisempaa olisi tuoda näitä tuloja muualta, kasvattaa pysyvästi yleisömääriä ja tehdä TuTosta isomman yleisömäärän keräävä ilmiö kuin lähteä lyhytnäköisesti korottamaan lippuhintoja kattoon.

Mitä tulee kohtuullisuuteen lipunhinnoissa, niin kaikki TuTo-fanit eivät suinkaan ole erittäin hyvin tienaavia ja palkkahaitarin yläpäässä olevia. Se, mikä on rahakkaalle palkansaajalle pikkuraha voi olla pienipalkkaisemmalle työntekijälle iso investointi, varsinkin jos kyse on kertasummasta (esim. pleijarikausikortti 165€). Puhumattakaan tietysti niistä, jotka eivät ole työelämässä: kiekkokatsomoissa on paljon opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä ja muita vastaavia ryhmiä. Heiltä jäävät kalliit irtoliputkin ostamatta jos/kun hintataso vain nousee.

Esimerkiksi 30 euroa yhdestä Mestis-matsista, vaikka sitten finaalipelistä, on jo niin iso summa, että se jää monelta maksamatta. Varsinkin kun Turussa on huomioitava myös SM-liigan läsnäolo: monet kiekkokatsojat seuraavat myös Tepsin otteita, ja jos liigapeliin tai liigan pudotuspeleihin pääsee selvästi halvemmalla kuin Mestis-matsiin, niin se siirtää osan katsojista viljasiiloon.

Lisäksi täytyy muistaa, että nyt ja lähivuosina kansalaisten ostovoima heikkenee muutenkin verokorotusten, leikkauksien ja nollaluokan palkankorotuksien myötä, jolloin ylimääräisistä menoista karsitaan monessa perheessä. Tällöin ei olisi erityisen viisasta tehdä rajuja hinnankorotuksia millään sektorilla.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kauskikortti voisi olla 100-120 euroa, jolloin se edelleen olisi varsin edullinen ostos. Irtolippu voisi olla 15 e, erkoisliput 10 e. Näillä hinnoilla ehkä voisi yhdistää monta ottelutapahtuman kannalta hyvää asiaa, ja aktiivisesti käyvien katsojien, myös erikoisryhmien, kannattaisi edelleen ostaa kausikortti.

TPS pitää tietenkin huomioida, mutta tällä kaudella joukkue tuskin pelaa yhtään huippupeliä keväällä, rantaloma taitaa alkaa aika aikaisessa vaiheessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kauskikortti voisi olla 100-120 euroa, jolloin se edelleen olisi varsin edullinen ostos. Irtolippu voisi olla 15 e, erkoisliput 10 e. Näillä hinnoilla ehkä voisi yhdistää monta ottelutapahtuman kannalta hyvää asiaa, ja aktiivisesti käyvien katsojien, myös erikoisryhmien, kannattaisi edelleen ostaa kausikortti.

TPS pitää tietenkin huomioida, mutta tällä kaudella joukkue tuskin pelaa yhtään huippupeliä keväällä, rantaloma taitaa alkaa aika aikaisessa vaiheessa.

Tuontyyppinen hinnoittelu kuulostaisi hyvältä, silloin kausikortin ostaminen kannattaisi ns. aktiiveille ja vastaavasti irtopeleihin tulevatkin pääsisivät kohtuuhintaan.

Nykyinen TuTo-kortti on kyllä sikäli hinnoittelunsa väärti, että se on innoittanut monia tulemaan peleihin selvästi normaalia enemmän. Tosiaan sarjajumboakin (HCK) vastaan on ollut lähes 2000 ja lähes 1900 katsojaa, missä on vajaat 700-1000 enemmän kuin mitä parina aiempana kautena olisi ollut.

Yleensä olen itse käynyt kauden aikana noin 10-14 matsissa. Kaikkiin ei pääse ja ennen ei ole aina jaksanut lähteä irtolippua jonottamaan, jos vastus on ollut mielenkiinnoton ja/tai samalla viikolla on ollut kaksi kotipeliä peräkkäin. Tällä kaudella olen kuitenkin kausarin myötä käynyt suurimmassa osassa matseja. Pari peliä jäi sairauden takia väliin, sitten pari irtopeliä muiden esteiden takia.

Jos käyn loput runkosarjamatsit, niin käytyjen kotipelien yhteismääräksi tulee 20 matsia. Ja joka pelissä on ostettu syötävää, usein myös juotavaa sekä vieläpä uusia fanituotteitakin (TuTo-huppari juuri viime matsissa). Eli sen, minkä seura näennäisesti on lipputulojeni kohdalla menettänyt halvan kausarin takia on seura saanut moninkertaisesti takaisin muiden oheistulojen myötä. Voittoisa tilanne kummallekin osapuolelle.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Hyvä, että tuli taas jotain uutta, niin saadaan rutista.

Niin valitettavaa kuin se onkin, niin muutokset eivät suinkaan aina ole askelia parempaan, vaikka niinhän sitä toivoisi. Eikä tämän asian tiimoilta kai kukaan ole vielä rutissut, kunhan on pähkäilty visioita.

Rauhoittukaa kuitenkin, sillä TS jutussa oli, että uusi yhteinen kausikortti tulee vanhojen rinnalle. Joten älkää kiukutelko ja antakaa niiden nauttia tästä yhteistyöstä, ketkä siitä pitävät.

Tuli itsekin eilen luettua joku paikallisläpyskä (olisikohan ollut Aamuset), jossa oli juttua aiheesta. Siinä tosiaan mainittiin, että yhteiskortti tulee olemaan saman hintainen kuin pelkkä toisen joukkueen kausari. Niinpä, enää jääkin auki se, mikä hinta tulee olemaan. Ei se paljoa lämmitä vaikka yhteiskortin saisi samalla hintaa kuin TUTO-kortin, jos se hinta on vaikkapa 250€. Tuskin noin paljoa tulee olemaan, mutta olisihan se aikamoinen ihme, jos ensi kaudenkin selviäisi alle 100€ maksavalla kortilla. Nostaahan tuo yhteistyö kortin hintaa aivan taatusti, tuskin voi kukaan veikata muuta? Vai voiko?
 
Onko joku muukin huomannut, että tuossa playoff-kausarissa lukee hintana 150 euroa (+alv 10%)?
Käsittääkseni hinta pitää yleensä kuluttajasuojalain mukaan ilmoittaa (ainakin yksityishenkilöille) sis.alv- tyyppisenä, kuten yksittäisissä lipuissa on tehty.

Kaikihan eivät osaa laskea 10%:a 150 euron päälle, eikä sitä myöskään lain mukaan voi vaatia.

Hmmm...tarkoituksellistako....?
 

Tarasov

Jäsen
Tuli itsekin eilen luettua joku paikallisläpyskä (olisikohan ollut Aamuset), jossa oli juttua aiheesta. Siinä tosiaan mainittiin, että yhteiskortti tulee olemaan saman hintainen kuin pelkkä toisen joukkueen kausari. Niinpä, enää jääkin auki se, mikä hinta tulee olemaan. Ei se paljoa lämmitä vaikka yhteiskortin saisi samalla hintaa kuin TUTO-kortin, jos se hinta on vaikkapa 250€. Tuskin noin paljoa tulee olemaan, mutta olisihan se aikamoinen ihme, jos ensi kaudenkin selviäisi alle 100€ maksavalla kortilla. Nostaahan tuo yhteistyö kortin hintaa aivan taatusti, tuskin voi kukaan veikata muuta? Vai voiko?

Hieman tarkennusta edellä olevan lainauksen johdosta.

TUTO Hockeyn ja Interin yhteistyöstä oli kirjoitus paikallisessa Turkulainen lehdessä viikonvaihteessa. Yhteistä kausikorttia ei kirjoituksen mukaan saa samalla hinnalla kuin TUTO-kortin. Yhteisen kausikortin hinta on sama kuin jos kummankin seuran kortin ostaisi erikseen.(Eli TUTO-kortti + Inter-kortti). Mitään taloudellista hyötyä näinollen ei saa yhteisestä kortista. Uudessa vaihtoehdossa asiakkaan tarvitsee käyttää vain yhtä korttia eli siinä se hyöty. Mainoslauseena: Osta yksi kausikortti kahden hinnalla!!!

Seurojen omat kausikortit eivät poistu myyntivalikoimista.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onko joku muukin huomannut, että tuossa playoff-kausarissa lukee hintana 150 euroa (+alv 10%)?
Käsittääkseni hinta pitää yleensä kuluttajasuojalain mukaan ilmoittaa (ainakin yksityishenkilöille) sis.alv- tyyppisenä, kuten yksittäisissä lipuissa on tehty.

Kaikihan eivät osaa laskea 10%:a 150 euron päälle, eikä sitä myöskään lain mukaan voi vaatia.

Hmmm...tarkoituksellistako....?

Onneksi kenenkään jatkoaikalaisen ei tarvitse summaa laskea, sillä mainitsin alvillisen kokonaissumman (165€) jo tämän ketjun viestissä 197.

Vakavammin puhuen tuli mieleen, että olisiko pleijarikausari tarkoitettu muutenkin lähinnä yrityksille? Aniharva kovan luokan kannattajakaan tuollaista nimittäin ostaa. Ja kuten mainitsit, kuluttajahinnoittelussa alvin pitäisi olla mukana ja lopullisen hinnan esillä. Yrityspuolen myynnissä asia taas on yleensä toisin päin.

Hyvänä vertailukohtana ovat TuTon runkosarjan kausikortit, joista 75 euron hintaisessa kausikortissa luki "sis. alv", mutta kahdessa muussa kortissa on hinnoittelun kohdalla ensin alviton hinta ja sitten maininta arvonlisäverosta. Esimerkiksi Legenda-klubin kortissa lukee " Hinta 1.350,00 euroa. Hintaan lisätään arvonlisävero 23%." Tosin kausikorttien päävalikossa on mainittuna lopullinen hinta alvin kanssa.

Mene ja tiedä, mihin tämä hintojen ilmoittelu perustuu. Selkeintähän se olisi ilmoittaa asia lopullisena hintana (esim. 165 euroa pleijarikausikortissa) eikä alvittomana hintana. Jokainenhan nyt 10% pystyy hintaan lisäämään päässälaskunakin, vaikka olisi vähän huonompikin matikkapää, mutta esim. 24% lisääminen johonkin 1350 euroon ei ehkä kaikilta suju.

Ilmoitettiin hinta sitten miten päin tahansa, niin 165 euroa minimissään kahdesta ottelusta on niin suolainen hinta, että ostamatta tuo ainakin minulta jää.

Onko muuten Mestiksen pudotuspeliotteluiden pelipäiviä jo päätetty? Viime vuonnahan pelipäivät eivät seuranneetkaan Mestiksen normaleita pelipäiviä vaan menivät vähän miten sattuu. Jos matseja pelataan väärinä päivinä, niin sitten jäävät pelit työvuorojen takia väliin, mikä olisi harmi. Ainakin tänä keväänä työvuoroni ovat juuri optimaaliset Mestis-matsien pelipäivien kannalta, eli olen päässyt arkipeleihin.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös