Aivan oikein, tosin lippuluukun jonoista päätellen myös irtolipuilla on ollut menekkiä. Pitääkin pohtia onko 20 e kohtuullista puolivälieristä, 25 e välieristä ja 30 e finaalista. Minusta on, vaikka esim. 5 e halvempia lippuja eläkeläisille, opiskelijoille jne voisikin olla tarjolla.
Ensi kaudella TuTo-kortin hintaa voisi nostaa selkeästi, ja pleijareiden hintatasoa hiukan laskea.
Minkälaista summaa ajattelit selkeällä hinnankorotuksella? Pieni tasokorotus vielä menee, mutta esimerkiksi takavuosien kausikortti/lippuvihko oli hintatasoltaan niin kohtuuton, etten sitä ostanut kuin yhtenä kautena (TuTon mestaruuskautena, jolloin sen sai jonkun tarjouksen kautta selvästi halvemmalla ja jolloin kävin joka matsin muutenkin katsomassa). Vanhanmallisen kausikortin hintahan oli niin korkea, että se maksoi itsensä takaisin vasta jos kävi katsomassa käytännössä kaikki matsit, ja harva sitä kuitenkaan pystyy joka pelissä käymään ellei ole esim. työtön tai perheetön, jolla on aikaa.
Minun mielestäni kannattaisi kausikorttien hinnoissa ja irtolippujen hinnoissa miettiä sitä, halutaanko hallin käyttökapasiteetin olevan korkea (jolloin oheistuotteita ja ravintolatuotteita menee kaupaksi ja jolloin sponsorit saavat parempaa vastinetta rahoilleen kun esim. 2500 silmäparia näkee ja kuulee heidän mainoksensa) vai halutaanko rahastaa lipunhinnoilla, jolloin hallin yleisömäärä jäisi paljon pienemmäksi.
Minun mielestäni on olennaisempaa saada halliin enemmän porukkaa, jolloin myös lippujen hintojen tulisi olla kohtuulliset. Toimitusjohtaja Kiili jossain haastattelussa totesi, että pääsylipputulojen osuus TuTon budjetista on noin 15%, loput tulot tulevat muualta. Jos ja kun näin on, niin olennaisempaa olisi tuoda näitä tuloja muualta, kasvattaa pysyvästi yleisömääriä ja tehdä TuTosta isomman yleisömäärän keräävä ilmiö kuin lähteä lyhytnäköisesti korottamaan lippuhintoja kattoon.
Mitä tulee kohtuullisuuteen lipunhinnoissa, niin kaikki TuTo-fanit eivät suinkaan ole erittäin hyvin tienaavia ja palkkahaitarin yläpäässä olevia. Se, mikä on rahakkaalle palkansaajalle pikkuraha voi olla pienipalkkaisemmalle työntekijälle iso investointi, varsinkin jos kyse on kertasummasta (esim. pleijarikausikortti 165€). Puhumattakaan tietysti niistä, jotka eivät ole työelämässä: kiekkokatsomoissa on paljon opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä ja muita vastaavia ryhmiä. Heiltä jäävät kalliit irtoliputkin ostamatta jos/kun hintataso vain nousee.
Esimerkiksi 30 euroa yhdestä Mestis-matsista, vaikka sitten finaalipelistä, on jo niin iso summa, että se jää monelta maksamatta. Varsinkin kun Turussa on huomioitava myös SM-liigan läsnäolo: monet kiekkokatsojat seuraavat myös Tepsin otteita, ja jos liigapeliin tai liigan pudotuspeleihin pääsee selvästi halvemmalla kuin Mestis-matsiin, niin se siirtää osan katsojista viljasiiloon.
Lisäksi täytyy muistaa, että nyt ja lähivuosina kansalaisten ostovoima heikkenee muutenkin verokorotusten, leikkauksien ja nollaluokan palkankorotuksien myötä, jolloin ylimääräisistä menoista karsitaan monessa perheessä. Tällöin ei olisi erityisen viisasta tehdä rajuja hinnankorotuksia millään sektorilla.