Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Ottelutapahtuma ja lipunmyynti

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Toejoen Veikko, 17.09.2011 klo 11.24.

 1. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Mielestäni TuTon pitäisi kyllä paremmin huomioida markkinatilanne paikallisesti näissä hinnoitteluissa. Tavallinen satunainen kiekkokatsoja ei nyt välttämättä koe hintalaatusuhdetta ihan toimivaksi TuTon peleissä. Kannattajat ovat sitten tietenkin asia erikseen, mutta kyllä satunaisten katsojien saaminen hallille vaatii TuTolta jotain extraa kaiken päälle, jotta rahalle saadaan vastinetta.

  Vertailun vuoksi:

  TPS:n Liiga peleihin pääsee aikuinen n. 18,50€-21,50€ hintaan.

  TuTon Mestis peleihin pääseen aikuinen n. 16€-18€ hintaan.

  Eli lipun hinnoissa TuTo on n. 15-20% halvempi.

  Eroa pelaajabudjeteissa on kuitenkin arviolta huomattavasti enemmän. Veikkaisin TPS:n budjetin olevan ainakin 5 kertainen TuToon verrattuna. Jos pelissä myös vastustajan budjetit huomioidaan eron voi vielä ainakin tuplata. TuTo häviää siis aika tyylipuhtaasti hintavertailussa satunaisen katsojan silmissä (Lipun hinta suhteessa kentällä olevaan rahalliseen panostukseen). Mestiksessä on kuitekin oma viehätyksensäkin (tosin nykyään vain 10 joukkueen sarjana), sekä paljon hyviä lupaavia pelureita eli ero ei mielestäni ole ihan näin jyrkkä, mutta liian lähellä TPS:n hintoja ollaan satunaisen katsojan näkökulmasta. Valinta ei ole niinkään eurolla isompi, vaan pikemminkin eurolla annos tuplana ja monelle valinta on vain liian helppo.
   
 2. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kyselen taas kertaalleen muilta postitse tilattujen kausareiden tilannetta. Siis onko joku saanut postin välittämänä kausikorttia. Eka kotiottelu tulossa jo.
   
 3. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Lainaus:
  Itselleni ainakin tuli oma ja parhaan kaverin kausari "prioriteetti-postina" pari päivää tilauksen jälkeen. Erikoista tässä oli se, että olin verkkokaupassa valinnut toimitustavaksi noudon.
   
 4. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Oma tilaukseni lähti joskus kesäkuussa , mutta eipä ole näkynyt vieläkään.
   
 5. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Lainaus:
  No sitten kannattaa varmaan pommittaa Janne Ollilaa ja Antti Meriläistä. Aavinen ei varmaan näistä asioista niin paljoa tiedä, niin siltä ei välttämättä kandee kysyä.
   
 6. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Joo, Ollilaan yhteys. Niin sain oman korttini ennen viimeistä harkkapeliä. Mahtaakohan lauantaina tulla porukkaa?
   
 7. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Homma bueno. Asia saatu selvitettyä. Kaikkia "pommitin" ja nyt kortti saatavissa.
   
 8. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Ostin irtoliput avausmatsiin, ainakaan toistaiseksi en kausikorttia osta vaan ostan irtolippuja. Voi olla, että jossain vaiheessa kautta huomaan, että nyt on tullut käytyä niin monessa matsissa, että kausari heti kauden alussa olisi maksanut itsensä jo takaisin, mutta enemmän se vain rahaa tietää TuTon kassaan.

  Työkuvioni ovat joka tapauksessa muuttuneet sen verran ennalta-arvaamattomampaan suuntaan, että joka peliin en välttämättä pääse vanhaan malliin. Nytkin olen lauantaina töissä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, onneksi pääsen neljän jälkeen pois ja sieltä heti hallille.

  Viime kaudella tuli käytyä pleijarit mukaan lukien 30+ TuTon ottelussa, mutta nykytilanteessa määrä tulee vähenemään, työasiat estävät joka tapauksessa osan matseista vaikka minkälainen kiekkokiima syttyisi. Näin ennakkoarviona heitän, että joka tapauksessa pyrin käymään vähintään noin 15 kotiottelussa, jolloin irtolippujen ja kausarin hinnat menisivät tasoihin. Jos käyn enemmän, niin se on sitten vain suoraa tulonsiirtoa minulta TuTolle ja sen tulonsiirron maksan mielelläni.

  Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, niin tämän kauden kiinnostavuuden yksi tärkein elementti on se, että KooKoolle myönnettäisiin ensi kaudeksi liigalisenssi. Se tarkoittaisi, että liigaan voivat nousta muutkin kuin Sport ja että asiansa hyvin hoitamalla voi Mestis-voittaja nousta. Se on tietysti varjopuolena, että KooKoon voittaessa tämän kauden Mestiksen ei kukaan muu saisi liiganousumahdollisuutta, mutta hyvänä puolena homma olisi enemmän TuTon omissa käsissä, eli voittamalla Mestiksen pitäisi kaiken järjen mukaan avautua edes jonkinlainen mahdollisuus ylöspäin.

  Jos taas käy niin, ettei KooKoo saa lisenssiä edes nykyisillä resursseilla, hallin koolla, rosterilla ja toiminnalla, niin se tarkoittaa käytännössä sitä, että yksikään Mestis-seura ei enää voi nousta. Sitten Mestistä pelataan jatkossa suljettuna sarjana ihan vain pelailun vuoksi, vailla nousu- tai putoamismahdollisuuksia ja panoksena on pelkkä mehukannu, josta pääsevät taistelemaan lähes kaikki joukkueet runkosarjan tuloksista riippumatta. Silloin ei välttämättä jaksa jokainen K-Vantaata tai JYP-Akatemiaa vastaan pelattu räntäsateinen marrasmatsi kauheasti innostaa, hyvä jos koko suomalainen jääkiekko kiinnostaa enää kauheasti.
   
 9. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Kyllä eilinen ottelu paljasti pahoja keskeneräisyyksiä ottelun fiiliksennostattamisessa. Mihin viime kauden valonheittimet on jääny? Entä kuvien heijastukset jäänpintaan? Onko DJ vaihtunut? Mielestäni "Stand By me" ei sovi jääkiekko-otteluun. Entäs joukkueen sisääntulo? Halli täysin pimeänä ja ilman mitään musiikkia, tytöt ei tuntuneet tietävän mitä tapahtuu, ja joukkue empi, että "koskahan mennään?". Lisäksi uusi yläkerran kuuluttaja oli TODELLA väsyneen ja tylsistyneen kuuloinen.
   
 10. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Joukkueella ei tietystikään tässä ottelussa ollut mitään normaalia sisääntuloa, koska ottelun alku oli varattu paidannostoseremonialle ja Maamme-laululle. Valoja olisi saanut olla enemmän, niiden puutetta ihmettelin minäkin toisessa ketjussa.

  Mitä musiikkin tulee, niin ensimmäisen erän musiikkihan oli tietoisesti valittu vanhoista biiseistä kunnioittamaan Upin ja Papan paidan nostoa. Hienosti se sopikin tuohon erään, vanhat 50- ja 60-luvun klassikot toimivat edelleen mainiosti. Golden oldies -soittolista oli käytössä vain ensimmäisen erän ajan siinä missä erittäin tyylikkäät retropaidatkin. Muissa erissä tuli muunlaista musiikkia.

  Saisi soittaa vanhempaa musiikkia jatkossa enemmänkin sekä rokin klassikoista 1980-luvun raskaampiin kappaleisiin. Eihän se niin ole muutenkaan, että nyky-yleisö koostuisi vain teknoremix-teineistä ja että ainoastaan nytkyttävä konepaskajumputus loisi fiilistä.

  Äänenpaine oli kerrankin prikulleen sopiva eli tärykalvot eivät vinkuneet ylenpalttisen jytkeen takia eikä möykkä estänyt keskustelua tai fanien kannustuksen ääniä, joten tästä suuri kiitos. Jatkossa samaa rataa, sillä huonotkaan biisit eivät tunnu niin huonoilta jos voluuminappulaa ei ole väännetty kaakkoon.
   
 11. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Veikkaisin, että oli melkoiset poikkeusjärjestelyt meneillään tapahtuman luonteesta johtuen..
  Toivottavasti nuo jäänpintaan heijastetut "kuvat" ovat poistuneet lopullisesti.
  Eivät tuo minkäänlaista lisäarvoa, ovat tuhruisia, väärin skaalattuja, näkyvät vain määrätyssä kulmassa, jne. Lisäksi kuulemma ko. vehje on perin arvokas liisattava, jos nyt vaikka vertaa käyttösekunteihin.

  Ehkä sieltä kulmabaarista voisi kuitenkin ottaa alas sen viime kauden otteluohjelman...?
   
 12. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Samalla voisi ottaa viime kauden otteluohjelman pois myös mehukattibaarin takaisesta seinästä. Mielestäni osoittaa organisaatiolta aikamoista välinpitämättömyyttä ettei halliin ole vielä saatu tämän kauden otteluohjelmaa ja vielä suurempaa välinpitämättömyyttä, ettei edes viime kauden ohjelmia ole viitsitty ottaa seiniltä pois.
   
 13. Tarasov Jäsen

  TUTO HOCKEY HALL OF LEGENDS näyttely avattiin lauantain ottelun alussa Marli Areenassa. TUTO HOCKEYn sivulla oli mahdollisuus arvailla/kommentoida ketä legendoja näyttelyssä julkaistaan ja samalla osallistui retropelipaidan ja sarjalipun arvontaa. Arvonnan tulos piti ilmoittaa kolmannen erän kuluessa.
  Kuuliko kukaan yläkerran kuuluttajan tai jonkun muun kertovan kuka ko. palkinnot voitti? Aika heikosti asia kuitenkin hoidettiin, jos hoidettiin ollenkaan.
   
 14. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Yleisömäärä Hokki-pelissä 1100. Saa nähdä, mitä on keskiviikkona Jukurit-matsissa. Uskoisin kuitenkin, että yli tonnin mennään tuossakin.

  Sen sijaan hitusen pelkään lokakuun lopusta alkavaa noin kolmen viikonajanjaksoa, jolloin neljän kotipelin ohjelma on seuraava:

  Perjantai 31.10.14 18.30 Marli Areena TUTO Hockey K-Vantaa
  Keskiviikko 12.11.14 18.30 Marli Areena TUTO Hockey KooKoo
  Lauantai 15.11.14 17.00 Marli Areena TUTO Hockey K-Vantaa
  Lauantai 22.11.14 17.00 Marli Areena TUTO Hockey K-Vantaa

  Tuohon väliin mahtuu luonnollisesti vielä vieraspelitkin keitäpä muuta kuin K-Vantaata ja KooKoota vastaan (plus yksi Peliitat-vieraspeli).

  KooKoo on asia erikseen ja kiinnostanee yleisöä, mutta saa olla kyllä uskollinen TuTo-sissi, jos kolmen viikon ajanjaksolla käy katsomassa kolme kertaa K-Vantaata Kupittaalla ja sitten vielä seuraa vieraspelin Vantaalla. Kaipa heitäkin on, mutta suuremmissa yleisömassoissa tuskin on. Veikkaan, että viimeistään tuossa kolmannessa K-Vantaa -kotimatsissa nähdään kauden heikoin yleisömäärä.

  Tämä kertoo korutonta kieltään siitä, mitä 10 joukkueen sarja, täysfarmit vastustajina sekä ylettömyyksiin paisutetut ottelumäärät sitten aiheuttavat. Vaikea on Mestiksessä enää minkään seuran pysyä elossa, ja uskonkin, että tällä kaudella kuullaan useiden Mestis-seurojen konkurssiuhkista ja talousvaikeuksista.
   
 15. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Tovereilla on tullut myyntiin sarjalippupaketti, mikä sopinee Mustalle Nuolelle ja muille useita pelejä kaudessa katsoville, jotka eivät kuitenkaan halua ostaa kausikorttia. Seitsemän lipun (voi käyttää missä peleissä haluaa) paketin hinta on 82 euroa.
   
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tuo täytynee pistää harkintaan. Joka peliä en kuitenkaan pääse katsomaan enkä kaikkia taida nykyisellä sarjasysteemillä jaksaakaan (esim. tuo "näe K-Vantaa kolmasti kolmen viikon aikana"-putki). Hyvä, että on monipuolisesti vaihtoehtoja lippupakettien ja muiden myötä, se tuo joustavuutta ja sen myötä toivottavasti lisää katsojia.
   
 17. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
 18. hokihoki Jäsen

  Fucking cheesy..
   
 19. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Loppukauden peleihin pääsee sitten paljon halvemmalla, jos tappioita tulee. Mielestäni ihan hyvä uudistus ja jos voitot vetää yleisöä peliin niin nyt myös tappioiden kohdalla voi olla sama tilanne. Seuraavaan kotipeliin pääsee sitten kaksi yhden hinnalla.
   
 20. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
 21. Ertzie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo/ paikallinen kiekkoilu
  Lainaus:
  Miinusmerkkistä oli tuo laatutakuun vetovoima jos verrataan suoraan edelliseen peliin. Nämät 1205 katsojaa jotka saapuivat paikalle eivät kyllä lämmenneet koko ottelun aikana. Melko kuollutta oli kannustus....

  Viime kausi ja oikeastaan jo edellinenkin tarjosivat oikeasti elämyksiä katsomossa. Niin se vain on kuten jo kesällä sanoin, nostamalla poskettomasti hintoja tullaan tappamaan saavutettu "Tuto-hype".

  Jotain tarttis tehrä! Mutta mitä?
   
 22. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Onko sinulta jäänyt huomaamatta, että nyt ollaan liikkeellä erilaisin taloudellisin resurssein ja toimintatavoin kuin kahtena edellisenä kautena, jolloin Toverit oli toriparkki- ja hampurilaiskeisareiden leikkikaluna. Tamminen kehitti hypeä tekemällä suuret tappiot. Katsojia riitti hallissa, kun vapaalippuja jaettiin jokaiselle kiinnostuneelle ja tyrkytettiin kai niillekin, joita ei kiinnostanut.

  Mielestäni Tovereiden taloudesta vastaavilla riittää haastetta, kun sillä on näinkin tasokas joukkue ja tulojen pitäisi kattaa menot. Valittaa osaa jokainen, tekeminen on vaikeampaa. Ja siitäkin valitetaan, että väärin tehdään, kun jotain yritetään tehdä. Jotkut, jotka itse istuvat hallissa hiljaa, valittavat sitä, että hallissa ei ole tunnelmaa.

  Minusta TuTo -takuu on ihan hyvä idea, koska sillä alennetaan satunnaiskävijöiden kynnystä tulla hallille. Mukavaa kun kehitellään muitakin markkinointijuttuja kuin ilmaislippujen tyrkyttämistä. Toki niitäkin on hyvä jakaa, jos joku sponsori kunnolla lipuista maksaa.
   
 23. Ertzie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo/ paikallinen kiekkoilu
  Lainaus:
  Siis sä tosissasi meinaat, että lippujen hinnan nostaminen on ainoa tapa kattaa seuran kulut? Ei vaadi edes matemaattista lahjakkuutta ynnätäkseen helmitaululla miten + - on nämä toimet olleet taloudelle saatika hengelle hallissa.

  Vihjaatko etten kannusta vai mitä sä soperrat?

  Itse en ole saanut ilmaislippua peliin kertaakaan Niukkasen lähdön jälkeen. Kerran viime kaudella joku tarjosi yrityksensä?? lippuja ovella, mutta eipä niitä tarvinnut silloin...

  Tuto-takuu vaatii tappioita. En itse henkilökohtaisesti ole kiinnostunut tappioista, vaan jos liiga on mielessä niin onhan ne kotipelit voitettava. Jos olisi saanut medialta suuremman huomion niin olisihan tämä jo käytetty idea ollut hyvää mainosta.

  Voisitko kertoa nyt ilmeisen suurena idealistina jonkun oikeasti toimivan idean seuran talouden parantamiseksi taikka miten saada pari tuhatta katsojaa lisää käymään otteluissa? Vai onko sun ainoa idea haukkua muita kun he eivät keksi ideoita???

  Varmaa on se että halli on kuollut ja katsojamäärät aika nihkeät oli takuut tai ei. Ei voi sanoa uudistuksien onnistuneen. Vai voiko?


  *lisäys, joukkue oli kyllä yllättävän hyvä. Tuskin voi vaatia enempää Mestis-tasolla, eli ei ne katsojat kyllä huonon joukkueen takia jää pois.
   
 24. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Njaa, ei se nyt ehkä niin paljon innosta, kun verrataan edelliseen kärkipeliin arkkivihollista vastaan, jossa meinattiin nousta kaukaa takaa tasoihin. Katsojamäärä oli kyllä itsellenikin odotuksiin nähden alakanttiin. Arvelisin kuitenkin, että yleisömäärä olisi ilman tätä laatutakuuta ollut vielä jotain 30% pienempi. Siinä suhteessa hyvä veto tähän peliin, mutta vielä on paljon matkaa täyteen tupaan.

  Hintojen nosto oli kyllä itsestänikin aika kova, mutta jotain on kyllä pakko tehdä talouden tasapainottamiseksi. Se on sitten eriasia tuoko rajut nostot lopulta rahaa kassaan vai vievätkö ne jopa sitä jopa sieltä pois vähevänä yleisönä ja kannattajina? "TuTo-hypen" loppumista tuskin halutaan, mutta tilanne on vaikea. Liigan portit ovat hiljalleen sulkeutumassa ja jotenkin hypen ytimessä on se "urheilullinen nousu". Pärä tulo toi uskoa tulevaan, mutta kabineteista ei oikein tiedä ja Mestis on henkitoreissaan.

  Mikä siis neuvoksi? Vaikea kysymys tosiaan. Jotain uutta taas tarvittaisiin. Jotenkin ajan hermolla ehkä voisi yrittää olla. Ihmisiä nykyään kiinnostavia asioita voisi yritää tuoda peleihin eritavoin. Joidenkin asioiden perässä myös suomalaiset tuntuvat juoksevan. Ilmaisia muoviämpäreitä peleihin niin halli täyteen?
   
 25. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tämä lippujen hinta on ikuinen keskustelu. Pitäisi olla niin halpa että porukka lappaa hallille, mutta ei liian halpa jolloin lipputulot jäisivät liian pieniksi. Ja toisinpäin: lippujen hinta tulisi olla riittävän korkea jotta lipputulot olisivat mahdollisimman tuottoisat, mutta ei liian korkeat jolloin porukka vähenee, oheismyynti sakkaa ja tunnelma latistuu.

  Minusta on selvä, että lippujen hinta on nyt ylärajoilla. Erilaiset lippupaketit ja tietysti kausikortit auttavat hevijuuseria, mutta satunnaiselle katsojalle 16e tai luukulta 18e on varsin paljon.

  Ottelutapahtuma on ollut vaisu kauden alkuotteluissa. Katsojia ei ole suuresti ollut, eikä tunnelma ole ollut lähelläkään edellisten vuosien hypeä. Osittain tämä johtunee kauden normaalista alkutahmeudesta, jalkapallon vielä pyöriessä on ennenkin nähty pienempiä katsojalukuja. Samoin Mestiksen yleinen apatia on saattanut syödä kiinnostusta. Mutta pilkahdus paremmasta nähtiin viime keskiviikkona, farmi-LeKi tuli kylään keskellä viikkoa, ja katsojia saapui paikalle lähes 1500.

  Kun nyt ottelutapahtumaa arvioidaan, niin arvostellaan nyt sitäkin että toisen kulmabaarin paikan on ottanut Kotipizza. Nyt molemmat auki olevat kulmabaarit ovat samalla sivustalla, mikä on epäloogista jne. Viikonlopun peleissä oluen kulutus on melkoista, joten baarien sijoittelulla on väliä.