Tila
Viestiketju on suljettu.

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se olikin tänään vahvaa tekemistä läpi ottelun. Hienoa pelirohkeutta puolustuspäässä ja äijämäisyyttä. Tätä lisää.
Avauserässä Jukurit esitti parasta kiekkoa koskaan. Tepsiä vietiin ku sitä kuuluisaa pässiä narussa. Montako tolppaa oli..? Ja mikä parasta, tuo hyvä peli-ilme ei jäänyt tuohon eka erään, vaan Jukurit oli yksinkertaisesti parempi kuin TPS. Koko joukkueelle kehut + Rajaniemelle ja nelosketjulle parit ylimääräiset. Hyvää tekemistä.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."
(1)
  • Tykkää
Reactions: ahal

Punamusta

Jäsen
Runkosarjasta on pelattu kohta ensimmäinen kuudennes ja teidän jenginne on sarjataulukossa kolmantena. Kahdeksasta ottelusta seitsemän on tuonut vähintään yhden pisteen. Nyt on päällä kuuden ottelun pisteputki. Jukurit on yllättänyt positiivisesti. Tänäänkin kolme pistettä kotona.

Haluan sanoa, että on hyvä mieli tästä jenginne lentokelistä. Jossain kohtaa tapahtunee notkahtamista, mutta olisin iloinen, jos pääsisitte näkemään pudotuspelejä ensi keväänä. Moinen olisi siistiä varsinkin siltä kantilta, että Jukureita ei sijoitettu ennen kautta 13. tai 14. sijaa korkeammalle oikeastaan kenenkään toimesta. Yllätykset kelpaavat etenkin tänä Kärppien ja Tapparan yhteisenä valta-aikana mainiosti.

Hyvä Jukurit.
 

Tepukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Boston, sympatiat KaPa-51
Alun lentävä lähtö antoi odottaa maalitalkoita, mutta kuten Parrukin lehdistötilaisuudessa sanoi, että pallosta pääsi ilmat pihalle ekan erän jälkeen ja homma tasoittui.
Eka erä oli kyllä aika komeaa katsottavaa, ei ole playoff-paikka noilla esityksillä mahdottomuus, mutta nyt ei saisi tulla notkahduksia kuten aiemmin hyvän alun jälkeen.

Kamppailuvalmiutta ja halua vääntää näyttäisi olevan hyvinkin paljon enemmän kuin ennen ja pelitempo kestää paremmin päällä.

Mutta ihmetellä hieman täytyy, mitä ihmettä Turuus on tapahtunu?
Seura jota itse olen aina arvostanut ja joka yleensä on pelannut hyvää kiekkoa, niin kyllä o pakka sekaisin vähän joka rintamalla ja sen valitettavasti näki peliotteista tänään valitettavan hyvin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Leskinen-Henritius-Piitulainen
Galvas-Piipponen

Sarault-Tanus-Roine
Jaatinen-Jalonen

Dzierkals-Weigel-Pereskokov
Jakovenko-Rindell

Kalliola-Hotakainen-Ritamäki
Kemppainen

Rajaniemi (Aho)

Siinä miehet Tapparan haastoon. Partanen on syystä tai toisesta nyt huilissa. Kukaan ei saa kiintiöpaikkaa kokoonpanoon, vai miten se meni.. Myös Vähätalolla on huilivuoro.

Ei muuta kuin samanlainen rähinä päälle kuin Tepsiä vastaan avauserässä ja Rajun godmode jatkukoon. Katotaan mihin se riittää.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."
Asetelma illan peliin on kutkutteleva Jukurileirin näkökulmasta. Valmennus ja pelaajat ovat tehneet yksinkertaisesti loistavaa työtä ja juuri nyt Jukurien pelaaminen on harjoiteltu sellaiseen hyökkäysriskiyden ja puolustusvalmiuden tasapainoon, että se tarjoaa jokaisessa yksittäisessä ottelussa mahdollisuuden kuuluisaan "ehjään 60-minuuttiseen". Tämän tukirangan ovat myös pelaajat oikeastaan jokaisessa alkukauden ottelussa hyödyntäneet. Ohipelejä tai varsinaisia epäonnistuneita suorituksia on toistaiseksi 0.

Parasta tässä on se, että kun peli "käy", on se tärkein joukkueen psyykettä ruokkiva tekijä. On kyllä niin, että viisikon yhteistoiminta ja laadukas pelaaminen vaatii aina pohjalle oikeanlaisen tunnetilan, mutta ennen kaikkea toisin päin ajateltuna: saumattomaksi harjoiteltu viisikkopeli on omiaan lisäämään pitkällä aikavälillä aitoa, vapautunutta pelitunnetta ja itseluottamusta. Pelkkä tunne itsessään ei lopulta pakotettunakaan saa peliä toimimaan, vaan pohjalla oleva toimiva pelitapa luo pelaajille (toki myös välillisesti voittojen myötä) todellisen pelitunteen ja itseluottamuksen - tämän voi ehdottomasti aistia joukkueesta tällä hetkellä.

En malta odottaa, mikä on joukkueen pelisuunnitelma illan peliin. Lähinnä mietin, mitkä ovat valmennuksen ohjauspelivalinnat. Laitetaanko hyrskyn myrskyn ja TPS-pelin tapaan pyritään riistoihin syvällä kääntämällä paikan tullen prässikolmiota jopa väärin päin niin, että Tapparan pakkeihin ajetaan kiinni kahdella, samalla kun Tapparan laituri pintsataan Jukuripakin toimesta? Asiassa on se pieni mutta, että TPS:n viisikon etäisyydet olivat sitä sun tätä ja laituri patsasteli useimmiten hyökkäyssinisellä seisovin jaloin, kun taas Tappara avaa peliä Jukurien tapaan esimerkillisesti kiekottelemalla lähellä olevien hyökkääjien avustuksella. Olisiko nyt kuitenkin peräännyttävä "aktiivisuudesta" sen verran, että painotetaan keskustan pitämistä suljettuna? Itse sulkisin ennen muuta keskustan - en usko, että vastaaviin riistoihin hyökkäysalueella ja sitä kautta samanlaiseen pelinhallintaan kuin TPS:ää vastaan on mahdollisuuksia - mutta Kangasalustan valinta nähdään ensimmäisellä vitosella.

Kaikki mahdollinen on tehtävä sen eteen, että Tapparan hyökkäysaika saadaan minimoitua(kiekkokontrolli). Ensinnäkin tavoitteena täytyy olla HAHP-ajan maksimointi. Jukurien päätypelaaminen on tällä kaudella työstetty monipuoliseksi eri koulukuntien yhdistelmäksi: vaihtoehtoina on rotaatiopelaaminen, jossa pyritään vauhtieroihin paikanvaihtojen ja pakkien sisäänajojen avulla; viisikko on samalla sivulla myös, jos päätetään pelata painonvaihtoja rännien avulla vyöryttelemällä; ja harjoiteltuna on myös kolmiopelikuvio, jossa luodaan pakkien ja yhden hyökkääjän yhteistyössä alueellinen ylivoima ja näin vetopaikka siniviivalle. Kuten joku jo taannoin mainitsikin, maskipelaamiseen on kiinnitetty erityinen huomio. Viivavedoissa pyritään nyt oppikirjamaiseen kahden tason maskiin: alatason tehtävänä on häirinnän lisäksi pyrkiä estämään maalivahdin liike eteenpäin, ylätaso estää näkyvyyden kiekkoon. Ylätason ehtiminen paikalle tosin on nähdyissä otteluissa ollut vähän niin ja näin, mutta pyrkimys kuitenkin on ilmiselvästi saada joka viivavedossa kaksi miestä kiekon ja maalin väliin.

Toisena tärkeänä asiana: peliä on pakko tänään uskaltaa hidastaa myös alakerrassa. Jukurit on alkukaudella viisikon ollessa valmiina lähtenyt ilman pysähdystä nopeiden kontrollilähtöjen avulla: nyt on ehdottomasti pysäytettävä peliä, ryöstettävä Tapparalta heidän haluamansa pelitempo, ja käytettävä kaikki mahdollisuudet (joita tulee ainakin se reilu viisi erässä) pitää kiekkoa vaihtotilanteissa. Tappara ei tule maalin taakse karvaamaan, korkeintaan asettuu tolppa-trapiin.

Tapparan tuottama äärimmäinen haaste Jukurien pelaamiselle on sellainen makupala, että olen jo oikeastaan ajatellut koko ottelun skenaarioineen läpi, yllä lähinnä tämän ajattelun tuotosta. Jukurit on tällä hetkellä sellaisessa pelillisessä ja henkisessä tilassa, että voiton mahdollisuus tässä suhteellisen paineettomassa tilanteessa on olemassa, kun kaikki tehdään taiteen sääntöjen mukaan. Mutta katsotaan nyt se peli vielä, nautiskellen.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR
Valitettavasti illan makupala jäi vajaan kahden erän mittaiseksi.

Ero kamppailupelaamisessa sen verran valtava, ettei kriittinen tavoite hyökkäysajasta erityisesti päätypelaamisen osalta ollut lähelläkään toteutua. Tältä osin ei ollut mitään mahdollisuutta taistella pelin hallinnasta tai maalipaikoista päätypelin kautta.

Lisäksi, kyllä Jukurit lähti todella nopeasti kääntämään peliä heti alusta alkaen. Ei rytmistä todellisuudessa edes lähdetty taistelemaan - hidastuksia tai edes palautuksia ei nähty juuri ollenkaan - vaan ennemmin käännettiin nopeasti keskustan kautta riskittä päätyyn, josta päätypelaamiseen pyrittiin, mutta kuten sanottua, ei riittänyt, ei millään. Varovasti yritettiin antaa pieniä kahden miehen paineita, mutta näitä poikkeuksia lukuunottamatta ainut vaihtoehto oli trap, koska oikealla rytmillä ei paineeseen päästy.

Toisessa erässä viimeisen ylivoiman jälkeen pystyi välittömästi tunnistamaan, että heti ylivoiman jälkeen - ei odoteltu edes seuraavaa mainoskatkoa - tuli valmennukselta kehotus laittaa all-in ja käytännössä toisen erän loppuun asti prässättiin yksivaiheisesti. Tuloksena ei riistoja, vaan pelin aukeaminen, Tapparan pari pidempää päätypeliä ja hieman tuurillakin peli nopeasti ohi.

Kolmanteen sitten vain nöyrästi trap-vaiheet takaisin mukaan niin ei tule turhan rumaa jälkeä.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit tänään:

Leskinen-Henritius-Piitulainen
Galvas-Piipponen

Partanen-Vähätalo-Roine
Jaatinen-Kokkonen

Sarault-Weigel-Dzierkals
Jakovenko-Rindell

Kalliola-Hotakainen-Ritamäki
Kemppainen

Aho (Rajaniemi)

Viime pelistä Pereskokov, Tanus ja Jalonen on vaihtunut kolmikkoon Partanen, Vähätalo ja Kokkonen, ja tietty Aho maalissa. Pelkkää kierrätystä ilmeisesti, koska loukkaantuneita ei pitäisi olla kuin Hyvärinen (treenaa jo jäällä). Hieno tilanne pelaajiston suhteen *knock on wood*. Jalonen on ollut melkoinen "riskitekijä" puolustussuuntaan, joten Kokkosen paluu on enemmän kuin tervetullut.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

kvs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Alun nukahduksen jälkeen päästiin peliin kiinni. Hyvää tekemistä ja oltiin liikkeessä edellä. Piitulainen on pitelemätön
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Primitiivi Ice Hockey
Helvetin halvat 3 maalia päästettiin varsinaisella peliajalla. Ehkäpä siinä näkyi se tämän kauden pakiston nuoruus ja kokemattomuus. Ja lisäajalla perinteinen tervanjuonti jatkui kuten myös pilkuilla. 1 piste ei juuri lämmitä täysin voitettavissa olleesta ottelusta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Noilla alakerran nukahduksilla ja paikkojen tuhlailulla ihan tyytyväinen voi olla pisteeseenkin vaikka olihan tuossa paikkoja ratkoa varsinaisella ja jatkoillakin. Ihmeellisen epävarma oli ensimmäinen peli mitä tällä kaudella olen nähnyt, kuulopuheiden perusteella odotin enempää. Ei ollut kyllä Johnnyn ilta jos nyt molemmat oman koiran puraukset pakiston lahjoja olikin.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei ollut kyllä Johnnyn ilta jos nyt molemmat oman koiran puraukset pakiston lahjoja olikin.
Eipä ollut ei, ja hyvin löysivät ne Johnnyn heikot kohdat tänään. Etukulman auki pitäminen meni kyllä ihan omaan piikkiin. Noita ei vaan saisi tulla.
 
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eipä ollut ei, ja hyvin löysivät ne Johnnyn heikot kohdat tänään. Etukulman auki pitäminen meni kyllä ihan omaan piikkiin. Noita ei vaan saisi tulla.
Pirun aikaisin meni myös jäihin ja Immosta lukuunottamatta kaverin rankittelijat ehtivät sen myös huomata ennen ratkaisuaan. Eikä kyllä tosiaan pelin aikana hirveän montaa varmaa koppia ottanut. Tiedä sitten mistä jäi tänään kiinni mutta ei toki aina voi olla hyvä päivä.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Täysin tarpeettomasti hukatut kaksi pistettä. Nää olisi pirun tärkeä hoitaa. Vaikka tietysti vähän sinikeltaisin lasein tän sanon, mut olihan Jukurit tänään parempi. Pisteitä pelkästään sillä ei vaan saa, ne pitää ottaa.

Positiivisena asiana sanotaanko näin, että Partanen-Roine pariskunta kuuluu yhteen. Niillä synkkaa. Samoin Sarault on nostettava esiin. Hyvä peli "Chuckylta". Miinuspuolelle on laitettava kyllä maalivahtipeli. Jostain syystä Juhana oli hyvin hermostuneen oloinen koko pelin.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Jostain syystä Juhana oli hyvin hermostuneen oloinen
Veikkaan johtuvan siitä, kun 7 sekunnin jälkeen soi jo omissa. Pelivuoroa odottaa kuin kuuta nousevaa ja heti nasahtaa, niin kyllä se ylimääräistä puristusta tuo.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Veikkaan johtuvan siitä, kun 7 sekunnin jälkeen soi jo omissa. Pelivuoroa odottaa kuin kuuta nousevaa ja heti nasahtaa, niin kyllä se ylimääräistä puristusta tuo.
Täysin mahdollista että huumori meni tuohon vaikka kyseinen maali menikin 100% kenttäpelaajien nukkumisen piikkiin. Pistemenetyksistä ei suoraan voi Ahoa syyttää kun myös Turkulaisen toinen oli tosiaan niin paha merkkausvirhe ettei tuollaisia saisi päästä tapahtumaan edes jahdatessa itse kolmannessa tasoitusta/kavennusta, saati sitten omaa johtoa suojatessa (vaikka toki hyvä ettei passivoiduta johtoasemassa). Ei sillä että olisi mikään mahdoton otettava tosin ollut, kovin reilusti oli siinäkin tilanteessa tilaa kulmassa ettei tarvinnut Jerryltä mitään älyttömän tarkkaa vippausta laittaa maali saadakseen.

Tuo ottelun alun kassi tuntui kyllä lamauttaneen hetkeksi koko porukan tekemisen ja Hongan (kenellä kulki myös aika mukavasti omaan silmään, ylipäätään vituttaa hieman ettei tuota saatu ryöstettyä viime kauden jälkeen ja toki että Jerry pelaa vihdoin sitä läpimurtoaan ja edelleen nimenomaan vihollisten riveissä) putkienkilkuttelu joka vaikutti kyllä livenä katsottuna todella selvältä maalilta tuntui naulailevan arkkua kiinnemmäs. Onneksi ote kääntyi videotarkastuksen ja maalinhylkäyksen jälkeen ja paikkoja Jukurit loi tosiaan riittämiin ottaa kolme pistettä vaikka tosiaan kaverillekin lahjamaalit annettiin.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Veikkaan johtuvan siitä, kun 7 sekunnin jälkeen soi jo omissa.
Ei tuo saa vaikuttaa liigavahdilla loppua 59 minuuttia 53 sekuntia. Siitä pitää päästä yli samantein ja seuraavassa torjunnassa. JYPin toinen maali meni aika puhtaasti maalivahdin piikkiin, vaikka pakki helposti läpi päästikin. Tuollainen ei saa upota etukulmasta.

Tämä oli kuitenkin vain yksi peli. Huonoja päiviä sattuu kaikille. Niistä(kin) on päästävä nopeasti yli ja nokka kohti uutta kilpailua.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Ei tuo saa vaikuttaa liigavahdilla loppua 59 minuuttia 53 sekuntia. Siitä pitää päästä yli samantein ja seuraavassa torjunnassa. JYPin toinen maali meni aika puhtaasti maalivahdin piikkiin, vaikka pakki helposti läpi päästikin. Tuollainen ei saa upota etukulmasta.

Tämä oli kuitenkin vain yksi peli. Huonoja päiviä sattuu kaikille. Niistä(kin) on päästävä nopeasti yli ja nokka kohti uutta kilpailua.
Eipä se kokeneella vahdilla vaikutakkaan. Ahoa ei kokeneeksi liigavahdiksi voi sanoa, kuten lainaamasi tekstin jälkeen koitin maalivahdin ajatuksia mukailla.
Oikeastaan eliteprospectsin mukaan Aholla ei kokonaisia kausia ylipäätään ole montaa millään sarjatasolla. SaPKon 29 peliä kaudelta 2016-2017 pohjina.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Leskinen - Henritius - Piitulainen
Galvas - Piipponen

Partanen - Vähätalo - Roine
Jaatinen - Jalonen

Kalliola - Tanus - Pereskokov
Jakovenko - Rindell

Ritamäki - Sarault - Dzierkals
Kemppainen

Rajaniemi (Randelin)

Weigel ja Hotakainen tehneet tilaa Tanukselle ja Pereskokoville. Kokkonen vaihtunut puolustuksessa Jaloseen. Aho Liigan sivujen mukaan loukkaantunut ja tänään luukkua aukoo Randelin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Huomioita tuosta niin jännä ettei Hyvärinen pääse koettamaan vaikka on jo Liigan sivujen mukaan terveenä ja annetaankohan liikaa tasoitusta kun kakkosketjussa aloittajana oletusarvoisesti n. 30% kaveri. Ylipäätään toivoisin edes testiä että Vähätalo laitaan ja keskelle vaikka Nikkanen, tai näillä senttereillä Weigel. Saraultin onnistuessa keskellä, myös hän voisi jatkaa siinä ennemmin kuin Julius. Mielenkiintoiset ketjut kuitenkin, aika tasaisesti laitettu ratkaisuvoimaa ja vääntäjää sekaisin. Alakerrassa Jaatinen - Jalonen vähän hirvittää ennakkoon.

Meinanneeko muuten että A-junnut vetävät koko Lappeenrannan turnauksen ilman Kakea? Olisi aika uskalias veto mielestäni.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Aabeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei voi mitään. Kun ei riitä, niin ei vaan riitä.

Tämä peli nollattava nyt nopeasti ja siirrettävä katseet huomiseen Ilves matsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.