Asetelma illan peliin on kutkutteleva Jukurileirin näkökulmasta. Valmennus ja pelaajat ovat tehneet yksinkertaisesti loistavaa työtä ja juuri nyt Jukurien pelaaminen on harjoiteltu sellaiseen hyökkäysriskiyden ja puolustusvalmiuden tasapainoon, että se tarjoaa jokaisessa yksittäisessä ottelussa mahdollisuuden kuuluisaan "ehjään 60-minuuttiseen". Tämän tukirangan ovat myös pelaajat oikeastaan jokaisessa alkukauden ottelussa hyödyntäneet. Ohipelejä tai varsinaisia epäonnistuneita suorituksia on toistaiseksi 0.
Parasta tässä on se, että kun peli "käy", on se tärkein joukkueen psyykettä ruokkiva tekijä. On kyllä niin, että viisikon yhteistoiminta ja laadukas pelaaminen vaatii aina pohjalle oikeanlaisen tunnetilan, mutta ennen kaikkea toisin päin ajateltuna: saumattomaksi harjoiteltu viisikkopeli on omiaan lisäämään pitkällä aikavälillä aitoa, vapautunutta pelitunnetta ja itseluottamusta. Pelkkä tunne itsessään ei lopulta pakotettunakaan saa peliä toimimaan, vaan pohjalla oleva toimiva pelitapa luo pelaajille (toki myös välillisesti voittojen myötä) todellisen pelitunteen ja itseluottamuksen - tämän voi ehdottomasti aistia joukkueesta tällä hetkellä.
En malta odottaa, mikä on joukkueen pelisuunnitelma illan peliin. Lähinnä mietin, mitkä ovat valmennuksen ohjauspelivalinnat. Laitetaanko hyrskyn myrskyn ja TPS-pelin tapaan pyritään riistoihin syvällä kääntämällä paikan tullen prässikolmiota jopa väärin päin niin, että Tapparan pakkeihin ajetaan kiinni kahdella, samalla kun Tapparan laituri pintsataan Jukuripakin toimesta? Asiassa on se pieni mutta, että TPS:n viisikon etäisyydet olivat sitä sun tätä ja laituri patsasteli useimmiten hyökkäyssinisellä seisovin jaloin, kun taas Tappara avaa peliä Jukurien tapaan esimerkillisesti kiekottelemalla lähellä olevien hyökkääjien avustuksella. Olisiko nyt kuitenkin peräännyttävä "aktiivisuudesta" sen verran, että painotetaan keskustan pitämistä suljettuna? Itse sulkisin ennen muuta keskustan - en usko, että vastaaviin riistoihin hyökkäysalueella ja sitä kautta samanlaiseen pelinhallintaan kuin TPS:ää vastaan on mahdollisuuksia - mutta Kangasalustan valinta nähdään ensimmäisellä vitosella.
Kaikki mahdollinen on tehtävä sen eteen, että Tapparan hyökkäysaika saadaan minimoitua(kiekkokontrolli). Ensinnäkin tavoitteena täytyy olla HAHP-ajan maksimointi. Jukurien päätypelaaminen on tällä kaudella työstetty monipuoliseksi eri koulukuntien yhdistelmäksi: vaihtoehtoina on rotaatiopelaaminen, jossa pyritään vauhtieroihin paikanvaihtojen ja pakkien sisäänajojen avulla; viisikko on samalla sivulla myös, jos päätetään pelata painonvaihtoja rännien avulla vyöryttelemällä; ja harjoiteltuna on myös kolmiopelikuvio, jossa luodaan pakkien ja yhden hyökkääjän yhteistyössä alueellinen ylivoima ja näin vetopaikka siniviivalle. Kuten joku jo taannoin mainitsikin, maskipelaamiseen on kiinnitetty erityinen huomio. Viivavedoissa pyritään nyt oppikirjamaiseen kahden tason maskiin: alatason tehtävänä on häirinnän lisäksi pyrkiä estämään maalivahdin liike eteenpäin, ylätaso estää näkyvyyden kiekkoon. Ylätason ehtiminen paikalle tosin on nähdyissä otteluissa ollut vähän niin ja näin, mutta pyrkimys kuitenkin on ilmiselvästi saada joka viivavedossa kaksi miestä kiekon ja maalin väliin.
Toisena tärkeänä asiana: peliä on pakko tänään uskaltaa hidastaa myös alakerrassa. Jukurit on alkukaudella viisikon ollessa valmiina lähtenyt ilman pysähdystä nopeiden kontrollilähtöjen avulla: nyt on ehdottomasti pysäytettävä peliä, ryöstettävä Tapparalta heidän haluamansa pelitempo, ja käytettävä kaikki mahdollisuudet (joita tulee ainakin se reilu viisi erässä) pitää kiekkoa vaihtotilanteissa. Tappara ei tule maalin taakse karvaamaan, korkeintaan asettuu tolppa-trapiin.
Tapparan tuottama äärimmäinen haaste Jukurien pelaamiselle on sellainen makupala, että olen jo oikeastaan ajatellut koko ottelun skenaarioineen läpi, yllä lähinnä tämän ajattelun tuotosta. Jukurit on tällä hetkellä sellaisessa pelillisessä ja henkisessä tilassa, että voiton mahdollisuus tässä suhteellisen paineettomassa tilanteessa on olemassa, kun kaikki tehdään taiteen sääntöjen mukaan. Mutta katsotaan nyt se peli vielä, nautiskellen.