Suosikkijoukkue
Jokerit
Mmm no joo.

Itse en niin hirveän innostunut ole Murrayn kontrahdista.
Nuori maalivahti ja kaksi cupia vyöllä toki, mutta pari viime vuotta on ollut aikamoista alakuloa, ja sieltä on tullut mm. Jarry ohi hierarkiassa.
Voi olla, että Matt pystyy työstämään tekniikan ongelmiaan pois, mutta 6,5 milj. on iso hinta siitä riskistä. Lisäksi Sensin etsikkoaika (playoff-taso) tulee alkamaan vasta 22-23 kaudesta, joka on samalla Murrayn toiseksi viimeinen. Eli aika pian jouduttaisiin hinnan tarkastukseen, jos Matt onnistuu...
Noh ei tuohon nyt sinänsä isoa riskiä sisälly, mutta noin niin kuin periaatteena olisi pummannut 5 milj tai lyhyemmän diilin.

Watsonin, Brownin (rupeaa olemaan aikamoinen määrä ruskeita rosterissa...) ja Gudbransonin hankinnat ovat sinänsä ihan OK. Varmistetaan, ettei junnuja tönitä ja kaikkien diilit ovat vain pari vuotta. Eli kun tulevalle corelle aletaan sorvaamaan entryjen jälkeisiä soppareita, eivät ne ole enää häiritsemässä.

Ihmettelen, ettei otettu Stepanin tai Erikssonin kontrahteja itselle nopeuttamaan rebuildia (Stepanista olisi saattanut olla jopa jotain pelillistäkin hyötyä, tai ainakin junnujen treenaamisessa).
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Hyökkäys kaipaisi mielestäni yhtä oikeaa laituria kärkikenttiin. Craig Smith/Mikael Granlund tyylinen haku olisi todella hyvä asia, mutta tuskin Senatorsin rahkeet riittävät.
Täytyy sanoa, että en olisi ikinä uskonut Dadonovin tarttuvan Senatorsin syöttiin. Vielä varsin maltillisella 5 miljoonan capilla. Tehnyt kolmella kaudella putkeen yli 25 maalia, joten on ehdottomasti Senatorsille loistava vahvistus.

Nick Paul sai myös ansaitusti yksisuuntaisen pahvin. Hyvä pelaaja alakenttiin sekä alivoimaan.

Maalivahdit ja puolustus olivat ennestään valmiina ja nyt alkaa oikeat laitahyökkääjät näyttämään myös valmiilta, kunhan Connor Brownin kanssa saa jatkosopimuksen. Dadonov, Batherson, C.Brown & Watson. (+ White jos pelaa laiturina)

Paljon kuraa saanut Dorion vetää mielestäni erinomaista kesää. Luolan päässä alkaa näkyä valoa.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Todella mielenkiintoinen offseason ollut nyt Sensin kannalta, kun draftista saatiin mehukkaita prospecteja ja nimenomaan sitä toivomaani dynaamista hyökkäyspään osaamista Stützlen muodossa ja vaikkei toivomaani Raymondia saatu kaveriksi napattua (huhujen mukaan Raymond olisi ollut Senatorsin valinta, ellei Yzerman olisi napannut Detroitiin), niin Sanderson jämäköittää pakistoa ja vaikuttaa kyllä oivalta menestystä tavoittelevan joukkueen top4 pakilta ja potentiaalia on ihan eliittitasolle. On nimenomaan sellainen voittava puolustaja jolta löytyy Dorioninkin peräänkuuluttamaa "characteria". Muutenkin mielenkiintoisia nimiä löytyi etenkin Gregin, Järventien, Klevenin ja Sokolovin muodossa.

Duclairin lähtö hieman kirpaisi ja jätti selvän tarpeen kärkiketjujen dynaamiselle tuottavalle laiturille, jonka ajattelin olevan lähes tekemätön paikka Ottawan tämänhetkisellä imulla pelaajamarkkinoilla, mutta kuinka ollakkaan, Dorion vetäisi Dadonov nimisen kanin hatusta ja tuli kyllä suurena yllätyksenä, että tämän tason pelaaja saatiin napattua UFA markkinoilta. Nyt saa Batherson kärjen takana hieman paineettomammassa tilassa koittaa napata sitä roolia joukkueesta, mitä häneltä odotetaankin.

Watson ja Gudbranson ovat hyviä hankintoja omiin rooleihinsa, jämäköittävät joukkuetta ja tuovat tarvittavaa kovuutta. Uusin Brown on itselleni aikamoinen kysymysmerkki ja olisin mielelläni Borocopin vielä nähnyt takalinjoilla, mutta katsotaan...

Murray on mielestäni hyvä hankinta veräjälle ja myös hieman puskista tuli, että kuitenkin tämän tason maalivahti hankittiin, vaikka onkin hieman turbulenssia otteissa ollut ja tekniikkaa kritisoitu, näen potentiaalin edelleen korkeana ja uusi alku voi tehdä hyvää.

Kaikenkaikkiaan näen tilanteen nyt sellaisena, että turha tankkaaminen on syytä lopettaa ja alkaa hakemaan seuraavaa steppiä pois pohjamudista kohti playoff paikkoja (tai edes uskottavaa taistelua niistä), jotta nuoret pelaajat eivät opi vain häviämään. Selvästi tällaista steppiä pyritäänkin nyt ottamaan ja hyvä mahdollisuus siihen nyt on. Ensi vuoden draftikin taitaa olla suht keskinkertainen ja pakkipainotteinen, eli sieltä ole mitään suuria helmiä odotettavissa (varsinkaan hyökkäyspäähän, pakistohan Ottawalla alkaa olla todella hyvässä kunnossa), joten ei muutakun eteen- ja ylöspäin!

Edit: Erityismaininnat täytyy antaa vielä palautetulle uusvanhalle logolle ja pelipaidalle, komeet on!
 
Viimeksi muokattu:

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Connor Brown jatkaa "veteraanina" kolmen vuoden sopimuksella ja 3,6m capilla. Tämäkin hyvä diili. D.J Smithin luottopelaaja, joka on alivoimassa tärkeässä roolissa. Asenne on myös kunnossa. Samalla myös palkkalattia on saavutettu, joten siitäkin "ongelmasta" selvittiin. Tierneyn sopimus on jäljellä. Tierneyn kohdalla yhden vuoden sopimus on melkein ainut vaihtoehto, koska Stutzle, L.Brown, Norris ja Pinto puskevat sentteripaikoilta kovaa vauhtia takaanta.

Jatkossa on hyvä kääntää katseita jo vähän kauden alkuun. Onko esimerkiksi tarkoituksena, että Stutzle aloittaa heti NHL:n puolella? Ketkä nuoret aloittavat ylhäällä ja ketkä alhaalla? Uskon itse, että Stutzle aloittaa ylhäällä, mutta pelaa ensimmäisen kauden laiturina. Nuorista laittaisin L.Brownin, Bathersonin ja Brännströmin suoraan ylös. Norris ja Formenton olisivat samaa tasoa, mutta tulisiko tällöin liian nopeasti liian paljon nuoria ylös? Heillä vasta yksi kausi takana aikuisten pelejä.

Avauspäivän kentälliset GM Hendon malliin:
Tkachuk - Tierney - Dadonov
Stutzle - L.Brown - Batherson
Balcers - White - C.Brown
Paul - Anisimov - Watson
+ Chlapik, Abramov

Chabot - Zaitsev
Brännström - Gudbranson
Wolanin - J.Brown
+ Reilly - Zub

Murray
Högberg
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkossa on hyvä kääntää katseita jo vähän kauden alkuun. Onko esimerkiksi tarkoituksena, että Stutzle aloittaa heti NHL:n puolella? Ketkä nuoret aloittavat ylhäällä ja ketkä alhaalla? Uskon itse, että Stutzle aloittaa ylhäällä, mutta pelaa ensimmäisen kauden laiturina. Nuorista laittaisin L.Brownin, Bathersonin ja Brännströmin suoraan ylös. Norris ja Formenton olisivat samaa tasoa, mutta tulisiko tällöin liian nopeasti liian paljon nuoria ylös? Heillä vasta yksi kausi takana aikuisten pelejä.
Jaa'a. Viime vuoden näyttöjen jälkeen voi olla aika vaikea olla nostamatta Norrisia ylös. Oli sen verran vakuuttava Bellevillessä.

Melkein itse nostaisin Norrisin Abramovin tilalle ylös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy