Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
"Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä."

Pohja on saavutettu. Positiivinen asia on siinä, että käytännössä täältä on vain yksi suunta. GM Dorionin mukaan tällä kaudella taistellaan pudotuspelipaikasta. Tällä puheella myydään vain muutama kausikortti lisää. Näin. Todellisuudessa Senators taistelee tällä kaudella Alexis Lafrenieren varauksesta - eli ykkösvarauksesta. Varausvuorojahan Senators on muutenkin hamstrannut oikein urakalla seuraavalla parille kaudelle. Etenkin ensi kesän draftista odotetaan ennakkoon todella kovatasoista, joten Senatorsilla voi olla hyvät pelinappulat käytössä.

Jatketaan posin kautta. Senatorsilla on tällä hetkellä mielestäni erittäin hyvä prospect-pool, joka on vahvistunut viime vuodesta runsaasti. Viime kaudella se oli ylempää keskikastia, mutta Vitaly Abramov ja etenkin Erik Brännström olivat kovia kaappauksia. Nuoret Thomas Chabot, Colin White ja Brady Tkachuk ovat tulevalla kaudella jo joukkueen selkeitä avainpelaajia. Lisäksi uskon, että Erik Brännström ja Drake Batherson ovat kaksi nimeä, jotka nousevat suuriin otsikoihin kauden aikana. Taustatukea olisi tarjolla runsaasti, mutta moni pelannee ehjän kauden Bellevillessä isolla vastuulla.

Mutta. Kuinka nuoret voivat kehittyä, jos seurassa ei ole kokeneita pelaajia saatikka voittamisen kulttuuria. Haastava kausi, tappioita tappioiden perään ilman kokeneita pelaajia voi olla hankala ympäristö kehittää pelaajia. Onko Thomas Chabotista ja Brady Tkachukista vielä johtamaan todenteolla NHL joukkuetta? Toivon, että tätä asiaa on mietitty toimistolla. Mielestäni Senators kaipaisi vapailta markkinoilta vähintään yhden ja mielellään kaksi kokenutta mentoria. Tai sitten tulisi käyttää hyödyksi muiden joukkueiden ongelmat palkkakaton kanssa ja poimia sitä kautta itselle kokeneita pelaajia ja saada kaupan päälle myös varausvuoroja.

Valmentajaksi tuli Torontossa hyvää työtä tehnyt D.J Smith. Oli varmasti edullinen valinta Melnykille, mutta mielestäni muutenkin pätevä valinta. Kapteenia tuskin Senators nimittää vielä tulevalle kaudelle, mutta enteitä on ilmassa. Brady Tkachuk osallistui draftitilaisuuteen Senatorsin pöydässä ja lausui myös ensimmäisenä varatun Lassi Thomsonin nimen lavalla. Lisäksi Tkachuk on tällä hetkellä mukana nuorten development campilla täysin vapaaehtoisesti. Mielestäni kaikki merkit viittaavat siihen, että Tkachuk on organisaation seuraava kapteeni, kunhan vähän vanhenee. Tkachuk vaikuttaa kaukalon sisä- ja ulkopuolella voitontahtoiselta taistelijalta ja ainakin itse puoltaisin tätä ehdottomasti.

Pelillisesti tästä kaudesta on hankala odottaa hirveästi eteenpäin menoa menneestä kaudesta. Menneellä kaudella Senators oli pohjalla, vaikka loistavat Mark Stone ja Matt Duchene olivat vain neljäsosan kaudesta ulkona. Senators laseilla katsottuna tuleva kausi on silti mielenkiintoinen. Juuri nuorten takia. Isoja tontteja on tarjolla ja nyt on nuorilla paikka näyttää, mihin pystyvät.

Lassi Thomsonista tuli Senatorsin historian ensimmäinen suomalainen, joka varattiin ensimmäisellä kierroksella. Pieni kirjoitus hänen alusta myös tähän paikkaan. Thomsonin valinta #19 vuorolla oli pienoinen yllätys, mutta Senators tiesi mitä teki. Seura tarvitsi laadukkaan rightin pakin ja Thomson oli paras, joka oli saatavilla. Thomson on aloittanut nuorten leirin erittäin väkevästi. Lähes kaikissa kirjoituksissa, arvosteluissa ja raporteissa hänet on mainittu leirin parhaimpien pelaajien ja ennen kaikkea suurimpien onnistujien joukkoon. Jacob Bernard-Docker on toinen rightin tulevaisuuden nimi, joka varattiin vuonna 2018 #26 numerolla, mutta Thomson on ollut jo nyt vakuuttavampi. Brännström on toki kovin pakkinimi organisaatiossa, mutta väkevä sisääntulo Lassilta.

Liike, veto, äly ja kiekollinen peli on hyvässä kunnossa. Fyysisyyttä ja kamppailuvoimaa tarvitsee ehdottomasti lisää, jonka takia kausi Tampereella olisi hyvä. Uskoisin, että Lassi tekee heti tulokassopimuksen ja on alkusyksyn Senatorsin mukana, mutta pelaa kuitenkin talven lainalla Ilveksessä ja pelaa isossa roolissa U20 kisat joulukuussa. Tämä olisi ehkä kaikkein fiksuin ratkaisu.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Senatorsin sopimustilanne kaudelle 20192020

Maalivahdit:

Craig Anderson
Anders Nilsson
Mike Condon
------------------------
Marcus Högberg
Joey Daccord
Filip Gustavsson

Jotain tulee vielä tapahtumaan tällä sektorilla. Uskoisin, että Condon ostetaan ulos/treidataan jonkun vaihdon yhteydessä. Högbergille tehtiin kahden vuoden sopimus, joista jälkimmäinen on yksisuuntainen, joten häntä ajetaan varmasti loppukaudesta sisään ylhäällä. Daccord & Gustavsson on mielenkiintoisia tapauksia ja tiukka taistelu peliajoista.

Puolustajat:
Thomas Chabot
Dylan DeMelo
Christian Jaros
Mark Borowiecki
Ben Harpur
Cody Ceci (RFA)
Christian Wolanin (RFA)
Erik Brännström
Maxime Lajoie

Wolanin pelasi hyvän viime kauden ja otti askeliä ylöspäin. Siitä huolimatta hänen tilanteensa on kimurantti sen suhteen, että leftin pakkeja on hänen lisäksi mm Chabot & Brännström, jotka lähtökohtaisesti tulevat pyörittämään Senators puolustusta jatkossa. Wolanin ei profiililta ole aivan ihanteellinen 3. pakkipariin, mutta toisaalta on vaikuttanut luotettavalle myös alaspäin. Brännströmin osalta on vielä auki, miten kausi alkaa. Jos aloittaa Bellevillessä on Wolaninille isompaa roolia tarjolla heti. Senators ja Cecin edustajat ovat vielä kaukana sopimuksesta, kuten olivat myös vuosi sitten tähän aikaan. Erot ovat niin suuria, että uskon ja ennen kaikkea toivon Cecin jatkavan matkaa kesän aikana johonkin muualle. Ben Harpur lähtee pois, jos vain jollekkin kelpaa. Puolustus kaipaisi mielestäni kokenutta rightin pakkia. Anton Strålman olisi kuin tehty nuoren Brännströmin vierelle, mutta hän löytänee itsensä jostain organisaatiosta, jolla tavoitteet on hiukan korkeammalla.

Chabot - DeMelo jatkanee ykkösparina. Jaros ja Wolanin ovat myös melko varmasti mukana kauden alussa, mutta roolit ratkeaa vasta sen jälkeen, kun on tiedossa mitä mm. Brännströmin ja Cecin kanssa tehdään.

Hyökkääjistä
on tällä hetkellä lähes mahdotonta sanoa mitään, sillä niin auki on koko paketti. Tkachuk, White, Tierney, Duclair, Ryan, Pageau ja Smith muodostavat pohjan. Mikä on esimeriksi Boedkerin tulevaisuus? UFA pelaajista Gibbonsin ja Lindbergin kanssa keskustellaan, mutta sopimuksia ei ole tehty. Nuorista pelaajista ainakin Drake Batherson ottanee paikkansa ylhäältä, kuten myös Rudolf Balcers. Muita mahdollisia nimiä alussa ovat Logan Brown, Alex Formenton, Max Veronneau, Jonathan Davidsson, Vitaly Abramov ja Josh Norris. Lisäksi huhuissa on pyörinyt paljon kokeneita pelaajia, joiden sopimuksia Senators saattaisi onkia itselleen varausvuoroja vastaan, kuten Backes & Neal.

Palataan ketjusommitelmiin siinä kohdassa, kun alkaa suuntaa antavasti tietämään missä kukakin pelaa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Ja itse keskustelun voi aloittaa sillä, että Elliotte Friedmanin mukaan Senators yrittää saada Nikita Zaitsevin Torontosta. Vaihdossa olisi mahdollisesti mukana Cody Ceci. Toronton kannalta en ymmärtäisi treidiä lainkaan. Zaitsev osaa kuitenkin pelata jääkiekkoa kohtuullisesti. Cecin leiri yritti jo vuosi sitten välimieskäsittelyn alla vaatimatonta n. 6 miljoonan sopimusta, joten sopimuksen tekeminen Cecin kanssa voisi olla loppujen lopuksi jopa Zaitsevia kalliimpaa.

Tässä on vielä monta muttaa edessä, kuten esimerkiksi Zaitsevin haluamattomuus siirtymiseen Ottawaan ja toiseksi hänen 1.7 maksettava 3 miljoonan bonus, jota Melnyk tuskin ainakaan on maksamassa. D.J Smith ainakin tuntee Zaitsevin ja tätä kautta tietäisi mitä saisi. Tästä spekulaatiosta mielenkiintoisen tekee se, että jos olen ymmärtänyt oikein, niin Leafs leirissä Zaitsevista haluttaisiin päästä eroon. Samalla tavalla en usko monenkaan Sens kannatajan pahoittavan mieltä, jos parin viime kauden suurin pujottelukeppi pakkaisi matkalaukun kohti Torontoa. Jostain kumman syystä Cecillä kuitenkin tuntuisi olevan arvoa markkinoilla. On toki kokemusta, rightin kätisyys ja perjaatteessa hyvät ominaisuudet hyväksi kahden suunnan pelaajaksi, mutta kehitystä ei ole vain tapahtunut moneen vuoteen kuin alaspäin.

Zaitsevin ainakin itse miellän ihan päteväksi peruspakiksi.

Mielenkiintoiset päivät luvassa.
 

Teepussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, WBA, Pink Floyd, Ottawa Senators
Täältä löytyy Senatorsia vuodesta 2007 asti seurannut kannattaja. Viimeiset kaudet olen pitänyt ”sapattivapaata” joukkueen seurannasta, mutta tulevalla kaudella olisi taas tarkoituksena aktivoitua.

Ja ilmeisesti juuri pahimpaan aikaan. Omistaja Eugene Melnykin sulkiessa rahajanat Senatorsista näyttäisi pahimmassa tapauksessa muodostuvan eräänlainen farmijoukkue NHL:n sisälle. Takavuosilta totuttuun tyyliin seura varaa ja kehittää edelleen laadukkaasti pelaajia, mutta pelaajat treidataan heti kun palkkapyyntö nousee liian kovaksi. Seuralta ja sen kannattajilta vaaditaan nyt kärsivällisyyttä. Ensi kausi on todennäköisesti pelkkä rebuildia. Toivottavasti Melnyk löytää ennen pitkää seuralle ostajan.

Yritän kuitenkin pitää mielessä myös joukkueen positiiviset puolet. Thomas Chabot nousi viime kaudella isoon rooliin ja täytti osittain Karlssonin jättämät saappaat. Virheistään oppineena Senators toivottavasti aloittaa jatkosopimusneuvottelut Chabotin kanssa mahdollisimman pian. Brady Tkatchuk ja Colin White puolestaan pelasivat molemmat erinomaisen tulokaskauden. Tämä kolmikko tulee tulevaisuudessa tekemään hienon uran Sharksien, Leafsien ja Capitalsien yms. Stanley Cupista taistelevien joukkueiden paidoissa. Kjeh Kjeh.

Pelaajahankintoja koskevissa huhuissa on pyörinyt @Hendo mainitseman Zaitsevin lisäksi Spezza. Uskon ja toivon molempien hankintojen toteutuvan. Spezza oli ensimmäisellä Senators-pätkällään yksi suosikkipelaajistani ja olisi hienoa, että kaveri saisi mahdollisuuden päättää uransa Ottawassa. Muutenkin Jason toimisi hyvin ns. stopgap pelaajana lupauksien kehittyessä taustalla. Zaitsev puolestaan toisi kokeneempaa preesensiä takalinjoille ja auttaisi myös seuraa saavuttamaan palkkalattian. Zaitsev-trade todenäköisesti siis toteutuu vasta tuon bonuksen maksamisen jälkeen.

Prospectien suhteen tilanne näyttää erinomaiselta. Lassi Thomson oli seuran historian ensimmäinen suomalainen ensimmäisen kierroksen varaus. Pienemmissä rooleissa Senatorsissa on pyörinyt saloa, hurmetta, ruutua ja jokipakkaa, mutta todellista suomalaista profiilipelaajaa seuran historiasta ei löydy.

Thomson saa näillä näkymillä ison roolin Ilveksen paidassa ensi kaudella. Huhujen mukaan Senators haluaisi Lassin kuitenkin jo ensi kaudeksi AHL:ään. Toivon kuitenkin, että Thomson jatkaa Ilveksessä laatuvalmennuksessa vielä kauden. Karri Kiven ja kumppanien koulussa Lassista saattaisi kehittyä nopeammin NHL-tason pakki.

Pyrin päivittämään tietojani nykyisestä joukkueesta pitkin kesää ja toivottavasti kirjoittamaan vähän enemmänkin ajatuksia seuran nykytilanteesta ja historiasta. Palaillaan.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL ManU Azzurri
Formenton pisti hyvällä tavalla silmiin pelaamissaan otteluissa ylhäällä. Kokoa löytyy (188/84) ja liike mielestäni sulavaa. Röyhkeyttä ja asennetta riittää. Ja ikää 19v joten kehitystä varmasti tapahtuu, lienee parempi pelata vuosi isommalla vastuulla AHL:ssä kuin alle kymmentä minuuttia NHL:ssä.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Zaitsevin ainakin itse miellän ihan päteväksi peruspakiksi.
Sen lisäksi, että Toronto haluaa eroon Zaitsevin sopimuksesta, Zaitsev on myös jättänyt Dubasille treidipyynnön. Jos ja kun tämä treidi tapahtuu, en usko Cecin pelaavan peliäkään Torontossa, vaan Dubasilla on pakko olla joku isompi kuva tälle treidille ja käyttö Zaitsevista vapautuvalle tilalle palkkakatossa. Zaitsev tulee olemaan juurikin pätevä peruspakki Ottawassa, kunhan miestä ei käytetä liikaa. Toi sopimus on peräisin Zaitsevin ensimmäiseltä kaudelta jolloin hän oli oikeasti suht hyvä puolustaja. Olihan mies jo selvästi parempi kun sai Muzzinin vierelleen ja pelasi hyvin pudotuspeleissä.
 

Teepussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, WBA, Pink Floyd, Ottawa Senators
Nyt on vilinää siirtomarkkinoilla.

Zaitsev-Ceci-tradessa Senators päätti auttaa verivihollistaan Maple Leafsia tämän palkkakatto-ongelmien kanssa. Palkintona Sens sai käytännössä Zaitsevin ja Brownin. Zaitsev on kohtuullinen pakki, jolla on potentiaalia viime kautta parempaa. Brown on top-9 hyökkääjä, jolla on potentiaalia 20 maaliin. Minun on vaikea kuitenkaan nähdä heitä Senatorsin rebuildin pitkäaikaisina palasina. Parhaassa tapauksessa herrojen matka jatkuu trade deadlinella varauksia ja lupauksia vastaan. Sama kohtalo odottanee vapailta markkinoilta hankittuja Ex-Leafseja Ron Hainseyta ja Tyler Ennisiä (vaikka terveenä pysyessään Ennisistä saattaisi jopa olla pidempääkin apua).

Ja heti perään Toronto hankki vapailta markkinoilta aiemmin Ottawaa edustaneen, parhaimmillaan lähes seuraikonin maineessa olleen Jason Spezzan. Imagotappio on tässä tapauksessa isompi kuin pelillinen. Spezza oli viime kaudella Dallas Starsin riveissä liikkeeltään jo melkein liian hidas NHL:ään.

Toivottavasti pian kuultaisiin vähän parempia uutisia, vaikkapa Chabotin jatkosopimuksen muodossa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Zaitsev-Ceci-tradessa Senators päätti auttaa verivihollistaan Maple Leafsia tämän palkkakatto-ongelmien kanssa. Palkintona Sens sai käytännössä Zaitsevin ja Brownin. Zaitsev on kohtuullinen pakki, jolla on potentiaalia viime kautta parempaa. Brown on top-9 hyökkääjä, jolla on potentiaalia 20 maaliin. Minun on vaikea kuitenkaan nähdä heitä Senatorsin rebuildin pitkäaikaisina palasina.
Tämä Zaitsev + Brown - Ceci treidi oli muuten mielestäni ihan hyvä, mutta ottaen huomioon Toronton tarpeen päästä Zaitsevista eroon tuo 3. kierroksen varausvuoro oli kyllä liikaa. Vihdoin pääsi Cecistä eroon. Brown on myös uskottava hyökkääjä ylös, jolloin joku nuori saa pelata ehjän kauden Bellevillessä. Ennisiin päteen oikeastaan sama. Hainsey oli mielestäni hyvä haku. Pelasi hyvän viime kauden ja on kokenut mentori nuorelle Senators puolustukselle.

Näiden hankintojen lisäksi Bruinsin AHL joukkueen kapteeni Jordan Szwarzin sekä Torontosta tulleen Michael Carcone värväykset tarkoittavat sitä, että Bellevillellä on ensi kaudella erittäin kilpailukykyinen joukkue. Tämä olisi tietysti hyvä asia, kun jopa pari kentällistä erittäin lupaavia 97-99 ikäluokkien pelaajia tuolla on. Pitkä kevät ja kokemusta.

Joukkue lienee valmis. Seuraavaksi voi odottaa minkälaiset sopimukset Dorion saa sorvattua Wolanin + White kaksikolle. Ja kuten @Teepussi mainitsikin: nyt olisi Dorionin paikka näyttää maailmalle, että Senators tulee vielä ja täräyttää Chabotin 8v sopimus julki jo ennen kauden alkua.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Okei... en tiedä onko seuraava väite oikeasti totta, mutta E. Melnykin tuntien en ihmettelisi enää tätäkään.

Cecin kauppaaminen oli täysin taloudellinen liike. Syy: Ceci on vegaani. Vegaaniruuan ostaminen joukkueen jääkaappiin oli liian kallista Melnykin mielestä.

Linkki twiittiin jossa tämän väitetään olevan todellinen syy Cecin kauppaamiseen. Tieto tullut anonyyminä pysyvänä Ontarion provinssin parlamentin työntekijältä, joka oli ollut paikalla kun Melnyk oli todennut tämän Ontarion "pääministerille" Doug Fordille.
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Okei... en tiedä onko seuraava väite oikeasti totta, mutta E. Melnykin tuntien en ihmettelisi enää tätäkään.

Cecin kauppaaminen oli täysin taloudellinen liike. Syy: Ceci on vegaani. Vegaaniruuan ostaminen joukkueen jääkaappiin oli liian kallista Melnykin mielestä.

Linkki twiittiin jossa tämän väitetään olevan todellinen syy Cecin kauppaamiseen. Tieto tullut anonyyminä pysyvänä Ontarion provinssin parlamentin työntekijältä, joka oli ollut paikalla kun Melnyk oli todennut tämän Ontarion "pääministerille" Doug Fordille.
Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta Melnykin ollessa kyseessä kaikki on mahdollista. En enää ihmettele mitään, mitä tosta organisaatiosta kuulee.
 
Zack Smith treidattu Chicagoon vaihdossa Artjom Anisimoviin.

Melnyk tarkan dollarin miehenä pitää varmasti tästä treidistä. Anisimovin cap hit on miljoonan isompi, mutta reaalipalkassa säästettiin 1,5 miljoonaa. Eli palkkakulut pienenivät, mutta silti päästiin lähemmäs palkkalattiaa. Suunnitelma toimii ja homma etenee.

edit: Joo @Hendo siis mielestäni myös ihan hyvä treidi. Ei Ottawan keskikaistalla ainakaan liikaa kiekollista osaamista ole ja siihen Anisimov on ehdottomasti vahvistus.
 
Viimeksi muokattu:
RELEASE THE KRAKEN

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Zack Smith treidattu Chicagoon vaihdossa Artjom Anisimoviin.

Melnyk tarkan dollarin miehenä pitää varmasti tästä treidistä. Anisimovin cap hit on miljoonan isompi, mutta reaalipalkassa säästettiin 1,5 miljoonaa. Eli palkkakulut pienenivät, mutta silti päästiin lähemmäs palkkalattiaa. Suunnitelma toimii ja homma etenee.
Tämä oli varmasti Melnykille hyvä juttu, mutta mielestäni myös muutenkin ihan hyvä treidi. Yksi yhteen Anisimov on kuitenkin parempi pelaaja kuin Smith, jonka kaksi edellistä kautta on ollut kyllä melkoisen vaikeita. Edes Senatorsin nykyisessä joukkueessa Smith ei olisi 4. kenttää korkemamalle ihannekokoonpanoissa päässyt, mutta Anisimov voi olla luotettava 2-3 sentteri. Saa nähdä tarkoittaako tämä Pageaun siirtoa pois. Pageau kuitenkin tienaa enemmän kuin mitä hänen cap hit on, jonka lisäksi hän on UFA kauden päätteeksi... Smithin siirto vielä menee, mutta J-G on erittäin pidetty henkilö organisaation ympärillä.

Eikä Smith missään nimessä huono tuossa 4. kentän roolissa ole. Erittäin hyvä tässä roolissa.

Nyt Senators voisi hakea Vegasista Anisimoville laiturin... Clarksonin sopimus ja Gusev kylkiäisiksi...
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Thomson saa näillä näkymillä ison roolin Ilveksen paidassa ensi kaudella. Huhujen mukaan Senators haluaisi Lassin kuitenkin jo ensi kaudeksi AHL:ään. Toivon kuitenkin, että Thomson jatkaa Ilveksessä laatuvalmennuksessa vielä kauden. Karri Kiven ja kumppanien koulussa Lassista saattaisi kehittyä nopeammin NHL-tason pakki.

Pyrin päivittämään tietojani nykyisestä joukkueesta pitkin kesää ja toivottavasti kirjoittamaan vähän enemmänkin ajatuksia seuran nykytilanteesta ja historiasta. Palaillaan.
Mistähän tuollaisia huhuja on maailmalle levinnyt? Ei ole nimittäin sääntöjen puitteissa mahdollista, että Thomson pelaisi ensi kaudella AHL:ää. Hänet varattiin WHL:stä.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mistähän tuollaisia huhuja on maailmalle levinnyt? Ei ole nimittäin sääntöjen puitteissa mahdollista, että Thomson pelaisi ensi kaudella AHL:ää. Hänet varattiin WHL:stä.
Eipä tuo estänyt Zadina AHL:ssä pelaamasta. Jos Ottawa pystyy vakuuttamaan muut siitä, että Thompson oli WHL:ssä lainalla Ilveksestä homman pitäisi sujua hyvin.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Mistähän tuollaisia huhuja on maailmalle levinnyt? Ei ole nimittäin sääntöjen puitteissa mahdollista, että Thomson pelaisi ensi kaudella AHL:ää. Hänet varattiin WHL:stä.
Voitte korjata, jos olen väärässä, mutta...

Olen ainakin itse ymmärtänyt asian näin: Thomson teki alunperin 23.3.2018 Ilveksen edustusmiehistön kanssa kahden vuoden sopimuksen (vuoteen 2020 asti). Tämän jälkeen hänet draftattiin WHL joukkue Kellowna Rocketsiin, johon hän siirtyi heti. Tämän vuoksi tuo yksi kausi Kellowna Rocketsiin tulkittaisiin lainana ja näin ollen Thomson tulkittaisiin Euroopasta siirtyvänä pelaajana. Hyvänä ennakkotapauksena viime vuoden tilanne Filip Zadinan kanssa, jolloin pienten vääntöjen jälkeen Zadina oli oikeutettu pelaamaan AHL:ssa, vaikka olikin yhden kauden pelannut Halifaxissa ja ikää oli kauden alussa mittarissa 18 vuotta. Mitään 100% selkoa ei tainnut Zadinan tapauksessakaan tulla - ja tuo oli varsin hämmentävä tilanne. Zadinan kerrottiin CHL kauden alussa tehneen CHL sopimuksen, mutta nähtävästi sopimusta Pardubicen kanssa ei sitten missään vaiheessa "purettu"? Uskon kuitenkin vahvasti, että Senators on asian ennakkoon tutkinut, kun esimerkiksi seuran pääskoutti Troy Mann on myös väläytellyt tuota AHL vaihtoehtoa.

Eiköhän tällä kuitenkin mennä:
“It’s a tough one because we’re told that he can play in the top pairing in the league in Finland,” Ottawa chief scout Trent Mann told Postmedia. “He’s going to get an opportunity to play with men in a pretty good league. Right now, that would probably be my guess of what he’ll end up doing. (27.6.2019)

E: Myöhästyin hiukan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
@Ollakseni ja @Hendo ovat oikeilla jäljillä. Samaa sovellettiin myös Julius Hongan tapauksessa kun hän oli lainalla WHL:ssä. Tällä päästään kiertämään nuo CHL:n säännökset.
Zadinakin tulkittiin lainatapauksena, vaikka oli vuoden pelannut CHL ennen draftia. Soppari oli Pardubicessa voimassa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

jasande

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.... (Tappara), Ottawa Senators
Tervehdin kyllä ilolla tuota Thomsonin varausta Ottawaan. Toivottavasti myös nähdään Sensin paidassa vielä tulevaisuudessa. Edellisestä suomalaisesta onkin jo tovi vierähtänyt.

Muuten kausi näyttää kyllä etukäteen aikamoiselta sukellukselta. No, nenästä kiinni ja pintaa kohti... Tkachukin otteita odottelen kyllä suurella kiinnostuksella.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Voittoja ei varmasti liikoja ole luvassa, mutta nuoret ovat kyllä äärimmäisen mielenkiintoisia tapauksia. Viikonloppuna oli "kauden avauksena" perinteinen Rookie Showcase turnaus, jossa Ottawa voitti kaikki kolme ottelua. Winnipeg kaatui ensin peräti 8-1, seuraavaksi Montreal 4-2 ja viimeisenä Winnipeg toistamiseen lukemin 2-1 jatkoajan jälkeen. Tässä toisessa Winnipeg pelissä suurimmat lupaukset olivat lepovuorossa. Juuri ne lupaukset, joilta odotetaan läpimurtoa olivat loistavia.

Drake Batherson osoitti heti olevansa kaikkien kehujen arvojen ja oli täysin väärissä peleissä omaan tasoon nähden. Batherson on varausnumerosta 121 huolimatta Senatorsin kovin prospect tällä hetkellä ja itsellä on kyllä todella suuret odotukset häntä kohtaan. Peliälyltään mielestäni Mark Stonemaisen fiksu kahden suunnan pelaaja, joka on äärimmäisen taitava ylhäällä. Odotan henkilökohtaisesti Bathersonin taistelevan tulevalla kaudella Chabotin kanssa sisäisen pistepörssin voitosta ellei valmennusjohto jostain syystä näe tarpeelliseksi peluuttaa häntä Bellevillessä.

Toiseksi suurin prospect on Erik Brännström, joka esiintyi myöskin edukseen turnauksessa. Laukaus, syötöt ja luistelu ovat kyllä kaunista katsottavaa, mutta hänen kohdallaan AHL voisi olla kaikesta huolimatta edelleen alkukaudesta paras vaihtoehto. Kätisyydestä huolimatta häntä uumoillaan oikean pakin tontille, joka helpottaisi Chabotin ja Brännströmin tulevaisuuden dominanssia hurjasti.

Logan Brown on ollut pitkään lupaus, josta itse en ole oikein välittänyt, mutta nyt on Brown ottanut isoja harppauksia. Luistelu ei ole enään niin kömpelön näköistä ja hänkin on näyttänyt erittäin lupaavia otteita viime kauden aikana ja nyt. Yhteistyö Bathersonin kanssa toimii erinomaisesti.

Alex Formenton, Jonathan Davidsson, Vitaly Abramov, Parker Kelly ja Josh Norris ovat myös pelaajia, jotka esiintyivät edukseen turnauksessa. Heistä Formentonilla on ainakin sellainen erikoisosaaminen (nopeus), josta on takuuvarmasti tulevaisuudessa paljon hyötyä. Saa nopeudellaan paikkoja kuin liukuhihnalta, mutta tehokkuus ei ole vielä toivotulla tasolla. Jos tehokkuuta ei löydy, niin hänestä saa ainakin mielenkiintoisen 3-4 kenttien pelaajan tulevaisuudessa.

Kuten ylläolevista nimisät huomaa, on etenkin hyökkäyosasto ihan hyvässä kuosissa leveyden osalta. Puolustuksessa on vähän hiljaisempaa. Tämän takia Thomsonilla on erinomaiset mahdollisuudet nousta Senators miehistöön nopealla aikataululla. Kehityskäyrä on hyvä ja mielestäni Ilves ja Karri Kivi duo on loistava osoite Thomsonille tulevaksi kaudeksi. Vastuuta on luvassa varmasti niin Tampereella kuin U20 kisoissakin.

Joukkue kokoontuu tällä viikolla. Training campille on kutsuttu peräti 63 pelaajaa. Saa nähdä, mitä ratkaisuita seura tekee prospectien kanssa. Ketkä aloittaa Ottawassa ja ketkä Bellevillessä.
 
Suosikkijoukkue
Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
No nyt, Dorionin sanoin tämä on suuri päivä seurallemme. Chabotille 8 vuotta ja kyllähän tuo kelpaa. Varmaan eka hyvä uutinen 2 vuoteen. Oikea on nyt suunta ja pikkuisen helpottaa ja tässähän alkaa jo alkavaa kautta odottaa jo innolla. Vaikka pari seuraavaa kautta rämmitään pohjalla mutta valon pilkahdus näkyy jo.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Hotsam Batchon kiinnittäminen 8 vuoden sopimuksella taitaa olla aika vahva statement Melnykiltä että hän ei ole luovuttanut seuran suhteen.

Senators voi hyvinkin kääntää kurssinsa kahdessa tai kolmessa vuodessa, organisaatio on niin täynnä hyviä nuoria hyökkääjiä ja myös muita prospekteja. Lisäksi aivan tajuton määrä pickejä 2020 draftiin ja varmaan lisää on vielä tulossa, eiköhän tuolta Bödker laiteta lihoiksi siirtorajalla, ehkä myös Pageau.

Tilaa palkkakattoon on myös avatumassa aivan tajuton määrä lisää ensi kaudeksi, Senators voi ottaa vastaan contract dumppeja kauden jälkeen hyvään hintaan, esim David Backes Bostonista, Brendan Smith Rangersista tai Loui Eriksson Vancouverista tulevat mieleen mahdollisina vaihtoehtoina.
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Kausi on alkanut odotetun haastavasti. Paljon oli puhetta siitä, ketkä nuorista ottavat paikkansa ylhäällä. Näyttäisi kuitenkin siltä, että seuran idea on peluuttaa kaikkia nuoria tämä kausi Bellevillessä. Erik Brännström on ylhäällä, mutta tuokin muuttunee Wolaninin paluun jälkeen. Sama tarina Abramovin/Bathersonin kanssa Balcersin paluun jälkeen. Harmittaa itseä, sillä nuoret olivat hyvä syy katsoa ilolla pelejä. Kaikesta huolimatta ihan ymmärrettäviä ratkaisuja.

Todellisuudessa Senators taistelee tällä kaudella Alexis Lafrenieren varauksesta - eli ykkösvarauksesta.
Olemme siis aikataulussa.

Namestnikov tuli sisään, jotta saadaan Balcersin kuntoutumisen jälkeen se viimeinenkin nuori (Abramov) alas. Neloskierroksen varaus ei kuitenkaan ole niin paha, kun Senatorsilla noita korkeita varauksia on vaikka kuinka paljon parille seuraavalle kesälle. Katsotaan olisiko Namestnikov se seuran ainut hyökkääjä, joka pystyy ylivoimalla rauhoittamaan peliä. Muutama pakki siihen pystyy, mutta hyökkääjistä siihen ei ole kahdessa ensimmäisessä pelissä pystynyt kukaan. Harvoin on tuossa sarjassa yhtä luokatonta YV-peliä nähnyt.

Paljon onnea myös Erik Karlssonille perheenlisäyksen johdosta. San Josen kauden alku on mielenkiintoinen siinä mielessä, että tuo heidän ykköskierroksen varauksena on tulossa Senatorsille. Omien 1 ja 2 kierrosten lisäksi myös Dallasin ja Columbukset toisen kierrokset varaukset löytyvät. Kumpikaan näistä ei ole välttämättä pudotuspeleissä pelaa, joten hyvällä tuurilla Senators omistaisi jopa viisi varausvuoroa ~top 45 paikkeilla ensi kesänä. Katseet jo ensi kesään jne.

Brady Tkachuk on tälle kaudella sentään pieni valonpilkahdus. Colin Whiten pitää nostaa tasoa paljon kahdesta ensimmäisestä pelistä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Todellisuudessa Senators taistelee 4.overallin saamisesta, joka on todennäköisin varausvuoro runkosarjan huonoimmalle.

Lafreniere tuskin menee vasta neljäntenä draftissa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPV, Habs, Bucks
Omien 1 ja 2 kierrosten lisäksi myös Dallasin ja Columbukset toisen kierrokset varaukset löytyvät. Kumpikaan näistä ei ole välttämättä pudotuspeleissä pelaa, joten hyvällä tuurilla Senators omistaisi jopa viisi varausvuoroa ~top 45 paikkeilla ensi kesänä. Katseet jo ensi kesään jne.
Pitäisin kyllä melkoisena yllätyksenä, mikäli Starsia ei pudotuspeleissä nähdä, vaikka viime kaudelta tutut vaikeudet maalinteossa ovat ekoissa peleissä jatkuneetkin. Sen verran laadukas nippu tuo kuitenkin on. Nashvillen ja Coloradon ohella pidän heitä aika varmana jenginä menemään Centralista jatkoon, toki myös Blues taistelee todennäköisesti kärkisijoista.

Columbus on taas puolestani oma suosikkini jäämään jumboksi metrossa joten tuo varausvuoro voi ollakin ihan hyvältä sijalta.
 
I can’t really hear what Jeremy says, because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy