ipaz

Jäsen
Ottawa - St. Louis-pelissä eilen oli paikalla vain 9204 katsojaa. Aivan käsittämättömän vähän kun puhutaan kuitenkin NHL-ottelusta Kanadassa. Luonnollista toki on että kyntävä joukkue ei faneja halliin vedä, mutta vielä vähemmän näyttää vetävän tuonne Kanatan maaseudelle kaukana Ottawan valoista. Toivottavasti huhut Robert Kraftin (New England Patriotsin omistaja) kiinnostuksesta ostaa Senators pitää paikkansa. Melnyk takaisin Bahamalle, Ottawaan uusi halli keskustaan ja joukkue uuteen nousuun kiitos.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Toivottavasti huhut Robert Kraftin (New England Patriotsin omistaja) kiinnostuksesta ostaa Senators pitää paikkansa. Melnyk takaisin Bahamalle, Ottawaan uusi halli keskustaan ja joukkue uuteen nousuun kiitos.
Tämä Snapchatin kuvasta lähtenyt huhumylly taidettiin tyrmätä heti, kun se huhuilu alkoikin vajaa viikko sitten. Kraft olisikin ollut aivan liian hyvä omistaja ollakseen totta. St Louis pelin erätauolla omistaja-asiaa jälleen käsiteltiin ja melko yksimielisesti kaikki on näissä ollut sitä mieltä, että Melnyk ei ole seuraa myymässä.

Tuo "9204 katsojaa" pelissä on kyllä tietysti parasta lääkettä sille, jos Melnykista halutaa eroon, mutta ikävän epätodennäköiselle tuo silti vaikuttaa. On kyllä säälittävä suoritus. Hfboardsin mukaan lauantaiseen Tampa Bay peliin on ollut ilmaislippuja jaossa, joten katsotaan saako hallia täytettyä edes niillä.

Itse peli oli katsojan silmissä ihan viihdyttävä. 2-0 tilanteessa Tkachuk-White-Ennis kolmikko pääsi lähes 3vs0 tilanteessa hakemaan 3-0 johtoa ja pari minuuttia myöhemmin peli olikin tasan. Tämä olikin käännekohta pelille.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Viime yönä tuli voitto Detroitista. Siitä huolimatta Senators on edelleen pakan pohjalla, mutta pelit ovat olleet numeraalisesti yllättävän tasaisia. Yhdeksän peliä takana ja on aika katsastaa pelaajakohtaisesti alkukautta. Tarkoituksena ennen kaikkea pohtia sitä, mihin mainittavat pelaajat ovat tulevaisuudessa matkalla. Ihan kaikki pelaajia en käy läpi näin lyhyen ajanjakson aikana, mutta nostan esille omia pointteja kuitenkin.

Anders Nilsson
Ruotsalainen on ollut loistava maalilla. On sekä pelillisesti, että tilastollisesti täysin selkeä ykkösmaalivahti tällä hetkellä. Siitä huolimatta Anderson on pelannut enemmän pelejä. Andersonilla on melko varmasti viimeinen kausi käynnissä, joten Nilsson ottanee paikkansa kauden aikana ykkösenä.

Nikita Zaitsev
Zaitsev on ollut minulle positiivinen yllätys. Sopii alakertaan paljon paremmin kuin Cody Ceci. Hyvä luistelija, hyvät avaavat syötöt ja erittäin fiksua sijoittumista. Chabot ei todellakaan ole ollut parhaimmillaan alkukaudesta, mutta Zaitsev on onnistunut paikkailemaan Chabotin höntyilyjä useampaan otteeseen. Uskoisin pidemmän päälle Chabot-Zaitsev parin olevan toimiva kaksikko.

Erik Brännström
Kaksijakoinen startti. On ollut ylhäällä paljon heikompi kuin oletin. Päinvastoin taas alhaalla ruotsalainen on ollut paljon parempi, mitä kuvittelin. Häviää vielä fyysisesti aivan liikaa vastustajan hyökkääjille, jonka takia AHL ja kuntosali olisivat tällä hetkellä paras vaihtoehto. Potentiaalia hänessä on joka tapauksessa aivan valtavasti enkä epäile hetkeäkään, etteikö Brännströmistä tulisi luotettava kahden suunnan top 4 puolustaja lähitulevaisuudessa.

J-G Pageau
Viime kausi oli pettymys loukkaantumisen jäljiltä, mutta Pageau on tullut ryminällä takaisin. Kaupungin omalle pojalle tehotilastoon peräti +8 tässä vaiheessa kautta, joka on koko sarjan 3. paras lukema sarjan heikoimmasta joukkueesta. Pelaa myös isoja minuutteja nimenomaan vastustajien kärkipelaajia vastaan, joka korostaa tehotilaston kovuutta. Näen Pageaun tärkeässä roolissa paikallisena taistelijana koko Senatorsin tulevaisuuden osalta, mutta ikävä kyllä pelkään Senatorsin treidaavan hänet tämän kauden lopussa. Ihan vain sen takia, että hänestä jotain saattaisi vaihdossa saadakin ennen kuin menee kesän UFA-markkinoille.

Chris Tierney
Tierney on mielenkiintoinen tapaus. Ei hirveästi pelissä näy, mutta kellottaa silti isoja minuutteja tasakentällisin, yli- ja alivoimalla. Pisteitä tuli viime kaudella 48 ja alkukausi on ollut tehopisteiden valossa kohtuullinen. Aloitus% on ~59 ja alivoimapelaaminen ollut laadukasta. Mutta mikä on Tierneyn tulevaisuus ja rooli, johon häntä ajatellaan? Riittääkö taso 2 sentteriksi, onko liian hyvä 4 sentteriksi vai kamppaileeko 3 sentterin paikasta Pageaun kanssa? Monipuolinen pelaaja.

Vladislav Namestnikov
Ollut loistava. Kiekollisesti saman tien aivan Senatorsin hyökkääjien kärkeen. Alivoimapelaaminen tuli vähän puskista, mutta senkin hän on hoitanut hyvä. On kauden päätteeksi UFA ja pelaa omasta tulevaisuudestaan. Oli mielestäni 4. kierroksen varausta vastaan loistava siirto niin Senatorsin kuin pelaajankin kannalta.

Anthony Duclair & Connor Brown
Molemmat ovat kauden päätteeksi RFA-statuksella, joten heistä GM Dorion odottaa varmasti jotain pidemmän päälle. Brown vaikuttaa hyvälle alakenttien pelaajille, joka on loistava alivoimalla. Pidän tästä herrasta, kunhan eivät vain suunnittele hänestä top 6 hyökkääjää. Duclair on ollut tehollisesti heikko, mutta pelillisesti sähäkkä. On erittäin hyvällä jalalla ja asenteella liikenteessä illasta toiseen, minkä vuoksi tehopisteiden luulisi kasvavan kauden mittaa. Hänenkin rooli on kuitenkin mielenkiintoinen. Riittääkö top 6 paikkoihin tulevaisuudessa?

Colin White & Brady Tkachuk
Molemmat ovat olleet pettymyksiä. Tkachuk on edelleen loistava maalin edustalla, mutta tällä kaudella on huomannut sen, kuinka varjojen maille Brady menee, jos tarjoilu ei ole kohdillaan. Tästä miinukset Whitelle, joka ennen loukkaantumistaan vaelteli aivan varjojen mailla. Whiten osalta herää mielestäni kysymys, että onko hän edes parhaimmillaan sentterinä? Olisi mielestäni parempi kahden suunnan laiturina. Molemmat ovat kuitenkin nuoria eikä näin ollen ole mitään tarvetta olla huolissaan.

Logan Brown & Nick Paul
Molemmat pelasivat viime yönä Detroitissa ja antoivat hyviä näytteitä. Brown oli ajoittain hukassa vauhdin kanssa, mutta hänestä huomaa heti, kuinka offensiivista potentiaalia on enemmän kuin yhdessäkään muussa Senators sentterissä tällä hetkellä. Luistelu on myös parantunut huimasti viime kauden alusta. Brownin kehityskäyrä on ollut ylöspäin ja mahdollinen kärkisentterin paikka on edelleen mahdollinen, jos kehitys jatkuu. Toivottavasti saa olla ylhäällä isommalla vastuulla koko White poissaolon. Nick Paul oli eilen Detroitia vastaan loistava. AHL tehoja katsoessa olen ollut aivan varma, että hän on tullut täysin Brownin ja Bathersonin siivellä, mutta eilinen vauhdikas rymistely antoi viitteitä siitä, ettei Paulin NHL-ura ole vielä aivan tuhoontuomittu ajatus.

Alivoima
Alivoima on ollut mielestäni hyvää. D.J Smith on tuonnut tähän paljon parannusta. Häntä tietysti auttoi se, että Toronton viime kauden vakio alivoimapelaajat Hainsey, Zaitsev ja Brown tulivat mukana. Kaikki nämä kolme ovat olleet alivoimalla hyviä.

Ylivoima
Tässä on sen sijaan valtavasti tekemistä. Olen seurannut sarjaa lähes kymmenen vuotta erittäin aktiivisesti, mutta en ole ikinä aiemmin nähnyt niin luokatonta ylivoimaa NHL tasolla, jota Senators on alkukaudesta esittänyt. Pelkästään alueelle pääseminen on tuottanut ylitsepääsemättömiä ongelmia. Tässä on pakko tapahtua jotain.
 
Suosikkijoukkue
Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
Olipa viihdyttävä peli sharkseja vastaan, ukot liikku ja kiekko liikku, taklauksia jaeltiin molemmin puolin. Jos tuommosta peliä pelattais joka koti pelissä niin uskon että alkais jo porukka valua hallille livenä katsomaan kun jätkät antaa kaikkensa joka vaihdossa. Ja nyt uus valkku uskalsi tehdä sen mitä itse oon toivonut monta kautta, istutti Bobbyn poppareille. On kyllä niin turha ukko jo ollu pitemmän aikaa. Mutta eiköhän se Bobby taas ens pelissä ole taas kentällä raahustamassa. Voisko sen vaan vaihtaa jo puljuun ja mtma varausvuoroon, okei unen näin...

Tkachukin jo vähän heräili, duclair on kyllä ollu hyvä koko alkukauden toivottavasti tahti jatkuu. White on kyllä ollu pettymys, onkohan liian isossa roolissa.. Chabotki sieltä pikku hiljaa heräilee... Mutta toivottavasti eivät sentään mitään voittoputkea suunnittele, täällä pahnan pohjimmaisena on hyvä olla ainakin tämä kausi vielä..
 
Suosikkijoukkue
Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
Söön gäbriyul pääzheuu! On siinä kaverilla hieno nimi, selostajatki useammin sanoo koko nimen entä pelkästään Pageu.. Kaverin uraa seurannut alusta asti, ja mieleen jäänyt ikuisesti kun äijä latoi ensimmäisissä pleijarit peleissä 3 maalia Montrealin verkkoon ja Pageu, Pageu, Pageu(ole'ole'ole') chantit raikui ctcn lehtereillä... Upea pelaaja vihdoinkin saa arvostusta.

Mutta nyt kun parisen kymmentä peliä takana nii eihän tästä joukkueesta voi olla tykkäämättä. Ei se peli kaunista ole mutta voittojakin on tullut mukavasti. Tykkään pirusti tästä uudesta taistelu ilmeestä ja uus valmennustiimi ainaki vielä vaikuttaa loistavalta valinnalta. Pisteet dorionille.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Tykkään pirusti tästä uudesta taistelu ilmeestä ja uus valmennustiimi ainaki vielä vaikuttaa loistavalta valinnalta. Pisteet dorionille.
Ehdottomasti sama. Tämä on muuten aika hauska.

4th round pick -> Namestnikov
Ceci & 3rd round pick -> Zaitsev & C.Brown
Dzingel & 7th round pick -> 2nd round pick (2020) + 2nd round pick (2021) + Duclair
Tom Pyatt + 6th round pick -> Anders Nilsson

Duchene, Stone & Karlsson treidit ovat vielä pitkällä tähtäimellä pakkasella, mutta jos miettii potentiaalia jota ensi kesän San Josen varauksessa on + potentiaalin määrää, johon Brännström, Norris tai Abramov voi yltää, niin ihan mielenkiintoisia nämäkin. Hoffman treidi oli järkyttävä, mutta näin muuten Dorion on kaikesta kurasta huolimatta tehnyt kyllä hienoja liikkeitä. Etenkin, kun miettii samalla taloudellista painetta, jota Melnykin suunnalta on varmasti tullut. L. Brown & Brännström ottaa parhaillaan askeliä ylhäällä Tkachukin, Chabotin ja Whiten seuraksi. Batherson, Norris, Formenton, Balcers, Lajoie ja Jaros pelaavat valtavalla vastuulla Bellevillessä. Paljon on positiivista tällä hetkellä pitkästä aikaa myös Senatorsin suunnalla.

Pageau pelaa tosiaan aivan uskomatonta kautta. Logan Brown on tullut myös erinomaisesti sisään ja osoittanut, että potentiaalia top 6 paikkaan on ehdottomasti. Brownin 0+4 tehot 7 otteluun on alakanttiin siinä mielessä, että mies tarjoilee lähes joka pelissä vähintään yhden tyhjän maalin muille. On toki myös itse näitä missaillut. Saanut ylivoimaankin heti jotain järkeä..

RFA-pelaajat Duclair & C.Brown jatkaneet myös hyviä otteita, joita Ottawassa nähdään vielä useamman vuoden ajan.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
The Kids Are Alright

Muutama tappio putkeen, mutta edelleen otteet ovat yllättävän hyviä. Esimerkiksi viime yönä Ottawa haastoi Bostonin ihan tosissaan. Tai ei pelkästään haastanut, vaan oli myös pelillisesti ottelussa parempi. Kaukalossa ollut Senators kokoonpano vie tällä kaudella palkkakatosta tilaa vuoden aikana n. 35 miljoonaa dollaria. On mielestäni ihan kunniotettava suoritus heittää NHL kaukaloon 35 miljoonan dollarin joukkue ja pelata silti ihan kelvollista peliä. Puolustus toimii hyvin ja Senators on edellisessä 10 pelissä päästänyt vain 24 maalia, joka on toiseksi pienin lukema koko sarjassa.

Aiemman kappaleen loppuun viitaten voi seuraavan kappaleen omistaa D.J Smithille. Projekti on alkanut hyvin. Smith on saanut Senatorsin pelaamaan joukkueena, joka on elinehto tässä tapauksessa. Puolustuspeli on joukkueena laadukasta ja hyökkäys materiaaliin nähden sopivan suoraviivaista. Ylivoima on edelleen aivan järkyttävän heikkoa, mutta muuten asiat ovat ihan hyvin. Babcockin potkujen jälkeen käy väkisinkin mielessä, että mitähän Smith mietti potkujen yhteydessä. Smith oli käsittääkseni Torontossa pidetty persoona, joka olisi aivan hyvin voinut olla tällä hetkellä myös Toronton päävalmentaja.

Mitä tulee The Kids Are Alright termiin - otan esille Bellevillen viisikon. Vaikean alkukauden jälkeen Belleville on voittanut edellisestä yhdeksästä ottelusta seitsemän. Avainasemassa on ollut juuri ne viisi hyökkääjää, jotka ovat Senatorsin tulevaisuutta.

Drake Batherson 19, 8+14=22 (-98)
Josh Norris 19, 7+8=15 (-99)
Vitaly Abramov 17, 7+7=14 (-98)
Alex Formenton 18, 8+5=13 (-99)
Rudolf Balcers 6, 4+5=9 (-97)

Uskoisin, että loukkaantumisten jälkeen kauden Bellevillessä aloittanut Balcers nostetaan piakoin ylös. Lopun neljän osalta on mielenkiintoista nähdä deadlinen jälkeen, että missä he pelaavat. Bathersonin odotin pelaavan koko kauden ylhäällä, joten hänet näkisin Logan Brownin vierellä mielellään. Batherson tarvitsee top 6 roolin ja onnistumisia. Esimerkiksi Formenton on sellainen pelaaja, joka on poikkeuksellisen nopeutensa takia tulevaisuudessa ilman loukkaantumisia lähes varma NHL pelaaja sopeutuen myös alakenttiin.

Josh Norrisin tilanne on mielenkiintoinen. Ei niinkään Norrisin itsensä takia, vaan sen, miten Senators haluaa järjestää tulevaisuuden keskushyökkääjät. Kysymysmerkkejä kriittisen pelipaikan osalta on valtavasti. Onko Senatorsin tulevaisuuden papereissa Logan Brown 1. sentteri, vai haetaanko tätä palikkaa ensi kesän draftissa? Onko Colin Whiten paikka sentterinä vai laidassa? Mitkä ovat J-G Pageaun & Chris Tierneyn tulevaisuudet? Näiden jälkeen tulee Josh Norris. Ongelmana on ehkä se, että hyvänä kahden suunnan pelaajana Norris kuulostaisi lähtökohtaisesti 3. sentteriltä. Tismalleen sama tarina pätee myös White, Pageau & Tierney kolmikkoon.

Viimeisenä pointtina vielä paljon keskustelua herättävä Erik Brännströmin rooli. Onko pelaajalle kehittävämpää pelata tässä tapauksessa Bellevillessä isoja minuuttia ja ylivoimaa - vai pelata NHL pelejä? Taso riittää perjaatteessa jo nyt ylhäällä, mutta ei saa vielä omia vahvuuksiaan esille. Arvokasta kokemusta ja kehittymistä tarjoavat myös NHL pelit.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kattelin tossa ton matsin mutta ilmeisesti meni jotain ohi, osaako joku sanoa että mistä se tkachuk oikein flippas tossa lopussa?
Aika raukkamainen ja v-mäinen ratkaisu.
Ne jotka ei tiedä niin omasta mielestä ihan yhtäkkiä vaan vetäs omalla sinisellä Scott Laughtonin (nimestä en oo ihan varma) jäihin poikkarilla alaselkään jonka jälkeen heitti hanskat ja hyppäs päälle.
 

ipaz

Jäsen
Kattelin tossa ton matsin mutta ilmeisesti meni jotain ohi, osaako joku sanoa että mistä se tkachuk oikein flippas tossa lopussa?
Aika raukkamainen ja v-mäinen ratkaisu.
Ne jotka ei tiedä niin omasta mielestä ihan yhtäkkiä vaan vetäs omalla sinisellä Scott Laughtonin (nimestä en oo ihan varma) jäihin poikkarilla alaselkään jonka jälkeen heitti hanskat ja hyppäs päälle.
Laughton pelasi todella kovaa koko pelin. Taklasi ja ärsytti Senaattoreita. Bradylla vaan yksinkertaisesti flippasi kun joukkue haki tasoitusta kuudella pelaajalla. Ei kovin joukkuehenkeä nostattava temppu. Itsekästä.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Kattelin tossa ton matsin mutta ilmeisesti meni jotain ohi, osaako joku sanoa että mistä se tkachuk oikein flippas tossa lopussa?
Aika raukkamainen ja v-mäinen ratkaisu.
Ne jotka ei tiedä niin omasta mielestä ihan yhtäkkiä vaan vetäs omalla sinisellä Scott Laughtonin (nimestä en oo ihan varma) jäihin poikkarilla alaselkään jonka jälkeen heitti hanskat ja hyppäs päälle.
Laughton räksytti varmaan kaikille vierailijoille sen Konecnyn loukkaantumisen jälkeen. Voittomaalin jälkeenkin vittuili oikein huolella. Toiset osasi reagoida siihen oikein, Tkachuk ei.
 
“If you have everything under control, you’re not moving fast enough.” - Mario Andretti

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Varmaankin se voittomaalin jälkeinen vittuilu Sens-penkille oli viimeinen niitti. Ennen Tkachukin päällekarkausta kun ei näyttänyt ainakaan tekevän mitään ihmeellistä.
viimeinen niitti varmaan joo, kuvittelin vaan että olis tapahtunut jotain silleen "merkittävää" ennen tapahtumaa jota en vaan nähnyt.
Omasta mielest noista tommosista vois melkein antaa sen 1-2 matsin pelikiellon.
Muut tuskin on samaa mieltä mutta tommoset turhuudet vois karsia pois.
 
Suosikkijoukkue
Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
Reilu pari kuukautta edellisestä postauksesta tähän niin nostellaas ketjua. Johan oli borowieckiltä suoritus taas viime yönä. Borocob näytti kyllä että miksi se A sinne rintapieleen on ommeltu. Eka toissa yön pelissä borowiecki saa mailasta silmäkulmaan ja pikku huilauksen jälkeen kaveri heiluu taas jäällä niinku ei mitään ois käyny. (ei muuten ollu kun sentistä parista kiinni niin ois näkö lähteny) . Ja seuraavana iltana yhteen törmäys okboson kanssa, jalat osu yhteen ja aika pahan näköisesti jalka vääntyi, ei painoa kestänyt laittaa jalalle kun kentältä talutettiin pois. Nooh, vähän aikaa huilia ja kohta takas kentälle. Kolmannen erän loppuhetkillä kaksi hienoa blokkausta ja toisen blokin jälkeen purku kiekko laidan kautta tyhjään maaliin. Niin kaikkensa antoi että ei jaksanut edes maalia juhlia. Toivottavasti pysyy ottawassa vielä pitkään on varmaan tykätty kaveri pukukopissa ja hyvää esimerkkiä näyttää nuoremmille.

Tässä nyt on tappioita tullut vähän reilummasti mutta useassa pelissä on roikuttu mukana ja yhden maalin pelejä on ollut paljon. Kunhan saadaan nuo bathersonit ja formentonit nhl kypsiksi niin nuo yhden maalin pelit kääntyy vielä ottawalle. Ja mitäs sieltä ens kesän draftista tulee niin ei tää ollenkaa huonolta näytä.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Kyllä. Borowiecki on saanut myös allekirjoittaneelta vuosien varrella paljon kuraa, mutta tällä kaudella hän on ollut todella hyvä.

Belleville jatkaa hurjassa vireessä edelleen, vaikka kirkkain tähti Batherson on ollut tovin ylhäällä. Tämä on hyvä merkki. Tilanne nuorten kanssa on kyllä tällä hetkellä erinomainen. -98 luokan kaksikko Batherson & Brown ovat selkeästi "liian hyviä bussiliigaan" tällä hetkellä. Molemmat ovat alhaalla vetäneet reilusti yli piste per peli tahdillä. Kummallakin on vielä lopullinen steppi ottamatta, jotta voi vakiinnuttaa paikkansa ylhäällä kärkirooleissa. Tämän kaksikon dominointi ei tullut viime kauden jälkeen yllätyksenä ja on hienoa, että molempien kehityskäyrät ovat edelleen ylöspäin.

Sen sijaan -99 ikäluokan tähtitrio on yllättänyt tällä kaudella. Erik Brännström on ollut koko ajan pelaaja, jolle on voinut pohtia varmaa NHL tulevaisuutta. Josh Norris & Alex Formenton ovat olleet siinä hilkulla, mutta tämän kauden jälkeen myös heidät voisi lisätä samaan kategoriaan. Brännström sai nopeasti itseluottamuksen kerättyä ja vetelee U21 ikäluokassa samoilla pistekeskiarvoilla kuin Erik Karlsson 10 vuotta sitten. Samaisessa U21 ikäluokassa Norris & Formenton ovat maalipörssin kaksi ensimmäistä nimeä koko sarjassa. Esimerkiksi Norris on tehnyt enemmän maaleja (24), kuin Eeli Tolvanen (13) ja Kristian Vesalainen (10) yhteensä.

Norrisissa parasta on se, että kyseessä on nimenomaan hyvä kahden suunnan sentteri. Ennen tätä kautta toimistolla on varmasti ajateltu, että hän voisi olla papereissa tulevaisuuden 3-4 sentteri puolustusosaamisen takia. Norris on ottanut tällä kaudella valtavia steppejä eteenpäin ja osoittanut, että pystyy parempaankin. Formenton taas on ollut koko ajan pelaaja, josta on puhuttu, että elää vain nopeutensa takia. 3-4 kenttien laidalla alivoimaa pelaamaan? Myös Formenton on antanut vihejä siitä, että hänestäkin voi olla iloa ylempänäkin.

Balcers ja Abramov ovat siinä rajamailla. Näen heidät kuitenkin alempana nokkimisjärjestyksessä, jos tarkoituksena on kattoa toimintaa pitkällä aikavälillä nimenomaan prospecteina.

San Josen kyykkääminen on jatkunut myös mukavaa tahtia. Nyt voi jo sen sanoa, että tuolla porukalla Sharks ei ainakaan playoffeja tällä kaudella pelaa. Meno on ollut sitä luokkaa, että Ottawan kaksi varausta ~kahdeksan parhaan joukossa alkaa näyttämään jo erittäin todennäköiseltä. Tulevaisuus näyttää vähän kirkkaammalta koko ajan, mutta miten lupaavat nuoret kykenevät lunastamaan odotukset ylhäällä? Norris, Formenton, White ja Tkachuk menevät enemmän tällä hetkellä duunariosastolle. Ylös tarvitaan taitoa ja pelisilmää, jota edustavat Batherson, Brown ja ensi kesänä tulevat kaksi kärkihankintaa. Eikä sovi unohtaa Shane Pintoa, joka on myös nostanut jo nyt arvoa hyvin viime kesän draftista.

Kohta alkaa trade deadline lähestymään ja on mielenkiintoista nähdä, mitä etenkin senttereille tehdään. Pageau & Tierney on liipaisimella. Miten Dorion näkee tällä hetkellä Logan Brownin, Josh Norrisin ja Shane Pinton arvon tulevaisuuteen? Kaikki ovat lupaavia, mutta onko kenestäkään oikeasti NHL seuran 1. sentteriksi? Lähteekö Dorion toisella pickilla metsästämään Byfieldiä tai Rossia?
 
Aiempi viesti oli loistava. Siitä innostuneena aloin väsätä Ottawan ensi kauden kokoonpanoa. Pahoittelut, en ole nyt viimeisen kahden kauden aikana pelejä paljoa katsellut, mutta tässä tulisi omaa näkemystä:

Tkachuk - XXX - C. Brown
Duclair - Norris - White
Ryan - L. Brown - Batherson
Formenton - Anisimov - Abramov

Zhabot - Zaitsev
Brännström - Jaros
Lajoie - XXX

Shane Pinto puuttuu laskuista. Ensi kauden Ottawa on edelleen mielenkiintoinen. Antaako Dorion junnujen vielä marinoitua vai lähteekö jengi tosissaan jo hakemaan pudotuspelipaikkaa?

Tämän kauden jengistä jatkot Connor Brownille ja Duclairille. Toki, jos siellä joku tarjoaa esim. Duclairista ja Brownista ihan jäätäviä vaihdossa, niin lihoiksi vain.

Muuten Namestnikov, Pageau, Boro ja DeMelo lihoiksi. Boro voi kesällä signata takaisinkin, mutta onko tarvetta vaikka kova äijä kopissa onkin. Pageaustakaan en "ilmaiseksi" luopuisi, mutta sentterin tontilla on runsauden pulaa. Ilmaisena tarkoitan sitä, että mieluusti "Stone-vastine" tulisi saada.

Ryania ja Anisimovia on aivan turha ostaa ulos, kun toi jengi ei hetkeen tee palkkatilalla mitään.

Suurin kysymysmerkki lienee maalivahti. Pitäisikö Senatorsin pyrkiä hankkimaan esimerkiksi Braden Holtby markkinoilta mottipäiseen 10milj per vuosi hintaan tyyliin neljäksi vuodeksi, jotta Senators kerkeää marinoimaan itselleen tulevaisuuden ykkösen? Vai olisiko kesällä järkeä lähteä kyselemään esimerkiksi Jake Allenin perään, joka on vapaa kesällä 2021. Siinä olisi yhdeksi kaudeksi potentiaalinen ykkösmaalivahti, jos Nilssonilla tai Högbergillä pelaaminen ei maistu.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Hyvin samanlaisia tunnelmia itselläkin. Pageaun ja Borowieckin yrittäisin pitää Duclairin & C.Brownin lisäksi, jos he haluavat jatkaa. Nuori joukkue kuitenkin tarvitsee muutamia kokeneempia pelaajia ja tämä Ottawan oma kaksikko omistaa lisäksi myös todella hyvän ja esimerkillisen asenteen kaukalossa ja nähtävästi myös kaukalon ulkopuolella. Pageau olisi myös täydellinen sentteri jarruketjulle, jotta nuorten ei tarvitsisi koko ajan ottaa nokkiinsa vastustajan kärkipelaajilta.

Puolustajista Wolanin on myös tapaus, joka oli kuitenkin viime kaudella hyvä. Toivottavasti palaa samalle tasolle pahan loukkaantumisen jälkeen. Maalivahtipuoli on kieltämättä melkoinen kysymysmerkki. Nilsson & Högberg voisi olla ensi kaudeksi pätevä tandemi ja Gustavsson & Daccord kaksikko saisi alhaalla katsoa, mihin ura menee. En ehkä lähtisi vielä tämän takia pistämään koko kattoa maalivahtiin. Bobby Ryanin tulevaisuus on myös todellinen kysymysmerkki.

Hahmotelmat on kivoja, joten lähdetään samalle linjalle. Villinä korttina otan mukaan Jacob Bernard-Dockerin, johon itsellä on kovat odotukset. U20 kisoissa ei varsinaisesti loistanut, mutta peluutuksesta huomasi hänen olevan ikäluokan parhaimpia Kanadasta, joka on aina lähes varman NHL-uran merkki.

Duclair - L.Brown - Batherson
Tkachuk - Norris - White
Formenton - Pageau - C.Brown
Paul - Anisimov - Ryan

Chabot - Bernard-Docker
Brännström - Jaros
Borowiecki - Zaitsev

Nilsson
Högberg

Ensi kesän varaukset ja trade deadline pistävät varmasti ajatukset uusiksi, mutta hauskaa silti pohtia mahdollisuuksia. Formenton ja Norris voi hyvinkin viettää vielä toiset AHL-kaudet ennen nousua kirkkaisiin valoihin.

Senatorsin kaudesta kertoo kaiken olennaisen, että käytännössä joulusta lähtien on ollut mukavampia spekuloida tulevaisuutta kuin tätä hetkeä.
 
Senatorsin kaudesta kertoo kaiken olennaisen, että käytännössä joulusta lähtien on ollut mukavampia spekuloida tulevaisuutta kuin tätä hetkeä.
Mun hyvä kaveri on Senators-fani ja sitä harmittaa aivan jokainen voitto. Sanoo, että voisivat ihan hyvin hävitä kolme kautta putkeen kaikki pelit. Mutta nytku oikein funtsii, niin mikäli sieltä nyt Byfield nasahtaisi draftista, niin olisko siinä heti NHL-kaliberin ykkössentteri?

Shane Pinto ja Bernard-Docker kai pelaavat vielä ensi kauden ainakin NCAA:n puolella. Pinto nyt ainakin.

Ja Senatorsilla on se hyvä tilanne, että mikäli nuoret eivät ole riittäviä NHL:n, niin sit vaan signaa kenet vain vetskun kokoonpanoon vuodeksi ja kauppaa deadlinella mäkeen, jos siitä saa jotain.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Bobby Ryania tuli seurattuun ammoisina aikoina kun Selännekin vielä pelasi. Mennyt ohi hänen vaikea lapsuus ja nyt selvisi vasta itelle, että alkoholiongelma miehellä. Toivottavasti hoito ja avoimuus auttaa miestä toipumaan.

Ilasanoman juttu:

 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Senators, Erik Karlsson
Deadline takana ja odotetusti liikehdintää ulospäin. Namestnikov ja Ennis odotetusti jatkoivat matkaa melko odotetuilla vastineilla. Kummatkin olivat Senators ajan ihan hyviä siinä mielessä, että eivät maksaneet Senatorsille oikeastaan mitään, mutta auttoivat silti seuraa pitämään jonkunlaista uskottavuutta yllä. Ennisilla hämmentävät hyvät tehot siihen nähden, miltä tuo pörrääminen kentällä näytti. Namestnikovista Colorado saa varmasti kohtuullisen vahvistuksen hintaansa nähden.

Suurin pommi oli tietenkin case Pageau. Kuten aiemmin sanoin: olisin toivonut Pageaulle jatkoa. Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että Dorion sai hänestä sellaisen vastineen, että en tiedä olisinko itsekään voinut tuosta kieltäytyä. Myyjän puolesta rental tapauksissa seura harvoin saa itselleen pelaajan tason vastaista korvausta tai päinvastoin joutuu maksamaan sopimuksesta ylihintaa. Odotin, että Senators saisi Pageausta toisen kierroksen varauksen, joka x ehdoilla olisi korottunut ensimmäiselle kierrokselle, mutta sieltä tulikin molemmat. Kuusi vuotta oli myös aika pitkä sopimus Pageaulle.

Islandersin tuskin tarvitsee tätä kuitenkaan katua. Pageau on soturi, joka tekee Islandersista entistäkin vaikeamman vastustajan. Täydellisen 3. sentterin prototyyppi, joka taitaa alivoiman, aloitukset, pisteiden teon ja monipuolisesti hyökkäämisen sekä puolustamisen. Taistelijahahmo, jonka taso tuskin ainakaan laskee pudotuspeleissä.

Lisäksi Senators lähetti Drake Bathersonin ja Josh Norrisin takaisin Bellevilleen. Hurjakuntoinen Belleville lähtee kohti pudotuspelejä poikkeuksellisen nuorella joukkueella, joka on Senatorsin näkökulmasta mielenkiintoista.

Abramov - Norris - Batherson
Formenton - Brown - Balcers

Brannström - Wolanin

Siinä on sellainen kahdeksikko, josta aika moni voi olla lähitulevaisuudessa Senatorsin miehistössä.

Siihen päälle ensi kesän vaatimattomat 9 varausta kolmella ensimmäisellä kierroksella, niin voisi jopa sanoa, että ihan mielenkiintoinen tilanne Senatorsilla.
 
Siinä on sellainen kahdeksikko, josta aika moni voi olla lähitulevaisuudessa Senatorsin miehistössä.

Siihen päälle ensi kesän vaatimattomat 9 varausta kolmella ensimmäisellä kierroksella, niin voisi jopa sanoa, että ihan mielenkiintoinen tilanne Senatorsilla.
Senatorsilla on mahtava tilanne. Nyt vaan Sharksille ja Senatorsille tappioita ja 2 pickiä TOP-5:n, niin mikäs siinä on ollessa. Sieltä Lafneriere/Byfield + joku, ja myöhäsemmällä pickillä ehkä ykköskierroksella menevä Askarov maalivahtilupaukseksi odottelemaan, niin jopas jotain.

UFA-markkinoilta kesällä pari äijää sisään, mieluiten myös MV ja sit onkin mukava Senatorsin alkaa tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa kaudelle 2020-21.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
UFA-markkinoilta kesällä pari äijää sisään, mieluiten myös MV ja sit onkin mukava Senatorsin alkaa tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa kaudelle 2020-21.
Maalivahdin hankinnasta en tiedä, ensi kaudelle on vielä sopimuksen alla Nilsson, Högberg ja Gustavsson eikä Daccordillakaan ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin ottaa qualifying offer vastaan jos meinaa ammatikseen kiekkoja torjua ja Søgaardkin taitaa olla jo WHL:n osalta yli-ikäinen ja siten valmis farmiin Daccordin ja Gustavssonin tai Högbergin seuraksi. Ruotsalaiskolmikolla olisin ihan valmis lähtemään ensi kauteen, ei tässä nyt vielä kannata höntyillä ostoksille.

Vaikka kyllä siellä palkkalattian allakin ainakin tosiaan olisi tilaa vaikka mihin, kun kesällä isommista sopimuksista katkolla Bødkerilla, Hainseylla ja ja Andersonilla. Saattaapa olla että jos ajetaan farmin nuorisosta sisään vähän isompikin otanta joukosta L.Brown, Norris, Batherson, Formenton, Abramov, Brännström, Wolanin ja Lajoie voidaan kesällä nähdä Hossan paluu Ottawaan. Tai siis Hossan sopimuksen paluu. Yhtä kaikki se olisi hieno tilaisuus, sopimus loppuun siellä missä ura alkoi ja kaikki. Tietysti siellä on vielä Duclair, C.Brown ja Tierney ainakin rajoitettuina vapaina kesällä, joille voisi kuvitella palkan nousua, muiden RFA-pelaajien tilanne onkin vähän haastavampi. Tai sitten annetaan Borowieckille se Hainseyn 3,5 miljoonaa, se on sellainen sankari kuitenkin.

Nyt kun Bellevillessa sujuu, taskut on täynnä varausvuoroja ja isot sopimukset alkaa olla katkolla on yhtäkkiä tilanne sellainen että alasajo näyttääkin ihan hallitulta ja suunnitelmalliselta. En tiedä onko tähän nyt päädytty puolittain vahingossakin vai hyvällä tuurilla, mutta joka tapauksessa tilanne on jostain syystä ihan hyvä ja tulevaisuus näyttää hyvältä.
Tuntuu kummalta, kun yhtäkkiä kaikki ei olekaan ihan perseestä.

Edit.
Sen verran on pakko lisätä vielä, että jos joku pelaaja kesän vapaiden agenttien laarista haiskahtaa Ottawan hankinnalta se on Ben Hutton. Kotoisin Ottawan lähimaastosta, sopuhintainen ja profiililtaan tuntuisi muutenkin sopivan Ottawaan.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun Bellevillessa sujuu, taskut on täynnä varausvuoroja ja isot sopimukset alkaa olla katkolla on yhtäkkiä tilanne sellainen että alasajo näyttääkin ihan hallitulta ja suunnitelmalliselta. En tiedä onko tähän nyt päädytty puolittain vahingossakin vai hyvällä tuurilla, mutta joka tapauksessa tilanne on jostain syystä ihan hyvä ja tulevaisuus näyttää hyvältä.
Tuntuu kummalta, kun yhtäkkiä kaikki ei olekaan ihan perseestä.
Joo. Kyllä Senatorsilla on nyt asiat kääntymässä ihan mallikkaaseen suuntaan. Nyky kokoonpanosta Tierney, Brown ja Duclair ainakin jatkoihin.

Hyökkäys näyttää sit heti kivalta:
Tkachuk - XXX - White
Brown - XXX - Duclair
Ryan - Tierney - XXX
XXX - Anisimov - XXX

Tierneylle jatko, jotta keskikaistalle saa kilpailua. Turha kaikkia junnuja heti on pelaaviin ottaa.
 
Suosikkijoukkue
Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
Bobby Ryan saat miehen kyyneliin.. Sanottiin jossain laulussa(ehkä) . Tämä viime öinen canucks matsi jää kyllä ainoana mieleen tältä kaudelta, saatiinhan se yks 'feel good storykin' tälle kaudelle. Kun Ryania kuvattiin vaihtoaitiossa toisen maalin jälkeen ja yleisö huusi yhteen ääneen bobbyn nimeä, allekirjoittaneelle melkein tirahti kyynel poskelle,(en tiedä oliko paraikaa jylläävällä lentsulla vaikutusta) mutta nii paljon itsekin kaveria haukkunut että meni tunteisiin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy