Eli irtisanomistilanteissa saa kyllä parhaat tarjoukset, mutta nekin on ennalta määritelty, eikä asiakkaan vaatimuksiin voida vapaasti suostua, vaikka se olisikin loppupeleissä yrityksen etu. Aspan toiminta näissä tilanteissa on tarkoin rajattua.
Näinhän se on, mutta sitten päästään taas siihen miksi pitää vedättää ja kohdella asiakkaita eriarvoisesti.
Ei liity Teliaan, mutta tähän kyseenalaiseen toimintaan ja asiakkaiden eriarvoistamiseen. Olin ennen älypuhelimia englantilaisessa hotellissa ja siinä ajattelin voisi oikeastaan jäädä tänne vielä seuraavaksikin yöksi. Varausta ei ollut enää eli respaan kysymään onnistuuko. Asiakaspalvelija kurkistelee tietokonettaan ja ilmoittaa onnistuu ja hintahan on tämä. Sanoin suoraan ei voi todellakaan olla mitenkään noin paljoa.
Se selvisi sitten neuvotteluissa, että aikaisempi hintani on internethinta mitä hän ei voi tästä antaa. Onneksi oli tuttu kaupunki ja tiesin missä on lähin nettikahvila. Sinne varaamaan sama huone ja maksoin niillekin muutaman kolikon palvelusta. Kävelin takaisin respaan ja siellähän se jo niiden tietokoneella näkyikin ja saman huoneen sai pitää.
Miten tämä olisi oikeasti pitänyt tehdä?
- Moikka, suunnitelmat vähän muuttui ja olisiko mahdollista jäädä vielä ensi yöksi?
- Odotas katsotaan, joo, kyllä on tilaa
- Saa varmaan pitää saman huoneen, niin ei tarvitsisi siirtyillä
- Tietenkin onnistuu, mukavaa päivää ja kiva, että viihdyt hotellissamme
Se olisi loppupeleissä yrityksen etu, että hommat hoidettaisiin järkevästi, mutta kun ei ei ei. Tuossa tuhlattiin kaikkien aikaa, vaikka lopputulos oli sama miinus firman yritys kusettaa ylihintaa palveluistaan. Ja tietenkin aivan turhasta joutui maksamaan sille kahvilalle missä olin muutaman minuutin.