Operaatio viisaudenhammas...

  • 111 336
  • 220
I

Ice-Cold

Tänä-aamuna kävin poistattamassa kirurgilla 2 viisaudenhammasta. Olin jonossa 3 kuukautta ja tavallinen jonotusaika olisi ollut vuosi mutta oli tullut peruutus niin pääsin aiemmin.

Puudutuspiikkiä tuli neljä tai viisi alkuun yhteensä, vähän yökötti välillä. Puudutuksien jälkeen reikiintynyt ja vähän näkyvissä ollut yläviisuri lähti varmaan alle minuutissa pihdeillä hienosti pois.

Alaviisuri joka oli kipeä, kerran paikattu oli syvässä. Yli puoli tuntia sitä kaivettiin, lisättiin puudutusta kahdesti ja palasiin leikaten se tuli pois. Vittumainen operaatio, ei ollut kivaa.

Nyt on vuotanut koko päivän verta suusta eikä loppua näy. Yritin purra niitä liinoja mitä ne suuhun anto ja nenäliinoja ja oon syönyt kipulääkettä mutta kivut on saatanan kovat nyt tuolla alhaalla ja verta tulee.

vituttaa
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Marraskuussa poistetut ylhäällä sijainneet viisaudenhampaat saivat jatkoa tänään, kun oikealta puolelta poistettiin kirurgisesti oikea alaviisuri.

Viime kerralla hampaita poistettiin molemmilta puolilta ja puudutus tehtiin sen mukaisesti molemmin puolin. Tällä kertaa puudutus siis mukavampi ja pystyy lähes tulkoon puhumaan. Poski on mukavasti turvoksissa pientä kipua leukaa liikutellessa.

Itse poisto meni mukavasti, kuten viime kerrallakin. Nyt sitten vain odotellaan puudutuksen poistumista, jotta pystyisi syömään jotain. Odottavan aika on pitkä ja kolme tuntia on mennyt täyteen. Lähipäivät lienevät siis epämukavia ja kivuliaita, jee!
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maanantaina poistettiin ensimmäinen viisaudenhammas ylhäältä, ja hampaan irroituksen jälkeen lääkäri totesi että olikin jo aika sillä hammas oli jo hieman tulehtunut joten tuli vertakin aika paljon. Operaatio oli helppo, oikeastaan inhottavin osuus oli tosiaankin ne puudutuspiikit. Alaviisureiden kanssa voikin olla eri homma, mutta se on sitten sen ajan murhe jos/kun ne revitään. Tuppoa pidin suussa reilun pari tuntia, seuraavana päivänä ei tihkunut verta kuin korkeintaan pikkaisen välillä, nyttemmin ei ollenkaan. Sen sijaan muutaman päivän on ollut särkyä hampaissa/leuassa, vaikea kohdistaa tarkalleen missä - olisko se sitten leukaluu tms. Kipu säteili myös korvaan. Edelleen suussa juilii, ja nythän on siis perjantai. 400mg Ibumax no auttanut tähän mennessä ihan hyvin, nukkumaan on pystynyt jne, joten varmaan ihan normaalia särkyä kun on noin kepoisella särkylääkkeellä pärjännyt? Lääkäri kun ei siitä mitään puhunut kuinka kauan kivut yleensä kestää. Eli kuinkas pitkään muilla on mennyt? Netissähän näistä löytyy kaikenlaista kauhutarinaa ja oliskin kiva kuulla jotain huojentavaa, heh.

Sellaisen olen myös huomannut että rasituksessa suussa/hampaissa/siinä kuopassa (jälleen hankala kohdistaa tarkalleen missä) "sykkii" voimakkaasti, tätä esiintyy esim. kun fillarilla sotkee ylämäkeen reippaasti jne.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62

Multa on poistettu kolme viisuria, ja jokaisen poiston yhteydessä kipu on jatkunut noin viikon. Sain kyllä ihan kunnon särkylääkkeitä kipuun. Tavallinen 400 mg:n ibuprofeeni ei oikein riitä kivun poistoon. Liikkumisen yhteydessä mullakin tuntui sykkivää kipua, ja hammaslääkärini kehottikin urheilemaan ensimmäisen viikon aikana mahdollisimman vähän. Parin ensimmäisen päivän aikana olisi kuulemma hyvä olla harrastamatta minkäänlaista liikuntaa. Mitään myöhempiä oireita poistoista ei ole tullut.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sellaisen olen myös huomannut että rasituksessa suussa/hampaissa/siinä kuopassa (jälleen hankala kohdistaa tarkalleen missä) "sykkii" voimakkaasti, tätä esiintyy esim. kun fillarilla sotkee ylämäkeen reippaasti jne.

Toivottavasti ei ole käynyt kuten mulla aikoinaan, jäi nimittäin melko kookas sirpale siitä rikotusta hampaasta ikeneen. Ekat pari-kolme päivää en suuremmin ihmetellyt, söin Buranaa ja kiroilin. Tämän jälkeen jatkoin Buranalla, mutta otin Tramalia kaveriksi, kun kivut vaan tuntuivat lisääntyvän. Sitten eräänä aamuna hampaita pestessä jäin suu auki pällistelemään sitä ikenessä olevaa kuoppaa ja mitä vittua, sehän oli ihan pikimusta. Tarkemmin kun katseli, niin siellähän näytti olevan keskellä jotain valkoista.

Seuraavana aamuna varmistuin siitä, että hampaanpalahan se siellä lymyilee. Reilusti Tramalia alle ja kärkipihdeillä vessan peilin edessä suoritin hampaanpoistotoimenpiteen loppuun. Saman tien, kun se palanen oli mulla kädessä, alkoi kipu helpottamaan ja n. kolmessa päivässä oli kipu ja turvotus hävinnyt kokonaan. Ja joo, ei pidä itse mennä sorkkimaan, mutta kun vitutti niin vitusti ja halusin vaan, että kipu loppuu. Ja loppuihan se.

Oli muuten ensimmäinen ja viimeinen käyntini Eerikin Hampaassa. Tämän jälkeen olen käyttänyt Aurakadun Hammaskeskusta ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille turkulaisille. Ammattitaitoinen ja empaattinen henkilökunta, siistit sekä avarat tilat ja ennen kaikkea hemmetin kauniita mimmejä siinä vastaanotossa. Tuolla on nyt paikattu kaksi reikää ja poistettu yksi viisuri ilman mitään ongelmia.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Ylä- ja alamummoista poistettu viisaudenhampaat, eli yhteensä neljä kappaletta. Poistettiin muistaakseni vuonna 2008 kahdessa eri osiossa, eli poskipuoli kerrallaan, niin pystyy toisella puolella pureskelemaan jotain.

Ensimmäinen kerta oli todellista helvettiä, sillä muistaakseni oikeanpuoleinen alahammas oli alkanut kasvattamaan juuria tai jotain leukaluuhun(?). Tämän vuoksi operaatio ei ollut yksinkertainen ien auki ja hammas pois, vaan lääkäri joutui lohkomaan hampaan palasina irti. Tämä tapahtui jollain tikulla, jolla painettii voimalla hampaaseen, niin lujaa ja kauan, että hammas aina lohkesi. Jostain syystä puudutus ei toiminut, ja muutamasta puudutuspiikistä huolimatta tunto säilyi. Homma oli siis juuri niin mukavaa kuin voi olettaa, että aletaan ilman puudutusta lohkomaan hammasta suusta.

Koko hommaa kesti elämäni tuskaisimmat ja pisimmät puolitoista tuntia, jossa ei täysin kyyneliltäkään säästytty. Lääkärikin valitti aiheuttamaansa kipua koko operaation ajan, mutta ei kunnallisena toimijana ainakaan tarjonnut muutakaan vaihtoehtoa. Lopputuloksena oli mies hiestä märkä ja naama verisenä, mutta hammas saatiin pois. Loppupäivänä ei tarvinnut paljoon suutaan availla ja saikkuakin tuli muistaakseni kolme päivää. Saikku oli järkevää senkin puolesta, että silloinen kesätyöni oli hemmetin pölyistä, eikä haava suussa olisi ollut siitä kovin innoissaan.

Jäljellä oli kuitenkin vielä toisen poskipuolen viisaudenhampaiden poisto, jolloin oli melkoinen pelko puserossa viime kerran vuoksi. Tällä kertaa ei ollut kuitenkaan mitään ongelmia, ja hampaat saatiin pois ilman kipuja. On kyllä suoranainen ihme, että ensimmäisestä poistokerrasta ei jäänyt hammaslääkärikammoa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Multa on poistettu kolme viisuria, ja jokaisen poiston yhteydessä kipu on jatkunut noin viikon. Sain kyllä ihan kunnon särkylääkkeitä kipuun. Tavallinen 400 mg:n ibuprofeeni ei oikein riitä kivun poistoon. Liikkumisen yhteydessä mullakin tuntui sykkivää kipua, ja hammaslääkärini kehottikin urheilemaan ensimmäisen viikon aikana mahdollisimman vähän. Parin ensimmäisen päivän aikana olisi kuulemma hyvä olla harrastamatta minkäänlaista liikuntaa. Mitään myöhempiä oireita poistoista ei ole tullut.

Itselläni on tuota sykkimistä / tykyttämistä esiintynyt nyt ihan muulloinkin kuin rasituksen/urheilun yhteydessä, esimerkiksi tänä aamuna on tuota sykkimista ollut kokoajan. Itse olen tosiaan pärjännyt 400mg särkylääkkeellä eli kipua ei sikälis ole juurikaan ollut, lähinnä sellaista lievää jomotusta. Mutta eniten mietityttää juurikin tuo sykkiminen, että voisiko siellä olla tulehdus tms. Hammaslääkäri totesi viisaudenhampaan irroituksen jälkeen että se oli jo hieman tulehtunut, joten oisko sitten joku pöpö jäänyt sinne... Täytynee vaan soitella hammaslääkärille, jos vaikka saisi antibioottikuurin tms.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Nonnii. Maanantaina lähti ensimmäinen alavisuri ja siitä on kohta viisi vuorokautta. Onnekseni kipuja ei ole ollut käytännössä lainkaan. Lähinnä olen ottanut 800mg buranaa päänsärkyyn, joka on johtunut luultavasti vähäisestä syömisestä. Olen ollut koko ajan kuitenkin peloissani, että mitä jos se hyytymä vielä irtoaa sieltä. Käyn säännöllisesti peilin edessä taskulampun kanssa tarkistamassa tilanteen ja aina siellä on jonkinlainen tummanpunainen hyytymä näkynyt, mutta päivä päivältä se poistokuoppa tuntuu syvenevän. En tiedä onko se normaalia, mutta hieman se laittaa huolestumaan, kun pelkään, että se paljon pelätty "dry socket" iskee.

Pitää seurailla tilannetta. Olen ollut koko viikon varovainen lähes kaiken suhteen ja olisi kiva palata normaaleihin tapoihin. Ehkä huomenna uskaltaa jo juoda kaljaakin viikon tauon jälkeen.
 

Avoin kirja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, Blue Jays
Pari päivää sitten poistettiin loputkin viisurit. Kyseessä ns. suukirurginen operaatio, koska ei puhjennut kokonaan you know... Sain ohjeet, että leikkauksesta seuraavan päivän iltana alat purskuttelemaan paroexin suuvettä noin viikon ajan, mutta hampaita ei kuulemma pitäisi pestä kuin max puhtaalla harjalla ilman tahnaa. Tätä edeltäneen alaviisurin vastaavan operaation tehnyt toinen lääkäri kehoitti vain jättämään viimeistä edellisen hampaan harjaamatta ja muuten harjaa normaalisti. Tuntuu hieman ristiriitaiselta ja samalla jännittää hampaiden harjaamattomuus. Voiko viikossa ehtiä tapahtumaan jotain peruuttaamatonta suussa jos ei harjaa vai riittääkö suuvesi hoitamaan probleemaa sen ajan?
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Pari päivää sitten poistettiin loputkin viisurit. Kyseessä ns. suukirurginen operaatio, koska ei puhjennut kokonaan you know... Sain ohjeet, että leikkauksesta seuraavan päivän iltana alat purskuttelemaan paroexin suuvettä noin viikon ajan, mutta hampaita ei kuulemma pitäisi pestä kuin max puhtaalla harjalla ilman tahnaa. Tätä edeltäneen alaviisurin vastaavan operaation tehnyt toinen lääkäri kehoitti vain jättämään viimeistä edellisen hampaan harjaamatta ja muuten harjaa normaalisti. Tuntuu hieman ristiriitaiselta ja samalla jännittää hampaiden harjaamattomuus. Voiko viikossa ehtiä tapahtumaan jotain peruuttaamatonta suussa jos ei harjaa vai riittääkö suuvesi hoitamaan probleemaa sen ajan?
Itse ainakin pesin hampaat hammastahnan kanssa ihan normaalisti, paitsi että jätin harjaamatta sen kohdan mistä hampaat poistettiin. Sekin lähinnä siksi ettei tikit auenneet. Sama suuvesi tuli myös. On muuten melko paha jälkimaku, mutta tuohon tarkoitukseen tehoaa hyvin. Siinähän muistaakseni oli joku aikaraja, ettei tulisi käyttää kuin vasta 30 minuuttia hampaiden pesun jälkeen, mutta vaikea muuten ymmärtää mitä haittaa tahnasta muka olisi ollut.
Kaksi viisaudenhammasta löytyy allekirjoittaneelta siis vielä, joten saa nähdä tuleeko poistettua vapaaehtoisesti vai odotellaanko, että tulevat kipeäksi kuten kaksi aikaisemmin poistettua.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Onko muilla ollut samaa? Oikea alaviisuri poistettiin. Itse operaatio oli kivuton ja aluksi, mutta kotiinmeno matkalla alkoi järjetön kipu leukaluussa. Kaksi tuntia operaatiosta naama on vieläkin puuduksissa, mutta leukaluu on aivan saatanan kipeä ja särkee. Vertakin tulee jonkin verran, vaikka hammaslääkäri maalaili kovin ruusuista kuvaa (tosin kertoi, että tulehduksen takia tullee olemaan viikon ajan kipeä). En edes halua kuvitella kipua kun puudutus tästä loppuu jos se on näin kova naama puuduksissa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko muilla ollut samaa? Oikea alaviisuri poistettiin. Itse operaatio oli kivuton ja aluksi, mutta kotiinmeno matkalla alkoi järjetön kipu leukaluussa. Kaksi tuntia operaatiosta naama on vieläkin puuduksissa, mutta leukaluu on aivan saatanan kipeä ja särkee. Vertakin tulee jonkin verran, vaikka hammaslääkäri maalaili kovin ruusuista kuvaa (tosin kertoi, että tulehduksen takia tullee olemaan viikon ajan kipeä). En edes halua kuvitella kipua kun puudutus tästä loppuu jos se on näin kova naama puuduksissa.

No jos se on päässyt tulehtumaan niin saattaa suuta jomottaa parikin päivää. Buranaa ja panadolia vaan maksimit päivässä suuhun niin kyllä se helpottaa.
 

sventur

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Joo itsellä oli kanssa samaa yhden viisurin kanssa, että meni oikeastaan koko viikko pilalle sen jälkeen kun särki kokoajan niin paljon ettei pystynyt edes ajattelemaan kirkkaasti. Maksimit vaan särkylääkettä naamaan ja jos oikeasti kotilääkkeetkään ei auta, niin pyydät vaan vahvempaa tavaraa lääkäristä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko muilla ollut samaa? Oikea alaviisuri poistettiin. Itse operaatio oli kivuton ja aluksi, mutta kotiinmeno matkalla alkoi järjetön kipu leukaluussa. Kaksi tuntia operaatiosta naama on vieläkin puuduksissa, mutta leukaluu on aivan saatanan kipeä ja särkee. Vertakin tulee jonkin verran, vaikka hammaslääkäri maalaili kovin ruusuista kuvaa (tosin kertoi, että tulehduksen takia tullee olemaan viikon ajan kipeä). En edes halua kuvitella kipua kun puudutus tästä loppuu jos se on näin kova naama puuduksissa.
Valitettavasti itseltäni on jo poistettu kaikki viisurit ja minulla homma oli aika helppo. Paljon riippuu siitä, missä kunnossa se hammas on siinä hetkessä, kun lähdetään poistamaan ja missä määrin se on kiinni leukaluussa. Itse lähdin helppojen viisureiden poiston jälkeen soitellen sotaan, kun minulta sitten poistettiin juurihoidettu hammas. Se hammas oli niin rikki ja täysin reikiintynyt perille saakka, joka oli aiheuttanut kroonisen tulehduksen suuhun. Itse operaatiokaan ei ollut kivuton, vaikka siinä maksimaalinen määrä oli mömmöjä päällä. Kivut leukaluussa jatkuivat useamman päivän ja tilanteeseen tottui sitten n. parin viikon kuluttua. Kun se tulehdus sieltä alkaa parantua niin kyllä se sen jälkeen on ihan worthy homma :) Tsemppiä! Ja nappaile niitä kipulääkkeitä ihan kunnolla.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Minultakin on neljä viisaudenhammasta poistettu. Menin ihan tavalliselle hammaslääkärikäynnille ja siellä sitten huomattiin, että ovat puhkeamaisillaan. Molemmin puolin sitten poistivat viisurit kahdella eri käynnillä. Mitään kipuja ei ollut vaan poiston jälkeen poistokohdat paranivat itsestään. Näin jälkikäteen mietittynä oli onni matkassa, että ne poistettiin ennenkuin ehtivät puhjeta ja kipeytyä. Särkylääkkeet antoivat poiston jälkeen mukaan mutta niitä ei sitten tarvinnut syödä, kun mitään kipuja ei missään vaiheessa ollut. Selvisin operaatioista pelkällä puudutuspiikillä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin jälkikäteen mietittynä oli onni matkassa, että ne poistettiin ennenkuin ehtivät puhjeta
Aika paljon kiinni myös ihan siitä, millaiset geenit on sattunut saamaan. Toisilla nuo hampaat ovat tiukasti kiinni leukaluussa ja toisilla ne ovat irrallaan ja voi vaan vetästä pois. Kertomasi perusteella kuulut siihen ryhmään, jolla ne eivät ole kiinni niin lähtevät ihan nyppimällä. Pitäkää hampaistanne huolta niin säästytte kaikenlaisilta poistoilta. Ne eivät ole yhtään kivoja.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Kummatkin alaviisuripoistokohdat vuotivat/pulppusivat kotona verta, mutta toinen tyrehtyi itsestään viimeinkin yöllä ja toinen piti käydä heti uudelleen ompelemassa kiinni. Oli helvetin stressaavaa varsinkin tuon kanssa, mitä kotikeinoin sitten tilkittiin. Yöllä ei juurikaan nukuttu, koska kokoajan oli pelko perseessä, että milloin taas alkaa vuotamaan. Niitä sellaisia tuppoja meni kymmeniä. En tiedä miten ihmeessä tuo hyytyminen oli noin huonoa.
 

BaronFIN

Jäsen
@Spine Poiston jälkeen paljastunut luu tarvitsisi paranemissuojaksi verihyytymän. Yleleuassa tämä onnistuu helpommin kuin alaleuassa (koska vetovoima vetää syljen huuhtelemaan poistokuoppaa). Jos hyytymää ei pääse syntymään, voi seurauksena on ns. dry socket -tilanne, missä luu jää paljaaksi ja paranemisprosessi venyä. Tämä voi olla todella kivuliaskin. Toki lääkkeet voivat auttaa, mutta asiaa voidaan yrittää nopeuttaa verestämällä poistokuoppa uudelleen ja siten yrittää sen hyydyttämistä uudelleen. Tämän takia lääkärit antaa (yleensä) yhteystietonsa ja pyytävät ottamaan yhteyttä jos kipu ei hellitä vaan yltyy ihan särkypisteeseen asti.

Tämä ”kuiva kuopan” tila voi tulehtuessaan olla… Hmmm… Potilaalle hyvinkin mielenkiintoinen tilanne…

Voimia kaikille operaatioon joutuville ja paranemisia. Kipulääkkeen käyttö lääkemääräyksen rajoissa ei ole väärin itseään kohtaan. Mutta jos droppi ei auta, niin ei ole väärin ottaa operaation jälkeen yhteyttä lääkäriin.
 

Patukka88

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Aika paljon kiinni myös ihan siitä, millaiset geenit on sattunut saamaan. Toisilla nuo hampaat ovat tiukasti kiinni leukaluussa ja toisilla ne ovat irrallaan ja voi vaan vetästä pois. Kertomasi perusteella kuulut siihen ryhmään, jolla ne eivät ole kiinni niin lähtevät ihan nyppimällä. Pitäkää hampaistanne huolta niin säästytte kaikenlaisilta poistoilta. Ne eivät ole yhtään kivoja.
Ei ole geeneistä vaan ihan iästä kiinni. Viisaudenhampailla kestää n. 25 vuotta luutua leukaluuhun, eli mielellään ennen sitä kun käy poistattamassa niin pitäs olla aika kivuton toimenpide.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Meikäläisellä on ikää pian 40v., ja tasan yksi viisuri puhjennut. Muut kolme enemmän tai vähemmän vinossa ikenen alla, eivätkä kuulemma välttämättä koskaan esiin tulekaan. Hampilääkäri sanoi, ettei suosittele noiden poistamista jos eivät vaivaa, ne kun pitäisi leikata ja leikkaus on aina riski. Sanoi myös että palataan asiaan jos jotain oireita ilmaantuu.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
@Spine Poiston jälkeen paljastunut luu tarvitsisi paranemissuojaksi verihyytymän. Yleleuassa tämä onnistuu helpommin kuin alaleuassa (koska vetovoima vetää syljen huuhtelemaan poistokuoppaa). Jos hyytymää ei pääse syntymään, voi seurauksena on ns. dry socket -tilanne, missä luu jää paljaaksi ja paranemisprosessi venyä. Tämä voi olla todella kivuliaskin. Toki lääkkeet voivat auttaa, mutta asiaa voidaan yrittää nopeuttaa verestämällä poistokuoppa uudelleen ja siten yrittää sen hyydyttämistä uudelleen. Tämän takia lääkärit antaa (yleensä) yhteystietonsa ja pyytävät ottamaan yhteyttä jos kipu ei hellitä vaan yltyy ihan särkypisteeseen asti.

Tämä ”kuiva kuopan” tila voi tulehtuessaan olla… Hmmm… Potilaalle hyvinkin mielenkiintoinen tilanne…

Voimia kaikille operaatioon joutuville ja paranemisia. Kipulääkkeen käyttö lääkemääräyksen rajoissa ei ole väärin itseään kohtaan. Mutta jos droppi ei auta, niin ei ole väärin ottaa operaation jälkeen yhteyttä lääkäriin.
Itsellä yhden viisurin kanssa kuiva kuoppa koettu ja tuli kyllä turhaan kärvisteltyä ihan liian pitkään sen kanssa. Varmaan yli viikon vetelin tajuttomissa kivuissa ennenkuin takaisin menin valittamaan. Oli tietysti eka hampaan poisto, joten kokemusta ei ollut. Käyntihän oli sitten tyyliä pari minuuttia ja katsasti, että jaahas kuiva kuoppahan täällä. Sitten kunnon kipulääkkeiden ja antibioottien kanssa kotio ja sillähän se meni sitten. En voi suositella kokemusta.

Itsellä ainakin oli kipu semmosta tasoa, ettei siinä perus kipulääkkeet auttaneet käytännössä lainkaan. Joten oma vinkki kyllä, että jos kipu ei meinaa hellittää ja on luokkaa käsittämätön vielä 4+ päivää operaatiosta niin rohkeasti näyttämään josko jotain on pielessä.

Yleisenä ihmetyksen aiheena, että yleisesti perushoitona käytetään nykyajan lääkehoidossa vieläkin potilaan harkinnan varaista paperin puremista, kunnes verta ei enää vuoda. On meinaan oikeasti vaikea tulkita/arvailla millon se nyt on valumista ja millon vuotamista. Varsinkin sen ensimmäisen kokemuksen jälkeen aikalailla saanut stressata noiden kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös