Onko täällä lääkäriä?

  • 785 593
  • 2 674

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen diagnosoinut itselleni rotaviruksen. Mikään ei pysy sisällä vaan kaikki tulee peräpäästä samantien ulos. Torstaina alkoi ripulointi, tyhmänä menin kuitenkin heikko-oloisena pelaamaan sählyä ja sen jälkeen pukkasikin kuumetta 37.8, mikä itselleni on suht epänormaalia. Perjantaina olo oli parempi ja tyhmänä menin töihin. Illalla sitten vessa tuli taas tutuksi. Tänään on myös rampattu vessassa. Kuumetta ei ole eikä onneksi pahoinvointia tai oksentelua. Pitäisikö tässä mennä huomenna lekuriin, jos vessassa juoksentelu jatkuu vai voiko tälle edes mitään tehdä?
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pitäisikö tässä mennä huomenna lekuriin, jos vessassa juoksentelu jatkuu vai voiko tälle edes mitään tehdä?
Tuskin nyt lääkäriin kannattaa lähteä jos ripulia vain pukkaa. Terveyskirjasto on muuten hyvä lähde laadukkaan tiedon hakemiseen, sieltä sinulle sopiva artikkeli itsehoito-ohjeineen tuossa ja siitä sopiva lainaus vielä:

"Milloin hoitoon?

Jos ripuli on rajuoireinen tai siihen liittyy korkeahkoa kuumetta, on hakeuduttava hoitoon. Taudinaiheuttaja määritetään yleensä ulosteen bakteeriviljelyllä tai viruksen osoittamisella ulostenäytteestä. Lääkärin tekemän tutkimuksen ja verikokeiden perusteella päätetään mahdollisesta lääkehoidosta. Oireinen kampylobakteerioosi hoidetaan tietyllä antibiootilla (makrolidi-antibiootilla). Salmonelloosia hoidetaan antibiooteilla vain vaikeammissa tapauksissa. Joskus potilas on otettava sairaalahoitoon nestevajauksen korjaamiseksi."
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin nyt lääkäriin kannattaa lähteä jos ripulia vain pukkaa. Terveyskirjasto on muuten hyvä lähde laadukkaan tiedon hakemiseen, sieltä sinulle sopiva artikkeli itsehoito-ohjeineen tuossa

Kiitos tästä. En nyt vielä kiiruhda lekuriin. Katellaan sitten, jos duuninteosta ei meinaa maanantaina tulla mitään.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Vihlasee vähän väliä tuosta korvan yläosasta ja vähän ylempää päästäkin. Onkohan minulla korvatulehdus vai mistä lienee kyse?
 
Jaahas, pientä päivitystä. Eli kävin juttelemassa koulun terveydenhoitajalla ja kerroin tilanteestani. Masennusta, ahdistusta ja mikään ei kiinnosta. Tein siellä nuorten mielialatestin ja siitä sain pisteitä sen verran, että keskivaikeaa masennusta epäillään. Jokaiseen kysymykseen vastasin rehellisesti. Niinpä keskiviikkona sitten juttelemaan lääkärille.
 
Tällaista minulle määrättiin lääkärillä:

PROPRAL 40MG TABL.
D. n:o 1 x 100 S.
1/2-1 tablettia 1-3 kertaa päivässä, vapinaan

Ehdotettiin myös, että menen koulun psykologille juttelemaan heti, kun mahdollista.

No, mutta nyt on ensimmäinen askel otettu. Uskalsin toimia ja toivottavasti tulokset ovat hyviä.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kannattaako harrastaa liikuntaa, jos on yskä?

Viikon verran on ollut ärsyttävä yskä, jota ennen oli pientä flunssaa tosin ilman kuumetta. Viikonloppuna kävin lenkillä ja tuntui siltä että liikunnan aikana ei yskittänyt ollenkaan, vaan sitä ennen ja sen jälkeen. Yskä johtuu "herkästä" kurkusta eli kurkku ärsyyntyy normaalitilanteessa yleensä puhumisesta tai suun kautta hengittämisestä.

E. Lisätään vielä, että tuo on jo paranemaan päin. Onko muuten yskälle ylipäänsä mitään hoitokeinoja?
 
Viimeksi muokattu:

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viikon verran on ollut ärsyttävä yskä, jota ennen oli pientä flunssaa tosin ilman kuumetta.

Tuosta on nyt pari viikkoa ja vieläkin yskittää, tosin vähemmän. Pientä flunssaa myös, muttei mitään erikoista eikä kuumettakaan ole ollut. Lekurilla kävin 3. päivä eikä löytänyt mitään tulehdusta ym. vaan määräsi yskänlääkettä, joka ei tunnu auttavan yhtään, itseasiassa tuntuu vain lisäävän yskää... Miten saan yskän selätettyä?
 
Tuosta on nyt pari viikkoa ja vieläkin yskittää, tosin vähemmän. Pientä flunssaa myös, muttei mitään erikoista eikä kuumettakaan ole ollut. Lekurilla kävin 3. päivä eikä löytänyt mitään tulehdusta ym. vaan määräsi yskänlääkettä, joka ei tunnu auttavan yhtään, itseasiassa tuntuu vain lisäävän yskää... Miten saan yskän selätettyä?

Mites olisi vanhan kansan poppakonsti höyryhengitys? Lavuaariin kuumaa vettä ja hengittelee sitä rauhassa jonkun rievun alla. Kannattaa varmaan tarkistaa myös ettei makuuhuoneessa ole liian kylmää, kosteaa, pölyistä tai vetoisaa. Itse sairastelin pahan flunssan tossa muutama viikko sitten ja parannuin kunnolla vasta kun sain vetävän ikkunanraon tukittua makkarista.
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huimausta.

Viime viikot ollut koko ajan pientä huimausta ja silloin tällöin rinnassa pistävää kipua. Urheilla pystyy normaalisti, on vain ikävä tunne aina välillä tuon huimauksen takia. Paitsi viime viikolla yhdet treenit meni piloille, kun pisti tuonne kylkeen kun veti henkeä syvälle. Tämän jälkeen ei oireita rasituksessa. Rintakipu lähinnä paikallistuu tuohon vas. rintalihaksen kohdille. Pari kertaa tullut tunne, että kohta lentää laatta, mutta ei kuitenkaan niin pitkälle ole huono-olo mennyt.

Onko päässä vikaa vai muualla?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Flunssavirus?

Voisikohan olla otsikon mukaisesta taudista kyse, kun on viikon verran ollu todella kuivat silmät, nokka vuotanu ja välillä joutunu aivastelemaan kunnolla. Lisäksi on ajoittain tunne, kuin olisi kuumetta(ihoa kuumottaa), mutta silti ruumiinlämpö on täysin normi mitattaessa. Oireiden taso vaihtelee päivittäin, paljon sen mukaan, montako tuntia olen nukkunut yön aikana. Eilen oli esim. parempi päivä kuin tänään... Varsinkin silmien kuivuus ärsyttää, kun on todella väsynyt fiilis, vaikka olisi muuten energiaa vaikka kuinka.

Huomiseksi on varattu aika työterveyslääkärille. Saa nähdä ehdottaako saigonia, sillä levollahan nämä oireet todennäköisesti häviäisivät. Viime viikonloppuna meni todella lujaa, joka tuskin ainakaan paransi tilannetta, perkele. Kun vaan osaisi olla aloillaan...
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Blues
finnit.. huoh

No nyt on kokeiltu vahvat antibiotit ja skinorenit ja finnit ei lähde rintakehästä mihinkään. Huomenna aika ihotautilääkärille. Toivotaan että jotain selviää siellä, että mistä niitä on yht'äkkiä painon putoamisen jälkeen ruvennut tulemaan. Alkaa olee jo aika pahassa kondiksessa rinnan alue. Muilla ollut mitään ongelmia samoilla alueilla finnien kanssa ?
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
No nyt on kokeiltu vahvat antibiotit ja skinorenit ja finnit ei lähde rintakehästä mihinkään.

Hormonaalinen ehkäisy voisi auttaa, mutta sitä sinulle tuskin määrätään...

Oletko kokeillut kuoria ihoa, niin homolta kuin se kuulostaakin?
 

Manic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haluaisin kysellä, löytyykö joltain jotain kokemuksia Cushingin oireyhtymästä? Aiheutuu vissiin jonkinnäköisestä kasvaimen aiheuttamasta kortisolin liikatuotannosta.

Tuota nimittäin epäillään kaverilla ja mietin, että jos joku on itse ollut tekemisissä taudin kanssa niin voisi vähän enemmän kertoa. Äkkiseltään googletettuna ei hengenvaarallinen ainakaan pitäisi olla.
 

Aatos

Jäsen
Tuota nimittäin epäillään kaverilla ja mietin, että jos joku on itse ollut tekemisissä taudin kanssa niin voisi vähän enemmän kertoa.

Kyse on kasvaimesta joka on hyvänlaatuinen, yleensä se löytyy aivolisäkkeestä. Mutta voi myös olla myös lisämunuaisessa.

Joka tapauksessa nämä synnyttävät elimistössä kortisolin ylituotantoa, josta on ihmiselle omat ongelmansa.

Tavallisia yleisoireita ovat mielen masentuminen ja epätodellinen tunne siitä, että olisi kuin eri ihminen. Kasvot alkavat pyöristyä ja punakoitua ja rasvaa kertyy soliskuoppiin, niskaan ja vyötärölle.

Paino voi nousta ja olo tuntuu turvonneelta. Iho muuttuu ohueksi, mustelmia ilmaantuu herkästi ja vartalolle voi tulla punertavia viiruja merkkinä ihon sidekudos-rakenteen repeilystä. Lihasheikkous ja lihaskato ovat varhaisia oireita: jalat ja kädet väsyvät. Tämän aiheuttaa Kaliumin puute.

Lisäksi naisilla voi olla kuukautishäiriöitä ja liika karvoitusta.

Eli siis kaikkea mitä liika kortisoli aiheuttaa.

Hoitona on leikkaus mikrokirurgin suorittama - aina nämä eivät valitettavasti onnistu, mutta useinmiten. Tähän vaikuttaa ensisijaisesti kasvaimen sijainti. Googletin asiaa ja tutkimusten mukaan reippaasti yli 80 prossaa onnistuu.

Jos kasvainta ei onnistuta poistamaan, päädytään usein molempien lisämunuaisten poistoon. Siten kortisolin usein huomattava ylituotanto saadaan hoidettua, mutta haittana on luonnollisesti elinikäinen hydrokortisonin ja suolahormonin käyttö.

Hoitoennuste on kuitenkin hyvä, leikkauksen jälkeen saattaa kyseessä olla kuitenkin muutaman kuukauden tarpeellinen sairausloma.

Aatos


Ps. Oireita saattaa syntyä pitkään jatkuneesta kortisoni lääkityksestä.


Edit: lisäys
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Vanha äijä on terve kuin pukki, sain juuri tulokset ja kolesteroli 6,1, maksa- ja munuaisarvot ok, samoin kaikki sokerit sun muut. (Eläkä Leon yhtään yritä!)

Yksi asia minua vain jäi viime kesän jäljiltä askarruttamaan, siihen ei lekurikaan osannut muuta kuin naurahtaa:

Alkukesästä jo huomasin, että kun hikoilen niin vartaloni oikea puoli hikoilee. Oikea puoli kropasta, oikea käsi, oikea jalka. Vasen puoli on aivan kuiva. Olisi pitänyt ottaa kuva, kun eräänä aamuna heräsin ja asunnossa oli 28 astetta. Paitani oli oikealta puolelta aivan märkä hiestä ja vasen puoli kuiva. Seurasin tätä hommaa koko kesän ja kehittelin mitä ihmeellisimpiä oireyhtymiä lähtien munuaisten vajaatoiminnasta jne. Nyt kuitenkin kaikki arvot ovat hyvät minun ikäiselleni 50+ äijälle.

Siis miksi oikea puoli kropasta hikoilee, mutta vasen ei?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Siis miksi oikea puoli kropasta hikoilee, mutta vasen ei?

Akuutti-sivuilta lainasin seuraaavan tekstin suoraan:

"Mistä johtuu outo hikoilu, joka esiintyy vain toisella puolella kehoa. Se alkoi eräänä yönä jalasta, josta sitten on siirtynyt ylemmäs koko kroppaan, mutta vain oikealle puolelle. Tätä on kestänyt viisitoista vuotta."

Vastaus:

Kuulostaa siltä, että jäähdytysmekanismissa, autonomisen hermoston toiminnassa, olisi jonkinlainen häiriö. Koska toinen puoli vartaloa ei ilmeisesti hikoile, on kyseessä niin laaja alue, että häiriö löytyy todennäköisesti kontrollikeskuksesta, hypotalamuksesta, joka sijaitsee aivolisäkkeen yläpuolella. Olisi järkeenkäypää, että tuolle hypotalamukselle olisi tapahtunut jotain tuolloin 15 vuotta sitten. Se voisi olla vaikka pieni verenkiertohäiriö aivoissa, mutta sitä on mahdoton toki tämän kysymyksen perusteella tietää.


Myöskin jumiutuneet lihakset ja hermopinteet voivat saada aikaan toispuoleista hikoilua.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Blues
Nonnii.. Nyt ku oon alottanu ton finnilääkkeiden syönnin, ni niinhän siinä kävi, kuten lääkäri sanoi, eli iho kuivuu ihan helvetisti. Pahin alue on yllätten naama mikä näyttää tällä hetkellä todella seksikkäältä. Tohon suun viereen tulee tommosia pieniä finnin näkösiä näppylöitä mitä on tullut ennenkin esim. pitkien ryyppyputkien ja kovien nestehukkien aikaan. Mikä olis paras rasva tai voide noiden hoitoon ja onko jollain kokemusta noista, että loppuuko ne jos esim. juon 10 litraa vettä päivässä ? On tää hienoa..
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nonnii.. Nyt ku oon alottanu ton finnilääkkeiden syönnin, ni niinhän siinä kävi, kuten lääkäri sanoi, eli iho kuivuu ihan helvetisti. Pahin alue on yllätten naama mikä näyttää tällä hetkellä todella seksikkäältä. Tohon suun viereen tulee tommosia pieniä finnin näkösiä näppylöitä mitä on tullut ennenkin esim. pitkien ryyppyputkien ja kovien nestehukkien aikaan. Mikä olis paras rasva tai voide noiden hoitoon ja onko jollain kokemusta noista, että loppuuko ne jos esim. juon 10 litraa vettä päivässä ? On tää hienoa..

Jaksa kärsiä, on nimittäin sen arvoista!!! Itse kaksi kertaa Roaccutan-kuurin syöneenä muistan kyllä tuon hirveän kuivumisen, etenkin kun söi kuurin talvella.
Yöksi laitoin itse aina sitä rasvaisinta pebanthenia, paksumman kerroksen suun ympärille, nenänpieliin, SUUPIELIIN, (itselläni oli koko ajan suupielet auki) silmien läheisyyteen, kaikille alueille mitkä kuivui eniten. Voit vaikka apteekista käydä kyselemässä sitten jotain hieman kevyempää kasvovoidetta mitä laitat päivällä naamaan. Ja koska ilmeisesti olet mies, voit helposti lisäillä sitä sitten päivän mittaan kun meikki ei ole tiellä.

Kun kyseessä on vahva lääke, valitettavasti veden juonti ei ainakaan itselläni muuttanut asiaa mitenkään. Se kuivuminen kyllä hiukan alkushokin jälkeen rauhoittuu.

Voisit myös hieman tsekata minkälaisia saippuoita ym. tällä hetkellä käytät. Joku palasaippua naaman pesuun on kuivalle iholle aika ikävä asia (pahentaa ihoa todella paljon), osta jotain hyvin kuivalle iholle tarkoitettua kasvojenpesuainetta esimerkiksi. Sama toki pätee myös vartalolle käytettävään saippuaan, koska itselläni kropan iho koki kyllä saman kuivumisen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mikä olis paras rasva tai voide noiden hoitoon ja onko jollain kokemusta noista, että loppuuko ne jos esim. juon 10 litraa vettä päivässä ?

Kerrohan oletko teini vai aikuinen. Se hieman jo valaisee näitä finniasioita. Finnit kun kuuluvat nuoren ihmisen kasvuun. Onhan niitä yritetty aina torjua mutta radikaaleilla kemiallisilla aineilla kun on usein sivuvaikutuksia. Jos olet jo aikuisiässä niin sitten kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Paha akneongelma aikuisilla kun on suhteellisen harvinaista.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Blues
Kerrohan oletko teini vai aikuinen. Se hieman jo valaisee näitä finniasioita. Finnit kun kuuluvat nuoren ihmisen kasvuun. Onhan niitä yritetty aina torjua mutta radikaaleilla kemiallisilla aineilla kun on usein sivuvaikutuksia. Jos olet jo aikuisiässä niin sitten kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Paha akneongelma aikuisilla kun on suhteellisen harvinaista.

Kyllä tässä jo ihan aikuisiässä ollaan, eli ei mitään murrosiänaknea ole enää. Hain eilen apteekista jotain apteekkarin suosittelemaa rasvaa, niin katsotaan jos sillä nyt helpottais toi kuivuminen. Lääkärin puoleenkin on käännytty ja sieltä nämä vahvat ihoa kuivattavat lääkkeetkin ovat peräisin. Harmi vaan, että tuli tämä finnihommeli nyt myöhemmällä iällä, niin ei pääse enää kunnalisen puolella ihotautiklinikalle, joten Mehiläinen veloittaa ihan mukavaa rahaakin tästä. No toivotaan nyt sitten, että edes paranee. Lääkäri sanoi, että 4-6kk pitää syödä nyt noita nappeja ja olla mahdollisimman paljon ilman alkoholia, koska noi lääkkeet rasittavat myös maksaa. Totaalikieltoa alkoholin suhteen ei onneksi tullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös