Nyt voisi päivittää omaa listaa, kun siihen tilaisuus on.
Kisanen (kirjoitetussa kielessä kisainen) ei liene eniten käytettyjä adjektiiveja, mutta kaveripiirissäni ko. sanasta on muotoutunut todellinen helmi, jota kuulee mielellään. "Kisasta" käytetään ilmaisemaan jonkin asian iskevyyttä ja hyvyyttä. Esimerkiksi "kisanen biisi" on mukaansatempaavasta, hyvästä kappaleesta käytetty ilmaus. "Kisanen ilta" taas ilmaisee, että asianomainen viettää hyvin mukavaa ehtoota.
Yksi rasittavimmista vastikään kuulemistani ilmaisuista on kotiaine. Abiturienttikaverini kehitti kyseisen sanan keskuuteemme kertoessaan, mikä on hänen mieluisin kouluaineensa. Eli siis se koulupäivän aika, jonka saa olla kotona. Pikaisen googletuksen perusteella sanaa on muuallakin käytetty, mutta omaan tietoisuuteeni sanan lanseerasi juuri kaverini. "Kotiainetta" tulee itse käytettyä ainoastaan silloin, kun sen haluaa tarkoituksella ärsyttävän tai osoittavan lanseeraajalleen hänen nerokkuutensa.
Erityisen rasittavia ovat myös Mikkelissä nyt fashionia olevat sanonnat oonks miä ja enks miä oo. Näitä käytetään sarkastisessa mielessä. Jos kaveri sanoo toisen olevan tänään outo, kun tämä ei sitä omasta mielestään ole, vastaus kuuluu: "Oonks miä?" Ja sama siis toisinpäin.
Alkuvuodesta 2007 Mikkelissä oli muodissa sanonta mut sie varmaan tiiät sen. Kyseessä oli puheen perään heitetty turha lopetus, jonka olisi hyvin voinut jättää poiskin. Esimerkiksi: "Pepsi on hyvää, mut sie varmaan tiiät sen." Hetken sanonta jaksoi toki hauskuuttaa, mutta kun joka pirun tyyppi ryhtyi tuota hokemaan, alkoivat ohimosuonet hiljalleen joutua koetukselle. Onneksi "mut sie varmaan tiiät sen" ei ollut kuitenkaan IN kovin pitkää tovia. Nykyään on sula harvinaisuus, jos sitä sattuu missään kuulemaan.