Mainos

Olympialaiset 2022, Peking

  • 503 957
  • 2 311

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Näenkö mä tän tilanteen sitten jotenkin väärin? Meinaa omaa silmään änärin toiminta näyttää kaikkea muutakuin mestarilliselta. Nyt ulos annettu tieto toitottaa sivustoista toiseen molemmilla mantereilla, että NHL pelaajat palaavat olympialaisiin. Jos he tällaisesta positiosta lähtevät neuvottelemaan KOK:n kanssa, niin miksi KOK antaisi mitään "ylimääräistä" periksi tällä kertaa? Jos neuvottelut sitten syystä tai toisesta epäonnistuvat, niin ei KOK ole mitään lupausta antanu änäripelaajien paluusta. Se lupaus on annettu NHL:n suunnalta ja jos se ei toteudukaan, niin vain yksi osapuoli jonka toiminta näyttäytyisi amatöörimaiselta.

Toki jos perimmäinen tavoite on ollut saada pelaajat takaisin pelaamaan nyt korona aikana pudotuspelejä (vähän kusettamalla/liikoja lupaamalla), työnantajien ehdoilla, niin joo, voi näyttäytyä mestarilliselta. Siinäkin on vaan se, että se kyllä vääjäämättä kostautuu sitten seuraavalla CBA neuvottelukierroksella.
Eli olet ymmärtänyt väärin. KOK haluaa NHL:n mukaan Olympialaisiin. On halunnut koko ajan ja ovat olleet valmiita taipumaan. Ja jos NHL sanoo että meidän puolesta pelaajat voivat mennä Olympialaisiin ja tehdään tilaa kalenteriin sitä varten, mutta KOK kieltäytyy niin KOK näyttää pahikselta.

IOC, IIHF want to address NHL's issues for 2022 Olympics - Sportsnet.ca
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eli olet ymmärtänyt väärin. KOK haluaa NHL:n mukaan Olympialaisiin. On halunnut koko ajan ja ovat olleet valmiita taipumaan.

Ja tuosta boldatusta osalta käy hyvänä todistuksena se, että vaikka asiasta neuvoteltiin, niin NHL ei osallistunut edellisiin olympialaisiin? Eli KOK taipui ja silti NHL ei osallistunut vai KOK ei taipunut ja NHL ei osallistunut? Meinaa edelleen, vaikka tuossa sinunkin linkkaamassasi jutussa KOK ja IIHF haluaa neuvotella asioista, niin ei siellä edelleenkään sanota, että KOK on valmis hyväksymään kaikki NHL:n ehdot. Jos olisi, niin silloinhan mitään neuvotteluita ei välttämättä edes tarvisi.

Ja jos NHL sanoo että meidän puolesta pelaajat voivat mennä Olympialaisiin ja tehdään tilaa kalenteriin sitä varten, mutta KOK kieltäytyy niin KOK näyttää pahikselta.

Ei KOK:n tarvitse mistään kieltäytyä, kun he eivät ole mitään lupausta tehneet julkisesti. NHL on puhunut julkisesti, että änäripelaajat palaavat olympialaisiin ja siten jos mahdollisista neuvotteluista ei tule NHL:n kaipaamia myönnytyksiä riittävässä määrin, niin se tulee olemaan NHL, ei KOK, joka kieltää pelaajiaan osallistumasta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ja tuosta boldatusta osalta käy hyvänä todistuksena se, että vaikka asiasta neuvoteltiin, niin NHL ei osallistunut edellisiin olympialaisiin? Eli KOK taipui ja silti NHL ei osallistunut vai KOK ei taipunut ja NHL ei osallistunut?
Viime kisoissahan KOK ei suostunut yhtään mihinkään kompromissiin. IIHF kai olisi ollut valmis jotain tekemäänkin.

Pitää KOK:takin toki ymmärtää. Kyseinen organisaatio ei ole tottunut siihen, että vastapuoli sanelee ehtoja, vaan yleensä siellä on ollut iso jono odottamassa olympialaisiin pääsyä. NHL:lle olympiaedustus ei ole välttämättömyys, joten se voi myös vaatia.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Viime kisoissahan KOK ei suostunut yhtään mihinkään kompromissiin. IIHF kai olisi ollut valmis jotain tekemäänkin.

Pitää KOK:takin toki ymmärtää. Kyseinen organisaatio ei ole tottunut siihen, että vastapuoli sanelee ehtoja, vaan yleensä siellä on ollut iso jono odottamassa olympialaisiin pääsyä. NHL:lle olympiaedustus ei ole välttämättömyys, joten se voi myös vaatia.

Kyllä mielestäni KOK:ta voi ymmärtää silläkin tavalla, että jos antavat periksi NHL:lle (kuitenkin noin lähtökohtaisesti globaalisti vähemmän kiinnostavissa talvikisoissa), niin siellä voi seuraavana olla kesäkisoissa NBA käsi ojossa, että hekin haluavat sitä ja tätä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllä mielestäni KOK:ta voi ymmärtää silläkin tavalla, että jos antavat periksi NHL:lle (kuitenkin noin lähtökohtaisesti globaalisti vähemmän kiinnostavissa talvikisoissa), niin siellä voi seuraavana olla kesäkisoissa NBA käsi ojossa, että hekin haluavat sitä ja tätä.
Ihan niinkuin NBA ei jo valmiiksi olisi haluamassa erilaisia myönnytyksiä. Muutenkin KOK on melkoinen rikollisjärjestö joten heitä kohtaan ei löydy oikein sympatiaa. Sama koskee myös FIFAa joten toivottavasti molemmat järjestöt kärsivät ja joutuvat nöyrtymään vähäsen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämä on loistava asia. Kuusi vuotta on hemmetin pitkä aika ja paljon asioita vielä tapahtumaan, mutta ainakin nyt näyttää siltä, että varsinkin noihin 2026 kisoihin Suomi tulee saamaan kaikkien aikojen maajoukkueen jalkeille. Paperilla siis, eihän se mitään sen kummempaa tietysti tarkoita.

Joka tapauksessa koko tämä 90-luvulla syntyneiden tähtikatras ehkä pl. Granlund on silloin parhaassa iässään jääkiekkoilijoina, ja sitten näistä 2000-luvulla syntyneistä tulee jo myöskin reilusti tulitukea tuohon aikaan. Suomen puolustus on vielä noissa 2022 kisoissa melko nuorta, mutta siihen muutama lisävuosi päälle, niin sekin osa-alue tulee roimasti paranemaan, ja on enemmän mistä valita.

Onhan tuo hieno, toivottavasti Kultainen sukupolvi, jolla voitettaisiin tuo suurin, kaunein ja vaikein turnaus, josta itse olen haaveillut koko elämän. Oikeastaan Calgaryn Olympialaisista lähtien.

Veikkaanpa silti, että juniorituotannossa tulee tapahtumaan tason putoaminen noin 2003 syntyneiden jälkeen, koska nämä kiekkobuumit ja junioriluokkien tasot tuntuvat menevän käsi kädessä. Toki kärjet ja montut tässä ajan mittaan tasoittuvat, mutta piakkoin edessä voi olla pieni suvantovaihe. Mutta tällä "Granlundista Lamberttiin" -sukupolvella pärjätään vielä pitkään. Kaiken huippu on varmastikin nähtiin tuossa Ahon, Rantasen ja Laineen ikäluokan kohdilla. Näiden äijien urahuipun kohdalla se olympiakultakin on todennäköisintä voittaa. Se on aika lailla 6 vuoden päästä.

Seuraava buumi vois alkaa sieltä 2029 tienoilta. 2035 alkaa rytistä taas oikeen kunnolla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Veikkaanpa silti, että juniorituotannossa tulee tapahtumaan tason putoaminen noin 2003 syntyneiden jälkeen, koska nämä kiekkobuumit ja junioriluokkien tasot tuntuvat menevän käsi kädessä.
Nojaa, ei tuota voi oikein mistään tietää. Saa nähdä, mitä tuleman pitää.

Johan me sitä paitsi tiedetään, että -06 syntyneistä on tulossa tuleva 8-kertainen Norris-voittaja. Huomatkaa sarkasmi.
 
Nyt kun NHL-pelaajien osallistumisen kannalta näyttää todella hyvältä 2022 (ja 2026) Olympialaisia ajatellen, niin voisi kai alkaa hahmottelemaan myös joukkueiden kokoonpanoa. Mikään ei ole niin hauskaa kuin yrittää ennustaa tulevaisuutta, tässä tapauksessa siis noin 1,5 vuotta eteenpäin tästä hetkestä.

Suomen joukkuetta käsittelen erillisessä viestissä, mutta heitetään tähän nyt lyhyen ajatustyön perusteella muutaman kärkimaan hahmotelmat. Tänään vuorossa Venäjä, Tshekki ja Sveitsi. Seuraavassa viestissä sitten varmaankin Kanada, Ruotsi ja USA.

Huom. *) nimen perässä tarkoittaa, että ovat iän puolesta mukana myös 2026 kisoissa. Mukaan rosteriin otettu kaikilta 12+6+3 sekä muutama extrapelaaja jokaiselle pelipaikalle.


Venäjä 2022:
Ovetshkin - Malkin - Kutsherov*
Panarin* - Grigorenko* - Tarasenko*
Svetshnikov* - Anisimov - Radulov
Gusev* - Shipatshjov - Dadonov
Kaprizov*, Namestnikov, Gurianov*, Butsnevitsh*

Provorov* - Orlov*
Sergatshjov* - Zaitsev*
Gavrikov* - Zadorov*
Nesterov*, Zub*

Vasilevski*
Bobrovski
Samsonov*
Shestjorkin*, Sorokin*

Venäjän joukkue ja erityisesti hyökkäys on jo ikääntynyt. Lisäksi sentterien kapeus ja erityisesti Kuznetsovin puuttuminen doping-pannan vuoksi näkyy liiankin hyvin. Kyllä tuossa silti huippulaatua riittää ja laatupelaajia jää vielä ylikin. Puolustus ei ole yhtä nimekäs, samalla myös huomattavasti nuorempi. Puolustus on hieman tasapaksu, mutta kuitenkin riittävä menestykseen. Maalivahtiosasto onkin timanttia jo pelkästään Vasilevskin johdolla. Taustalla on Bobrovskia, Varlamovia ja nuorempia tulevia tähtiä. Venäjä haastaa parhaimmillaan ihan kenet tahansa ja pystyy voittamaan Olympiakultaa 2022.

--

Tshekki 2022:
Kubalik* - Krejci - Pastrnak*
Palat* - Hertl* - Voracek*
Vrana* - Zacha* - Necas*
O.Kase* - Faksa* - Zadina*
Chytil*, Simon*, Jaskin*

Kempny* - Hronek*
Simek* - Gudas*
Rutta - Hajek*
Zboril*

Rittich*
Francouz*
Mrazek*
Dostal*

Laatu ja laajuus ei yllä ihan muiden jo mainittujen tasolle. Hyökkäyksessä on kyllä laatua, mutta tällä tasolla ei kuitenkaan ehkä riittävästi. Hyökkäys saattaa olla neljä vuotta myöhemmin vielä parempi. Puolustus on varsin keskinkertainen myös eikä taustaltakaan ole tulossa riittävästi nuorempaa veljeä täyttämään tätä vajetta. Maalivahtikolmikko on todella tasainen ja kenet vain voisin nähdä ykkösmolarina tuolla eikä tuo joukkue maalivahteihin ehkä sittenkään kaadu. Puolivälieriin kyllä, mutta sen jälkeen pitääkin jo venyä.

---

Otetaanpa vielä lopuksi oma suosikkini Sveitsi mallia 2022:
Meier* - Hischier* - Niederreiter*
Bärtschi* - Suter* - Fiala*
Malgin* - Haas* - Andrighetto*
Hoffman* - Kurashev* - Martschini*
Thürkauf*, Praplan*, Rod*

Siegenthaler* - Josi*
Sbisa* - Weber
Kukan* - Diaz
Müller*, Fora*, Geisser*

Genoni
Berra
Senn*
Mayer, Nyffeler*

Sveitsi on kuten Suomi joskus vuosikymmenen alussa. Materiaali ei riitä mihinkään, mutta työteliäät pelitapaan sitoutuneet pelaajat, nöyrä asenne ja hyvä valmennus. Niillä eväillä voidaan taas haastaa isompia maita. Ei kuitenkaan villeimmissä unelmissakaan välieriä pidemmälle. Joukkuehan on edelleen nuori, joten 2026 näyttää taas paremmalta.
 
Viimeksi muokattu:

Charlie Lucky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs, Jokerit, Kiekko-Vantaa
Venäjä 2022:
Ovetshkin - Malkin - Kutsherov*
Panarin* - Grigorenko* - Tarasenko*
Svetshnikov* - Anisimov - Radulov
Gusev* - Shipatshjov - Dadonov
Kaprizov*, Namestnikov, Gurianov*, Butsnevitsh*

Provorov* - Orlov*
Sergatshjov* - Zaitsev*
Gavrikov* - Zadorov*
Nesterov*, Zub*

Vasilevski*
Bobrovski
Samsonov*
Shestjorkin*, Sorokin*

Venäjän joukkue ja erityisesti hyökkäys on jo ikääntynyt. Lisäksi sentterien kapeus ja erityisesti Kuznetsovin puuttuminen doping-pannan vuoksi näkyy liiankin hyvin. Kyllä tuossa silti huippulaatua riittää ja laatupelaajia jää vielä ylikin. Puolustus ei ole yhtä nimekäs, samalla myös huomattavasti nuorempi. Puolustus on hieman tasapaksu, mutta kuitenkin riittävä menestykseen. Maalivahtiosasto onkin timanttia jo pelkästään Vasilevskin johdolla. Taustalla on Bobrovskia, Varlamovia ja nuorempia tulevia tähtiä. Venäjä haastaa parhaimmillaan ihan kenet tahansa ja pystyy voittamaan Olympiakultaa 2022.

Itse laittaisin vähintään tuonne ylimääräisten pelaajien joukkoon myös Ilja Mikhejevin. Pelasi hyvin enne pahaa loukkaantumistaan ja jos siitä vielä kehittyy, niin uskoisin kisapaikan olevan realismia. On viihtynyt kuulema salilla viime aikoina.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onhan tälläisellä hyökkäyksellä vaahteralehtien taas ihan nättiä lähteä kisoihin...

Marchand - Crosby - Bergeron
Hall - McDavid - Marner
Huberdeau - MacKinnon - Scheifele
Stamkos - Toews - Tavares
Point

O'Reilly, Stone, Barzal, Couturier...
 
Itse laittaisin vähintään tuonne ylimääräisten pelaajien joukkoon myös Ilja Mikhejevin. Pelasi hyvin enne pahaa loukkaantumistaan ja jos siitä vielä kehittyy, niin uskoisin kisapaikan olevan realismia. On viihtynyt kuulema salilla viime aikoina.

Joo hän olikin heti seuraavana nimenä siinä itselläni kun joukkuetta ja ketjuja kasasin, samoin kuin Nitsushkin. Venäjällä on ihan hyvä määrä noita syvyyslaitureita ja hyviäkin pelaajia jää ulos. Mihejev voi hyvinkin olla lopullisessa jengissä mukana.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tuo on muuten ihan sairasta mikä määrä Kanadasta tulee juuri noita laatusenttereitä. Tuossakin @adolf tekemässä hahmotelmassa 12/17 ovat ihan puhtaita senttereitä (no Stamkosilla ehkä taitaa vähän vaihdella tuo paikka..) omissa seurajoukkueissaan. Sama tilannehan on ollut monissa edellisissä "best of all" turnauksissa myös eli pelaavassa kokoonpanossa varmaan se 8/12 tyyliin olleet senttereitä omalta paikaltaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Tuo on muuten ihan sairasta mikä määrä Kanadasta tulee juuri noita laatusenttereitä. Tuossakin @adolf tekemässä hahmotelmassa 12/17 ovat ihan puhtaita senttereitä (no Stamkosilla ehkä taitaa vähän vaihdella tuo paikka..) omissa seurajoukkueissaan. Sama tilannehan on ollut monissa edellisissä "best of all" turnauksissa myös eli pelaavassa kokoonpanossa varmaan se 8/12 tyyliin olleet senttereitä omalta paikaltaan.

Ja kääntäen tuossa on mukana vain neljä puhdasta laituria eli Hall, Marchand, Marner ja Huberdeau. Varamiehistä sitten vielä Stone. Vaikka huippusentteri on helpompi heittää laitaan kuin huippulaituri keskelle, niin kyllä joukkuessa enemmän kuin neljä laituria tulee olemaan, uskoakseni. Esimerkiksi Sotshissa 2014 mukana oli seitsemän laituria. Noh laitan omankin hahmotelmani Kanadasta vielä tuossa myöhemmin.

Mutta siis joo, ihan totta on, että Kanada tuottaa järjettömän määrän huippusenttereitä, mutta niinpä ne tuottaa muutenkin pelaajia tuosta massasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Ralph

Jäsen
Ja kääntäen tuossa on mukana vain neljä puhdasta laituria eli Hall, Marchand, Marner ja Huberdeau.
Näistäkin Hallilla ja Marnerilla on jonkinlaista kokemusta keskushyökkääjänä sekä eikös Marchandillakin ole NHL-uran alkuvaiheilta sentteriesityksiä?

EDIT: Itse laittaisin MacKinnonin pelaamaan McDavidin laidalle. Siinä olisi sellainen vauhtikaksikko, joka osaa muutakin tehdä kuin luistella kovaa, että oksat pois. Hirveästi parempaa koko jääkiekkomaailmasta on vaikea keksiä.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vaikka miten olisi hemmetisti senttereitä tuossa nipussa, niin vaikeaa on vaan nähdä, että tuosta monikaan ukko pois putoaa. 1-2 ihan maksimissaan, jos minulta kysyttäisiin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tuo on muuten ihan sairasta mikä määrä Kanadasta tulee juuri noita laatusenttereitä. Tuossakin @adolf tekemässä hahmotelmassa 12/17 ovat ihan puhtaita senttereitä (no Stamkosilla ehkä taitaa vähän vaihdella tuo paikka..) omissa seurajoukkueissaan. Sama tilannehan on ollut monissa edellisissä "best of all" turnauksissa myös eli pelaavassa kokoonpanossa varmaan se 8/12 tyyliin olleet senttereitä omalta paikaltaan.

2016 World Cupissa Kanadalla oli 13 hyökkääjää, joista vain 2 oli laitureita (Marchand ja Perry). 2014 Olympialaisissa mukana oli "vain" 7 sentteriä. Ei sinänsä yllätä, että Kanada haluaa raahata noita senttereitä aina kisoihin, kun maan parhaat pelaajat ovat senttereitä. Olisi hauska nähdä minkälaisen rosterin Kanadan pelaajista voisi koota, jos pelaajien pitäisi olla ns oikeilla pelipaikoillaan.

Venäjä voisi sen sijaan kaivata noita senttereitä. En ollutkaan tajunnut kuinka huono tilanne onkaan, kun pitää KHL:stä valita keskushyökkääjät Olympialaisiin, etenkin jos Kuznetsovin panna jatkuu vielä 2022 kisoissa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Mutta siis joo, ihan totta on, että Kanada tuottaa järjettömän määrän huippusenttereitä, mutta niinpä ne tuottaa muutenkin pelaajia tuosta massasta.

Kyllä. Vähän perspektiiviä tähänkin tuo se, että varmasti monen mielestä Suomella on yksi historian parhaista tilanteista keskushyökkääjä osastolla, kun on heittää liigan tähtitasoa olevat Barkov ja Aho kahden ensimmäisen kentän keskelle sekä siihen päälle nippu tuollaisia 30-40 pinnan miehiä alempiin kenttiin (Granlund, Haula, Hintz, (Koivu) jne.).

Kanada pystyy juoksettamaan vaihtoehdoiksi ilman minkäänlaisia värilaseja suuntaan tai toiseen n. 15 samantasoista vaihtoehtoa kuin Barkov ja Aho ovat. Nämä alla olevat 15 nimeä ainakin omissa papereissa vähintään siinä about suomalaiskaksikon tasolla vaikka näistä toki Girouxilla ja Seguinilla vähän vaikeammat kaudet tänä vuonna. Tuokin kaksikko kuitenkin vähän pidemmällä katsonnalla ehdottomasti vähintään sarjan TOP10 senttereitä (jos Girouxin sellaiseksi nykyisellään nyt laskee..). Hyväksyn myös helposti argumentin, että RNH ei ole suomalaisten tasolla. :)

McDavid
MacKinnon
Crosby
Scheifele
Stamkos
Point
O'Reilly
Tavares
Barzal
Toews
Couturier
Bergeron
Giroux
Seguin
Nugent-Hopkins

Mutta kuten todettua onhan Suomen ja Kanadan pelaajamateriaalin vertaaminen sama kun vertaisi samalta tehtaalta tulevien Fiatin ja Ferrarin laatua keskenään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mutta kuten todettua onhan Suomen ja Kanadan pelaajamateriaalin vertaaminen sama kun vertaisi samalta tehtaalta tulevien Fiatin ja Ferrarin laatua keskenään.
Eikä tämä ole ikinä ennenkään mitään meinannut. Torinossa ja Naganossa kepittivät silloiset Kanadan joukkueet, vaikka materiaaliero oli ihan samaa luokkaa, ellei vielä enemmänkin. Eikä se ollut kaukana Sotshissa tai 2004 World Cupissakaan.
 
Mutta kuten todettua onhan Suomen ja Kanadan pelaajamateriaalin vertaaminen sama kun vertaisi samalta tehtaalta tulevien Fiatin ja Ferrarin laatua keskenään.

Niinhän tuo on. Silti on sanottava, että tällä hetkellä Suomen ja Kanadan materiaaliero on pienempi kuin kenties koskaan aiemmin.

Olihan palstallamme eräs vahvat suomilasit omaava ja sitäkin vahvemmat mielipiteet omaava kirjoittaja, joka laittoi Suomen hyökkäysmateriaalin Kanadan tasolle vai oliko peräti edelle. Ei vain taida nimimerkki Kimmo Stasi enää vaikuttaa täällä?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kanada, USA, Ruotsi, Venäjä ja Suomi. Tuosta viisikosta se voittaja tulee löytymään. Jos jokin muu maa yltää kultaan on se ainakin itselleni yksi suurimmista ihmeistä mitä jääkiekko on tarjonnut. On totta, että Kanada saa ihan hirmuisen tähtisikermän jalkeille jälleen kerran, mutta kun pelataan turnausta jossa aina yksi peli ratkaisee kerrallaan niin näen muillakin omat mahdollisuutensa ihan hyvänä. Esim. Suomi tulee saamaan todella hyvän joukkueen jäälle, jossa roolituksetkin voivat natsata paremmin kuin Kanadalla (vaikka eihän Kanadalla mitään ongelmaa ole ollut sitouttaa tähtiluokan pelaajia pienempiinkin rooleihin).

Kukahan tulee muuten olemaan Kanadan päävalmentaja noissa tulevissa Olympialaisissa, tuskin se ainakaan Babcock on enää? Itsellä ei mitään hajua/tietoa ole, mutta jos tuota ei vielä missään ole päätetty ja kirkossa kuulutettu niin oma arvaukseni olisi Barry Trotz. Olisiko USA:n koutsi sitten puolestaan jopa Mike Sullivan?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Eikä se ollut kaukana Sotshissa tai 2004 World Cupissakaan.
Kyllä Sotshissa Suomi oli todella kaukana, vaikka jatkoille asti pääsikin. Ruutu ja Olympia-Ossi saivat kerrankin maksimoitua maalinteon tehokkuuden. Ei toki mitään Suomelta pois, Kanada oli aivan omaa luokkaansa. Viimeksi Neuvostoliiton aikaan joku oli niin ylivoimainen.

Mutta joo, olis kiva nähdä, mihin tulevalla ryhmällä päästään. Tällä hetkellä Herra Korona on se isoin uhka.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä Sotshissa Suomi oli todella kaukana, vaikka jatkoille asti pääsikin.
Jatkoille pääseminen ei minun urheiluymmärryksessä ole kyllä todella kaukana olemista. Se on itse asiassa erittäin lähellä olemista. Kanadaa vastaan tuo peli oli silloin alkusarjaottelu, mutta jos kyseessä olisi ollut pudotuspeliottelu, niin homma ratkeaa silloin jatkoilla yhdestä maalista. Ei ketään kiinnosta siinä vaiheessa enää se, että paljon oli laukauksia, tai kumpi piti enemmän kiekkoa.

Otetaan esimerkiksi, vaikka joku välierä 2007 MM-kisoissa Venäjää vastaan. Peli oli ihan yhtä päätyä lähes kaiken aikaa, mutta Suomi voitti sen pelin tiukan puolustuksen ja hyvän maalivahtipelin ansiosta. Yksi onnistuminen jatkoajalla ja peli oli siinä. Ei se olisi Kanadaa vastaan Sotshissa yhtään sen enempää vaatinut.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mutta kuten todettua onhan Suomen ja Kanadan pelaajamateriaalin vertaaminen sama kun vertaisi samalta tehtaalta tulevien Fiatin ja Ferrarin laatua keskenään.
Ei se nyt aivan noinkaan mene - enemmänkin voisi verrata tehdasta, joka tuottaa 1 Ferrarin ja 99 Fiatia vuodessa ja tehdasta joka tuottaa 10 Ferraria ja 1000 Fiatia vuodessa. Se on hienoa, että Kanadalla on 40 maailmanluokan hyökkääjää, mutta saako noihin kisoihin tehdä useamman kuin yhden joukkueen?

Tietysti materiaaliero on silti valtava, mutta paras yhdestä -turnauksessa hyvin roolitettu, poikkeustaitoa sisältävä, erittäin kurinalainen ja loistavan maalivahtipelin omaava Suomi voi kaataa yhdessä ottelussa jopa suuren ja mahtavan Kanadan. Ja sitä myötä minkä tahansa muunkin joukkueen. Jos minulla ei olisi amnesiaa asian suhteen niin voisin mainita Torinon 2006 turnauksen parhaiten pelanneen joukkueen ja sen materiaalieron turnauksen parhaimpiin rostereihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös