red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Kun vertaa edellisiin Jalosen olympialaisiin, niin nyt hänellä on valmentajana kuitenkin vyöllä kaksi MM-kultaa sekä nuorten MM-kulta, ja varsinkin tuo 2019 MM-kulta oikeuttaa kyllä aika rajuihinkin pelaajavalintoihin ilman suurempaa kritiikkiä. Eiköhän kiekkokansan luotto osaavaan päävalmentajaan ole korkeampi kuin oikeastaan koskaan aiemmin. Tosin oikeassa olet, parranpärinää varmasti syntyy siitä huolimatta.
Varmasti on korkeampi, sitä tuskin moni kiistää. Tämä menee hieman ohi ketjun aiheen, mutta mainittakoon silti ettei tuo Jalosenkaan polku Suomen kaikkien aikojen parhaimmaksi valmentajaksi ole ollut yhtä juhlaa, kuten ei tietysti monella muullakaan huippuvalmentajalla: puolivälierätappiot 2009 Yhdysvalloille ja 2010 lopulta maailmanmestaruuteen marssineelle Tshekille kunnes sitten 2011 tuli historiallinen jackpot. Seuraavina vuosina sitten neljännet sijat, mutta tuon jälkeen kerta kaikkisen upealla pelillä kultaa nuorissa ja häkellyttävällä tavalla toissa vuonna maailmanmestaruus miehissä melko nimettömällä joukkueella, joka monen suusta lytättiin ennen ensimmäistäkään ottelua. Jalonen on osoittanut kykenevänsä tekemään erittäin rajujakin pelaajavalintoja ja on kyllä huippumielenkiintoista nähdä, millaiseksi lopullinen joukkue muodostuu. Mutta tästä sitten enemmän Suomen kisaketjussa.

Slovakian kohtalo selviää elokuun 29. päivään mennessä, kun viimeinen karsintapeli on pelattu. Slovakian karsintalohkossa pelaavat Valko-Venäjä, Itävalta ja Puola, joten mikään ylitsepääsemätön rasti olympiapaikan ei pitäisi olla. Toki riippuu paljon NHL-vahvistuksista. Se onkin sitten mielenkiintoista nähdä millaiseksi joukkue muodostuu, jos Slovakia paikan nappaa. Jaksaisiko Chara vielä kerran pukea maajoukkuepaidan päälleen?
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Mikäli NHL mukana, niin eiköhän kotijoukkue tule koostumaan seuraavista:

Aleksander Barkov
Sebastian Aho
Teuvo Teräväinen
Mikko Rantanen
Patrik Laine
Mikael Granlund
Joonas Donskoi
Kaapo Kakko
Erik Haula
Jasperi Kotkaniemi
Kasperi Kapanen
Anton Lundell
Jesse Puljujärvi
Juho Lammikko
Artturi Lehkonen
Joel Armia
Roope Hintz
Joel Kiviranta
Henrik Borgström
Mikko Koivu
Valtteri Filppula
Antti Suomela
Otto Koivula
Saku Mäenalanen
Aleksi Saarela


Miro Heiskanen
Esa Lindell
Rasmus Ristolainen
Sami Vatanen
Olli Määttä
Henri Jokiharju
Markus Nutivaara
Mikko Lehtonen
Juuso Välimäki
Ville Heinola
Sami Niku
Juuso Riikola
Jani Hakanpää
Niko Mikkola

Antti Raanta
Tuukka Rask
Joonas Korpisalo
Pekka Rinne
Juuse Saros
Kaapo Kähkönen
Kevin Lankinen

Siitä sitten vain tiputtamaan yksitellen pelaajia ja roolittamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lauriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojatkin ehkä hieman välillä
Siitä sitten vain tiputtamaan yksitellen pelaajia ja roolittamaan.
Tuossahan se sakki olis kutakuinkin. Vaan Pekka Rinteen jättäisin jo pois ja Mikko Koskinen siihen tilanne. Rinne tuskin enää 21-22-kaudella pelaa. Enkä yhtään ihmettelisi jos joku eurojyrä tyyliin Anttila olisi mukana olympiajoukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kisoihin reilu vuosi niin aika leikkiä vähän Jukka Jalosta ja pistää omaa ennustusta tulille.

Maalivahtitilanne suht selkeä, jos ei voimasuhteet pahemmin muutu niin Suomella kolme ykkösmaalivahtia änäristä, kaikki kisoihin:

Rask, Korpisalo, Saros

Vaihtoehtoina Kähkönen, Husso ja Lankinen joilla about yksi kalenterivuosi aikaa näyttää tasonsa. Näistä Kähkönen ja Lankinen ovat Jaloselle tuttuja pelaajia mikä on mielestäni asia mitä ei voi ihan täysin sivuuttaa. Raannan, Rinteen tai Koskisen valintaan en usko, koska heidän uransa ovat menossa alaspäin. Toki kahdelle nuoremmalle tasonnosto vuoden aikana on mahdollinen.

Puolutuksessa on lähtökohtaisesti kolme puolustajaa joiden valinta on varmaa ilman loukkaantumisia/kieltäytymisiä (Ristolainen :D). Heiskanen, Lindell ja Ristolainen.

Näiden lisäksi näkisin että on 8 potentiaalista pelaajaa joista loput valitaan ja siihen vielä 2 nuorta potentiaalista paikkaajaa jos tulee loukkaantumisia.

Vatanen
Nutivaara
Määttä
Jokiharju
Lehtonen
Mikkola
Hakanpää
Välimäki

Juolevi
Heinola

Näistä pelaajista valitaan tämän kauden sekä ensi syksyn näyttöjen perusteella 5 sopivinta täydentämään paletti.

Itse juuri tänään valitsisin puolustuksen seuraavasti:

Lindell - Ristolainen
Heiskanen - Jokiharju
Välimäki - Nutivaara
Lehtonen - Määttä

Heiskanen ja Lehtonen/Välimäki ylivoimille.

Hakanpää, Mikkola 2x, Lehtonen ja Jokiharju ovat kuuluneet Jalosen mestarijoukkueisiin ja kuten yllä mainitsin, uskon että sillä on Jalosen valinnoissa jonkinlainen, tosin hyvin pieni merkitys. Jalonen tietää mitä näiltä herroilta on aikaisemminkin saanut turnaustapahtumassa (niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin).

Hyökkäys on tottakai kaikista mutkikkain valita ja hyviä vaihtoehtoja joukkueeseen on paljon. Näkisin että viisikko Barkov, Rantanen, Aho, Laine ja Teräväinen ovat ainoat täysin varmat pelaajat tällä hetkellä.

Aho ja Barkov nappaavat kärkisentterien roolit ja ovatkin nykyisessä iskussaan kenties kovin sentteripari koskaan Suomen maajoukkueessa?

Lopuista sentteripaikoista taistelevat tiukummin Hintz, Haula ja Kotkaniemi ja on mahdollista että nämä kaikki ovat mukana lopullisessa joukkueessa. Sanoisin että näistä Hintz ja Haula sopeutuisivat paremmin myös laidalle tarvittaessa, kuin Kotkaniemi.

Mikäli Lundell pelaisi nyt vahvan loppukauden, siihen mm-kisat päälle ja vahvan syksyn Floridassa, olisi hän myös erittäin lähellä paikkaa joukkueessa.

Myös Ruotsalaiselle jätän aivan minimaalisen mahdollisuuden päästä joukkueeseen mikäli aivan kaikki osuu Buffalossa kohdilleen. Silloin olisi vaikea sivuutettava. Mikäli iskisi kahdeksan vuoden takainen valtava sentterien loukkaantumissuma, olisi Lammikko suhteellisen varma ja tasainen suorittaja nelosen keskelle.

Laitureissa tosiaan Rantanen, Teräväinen ja Laine nappaavat 3/4 kärkilaitureiden paikoista.Vahvimmat ehdokkaat muihin vapaana oleviin rooleihin ovat:

Granlund
Kakko
Armia
Kapanen
Donskoi
Lehkonen

Kiviranta
Puljujärvi
Tolvanen?

Odotan Kakon nostavan tasoaan sen verran että hän kykenee nappaamaan viimeisen kärkilaiturin paikan ja muuten näiden kokeneimpien laiturien vievän loput
paitsi yllätyksenä Jaloselle tuttu Kiviranta joka antaa vahvat näytöt seuraavan vuoden ainana. Päädyin seuraaviin koostumuksiin:

Laine - Barkov A - Rantanen C
Teräväinen - Aho A - Kakko
Armia - Hintz - Granlund
Kiviranta - Haula - Lehkonen
Kotkaniemi Kapanen

Lindell - Ristolainen
Heiskanen - Jokiharju
Välimäki - Nutivaara
Lehtonen - Määttä

Rask Korpisalo Saros

Vuoden päästä toivottavasti pelataan ja pääsee näkemään minkälainen se oikea lopullinen joukkue on, ja ennenkaikkea KUUDEN pitkän vuoden jälkeen best to best maajoukkuekiekkoa!

Edit: Vitun monta kirjoitusvirhettä.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
On tuo hyökkäys nyt jo kova, mutta voi helvata, että minä odotan vuotta 2026 vesi kielellä, kun tämä kova viisikko Barkov, Rantanen, Laine, Aho, Teräväinen on ehkä niissä jääkiekkolijan parhaissa vuosissa. Ovathan he ainakin lähellä sitä jo nyt, mutta sitten kun siihen on vielä heittää myöskin toivottavasti silloin jo uransa huippuvuosia pelaavia Kakkoa, Kotkaniemeä, Lambertia, Lundellia ja kumppaneita mukaan, niin huh huh!

Toisekseen myös tuo puolustus tulee neljässä vuodessa vahvistumaan reippaasti, kun jätkät saavat lisää kokemusta ja noiden nimien lisäksi tulee vielä lisää useita NHL:ään murtautuvia suomalaispuolustajia.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Enkä yhtään ihmettelisi jos joku eurojyrä tyyliin Anttila olisi mukana olympiajoukkueessa.
Julistan itsevarmasti: ehdottomasti on. "Viimeisinä" valittavilla on suuri etu, mikäli koutsilla on pidempää kokemusta heidän kanssaan ja otteet muistissa.

Ylipäätään joukkuehahmotteluissa tupataan yliarvioimaan (nyt tilanne on eri, koska pelaajamateriaali NHL:ssä on niin hyvä) Pohjois-Amerikassa pelaavia. Sotshiinkin taidettiin olla tunkemassa Teemu Laaksoa ja Joonas Järvistä näiden pelatessa AHL:ää.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.
Mikäli Lundell pelaisi nyt vahvan loppukauden, siihen mm-kisat päälle ja vahvan syksyn Floridassa, olisi hän myös erittäin lähellä paikkaa joukkueessa.

Myös Ruotsalaiselle jätän aivan minimaalisen mahdollisuuden päästä joukkueeseen mikäli aivan kaikki osuu Buffalossa kohdilleen. Silloin olisi vaikea sivuutettava. Mikäli iskisi kahdeksan vuoden takainen valtava sentterien loukkaantumissuma, olisi Lammikko suhteellisen varma ja tasainen suorittaja nelosen keskelle.
Näihin pariin pelaajan halusin kommentoida. Kokonaisuutena todella hyvää pohdintaa kyllä sinulta.

Mutta mitä Lundelliin tulee, niin saa kyllä todellisen tykkisyksyn vetää Floridassa isossa roolissa päästäkseen mukaan. Suomen sentteriosasto ja hyökkäys muutenkin on täynnä NHL:ssä hyvissä rooleissa pelaavia pelaajia. Joukkue valitaan siinä joulun tienoilla ja siihen mennessä seuraavaa NHL-kautta on (toivon mukaan) pelattu noin 30 kierrosta. Siinä on Lundellin ikkuna ja olen melko varma, että sillä tasolla (ja roolissa) ei Lundell Floridassa ihan silloin vielä.

Arttu Ruotsalaisen paikan näen vieläkin isomman kiven takana, vaikka sanoit itsekin, että aivan minimaalinen mahdollisuus hänellä on. Etuna Lundelliin verrattuna hänellä on toki se, että NHL-näyttöjä pääsee antamaan jo tällä kaudella.

Kokonaisuutena Suomella on kyllä kaikilla pelipaikoilla parempi tilanne kuin luultavasti koskaan ja kilpailua niistä viimeisistä paikoista on.
 
RELEASE THE KRAKEN

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
En usko, että Lundellia nähdään vielä näissä kisoissa tai sitten on pahoja loukkaantumisia. Aho ja Barkov ovat ykköstykit, sitten kolmosketjun keskelle menee Hintz, Kotkaniemi tai Haula, ja nelosketjuun todennäköisesti myös joku näistä kolmesta tai sitten roolitettu alaketjujen mies. Jalonen valmentajana niin tiedä vaikka nähtäisiin Kiviranta-Lammikko-Anttila nelosketjuna. Lundellin aika tulee vielä eikä mielestäni kannata tunkea Olympialaisiin mukaan, vaikka saisikin kasaan nimiseksikkäämmän joukkueen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
tse juuri tänään valitsisin puolustuksen seuraavasti:

Lindell - Ristolainen
Heiskanen - Jokiharju
Välimäki - Nutivaara
Lehtonen - Määttä

Heiskanen ja Lehtonen/Välimäki ylivoimille.
Tähän tartun sen verran, että jos Ristolainen on mukana niin hänet kannattaa laittaa ylivoimaa pelaamaan. Kaudesta 15/16 eteenpäin 12 puolustajalla on enemmän ylivoimapisteitä. per/60 lukemissa aika ylivoimainen ykkönen siinäkin suomalaisista jos otetaan 150 minuuttia tuona aikana pelanneet mukaan. Toki Heiskanen varmaan parantaa omia lukemiaan, mutta Ristolainen kannattaa jättää kotiin jos ei ylivoimalle herraa päästetä. Uran 227 pisteestä 104 on tehty ylivoimalla.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Vieläkö näkisitte tuolloin 35-vuotiaalle Leksa Komaroville käyttöä nelosketjussa? Itse näkisin mielelläni Leksan mukana kisoissa, joukkueen isähahmona ja kapteenina. Samanlainen tsemppari mitä Lasse Kukkonen Kärppä-kapteenina.

Näkyy olleen U20-maajoukkueen kapteeni vuonna 2007 ja Tallinnassa Suomen B-maajoukkueen kapu, kun Suomi kohtasi Viron.
 
Viimeksi muokattu:
Vieläkö näkisitte tuolloin 35-vuotiaalle Leksa Komaroville käyttöä nelosketjussa? Itse näkisin mielelläni Leksan mukana kisoissa, joukkueen isähahmona ja kapteenina. Samanlainen tsemppari mitä Lasse Kukkonen Kärppä-kapteenina.
Kova on kilpailu Suomella hyökkäyksessä. Kuten ylempänä mainittiin, niin kärkikuusikon uskon itsekin muodostuvan joukosta Aho, Barkov, Kakko, Laine, Rantanen ja Teräväinen. Jäljelle jääville kuudelle pelipaikalle kokoonpanoon vahvimmin ovat tyrkyllä Armia, Donskoi, Granlund, Haula, Hintz, Kapanen, Kiviranta, Kotkaniemi ja Lehkonen. Varauksin vielä Puljujärvi mahdollisesti uuden tulemisen mennessä nappiin Oilersissa.

Nyt kun noita nimiä ja rooleja pyöritteli, niin Komarovin pitäisi pystyä selvästi nostamaan tasoaan viime kaudesta, jotta paikka nelosen laidalta irtoaisi reilun vuoden kuluttua. Vaatisi myös muutaman edellä mainitun nimen hyytymistä/alisuorittamista. Kiven takana on siis paikka ja ilman loukkaantumisia en usko Leksan nimeä löytyvän rosterista.

Konkarit Koivu, Filppula ja Komarov lienevät kaikki ulkona joukkueesta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vieläkö näkisitte tuolloin 35-vuotiaalle Leksa Komaroville käyttöä nelosketjussa? Itse näkisin mielelläni Leksan mukana kisoissa, joukkueen isähahmona ja kapteenina. Samanlainen tsemppari mitä Lasse Kukkonen Kärppä-kapteenina.

Näkyy olleen U20-maajoukkueen kapteeni vuonna 2007 ja Tallinnassa Suomen B-maajoukkueen kapu, kun Suomi kohtasi Viron.
Luulen että Jalonen haluaa luisteluvoimaa alketjuihin ja Komarov rupeaa auttamatta oleman liian hidas kun vertaa Kivirantaan, Haulaan tai Kapaseen.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
Vieläkö näkisitte tuolloin 35-vuotiaalle Leksa Komaroville käyttöä nelosketjussa? Itse näkisin mielelläni Leksan mukana kisoissa, joukkueen isähahmona ja kapteenina. Samanlainen tsemppari mitä Lasse Kukkonen Kärppä-kapteenina.

Näkyy olleen U20-maajoukkueen kapteeni vuonna 2007 ja Tallinnassa Suomen B-maajoukkueen kapu, kun Suomi kohtasi Viron.
On tuo EHT:lläkin ollut kapteenina mutta kyllä nyt alkaa nuoremmat menemään ohi. Ja ei ole Leksa tainnut pelata maajoukkueessa sen jälkeen kun lopettamisestaan ilmoitti, vaikka vielä kyseltiinkin 2019 MM-kisoihin. Vaikea nähdä miten voisi noita nuorempia ja nopeampia kavereita tiputtaa pois noin vanhan ja kuitenkin keskinekertaisen pelaajan tilalta, kyllä tuossa joukkueessa tulee johtajuuttakin olemaan ihan riittävästi vaikka Leksaa ei mukaan otettaisi. Nuori joukkue Suomella tietenkin olisi, mutta Rantanen, Granlund ja Teräväinen ovat kaikki U20 kisoissa kipparoineet ja johtajuutta löytyy myös Barkovilta, Aholta ja Heiskaselta.

Lasse Kukkonen sen sijaan...
 
Daa dirlan dirlan daa
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Komarovilla on tekemistä jo Islanderin vakiorosteriin, joten en näe valitettavasti mitään käyttöä maajoukkueessa best-vs-best-turnauksissa. En nyt enkä varsinkaan enää vuoden kuluttua. Niin sympaattinen pelaaja kuin onkin.
 
RELEASE THE KRAKEN

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jep, seuraavissa kisoissa on se sukupolven vaihdos viety kokonaan läpi. Mukana ei ole Koivuja, Jokisia, Filppuloita, Selännettä kuin Komaroviakaan. Ehkä Komarov voisi lähteä maskotin asussa mukaan ja kävisi erätauolla heittämässä herjaa vastustajalle ja laittamaan heidän pelin sekaisin.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
On tuo EHT:lläkin ollut kapteenina mutta kyllä nyt alkaa nuoremmat menemään ohi. Ja ei ole Leksa tainnut pelata maajoukkueessa sen jälkeen kun lopettamisestaan ilmoitti, vaikka vielä kyseltiinkin 2019 MM-kisoihin. Vaikea nähdä miten voisi noita nuorempia ja nopeampia kavereita tiputtaa pois noin vanhan ja kuitenkin keskinekertaisen pelaajan tilalta, kyllä tuossa joukkueessa tulee johtajuuttakin olemaan ihan riittävästi vaikka Leksaa ei mukaan otettaisi. Nuori joukkue Suomella tietenkin olisi, mutta Rantanen, Granlund ja Teräväinen ovat kaikki U20 kisoissa kipparoineet ja johtajuutta löytyy myös Barkovilta, Aholta ja Heiskaselta.

Lasse Kukkonen sen sijaan...
Pitää suhtautua hieman varauksin valmentajien suorittamiin kapteenivalintoihin. Heillä on aina ihan hyvät perusteet valita kapteenisto, mutta joskus valmentajat valitsevat kapteenistoon ( joskus jopa C) pelaajia, jotka eivät ole varsinaisesti johtajia profiililtaan..Tällöin valmentajilla on tietyt psykologiset tai motivointiin liittyvät tekijät valinnan perusteena. Täsmennettynä joskus kapteenina esim. turnauksessa toiminut pelaaja ei ole välttämättä "johtajatyyppiä".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy