Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Olympialaiset 2022, Peking

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Jäätyneet kädet, 25.02.2018 klo 13.27.

 1. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Lasse Kukkonen on noiden kisojen aikaan vasta 41-vuotias, joten eiköhän se "joku pelaaja Euroopasta" voida lukita jo tässä vaiheessa.
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tai sitten kun NHL tiedottaa, ettei NHL ole mukana Pekinginkään olympialaisissa, jokainen pelaaja tulee Euroopasta ja se kattanee "joku pelaaja Euroopasta" -kohdan.
   
 3. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Olympiakiekko jää pois ohjelmasta? Pöydällä neljä vaihtoehtoa - kaikki riippuu NHL:n osallistumisesta | SuomiKiekko
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Saa nähdä, että mitä tuostakin tulee.

  Olympiakiekkoa toivottavasti tuskin suljetaan pois. Tietenkin mikäli Lohikäärmeen Pesästä eli tässä tapauksessa Kiinan Jääkiekkoliitosta keskimäärin vain nähdään menestysmahdollisuuksien olemattomuus, masennutaan siitä niin kuin ehkä joskus oltaisiin masennuttu tai mikäli Jään Lohikäärmeiden otteet jäällä huonotuisivat entisestään tai pysyisivät aivan liikaa paikallaan niin ehkä sitten niinkin pahasti voisi käydä.

  Hirvittävä arvovaltatappio lajille se kyllä olisi sillä onhan siitä pitkä aika kun viimeksi yleensäkin mikään edustaja (Mahdollisesta huonoudesta riippumatta.) on edes itse ajatellut sulkevansa lajin ulos kisoista.

  Muut vaihtoehdot...

  NHL:n osalta onneksi aikaa on vielä miettiä ja siten en ihmettele, että valitettavan kielteinen tuntuu olevan asenne sen näkymistä kohtaan Olympialaisissa.

  Itse pitäisin samasta vaihtoehdosta kuin miten nyt on pelattu kun ennen vuotta 2026 ei taideta miettiä tuota osaanottajien määrää.

  Nuorten päästäminen mukaan vuorostaan saattaisi muodostaa Olympialaisista lähinnä Kanadan tai Yhdysvaltain keskinäiset kultajuhlakamppailut.

  Toki mikäli alemmista tai jääkiekon nykyisistä keskikastin maista (Sveitsi, Saksa, Norja ja Tanska ja välillä Norjan ja Tanskan suhteen toisin päin.) tulee nuoria haastajia ja niitä kyllä näistä maista löytyy tai tulee löytymään kunhan kokemusta karttuu niin tilanne ei ehkä ole niin paha. Nämä maat eivät siis tietenkään Yhdysvaltoja tai Kanadaa haasta, mutta muille maille ne voisivat varsinkin jonkinlaisen ylimielisyyspuuskan sattuessa ainakin luoda jännitystä myös nuoremmillakin miehistöillään.

  Ja onhan Suomellakin mahdollisuus mikäli NHL ei edelleenkään tule tai mikäli kisat on rajattu vain nuoriin osanottajiin. Jääkiekon keskikastin maiden tilanne on menettelevän lupaava ja jopa erinomainen mikäli kaikki ennusmerkit toteutuvat joskin Jääkarhujen tilanne on mielestäni huolestuttava. Ei niinkään junioritasolla vaan ihan muilla tasoilla.
   
 5. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Siirretään jääkiekko kesäkisoihin niin ei tarvii kesken sarjakautta pelata. Toki silloin jäisi lomakausi vähän repalaiseksi, mutta pääsisi sentään Olympialaisiin mukaan.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Voi kun osaisivat ajoittaa seuraavan lockouttinsa olympialaisten ajaksi, niin ei tarvisi tätäkään vääntöä käydä.
   
 7. Timoteus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Itse kyllä uskon, että 90% varmuudella änärijannut on kisoissa, koska Kiina on sen verran iso markkina-alue ettei NHL voi olla käyttämättä tilaisuutta hyväksensä.
   
 8. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Niin näin kyllä, mutta NHL varmaan haluaisi jotenkin saada itsensä näkymään myös olympialaisten aikana ja se voi olla kovin vaikeaa, jos se ei saa suoraan itseään mainostaa.
   
 9. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Luulisi Kiinan suurten markkinoiden houkuttelevan taalaliigaa päästämään pelaajansa sinne. Jos asia vain tästä olisi kiinni, nähtäisiin parhaat varmasti siellä. Katseet kääntyvät nyt kuitenkin KOK:n suuntaan, joka ei viimeksi ollut enää valmis maksamaan pelaajien vakuutuksia. Sen lisäksi NHL:n täytyisi hyötyä jotenkin, kun laittavat sarjan kiinni keskellä kautta useaksi viikoksi. Tästähän ei KOK:n kanssa päästy sopuun. En tarkalleen muista, mutta olisiko Bettman ja muut vaatineet jotain rahallista korvausta ja isoa media/mainosnäkyvyyttä NHL:lle.

  Noista neljästä mainitusta vaihtoehdosta, en mitenkään jaksa uskoa, etteikö lajia kisoissa pelattaisi. Myös tuon alle 23-vuotiaat ajatuksen saa heittää välittömästi romukoppaan. Riittää kun jalkapallon puolella mennään noilla säännöillä. Tänään Iltalehdessä Kummola ehdotti World Cupin tapaan nuorten yhdistelmäjoukkuetta kisoihin. Ei missään nimessä kuulu Talviolympialaisiin mitkään all-stars joukkueet. Muoviset World Cupit on sitten asia erikseen.

  Hieman skeptisempi olen sen suhteen, että parhaat pelaajat ovat paikalla, kun Korean suhteen. Olisihan se aivan huutava vääryys Suomenkin kannalta, nyt kun meillä on kasautumassa vuosien myötä todellinen Dream Team, niin koskaan ei päästä sitä tasoa mittaamaan Olympiakaukaloissa. Toki satunnaisesti järjestettävä World Cup, eikä MM-kisoissa takuulla koskaan ole kaikki kärkinimet mukana. Osa playoffeissa, osa loukkaantuneena ja osa muuten vaan huilaamassa. Siksi olisi äärimmäisen tärkeää lajille pelata säännöllisin väliajoin todellinen huipputurnaus ja Talviolympialaisia parempaa vaihtoehtoa tälle ei ole.
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Olisi muuten mielenkiintoista jos tällainen järjetön visio toteutuisi ja nuorten yhdistelmäjoukkue voittaisi olympiakultaa. Varmaan olympialipun alla pelaisivat kuten esim. Venäjä menneissä kisoissa.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tää on siitä ongelmallinen juttu että ne huippujen vakuutusmaksut ovat niin julmetun korkeat. Jos ikäraja olisi tuo 23 vuotta, niin aika moni pelaaja pelaisi vielä edullisella ELC-sopimuksella ja siten vakuutusmaksutkin olisi murto-osan.

  Typerää toki, en sitä kiellä.
   
 12. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Kaksi instanssia, joilla on rahaa enemmän kuin ihmisjärjellä pystyy tajuamaan riitelevät rahasta. Häviäjät? Pelaajat, joilta viedään mahdollisuus tavoitella yhtä uransa suurinta kruunua ja toki jääkiekon seuraajat.
   
 13. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Nyt kun Barkov sai C:n rintaan Floridassa, niin voidaan taas nostaa esille myös kysymys "kuka jatkaa Leijonien kapteenina, kun Koivu päättää jättää maajoukkuepelit?".
  Tämä Floridan tekemä päätös osoittaa minusta sen, että vaikka päällepäin näyttäisi siltä että Barkov ei olisi pukukopin kovaäänisin, niin hänen karismansa tuo koppiin oikeanlaista johtajuutta. Kentällähän ei ole epäselvyyttäkään siitä, että onko hän johtava pelaaja vai ei.
   
 14. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Eiköhän Mikke peri kapteenin natsat Koivulta, ei Sashakaan huono vaihtoehto olisi. Rantastakaan en sulkisi pois ehdokkaista.
   
 15. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Kyllä itsekin näin uskon. Mikke on kuitenkin Sashaa vanhempi ja ainakin nähnyt Koivua kapteenin hommissa enemmän kuin Sasha vastaavaa. Mikke se tullee olemaan. Sashaa ja Rantaselle A:t.
   
 16. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  2022 ja 2026 Olympialaiset ovat ne kisat, kun Suomelta voidaan odotella jättipottia. Jo muutaman vuoden olen ajatellut, että tämä 90-luvulla syntyneiden kiekkoilijoiden sukupolvi on se, joka lopulta tuo Suomelle ensimmäisen "ison" mestaruuden, joko Olympialaisista tai World Cupista.

  Noissa kisoissa koko kööri alkaen about Mikael Granlundista ja päättyen about Jesperi Kotkaniemeen ovat kaikki lähes parhaassa iässään olevia jääkiekkoilijoita noin suurin piirtein. Ei tarvi vetää edes hirveästi kotiinpäin, jos olettaa että noissa kisoissa meillä saattaa olla samassa jengissä mm:
  Rocket Richard-voittaja Laine
  Selke-voittaja Barkov
  Hart-voittaja Aho
  Norris-voittaja Heiskanen
  Vezina-voittaja Saros

  Laineesta, Barkovista, Ahosta, Granlundeista, Puljujärvestä, Kotkaniemestä, Haulasta, Teräväisestä, Kapasesta, Tolvasesta, Vesalaisesta, Kakosta, Lundellista, Määtästä, Ristolaisesta, Lindellistä, Heiskasesta, Honga(i)sta, Nutivaarasta, Juolevista, Saroksesta, Korpisalosta, Vehviläisestä, Hussosta ym. saadaan kasattua aivan järkyttävän kova nippu kun edes osa tuosta porukasta nousee huipulle. Suomesta on oikeasti tullut viime vuosina niin järkyttävän paljon huipputalentteja, ettei kaikkia tahdo edes muistaa. Älkää siis ihmetelkö jos joku huippunimi jäi uupumaan, listasin vain nopeasti about joukkueellisen pelaajia.

  Tuosta listasta osa varmasti taantuu neljässä (tai kahdeksassa) vuodessa maajoukkueen ulkopuolelle, mutta toisaalta samassa ajassa nousee hyvin todennäköisesti myös yllättäjiä.

  Mitään ketjuviritelmiä tai tarkempaa analyysiä on tässä vaiheessa aivan turha alkaa spekuloimaan. Sanon vain, että ihmettelen suuresti mikäli Suomella ei vuoteen 2030 mennessä edelleenkään ole ainuttakaan olympiakultaa tai world cup voittoa jääkiekosta. Tällä porukalla siihen on potentiaalisesti kaikkien aikojen isoin mahdollisuus. Jopa isompi kuin Torinossa, jossa mestaruus jäi äärimmäisen pienestä kiinni.
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  @Porvoon Kärppä

  Kova luotto sinulla, että NHL pelaajat pelaavat olympialaisissa. Tällä hetkellä Kiina näyttää 45% mahdollisuudelta. Lisäksi vaikka Suomella olisi paras miehitys kisoissa, niin USA:lla ja Kanadalla ei sen huonompi joukkue ole mukana, vaan päin vastoin. Vaikea uskoa, että tämä ns kultainen sukupolvi pystyy sitä Olympiakultaa ikinä klaaraamaan. Kuhan sanoin.
   
 18. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Luotan kyllä siihen, että NHL palaa olympialaisiin. Kisat ovat kuitenkin NHL:lle oiva markkinointikeino. Etelä-Korea ei markkina-alueena ollut parhaasta päästä, mutta Kiina on jo aivan toinen juttu NHL:n näkökulmasta. Puhumattakaan vuoden 2026 Olympialaisista, jotka käydään joko Ruotsissa, Italiassa tai Kanadassa. Lisäksi pelaajat haluaisivat käsittääkseni pelata olympialaisissa. Uskon että seuraavissa NHL:n työehtoneuvotteluissa olympialaisiin osallistuminen nuijitaan pelaajien toimesta pöytään.

  Se on selvää, että Kanada, Jenkit, Ruotsi, Venäjä ym. saavat joka vuosi kovan jengin kasaan. Tämä Suomen 90-luvun sukupolvi on kuitenkin napsinut junnukisoistakin maailmanmestaruuksia ja mitaleja vaikka kuinka monta. U20 kisoissa mestaruudet 2014 ja 2016. U18 kisoissa 4 kertaa putkeen finaaleissa 15-18, joista kaksi mestaruutta. Lisäksi tuo porukka on lähes järkiään kaikki NHL:n ykköskierroksen varauksia, eli ikäluokassaan aivan maailman huippua.

  En minä näe oikein mitään syytä, miksei tuo menestys realisoituisi jollakin aikavälillä myös aikuisten tasolla. Tuossa on jo nyt oman NHL-jenginsä ykkössenttereitä, ykköspakkeja, ykkösmaalitykkejä.

  Pienenä kysymysmerkkinä näen ainoastaan sen, nouseeko tuosta veskariosastosta kukaan sille tasolle, jolla Kiprut, Bäckströmit, Rinteet ja Raskit ovat vuosia pelanneet.
   
 19. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Mitenköhän meidän valmennuksen laita on, jos tuollaista talenttia löytyisi olympiajoukkueesta?
   
 20. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Se ei ole koskaan ollut Suomen ongelma. Nykyinen päävalmentaja Jukka Jalonen on vasta 55-vuotias, joten hänkin saattaa hyvinkin olla vaikka kahdeksan vuoden päästä vielä käytettävissä. Jalosella saattaisi olla haluakin vielä kirkastaa Vancouverin olympiapronssinsa kullaksi. Häneltähän löytyy valmentajana jo maailmanmestaruudet sekä U20 että miesten tasolta. Marjamäki on 41v, Manner ja Tapola 44v, Tero Lehterä 46v, Antti Törmänen ja Karri Kivi 48v...Valmennusosaamista Suomesta löytyy kyllä jatkossakin. Hankala sanoa, kuka on 5 vuoden päästä leijonakoutsi, mutta uskon kyllä, että mm. kaikki kolmikosta Manner, Tapola, Lehterä tulevat jossain vaiheessa olemaan leijonien päävalmentajia. Lisäksi uusia valmentajia nousee ja kehittyy koko ajan lisää.
   
 21. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Bettman laukonu mietteitään olympialaisista:
  NHL:n komissaari Gary Bettman tylynä olympiahaaveille: ”Olympialaiset keskeyttävät kamalalla tavalla kautemme”

  Lainaus:
  Edit: Kyseessä Helsingin Sanomien uutinen
   
 22. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Minusta on NHL:n pelaajayhdistyksen vastuulla hoitaa seuraavat työehtosopimusneuvottelut niin, että osallistuminen olympialaisiin sinetöidään jo silloin. Tämä toki edellyttää sitä, että olympiakisoissa pelaaminen on heille niin suuri prioriteetti kuin antavat aina julkisuudessa ymmärtää. Ei ole minusta missään määrin kestävää, jos jatketaan entiseen malliin, että aina tapauskohtaisesti väännetään kättä neljän vuoden välein ja NHL rusinat pullasta hengessä valikoi kisat sen mukaan, onko markkina-alue heidän bisnekselleen hyvä vai ei.
   
 23. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Sellainen vaan tuli mieleen et kun NHL haluaa näkyvyyttä ja markkinoita Kiinasta niin onko sillä "varaa" jättäytyä olympialaisista pois ?
  Okei 4 v on pitkä aika mutta Kiinassa on massiiviset markkinat hyödynnettävissä ja 4 v aikana sinne saadaan luotua hyvät puitteet lajin markkinoinnissa....
   
 24. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Samaa mieltä, eli käytännössä Pyeongchangin suhteen virhe tehtiin pelaajien osalta jo 2013 työehtosopimusneuvotteluissa, kun olympialaiset jäivät siitä pois. Edellisessä sopimuksessahan oli sovittu 2006 ja 2010 kisoista.
   
 25. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Bettmanin kommenttien perusteella, sitä näkyvyyttä Kiinassa ja onnistunutta markkinointia ei takaa edes olympiajääkiekko Pekingissä NHL -pelaajilla.

  Lainaus tuosta Hesarin jutusta;
  Seuraavat talviolympialaiset järjestetään Pekingissä, mutta heikolta näyttää. Myös Peking on jäämässä ilman NHL-pelaajia.

  ”Seurojen ja omistajien asenne on sama kuin se oli ennen Pyeongchangia. Olympialaiset keskeyttävät kamalalla tavalla meidän kautemme”, Bettman sanoi ja liigan kakkosmies Bill Daly nyökkäili vieressä.

  ”Olemme olleet useissa olympialaisissa ja se on ollut vaikeaa eikä kovinkaan onnistunutta”, Bettman sanoi.

  Eli samaa mieltä edeltävien kirjoittajien kanssa, pelaajayhdistyksen on ehdottomasti saatava seuraavaan työehtosopimukseen mustaa valkoiselle pelaajien osallistumisesta Olympialaisiin. Muussa tapauksessa syksyinen ja muovinen World Cup lienee jatkossa ainoa turnaus, missä maailman absoluuttisesti parhaat pelaajat kokoontuvat yhteen.