Ja jälleen kiitoksia nimimerkki
@Kynän suuntaan, joka antoi pohjatiedot minun mutuilulleni.
Kiitos kiitoksista, ja eipä kestä.
Tosin sitten Sveitsi onkin jo ihan oikea kanto kaskessa Tshekin turnausta ajatellen, Suomen lohkossa tälläistä "sveitsiä" ei olekaan. Suomi teki kuitenkin viime olympialaisissa Itävaltaa ja Norjaa vastaan selvää jälkeä maalierolla 14-5, joten Tshekin on kyllä tehtäväkin Etelä-Koreaa vastaan päälle 10 maalia. Alle kymmenen maalin voitto ei todennäköisesti riitä. Suomi nyt vain on ollut se paras kakkonen niin Vancouverissa kuten myös Sotshissa, ja tähän perustin sen nykyisenkin mutuilun.
Tässä on kyllä paljon muuttujia, kun lähtee miettimään. Tshekin voittaessa E-Korean vain noin viidellä maalilla, se jäänee toiseksi parhaaksi kakkoseksi. Kuten myös, jos Tshekki menettää pisteenkin Sveitsille, vaikka rökittäisikin Etelä-Korean jäänrakoon. Suomi tekee ensimäisessä kahdessa ottelussa todennäköisesti sen noin 10-15 maalia ja päästää sen 0-5 maalia. Suomi on mitä todennäköisimmin paras kakkonen, jos se ottaa pisteenkin Ruotsilta.
Pitää kuitenkin muistaa, että Etelä-Korea on ylivoimaisesti heikkolaatuisin isäntämaa olympialaisten kiekkoturnauksessa sen jälkeen (v.1998), kun NHL-pelaajat tulivat mukaan kisoihin (toivottavasti ovat mukana nytkin). Ja oikeastaan, jos sitä edeltäväkin aika lasketaan mukaan. "NHL-olympialaisia" on pelattu Japanissa, USA:ssa, Italiassa, Kanadassa ja Venäjällä. Japani nyt oli aika heikko isäntämaa, mutta pelisysteemi oli tuolloin toinen eikä se kohdannut turnauksessa Valko-Venäjää tai Saksaa kovempia vastustajia. Italia puolestaan oli vuonna 2006 juuri noussut takaisin A-sarjaan, eikä se hävinnytkään kisoissa kuin korkeintaan kuudella maalilla. Etelä-Korea löytyy kuitenkin maailmanrankingista sijalta 23, eli edelleenkin vielä Italian ja Japaninkin takaa. Samaan hengenvetoon pitää toki myöntää, että on Etelä-Koreakin ottamassa harppauksia eteenpäin. Se voitti keväällä 1B-divisioonan ja nousi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lisäksi joukkueesta löytyvät nimet Bryan Young, Michael Swift ja Brock Radunske, joten kova on yritys sielläkin pelaajia kansallistamalla tasoa nostaa.
Todennäköisimmin Tshekille ja Kanadalle ei pitäisi tuottaa vaikeuksia voittaa Etelä-Koreaa yli 15 maalilla, jos he vain tosissaan pelaavat. Mutta hyvin mahdollista on toki sekin, että Sveitsi yllättäisi Tshekin. Ei ole mielestäni poissuljettua tuolla lohkojaolla sekään, etteikö Sveitsi voisi yllättää ja venyä parhaaksi lohkokakkoseksi.
Kroatiahan tulee kisoihin ulkomaalaisista kootulla joukkueella (kansalaistaminen). Muutenkin aika mielenkiintoista kuinka tämä on kaikkien aikojen jääkiekkoturnaus, vaikka laskeskellaan vain riittääkö 10 vai 15 maalia sitä ja tätä maata vastaan vai pitäisikö pelata tosissaan.
Kroatia, Unkari, Puola ja kumppanit aloittavat olympiakarsintansa kuitenkin jo ensi vuoden helmikuussa, joten ei tässä kovin kummoisiin kansalaistamisprojekteihin ole enää aikaa. Lopulliset karsinnat pelataan sitten syyskuussa 2016, joten tuolloin(kaan) ei taida olla NHL-pelaajilla asiaa karsintoihin. Kova isku esim. Tanskan olympiahaaveille. EDIT: Itse asiassa NHL-kausi taitaakin alkaa vasta n. kuukausi näiden olympiakarsintojen jälkeen, joten mahtaisivatkohan karsijamaat sittenkin saada staransa mukaan? Leiritykset ja valmistautumisjaksot toki ovat meneillään, joten olisiko kyseessä sitten ihan tapauskohtaiset ratkaisut, päästääkö pelaajia mukaan vai ei?
Kyllä tälläkin turnauksella aineksia on yhdeksi kaikkien aikojen turnauksista, jos vain NHL-pelaajat mukaan saadaan. Jos siellä nyt yksi tyylipuhdas heittopussi on mukana, niin ei se koko turnauksen tasoa romuta, sillä mahtuuhan sekaan silti 11 laadukasta kiekkomaata. Ja ainakin itse kannatan joka tapauksessa sitä, että isäntämaalla on kisoihin suora paikka, on sen taso sitten mikä tahansa. Vuoden 2022 isäntämaa on muuten sitten joko Kazakstan tai Kiina, ja jos valinta osuu Pekingiin, niin saadaan sitten turnaukseen vieläkin heikkotasoisempi maajoukkue. Kiina on tällä hetkellä IIHF-rankingin sijalla 34.