Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Olympialaiset 2018, Pyeongchang

  • 410 230
  • 1 302
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tämä jäi mietityttämään, koska minkälainen taso on se "odotetunlainen" kehitys kyseisillä pelaajilla? Kuka tai mikä on se paras taho määrittämään sen odotetunlaisen kehityksen ja tason mille pelaaja tulee yltämään?

Mielestäni voidaan odottaa sellaista, mikä on se yleisin oletus pelaajan katosta varsinkin mitä NHL joukkueiden scoutit ja -muut tietäjät heistä ajattelevat.

Esimerkiksi varsinkin Teräväinen, Määttä ja Kapanen draftattiin jonkunverran myöhemmin mitä moni oletti ihan isoja draft rankingeja myöten. Teräväinen ja Määttä, jos tällä hetkellä varaustilaisuus pidettäisiin, menisivä omassa draftissaan siis juuri nyt, todennäköisesti vähintään top10. Molemmat tippuivat siitä syystä, että olivat jonkunverran High Risk-High Reward pelaajia + suomalaisia (varinkin Teuvo). Nyt tuo High Reward alkaa pikkuhiljaa näyttämään todelta, tosin molemmat tarvitsevat vielä sen kauden tai kaksi, että nähdään mihin suuntaan se NHL ura menee. Kapanen on myös näyttänyt aika hyvin osaamistaan, mutta on edelleen aika katsomaton arpa ja vaikea veikata tuleeko tähti ykköskentässä vai kakkoskentän kohtuullinen pistemies, jos ei tule niin ura todennäköisesti Euroopassa. Kapasen kohdalla sama juttu, eli High-Risk-High Reward ja siksi varattu vasta myöhemmin ykköskiekalla.

Puljujärvi ja Rantanen ovat myös tällä hetkellä monien NHL tietäjän mielestä tulevia ykköskentän laitureita ja varsinkin Pulju on ihan suurinta tähti ainesta, myös rankingit sekä Rantasen top10 varaus kertovat siitä tällä hetkellä. Patrik Lainetta ei myöskään kannata unohtaa, jos luistelu paranee vielä (mielellään jo nyt kesällä ja tulevana kautena) ja pääkoppa on kunnossa sekä tekee kovat pisteen Liigassa ja 20 vuotiaiden kisoissa, niin menee varmasti top10. Itse tosin rankkaisin Laineen vielä puutteidensa sekä suuren riskin takia vasta jonnekin sijoille 15-25, mutta potentiaali ja maalinteko taito kovan- sekä tarkan vedon vuoksi on top10-top5 draftissa. On hyvin harvinaista nähdä noin kovanluokan snaippereita yleensä missään. Tänä vuonna näillä junnuilla on siis läpimurtokausi edessä ja jos breikkaavat kunnolla, niin voidaan fiilistellä kahta top 10 hyökkääjävarausta ensivuoden draftissa (Juolevi puolustajana saattaa myös ängetä mukaan). Lainetta vertaisin itse tällä hetkellä juurikin maalinteon osalta (koko + jäätävä veto ja tarkkuus) Filip Forsbergiin.

Huonoimmillaan noista pelaajista tulee vain NHL:n runkopelaajia jos sitäkään, mutta täytyy toivoa, että pääsevät sinne, mihin heidät potentiaalinsa ja näyttöjensä vuoksi on hahmoteltu. Silloin meidän pelaajat eivät häviä Ruotsille paperilla kun puhutaan yhden joukkueen kasaamisesta tai -ainakaan paljoa, mutta edelleen puhutaan monen kohdalla vain lupaavista tähdistä ja heidän kanssaan voi käydä miten vain.

Laitan tähän joukkueen, jossa oletuksena kaikki pelaajat saavuttavat sen statuksen joka heillä potentiaalinsa vuoksi on tällä hetkellä, eli pääsevät siihen mitä yleisesti voidaan olettaa juuri nyt ihan niiden parhaiden NHL scouttien yms./rankingien osalta Olympialaisiin mennessä tai muutama vuosi Olympialaisten jälkeen.

Tässä joukkueen kokoamisessa olen unohtanut pelaajille oletetun lattian ja katto (siis oletusarvo tai lähes oletusarvo pelaajan potentiaalista) on se miten joukkueen kasaan. Jokainen pelaaja on tässä oletuksena saavuttanut NHL tason, mutta kaikkien osalta ei vielä täysin ehkä ole saavutettu sitä huippua - ainakaan nuorimpien osalta, mutta heillä myös oletuksena jo kovat näytöt 2,5 vuoden päästä. Kokeneet pelaajat eivät myöskään ole tiputtaneet vielä tasoaan tässä hahmotelmassa vaan ovat lähellä sitä nykyistä tasoa ja tässä tarkoitan mm. Koivua ja hänen ikäisiään. Tosin Jori Lehterältä itse odotan kovaa toista kautta ja Tarasenkon vieressä ensikaudella ja tulevina kausina sinne 33-35 ikävuoteen asti keskiarvona noin 50-55 pisteen kausia. Laitan oletus pistemäärät pelaajille Olympialaisista seuraaville kolmelle kaudelle verraten viimeisimpiä NHL kausia poislukien viimeisin kuiva kausi, eli jos vertaisin menneeseen kauteen, niin pisteet olisivat 10-20 pistettä vähemmän. Eli jos olen laittanut pelaajalle 55 pistettä, niin pelaaja saattaa joku kausi tehdä vain 45 pistettä ja toisena sitten sen 65 pistettä ja tuo 65 pistettä siis hänen ihan katto mihin voi joskus kyetä.

Tässä siis joukkue:

Hyökkääjät:

1. Kenttä:

Jussi Jokinen (Nykyinen taso) - Alexander Barkov (80pst) - Jesse Puljujärvi (90pst)

2. Kenttä:

Teuvo teräväinen (70pst) - Mikael Granlund (60pst) - Mikko Rantanen (70pst)

3. Kenttä:

Jori Lehterä (55pst) - Mikko Koivu (Nykyinen taso) - Patrik Laine (65pst)

4. Kenttä:

Leo Komarov (Nykyinen taso) - Valtteri Filppula (Nykyinen taso) - Lauri Korpikoski (Nykyinen taso)

+Kasperi Kapanen (50pst) tai Teemu Pulkkinen (50pst)


Puolustajat:

1.

Olli Määttä (45pst) - Sami Vatanen (45pst)

2.

Julius Honka (40pst) - Rasmus Ristolainen (40pst)

3.

Esa Lindell (30pst) - Ville Pokka (Sama kuin Jokipakka ja 30pst)

+ Jyrki Jokipakka (Kovan tason puolustava puolustaja) tai Petteri Lindbohm (Sama kuin Jokipakka)


Maalivahdit:

Tuukka Rask (2 Vezinaa)
Pekka Rinne (Nykyinen taso)

+Ville Husso (lyö itsensä läpi NHL:n ykkös maalivahdiksi kaikkien yllätykseksi)


Olympialaisiin mennessä kaikki eivät ole vielä päässeet tuohon tasoonsa pisteissä ja todella hyvin pitää käydä, että koskaan pääsevät - todennäköisempää on, ettei kaikki pääse. Patrik Laine esim. on pelaaja joka joko kasvaa Filip Forsbergin/Corey Perryn kaltaiseksi maalitykiksi ja jopa jos hyvin käy - Foppaa kovemmaksi tai sitten huonoimmillaan ei pelaa otteluakaan NHL:ssä. Vielä Olympialaisiin mennessä ainakaan Laine ja Puljujärvi eivät ole päässeet sinne omaan kattoonsa ja jos sen saavuttavat, niin todennäköisesti vasta 4-5 vuoden päästä tästä päivästä. Laineella myöskin maalit pääosassa noissa pisteissä ja syöttöjä tulee huomattavasti vähemmän, minkä takia kokonaispisteet tuskin nousee ainakaan tuota korkeammaksi, jos edes ihan tuohon (Laineen katto tyyliin 40+25=65pst).

Voi tosin olla myös pahimmillaan, ettei kukaan nouse tuolle tasolle ja vanhemmilla nykyinen taso laskee, mutta haluan positiivisesti uskoa hyvään. No katsotaan missä ollaan ja miten käy reilun parin vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Huonoimmillaan noista pelaajista tulee vain NHL:n runkopelaajia jos sitäkään, mutta täytyy toivoa, että pääsevät sinne, mihin heidät potentiaalinsa ja näyttöjensä vuoksi on hahmoteltu. Silloin meidän pelaajat eivät häviä Ruotsille paperilla kun puhutaan yhden joukkueen kasaamisesta tai -ainakaan paljoa, mutta edelleen puhutaan monen kohdalla vain lupaavista tähdistä ja heidän kanssaan voi käydä miten vain.

Muuten ihan asiallista tekstiä, mutta tässä taas se kuuluisa mopo lähti keulimaan ja pahasti. Katso nyt ihan rehellisesti uudestaan sitä Ruotsin pelaajamateriaalia ja tule sitten uudestaan sanomaan toi, jos olet edelleen sitä samaa mieltä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minua tuossa @Ck :n hahmotelmassa häiritsee puolustajaosasto. En jaksa uskoa kaikkien Suomen olympiapakkien pelaavan kisojen aikaan NHL:ssä vaan luulen Sami Lepistön ja/tai Juuso Hietasen kuuluvan Leijonamiehistöön myös Etelä-Korean olympialaisissa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Muuten ihan asiallista tekstiä, mutta tässä taas se kuuluisa mopo lähti keulimaan ja pahasti. Katso nyt ihan rehellisesti uudestaan sitä Ruotsin pelaajamateriaalia ja tule sitten uudestaan sanomaan toi, jos olet edelleen sitä samaa mieltä.

Miten niin? Tuossa oletuksena on, että nuo pelaajamme pääsevät sinne huippuun, joka on heidän katto, silloin mielestäni emme häviä paperilla Ruotsille kun puhutaan yhdestä joukkueesta tai ainakaan kovin paljon? Todennäköistä kuitenkin on, ettei kaikki pelaajat siihen kykene kuten tuossa jo ilmaisin, voi olla jopa ettei kukaan. Luitko koko tekstin edes? Joukkue on kasattu potentiaalin ja katon mukaan, kuten myös tekstissä kerroin. Oletko sitä mieltä, että jos joukkue näyttää tuolta ja pystyvät tuollaisiin pisteisiin, mitkä ei ole mitään yliampuvia potentiaalin mukaan ja muutenkin pelaavat NHL joukkueidensa kärkiketjuissa/-pakkipareissa/-maalivahtina, niin Ruotsin joukkue on kovin paljon parempi kuin Suomen? Aika perkeleen jäätävä saa olla Ruotsin pelaajat silloin. Myöskään tuo pelaajien potentiaalin katto pisteissä joita laitoin, ei ole mitenkään yliampuva vaan varmasti se johon pelaajia scoutit yms. heitä myös arvottaa.

NHL draftatut top 10 hyökkääjät, heistä voi aina odottaa 60-90 pisteen hyökkääjiä vähän riippuen pelaajasta. Samoin puolustajista voi olettaa jopa Norris voittajia tai vähintään ykkös pakkiparia. Sitten Teräväinen ja Määttä, nykyisillä näytöillään olisi nyt tehtävässä uusinta draftissa juuri siellä mihin heitä rankattiin ennen draftia, eli top 10, jopa korkeammalla, eli ovat tällä hetkellä jo osoittaneet kykyä lähelle tähti pelaajaa. Jos olet tästä erimieltä, niin Barkov ja Rantanen olisi pitänyt varata vasta jossain toisella kierroksella, itsekin jopa aliarvion Rantasta pisteissä ja Määttä sekä Teräväinen sama juttu. Granlundista en usko, että on esittänyt vielä parastaan ja uskon, että tulee sellainen 60 pisteen pelaaja kuten tuossa laitoin, tosin voi jäädä sinne 50 pisteeseen tai nousta jopa yli tuon 60 pisteen.

Nämä on tehty siis potentiaalin perusteella ja sillä, mihin pelaajilla on mahdollisuus nousta, uskon, että myös NHL:n scout osasto on aikalailla samaa mieltä kanssani, lattia on sitten eri asia kuin katto.

Jos nyt laitetaan tähän Draftatut ja draftaamattomat, niin, että Draftit uusittaisiin juuri nyt sekä ensivuoden draft olisi myös, niin joltain tämän tyyliseltä se näyttäisi:

Barkov (2 varaus)
Puljujärvi (top3)
Määttä (top10 jopa top5)
Laine (top10 jopa top5)
Teräväinen (top10 jopa top5)
Ristolainen (8 varaus)
Rantanen (10 varaus)
Granlund (top10)
Honka (top15 jopa top10)
Kapanen (top10-20)
Vatanen (1. kierros ehkä jopa top10)

+ Esa Lindell, Teemu Pulkkinen, Jyrki Jokipakka, Petteri Lindbohm, Ville Pokka kaikki 2 kierroksella tai ihan viimeistään 3 kierroksella, joku tai jotkut jopa 1. kierroksella.

Miten Suomen joukkue voisi olla huomattavasti huonompi paperilla kuin Ruotsin joukkue, jossa Suomella mahdollisesti jopa 4-5kpl top5 varauksia (Barkov, Pulju, Määttä ehkä Laine, Teuvo) sekä jopa 6kpl top10 varauksia, joiden lisäksi ainakin tähän mennessä varaustilaisuudesta itsensä ylittäneet nuoret pelaajat tässä mainitsemassani nyt tehtävässä uusinta-/ensivuoden draftissa? Saa olla aika helvetin kova joukkue Ruotsilla, jos nämä mainitut nuoret suomalaiset pääsevät siihen mihin potentiaali tällä hetkellä katsottuna riittää?
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Minua tuossa @Ck :n hahmotelmassa häiritsee puolustajaosasto. En jaksa uskoa kaikkien Suomen olympiapakkien pelaavan kisojen aikaan NHL:ssä vaan luulen Sami Lepistön ja/tai Juuso Hietasen kuuluvan Leijonamiehistöön myös Etelä-Korean olympialaisissa.

Joo, osaltaan samaa mieltä, mahdollisesti pelaajat eivät ole tavoittaneet vielä- tai tavoita koskaan tuota potentiaalia, mutta tuossa listasinkin heidän katon. Silti Hietanen oli nyt MM-kisoissa aivan susipaska, joten hänen sivuuttaminensa tapahtuu varmaan jo ensikisoissa ihan Euroopasta, näin ainakin itse uskon ja esim. Lindell oli molemmissa päissä aivan omaa luokkaansa ja jätti varjoonsa varsinkin Hietasen 6-0. Suuri todennäköisyys on kuitenkin, että kisoissa on näitä Euroopassa pelaavia suomalaisia kokeneita pelaajia.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Barkov (2 varaus)
Määttä (top10 jopa top5)
Teräväinen (top10 jopa top5)
Ristolainen (8 varaus)
Granlund (top10)

Selvennykseksi vielä, oma uusinta Draft top10:

2010:

1. Tyler Seguin
2. Vladimir Tarasenko
3. John Klinberg
4. Ryan Johansen
5. Taylor Hall
6. Cam Fowler
7. Justin Faulk
8. Jaden Schwartz
9. Mikael Granlund
10. Tyler Toffoli

2012:

1. Filip Forsberg
2. Olli Määttä
3. Jacob Trouba
4. Teuvo Teräväinen
5. Hampus Lindholm
6. Alex Galchenyuk
7. Morgan Rielly
8. Cody Ceci
9. Derrick Pouliot
10. Zemgus Girgensons

2013:

1. Nathan MacKinnon
2. Alexander Barkov
3. Seth Jones
4. Sean Monahan
5. Elias Lindholm
6. Jonathan Drouin
7. Rasmus Ristolainen
8. Valeri Nichuskin
9. Andre Burakovsky
10. Nikita Zadorov
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
koko tekstit

Mielestäni yliarvoit hiukan noita suomalaisten potentiaaleja. Varsinkin tämä näkyy tossa Teräväisen kohdalla, oikeasti purkahdin nauruun, kun laitoit tossa uusinta draftissasi Teräväisen Lindholmin edelle. Lindholm olisi nimittäin kevyesti uusinta draftista 1st overall, eikä tekisi edes tiukkaa. Kaveri on kevyet +54 +/- tilastossa plussalla kahden kauden jälkeen ja pisteitä kaverilla 30 ja 34 ja miehestä on jo piakkoin tulemassa todellinen ykköspuolustaja. Kun taas Teräväisen potentiaalin huippu on siellä 60 pojon kakkosentterin kieppeillä ja sinnekin on vielä huiman pitkä matka. Ja millä ilmeellä se Määttä, vaikka ihan hyvä kaveri onkin on Lindholmin edellä?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mielestäni yliarvoit hiukan noita suomalaisten potentiaaleja. Varsinkin tämä näkyy tossa Teräväisen kohdalla, oikeasti purkahdin nauruun, kun laitoit tossa uusinta draftissasi Teräväisen Lindholmin edelle. Lindholm olisi nimittäin kevyesti uusinta draftista 1st overall, eikä tekisi edes tiukkaa. Kaveri on kevyet +54 +/- tilastossa plussalla kahden kauden jälkeen ja pisteitä kaverilla 30 ja 34 ja miehestä on jo piakkoin tulemassa todellinen ykköspuolustaja. Kun taas Teräväisen potentiaalin huippu on siellä 60 pojon kakkosentterin kieppeillä ja sinnekin on vielä huiman pitkä matka. Ja millä ilmeellä se Määttä, vaikka ihan hyvä kaveri onkin on Lindholmin edellä?



Silti et vastannut, että jos Suomen pelaajat saavuttavat tuon potentiaalin (ja sitä nyt todellakin on, ei heitä turhaa hehkuteta ja osaa varailla top5-10), niin millä hemmetillä se Ruotsi on erittäin paljon edellä paperilla? Tällä hetkellä sitä on, ehkä tulevaisuudessakin vaikea ennustaa, mutta noilla suomalaisilla nuorilla on ihan aikuisten oikeasti todella kova potentiaali.

Edit: Sekoitin Eliaksen ja Hampuksen

Edit: Ja siis jos osaat ennustaa niin hyvä, minä en osaa. Siksi puhuin pääasiassa potentiaalista ja jonkun verran jo olevista näytöistä, NHL:ssä tai sen ulkopuolella. Pointti siis minulla, jos nuoret saavuttavat tasonsa, eikä "vanhusten" taso tipu hirveästi, niin silloin ei Suomen ja Ruotsin joukkueilla ole paperilla suurta eroa. Eli katsotaan sitten 2,5 vuoden päästä jos pelaajat saavuttavat tasonsa tai lähes ja papat eivät sitä tiputa sekä tietysti miten ruotsalaiset pärjäävät.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Silti et vastannut, että jos Suomen pelaajat saavuttavat tuon potentiaalin (ja sitä nyt todellakin on, ei heitä turhaa hehkuteta ja osaa varailla top5-10), niin millä hemmetillä se Ruotsi on erittäin paljon edellä paperilla? Tällä hetkellä sitä on, ehkä tulevaisuudessakin vaikea ennustaa, mutta noilla suomalaisilla nuorilla on ihan aikuisten oikeasti todella kova potentiaali.

Pointti onkin siinä, että itse näen noi suomalaisten pelaajien mahdolliset potentiaalit ainakin pari pykälää alempana kuin teikäläinen. Lisäksi todennäköisyys, että kaikki noista nuorista pelaajistamme saavuttaisivat sen potentiaalinsa on aika pieni.

Minä kun vertailen Suomen ja Ruotsin depth chartia niin näen järisyttävän suuren eron. Ja vaikka kuinka yrittäisin ajatella niin, että kaikki Puljujärvestä Granlundiin nousisivat aivan sinne potentiaalinsa äärirajoille ja samalla ajattelen, että kaikki ruotsalaiset lupaukset bustaisivat jokainen niin näkisin silti selvän eron Ruotsin hyväksi.

Se, että emme mielestäni pärjää Ruotsille on aika yhdentekevää. Tärkeintä on, että se pahin alamäki suomalaisessa jääkiekkoilussa ja juniorituotannossa näyttäisi olevan takana päin. Kuitenkin se että meillä oli pitkä putki, jossa niitä lupauksia ei tullut näkyy valitettavasti siinä että nykyisin jokaista vähänkin lahjakasta pelaajaa hehkutetaan surutta ja harmittavan usein ne hehkutukset ja sitä kautta odotukset lähtevät täysin käsistä. Mikä on epäreiluinta juuri sitä nuorta pelaajaa kohtaan, joka ei välttämättä osaa käsitellä sitä hehkutusta ja alkaa luulla itsestään liikoja. Moni lupauksistamme on lähtenyt puutteellisen tiedoin sinne Pohjois-Amerikkaan viime vuosina ja se on näkynyt yllättävänkin isoina hankaluuksina.
 
Jotta tähän viimeisimpään väittelyyn saataisiin ripaus konkretiaa, pyytäisinkin nimimerkkejä @Ck ja @Steegil laittamaan oman hahmotelmansa Ruotsin joukkueesta olympialaisiin 2018. Siten pääsisimme vertailemaan miten suuri se ero on ja kumman hyväksi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pointti onkin siinä, että itse näen noi suomalaisten pelaajien mahdolliset potentiaalit ainakin pari pykälää alempana kuin teikäläinen. Lisäksi todennäköisyys, että kaikki noista nuorista pelaajistamme saavuttaisivat sen potentiaalinsa on aika pieni.

Minä kun vertailen Suomen ja Ruotsin depth chartia niin näen järisyttävän suuren eron. Ja vaikka kuinka yrittäisin ajatella niin, että kaikki Puljujärvestä Granlundiin nousisivat aivan sinne potentiaalinsa äärirajoille ja samalla ajattelen, että kaikki ruotsalaiset lupaukset bustaisivat jokainen niin näkisin silti selvän eron Ruotsin hyväksi.

Osaatko jo veikata tässä vaiheessa kuka noista mainitsemistani ei saavuta potentiaaliaan ja kuka saavuttaa? Kuka pelaaja eroaa- ja kuinka paljon potentiaaliltaan pisteissä minun ajattelusta siihen mitä sinä ajattelet? Nyt siis unohdetaan pisteiden valossa NHL:n huonosti mennyt viime kausi pois tai jos se otetaan mukaan, niin silloin itsekin tiputan noita oletettuja tulevaisuuden pistemääriä, jotka ovat mielestäni lähellä ihan järkevää ajatusta heidän tulevaisuudestaan, kuten aikaisemminkin sanoin.

Tällä hetkellä Ruotsi on valovuoden päässä, mutta ei välttämättä enää 2,5 vuoden päästä. Siksi sanoin, että Suomella on yhtähyvä tai vähän huonompi joukkue paperilla 2,5 vuoden päästä Olympialaisissa, jos kaikki vaan ovat terveinä. Meillä ei tietenkään ole yhtä vahvaa pelaajisto laajuudeltaan kuin Ruotsilla, mutta tätä en tosin väittänytkään.

Sinä sensijaan olet sitä mieltä, että jos pelaajamme tavoittavat tuon potentiaalin, jonka itse heille arvioin ja vanhukset pitävät tasonsa, niin väität, että Suomi on paperilla huomattavasti heikompi kuin Ruotsi? Arvioni pelaajien potentiaalista ei tietenkään sinulle käy, niin laita omasi, mutta muista, että harvoin pelaajat joita varataan top5 tai top10 floppaavat ja monet heistä kovalla prosentilla on ihan tähtiä. Moni suomalaisjunnu on noussut huomattavasti potentiaalinsa puolesta siitä missä heidät varattiin (mm. Määttä, Teräväinen, Pulkkinen, Vatanen, Linbohm, Jokipakka, Lindell) ja odotukset heidän suhteen parantuneet huomattavasti. Vaikka tämä asia oli toisinpäin suomalaispelaajien osalta monia vuosia, niin en näe mitään syytä miksi kukaan heistä floppaisi varmasti, Armia on aika lähellä sitä, mutta siksi hän joukkueestani puuttuukin.

Jotta tähän viimeisimpään väittelyyn saataisiin ripaus konkretiaa, pyytäisinkin nimimerkkejä @Ck ja @Steegil laittamaan oman hahmotelmansa Ruotsin joukkueesta olympialaisiin 2018. Siten pääsisimme vertailemaan miten suuri se ero on ja kumman hyväksi.

En tunne ruotsalaispelaajia tarpeeksi, enkä ole heitä seurannut niin paljon, joten heitän tähän tekstiviesti scouttaamalla pelaajat. Tästä ei kannata suuttua ja joku osaavampi voi koota paremman oloisen joukkueen jos haluaa. Saattaa unohtua myös joku pelaaja kokoonpanosta.

Tässä Ruotsi 2018:

Henrik Zetterberg - Nicklas Bäckström - Filip Forsberg
Daniel Sedin - Henrik Sedin - Gabriel Landeskog
Alexander Steen - Mika Zibanejad - Loui Eriksson
Gustav Nyquist - Carl Söderberg - Patrick Hörnqvist

Erik Karlsson - Niklas Kronwall
Victor Hedman - John Klinberg
Hampus Lindholm - Oliver Ekman-Larsson


Henrik Lundqvist
Eddie Läck

Eli vain yksi jengi voidaan valita kisoihin, ei sitä kuinka laaja pelaajisto Ruotsilla on, eli ne muut pitää unohtaa ja valita paras jengi. Tällä hetkellä, kuten olen sanonut, ruotsalaiset ovat valovuoden edessä sekä pelaaajat paljon nimekkäämpiä ja kokeneempia kuin Suomella, mutta ei saa antaa sen hämätä, jos ajatellaan ihan vain potentiaalia ja mihin pelaajat kykenevät. Sitten, Sedinit sekä Zetterber ovat tuolloin jo 37 vuotiaita ja voivat olla hyvinkin jo kilometritehtaalla tai pistemäärät syöksykierteessä. Suomen kokeet pelaajat eivät ole yhtä iäkkäitä (jos ei tosin yhtähyviä pelaajiakaan).

Kuten jo aikaisemmin sanoin, mielestäni jos joukkueeseen valitsemani pelaajat saavuttavat potentiaalinsa tai ovat tuolloin lähellä sitä sekä ikämiehet eivät ole vielä kulahtaneet, niin emme häviä Ruotsille paljoa paperilla. Eniten ehkä hävitään pakkiosastolla, mutta jos Ruotsin vielä iäkkäämmät ikämiehet laittavat jo luistimiaan naulakkoon, niin hyökkäys voi meillä olla jopa parempi tai samaa tasoa. Maalivahdeissa on ihan tasapäiset ukot laittaa molemmilla.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Nyt täytyy kompata täällä Ck:ta. Kun valitaan yksi joukkue Suomen joukkue tulee olemaan yllättävän kova. Suomen onni on se, että Joukkueeseen on kasvamassa yhden joukkueellisen verran kovia pelaajia, ja viellä pelaajien profiilit ovat sopivasti erilaisia, että saadaan jokainen joukkueen rooli täytettyä kovalla pelaajalla. Etenkin kun nyt viellä näyttää siltä, että sieltä on tulossa näitä maalintekijöitä, sekä myöskin kookaampia pelaajia mukaan.

Suomeltä löytyy varmasti aivan riittävästi materiaalia pistää kovaa jengiä kasaan. Oma ennusteeni menee näin. Löytyy omassa roolissaan maailmanluokan kokonaisvaltainen sentteri Barkov, löytyy maailmanluokan ylivoiman pyrittäjä Teräväinen, löytyy maailmanluokan ylivoima pakki Vatanen, löytyy maailman luokan top5 maalivahti Rask tai Rinne. Maailmanluokan maalintekijöistä ehkä on suurin kysymerkki, sekä maailmanluokan yleispuolustajasta, mutta sinnekkin on kavereita tyrkyllä että eiköhän ainakin toinen osato saada täytettyä aivan kansainvälisen luokan talentilla.

Suomen kakkos joukkue ottaisi varmasti turpaan Ruotsin kakkos joukkueelta 10-0, mutta ykkös jouukueiden vertailussa ero on sen verran pieni, että uskoisin Ruotsin olevan aivan hyvin lyötävissä, hyvän valmennuksen, sekä joukkuepelin turvin. Ruotsin kärki tuohon aikaan ei ole merkittävästi parempaa kun puolustuksessa selvästi, ja sielläkin Suomen suurin ongelma on laajuuden kanssa.
 
En tunne ruotsalaispelaajia tarpeeksi, enkä ole heitä seurannut niin paljon, joten heitän tähän tekstiviesti scouttaamalla pelaajat. Tästä ei kannata suuttua ja joku osaavampi voi koota paremman oloisen joukkueen jos haluaa. Saattaa unohtua myös joku pelaaja kokoonpanosta.

Tässä Ruotsi 2018:

Henrik Zetterberg (37) - Nicklas Bäckström (30) - Filip Forsberg (23)
Daniel Sedin (37) - Henrik Sedin (37) - Gabriel Landeskog (25)
Alexander Steen (33) - Mika Zibanejad (24) - Loui Eriksson (32)
Gustav Nyquist (28) - Carl Söderberg (32) - Patrick Hörnqvist (31)

Erik Karlsson (27) - Niklas Kronwall (37)
Victor Hedman (27) - John Klinberg (25)
Hampus Lindholm (24) - Oliver Ekman-Larsson (26)


Henrik Lundqvist (35)
Eddie Läck (30)

Kiitos tästä. Tämä oli hyvä hahmotelma tähän vireillä olevan keskustelun pohjaksi. Otin oikeuden omiin käsiin ja lisäsin tuohon hahmotelmaasi pelaajien iät 2018 kisojen aikaan. Se antaa vielä paremmin osviittaa Ruotsin joukkueen rakenteesta. Odotan myös Steegilin omaa versiota tänne. Kuitenkin pohdinta Ruotsin joukkueesta kuuluu ehdottomasti tämän otsikon alle. Ei vain vertailtaessa Suomen joukkueeseen vaan ylipäätään.

Onhan tuo Ruotsin joukkue kova, ei siitä ole epäilystäkään. En ole joukkueesta täysin samaa mieltä, mutta hyvää suuntaa tuo kuitenkin antaa. Noiden ym. nimien lisäksi tarjolla voisi olla hyökkääjistä esimerkiksi Marcus Johansson, Jakob Silfverberg, Carl Hagelin, Elias Lindholm, Patrik Berglund, Mikael Backlund, Marcus Krüger, Victor Rask, Alexander Wennberg, Andre Burakowsky tai puolustajista Alexander Edler, Niklas Hjalmarsson, Adam Larsson, Jonas Brodin, Oscar Klefbom ja molareista vaikkapa Robin Lehner. Noiden lisäksi tietysti vielä ne lukuisat huippulupaukset, joille ei vielä ole NHL-ura auennut, mutta 2018 talveen mennessä voivat hyvinkin olla jo isoja nimiä kuten Nylander, Kempe, Eriksson Ek tai kumppanit.

Nimenomaan laajuudessa Ruotsi pesee selkeästi Suomen nyt tällä hetkellä ja myös vuonna 2018, mutta kuten Ck hyvin tuossa asiaa sivusi, niin laajuutta ei näissä mitata vaan sitä parasta n. 25 yksilön muodostamaa joukkuetta. Ja siihen päälle muut tärkeät tekijät kuten valmennus.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kiitoksia. Hyvää tekstiä @Artturenos ja @Mängimies .

Tosiaan, Suomen 2 joukkue häviäisi Ruotsin vastaavalle ehkä sen 10-0, niin kova Ruotsi on laajuudeltaan. Silti paperilla jos kaikki tai edes osa noista nuorista breikkaa varsinkin sinne tähtistatuksen lähelle, niin emme häviä paperilla juurikaan.

Tuo, että Suomella on todennäköisesti erittäin kova joukkue paperilla on hienoa ja varsinkin kun Suomi on aina kova lähes kaikissa kisoissa ja vielä joukkueilla jotka ovat paperilla huomattavasti surkeampia kuin osa vastustajista ja silti Suomi on lähtenyt otteluista voittajana mm. 2011 joukkue.

Kun olen tässä jo montapäivää katsonut statistiikkaa liittyen drafteihin, niin top 10:ssä ja varsinkaan top3-top5:ssä on hyvin pieni floppivaara. Vielä kun nykyään ja kokoajan scouttaus kehittyy, niin harvemmin ja harvemmin tulee huteja.

Meillä ei tuollaista laajuutta tosiaan ole mitä Ruotsilla. Silti on muutamia pelaajia, jotka saattaa myöskin breikata ja ängetä tuohon joukkueeseen kuten Artturi Lehkonen (aika pahaa hiipumista siitä mitä sai aikaan nuorempana, ensikausi näyttää suuunnan), Joel Armia (ikävä kyllä, todennäköinen floppi vaikka itsellä oli häneen kova usko) sekä Kasperi Kapanen (Hyvät näytöt ja kokoajan mennyt eteenpäin, viime kauden lyhyt stintti AHL:ssä meni hyvin ja Toronton joukkueessa voi olla hyvä sauma lähivuosina). Näistä pelaajista vaikka jotain näyttöjä on ja on varattu suhteellisen korkealla, en uskalla veikata vielä yhtään mitään, mutta nuoret jotka laitoin tuohon Suomen jengiin, niin mielestäni floppivaara heillä on pieni ja nyt vaan pitää katsoa kuinka korkealla se katto oikein onkaan.

En tosiaan tiedä tarkkaa prosenttilukua sille kuinka hyvin pelaajat breikkaa mistäkin paikalta, kuitenkin se menee varmaan jotenkin top1, top2, top3, top5, top10, top15, top25, top30, 2 kierroksella varatut, 3kierroksella varatut jne. eli mitä pienemmällä numerolla varattu, niin sitä pienempi mahdollisuus floppaamiseen. Lisäksi Määttä kuuluu tällä hetkellä omasta mielestäni oman ikäluokkansa top5, kuten myös Teräväinen (nauraa saa, nauru pidentää ikää) ja tämä on vaan minun mielipide, lisäksi Vatanen menee varmaankin (en nyt jaksa vilaista kuinka hyvin tuossa draftissa on pärjätty) myös top 10 omassa draftissaan. Myös Hongan näytöt ovat hyvät ja ehkä ei ihan vielä top10:ssä, mutta lähellä omassa ikäluokassaan.

Oli miten oli, harvoin 4 kierroksen jälkeen löytyy huippupelaajia, hyvä jos edes NHL runkopelaajia vuosiksi eteenpän, tämä siis yllätti minutkin ihan täysin ja nyt ainakin Vatanen, Jokipakka, Lindbohm sekä Pulkkinen on kovaa vauhtia punkeamassa NHL runkopeaaljiksi, Vatanen jopa tähdeksi. Jos Pulkkinen saa tuon jäätävän maalintekopyssynsä toimimaan myös NHL tasolla, niin tähtipelaaja tulee hänestäkin, muussa tapauksessa uskon parinvuoden päästä hänen pelaavan KHL:ssä.

Meillä on ollut monta nuorta huipputasokasta pelaajaa tässä viimevuosina, eikä sille näy loppua. Puljujärvi sekä Laine (myös Juolevi) ovat ikäluokkansa ihan kärkeä ja aivan monsterimaisen isoja yli 190cm/100kg (en ole ihan varma oliko Pulju jo noin painava, mutta Laine ainakin), noin nuoret jätkät, huh huh? Pulju on aivan jäätävä, en näe mitään heikkouksia hänellä vaan joka osa alueella todella vahva ja yleensä noin iso pelaaja ei pysty vastaavaan mihin Pulju pystyy, ei voi kuin ihailla jätkän osaamista. Pulju on rankattu pääsääntöisesti kolmanneksi omassa draftissaan, yhden listan näin missä oli kakkonen. Laine sensijaan on aika huono luistelija (toivottavasti johtuu vaan pituuskasvusta ja tällä kaudella luistelu pelaa), mutta ilman hyvää luisteluakin, napsii maaleja ihan järkyttävällä tahdilla. Kaverilla on Teemu Selänteen maalinteko osaaminen, -tarkkuus sekä laukaus ja jos puheisiin on uskominen, niin Olli Jokisen ylimielinen pää. Laine ei ole kokonaisvaltainen, mutta noin kova osaaminen maalinteossa, todella kova ja tarkka laukaus, niin häntäkin on povattu top10, mutta yleisemmin top15, johon itsekin vielä tässä vaiheessa hänet laitan.

Nyt Puljulle sekä Laineelle jäätävä kausi liigassa alle, kovat pisteet ja miksei mestaruuskiin U20 sekä U18 kisoista, niin heidät molemmat varataan siellä ihan kärjessä, toivottavasti myös loukkaantumiset pysyvät kaukana. Molemmat ovat myös ensikauden jälkeen ainakin fyysisesti täysin valmiita aloittamaan NHL:ssä heti varauksen jälkeen ja jos pääsevät pelaamaan mielellään vähintään 2 kentässä siellä, niin hienoa.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tässä Ruotsi 2018:

Henrik Zetterberg - Nicklas Bäckström - Filip Forsberg
Daniel Sedin - Henrik Sedin - Gabriel Landeskog
Alexander Steen - Mika Zibanejad - Loui Eriksson
Gustav Nyquist - Carl Söderberg - Patrick Hörnqvist

Erik Karlsson - Niklas Kronwall
Victor Hedman - John Klinberg
Hampus Lindholm - Oliver Ekman-Larsson


Henrik Lundqvist
Eddie Läck

.

Tähän hahmotelmaan voisi lisätä William Nylanderin, joka on muistaakseni pelannut hyvin AHL:n puolella, ja muutenkin kehitys on ollut noisujohteista. Pakisto voi mielestäni tuolloin olla Ruotsilla jopa Kanadaa parempi. Noiden yllä mainittujen nimiem lisäksi tarjolla on Adam Larssonia, Jonas Brodinia, Robert Häggiä ja kenties jopa Adam Thilanderia, josta on spekuloitu varaustilaisuuden 2017 top 5 -varausta. On siinä länsinaapurilla varaa valita..
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tämmöisen kokoonpanon sain pienen sumplimisen jälkeen.

Steen - Bäckström - Landeskog
Zetterberg - Forsberg - Hörnqvist
Nyquist - Zibanejad - Johansson
Hagelin - Rakell - Silfverberg
Söderberg

Ekman-Larsson - Karlsson
Hedman - Stralman
Lindholm - Kronwall
Brodin, Larsson

Lundqvist
Lehner

Kaikista vanhimmat papat jätin pois, koska en usko kaksosten enää olevan riittävän kovalla tasolla. Mahdollisia nykyisiä ja tulevia tutkapareja sijoittelin samoihin ketjuihin.

Puolustus on ihan naurettavan kova, koska siinä pelaa neljä joka vuotista norris-ehdokasta, kun kisat pelataan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hyvännäköinen tiimi. Itse laitoin vielä Sedinin siskokset mukaan kun joku olisi varmaan avautunut, että miksi ei heitä ole listattu, tosin ehkä heidän paikkansa on tuolloin jo 3. kentässä jos pystyvät pitämään hyvää peliä yllä. Tuo pakisto kyllä tosiaan on kovaa kamaa, ei voi muuta sanoa. Silti jos Määtän, Ristolaisen ja Vatasen ura jatkuu nousu kiidossa, niin mielestäni ihan hyvin pystytään mätsäämään tuon pakiston kanssa. Määtällä ja Ristolaisella on potentiaalia Norrikseen asti ja ura on noususuunnassa sekä molemmat vasta parikymppisiä. Vatanen sen sijaan voi hyvinkin kasvaa NHL:n parhaimmistoon YV speasialistina Rafalskin tapaan, kuten myös Honka. Lindellista, Pokasta, Jokipakasta ja Lindbohmista ei voi vielä sanoa paljoakaan, mutta Lindellillä kovat näytöt viimekauden liigasta ja MM-kisoista, Jokipakasta ja Lindbohmista toivon hyvään kiekolliseen peliin (siis avaukset yms. ei ylivoima) pystyviä ja AV specialisteja Stay-At-Home puolustajia. Pokka sama homma kuin Jokipakka ja Lindbohm, mutta hänestä voi tulla ihan hyvin myös 1 tai 2 YV:ssä pelaava puolustaja. Kovat on odotukset, mutta ihan näyttöjen pohjalta, eli ei pelkkää mutuilua.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Vielä sen verran, että Honka oli koko AHL:n toiseksi paras alle 22 vuotias puolustaja edellä ainoastaan Connor Carrick ja paras alle 20 vuotias. Tosin pelasi vain reilu 60 ottelua, joten täysi kausi olisi ehkä voinut nostaa hänet jopa ykköseksi, mutta Carrickilla oli niin hyvät pisteet, että ehkei kuitenkaan. Ville Pokka taasen kolmanneksi paras alle 22 vuotias pisteissä. Hänelläkin otteluita pikkusen vajaa 70kpl. Eli aika hemmetin kova suoritus kun molemmat vielä tulokkaita. Näen molemmilla hienon tulevaisuuden ja Pokka on samanlainen oman pään guru kuin Kukkonen, mutta huomattavasti taitavampi hyökkäyspäässä. Vielä kun Chicago joutuu kamppailemaan palkkakaton kanssa, niin siellä näkyy selkeä Pokan mentävä aukko kokoonpanossa, viimeistään vuoden päästä.
 

Zinetula

Jäsen
Ovechkin on aukaissut jälleen sanallisen arkkunsa eli hänen mukaansa "minä ja muutkin pelaajat osallistumme takuulla sinne (vuoden 2018 olympialaisiin). Toivon tietysti, että osapuolet pääsevät vielä sopimukseen asiasta."

Tämä lisää taas kummasti haluja päästää pelaajat olympialaisiin aivan kuten kävi edellisillä kerroilla. Tuskin NHL haluaa, että kieltämisen jälkeen heidän yli kävellään. Enpä myöskään oikein usko, että alkaisivat laittamaan sanktioita Ovyä tai muita superstaroja kohtaan, siinä saattaisi velivenäläisillä mennä pelihalut seuraa kohtaan. Linkki vie Ylen juttuun aiheesta.

Ovetshkin ei odottele NHL:n päätöstä - "Pelaan takuulla vuoden 2018 olympialaisissa" | Yle Urheilu | yle.fi
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Mikä muuten tuo Ruotsin maalivahtitilanne on tulevaisuutta ajatellen? Itse en ole hirveästi seurannut kun aina Lunkka vedetään kehiin joka tapauksessa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mikä muuten tuo Ruotsin maalivahtitilanne on tulevaisuutta ajatellen? Itse en ole hirveästi seurannut kun aina Lunkka vedetään kehiin joka tapauksessa.

Itselläni on aika kovat odotukset Robin Lehnerin osalta. 24-vuotias kassari pelaa ensi kaudella Buffalossa, jossa hän saanee todellisen mahdollisuuden näyttää taitonsa. En todellakaan ole mikään maalivahtipelin expertti, mutta näen Lehnerissä paljon potentiaalia. Toki Lundqvist on Lundqvist, saman tasoista veskaria en ihan heti löydä Ruotsille tähän hätään, mutta se voi vain johtua siitä, että Lundqvist on niin hemmetin kova maalivahti.
 
Viimeksi muokattu:

Batigoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Tämmöisen kokoonpanon sain pienen sumplimisen jälkeen.

Steen - Bäckström - Landeskog
Zetterberg - Forsberg - Hörnqvist
Nyquist - Zibanejad - Johansson
Hagelin - Rakell - Silfverberg
Söderberg

Ekman-Larsson - Karlsson
Hedman - Stralman
Lindholm - Kronwall
Brodin, Larsson

Lundqvist
Lehner

Kaikista vanhimmat papat jätin pois, koska en usko kaksosten enää olevan riittävän kovalla tasolla. Mahdollisia nykyisiä ja tulevia tutkapareja sijoittelin samoihin ketjuihin.

Puolustus on ihan naurettavan kova, koska siinä pelaa neljä joka vuotista norris-ehdokasta, kun kisat pelataan.

Niklas Hjalmarssonin nostan vielä pakkikeskusteluun mukaan. Oli huikea menneenä keväänä.
 

Ränse

Jäsen
Jos ei meidän superlaiturilupaukset breikkaile kovinkaan nopeasti, meillä on kyllä todellinen laituriongelma käsillämme 2018 joukkueessa. Ennen isoin kompastuskivi, heikko pakisto on onneksi paremmissa kantimissa tulevaisuudessa. Maalintekijöitä huutaa kuten aina. Edellisellä sivulla joku jopa rinnasti rosteriamme Ruotsin vastaavaan, eihän se nyt ole parhaimmassakaan tapauksessa lähelläkään sitä vielä 2018. Ok, jos kaikki ruotsalaislupaukset floppaavat ja meidän vastaavat breikkaavat 100%, Ruotsin papat lopettavat aikaisemmin kuin odotettua ja pari uran katkaisevaa loukkaantumista niin Suomi voi olla kohtuu lähellä mutta utopiaa se on muuten. Toki pelkällä rosterilla näitä ei koskaan voiteta ja Suomi voi silti olla parempi kuin Ruotsi, mutta pelaajamateriaali ei ole kyllä lähelläkään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niklas Hjalmarssonin nostan vielä pakkikeskusteluun mukaan. Oli huikea menneenä keväänä.

Voisi olla juurikin:

OEL - Karlsson
Hedman -Strålman
Kronwall - Hjalmarsson

Hedman-Strålman olisi puolustava vaikeimpia minuutteja pelaava kärkipari, OEL-Karlsson luonnolllisesti hyökkäyspään ykköspari ja Kronwall-Hjalmarsson olisi hyvä hybridi pelaamaan kakkosminuutteja molemmissa päissä. Kronwall tuo pariin offensiivisuuden, kun taas Hjalmarsson on selkeä puolustava upgrade Kronwallin nykyiseen pakkipariin Ericssoniin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös