Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 239 100
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Flinck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuliko erkulla mieleen että kaikissa noissa mainitsemissasi lajeissa mm-kisatkin järjestetään neljän vuoden välein? Oikeasti ja vakaasti uskon että jokakeväinen mm-höntsä syö mielenkiintoa lähteä. En tiedä vaikuttaako olympialaisiin mutta ainakin ihan varmasti mm-kisoihin. En sano että Bergenheim olisi jättäytynyt pois koska ei huvita, uskon vakaasti hänen omiin sanoihinsa kunhan toisin todistetaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Ihan turhaa vääntöä mielestäni tämä Bergenheim vs. Salminen -keskustelu. Salminen on käsittääkseni koko KHL:n pistepörssissä sijalla 6 tällä hetkellä ja esiintynyt myös EHT:llä edukseen. Lisäksi istuu pelaajaprofiililtaan isoon kaukaloon huomattavasti paremmin kuin Bergenheim. Loukkaantumisille ja kieltäytymisille ei mahda mitään ja tässä tilassa Salminen oli kevyesti parasta mitä oli saatavilla.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuliko erkulla mieleen että kaikissa noissa mainitsemissasi lajeissa mm-kisatkin järjestetään neljän vuoden välein?

No shit. Mutta olympialaiset lätkässä on hyvinkin vertailukelpoiset näiden muiden lajien MM-kisoihin. Epäilen, että ensi syksynä kukaan suomalainen lentopalloilija tai koripalloilija ei tee sakuja tai bergenheimejä eli säästele voimiaan seurajoukkuetta varten ja kieltäydy siksi maansa edustamisesta. Epäilen myös, että Jari Litmanen tai Sami Hyypiä ei olisi koskaan kieltäytynyt arvokisaedustuksesta, jotta voi säästellä voimiaan Liverpoolin tai Ajaxin tarpeita varten.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Epäilen myös, että Jari Litmanen tai Sami Hyypiä ei olisi koskaan kieltäytynyt arvokisaedustuksesta, jotta voi säästellä voimiaan Liverpoolin tai Ajaxin tarpeita varten.
Pelattiinkos Litmasen tai Hyypiän maajoukkuevuosina niitä arvokisoja kesken Liverpoolin tai Ajaxin pelikauden? Kas, siinäpä pulma.
 

Flinck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No shit. Mutta olympialaiset lätkässä on hyvinkin vertailukelpoiset näiden muiden lajien MM-kisoihin. Epäilen, että ensi syksynä kukaan suomalainen lentopalloilija tai koripalloilija ei tee sakuja tai bergenheimejä eli säästele voimiaan seurajoukkuetta varten ja kieltäydy siksi maansa edustamisesta. Epäilen myös, että Jari Litmanen tai Sami Hyypiä ei olisi koskaan kieltäytynyt arvokisaedustuksesta, jotta voi säästellä voimiaan Liverpoolin tai Ajaxin tarpeita varten.

Marginaalilajin haittoja? En tiedä, mielenkiintoista pohdittavaa silti. Onhan lentopallo, koris ja futis maailmalla niin paljon isompia juttuja.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pelattiinkos Litmasen tai Hyypiän maajoukkuevuosina niitä arvokisoja kesken Liverpoolin tai Ajaxin pelikauden? Kas, siinäpä pulma.

Ei. Mutta eittäömättä arvokisaedustuksella olisi ollut heikentävä vaikutus seuraavaan kauteen valmistautumista ajatellen. Viime kädessähän tässä on kokonaan kyse siitä mikä on maajoukkueen asema pelaajien silmissä ylipäätään ja myöskin suhteessa seurajoukkueeseen. Sami Hyypiä on julkisesti sanonut, että pelaaminen Suomi-paidassa arvokisoissa olisi ollut hänelle isompi juttu kuin Mestareiden Liigan voitto. Minusta näin isänmaallisena miehenä tuollainen ajattelutapa on hyvin kunnioitettava. Suurimmilla jääkiekkotähdillämme tuntuu noin keskimäärin olevan tyystin erilainen arvomaailma.
 
Pelattiinkos Litmasen tai Hyypiän maajoukkuevuosina niitä arvokisoja kesken Liverpoolin tai Ajaxin pelikauden? Kas, siinäpä pulma.

Mutta kato eihän se vaikuta mitenkään, erku tietää kuitenkin meitä paremmin asioiden laidan.

-----------------------

Kieltäytymisistä voi olla montaa mieltä, itse kuitenkin lähden siitä, että silloin kun kyse ei ole valmentajan valinnoista vaan pelaajien omista valinnoista, niin on ihan turha itkeä.

Jos kieltäytymisten syynä kuitenkin olisi esim valmennus tai maajoukkueen johto, niin siinä kohtaa pitäisi ehkä tarkastella asiaa tarkemmin.
 
Tämä nyt vain vaikuttaa siltä, että varsinaista asiaa sulla ei koskaan aiheeseen ole, mutta länkytät täällä silti. Ollaanhan me sankareita kaikki.
Päinvastoin. Niputin oleellisen yhteen. Fani-poikien sokea usko messiaaseensa vs. kirjoittajat, jotka epäilevät messiaan täydellisyyttä.

Mielestäni vertaus on täysin validi, eikä Bergenheimin vaivat estä häntä pelaamasta uransa parasta lätkää. Ilmeisesti olet eri mieltä, joten saanen kysyä miksi se estäisi?
Olen eri mieltä. Vamman laatu, vakavuus sekä vaikutus urheilulajissa tai sen muodossa tekevät sen, että yhtäsuuruus-merkkiä ei voi perustellusti vetää. Liikaa muuttujia.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Olen erkun kanssa samaa mieltä ja itseasiassa sama juttu tuli mieleen. Mutta kyllähän futiksenkin puolella on majusta kieltäytyneitä pelaajia joita olisi siellä kipeästi tarvittu, esim Jääskeläinen ja Niemi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli juuri lainaamassasi IS:n artikkelissa Bergenheim toteaa jo ilmoittaneensa Erkalle, että ei ole käytössä olympialaisissa. Siitä huolimatta ihmettelet, miksi hän on ollut varamiehenä ja ei ole ilmoittanut Erkalle "heti", kuten Saku Koivu teki. Mikä vitun logiikka?

Ilmeisesti Bergenheimin pitäisi olla jo mainostetun sankarin (c Toejoen Veikko) lisäksi jonkin sortin meedio. Eihän sitä jumalauta saa vanhat vaivat alkaa vaivaamaan kesken kaiken, jos on jo varamieheksi lupauduttu.

Minusta on erikoinen yhteensattuma, että isojen leikkausten kuntoutustarve syntyy pian sen jälkeen kun Bergenheim jäi ulos alkuperäisestä olympiajoukkueesta. Tämä on totta kai mahdollista, mutta minä epäilen tätä.

Westerlund naulattiin seinää kahteen kertaan, joukkueen julkistamisen yhteydessä ja nyt. Toivottavasti nämä naulaajat pystyvät nyt myötämään, että hän oli oikeassa kun ei valinnut keskenkuntoista Bergenheimiä joukkueeseen.
 
Missään vaiheessa en kai ole väittänytkään, että lätkän MM-kisat olisi vertailukelpoiset futiksen, lentiksen tai koriksen MM-kisoihin. Mutta jos Suomi saa futiksessa helmikuun merkityksettömään harjoitushöntsään Israeliin käytännössä parhaan mahdollisen kokoonpanon, niin en tosiaankaan ymmärrä, miksi jääkiekossa ei siihen vuoden kohokohtaankaan saada nykyään juuri ketään parhaita pelaajia. Väkisin alkaa pohtimaan, että futispelaajien ylpeys ja halu edustaa maataan on ihan eri tasolla, kun taas lätkäpelaajien halu on kadonnut jonnekin viiden tähden hotellien, tiukkien homimimmien ja luksusjahtien taakse.

Noi lätkän mm-kisat on verrannollinen Suomen futismaajoukkueen harkkaturnaukseen talvisin jossain lämmössä missä on pitkälti veikkausliigapelaajia. Näillä muilla harkkapeleillä on selkeä tarkoitus, niitä harvoja kertoja kun joukkue on koossa kaikesta tärkeimpiä eli karsintoja silmällä pitäen. Miksei muunkaan maalaisia huippupelaajia kiinnosta toi sun "vuoden kohokohta"?

Noin muuten en muista muita pelikuntoisia kieltäytyjiä olympialalaisista kuin Bergenheim, Koivu ja Kiprusoff. Saa täydentää.

Sami Hyypiä on julkisesti sanonut, että pelaaminen Suomi-paidassa arvokisoissa olisi ollut hänelle isompi juttu kuin Mestareiden Liigan voitto. Minusta näin isänmaallisena miehenä tuollainen ajattelutapa on hyvin kunnioitettava. Suurimmilla jääkiekkotähdillämme tuntuu noin keskimäärin olevan tyystin erilainen arvomaailma.

Voiko olla näin? Ehkä se muuttuu lätkäpelaajienkin silmissä samanlaiseksi kun hyytyvät vuodesta toiseen karsintoihin.
 

Kange

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Yzerplan
Kontiola siis MTV:n mukaan harjoitellut laitapelaamista ketjulla Kontiola-Lehterä-Aaltonen. Jos peli tässä, näkisin tämän ketjun mielelläni kokeilussa ekoissa peleissä. Immonen ja Salminen luultavasti nähdään samassa ketjussa. Laidalle laittaisin Komarovin tai Granlundin riippuen ihan mitä kaksikko tarvii täytteekseen, en ole seurannut KHL:ää kovin tarkasti ja pelaajatietous vähän heikompaa.
Ruutu, Granlund ja Korpikoski täydentävät OJ+JJ ja Barkov+Selänne -ketjuja, pitää kokeilla kuka sopii paremmin mihinkin. Granlund luultavasti pelaa laidassa kävi mitä kävi, joten sentterit olisivat näin ollen OJ-Barkov-Lehterä/Kontiola-Immonen. Vaikea sanoa mitkä ovat lopulliset ketjukoostumukset. Luultavasti kaikki NHL-miehet ovat pelaavassa kokoonpanossa Ruutua myöten.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Aika rajua jos ykkösketju kootaan miehistä jotka eivät NHL:ssä osoita mitään selviytymisen merkkejä ilman hyviä ketjukavereita, tietysti pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan on vähän etua kaukalosta mutta väitän että tuolla ketjulla ei tehdä pistettäkään 5 kovinta maata vastaan. Barkov on aivan selkeä ykköshyökkääjä koska NHL:ssä ajoittain vetää koko joukkuetta perässä. Sanoisin myös että Lehterän täytyy olla pelaavien senttereiden joukossa.

Mitä Bergenheimiin tulee niin toivottavasti ei koskaan pelaa maajoukkueessa kun ei kerran ensin Erkille kelvannut. Tässä linkki nhl.comiin josta mr.Velekin voi todeta ketjujensa olevan idioottimaisia kun käy tarkastamassa kiekonriistotilastot.2013-2014 - Regular Season - All Skaters - FIN - Real-time Stats - Points - NHL.com - Stats

Ihmettelinkin jo mihin tämän keskustelupalstan paskin trolli on hävinnyt. Hienoa nähdä, että mies elää, hengittää ja voi hyvin! Oli jo ihan ikävä.

Viitsisitkö vielä kaivaa kaikkien edellämainittujen pelaajien corsit analyysisi tueksi? Sieltä se totuus löytyy.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Näin. Optimistien täytyy jo ylittää järjen rajat yrittäessään sorvata tulevista kisoista jotain Suomen kannalta mieluista. Perseeseen meni nämä kisat. Koivun ja Filppulan menetystä ei mitata tehopisteillä, vaan joukkueen sisäisellä johtajuudella. Kumpikin olivat pelaajia parhaassa iässään ja heillä oli nykyjoukkueen kannalta tarpeeksi isot meriitit johtamiseen. Nyt niitä pelillisiä johtajia ei juuri ole.

Toki joukkueen menestysidea pohjautui muutenkin Raskin superpeleihin eli aika tavalla samalla konseptilla kuin taannoiset U20-kisatkin. Mutta sielläkin oli sentään pari ratkaisijaa, joista toinen tuli täysin puskista. Suomi on tietenkin siinä onnellisessa asemassa, että supertähdet puuttuvat ja tähdetkin. Parhaatkin ovat vain rivipelaajia NHL:ssä, vaikka sitten pari tulevaa superia joukkueessa onkin. Eli periaatteessa optimisti voi uskoa vaikka mihin: rohkea veikkaukseni on, että kisoista tulee jossittelijoiden kultakaivos, luultavasti Suomi pyörittää duracelpupuillaan pelejä näyttävästi ja vain maalit puuttuvat. Silloin on aina helppoa väittää, että ne tolpat olivat meitä vastaan kuten kaikki muukin.

Bergenheimin tilanne on jopa ilman faktoja (joita ei koskaan saada tässä maailmassa) aika selkeä. Asenne on kaverilla selvä, pitäkää tunkkinne. Kun en kelpaa ensiluokassa kisoihin, vaan kaikenmaailman janatuiset valitaan ensin, niin enpä sitten tule jälkijunassakaan. Ehkä en anna kaverille tikkaria tästä hyvästä, mutta asenteen ymmärrän. Sama asenne kuin OJ:lläkin. Ja mitä #¤%% oikein itketään, Erkka oli joukkueensa jo valinnut. SB ei kuulunut suunnitelmiin silloin, joten miksi hänen nyt pitäisi pelastaa joukkue. Sitä paitsi, kaikella kunnioituksella, Henrik Sedinin loukkaantuminen on hiukan eri kategoriassa kuin Suomen. Ehkä joskus tulevaisuudessa meilläkin on taas pelaajia, joiden pipejä täytyy oikein itkijänaisten kera pillittää.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kontiola siis MTV:n mukaan harjoitellut laitapelaamista ketjulla Kontiola-Lehterä-Aaltonen. Jos peli tässä, näkisin tämän ketjun mielelläni kokeilussa ekoissa peleissä. Immonen ja Salminen luultavasti nähdään samassa ketjussa. Laidalle laittaisin Komarovin tai Granlundin riippuen ihan mitä kaksikko tarvii täytteekseen, en ole seurannut KHL:ää kovin tarkasti ja pelaajatietous vähän heikompaa.
Ruutu, Granlund ja Korpikoski täydentävät OJ+JJ ja Barkov+Selänne -ketjuja, pitää kokeilla kuka sopii paremmin mihinkin. Granlund luultavasti pelaa laidassa kävi mitä kävi, joten sentterit olisivat näin ollen OJ-Barkov-Lehterä/Kontiola-Immonen. Vaikea sanoa mitkä ovat lopulliset ketjukoostumukset. Luultavasti kaikki NHL-miehet ovat pelaavassa kokoonpanossa Ruutua myöten.

Erkan puheista myös voisi päätellä että Väänänen-Kukkonen on yksi pari.

Kyllä pahaa tekee jo nyt kun Crosbyt ja Sharpit kiertää oikealta ja vasemmalta ja Toewsit menee keskeltä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Erkan puheista myös voisi päätellä että Väänänen-Kukkonen on yksi pari.

Kyllä pahaa tekee jo nyt kun Crosbyt ja Sharpit kiertää oikealta ja vasemmalta ja Toewsit menee keskeltä.

No jos top 4 pakisto vetää sen 23-27 minsaa mieheen niin Ossia ja Lassea ei onneksi kovin paljoa kentällä nähdä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähänastisista harkkakoostumuksista ei kannata vetää johtopäätöksiä, kun NHL-miehet eivät ole vielä kisapaikalla.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Ihan vain sellainen kysymys, jotta tarkoitatko Bäckströmillä maalivahtia? Ja siis vetelet yhtäsuuruus-merkkejä maalivahdin ja hyökkääjän pelaamisen välille?

Meikäläinen nosti Bäckströmin esimerkiksi, mutta vain siinä miten suomalainen kiekkoilija voidaan lynkata mediassa ja jossain määrin somessakin, jos ko kiekkoilija kieltäytyy maajoukkuepaikasta.

Melkein samanlainen esimerkki voisi olla P. Rinne viime keväältä, tosin Rinteella ei ollut takana "uran paras kausi".

Ihmettelen siis sitä mentaliteettia, että jatkoajan kirjoittajat tai vaikkapa iltapäivälehtien toimittajat katsovat olevansa itse urheilijaa parempia arvioimaan milloin urheilijalla on oikeus kieltäytyä kisapaikasta.

Monasti on NHL-kiekkoilijoiden vammoja vähätelty ja kyseenalaistettu, mutta ainakin jatkoajalla nämä vähättelijät ovat olleet kovin hiljaa siinä vaiheessa kun Atlantin takaa on tullut uutisia esim kauden jälkeisestä leikkauksesta ja pitkästä toipumisajasta.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Ihmettelinkin jo mihin tämän keskustelupalstan paskin trolli on hävinnyt. Hienoa nähdä, että mies elää, hengittää ja voi hyvin! Oli jo ihan ikävä.

Viitsisitkö vielä kaivaa kaikkien edellämainittujen pelaajien corsit analyysisi tueksi? Sieltä se totuus löytyy.

Palle osallistuu taas totutun tyylikkäästi ja kovalla panostuksella keskusteluun, annettakoon kuitenkin loukkaukset anteeksi koska ymmärrän että totuus satuttaa.

Bergenheimin isänmaallisuus puhuttaa, jokainen voi itse päätellä miltä se tuntuu kun olet selkeästi paras suomalainen maalintekijä ja Erkki valitsee Kontioloita, Granlundeja ja Selännettä joukkueeseen. En itsekään lähtisi jos kysellään vasta kun loukkaantumisia tulee.
 

SDDLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Salminen ja Immonen liittymässä porukkaan. Sen mukaan vielä pakko laittaa omat kentät.

J. Jokinen - O. Jokinen - Granlund
Korpikoski - Barkov - Selänne
Aaltonen - Kontiola - Ruutu
Komarov - Lehterä - Pihlström

13. hyökkääjä Salminen korvaa Ruudun kun Tuomon vire osoittautuu niin huonoksi kuin se on. Tällöin kentällä on potentiaalia olla jopa Suomen paras, mutta silloin Aaltosen kyllä nostaa tämähetkistä tasoaan moninkertaisesti.

Neloskentän sentteristä en oikein tiedä. Onko Lehterä oikea mies nelosen keskelle? Voisiko Komarov siirtyä keskelle Ruutu ja Pihlström laidoillaan? Entä sopiiko Ruutu KHL-miesten viereen rouhimaan? Mitä mieltä olette?
 

ipaz

Jäsen
Minua ihmetyttää tässä Bergenheim-keskustelussa se, että mitä helvettiä se kenellekään kuuluu jos Sean päättää jäädä pois kisoista, oli syy sitten kropan huolto tai isomummun synttärit. Se on hänen asiansa ja jokaisen fanin on sitä päätöstä kunnioitettava. Täällä joku vertaa abrusdisti Leijonia ja Talvisotaa. Lajin nimi on hei jääkiekko, se on peli. Pojat lätkii kiekkoa kaukalossa. Se on aivan tolkuttaman hienoa laji, mutta ei se mikään maailman tärkein asia ole.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Älkäähän nyt heittäkö kirvestä kaivoon. Kalervo Kummola sanoi medialle ennen Sotsiin lähtöä, että kultaista mitalia pukkaa miesten kiekosta. Jokaisella on omat syynsä kieltäytyä, toisilla omat tulla mukaan. Henkilökohtainen valinta, ei meidän auta niitä täällä nillitellä.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jokkue voi voi hitsautua paremmin yhteen tälläisten takaiskujen jälkeen. Hyvät voitot Itävallasta ja Norjasta ja tiukka peli Kanadaa vastaan niin peli alkaa rullaamaan.

Esim Kanadaa vastaan tilanne 3. erässä 2-2, Rask tanssinut maalillaan ja Suomella kahden miehen alivoima, hirveä myllytys Suomen päässä ja se selvitetään, ja ottelu onnistutaan jollain ilveellä voittamaan niin tätä JOUKKUEETA ei pysäytä mikään!

Joukkue kun syttyy niin Suomi voi pärjätä.

Tiedän, fantasioita, fantasioita..
 

Tornados

Jäsen
Täällä kun on kinasteltu paljon Bergenheimin ja Salmisen välisestä tasoerosta, niin voihan verrata herrojen menestystä maajoukkueessa.

Bergenheim: 31 peliä 4+5 ja plusmiinus saldo +8
Salminen: 30 peliä 7+8 ja +7

Bergenheimin maajoukkuepeleistä on jo vähän aikaa mutta ainakin NHL-pelitilastojen mukaan hänen pelitasonsa on pysynyt aika samalla tasolla.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Bergenheimin isänmaallisuus puhuttaa, jokainen voi itse päätellä miltä se tuntuu kun olet selkeästi paras suomalainen maalintekijä ja Erkki valitsee Kontioloita, Granlundeja ja Selännettä joukkueeseen. En itsekään lähtisi jos kysellään vasta kun loukkaantumisia tulee.

Tämänkaltainen asenne on kaikkein naurettavinta ja lapsellisinta. Kun menen työhaastatteluun ja olen toiseksi paras hakija, mutta ensimmäinen valituksi tullut kieltäytyy en minäkään mene sanomaan että joo en varmaan ota työpaikkaa kun kyselette vasta toisena. Otan paikan vastaan, koska rakastan sitä mitä teen työkseni. Otan paikan vastaan koska haluan näyttää että perkele vielä näette mistä minut on tehty, tiedän mitä minulla on annettavaa, tiedän minkä asioiden vuoksi taistelen ja ennenkaikkea haluan näyttää itselleni että minusta on tähän!

Jos kaadutaan, niin kaadutaan saappaat jalassa - ei kiukutellen jossain nurkassa. Kieltäytyminen tuollaisesta marttyyriasenteesta johtuen ei osoita mitään muuta kuin keskenkasvuisuutta ja kykenemättömyyttä ymmärtää että aina ei voi olla se nopein, komein tai vahvin. Aina ei voi ensimmäinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös