Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 926
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Tämä on varmaankin heitetty kevennyksenä, mutta entä jos...
Suomi lähtisikin rakentamaa tällaisen ylivoimakoostumuksen

Barkov___________Granlund
_______ Kukkonen
________________Selänne
___Vatanen

Maalivahtien varusteet ovat kuitenkin olympialaisissa ihan samankokoiset, kuin Liigassa, joten eiköhän Lasse sillä one-timerilla maalin edestä nimimiehienkin ohi kiekon löisi. Toiseen ylivoimaan sitten Filppula, Koivu, JJ, Salo ja Timonen

Tässä oma näkemykseni Suomen ylivoima-variaatioista. O.Jokinen & Barkov toimivat hakattavina maskimiehunä yli 190cm ja n. 100kg jässiköinä laittaen kiekkoja ribareista ineen. Koivu ja Granlund toimivat pelintekijöinä ja J.Jokinen & Selänne odottavat lapa jäässä puolustuspisteen kaarella one-timerin paikkaa.. Viivalla varmistavana pakkina Timonen ja rightin hyökkäävät pakit Vatanen/Hietanen vuorottelevat. 2. Ylivoimassa viivassa ovat Määttä varmistamassa ja Filppula/Salo vuorottelevat. Vale on hyvä tekemään peliä ja nopea luistelemaan myös puolustussuuntaan, joten kakkosylivoimaa voisi myös peluuttaa 4:llä hyökkääjällä.

1. yv.
----------------Barkov----------------
--J.Jokinen----------------------------
------------------------------Koivu----
----------------------------------------
--Vatanen/Hietanen-------------------
-------------------------Timonen------


2. yv.
--------------O.Jokinen--------------
--Selänne----------------------------
--------------------------Granlund---
---------------------------------------
--Filppula/Salo------------------------
----------------------- Määttä--------
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko Suomella todella noin huono tilanne puolustuksessa että Väänänen mahtuu nykyisessä vireessään olympiajengiin? Tekemistä olisi liigatasolla pärjäämisessäkin tällä hetkellä.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin. Nyt on tullut sulateltua tätä Suomen joukkuetta jonkin aikaa ja ei tuo nyt kovin yllätyksellinen ollut. Koivun pois jäänti ei ole todellakaan katastrofi vaikka tottakai Saku olisi tuonne kelvannut. Tietysti JOS tuosta toinenkin Koivu jää pois niin sitten tilanne on jo todella paljon huonompi. Bergenheimin poisjättämistä pidän ihan silkkana perseen näyttönä. Tulee mieleen se jonkun vuoden takainen Jussi Jokisen tiputtaminen joukkueesta. En näe mitään roolia missä esim. Antti Pihlström olisi Bergenheimiä parempi. Kuitenkin Pihlströmin valinta oli odotettavissa. Ripuliranne-Hietanen on jälleen kerran mukana ja kyllähän senkin arvasi. Ristolainen olisi ollut omaan mieleen mukavampi, mutta toisaalta Rassella on kaikkien nuorten kisojen ja Pohjois-Amerikkaan totuttelujen kanssa ihan riittävästi touhua jo muutenkin.

Jotakuinkin näinhän nuo ketjut tulevat menemään:

Tuukka Rask
Kari Lehtonen
Antti Niemi

Kimmo Timonen - Sami Vatanen
Olli Määttä - Sami Salo
Lasse Kukkonen - Juuso Hietanen
Sami Lepistö - Ossi Väänänen

Toivottavasti Salo ja Timonen pelaavat eri pareissa. Ovat hyviä myös yhdessä, mutta esim. Määttä-Vatanen duo ei kuulosta omaan korvaan riittävän varmalle. Kuitenkin tuo TOP4-pakisto täytyy koostua noista neljästä pelaajasta. KukkosLassesta ja HietasJuusosta saadaan pari joka on tasavahva molempiin suuntiin. Ihan yhtä paska niin omalla kuin vastustajankin alueella. Toivon ettei Hietanen ole ylivoimalla, mutta taas toisaalta mitä käyttöä sille ylipäätään olisi jos ei ole? Väänänen tulee pelaamaan varmaan taas ihan hyvin oman roolinsa ja Lepistö oma itsensä, eli ei oikein säväytä millään tavalla. Ei tuo pakisto hyvälle näytä, mutta eipä sitä oikein tuosta paremmaksi voi saadakaan, kun tuo suomalaisten puolustajien tilanne on mikä on.

Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Olli Jokinen - Valtteri Filppula - Mikael Granlund
Lauri Korpikoski - Aleksander Barkov - Teemu Selänne
Leo Komarov - Petri Kontiola - Antti Pihlström
Jori Lehterä - Juhamatti Aaltonen

Tuomo Ruutu tulee pelaamaan Mikko Koivun vierellä. Piste. Toiseen laitaan J. Jokinen ja ykkönen on monipuolinen. Ei se kyllä mikään varsinainen pelote hyökkäyspäähän ole, mutta kyllä tuo saa kelvata. Kakkonen on kasattava Filppulan ja Granlundin ympärille. Toisessa laidassa/keskellä ja Filppula laidassa, olisi melkein Päällikön paikka. Filppula ja Granlund tarvitsevat voimahyökkääjän tuohon ja siihen rooliin paras on O. Jokinen, vaikka ei enää ihan samalla tasolla olekaan kuin parhaina vuosinaan. Ollissa on myös pistepontentiaalia olemassa. Korpikoski tai Komarov ovat tietysti vaihtoehtoina. Kolmonen Barkovin ympärille, koska Sashan pitää saada pelata keskellä. Teemu toiseen laitaan "boyesiksi" ja toiseen laitaan Korpikoski "bergenheimiksi". Neloseen jää Konna keskelle ja Komarov siitä syystä, että jokin kenttä tuo energiaa. Tästä syystä näkisin, että myös Mertsin suosikki Pihlström saa pelata nelosessa, koska jalkoja ja intoa löytyy varmasti.

edit. typot
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kertokaa joku nyt oikeasti, että miksi Erkka otti Juuso Hietasen. Kätisyys on ainoa peruste, jonka voisin jotenkin ymmärtää, mutta ei muita perusteita voi olla, eihän? Joku Ovechkin tai Nash kun luistelee miestä vastaan kulmassa, niin ei perkele sentään. Itse olisin ottanut ylimääräiseksi pakiksi jonkun fyysisemmän nimen. Eihän Hietasella ole mitään saumaa ylivoimillekaan, kun tuosta saa helposti useamman pelaajan hänen edelleen myös niihin tilanteisiin. Mieluummin joku hyökkääjäkin viivalle kuin tämä arvokisoissa päätypleksejä paukuttava tuppi.
Lainasin nyt tämän viestin, mutta samanlaisia oli useampia. Eikö porukka ole nähnyt Hietasen pelejä vai mistä tuo lapas-puhe on lähtöisin? Muistaakseni oli jo junnuna Kerhon voimamieskisoissa aika hyvillä sijoilla ja ihan riittävän jässikkä isompiakin vastaan. Paljon enemmän vaikeuksia esim. jollain Lepistöllä tulee olemaan. Myös tuo logiikka ontuu, että ylimääräiseksi pakiksi pitäisi ottaa joku fyysinen pakki (kuka?), Järvinen? Mielestäni ihan perusteltu ratkaisu ottaa monipuolinen pakki mukaan, jos selvästi parempaa osaamista ei ole tarjolla.

Myös Väänänen pelottaa pujottelukeppi-kategoriassa paljon enemmän. Itse asiassa näistä valituista pakeista Hietanen - Kukkonen olisi minun kolmospari.

edit. ja edelleen joukkueessa on oikeitakin ongelmia, joista Kurpitsa antoi taas haastattelussa esimakua.
 
Viimeksi muokattu:

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Urheilulehti spekuloi sillä, että Koivulle ei kelvannut aiempaa pienemmäksi suunniteltu rooli ja kapteeniuden tarjoaminen ensin veljelleen.

Yllättävä tieto - tässä todellinen syy Saku Koivun kieltäytymiselle | Jääkiekko | Urheilulehti.fi

En oikein jaksa uskoa tuohon teoriaan, koska Koivu olisi ollut paras kahdensuunnan sentteri Suomelle ja tärkein alivoimapelaaja. Toisekseen tuossa ei ole edes toimittajan nimeä mainittu, mikä taas kielii pelkästä paskasta.

Se kuitenkin aivan sama vaikka Koivu olisi golffin takia jäänyt pois kisoista.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Siis tosissaako jengi pistää täällä Aaltosta skulaamaan nelosketjuun? Aaltosen mukana olo on tän joukkueen isoin ja järkyttävin skandaali. Ei sille flegulle ole mitään paikkaa missään ketjussa. Ehkä toivotaan jonkun kärkiketjun jäbän loukkaantuvan, että saadaan pistettyä JM kehiin. Erittäin surullista, että Bergenheim ei mahtunut joukkueeseen. Siinä olisi monipuolinen kaveri, joka pystyy pelaamaan ketjussa kuin ketjussa. Hartikaisenkin poisjääminen on vähintäänkin kyseenalaista.

Aaltonen, Philström ja Lehterä suurimmat yllätykset hyökkääjistä. Lehterä oli kandidaatti ennen EHT-turnauksia, mutta tehoton suorittaminen siellä naulasi ainakin poisjäännin minun joukkueeseeni. Senttereistä on muutenkin ylitarjontaa ja rankasti. Lehterä on kahden ekan ketjun sentteri ja siellä ei ole tilaa = ei tule pelaamaan peliäkään koko kisoissa. Sama juttu Aaltosen kanssa. Täysin hyödyttömiä pelaajia joukkueen roolitusta ajatellen. Mikä oikosulku sille Erkalle on oikein tullut...

Vähän tuo rosteri haisee siltä, että Erkka ja "general manitser" Kurri tulevat peluuttamaan sosiaalikiekkoa, jossa kaikki neljä ketjua pelaavat suht. tasaisesti eikä edes nelosketju ole mitenkään perinteinen tutinaa ja tötinää ketju, jonka tarkoitus olisi vain rikkoa vastustajan peliä.
Ja Piällikkö Jokinen tullee pelaamaan kakkossentterinä, koska on kiristänyt Erkalta takeet peliajasta. Mihinkään jämärooliin ei suuri piällikkö ole koskaan suostunut eikä suostu nytkään.

Olettaen että M.Koivu on pelikuntoinen viiden viikon kuluttua, niin kokoonpano on jotakuinkin tämä

Filppula - M.Koivu - J.Jokinen
Timonen - Vatanen

T.Ruutu - OJ - Selänne
Kukkonen - Salo

Granlund - Barkov - Korpikoski
Väänänen - Määttä

Komarov - Kontiola - Aaltonen

13. hyökkääjä (jos sellainen rosteriin mahtuu) on sitten Pihlström. Tai sitten paikan ottaa varapakkina Lepistö

Raski pelaa 1. veskarina mikäli ekoissa peleissä vain kiekot tarttuvat. Kärppä saa pelata kaks tai kolme peliä ja Niemi nauttii venäläistä hapankaalia katsomossa.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Entäs jos Saku ajatteli ihan vain yksinkertaisesti "Nuorten vuoro, mä lepään"

Kyllä hän ihan puhtaasti Stanley Cupia ajatteli päätöstä tehdessään. Nythän se on varmistunut lehtijuttujen perusteella. Suotakoon se hänelle, hieno mies ja hieno kapteeni.

http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/uutiset.shtml/2014/01/1850104/saku-koivu-ampuu-huhut-alas-asia-on-kuten-sanoin

Koivu sanoi myös, että tilanne voisi olla toinen, jos Ducks olisi menestynyt heikosti tällä kaudella. Joukkue on kuitenkin läntisen konferenssin kärjessä ja Koivulta puuttuva menestys Stanley Cup -jahdissa on mahdollaista tulevana keväänä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hietasen hyvyys perustuu hänen liikkeeseensä ja laadukkaaseen pelin avaamiseen. Mikään fyysinen pakki hän ei ole, mutta mainettaan parempi myös PAPP:issa. Harvemmin häntä viedään totaalisesti kahville, vaan ihan taitava hän on puolustamaan yksi vastaan ykkösiä. Hyökkäyspelin saralla laukaus on hänen heikkoutensa eittämättä. Jos puhutaan Leijonien pelitavasta ja sen noudattamisesta, niin arvioisin Hietasen olevan Suomen nyt valituista pakeista ehkä kaikkein paras tekemään sen ratkaisun, että milloin voittaa tilaa ja milloin tehdä sitä.

Se on juuri näin. Se, että Hietanen oli vakiokalustoa Jukka Jalosen aikana ja nyt pelaa Erkka Westerlundin olympiajoukkueessa ei ole sattumaa. Hän on nimenomaan erinomainen puolustaja Suomen pelitapaan ja osaa toteuttaa sitä hyvin, eli on peliälykäs pakki. Tiettyjen vahvuuksien puuttuminen aiheuttaa sen, että KHL on hänen uransa huippu mutta sehän ei ole huono asia lainkaan.

Antti Pihlström taas toisena esimerkkinä on tavallaan yksipuolinen pelaaja mutta hänen roolinsa tulee varmasti olemaankin hyvin rajoitettu, sellainen "täsmärooli". Siihen ei Bergenheimia tarvita.

Ossi Väänänen on myös Euroopassa pelaavista pakeista ihan parhaimmistoa mitä tulee maajoukkueen pelitavan ymmärtämiseen ja toteuttamiseen. Tajuaa pelin rytmittämisen idean ja pystyy pelaamaan myös PAPPia hyviä.

Kannattaisi kaikkien jo hiljalleen unohtaa ne kuvitelmat, että Westerlundin jääkiekko eroaisi jotenkin fundamentaalisesti Jalosen pelistä. Jo pelkästään tämä rosteri osoittaa, että näin ei ole. Onkin mielenkiintoista nähdä miten Olli Jokinen ja Teemu Selänne ostavat lähes saman pelikirjan nyt, kun penkin takana on velho itse.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Itseltä mennyt ohi tuo että Erkka olisi sanonut Filppulan pelaavan laidassa? Itse laittaisin M.Koivun,Filppulan, Barkovin ja Kontiolan pelaavaan kokoonpanoon keskelle. O.Jokinen sitten Filppula-Granlund kaksikon laitaan. Filppula kuitenkin kantaa tällä hetkellä Tampassa suurinta sentterivastuuta ja kantaa sen loistavasti, niin tuntuisi jotenkin tyhmältä asettaa Sotshissa laituriksi.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bergenheim: Kuten muutama keskustelija täällä on ansiokkaasti huomauttanut, syttyi Sean liekkeihin liian myöhään. Erkka oli todennäköisesti jo soitellut pelaajat läpi ja kertonut rooleista.

Minä en ainakaan ihan täysin tuota selitystä Erkalta osta. Vertaan ainoastaan siihen että kuitenkin kertoi Barkovista, että kaksi viikkoa sitten ei olisi ollut joukkueessa. Eikö tuollainen tutkapari kuitenkin kannattaisi pitää yhdessä joka on juurikin parin viikon aikana löytänyt toisensa täydellisesti? Tuollaiset valmiit kombinaatiot on Suomen kannalta todella ratkaisevassa asemassa lyhyessä turnauksessa. Vai vaikuttiko Koivun poisjäänti Barkovin valintaan sitten kuitenkin?
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Meneekö homma jälleen, kuten aiemmissakin olympiaturnauksissa eli valmennus on teettänyt pelaajille DVD:n pelitavasta? Lisäksi pelaajat saavat tietää kentälliset parisen viikkoa ennen turnausta. Näin on aiemmissa turnauksissa menetelty ja miksipä ei nytkin. Joukkueen kokoontuessa, aikaa ei ole juurikaan paljoa käytettävissä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aika pitkälti kaikki oleellinenhan täällä onkin jo sanottu.

Kuitenkin S.Koivun jääminen pois vaatisi ehdottomasti Filppulan pelaamista keskellä. Muussa tapauksessa meillä on yksinkertaisesti liikaa omaan päähän riskialttiita senttereitä (lähinnä siis O.Jokinen ja Kontiola/Lehterä). Hyökkääjistön osalta olisin toivonut toisenlaista porukkaa - enemmänkin painottanut puolustusosaamista ja "työntekoa", enkä niinkään ottanut tällaisia "väliinputoajia", joiden hyökkäyspään osaaminen ei riitä kärkikenttiin näissä karkeloissa, mutta heistä ei hyötyä muussakaan roolissa ole. Olisi kyllä ollut Kapasen Lallille tarvetta yhdeksi bottom-6-sentteriksi, vaikka tason riittäminen enää olisikin ollut kysymysmerkki.

En myöskään todellakaan pidä ajatuksesta, että neloskentästä pyritään tekemään jokin kakkos secondary-scoring-kenttä. Ongelma nimittäin on se, että oikeastaan jokaisella kovalla maalla nuo neloskentät ovat Suomen neloskenttää (olettaen, että se on tyyliin muotoa Pihlström - Kontiola - Aaltonen/Komarov) huomattavasti parempia puolustussuuntaan, mutta vähintään yhtä hyviä hyökkäyssuuntaan. Tällainen tilanne on äärimmäisen epätoivottava, kun tuon suhteen pitäisi olla juuri toisin päin.

Puolustus on täysin ymmärrettävä, vaikka en olisi ottanut varapakeiksi kahta samantyyppistä puolustajaa. Lepistön olisin jättänyt pois, koska Hietanen on mielestäni kiekollisesti varmempi, vaikka fyysisesti onkin heikompi (tosin ei se Lepistökään fyysisesti mikään kova tekijä ole). Jos jostain syystä Väänäsen pelitaso ei riitä näihin karkeloihin (ilmeisesti ei pelaa kovin vahvasti tällä hetkellä) tai hänelle tulee loukkaantuminen, on tuon puolustuksen kamppailuvoima todella koetuksella. Ja jos jollekkin se Ristolaisen valitseminen niin pahaa tekisi, niin mielummin olisin ottanut vaikka sitten Jaakolan.

Sen verran täytyy toki prassailla, että vaikka Ristolaista ei lopulta miehistöön valittukkaan, niin mitä ilmeisimmin aika lähellä paikka oli (ja voihan mies vielä sinne päästäkkin). Tältä osin muistuu mieleeni loppukesä, jolloin toin tänne ensimmäistä kertaa Ristolaisen nimen esille, ja aikamoinen naurunsekainen paskamyrsky siitä nousi. Ja taisihan Erkka enemmän kanssani samaa mieltä Ristolaisesta olla kuin palstaveli erkun.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Itseltä mennyt ohi tuo että Erkka olisi sanonut Filppulan pelaavan laidassa? Itse laittaisin M.Koivun,Filppulan, Barkovin ja Kontiolan pelaavaan kokoonpanoon keskelle. O.Jokinen sitten Filppula-Granlund kaksikon laitaan. Filppula kuitenkin kantaa tällä hetkellä Tampassa suurinta sentterivastuuta ja kantaa sen loistavasti, niin tuntuisi jotenkin tyhmältä asettaa Sotshissa laituriksi.

Filppula ja Granlund on taitavia myös laitureina.

Olli Jokinen oli jossain MM-kisoissa laiturina eikä onnistunut lainkaan, ihan penkin alle meni ne kisat. Taitaa olla että Olli on nykyään niin umpisentteri kuin olla vaan voi. Saa tosiaan korjata jos oon väärässä.
 

Hönde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Real Madrid
Varmaan kaikki oleellinen on tullut täällä jo joukkueesta sanottua, mutta vedetään nyt sitten vielä omalta osaltani vähän yhteen.

Maalivahtivalinnoissa ei mitään yllättävää. Mukana juuri se kolmikko minkä oletettiinkin olevan. Rask on ykkösmaalivahti ja Lehtonen ja Niemi pelaavat sitten tarvittaessa jonkin matsin.

Puolustuksessa ei myöskään mitään ihmeellistä. Odotettavissa olikin, että kaikki NHL-miehet + Kukkonen ovat varmasti mukana. Näistä muutamasta viimeisestä paikasta sitten käydään vähän tiukempaa vääntöä. Itse vähän odottelin, että ehkä Lepistön paikalla olisi voinut olla Salmela tai Jaakola, mutta ei tämäkään huono valinta ollut.

Sen sijaan hyökkäyksessä sitten nähtiin muutama yllättävä valinta. Bergenheimin poisjättäminen oli luonnollisesti iso yllätys. Lehterän ja Pihlströmin mukaan mahtumista ihmettelen. Aaltosen valintaa jo vähän odottaa ja tulihan se myös sieltä. Aaltonen siis ihan ansaitusti mukana. Saku Koivun kieltäytyminen oli toki harmittava asia, mutta hän on korvattavissa. Tietenkin olisi voinut toivoa, että Kultainen sukupolvi olisi vielä kerran nähty yhdessä.

Ei kait tässä voi muuta kuin odottaa, että kiekko tippuu Sotshissa jäähän. Hienot kisat varmasti luvassa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Minä en ainakaan ihan täysin tuota selitystä Erkalta osta. Vertaan ainoastaan siihen että kuitenkin kertoi Barkovista, että kaksi viikkoa sitten ei olisi ollut joukkueessa. Eikö tuollainen tutkapari kuitenkin kannattaisi pitää yhdessä joka on juurikin parin viikon aikana löytänyt toisensa täydellisesti? Tuollaiset valmiit kombinaatiot on Suomen kannalta todella ratkaisevassa asemassa lyhyessä turnauksessa. Vai vaikuttiko Koivun poisjäänti Barkovin valintaan sitten kuitenkin?

Nimenomaan ja juuri Barkov - Bergenheim olisi ehdottomasti pitänyt pitää yhdessä myös olympialaisissa. Pihlströmin tavallaa ymmärrän, mutta JMA:ta en. Perusteluina hyvän ja huonon päivän ero! Etenkin kun pelataan turnauskiekkoa.

Maalivahdin odotetut. Raskilla voitetaan

Puolustus on mielestäni suurin kysymysmerkki. Väänänen? WTF! Eiköhän aika ole jo ajanut Ossin ohi. Eikö suomesta muka parempia pakkeja löydy? Lepistö! En ottaisi edes MM-ryhmään, tulee olemaan isoissa vaikeuksissa. Kukkosen nyt vielä ymmärtää. Pelannut hyvän kauden ja mielestäni erittäin hyvä turnauspelaaja. Toki heikkouksiakin löytyy kasapäin

Pakkiparit näkisin

Salo - Vatanen, tämä myös yv:hen.

Timonen - Määttä

Hietanen - Kukkonen

Lepistö ja Väänänen voi purra tuppee vaikka katsomossa.


Hyökkääjistä sen verran, että Komarov + Pihlströmi muodostaa selkeästi nelosen laiturit ja JMA:lle en edelleenkään löydä käyttöä. Muuten tuosta pakasta saadaan 3 hyvää ketjua aikaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mielestäni on selvää, että Koivu on ykkössentteri ja Kontiola nelossentteri. Sen sijaan kakkosentterinä voisi olla aika moni. Erkan vanha luottomies OJ kuitenkin melkoisella varmuudella pelaa kakkossentterinä ja Selänne laiturina. Barkoville "jää" sitten kolmoskenttä. Tarkoitus on edelleen, että Suomi pitää mahdollisimman paljon kiekkoa jokaisella kentällä, ja tähän on myös jonkinlaiset eväät. Monia varmaan ihmetyttää, että Filppula pelaa Koivun laiturina, mutta koska koostumuksen toimimisesta on näyttöjä aikaisemmilta vuosilta ja homma myös Valtterille kelpaa, niin näillä mennään.

Kokoonpanossa ns varmat pelipaikat tummenettu. Kaikkea muuta voidaan vaihtaa ja kokeilla tarpeen mukaan.
Filppula - Koivu - Ruutu
J.Jokinen - OJ - Selänne
Korpikoski - Barkov - Granlund
Komarov - Kontiola - Aaltonen
Pihlström (13sta hyökkääjä)

Kimmo Timonen - Sami Vatanen
Olli Määttä - Sami Salo
Lasse Kukkonen - Ossi Väänänen

Setsemäs pakki vuorottelee ja parempi pelaa loppuun:
Juuso Hietanen tai Sami Lepistö

Maalivahditkin aloittavat vuorotellen, joten Lehtosellakin on mahdollisuus nousta ykköseksi, jos Rask sulaa. Tuskin kuitenkaan.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tässä on vajaa vuorokausi sulateltu valintoja ja laskettu yhteen 1+1 sekä kuunneltu Erkan kommentteja pelaajavalinnoista. Yllättävän paljon Westerlund on kertonut pelaajien rooleista ja valintaprosessista, jos verrataan vaikka Jukka Jaloseen Vancouverin aikoihin.

Erkka kertoi eilen MTV:n haastattelussa, että Selänteelle ollaan kaavailtu hyökkäävää roolia sekä ylivoimavastuuta. Erkka on myös ainakin jollain tasolla myöntänyt, että Filppula pelaa mahdollisesti laidalla. Mikko Koivu ja Jussi Jokinen ovat ilman muuta kahden ensimmäisen ketjun miehiä, minkä lisäksi uskon että Olli Jokisen rooli on tuossa porukassa. "Päällikkö" on kuitenkin Erkalle vanha tuttu nuorten arvokisoista ja Torinon luottomiehiä. Näiden perusteella voisi miettiä, mikä on Tuomo Ruudun rooli tänä vuonna joukkueessa? Tai mihin laitetaan Mikael Granlund?

Vai onko tosiaan niin, että lähes kaikki kentät pelaavat lähes identtiset minuutit tasakentällisin? Jotenkin pelottaa laittaa edes nimellisesti nelosketjuun Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen kaltaisia kiekkotaitureita. Toisaalta Barkoville pitäisi saada myös roolia kakkos- tai kolmosketjusta, joten aika vaikeaksi menee. Kun tätä tilannetta miettii, niin mielestäni ainoat järkevät skenaariot on joko pudottaa Tuomo Ruutu suosiolla alempiin kenttiin tai laittaa Selänne kolmosketjuun Barkovin rinnalle. Itse lähtisin ehkä seuraavanlaisella kokoonpanolla liikkeelle:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu (C) - Valtteri Filppula
Kimmo Timonen (A) - Sami Salo

Jussi Jokinen - Olli Jokinen (A) - Mikael Granlund
Sami Lepistö - Sami Vatanen

Lauri Korpikoski - Aleksandr Barkov - Teemu Selänne
Olli Määttä - Juuso Hietanen

Leo Komarov - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen
Ossi Väänänen - Lasse Kukkonen

+ Jori Lehterä, Antti Pihlström

Tuukka Rask
Antti Niemi

+ Kari Lehtonen

***************

Itse lähtisin tällaisella kokoonpanolla liikkeelle. Ykkösketjussa olisi kiekollista osaamista ja maalintekotaitoa (Filppula), loistavaa tasaista kahden suunnan pelaamista (Koivu) ja vahvaa maalinedus- ja kulmavääntämistä (Ruutu). Tuomon peliotteet eivät välttämättä tällä hetkellä oikeuta tuolle paikalle, mutta uskon että nuoremman Koivun rinnalla hän nostaa tasoaan. Heillä kemiat ovat aina toimineet juniorivuosista lähtien. Timonen ja Salo isännöivät itseoikeutetusti ykkösparissa.

Kakkosketju täytyy rakentaa Olli Jokisen ympärille. Häntä ei voi missään nimessä nelosketjuun laittaa, vaan hän tarvitsee roolia ja ei tekisi huonoa laittaa varakapteenin merkki myös rinnuksiin. Vierelleen hän saa vanhan tutun Torinosta (Jussi Jokinen), jolla peli luistaa tällä hetkellä NHL:ssä upeasti. Kolmas lenkki on "Mikke", joka on älykäs ja taitava kahden suunnan pelaaja. Tasapainoittaa kenttää ja ruokkii Jokisen "veljeksiä". Puolustajiksi laittaisin kiekollisen rightin taiturin Vatasen sekä hieman kokeneemman maajoukkuemiehen Lepistön.

Kolmosketju on mielestäni Suomen mielenkiintoisin ketju. Ilmiömäisen "Sashan" ympärille on helppo rakentaa monipuolinen ja toimiva ketju, enkä oikein löydä Selänteelle parempaa paikkaa kuin 25 vuotta nuoremman superlupauksen vierellä. Barkov osaa hyödyntää Selänteen vahvuuksia ja uskon, että tämä kaksikko löytää toisensa useammin kuin kerran. Korpikoski on monipuolinen työmyyrä, jolta löytyy avuja molempiin päihin. Täydentää erinomaisesti edellä mainitun kaksikon vahvuuksia. Korpikoski voisi olla yllätyskortti ja ottaa ketjussa saman roolin kuin Bergenheim Panthersissa. Puolustajiksi superkautta pelaava Olli Määttä sekä rightin puolustaja Hietanen. Tasapainoinen kaksikko.

Nelosketju on kokonaan eurooppalaisten pelaajien keskittämä. Kontiola on osoittanut pystyvänsä pelaamaan ketjussa kuin ketjussa ja tarpeen tullen hän voi nousta ylempiin kentällisiin. Hän on pelannut kuitenkin nelosketjun sentterinäkin hyviä MM-kisoja ja nyt kun olympialaiset pelataan isossa kaukalossa, niin uskon että hän tuon roolinsa varmasti hoitaa. Komarov on taistelun ruumiillistuma ja varmasti pystyy hoitamaan roolin kuin roolin. Aaltonen on taiteilija, jolle nelosketjun rooli ei ole optimaalinen, mutta yhteiset toimivat kemiat Kontiolan kanssa "pakottavat" hänet sinne. Puolustajiksi varmat oman pään pakit Väänänen ja Kukkonen.

Maalivahdeista Tuukka Rask aloittaa ja pelaa ensimmäisen ottelun. Toisessa ottelussa maalia vartioi Antti Niemi ja luukkuvahtina toimii silloin Kari Lehtonen. Kolmannesta pelistä lähtien Rask hoitaa torjuntavastuun ja Niemi toimii varamaalivahtina.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tuollaiset valmiit kombinaatiot on Suomen kannalta todella ratkaisevassa asemassa lyhyessä turnauksessa. Vai vaikuttiko Koivun poisjäänti Barkovin valintaan sitten kuitenkin?

Kontiola-Aaltonen on myös valmis kombinaatio ja kaiken lisäksi osoittanut taitonsa juuri isolla jäällä, toisin kuin Barkov-Bergenheim.

Alkusarjassa on vain kolme ottelua joten Suomi on ennakkoon jopa hyvissä asemissa itseään Kanadaa vastaan, juuri tuosta ajankohdasta johtuen. Ei se isoon kaukaloon siirtyminen ihan sormia napsauttamalla käy Crosbyilta ja Toewseiltakaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tässä oma näkemykseni Suomen ylivoima-variaatioista. O.Jokinen & Barkov toimivat hakattavina maskimiehunä yli 190cm ja n. 100kg jässiköinä laittaen kiekkoja ribareista ineen. Koivu ja Granlund toimivat pelintekijöinä ja J.Jokinen & Selänne odottavat lapa jäässä puolustuspisteen kaarella one-timerin paikkaa.. Viivalla varmistavana pakkina Timonen ja rightin hyökkäävät pakit Vatanen/Hietanen vuorottelevat. 2. Ylivoimassa viivassa ovat Määttä varmistamassa ja Filppula/Salo vuorottelevat. Vale on hyvä tekemään peliä ja nopea luistelemaan myös puolustussuuntaan, joten kakkosylivoimaa voisi myös peluuttaa 4:llä hyökkääjällä.

1. yv.
----------------Barkov----------------
--J.Jokinen----------------------------
------------------------------Koivu----
----------------------------------------
--Vatanen/Hietanen-------------------
-------------------------Timonen------


2. yv.
--------------O.Jokinen--------------
--Selänne----------------------------
--------------------------Granlund---
---------------------------------------
--Filppula/Salo------------------------
----------------------- Määttä--------

Meinaat siis tosissasi että suomen ylivoimaisesti paras ylivoiman pyörittäjä tällä hetkellä ei käytettäisi siinä roolissa? jokainen voi itse päätellä kuka kyseessä. On meillä kova jengi kun voidaan jättää paras yv pyörittäjä neppailemaan kakkos yv viivaan salo viellä vaihtoehtona syrjäyttämään :D

Edit: Barkov ja Jokinen kyllä voisivat olla hyvät vaihtoehdot tuonne maalille. Kätisyydet iso ongelma, kun ei suomella liikaa ole noita rightin pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ihan samanlaisiin kärkimiinoihin ne NHL pelaajatkin menee välillä mitä Pentikäisen Attekin. Ehkä ero on siinä, että menee harvemmin.

Meneehän ne, jos osaa homman. Ja jos ei mene, niin voi käydä hassusti. Näin kävi yhelle meidän kärkilaiturillemmekin - eikä vastassa ollut edes mikään huippukaveri: Huge Hit : Marc Methot v Mikael Granlund : Ottawa Senators v Minnesota Wild : November 20 2013 - YouTube

(linkki vie youtubeen, jossa kärkimiina räjähtää omiin käsiin).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös