Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 239 345
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
koko teksti

Turhaan tuhlaat aikaasi selittämällä näille lentokenttäpoikia yliarvostaville kirjoittajille yhtään mitään. Petri Kontiola on näille vuoden 2011 Jarkko Immonen, jonka piti kävellä NHL:llään suoraan kakkosketjuun, mutta kuinkas sitten kävikään? Näille kirjoittajille on myös tavanomaista se että he harjoittavat suurta itsepetosta ton KHL:n suhteen. Tosiasiassa hekin tietävät että sen sarjan taso on todella kaukana NHL:n vastaavasta, mutta koska siellä nyt sattuu pelaamaan niin paljon suomalaisia niin he päättävät sen takia yliarvostaa sen liigan tasoa aivan helvetisti.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kisoihin ei pitäisi vanhoilla näytöillä päästä, mutta Sakun näytöt eivät ole vanhat, vaan hyvät ja tuoreet. Näin 95% Ducksien peleistä tälläkin kaudella ja Saku oli joukkueen parhaimmistoa sekä asenteeltaan että suorituksiltaan. Jos Saku jatkaa samaan tapaan ensi kaudella niin siinä Suomella on hyvä kolmosen sentteri.

Jos Teemu pelaa kuten tällä kaudella niin hänellä ei ole juuri mitään asiaa Sotshiin. Teemu oli oikeasti suurimman osan ajasta niin huono että toivoin (ja toivon edelleenkin) hänen menevän vapaaehtoisesti katsomoon ja lopettamaan tämän kauden jälkeen: puolustuspäässä lapanen, kiekonkäsittely kauheaa sähläämistä, kiekonmenetyksiä, häviää kaksinkamppailut eikä hänen ympärilleen saatu millään kasattua toimivaa kakkosketjua.

Ei minuakaan kiinnosta nähdä Sotshissa pappajoukkuetta vaan paras joukkue. Tällä hetkellä Saku pelaa erittäin hyvää kahden suunnan peliä ja sopisi hyvin kolmossentteriksi. Eihän ne vaihtoehdotkaan huonoja ole, koska kelpo senttereitä meillä riittää, mutta minä olisin kolmosketjun osalta Sakuun vahvasti kallellaan ja näköjään moni muukin. Eikä kyse tosiaankaan ole vanhoista näytöistä.
 

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
Suomen suurin ongelma on saada kasaan kilpailukykyinen 2. kenttä. Ykkönen on mun mielestä OK -tasoa, kolmoseen on riittävästi ehdokkaita tarjolla joista valita parhaat ja roolitukset varmasti käy kolmosessa hyvin, koska tarjokkaita on paljon. Lisäksi kolmosen ja nelosen pelaajat ovat varmasti Sotshin koneeseen päästessään sitoutuneita pelitapaan. Lienee siis selvää, että Selänne joudutaan rahtaamaan kisoihin vaikka väkisin.

Aika paljon näyttäisi rosterissa olevan kysymysmerkkejä. Ykköskenttä lienee jo varmistanut paikkansa, ilman loukkaantumisia. Ja väittäisin, että S. Koivu lienee melko varma kolmosen sentteri. Lisäksi antaisin rohkeasti Korpikoskelle kakkoskentän laiturin tonttia. Joensuullekin lienee käyttöä 3./4. kentissä. Lisäksi Komarov pelasi hyvin alemmissa ketjuissa, siirto takaisin Venäjälle kiekollisempaan rooliin voi poikia laiturin tonttia Koivun rinnalta, ratkaisuihin pystyvä kolmoskenttä siis.

Kakkosketjun sentterin rooli on aika vaikea, J. Jokinen paikkasi hyvin Crosbya Penguinsissa, runkosarjan lopulla. Joten voi olla vahva ehdokas kyseiseen rooliin. Granlundilla näyttäisi olevan myös kova kuuri päällä, joten saanee kesän aikana vääntövoimaa lisää ja uskon että on valmiimpi paketti syksyllä NHL -kaukaloihin. Joten voi olla, että yllättää ja nappaa kakkosketjun sentterin paikan itselleen tästä joukkueesta. JOS Ville Leino saa hyvän alkukauden, niin ottaisin Leinon remmiin mukaan ja tiputtaisin raakasti Selänteen pois, mutta vaatii kyllä aika hyvin tähtien osumista taivaalla kohdilleen.

Puolustuksessa X:n paikalle Euroopasta jotain stay-at-home pakkeja, esim. Väänästä yms. Salolle myös käyttöä mikäli päättää kisoihin tulla, pidän tätä kuitenkin epätodennäköisenä.

Maalivahtiosasto on parhaassa jamassa Suomella.

Filppula - M. Koivu - Ruutu
Selänne - J. Jokinen - Korpikoski
Komarov - S. Koivu - X
Joensuu - X - X

Timonen - X
Pitkänen - X
Vatanen - X

Rask
Rinne
(Niemi)
 

Abdel

Jäsen
Omasta mielestä joukkue voisi näyttää tältä:

Lauri Korpikoski - Mikko koivu - Tuomo Ruutu
Valtteri Filppula - Saku Koivu - Teemu Selänne
Ville Leino - Jori Lehterä - Juhamatti Aaltonen
Leo Komarov - Jussi Jokinen - Sean Bergenheim
Petri Kontiola/Mikael Granlund


Toni Lydman - Sami Vatanen
Kimmo Timonen - Sami Salo
Joni Pitkänen - Ossi Väänänen
Tuukka Mäntylä


Tuukka Rask
Antti Niemi
Pekka Rinne


Edit. Vähän perusteluja:

1.kenttä: Syksyllä liigassa nähtiin että turun pojat osaavat pelata hienosti yhteen, ja siihen sitten vielä ihmiskuula Ruutu ajamaan maalille.

2.kenttä: Uskon että papat jaksavat lyhessä turnauksessa pelata parhaalla tasollansa, ja Teemun ja Sakun kemiat toimivat varmasti.

3.kenttä: Loistokauden KHL:ssä pelannut Lehterä saa vierelleen pehmeäkätiset laiturit jotka osaavat tehdä tehoja hyökkäyspäässä. Toinen variaatio olisi että Kontiola ottaisi Lehterän paikan. Aaltosella ja Kontiolalla natsasivat hyvin kemiat yhteen mm-kisoissa.

4.kenttä: Komarov jakamaan niittejä, Jokinen kaapimaan aloituksia ja Bergenheim hyvänä luistelijana ja all-around pelaajana sopii hyvin tuohon ketjuun.


Pakistossa koitin laittaa parit niin, että toinen olisi selkeästi se hyökkäävämpi ja toinen puolustavampi pelaaja.

Maalivahdit on helppo valita. Siinä kolme suomen parasta veskaria.


Koostumukset muuttuu, riippuen siitä että pelaako Jussi keskellä vai laidassa. Mielestäni suomella on kilpailukykyinen nippu ja kun tähän lisätään vielä leijonien taistelutahto niin uskon että mahdollisuudet on ihan mihin vaan.
 
Viimeksi muokattu:

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Näillä mennään!

V.Filppula - M.Koivu - Ruutu
Korpikoski - O.Jokinen - J.Jokinen
Granlund - S.Koivu - Selänne
Komarov - Kontiola - Joensuu
Leino/Bergenheim

Timonen - Salo
Pitkänen - Lydman
Vatanen - Väänänen
Melart

Rask
Rinne
Niemi
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Näillä mennään!

V.Filppula - M.Koivu - Ruutu
Korpikoski - O.Jokinen - J.Jokinen
Granlund - S.Koivu - Selänne
Komarov - Kontiola - Joensuu
Leino/Bergenheim

Tässä voisi hyvinkin olla ne pelaajat jotka Olympia jäillä esiintyy, mutta minun porukassa nuo olisi senttereitä lukuunottamatta vähän erilaisessa järjestykssä. Jotensakin näin , laidat voi olla toisinkin puolin.

Ruutu - M.Koivu - Granlund
Leino - O.Jokinen - Filppula
Selänne - S.Koivu - Komarov
Korpikoski - Kontiola - Bergenheim
Joensuu/J.Jokinen

Sillä varauksella, ettei Leino olisi tuon paikan kunnossa niin tyrkyllä sinne on kait JMA.
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olen pitkään jo seurannut keskusteluja Sotshin jengistä ja monet pitivät parin vuoden ajan Jarkko Immosta parhaana mahdollisena kakkossentterinä ja huutelivat Saku Koivun ajan menneen jo ohi jne.

Nyt taas Koivulla alla huippukausi nimenomaan kolmossentterinä Ducksissa, jossa mies pelasi pääasiassa (käsittääkseni) vastustajan parhaita pelaajia vastaan ja hoiti hommansa todella hyvin. Immonen taas on nyt pelannut pari kautta jo suht heikosti eikä esiinny minkäänlaisissa kokoonpanohahmotelmissa täällä. Kontiola vuorostaan pelasi huippukauden KHL:ssä sekä hyvät kisat ratkasupeleihin asti. Omasta mielestäni Kontiola on siis tämän hetken "jarkkoimmonen", jonka tasosta kiistellään, mutta omaan kokoonpanosuunnitelmaani lyön Konnan 13 hyökkääjäksi.

Näillä mennään:

Filppula - M.Koivu - Ruutu
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Granlund - O.Jokinen - J.Jokinen
Komarov - N.Kapanen - Bergenheim/Petrell/Joensuu/Ruutu

13. hyökkääjä Kontiola.

Ensimmäinen ketju lienee itsestäänselvyys, kun kyseessä on toisilleen tutut pelaajat.

2/3-kentät voi heittää mielestäni kummin päin tahansa ja se ei liene olennaista mitenpäin ne nyt onkaan. Saku ja Teemu pelaavat todennäköisesti samassa kentässä ja Korpikoski rymistelijänä ns. "jerelehtisenä" sopisi mielestäni kenttään erittäin hyvin.

Nimellisesti kolmoseen sitten laittaisin Miken laidalla rakentamaan peliä ja keskellä OJ vanhana voimahyökkääjänä, mikäli saa pelinsä raiteilleen ja Jussi Jokinen toivottavasti saisi hyvän startin Pittsburghissä ensi kaudella, jonka myötä hän olisi hyvä lisäys kolmosen laitaan. Mahdollisestihan Jussi voidaan sijoittaa myös keskelle, jolloin toiseen laitaan voidaan harkita mm. Bergenheimiä. Ville Leinoa en laittaisi siihen paikalle, sillä muuten ketjusta tulisi ihan liian pehmeä ja kovuudesta sekä likaisesta työstä vain haaveiltaisiin.

Nelosen keskelle sopisi parhaiten mielestäni Niko Kapanen ja toiselle laidalle Komarov lienee itsestäänselvyys. Toiselle laidalle voidaan sitten heittää mahdollisesti Petrell tai Joensuu. En myöskään unohtaisi kaikkien rakastamaa Jarkko Ruutua, joka on kuitenkin roolissaan todella hyvä kun keskittyy pelaamiseen ja lisäksi kyseinen herra on aina kuulunut Erkan suosikkeihin. Jollain sairaalla tavalla haluaisin toisella laidalla nähä jopa Rudin.

Petri Kontiola taas olisi omasta mielestäni hyvä 13 hyökkääjä, sillä mies pystyy pelaamaan myös ylemmissä kentissä. Näkisin roolituksessani ainoaksi kysymysmerkiksi "kolmosen" sentterin ja Konna voitaisiin heittää tarpeen tullen tuohon sekä mahdollisesti ylivoimaan.

Puolustus taas on mielestäni selvästi helpompi rakentaa:

Timonen - Salo
Pitkänen - Lydman
Vatanen - Väänänen

Melart/Järvinen

Maalissa toivon näkeväni Pekka Rinteen, vaikka Rask on pelannut huikeat playoffit. Rask sitten kakkosena, mikäli Rinne mahdollisesti sulaa ja kolmanneksi maalivahdiksi ottaisin Petri Vehasen Euroopasta.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Sun ymmärrys on näköjään tökänny jo peruuttamattomasti, mutta yritetään vielä.

On se tietysti kiva huudella näkemättä esim. S.Koivun pelejä viime kaudelta, mutta ei kannata ihmetellä jos olet yksin ajatustesi kanssa. Koivu on tässä vaiheessa uraansa oikeastaan ihanteellinen kolmoseen. Hyökkäystehot ei ihan riitä kakkosen keskelle NHL:ssä, maajoukkueessa siinä rajoilla parempien puutteessa, mutta puolustuspäähän ja nimenomaan kahdensuunnan sentterinä edelleen eliittiä niin NHL:ssä kuin olympiatasolla. Koivu veti koko kauden kolmossentterinä(suurten puolustusvelvoitteiden kera) ja iski siinä samalla hyvät tehot taululle, niin kerro nyt ihmeessä mikä tekee a) Kapasesta paremman kolmossentterin kuin Koivu ja b) millä perustein Koivu ei riitä kakkoseen(oletetaan Kontiolan olevan nelosessa).?

Kapanen on erinomainen pelaaja, mutta ei pärjää vertailussa Koivulle kahdensuunnan sentterinä. Pienellä tutustumisella Koivun nykytasoon pitäisi valjeta sullekin.. Tosin tuo Granlund kakkosen keskellä kertoo olennaisen sun tietämyksestä..

Omasta mielestä sentterit(tällä hetkellä):
M.Koivu
Kontiola
S.Koivu

Älä nyt hyvän tähden kerro vaan mitään tietämisestä...

Kuten olen jo sanonut ja menee jo pahasti jankkaamiseksi mutta jollekkin täytyy vaan takoa.

Filppula on paljon parempi ratkaisija sekä nopeampi kuin S. Koivu joten nuo paikat tulee ratkaista jonkun muun kuin sen menneen gloryn tai jonkun hyvän alivoima-vaihdon perusteella NHL:Ssä.

Koita nyt takoa päähäsi, että Olymppialaiset pelataan Venäjällä ja isommassa kaukalossa jossa Koivu ei ole omiaan kun verrataan Kapaseen. Varmasti liigapörsi-joukkueessa Koivu olisi rankingissa korkella mutta olisi ihan kiva jos siellä pelaisi ne jotka ovat rooleih parhaat ja S.Koivu ei todellakaan ole tässä tapauksessa sitä. Jos KOivu Anaheimissa alivoimaa hyvin niin ei se silti tarkoita, että hänen tulee saada lunastaa kiintiöpaikka maajoukkueessa jos samalla tontille on parempikin vaihtoehto.

Ja opettele lukemaan: Kerroin Granlundin olevan jälleen valmiimpi pelaaja NHL:ssä kun SUomen media ei päivästä toiseen ole tunkemassa kameraa suuhun ja seuraavan häntä jopa pyykkitupaan. Sitäpaitsi Filppula/Granlund on huomattavasti nuorempi kuin S.Koivu...
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Boldaukset allekirjoittaneen. Olet tässä asiassa yksinkertaisesti väärässä. Mielipiteeseen sinullakin toki on oikeutesi kuten meillä kaikilla. Tästä kommentistasi kuitenkin huokuu läpi se, ettet kertakaikkiaan ymmärrä millä tasolla Koivu pelaa tällä hetkellä. Kyllä, Filppula lienee parempi vaihtoehto kuin Koivu kakkosvitjan keskelle jos verrataan kylmästi näitä kahta keskenään ilman mitään spekulaatioita joukkueen laituriosastosta tai roolituksista. Mutta nyt kun tuodaan laituriosasto mukaan spekulaatioon niin todennäköisemmin Filppula pelaa Sotshin joukkueessa laidassa kuin keskellä. Valtteri on niin Detroitissa kuin maajoukkueessakin saanut enemmän irti itsestään laidalla kuin keskellä, ja kun ajatellaan Suomen käytettävissä olevaa materiaalia laitureiden osalta suhteessa senttereihin, niin laituripuolella Filppulaa myös tarvitaan enemmän. Joten en näe mitään syytä sille, miksei Filppula laidassa pelaisi ja näin ollen hänet voidaan laskea ulos tästä Koivu-vertailusta.

No jos otetaan laituri-osasto mukaan vääntöön niin en usko, että Filppulan tulee sitä varten laidalle asettaa koska SUomen laituri-osasto ei siitä parane vaikka pelaisi siinä Filppula tai ei. Muistetaan nyt, että Euroopassakin, lähinnä Venäjällä pelaa myös potenttiaalisia laiturieta/senttereitä vaikkakin he pääsevät vielä näyttäään kyntensä höntsissä ennen Shotsia.

Granlund ei ole vielä lähelläkään Koivun tasoa, ei oikeastaan millään osa-alueella pl. pelinrakentaminen, jossa TILAA SAADESSAAN pystyy yhtälailla Sakun tapaan peliä edistäviin ja ajoittain jopa loistaviin, oivaltaviin ratkaisuihin. Kaikessa muussa Saku on häntä vielä parempi. Luistelu, puolustuspelaaminen, kulmapelaaminen, kamppailutilanteet, aloitukset jne menevät kaikki selvästi Sakulle. Joten miksi helvetissä Mikke pitäisi istuttaa tuohon kakkosketjun keskelle siinä missä Saku ei saisi mahtua koko joukkueeseen? Tässä ei ole hevon helvettiäkään järkeä. Ja tämän NHL-kauden perusteella myös Granlundista saadaan enemmän irti laidassa kuin keskellä. Kyllä, Skoda Cupissa hän pelasi kelvollisesti sentterinä. On kuitenkin hieman eri asia kun vastaan tulee olympiatason joukkueita tyyliin Kanadan, Ruotsin, Venäjän, Tsekin tai USA:n osalta. Tulokaskaudellaan Granlundin sentteripelaaminen oli erittäin surkeaa tuloksen teon kannalta, koska maailman parhaita kiekkoilijoita vastaan hän ei toistaiseksi sentterin roolissa pelatessaan kerkeä heikohkon luistelunsa takia kunnolla tilanteissaan, mikä sitten näkyy kaikessa aina pelin rytmittämisestä puolustuspelaamiseen. Et Zalmonella taida oikeasti seurata NHL:ää lainkaan? Sillä jos seuraisit niin ymmärtäisit tämän jos et täysin puusilmä ole silloin kuin kiekkopeliä katselet. Mikestä ei voida puhua vielä edes samassa lauseessa Sakun kanssa silloin jos verrataan heidän sentteripelaamistaan. Ja ennen kuin edes yrität heittää tähän vasta-argumenttia niin sanon suoraan ettei kannata, teet vain itsestäsi vielä suuremman pellen. Toki jos punainen nenä ja klovnin vaatteet istuvat päälle niin mikäpä siinä silloin!

Ei Granlund tietenkään ole yksilötasolla Koivun tasolla, näillä kavereilla on hieman eroja kokemuksessa. Kuitenkin tarkoitin ihan alunperin, että jos Granlund tekisi tason noston tulokas-kaudesta, olisi hän oikeutettu olemaan vaihtoehto 2 keskelle sillä hänestä ei ainakaan ole jarrukenttiin. Kuitenkin kiekkoliitto tulee vaatimaan, että Granlund noissa karkeloissa pelaa jo julkisuus-mielessä kuten MM-kisoissa 2012 ja hänestä on isossa eurooppalaisessa kaukalossa enemmän hyötyä keskellä. NHL:ssä hän on liian hidas keskelle kuten Yao minnesotassakin oli todennut. Typerää verrata NHL pelejä Eurooppalaiseen kun kuitenkin kaikki te NHL-"tietäjätkin" tiedätte, että kyseessä on ihan erinlainen peli mannerten välillä.

Ja vielä mitä muihin senttereihin tulee, niin kuten jo aiemmin olen maininnut Jokisen Olli ei mene missään roolissa Sakun edelle, oli sitten kyse kakkos -kolmos -tai nelossentterin roolista. Toisin kuin Koivun, Jokisen tämän kauden näytöt niin pelinrakentamisen, tehokkuuden, joukkuepelaamisen kuin puolustuspelaamisenkin suhteen olivat luokkaa erittäin surkeaa. Lehterä ja Immonen taas ovat pelanneet KHL:ssä heikompia pelaajia vastaan ilman mitään konkreettisia näyttöjä Sotshia ajatellen. Ja koska he ovat selvästi yksiulotteisempia pelaajia kuin Koivu niin olisihan se järjetön veto lähteä tämän hetken näytöillä asettamaan heitä kaavailuissa Sakun edelle. Ainoa sentteri Mikon lisäksi on tällä hetkellä Kontiola, jonka ominaisuudet ovat sitä luokkaa että ne riittävät haastamaan Koivun jos mietitään roolia kakkos -tai kolmossentterin osalta. Ei Konnakaan ole yhtä monipuolinen kuin Saku, mutta ei hänellä hirveitä heikkouksiakaan ole. Ja ne kädet ne kädet ja ennenkaikkea pelirohkeus olivat nyt kevään aikana sellaisella tasolla että hän pystyy tosissaan taistelemaan pelaavan sentterin roolista myös Sotshin joukkueeseen, tietysti sillä edellytyksellä että Konna säilyttää tasonsa myös alkukaudesta ja mielellään on yhtä lailla "kuumana" kuin nyt keväällä. Ja katsopas vain niin tässä ne kolme kärkisentteriä sitten ovatkin: Mikko, Konna ja Saku.

No joo, OJ:n ura on mennyt alaspäin mutta nyt en taaskaan halua ottaa pelkästään huomioon viime kautta koska yritän luoda joukkuetta roolien kautta ja JOkinen varmaan löytää asenteen tarvittaessa tuohon neloseen. Joensuu-Jokinen-KOmarov saa paljon enemmän vastujtajan tähdistä energiaa irti kuin Joensuu-Koivu-Komarov joka jo itsessään kuulostaakin jo aika huvittavalta.


Jälleen oma boldaus. Koivu todellakin saa sen paikan nimenomaan tämän kauden otteiden perusteella. Joten tästä en viitsi enää enempää oikeastaan edes perusteluiden suhteen jauhaa. Kun et kerran tiedä Koivun NYKYISTÄ tasoa etkä halua edes millään tavalla sinulle heitettyjä faktaperusteluita ajatella vaan jatkaa ainoastaan omaa hölynpöly-agendaasi ikäperustein, niin jatka vain minun puolestani eteenpäin. Ei kuitenkaan kannata tosiaan ihmetellä sitä että olet näkökulminesi ja "perusteluinesi" tässä asiassa kuin puolukka vaginassa.

Ei se ole mikään "fakta-peruste" jos perustat näkemyksesi nimenomaan viimekauden alivoima-vaihtoihin etkä siihen tosiasiaan, että S.Koivun tulisi olla ratkaisevassa roolissa Maajoukkueessa koska hänhän on pelintekijä ensisijaisesti. Nyt kuitenkin pahasti näyttää siltä, että Tuohon 2 keskelle löytyy muitakin vaihtoehtoja kuin "yksinvaltias" S.Koivu kuten olen jo monesti todennut. Ja nyt on muuten pakko puuttua tähän "tietoon" jossa oletat S.Koivun pelaavan siellä ducksissa 3 kentässä koska on rikkovassa roolissa. SIis, mitä jos hän pelaakin siellä siksi ettei enää ole edellytyksiä pelata ratkaisevissa kentissä?! Tähän nyt heität tietenkin jonkun fiksun "olen kuitenkin nähnyt Koivun puolet alivoimista, minä tiedän..." höpinää mutta nyt on jo pakko kysyä, että mistä tiedät, että S.Koivu vetää Anaheimissa vetää puolustavassa roolissa vain siksi, että hän olisi siinä parempi?! Kuitenkin hän on aina ollut yksi parhaista luoda peliä mutta nyt hän onkin sitten puolustava asiamies.



Nyt puhutaan pelaajasta nimeltä Saku Koivu ja hänen kelpoisuudestaan Suomen Sotshin joukkueeseen, eikä yleisellä tasolla kaikista pelaajista. Koivun tyyliselle pelaajalle ei ole mikään ongelma siirtyä pienestä NHL-boksista lentokenttäkaukaloon itänaapuriimme. Itse asiassa uskon hänen saavaan pelaamisestaan vielä enemmän irti KHL-kaukalossa suhteessa NHL-kaukaloon. Tilaa ja aikaa kun on väistämättä hieman enemmän, niin hyvin liikkuvana, taitavana ja loistavan pelikäsityksen omaavana hän saa sen sekunnin murto-osan tai kaksi enemmän aikaa ratkaisuilleen verrattuna NHL-boksiin. Ei ole mitään sellaista pelin osa-aluetta missä homma menisi Sakun osalta huonompaan suuntaan siirryttäessä isompaan kaukaloon. Joten kerropa miksi ihmeessä en näin voisi Sakun kohdalla ajatella? Äläkä vain sano että koska ikä sitä ja vanhat meriitit tätä, sillä ne ovat paskapuhetta kuten olen jo useasti muutaman palstaveljen ohella todennut ja perustellut.

Voi olla, että sopeutuu ja voi olla, että ei... Kuitenkin tämä koskee jokaista NHL-pelaajaa. Vancouverissakin pelasi S.Koivu mutta vähän torsoksi jäi peliesitykset kuten muultakin kentältä.

Enkä ole väittänyt, että KOivu ei missään nimessä tule sopeutumaan KHL-kaukallon vaan olen väittänyt, että Kapanen(pelaa kyseisessä kaukalossa) olisi parempi valinta tuohon 3 keskelle koska omaksuu heti kaukalon, omaa kokemusta sekä on ihan maailman luokan pelaaja.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
MM-kisahöntsät joissa ei pelaa kaikki maailman parhaimmat pelaajat kuten NHL:ssä tai olympialaisissa, toki silloin kaveri voi pelata keskellä, mutta sentterinä pelaaminen vaatii kovaa kahden suunnan työtä ja etenkin puolustamisessa sentteri on se, joka niitä pakkeja eniten auttaa.
Mutta kuten olen sanonut, saat ajatella kuten haluat ja jos Granlund tulee pelaamaan olympialaisissa sentterinä muualla kuin ylivoimissa niin saat tulla kuittailemaan, mutta itse en siihen usko.

Kuitenkin nuo MM-kisatkin ovat kova-tasoinen turnaus vaikkei mitenkään olymppia-tasoa.

Turhaan tuhlaat aikaasi selittämällä näille lentokenttäpoikia yliarvostaville kirjoittajille yhtään mitään. Petri Kontiola on näille vuoden 2011 Jarkko Immonen, jonka piti kävellä NHL:llään suoraan kakkosketjuun, mutta kuinkas sitten kävikään? Näille kirjoittajille on myös tavanomaista se että he harjoittavat suurta itsepetosta ton KHL:n suhteen. Tosiasiassa hekin tietävät että sen sarjan taso on todella kaukana NHL:n vastaavasta, mutta koska siellä nyt sattuu pelaamaan niin paljon suomalaisia niin he päättävät sen takia yliarvostaa sen liigan tasoa aivan helvetisti.

KHL on kovatasoinen sarja ja kuroo koko ajan kiinni NHL:ää koska se pystyy ostamaan NHL:n pienempien peliaikojen omaavia kavereita sarjaansa. Suomalaisten mukana olo ei saa vaikuttaa mitenkään arvioihin sillä täytyy pystyä arvioimaan asioita ilman värilaseja.

NHL on vain nopeampi sarja koska siellä pelaa paremmat pelaajat maailmasta ja kaukalo on pienempi sekä kulttuuri hieman erinlainen. Kuitenkaan ei KHL ole mitenkään valovuosia perässä...
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Moni Ducksien pelejä seurannut (mm. minä ja Jabbbe) ovat todenneet Selänteen olevan niin huono tällä hetkellä että hänellä ei ole asiaa joukkueeseen. Silti mies on suunnilleen jokaisessa kokoonpanohahmotelmassa ilman perusteluja. Millä perusteella Selännettä ollaan ottamassa mukaan?

Minäpä arvaan: "hän on poikkeuksellinen maalintekijä", "ei meillä ole muita maalipyssyjä" ym.

Maalipyssynä NHL:ssä hän on kyllä suomalaisten parhaimmistoa, mutta se ei ole kova meriitti kun siihen riittää 12 maalia 46 pelissä. Tuollainen maalintekopotentiaali ei paljon lohduta kun toisessa vaakakupissa on huono yleispelaaminen, eli Selänteen ollessa jäällä saa olla jännityksessä milloin omissa soi. Suomen menestyssauma on tiivis ja hyvä viisikkopeli, eikä Selänteen räpelöinti sovi siihen yhtälöön. Joo, Teemu oli aikoinaan suurimpia syitä miksi aloin katsoa Ducksien pelejä, mutta ei se silti estä minua tunnustamasta tosiasioita.

Jos Selänne pelaisi edes kelvollisesti niin hänet voisi Sotshiin lähettää vaikka yv-erikoismieheksi, mutta ei tämän kauden otteilla.
 

RW/LW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers

Ei sun viesteille voi enää muuta kun nauraa. Varmasti on kiva vääntää, mut ei noissa sun selityksissä mitään järkeä ole. No kukin tavallaan..

Filppula tosiaan olisi taidoiltaan paras kakkosen sentteri, mutta miestä tarvitaan enemmän laidassa. Jokinen oli viime kaudella samaa tasoa kuin sinä tässä ketjussa eli täysi turisti. Granlundista muut onkin jo sanonu kaiken tarvittavan. Jäljelle jää Kontiola, joka tämän hetken näytöillä on vahvoilla kakkoseen. Riippumatta siitä miten päin asiaa kääntelee on Sakun paikka selkeästi joukkueessa TÄMÄN hetken näytöillä 2. tai 3. kentässä pelattiin kisat isossa tai pienessä kaukalossa.

Todellisuuden myöntäminen voi olla vaikeaa, mutta katseleppa vaikka jokunen peli tältä vuodelta ja yritä sitten uudestaan. Se, että on vanhempi ei tee kenestäkään huonompaa, näytöt kentällä ratkaisevat ja niillä Saku on paikkansa ansainnut.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Moni Ducksien pelejä seurannut (mm. minä ja Jabbbe) ovat todenneet Selänteen olevan niin huono tällä hetkellä että hänellä ei ole asiaa joukkueeseen. Silti mies on suunnilleen jokaisessa kokoonpanohahmotelmassa ilman perusteluja. Millä perusteella Selännettä ollaan ottamassa mukaan?

Minäpä arvaan: "hän on poikkeuksellinen maalintekijä", "ei meillä ole muita maalipyssyjä" ym.

Maalipyssynä NHL:ssä hän on kyllä suomalaisten parhaimmistoa, mutta se ei ole kova meriitti kun siihen riittää 12 maalia 46 pelissä. Tuollainen maalintekopotentiaali ei paljon lohduta kun toisessa vaakakupissa on huono yleispelaaminen, eli Selänteen ollessa jäällä saa olla jännityksessä milloin omissa soi. Suomen menestyssauma on tiivis ja hyvä viisikkopeli, eikä Selänteen räpelöinti sovi siihen yhtälöön. Joo, Teemu oli aikoinaan suurimpia syitä miksi aloin katsoa Ducksien pelejä, mutta ei se silti estä minua tunnustamasta tosiasioita.

Jos Selänne pelaisi edes kelvollisesti niin hänet voisi Sotshiin lähettää vaikka yv-erikoismieheksi, mutta ei tämän kauden otteilla.

Surullinen tosiasia vain on, että Suomella tökkii todella pahasti maalinteko tai pikemminkin viimesteileminen. Selännekkin on jo menneen talven lumia mutta tosiasia on, että mistään päin maailmaa ei löydy maalintekijää joka edes yltäisi syrjäyttämään vanhan ja väsyneen Selänteen.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
No jos otetaan laituri-osasto mukaan vääntöön niin en usko, että Filppulan tulee sitä varten laidalle asettaa koska SUomen laituri-osasto ei siitä parane vaikka pelaisi siinä Filppula tai ei. Muistetaan nyt, että Euroopassakin, lähinnä Venäjällä pelaa myös potenttiaalisia laiturieta/senttereitä vaikkakin he pääsevät vielä näyttäään kyntensä höntsissä ennen Shotsia.

Eli ketkä sinne laituriosastolle tällöin tulee valita ja kuka ottaa ns. Filppulan roolin? Fakta on, että Filppula on tasoltaan vähintään top4 -suomalaissentteri (mielestäni juuri nyt paras), puhutaan missä liigassa pelaavista tahansa. Toinen fakta on myös se, että laituriosastomme on huomattavasti kapeampi verrattuna sentteripuoleen jos puhutaan hyökkäävistä ja siten tulosvastuullisista laitureista. Kärkilaiturit jos mietitään niin ovat tällä hetkellä (nämäkin voin tarvittaessa perustella mutta varmasti jokainen tilanteen tasalla oleva voi tämän jokseenkin allekirjoittaa: Filppula, Ruutu, Korpikoski, J.Jokinen. Järjestyksessä parhaimmasta heikoimpaan nämä eivät välttämättä ole. Näiden jälkeen tuleekin melkoisia kysymysmerkkejä: Leino, Selänne, Granlund, Aaltonen etc... ja kysymysmerkkejä nimenomaan siksi, että näillä pelaajilla on näyttöjen suhteen jokaisella jotain puutteita pelaamisessaan, miksi en mielelläni näkisi heitä kahdessa kärkiketjussa Sotshissa. Ja edelleen, tilanne on siis tämän kauden näytöillä juuri nyt tälläinen. Joten kai nyt tuon ymmärrät itsekin, että jos Filppula tempaistaan tuosta laituriosastolta pois ja siirretään sentteriksi, tekee se helvetinmoisen vajeen laituripuolle kahteen kärkiketjuun? Toki voi olla, että Selänne vielä löytää ensi kaudella tasonsa jos jatkaa. Tai Mikke menee kokonaisvaltaisesti huomattavasti eteenpäin syksyllä ja näin ollen häntä voitaisiin myös tuollaiseen rooliin kaavailla jne jne... tällainen spekulointi siitä miten pelaajat mahdollisesti syksyllä suoriutuvat on kuitenkin täysin jonninjoutavaa, sillä kun nyt spekuloidaan niin täytyy myös arviot tehdä tämän hetken tilanteen valossa. Kristallipalloa kun ei kenelläkään meistä ole.

Ei Granlund tietenkään ole yksilötasolla Koivun tasolla, näillä kavereilla on hieman eroja kokemuksessa. Kuitenkin tarkoitin ihan alunperin, että jos Granlund tekisi tason noston tulokas-kaudesta, olisi hän oikeutettu olemaan vaihtoehto 2 keskelle sillä hänestä ei ainakaan ole jarrukenttiin. Kuitenkin kiekkoliitto tulee vaatimaan, että Granlund noissa karkeloissa pelaa jo julkisuus-mielessä kuten MM-kisoissa 2012 ja hänestä on isossa eurooppalaisessa kaukalossa enemmän hyötyä keskellä. NHL:ssä hän on liian hidas keskelle kuten Yao minnesotassakin oli todennut. Typerää verrata NHL pelejä Eurooppalaiseen kun kuitenkin kaikki te NHL-"tietäjätkin" tiedätte, että kyseessä on ihan erinlainen peli mannerten välillä.

Huuhaata koko pätkä. Faktat hukassa ja jällen heittelet näkemyksiä ilman mitään valideja perusteluita. Ensimmäisenä... meinaatko Granlundin nousevan puolessa vuodessa sille tasolle, että hänet voitaisiin valita Sakun ohi joukkueeseen? Ikinä ei voi tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, joten on turhanpäiväistä spekuloida tähän sävyyn kuten jo ylempänä kirjoitin. Faktoilla kun ei ole taaskaan sinun osaltasi mitään osaa eikä arpaa tähän spekulaatioon. Toki jos näin kävisi, että Mikke nyt kesän aikana ja alkukaudesta menisi niin helvetisti hommassa eteenpäin, että Sakukin saisi katsella häntä puolen vuoden päästä yläviistoon niin tottakai silloin Granlund ajaisi hänen ohitse valinnoissa. Tästä kun ei ole nyt kysymys, vaan kysymys on siitä, että paras joukkue niin pelaajiston kuin roolienkin suhteen sinne tullaan valitsemaan.

Toinen asia mikä tässä on huuhaata, on tuo boldaamani kohta. Nyt puhutaan edelleen Saku Koivusta ja Mikael Granlundista. Näiden pelaajien kohdalla homma ei edelleenkään mene heikompaan suuntaan silloin kun siirrytään pienestä kaukalosta suureen askiin. Ymmärtäisin tämän argumentin jos puhuttaisiin hitaasta ja kankeasta stay-at-home pakista, joka pienessä askissa vielä pystyy hommansa hoitamaan, mutta olisi kenties suuressa kaukalossa kuin pikku poika isossa maailmassa johtuen esimerkiksi hitaasta liikkeestä ja rajallisista pelinavaus-kyvyistä. Tämän väitteen olen jo aiemmin perustellut Sakun kohdalla täysin bullshitiksi, mutta et tunnu taaskaan noteeraavan, saati sitten sisäistävän jo aiemmin kirjoitettuja perusteluita. Toki tässä vaiheessa tämä ei enää uutta ole, mutta keskustelun hedelmällisyyden kannalta (se tietysti lienee jo ajat sitten tästä järjettömästä keissistä sinun osaltasi karissut) se olisi kannattavaa.

No joo, OJ:n ura on mennyt alaspäin mutta nyt en taaskaan halua ottaa pelkästään huomioon viime kautta koska yritän luoda joukkuetta roolien kautta ja JOkinen varmaan löytää asenteen tarvittaessa tuohon neloseen. Joensuu-Jokinen-KOmarov saa paljon enemmän vastujtajan tähdistä energiaa irti kuin Joensuu-Koivu-Komarov joka jo itsessään kuulostaakin jo aika huvittavalta.

Mikä sitten merkitsee jos ei viime kauden näytöt? Sinähän tässä keskustelusta kuulostat nyt ainoana palstaveljenä siltä, jonka mielestä joku pitäisi vanhoilla näytöillä roudata Sotshin koneeseen. Kuka seuraavaksi, se aiemminkin mainitsemasi Ville Peltonen koska MM95 ja nevö föget?

Oikeasti, huutonaurua irtoaa kohta tämän näppiksen takaa. Ja viimeinen kommenttisi esimerkkiketjun Joensuu-Koivu-Komarov osalta kertoo myös kaiken siitä, ettet edes ymmärrä sen helpoimman spekuloitavan hyökkäysketjun roolituksesta tuon taivaallista. Tuossa kun ihme ja kumma, olisi paperilla ajatellen kaikki mitä loistavalta nelosvitjalta voidaan vaatia. Sopiva miksaus luisteluvoimaa, kulmapelaamista, taklausvoimaa, puolustusosaamista sekä myös ripaus kiekollista osaamista pelin kääntämiseksi ja aloitusten + ajoittaisten maalipaikkojen saamiseksi vastustajan päätyyn. Toki näitä faktoja lienee sinulle turha tämänkään vertaa avata, puhumattakaan että mentäisiin syvällisempään keskusteluun roolituksista kun et tunnu juuri kartalla tässäkään asiassa olevan.


Ei se ole mikään "fakta-peruste" jos perustat näkemyksesi nimenomaan viimekauden alivoima-vaihtoihin etkä siihen tosiasiaan, että S.Koivun tulisi olla ratkaisevassa roolissa Maajoukkueessa koska hänhän on pelintekijä ensisijaisesti. Nyt kuitenkin pahasti näyttää siltä, että Tuohon 2 keskelle löytyy muitakin vaihtoehtoja kuin "yksinvaltias" S.Koivu kuten olen jo monesti todennut. Ja nyt on muuten pakko puuttua tähän "tietoon" jossa oletat S.Koivun pelaavan siellä ducksissa 3 kentässä koska on rikkovassa roolissa. SIis, mitä jos hän pelaakin siellä siksi ettei enää ole edellytyksiä pelata ratkaisevissa kentissä?! Tähän nyt heität tietenkin jonkun fiksun "olen kuitenkin nähnyt Koivun puolet alivoimista, minä tiedän..." höpinää mutta nyt on jo pakko kysyä, että mistä tiedät, että S.Koivu vetää Anaheimissa vetää puolustavassa roolissa vain siksi, että hän olisi siinä parempi?! Kuitenkin hän on aina ollut yksi parhaista luoda peliä mutta nyt hän onkin sitten puolustava asiamies.

Hohhoh, tämä avautumisesi oikeastaan sinetöi tämän koko jargonin mistä ollaan jo tovi jauhettu. Ei Koivun kohdalla ole todellakaan kyse mistään yksittäisistä alivoima-vaihdoista, kuten yrität tässä hänen av-pelaamisensa merkitystä (osaamisesta puhumattakaan) tällä tavoin väheksyä. Hän on Ducksien tärkein av-mies senttereistä puhuttaessa, ja hoitaa sen roolin täysin kunnialla tuoden samalla lepoaikaa esimerkiksi Getzlafille. Ja tuo boldaamani kohdan kysymys on kyllä niin kieliopillisesti päin helvettiä muotoiltu, etten edes ymmärrä mitä yrität tuossa kysyä. Noh, saavutus kai se on sekin! Siis parempi? Parempi kuin joku toinen? Vai parempi puolustavassa roolissa kuin hyökkäävässä roolissa? Opettele ilmaisemaan tarkemmin! Mutta jos nyt tarkoitat sitä tuolla hämäränoloisella kysymykselläsi, että miksi hän on parempi puolustavassa kuin hyökkäävässä roolissa niin vastaan lyhyesti vaikket varmaankaan tätäkään kykene ymmärtämään... Koivu on edelleen monipuolinen pelaaja, joka pystytään heittämään lähes tilanteessa kuin tilanteessa jäälle. Alivoimapelaamisessa hän on yksinkertaisesti paras Ducks-senttereistä, joten luonnollisesti hän kantaa siinä suuren vastuun. Aloitusosaaminen, pelikäsitys, sijoittuminen, syöttöjenkatkominen, blokkaaminen, nopea pelin avaaminen, pelin rauhoittaminen ja rytmittäminen... siinä näin muutama asia mainitakseni, miksi Koivu on erittäin hyvä av:lla ja siksi kantaa siinä niinkin suuren vastuun. Toki hän on myös hyökkäyssuuntaan tärkeä pelaaja, ja pelaakin erikoistilannepuolella myös kakkosyv:ssä. Siinä hän ei kuitenkaan ole Getzlafin tasoinen likimainkaan joten siksi lyhykäisyydessään tuo vastuu yv:stä on kakkosyv:n pyörittämisessä. Nämä toki ovat sellaisia asioita, jotka jokainen NHL:ää ja tietysti Duckseja hiemankaan seuraavaa tietää, mutta toki kun noin kohteliaan epäselvästi asiaa kysyt niin tämä on vastaus. Ja vielä tiedoksi myös se, ettei puolustusosaaminen ja pelinrakentaminen todellakaan ole toisiaan poissulkevia asioita. Päinvastoin, hyvän sentterin tulee hallita molemmat osa-alueet moitteettomasti. Tässä on yksi iso ero esimerkiksi Koivun ja juurikin Granlundin välillä. Ja lienee enää turha todeta kumman hyväksi.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ei sun viesteille voi enää muuta kun nauraa. Varmasti on kiva vääntää, mut ei noissa sun selityksissä mitään järkeä ole. No kukin tavallaan..

Filppula tosiaan olisi taidoiltaan paras kakkosen sentteri, mutta miestä tarvitaan enemmän laidassa. Jokinen oli viime kaudella samaa tasoa kuin sinä tässä ketjussa eli täysi turisti. Granlundista muut onkin jo sanonu kaiken tarvittavan. Jäljelle jää Kontiola, joka tämän hetken näytöillä on vahvoilla kakkoseen. Riippumatta siitä miten päin asiaa kääntelee on Sakun paikka selkeästi joukkueessa TÄMÄN hetken näytöillä 2. tai 3. kentässä pelattiin kisat isossa tai pienessä kaukalossa.

Todellisuuden myöntäminen voi olla vaikeaa, mutta katseleppa vaikka jokunen peli tältä vuodelta ja yritä sitten uudestaan. Se, että on vanhempi ei tee kenestäkään huonompaa, näytöt kentällä ratkaisevat ja niillä Saku on paikkansa ansainnut.

Lukemisenymmärtäminen tökkii, vai?!

Kuten olen jo sata kertaa sanonut, että tämän kauden juttuja on turha yksin katsoa sillä pelaaja tulee arvioida yleisesti omaan rooliinsa höystettynä vaikka sitten noilla "elintärkeillä" viime kauden tehoilla mitä nyt jaksetaan jauhaa viestistä toiseen.

Ja UNohdit Kapasen täysin tuosta joka kertoo myös aika paljon sinun tasostasi sillä kyseeessä on kuitenkin kaveri joka pelaa oman tonttinsa satavarasti kun taas Koivu samassa rooliissa on kysymysmerrki koska Koivu on pelannut välillä maajoukkueessa paremmin ja välillä huonommin. Kuitenkin Kapanen on satavarma suorittaja kahteen suuntaan ja nelosessa voi luistella joku joka todella on erikoistuneempi vastustajalta enrgian syömiseen.

Kaikki tietysti myös riippuu siitä ,että miltä pohjalta Erkka joukkueen rakentaa mutta jos tehdään 4 tasavahvaa kentää niin suurin mielenkiinto noissa kisoissa keskittyy enemmän mäkihyppyyn kuin ennalta arvattaviin kiekko-kisoihin.

Kuitenkin vielä kehotan ymmärtämään mitä lukee sillä sinä ainakin osoitit, että viime kauden tehot on kaikista tärkeimmän ja Koivu pelasi jopa alivoimaa...No on hän pelannut sitä joka NHL-kautena mutta eipä ne esiintymiset silti aina ole maajoukkueessa olleet niin kaksiset. Eli siis ajattelua peliin!!!
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Voi olla, että sopeutuu ja voi olla, että ei... Kuitenkin tämä koskee jokaista NHL-pelaajaa. Vancouverissakin pelasi S.Koivu mutta vähän torsoksi jäi peliesitykset kuten muultakin kentältä.

Enkä ole väittänyt, että KOivu ei missään nimessä tule sopeutumaan KHL-kaukallon vaan olen väittänyt, että Kapanen(pelaa kyseisessä kaukalossa) olisi parempi valinta tuohon 3 keskelle koska omaksuu heti kaukalon, omaa kokemusta sekä on ihan maailman luokan pelaaja.

Ja mitä haet noilla Vancouverin näytöillä? Tuo on jälleen luokaton perustelu. Asia on katsos myös niin päin, että "negatiivisetkin" näytöt ovat täyttä roskaa silloin kun argumentoidaan vuosien takaisilla näytöillä. Monennenko kerran se täytyy todeta, että tämän kauden näytöt ovat ne mitkä ratkaisevat!

Ja mielenkiinnosta, millä osa-alueella Kapanen on parempi kuin Saku? Olen jo parikin kertaa todennut ettei tällä kaukaloasialla ole nimenomaan Sakun kohdalla minkään vertaa merkitystä, päinvastoin hänelle on jopa hyötyä lentokenttäaskista. Ja ennenkaikkea perustele, mielellään myös faktoilla ettei taas tarvitse kertoa sitä miksi sininen väri on sinistä ja punainen väri punaista.

Kuitenkin vielä kehotan ymmärtämään mitä lukee sillä sinä ainakin osoitit, että viime kauden tehot on kaikista tärkeimmän ja Koivu pelasi jopa alivoimaa...No on hän pelannut sitä joka NHL-kautena mutta eipä ne esiintymiset silti aina ole maajoukkueessa olleet niin kaksiset. Eli siis ajattelua peliin!!!

Hahhah. Vaikka ei ollut minulle osoitettu, niin piti ihan silmiä hieraista tämän viimeisen kappaleen suhteen, etenkin viimeisen lauseen! Hieraista siksi, että oliko se tosiaan Zalmonella jonka nickillä tämä postaus lähti maailmalle. Allekirjoitustavaraa vimosen päälle jos tietää kontekstin missä keskustellaan!
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos Selänne pelaisi edes kelvollisesti niin hänet voisi Sotshiin lähettää vaikka yv-erikoismieheksi, mutta ei tämän kauden otteilla.

Niin se on vähän, että mitä näyttöjä haluaa painottaa. Pudotuspeleissähän Teemun tehosaldo oli plussalla, kun vaikkapa Sakun lukema taas oli rumasti pakkasella. Teemuhan pelasi runkosarjassa noin puoleen väliin kautta asti laadukkaasti liki pinna per peli tahtia ja teholukemakin oli ihan kohtalainen. Sen jälkeen veteraani väsyi fyysisesti ja toisaalta itse olin havaitsevinani, että Teemu myös ikään kuin löi hivenen läskiksi pelaamisensa Ducksien pleijaripaikan käytännössä varmistuttua.

Itse näen, että Teemun ylivoimaosaaminen on niin poikkeuksellista, että hänet pitää ottaa Sotshiin. Ihan oikeasti meillä ei Teemun lisäksi ole olympiakisatasolle oikeakätisiä maalintekijätyyppejä, joita yv-pelissä on ehdottomasti hyvä olla. Se on toki selvää, että Teemun rooli tasakentällisin tulee olla pienempi kuin aiemmin maajoukkueessa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja mitä haet noilla Vancouverin näytöillä? Tuo on jälleen luokaton perustelu. Asia on katsos myös niin päin, että "negatiivisetkin" näytöt ovat täyttä roskaa silloin kun argumentoidaan vuosien takaisilla näytöillä. Monennenko kerran se täytyy todeta, että tämän kauden näytöt ovat ne mitkä ratkaisevat!

Ei se nyt ihan näinkään ole. Joillakin pelaajilla on taipumus pelata usein maajoukkueessa paremmin kuin seurajoukkuenäytöt antaisivat odottaa. Ja tietysti joidenkin pelaajien kohdalla tilanne on päinvastoin. Fakta on se, että Saku Koivulle kahdet viimeiset arvokisat Leijonapaidassa ovat olleet melkoista tervanjuontia ja ei ole mitenkään liioiteltua sanoa, että Niko Kapanen on ollut molemmissa kisoissa vähintään samalla tasolla Sakun kanssa. Vastuuta on Sakulle tullut rutkasti, mutta tehot ovat jääneet piippuun ja oma pääkin on vuotanut liikaa. Toki joku voi ajatella, että Sakulle nyt vain sattui huonot kisat Vancouverissa ja vuoden 2008 MM-kisoissa ja hänen normaalitasonsa on parempi. Itse en ole aivan varma, mitä mieltä olla tästä.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Eli ketkä sinne laituriosastolle tällöin tulee valita ja kuka ottaa ns. Filppulan roolin? Fakta on, että Filppula on tasoltaan vähintään top4 -suomalaissentteri (mielestäni juuri nyt paras), puhutaan missä liigassa pelaavista tahansa. Toinen fakta on myös se, että laituriosastomme on huomattavasti kapeampi verrattuna sentteripuoleen jos puhutaan hyökkäävistä ja siten tulosvastuullisista laitureista. Kärkilaiturit jos mietitään niin ovat tällä hetkellä (nämäkin voin tarvittaessa perustella mutta varmasti jokainen tilanteen tasalla oleva voi tämän jokseenkin allekirjoittaa: Filppula, Ruutu, Korpikoski, J.Jokinen. Järjestyksessä parhaimmasta heikoimpaan nämä eivät välttämättä ole. Näiden jälkeen tuleekin melkoisia kysymysmerkkejä: Leino, Selänne, Granlund, Aaltonen etc... ja kysymysmerkkejä nimenomaan siksi, että näillä pelaajilla on näyttöjen suhteen jokaisella jotain puutteita pelaamisessaan, miksi en mielelläni näkisi heitä kahdessa kärkiketjussa Sotshissa. Ja edelleen, tilanne on siis tämän kauden näytöillä juuri nyt tälläinen. Joten kai nyt tuon ymmärrät itsekin, että jos Filppula tempaistaan tuosta laituriosastolta pois ja siirretään sentteriksi, tekee se helvetinmoisen vajeen laituripuolle kahteen kärkiketjuun? Toki voi olla, että Selänne vielä löytää ensi kaudella tasonsa jos jatkaa. Tai Mikke menee kokonaisvaltaisesti huomattavasti eteenpäin syksyllä ja näin ollen häntä voitaisiin myös tuollaiseen rooliin kaavailla jne jne... tällainen spekulointi siitä miten pelaajat mahdollisesti syksyllä suoriutuvat on kuitenkin täysin jonninjoutavaa, sillä kun nyt spekuloidaan niin täytyy myös arviot tehdä tämän hetken tilanteen valossa. Kristallipalloa kun ei kenelläkään meistä ole.

Tästä voisin olla jotenkin kanssasi samaa mieltä sillä lasken, että Selannettä ei oteta pois ja Erkka tulee kaivamaan Miettisen ja Hagmaninkin vielä kinkereihin mukaan, ihan vaikka vanhastaan joten uskon, että Filppula tullaan näkemään keskellä mutta kuten totesit niin spekulointi on jonninjoutavaa koska kuka näistä sitten lopulta varmaksi tietää...



Huuhaata koko pätkä. Faktat hukassa ja jällen heittelet näkemyksiä ilman mitään valideja perusteluita. Ensimmäisenä... meinaatko Granlundin nousevan puolessa vuodessa sille tasolle, että hänet voitaisiin valita Sakun ohi joukkueeseen? Ikinä ei voi tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, joten on turhanpäiväistä spekuloida tähän sävyyn kuten jo ylempänä kirjoitin. Faktoilla kun ei ole taaskaan sinun osaltasi mitään osaa eikä arpaa tähän spekulaatioon. Toki jos näin kävisi, että Mikke nyt kesän aikana ja alkukaudesta menisi niin helvetisti hommassa eteenpäin, että Sakukin saisi katsella häntä puolen vuoden päästä yläviistoon niin tottakai silloin Granlund ajaisi hänen ohitse valinnoissa. Tästä kun ei ole nyt kysymys, vaan kysymys on siitä, että paras joukkue niin pelaajiston kuin roolienkin suhteen sinne tullaan valitsemaan.

Meinaan sitä, että uskon Granlundin olevan paljon valmiimpi pelaaja ensikaudella kuin nyt. En usko, että menee Koivun kokemuksen tuoman rauhallisuuden ohi mutta esim. jos Granlund saa nopeutta jalkoihin niin hän saattaa olla jo potenttiaalinen uhka KOivulle. Muista nyt, että puhutaan tässä 2 sentterin paikasta pelkästään joten uskon Granlundin, jos saa voimaa jalkoihin lisää, olevan se potenttiaalinen kakkos sentteri. Aika näyttää!!

Toinen asia mikä tässä on huuhaata, on tuo boldaamani kohta. Nyt puhutaan edelleen Saku Koivusta ja Mikael Granlundista. Näiden pelaajien kohdalla homma ei edelleenkään mene heikompaan suuntaan silloin kun siirrytään pienestä kaukalosta suureen askiin. Ymmärtäisin tämän argumentin jos puhuttaisiin hitaasta ja kankeasta stay-at-home pakista, joka pienessä askissa vielä pystyy hommansa hoitamaan, mutta olisi kenties suuressa kaukalossa kuin pikku poika isossa maailmassa johtuen esimerkiksi hitaasta liikkeestä ja rajallisista pelinavaus-kyvyistä. Tämän väitteen olen jo aiemmin perustellut Sakun kohdalla täysin bullshitiksi, mutta et tunnu taaskaan noteeraavan, saati sitten sisäistävän jo aiemmin kirjoitettuja perusteluita. Toki tässä vaiheessa tämä ei enää uutta ole, mutta keskustelun hedelmällisyyden kannalta (se tietysti lienee jo ajat sitten tästä järjettömästä keissistä sinun osaltasi karissut) se olisi kannattavaa.

No kyllä se aika olennaista on, että millaisessa kaukalossa vedetään koska pelin tempo on toisessa nopeampaa kuten myös tilenteiden nopeus. Ymmärsin mitä tarkoitat ja siksi nyt painotan taas(koska et tajua lukemaasi), että Granlund ei tietenkään ole valmiimpi Koivu koska kavreilla on sukupolvi eroa. S.Koivu hoitaa paremmin puolustamisen sekä on kokeneempi pelaaja kuin Granlund mutta koska puhutaan tulosyksikön pelaajasta ensisijaisesti niin näen ,että jos Granlund nostaa tasoaan turnaukseksi, on hän hyödyllisempi tuossa kakkosen keskellä, nyky-tasolla ei varmasti ohita Koivua eikä ainakaan Filppulaa.

Kuitenkin isommassa kaukalossa kovia pelejä pelanneet on otetava huomioon näissä valinnoissa koska muuten joukkueen kokoaminen menee liigapörssiksi.



Mikä sitten merkitsee jos ei viime kauden näytöt? Sinähän tässä keskustelusta kuulostat nyt ainoana palstaveljenä siltä, jonka mielestä joku pitäisi vanhoilla näytöillä roudata Sotshin koneeseen. Kuka seuraavaksi, se aiemminkin mainitsemasi Ville Peltonen koska MM95 ja nevö föget?

Ei, vaan ne valinnat tulisi tehdä aina pelaajan kapasiteetin mukaan eikä vättämättä menneen kauden. Tottakai sitäkin pitää huomioda sen verran, että jos ollaan astuttamassa kaveria koviin saappaisiin ja tilasto on helvetisti pakkasella sekä huonoilla tehoilla niin tuon pitääkin vaikuttaa päätökseen. Kuitenkin valinta tulee tehdä siten, että pelaaja sopii kyseiseen ruutuun kokonaisvaltaisena pelaajana joka kuitenkin pelaa yksiin muun ketjun kanssa. Ja Peltosta ei missään nimessä...

Oikeasti, huutonaurua irtoaa kohta tämän näppiksen takaa. Ja viimeinen kommenttisi esimerkkiketjun Joensuu-Koivu-Komarov osalta kertoo myös kaiken siitä, ettet edes ymmärrä sen helpoimman spekuloitavan hyökkäysketjun roolituksesta tuon taivaallista. Tuossa kun ihme ja kumma, olisi paperilla ajatellen kaikki mitä loistavalta nelosvitjalta voidaan vaatia. Sopiva miksaus luisteluvoimaa, kulmapelaamista, taklausvoimaa, puolustusosaamista sekä myös ripaus kiekollista osaamista pelin kääntämiseksi ja aloitusten + ajoittaisten maalipaikkojen saamiseksi vastustajan päätyyn. Toki näitä faktoja lienee sinulle turha tämänkään vertaa avata, puhumattakaan että mentäisiin syvällisempään keskusteluun roolituksista kun et tunnu juuri kartalla tässäkään asiassa olevan.

Sen verran minäkin arvostan S.KOvua etten mitenkään halua, että hänet pistetään johonkin säälittävään 4-kentän rooliin. Sen voi hoitaa OJ/Kontiolakin. Turha itseään ja hienoa takana olevaa leijona-uraa on romuttaa vain siksi, että karjala-lippikset haluaa hänet ihan mihin tahansa kenttään kunhan vain tulee. Osoitat tuolla kommentillasi todella junttimaista artikulaatioita.




Hohhoh, tämä avautumisesi oikeastaan sinetöi tämän koko jargonin mistä ollaan jo tovi jauhettu. Ei Koivun kohdalla ole todellakaan kyse mistään yksittäisistä alivoima-vaihdoista, kuten yrität tässä hänen av-pelaamisensa merkitystä (osaamisesta puhumattakaan) tällä tavoin väheksyä. Hän on Ducksien tärkein av-mies senttereistä puhuttaessa, ja hoitaa sen roolin täysin kunnialla tuoden samalla lepoaikaa esimerkiksi Getzlafille. Ja tuo boldaamani kohdan kysymys on kyllä niin kieliopillisesti päin helvettiä muotoiltu, etten edes ymmärrä mitä yrität tuossa kysyä. Noh, saavutus kai se on sekin! Siis parempi? Parempi kuin joku toinen? Vai parempi puolustavassa roolissa kuin hyökkäävässä roolissa? Opettele ilmaisemaan tarkemmin! Mutta jos nyt tarkoitat sitä tuolla hämäränoloisella kysymykselläsi, että miksi hän on parempi puolustavassa kuin hyökkäävässä roolissa niin vastaan lyhyesti vaikket varmaankaan tätäkään kykene ymmärtämään... Koivu on edelleen monipuolinen pelaaja, joka pystytään heittämään lähes tilanteessa kuin tilanteessa jäälle. Alivoimapelaamisessa hän on yksinkertaisesti paras Ducks-senttereistä, joten luonnollisesti hän kantaa siinä suuren vastuun. Aloitusosaaminen, pelikäsitys, sijoittuminen, syöttöjenkatkominen, blokkaaminen, nopea pelin avaaminen, pelin rauhoittaminen ja rytmittäminen... siinä näin muutama asia mainitakseni, miksi Koivu on erittäin hyvä av:lla ja siksi kantaa siinä niinkin suuren vastuun. Toki hän on myös hyökkäyssuuntaan tärkeä pelaaja, ja pelaakin erikoistilannepuolella myös kakkosyv:ssä. Siinä hän ei kuitenkaan ole Getzlafin tasoinen likimainkaan joten siksi lyhykäisyydessään tuo vastuu yv:stä on kakkosyv:n pyörittämisessä. Nämä toki ovat sellaisia asioita, jotka jokainen NHL:ää ja tietysti Duckseja hiemankaan seuraavaa tietää, mutta toki kun noin kohteliaan epäselvästi asiaa kysyt niin tämä on vastaus. Ja vielä tiedoksi myös se, ettei puolustusosaaminen ja pelinrakentaminen todellakaan ole toisiaan poissulkevia asioita. Päinvastoin, hyvän sentterin tulee hallita molemmat osa-alueet moitteettomasti. Tässä on yksi iso ero esimerkiksi Koivun ja juurikin Granlundin välillä. Ja lienee enää turha todeta kumman hyväksi.

Niin, tästä juuri on kysymys. Et itse tajua edes asiaa mutta jeesustelet koko ajan sillä etten minä muka ymmärrä.

Tarkotin, että mistä olet varma, että Koivulle on annettu ducksissa puolustavampi rooli vain koska hänen on katsettu olevan siinä parempi. Kuitenkin jokainen SUomalainen tietää, että Koivu tunnetaan juuri siitä hyökkäävästä erikoisosaamisesta sekä pelinrakentamisesta. Miksi Koivulla ei sitten ducksissa ole annettu sitä roolia mistä hänet on tunnettu olevan erinomainen vaan hänelle on annettu se hieman pienempi peliaika kuin ennen vaikka hänen potenttiaalilla kuuluisi olla siellä Getzlafin peliajoissa?!
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ei se nyt ihan näinkään ole. Joillakin pelaajilla on taipumus pelata usein maajoukkueessa paremmin kuin seurajoukkuenäytöt antaisivat odottaa. Ja tietysti joidenkin pelaajien kohdalla tilanne on päinvastoin. Fakta on se, että Saku Koivulle kahdet viimeiset arvokisat Leijonapaidassa ovat olleet melkoista tervanjuontia ja ei ole mitenkään liioiteltua sanoa, että Niko Kapanen on ollut molemmissa kisoissa vähintään samalla tasolla Sakun kanssa. Vastuuta on Sakulle tullut rutkasti, mutta tehot ovat jääneet piippuun ja oma pääkin on vuotanut liikaa. Toki joku voi ajatella, että Sakulle nyt vain sattui huonot kisat Vancouverissa ja vuoden 2008 MM-kisoissa ja hänen normaalitasonsa on parempi. Itse en ole aivan varma, mitä mieltä olla tästä.

Totta tässä on se, että osa pelaajista kuten sanoit usein pelaa paremmin maajoukkueessa kuin seurajoukkueessa, ja osaa taas päinvastoin. Näillä vuosien takaisilla näytöillä on silti melkoisen turhaa lähteä spekuloimaan. Mennyt on mennyttä, tämän hetken näytöt ja taso kertovat sen missä kukin pelaaja menee kisoja ajatellen. Kolmessa tai neljässä vuodessa ehtii kuitenkin vettä virrata niin paljon, ettei vanhoilla näytöillä ole juuri lainkaan painoarvoa. Ellei sitten puhuta kahdesta lähes identtisestä tapauksesta, joista toisella on aiemmista kisoista selkeästi parempaa näyttöä kuin toisella.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ja mitä haet noilla Vancouverin näytöillä? Tuo on jälleen luokaton perustelu. Asia on katsos myös niin päin, että "negatiivisetkin" näytöt ovat täyttä roskaa silloin kun argumentoidaan vuosien takaisilla näytöillä. Monennenko kerran se täytyy todeta, että tämän kauden näytöt ovat ne mitkä ratkaisevat!

Meinaatko, että jos joku pelaaja pelasi viime kaudella nappi-kauden kuten tälläkin kaudella ja vähän nihkeää on ensi kauden alussa niin hän ei ole tällöin joukkueessa koska vain viimeisimmän näytöt ratkaisee?! Juu, varmaan Venäjällä mutta Suomen joukkueen kokoaminen perustuu lähinnä vanhoihin meriitteihin, sauna-kaveruuteen sekä kummolan pankkitiliin. Nöin siis Suomessa mennään ja se oksettaakin allekirjoittanutta mutta en allekirjoita myöskään sitä, että pelaajat valitaan joukkueeseen vain pisteiden valossa esimerkiksi koska haluan, että joukkue on esnisijaisesti roolitettu oikein eli siis, että joka roolissa pelaa se paras pelaaja.

Ja mielenkiinnosta, millä osa-alueella Kapanen on parempi kuin Saku? Olen jo parikin kertaa todennut ettei tällä kaukaloasialla ole nimenomaan Sakun kohdalla minkään vertaa merkitystä, päinvastoin hänelle on jopa hyötyä lentokenttäaskista. Ja ennenkaikkea perustele, mielellään myös faktoilla ettei taas tarvitse kertoa sitä miksi sininen väri on sinistä ja punainen väri punaista

Taisin kertoa tämän jo. Kapanen takuu varma puolustavaan suuntaan kun taas Koivun näen enemmän hyökkäys-orientoituneena pelaajana vaikkain pystyy pelaamaan alaspäinkin. Kapanen kuitenkin on erikoismies puolustus-suuntaan. Voisin periaatteessa allekirjoittaa Kapasen 4 kenttään ja Koivun kolmoseen mutta siinä tapauksessa Koivulle tulisi juuri saada vain ja oikeinlaiset laiturit eikä mitään liigapörssi-laitureita. Pelkään kuitenkin, että käy kuten vancouverissa ja Koivusta ei saada mitään irti ja silti saa jatkaa pelejään perusteettomasti. Tämän vuoksi luotan enemmän Kapaseen josta tietää jo, että on tasavarma kaveri.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Zalmonellalle vielä sen verran, että en oikeasti viitsi jankata sinulle näitä itsestäänselviä asioita. Nakkelet täällä käsittämätöntä hölynpölyä (epäloogisesti ja epämääräisesti ilmaistuna) usealle palstaveljelle vailla kunnollisia faktoja käsiteltävästä aiheesta. Kaikella kunnioituksella, tästä aiheesta keskustelu alkaa omalta kantiltani tuntua siltä kuin keskustelisi 5-vuotiaan penikan kanssa kukista ja mehiläisistä. Joten jos sieltä suunnalta ei ala oikeasti faktapohjaista näkökulmaa irtoamaan niin minun osaltani olkoon tältä erää nyt tässä tämän asian suhteen.

Näin muutoin, tulee olemaan kiinnostavaa nähdä miten alle 22-vuotiaat pelaaja esiintyvät syksyllä ja moniko sen ikäinen lopulliseen joukkueeseen tulee mahtumaan. Vatanen lienee erittäin vahvoilla jo tässä vaiheessa, riippumatta siitä mikä on esimerkiksi Timosen ja Salon tilanne ensi kaudella. Granlund tullee myös joukkueeseen lopulta kiilaamaan, vaikka tällä hetkellä hänen kisapaikkansa suhteen tilanne on nähdäkseni vähän siinä ja tässä.

Kisoihin ei ole kuin reilu puoli vuotta enää aikaa, mutta kyllähän tuo pakka on vielä melkoisen levällään lähes joka osa-alueella. Ennenkuin voidaan oikeasti alkaa tarkemmin myös roolituksia miettimään, täytyy syksyllä nähdä monen spekulaatiossa pyörivän pelaajan kohdalla että missä mennään kun kisat alkavat lähestyä. Hieman kyllä hirvittää lopullista joukkuetta alkaa puntaroimaan, sillä jos joukkue sinne mitalipelihin asti meinaisi venyä, niin täytyisi kyllä muutaman perinteisen avainpelaajan petrata huomattavasti tämän kauden tasoon nähden sekä muutaman nuoremman myös nostaa profiiliaan selkeästi.
 

Gameson

Jäsen
Heitetääs omaa rosteria kehiin ja naureskellaan sitten kisojen aikana millaisia sommitelmia tuli laitettua, no pelaajat menevät varmaan aikalailla kumminkin oikein.

J. Jokinen-M. Koivu-T. Ruutu
Granlund-S. Koivu-Selänne
V. Filppula-O.Jokinen-Korpikoski
Komarov-Kontiola-Bergenheim

Näytöthän ne lopulta ratkaisevat ja se nähdään sitten kenellä kulkee. Pakkiparit voisivat olla jotain tälläistä.

Timonen-Salo
Lydman-Pitkänen
Vatanen-Väänänen
+ Ilari Melart/Joonas Järvinen ja muut isännät.

Pekka Rinne
Tuukka Rask
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan hirveetä väittelyä senttereistä jo monta viikkoa, ei tuota jaksa kukaan lukea. NHL vs KHL rupeaa tulemaan jo korvista ulos. Pääasia että me tulemme saamaan hyvät sentterit kisoihin, oli ne sitten ketä vaan. Etenkin kun meillä on näitä laiturisenttereitä pilvin pimein, joten paikanvaihto onnistuu vaikka pelin sisällä. (Jokereissa tosin Erkka tuskin muutti koskaan ketjukoostumuksia pelin sisällä)

Sama homma veskoissa. Olen iloinen että Rask on päässyt tällä kaudella vihdoin valokeilaan ja onnistuu heti (kävi finaaleissa miten tahansa), sillä muistan lukeneeni monia epäilyjä siitä että kalpenisi Rinteen vierellä. Jos käy Torinot ja lähtökohtaisesti ykkös ja kakkosmolarit Rinne&Rask loukkaantuisikin ennen kisoja, niin Andy Niemenkin uskaltaisi heittää maaliin levollisin mielin. Eiköhän tuo ole kolmikko jolla lähdetään, vai onko väkisinkin jollekin jäävä vähäinen/0 min peliaika liian suuri pala kun on tottunut NHL-seurassaan ykkösen puuhiin, tuskin. Kipperin ensinnäkin pitäisi jatkaa ja vetää aivan hirveessä boostissa alkukausi, jotta pääsisi pelaavaksi veskaksi ohi kaksikon R&R, mihinkään kolmosveskaksi ei kyllä lähde. Muistetaan että aina voi jompikumpi loukkaantua ja heti avautuu uusia mahdollisuuksia esim kakkosveskaksi (pari matsia) mm. Kipperille.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Teemu oli suurimman osan runkosarjan lopusta aivan surkea. Tosin ankat olivat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa aikoja sitten, joten ihan täysillä ei Teemukaan niissä kaikissa peleissä vetänyt. Runkosarjan pari viimeistä peliä ja playoffit mies pelasikin sitten taas hyvällä tasolla. En näe mitään syytä etteikö Teemu olisi joukkueessa, jos hän pelaa ensi kuadella samalla tasolla kuin noissa pudotuspeleissä.

Ankkojen peliohjelma oli muutenkin todella rankka tällä kaudella. Kauden alussa oli muistaakseni 5-6 päivän tauko peleistä. Sen jälkeen joukkue pelasikin joka toinen päivä pelitahtia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös