Olympiakarsinnat

  • 86 360
  • 350

Pardus

Jäsen
Eipä ole Puolasta liikoja vastusta Slovenialle, kun peli on 5-0 jo toisessa erässä. Saksa puolestaan johtaa Japania 2-0 ensimmäisen erän jälkeen.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Olympiakarsinnat jäävät ikävästi lähestyvän World Cupin jalkoihin. Näitä parhailla miehistöillä pelattavia matseja on mukava katsoa ja niitä saisi olla useamminkin. Pienten maiden taso laskee tuntuvasti MM-kisoihin kun kieltäytymisiä ja poissaoloja on vuodesta riippuen jonkin verran tai jopa paljon. Aivan kuin lähes kaikki seuralätkä myös Olympiakarsinnat näkyy Onhockeyn kautta, joskin Ranska-Italia peliä en sieltä löytänyt.
Minskin lohkossa pelataan aika oudosti ennakoitu finaali jo ensimmäisenä päivänä. Tanska lähtee kuitenkin koitokseen suht selvänä suosikkina tälle tasolle laadukkaan hyökkäyksen voimin. Viime aikoina kehittyneellä Slovenialla ja varsinkin isäntä V-Venäjällä on tarpeeksi taitoa vahingoittaakseen Tanskan puolustusta, mutta ylivoimat pitää sitten käyttää hyvällä prosentilla hyväksi. Tanska saa kyllä niin paljon tilanteita lupaavilla nuorillaan ja kohtuullisilla NHL-pelaajilla+KHL-laadulla, että heidän jättäminen alle 3 maalin V-Venäjän & Slovenian puolustuksella olisi ihme. Puola saa olla tyytyväinen päästyään mukaan viimeiseen vaiheeseen. Tapparasta tuttu Nick Bailen tuo oman mausteensa tähän lohkoon isäntien paidassa.

Oslon lohko on ainakin minulle se hajuttomin ja mauttomin. Isäntänä toimiva Norja alkaa minun silmääni vanhenemaan uhkaavasti, mutta he ovat kuitenkin selvä suosikki kisapaikan suhteen. Vanhat tähdet kantavat kyllä vielä hetken, mutta jos Norja aikoo pysyä hyvien pikkumaiden kyydissä, tarvittaisiin ehkä hieman uudistusta.. Onko uusia nimiä tulossa? Toisesta korista tähän lohkoon tuli Ranska joka on aika samassa tilanteessa, joskin lähtökohtainen taso on alhaisempi. Samat nimet ovat kantaneet joukkuetta jo pitkään ja on hauska nähdä mitä tapahtuu kotikisojen jälkeen. Stephane Da Costa on hieno pelaaja, mutta Huetin & L.Meunierin lopettaessa voi tulla aika hiljaista hänen takanaan. Kazakstan elää voimakkaasti ostettujen Kanadalaisten voimalla, eikä tuolla politiikalla oikein edes ansaitsisi paikkaa Olympialaisissa. Heidän osakkeitaan laskee myös Dustin Boydin loukkaantuminen sekä Nikolai Antropovin puuttuminen. Antropovin huhutaan tekevän comeback, mutta ainakaan vielä hän ei ole maajoukkueen käytettävissä. Edelleen aivan hyvällä tasolla torjuva
Vitali Kolesnik alkaa olemaan jo sen verran iäkäs, että uudelle veskarille voisi olla hiljalleen tarvetta. Italia on selvästi paras 4.korin joukkue ja vaikka heiltä puuttuu ainakin Brian Ihnacak, niin en näkisi mahdottomana jonkun joukkueen yllättämistä tässä ehkä heikoimmassa lohkossa.

Mielestäni se mielenkiintoisin ja mukavan tasainen lohko pelataan tällä kertaa Riiassa, jossa Latvian vieraaksi saapuvat Saksa, Itävalta ja Japani. Saksalta puuttuu Thomas Greiss mutta maalilla on kuitenkin Grubauer ja joukkue näyttää muutenkin hyvältä tälle tasolle. Saksa on luonut aina hienoja taisteluja Latvian kanssa, joten heidän kohtaamisesta voidaan odottaa jälleen klassikkoa. Suosikkia on aika vaikea nimetä. Latvian kannalta positiivista on se, että Saksalla ei ole enää fyysistä yliotetta vaan myös Latvialta löytyy taitavien riplaajien ohella myös voimakkaita miehiä. Kolmoskorin joukkueeksi laadukas Itävalta on yllätysvalmis jopa ilman Thomas Vanekia. Vanekin puuttuminen ei muuta sitä, että heidän täytyy puolustaa tiiviisti ja käyttää paikkansa hyväksi kovalla prosentilla. Itävalta pääsi viimeksikin Olympialaisiin, joten heidän kisapaikkansa ei olisi nytkään mikään megapommi. Japani voi olla tyytyväinen siitä, että he pääsivät tähän vaiheeseen voittamalla Unkarin edellisellä karsintakierroksella! LA Kingsistäkin tuttu Yutaka Fukufuji pääsee torjumaan paljon kiekkoja..
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Olympiakarsinnan osalta tosiaan tässä vaiheessa Saksa meni jo voittamaan Japanin melko odotetustikin ja jopa hieman säästellenkin ellei peräti paljonkin maalein 5-0 ja muista otteluista puhuttaessa Slovenia vei Puolaa maalein 6-1, mutta Ranska kompasteli yllättäen Italiaa vastaan paljon pelissään.

Ranska voitti Italian vain 2-1 mikä oli kyllä yllätys sinänsä kun Ranskakaan nyt ei ihan huono maa ole viime aikoina ollut vaikka nyt oli vain huono jääkiekkovuosi.

Toki jos kunniakkaita 1980-luvun tai 1990-luvun Italian ja Ranskan pientä kilpailua niiltä vuosilta keskenään peilaisi niin silloin homma olisi ollut vähän toinen.

Jääkarhujen osalta olen kyllä itsekin ollut vähän huolissani joskin siellä on kyllä lupaavia nuoria kiekkoilijoita kyllä tulossa ja ainoa mikä vaan on tuntunut huonolta niin on ollut vain Jääkarhujen Kotipesän eli Norjan Kiekkoliiton omat jahkailut sisäisissä asioissa ja lisäksi melko huonosti sujuneen viime kauden harjoituskauden lisäksi myös kulunut MM-kiekkovuosi.

Olympiapaikka oli balsamia haavoille Jääkarhuille joille kyllä myös toivoisi menestystä kun muutamana viime vuonna on päässyt Puolivälieriin vähän samaan tapaan kuin Tanska ja mikäli vain riittävän ns. Sopivan Tason Maa tulisi vastaan siinä niin silloin jompikumpi tai vaikka toinen näistä mikäli keskenään vastaan sattuisivat eli Jääkarhut tai Jään Punaiset tai Jään Valkoiset Leijonat sattuisivat pääsemään Välieriinkin.

Tanska on tällä hetkellä tasoissa Valko-Venäjää vastaan luvuin 1-1 ja toivottavasti sinänsä paikka tälle maalle ansaitusti irtoaisi vihdoin ja viimein Talviolympialaisista puhuttaessa.

Tanskalla ei ole montaa todellista paikkaa historiassa ollut ja 1960-luvun tai maan jääkiekollisen alkutaipaleen erikoisuuksia jolloin olisi ehkä paikka ollut niin niitä en nyt ala tähän luettelemaan, mutta ehkäpä nyt tulee se kun viimeksi oli jo niin kovin lähellä ja Saksan ohella tuntuu olevan Tanska jo todella vahvalla kokoonpanolla liikkeellä vaikka tiedä sitten, että kelpaisiko tämä jo ihan itse Talviolympialaisiinkin?
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia on mukava nähdä kotiturnauksessaan taas kunnon maajoukkueella, poissaoloja ei suuremmin ole. Siinä missä MM-kisoissa voi kakkosketju olla tasoa Meija-Dzerins-Bukarts, niin nyt miehet voidaan laittaa itselleen paremmin sopiviin rooleihin ja viimeisistä paikoista jopa kilpailua.


Maalivahdit:

Elvis Merzļikins (Lugano, NLA)
Edgars Masaļskis (Lada Togliatti, KHL)
Kristers Gudļevskis (Syracuse Crunch AHL)


Veskaritilanne on joukkueen mielenkiintoisin kohta. Kolmikko on hyvä ja tasainen. Merzlikins on Latvian tulevaisuus. Hänestä voinee kaavailla pitkäaikaista ykkösveskaria, kunhan hän lähtee tämän kauden jälkeen kohti Columbuksen sinitakkia. Tämä turnaus ei kuitenkaan ole vielä puhtaasti hänen show’taan. Legendaarinen Edgars Masalskis jatkaa myös maajoukkueessa. Hän on ollut suht ailahteleva koko uransa. Parhaimmillaan Masalskis on maaginen ja toisinaan menee helppoja. Koska hänellä on nyt myös haastajia, antaisin Masalskisille ehkä vain Japani-matsin. Gudlevskisin ura on junnannut nyt hetken paikallaan, mutta maajoukkueessa hän on ollut aina hyvä. Kukapa ei muistaisi yllättävää nousua parrasvaloihin MM-kisoissa 2013 tai Olympialaisten puolivälierätappiota Kanadalle 1-2?? Jos paikka Tampa Bayssa ei pian aukea (Bishopin todennäköinen myynti), niin KHL-paluu voisi olla uran kannalta paras siirto. En ihmettelisi vaikka kaikki veskarit pelaisivat yhden matsin. Gudlevskis on ainakin maalilla Itävaltaa vastaan.


Puolustus:


Oskars Bārtulis (Admiral Vladivostok, KHL)
Artūrs Kulda (Jokerit Helsinki, KHL)
Krišjānis Rēdlihs (Dinamo Riga, KHL)
Georgijs Pujacs (Dinamo Riga, KHL)
Kristaps Sotnieks (Lada Togliatti, KHL)
Oskars Cibuļskis (Dinamo Riga, KHL)
Guntis Galviņš (Dinamo Riga, KHL)
Ralfs Freibergs (Dinamo Riga, KHL)
Arvīds Reķis (Augsburgs Panthers, DEL)


Myös pakisto on hyvä ja tasainen kun MM-kisoista viime aikoina kieltäytyneet Bartulis, Kulda & K.Redlihs ovat nyt mukana. Myös kolmatta pakkiparia uskaltaa tällä kertaa peluuttaa toisin kuin joskus MM-jäillä. Jos haetaan huonoja puolina, niin vaikka monet Latvian puolustajat ovat tehneet urallaan ihan hyviä pistemääriä, niin Sandis Ozolins-tyyppinen ylivoimapelote olisi hyvä olla joukkueessa.


Laitahyökkääjät:


Kaspars Daugaviņš (Torpedo Nizhny Novgorod, KHL)
Mārtiņš Karsums (Dinamo Moskova, KHL)
Lauris Dārziņš (Dinamo Riga, KHL)
Miķelis Rēdlihs (Dinamo Riga, KHL)
Miks Indrašis (Dinamo Riga, KHL)
Ronalds Ķēniņš (Zurich Lions, NLA)
Roberts Bukarts (HC Zlin, CZE)
Gints Meija (Dinamo Riga, KHL)
Mārtiņš Dzierkals (Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL)
Edgars Kulda (Dinamo Riga, KHL)Laituriosasto on Latvian ehdoton vahvuus. Kun Martins Karsumskin on palannut joukkueeseen Olympialaisten kunniaksi, niin hyviä pelaajia löytyy kaikkiin neljään ketjuun eikä mukaan tarvitse ottaa heikkojen liigojen pelaajia tai keskinkertaisia KHL-jyriä. Laitureista löytyy mukavasti erityyppisiä pelaajia, joten nopeutta, latvialaisille tyypillistä taitoa ja voimaa voidaan levitellä eri ketjuihin. Latvian nuorista hyökkääjälupauksista mukaan on tällä kertaa kelpuutettu Toronton varaus Dzierkals ja Arizonan E.Kulda. He saattavat saada arvokasta maajoukkuekokemusta pienessä roolissa.Keskushyökkääjät:

Zemgus Girgensons (Buffalo Sabres, NHL)
Andris Džeriņš (HC Hradec Kralove Mountfield, CZE)
Rodrigo Ābols (Portland Winterhawks, WHL)
Vitālijs Pavlovs (Dinamo Riga, KHL)Joukkueen selkeä heikkous on keskushyökkääjät. Girgensons ottaa paikkansa toisesta kärkiketjusta ja hyvät MM-kisat pelannut Dzerins täyttää paikan laadukkaana kolmossentterinä. Viimeisestä sentteripaikasta taistelevat viime kevään harjoitusotteluissa väläytellyt mutta MM-kisoissa hyytynyt kookas WHL:ssä pelaava lupaus Rodrigo Abols ja keskinkertainen Jokipojissakin aikoinaan nähty Pavlovs. Koska laituriosasto on niin selvästi parempi kuin sentterit, niin joku laitureista täyttänee toisen paikan kärkiketjuissa. Mahdollisesti Latvian tämän hetken paras jääkiekkoilija Kaspars Daugavins on pelannut sen verran keskellä, että hän olisi looginen valinta. Hänen ominaisuutensa ovat myös sellaiset, että hän soveltuu paremmin keskelle kuin jotkut muut sentterilaiturit.Jo kaudella 98-99 NHL:ssä pelannut legendaarinen Herberts Vasiljevs olisi lukemani uutisen mukaan ollut tekemässä paluuta maajoukkueeseen, mutta hän loukkaantui ikävästi ennen turnausta. Vasiljevs palasi eläkkeeltä Latvian paitaan jo edellisiin Olympialaisiin ja pelasi aivan kelvollisen turnauksen. Krefeld Penguinsin kapteenilla on nyt ikää jo 40-vuotta, mutta koska Latvian sentteritilanne ei ole kehittynyt 4 vuoteen käytännössä yhtään, niin Vasiljevs olisi voinut yhä mahtua pieneen rooliin.. Onkin toivottavaa että nyt mukana oleva Abols ja Pittsburghin 2.kierroksen varaus Theodors Bluegers kehittyisivät lähivuosina sen verran, että he pystyisivät auttamaan maajoukkueen selkeää heikkoa kohtaa!
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Itävalta-Latvia 40min 1-5

Isännät ovat ottaneet muutamia kurittomia rangaistuksia tässä ottelussa joista Itävalta on saanut turhia mahdollisuuksia. Onneksi ylimielinen mailalla hakkaaminen yms ei ole kostautunut kun Gudlevskis on torjunut hyvin vaikeilla hetkillä. Tämä oli tärkeää ottelun alussa kun vieraat olisivat voineet saada hengen päälle jos "jokaisesta paikasta" olisi helähtänyt. Muuten Latvia on ollut hyvin kuskin paikalla ja jalka on liikkunut liukkaasti. Itävallan pakisto ei ole tottunut KHL-tempoon ja se näkyy raa'asti oikeastaan kaikessa. Vieraiden maalilla ei ole myöskään R.Divisin tai B.Brucklerin tapaista muuria, joka ei ainakaan auta asiaa..


Kolmannen erän alkuun Miks Indrasis napautti pelin jo 1-6 ja heti perään Martins Dzierkals kauniilla laukauksella 1-7! Maali näytti maistuvan nuorukaiselle, oletettavasti ensimmäinen aikuisissa. Toivottavasti Latvia ei ala leijua tämän voiton myötä, Saksa on aivan eri luokan haaste sunnuntaina!


Tanskan peliä en ole katsonut mutta heidän pakisto oli ainakin vaikeuksissa harjoituspelissä Latvian liikkeen kanssa. Latvian ylivoima ei toiminut siinä ottelussa + Andersen oli rauhallinen maalillaan ja Tanska rankaisi omista paikoistaan paljon tehokkaammin. On mahdollista että jotain samantyyppistä on nähty tänäänkin, mutta nyt tehot ovat olleet hieman tasaisemmat?!?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
V-Venäjä, Kazakit ja Latvia, eli kaikki entisestä Neuvostoliiton muovisesta yhdistelmäjoukkueesta voittivat ottelunsa. Sympaattinen, joskus Ruotsin kanssa muovisena yhdistelmäkansana yhdessä ollut Tanska ryssi elämänsä mahdollisuuden. Hallitsivat mutta kun ei niin ei.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ranskalle nihkeä voitto Italiasta jatkoajan jälkeen 2-1. Kazakstan johtaa tällä hetkellä Norjaa vastaan 3-1 ja on vahvasti kiinni voitossa. Ranskan ainut NHL-apu on hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare. Puolustus on se Ranskan kompastuskivi, etenkin kun rapakon taakse siirtynyt Auvitu ei ole mukana antamassa tärkeitä avauksia hyökkääjille. Hyökkäys Ranskalla on hyvä, mutta kun puolustus on kädetön niin syö se iskukykyä kummasti.

Ja niin... Uskomaton loppu Jordal Amfilla... Norja nousi 3-3 tasoihin ottelun loppuhetkillä. Jatkoajan alkuun Norjalla huippupaikka, mutta kiekko katosi pelaajan lavasta. Seuraavasta hyökkäyksestä Kazakstan sitten iski 4-3 voittomaalin. Norjalle piste varmasti maistuu joka tapauksessa, sillä turnausvoittoon on yhä saumat.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Hieno startti Latvialta karsintaan, ja tulevaisuuden ehkä kirkkain lupaus Martins Dzierkals pääsi heti myös maalin makuun. Tänään mitataan joukkueen asennetta, kun vastaan asettuu Japani.
 

Pardus

Jäsen
Päivän ensimmäisissä otteluissa Slovenia voitti Tanskan yllättäen(?) puhtaasti 3-0 ja Saksa Itävallan 6-0. Yllättävän heikko on Itävalta ollut, ja Tanska myöskin. Ranska puolestaan johtaa kazakkeja vastaan 2-1 viimeisessä erässä.

Edit. Vanhoja karsintatuloksia katsellessani huomasin, että Kazakstan selviytyi vuoden 2006 talviolympialaisiin kolmella tehdyllä maalilla. Omaan häkkiin meni viisi kiekkoa. KAZ-AUT 0-4, KAZ-FRA 1-0 ja KAZ-UKR 2-1. Aikamoista.

Edit. 2010 olympialaisten karsinnoissa Kazakstan teki puolestaan lohkonsa eniten maaleja (11 kpl), mutta jäi kolmanneksi.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Huh huh, NHL-miehiä vilissyt Tanska ulkona ja Alpo Suhosen valmentama Itävalta perseraiskattiin totaalisesti. Itävallan saldo kahdesta pelistä 1-14!

Ranska kairaamassa Kazakit, joten patonkipoitsut ovat tarraamassa tosissaan olympiapaikkaan. Toki Norja - Italia pelataan vielä tänä iltana.
 

Pardus

Jäsen
Ei tolle Slovenialle voi muuta kuin hattua nostaa. Ihme jengi ja kova sana, jos onnistuvat taas kampeamaan itsensä olympialaisiin. Uskomaton ~ 2 miljoonan asukkaan urheilukansa ja -maa.

Edit. Viimekertaisissa karsinnoissa Slovenia jätti olympialaisista rannalle Ukrainan, Tanskan ja Valko-Venäjän, joka on Slovenian sunnuntainen ja viimeinen vastustaja. Valko-Venäjä voittanee tänään rakkaan naapurinsa Puolan, joten sunnuntaille saadaan mielenkiintoinen finaali.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ranska ehkä jopa yllättävänkin suurinumeroiseen voittoon Kazakstanista. 4-1 olivat loppulukemat. Ranska siis taistelee päätöskierroksella Olympiapaikasta. Illan Norja-Italia pelin jälkeen selviää panokset Norjan lohkon päätöskierrokselle. Kazakstanin Olympiahaaveet on jo tässä vaiheessa taputeltu.

Itävallan alamäki maajoukkuekiekkoilussa sen kun vaan jatkuu. Slovenialle nostellaan hattua tämänkin ruudun ääressä. Todellinen joukkuepelien ihmemaa... Slovenia tuntuu olevan kaikissa mahdollisissa palloilujoukkuepeleissä MM-kisoissa tai Olympialaisissa mukana. Ja harvassa lajissa maa on ylipäätään heittopussina. Jääkiekossakin Slovenia pystyy tarjoamaan käsittämättömän kovan vastuksen isommilleen siihen nähden mikä on kiekkoilijoiden määrä koko maassa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ei tolle Slovenialle voi muuta kuin hattua nostaa. Ihme jengi ja kova sana, jos onnistuvat taas kampeamaan itsensä olympialaisiin. Uskomaton ~ 2 miljoonan asukkaan urheilukansa ja -maa.

Kopitar on Slovenialle merkitykseltään vähän kuin Gareth Bale Walesin futisjoukkueelle. Supertähti, joka on täydellä sydämmellä auttamassa maataan ja siinä samassa sytyttää myös heikommat pelikaverit ihmetekoihin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tämä on täysin totta, mutta luepa tuosta ylempää mitä @uljas kirjoitti.

Juu, pitää täysin paikkansa, en minä sillä. Kokonaisuudessaan maassa tehdään jotain helvetisti paremmin, kuin esim. meillä. Tulokset puhuvat puolestaan. Mutta lätkän osalta tuli vaan mieleen tuo Kopitar/Bale vertaus.
 

Pardus

Jäsen
Latvia - Japani eka erän jälkeen 0-0. Toivottavasti asennevamma ei kostaudu.

Edit. No olihan se Latvia saanut sentään kuparisen rikki silloin juuri, kun en katsonut. Kahden erän jälkeen Latvialla huikea 1-0 -johto Japania vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Norja kaatoi Ranskan 2-1 ja näin yksi pohjoismaa lisää olympialaisiin. Slovenian ja Valko-Venäjän ottelu on jatkoajalla, voittaja siis mukana. Saksa taas johtaa Latviaa 2-1, ja tämänkin ottelun voittaja nousee olympialaisiin.
 
Rankkareille meni Slovenian ja Valko-Venäjän peli.

Edit:Slovenia voittaa! Kopitar ja Ticar onnistuivat rankkareissa. Valko-Venäjältä A. Kotsitsyn mokasi ratkaisevan rankkarin.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Eli siihen meni myös mahdollisuus nähdä Pohjoismaiden lohko olympialaisissa. Sinänsä sääli, koska se olisi ollut hieno lohko.
 
Sinänsä sääli, koska se olisi ollut hieno lohko.

No enpä tiedä. Tuskin tanskalais- ja norjalaispelaajia tai jotain Kopitaria juuri nappaa pelata olympialaisissa, kun ei heillä ole siellä mitään mahdollisuutta kultamitaliin. Ja ketä kiinnostaa katsella, miten Ruotsi pyörittelee juutteja ja Suomi turskanpurijoita ihan miten haluaa? Paljon kovempi juttu sekä pelaajille että katsojille on nähdä Zuccarello, Nielsen ja Anze taistelemassa Euroopan väreissä maailman parhaiden turnauksessa.
 

Mack

Jäsen
Sturmin aikakausi etenee hienosti. MM-kisoissa sija 7 ja nyt olympiakarsinoista saldona kolme voittoa maalierolla 14-2. Pelaajisto suoritti hyvin ja esim. Tom Kühnhacklin ensiesiintyminen todella onnistunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös