Olympiakarsinnat

  • 86 360
  • 350

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Hienoa, nyt vielä Kazakstan olympialaisiin niin olisin tyytyväinen! Ennakkosuosikit jäävät nuolemaan näppejään, hienoa Itävalta!
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Harvoin sitä näkee, että kun toinen tekee jatkoajalla voittomaalin, niin se maalin tehnyt joukkue laittaa päät painuksiin ja juuri hävinneen joukkueen pelaajisto ryntää jäälle hyppimään kasaan maalivahdin ympärille! No nyt on tämäkin nähty, hieno juttu, onnittelut Österreichille.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia-Ranska 1-2 40min

Toinen erä Riiassa asteen tasaisempi kuin ensimmäinen. Tästä kertoo vieraiden rangaistukset, ensimmäisen 4 sijaan he ansaitsivat tässä erässä vain yhden kakkosen. Latvia hallitsi edelleen peliä, mutta mylly ei ollut ihan niin hyvää kuin avauserässä.


Juuri ennen kavennusta alkoi uskoni hiipumaan, vaikutti ettei kiekko uppoa millään vieraiden häkkiin! Huet on pelannut hyvin, mutta myös vedot ovat olleet ajoittain huonoja. Kotijoukkue on päässyt kokeilemaan tarpeeksi läheltä jo sen verran monta kertaa, että Ranska olisi tehnyt tämän ottelun tehokkuudellaan 4-6 maalia! Lauris Darzinsin yksilösuoritus (hyvä haasto ja veto pakin jaloista) muuttaa tilanteen täysin, Ranska joutuu hyökkäämään kolmannessa.


Ted Nolan sotki ketjujaan jo toisen erän aikana, sama jatkunee kolmannessa. Tärkeintä on kuitenkin laittaa jalat liikkeelle, toisen erän ensimmäinen kymppi oli aika tasainen kun Latvia tyytyi pelaamaan "vähän sinne päin". Liikkeestä syntyvistä ylivoimista pitää hyödyntää edes yksi, ei voi jäädä nollille näin tärkeässä pelissä!


edit. lopultakin kakkoskiekko pomppii kotijoukkueelle; heikohkosti pelannut Karsums 2-2!!
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Karsums tasoittaa 2-2!

Edit. Kiitokset PJPT:lle kattavasta seurannasta koko turnauksen ajan! Sanon jo nyt, niin ei pääse unohtumaan.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Itävalta mielestäni varsin ansaitusti olympialaisiin. Altavastaajalta hieno taistelu: hienoa uhrautumista ja taistelua 60 minuuttia. Vähän alakynnessä odotetusti itävaltalaiset olivat, mutta myös riittävästi maalipaikkoja luotiin ja se johti kahteen hienoon maaliin. Saksa puolestaan oli yllättävän vaisu: ylivoimaa saivat paljon ja se toimi myös hyvin - paljon paikkoja ja molemmat maalit yv:llä. Tasakentällisin Saksa ei ollut merkittävästi Itävaltaa edellä.

Mielestäni Saksalla on nyt huonosti sujuneiden MM-kisojen ja vihkoon menneiden olympiakarsintojen jälkeen jälleen peiliinkatsomisen paikka. Outoa, että Saksalle tulee näitä sukelluksia aina tasaisin väliajoin ja aina, kun ajatellaan, että Saksa olisi ottamassa paikkaa maailman huippukiekkoskenen ylemmästä keskikastista.
 

Mack

Jäsen
Sääli sinänsä, että pitkä olympiaputki menee rikki. Käytännössä Saksan puuttuminen kisoista on aika yhdentekevää. Hieman sätkimistä alkupeleissä ja lopuksi joku 1-6 tappio suurmaalle. NHL-miehille tämä on varmaan lähinnä helpotus, ettei tarvitse lähteä pelaamaan. Saa nähdä esim. kuinka moni vaivautuu keväällä MM-kisoihin.

Isossa kuvassa kuitenkin suurempi sääli on sen hyvän nosteen tuhoaminen mikä oli v. 2010 ja 2011 MM-kisojen jälkeen. Krupp lähti valmentajan pallilta ja valinnat ovat olleet tämän jälkeen erikoisia. Viime kauden Kölliker-pelleily oli karmeaa ja ukolle oltiin puuhaamassa jotain monivuotista diiliä ennen kuin viime kevään kisat menivät reisille. Sitten koko kesä meni ilman, että kellään oli hajua kuka valmentaa maajoukkuetta. Heiteltiin ilmoille jotain "Kanadan mallia", missä eri kisoissa on eri koutsit. Syksyllä sitten isketään Pat Cortina kehiin kolmen vuoden diilillä. Cortina tosin valmentaa myös seurajoukkuetta tuossa ohessa. Eikö todella mitään parempaa ollut valittavissa?

Näissä karsinnoissa näkyi hyvin tuo puuttuva peli-identiteetti ja häröily, kun ei mitään loogista systeemiä tunnu olevan otteissa.

Hauska nähdä kuka keväällä on tärkeän näköisenä puku päällä penkin takana. Onkohan Cortinan kolmen vuoden paperilla mitään merkitystä.

Liiton miesten pitäisi osata myös erota. He näitä epäonnistuneita päätöksiä ovat olleet tekemässä.

Itävalta on toisaalta erittäin kiva joukkue kisoihin. Toivottavasti Vanek, Grabner ja Nödl ovat kaikki mukana.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
3 minuuttia jäljellä, Ranskan pitää melkein ottaa aikalisä ja Huet ulos! 2 maalia on tehtävä & jos Latvia saa pitkän hyökkäyksen päätyyn, menee siinä nopeasti minuutti.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Todella upea turnaus Latviassa. Aivan loppuhetkille asti oli kolmella maalla mahdollisuus olympiapaikkaan. Viimeisille sekunneille asti kahdella maalla.
 

Pardus

Jäsen
Harvoin sitä näkee, että kun toinen tekee jatkoajalla voittomaalin, niin se maalin tehnyt joukkue laittaa päät painuksiin ja juuri hävinneen joukkueen pelaajisto ryntää jäälle hyppimään kasaan maalivahdin ympärille!

Ja sama nähtiin myös Latviassa, kun Ranska teki voittomaalin jatkoajalla! Itävallan juhlat olivat kylläkin suuremmat.

Onneksi Latvia voitti lohkonsa, vaikka Ranska ja Kazakstankin ovat olleet nosteessa viime vuosina. Latvialla on kuitenkin huomattavasti enemmän nuoria lupauksia (Girgensons, Pelss, Klavins, R. Lipsbergs, R. Bukarts, Homjakovs jne.) tulossa kuin kahdella edellämainitulla, joten kisaliputta jääminen olisi harmittavasti latistanut hyvää kehitystä.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia-Ranska 2-3 Ja

Ensiksi onnea Itävalta! Hienoa nähdä pienien maiden NHL-tähdistä Vanek & Kopitar kisoissa! Itävallalla ei ollut edes kokoonpanossa Divisiä tai Brückleriä, silti näin hyvä tulos, taitaa olla jotain hyvää siellä tapahtumassa...0-1 Fleury (Auvitu) yv
0-2 Meunier (Desrosiers)
1-2 Darzins (Kenins, Redlihs.M)
2-2 Karsums (Darzins)
2-3 Bellemare (Amar, Meunier)

Torjunnat:

Masalskis 23
Huet 34


Latvia ansaitusti Sotchiin & tällä kertaa vastaan taitaa tulla jopa yksi keskitasoisempi maa (Sveitsi/Norja)! Kotijoukkue hallitsi odotetusti jokaista ottelua, mutta vastustajille on nostettava hattua hyvästä taistelusta. Totesin jo perjantaina Kazakstanin onnistuneen lähes täydellisesti sotasuunnitelmassaan, tänään saman teki Ranska! Joukkueen ylivoima oli käytännössä 66 % (toinen maali tuli heti Keninsin tultua ulos boxista) & Huet pesi Masalskisin maalivahtien taistossa. Kun Latvian yv oli tehotonta, pääsi Ranska suhteellisen lähelle kisapaikkaa!


Kolmas erä oli selvästi tasaisin tämän illan ottelussa. Latvian nopea tasoitus muutti kotijoukkueen lähestymistapaa, maalia ei enää haettu väkisin. Joukkue keskittyi pitkiin hyökkäyksiin ja sieltä aukesikin tarvittava määrä tappopaikkoja, ratkaisua ei kuitenkaan nähty. Ranska haki hyvin johtomaalia viimeisen 10 minuutin aikana, onneksi heidän tehokkuutensa putosi tavallisen kuolevaisen tasolle; hyviä paikkoja oli kuitenkin 3-4. Takaa-ajo olisi saanut katketa jo 56-57 minuutin kohdalla. Silloin Ranska katkaisi monta Latvian purkuyritystä kampittamalla ja koukkimalla. Jäähyttömyys ei sinällään haitannut, mutta Ranska sai tätä kautta pidettyä paineen alueella & siitä syntyi muutama hyvä viivaveto. Kisapaikan menetys tuota kautta olisi ollut veristä!


Latvian heikosti pelannut ykkösnyrkki vastasi tänään hyvin huutoon. Molemmat maalit & monia hyviä maalille ajoja, olisi voinut upota pari lisääkin! Myös AHL/NHL-kaukaloista täksi kaudeksi palanneet pakit (Bartulis/Kulda) saivat esitellä taitojaan viimeisessä erässä kun vastustaja lopultakin hyökkäsi; varmaa puolustamista herroilta!


Kokonaisuutena en ole täysin varma Ted Nolanin sopivuudesta Latvian peräsimeen. Viime kauden MM-Kisat olivat pelillisesti surkeat. Nyt peli oli "ihan ok"-tasolla. Joukkue hallitsi otteluita, mutta varsinkin yv oli heikkoa (Brittejä vastaan tuli tehoja, mutta heidän av oli huonoa). En tiedä miten olisi käynyt, jos vastassa olisi ollut muita keskikastin maita. Antaisin tulevat Tukholmat kisat aikaa, epäonnistumisen sattuessa uutta miestä ruoriin!

Myös Masalskis on ollut hieman epävarma maalillaan viimeiset 2 turnausta. Latvian kannattaakin tarkkailla Dynamo Rigan maalivahti Jucersia. Jos hänen torjuntavireensä on kohdallaa keväällä, voisi hän pelata esim. puolet otteluista!Itävalta Suomen lohkoon. Siinä on Itävallalla mahdollisuus jopa lohkokolmoseksi Norjan ohi ja puolivälieriin.

Turnauksessa pelataan ymmärtääkseni Vancouverin tapaan esipudotuspelit, 4 menee suoraan puolivälieriin. Latvia pelasi tuolla ensimmäisellä playoff-kierroksella turnauksen parhaan pelinsä, häviten Tsekille jatkoajalla 3-2.


Onneksi Latvia voitti lohkonsa, vaikka Ranska ja Kazakstankin ovat olleet nosteessa viime vuosina. Latvialla on kuitenkin huomattavasti enemmän nuoria lupauksia (Girgensons, Pelss, Klavins, R. Lipsbergs, R. Bukarts, Homjakovs jne.) tulossa kuin kahdella edellämainitulla, joten kisaliputta jääminen olisi harmittavasti latistanut hyvää kehitystä.

Juuri näin. Muista lohkoista Saksan, Tanskan & V-Venäjän jääminen ulos on sääli. Noista kolmesta ehdottomasti kuitenkin Latvia kisoihin (siis ilman värilaseja). Noiden listattujen ohella odotan Penguinsin 2.kierroksen varaukselta Teodors Blugersilta apuja maan huonoon sentteriosastoon! En ole tästä Homjakovsista koskaan ennen kuullut, mutta 5.16 pistettä/peli Latvian B-junnuissa kuulostaa aika kovilta tehoilta! Myös miesten peleissä yli piste/peli, toivoittavasti pääsee nopeasti Latvian liigaa kovempiin sarjoihin! Esim. viime aikoina maajoukkueen peleissä asiantuntijana ollut Aigars Cipruss mättää nimittäin vieläkin Latvian sarjassa yli pinnan/peli...
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
En ole tästä Homjakovsista koskaan ennen kuullut, mutta 5.16 pistettä/peli Latvian B-junnuissa kuulostaa aika kovilta tehoilta! Myös miesten peleissä yli piste/peli, toivoittavasti pääsee nopeasti Latvian liigaa kovempiin sarjoihin! Esim. viime aikoina maajoukkueen peleissä asiantuntijana ollut Aigars Cipruss mättää nimittäin vieläkin Latvian sarjassa yli pinnan/peli...

Offtopic, mutta tänä viikonloppuna Homjakovs keräsi U18-maajoukkueessa yhteensä kuusi pistettä Norjaa ja Valko-Venäjää vastaan ja teki Tanskan verkkoon ratkaisevan rl-maalin. Toivottavasti tosiaan siirtyy vähintäänkin HK Rigaan, ellei sitten Liepajan omat junnut nouse MHL:n pääsarjaan ensi kaudeksi. MHL B:ssä Homjakovs on ollut ylivoimasesti sarjan tehokkain U18-pelaaja.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Ensinnäkin kiitos PJPT:lle näistä otteluraporteista, niitä on ollut mielenkiintoista lukea.

Kokonaisuutena en ole täysin varma Ted Nolanin sopivuudesta Latvian peräsimeen. Viime kauden MM-Kisat olivat pelillisesti surkeat. Nyt peli oli "ihan ok"-tasolla. Joukkue hallitsi otteluita, mutta varsinkin yv oli heikkoa. (Brittejä vastaan tuli tehoja, mutta heidän av oli huonoa). En tiedä miten olisi käynyt, jos vastassa olisi ollut muita keskikastin maita. Antaisin tulevat Tukholmat kisat aikaa, epäonnistumisen sattuessa uutta miestä ruoriin!

Itse näkisin, että Nolan ulkomaalaisena valmentajana ja kuulemma myös kohtuullisen hyvänä psyykkääjänä sopii hyvin Latvian peräsimeen. Tosin Latvian ylivoiman tehottomuus pistää jo suorastaan silmiin, koska se on jatkunut viime MM-kisoista tähän turnauksen saakka. Jos muistellaan Latvian maajoukkuetta vielä muutama vuosi sitten, niin ylivoima on aina ollut Latvian parhaimpia aseita isompia maita vastaan. Ilman erinomaista ylivoimaa, Latvialle tulee taas erittäin vaikeat MM-kisat. Myös maalivahtipeli on pienoinen kysymysmerkki, koska Masalskis ei enää ole samassa vedossa kuin vuosia sitten.

Noiden listattujen ohella odotan Penguinsin 2.kierroksen varaukselta Teodors Blugersilta apuja maan huonoon sentteriosastoon!

Menee vielä vuosia, ennen kuin hänestä on maajoukkueelle apua. Mielenkiintoisimmat nuoret nimet kevättä ajatellen ovat ehkä Pavlovs, Pelss, Girgensons, Klavins, Jevpalovs, Lipsbergs, ehkä Bukartsin veljekset sekä maalivahtitontilla voisi jo kokeilla Mustukovsia.

Joka tapauksessa, Latvia jälleen kerran olympialaisissa mukana ja se on hienoa - vaikka vaikeata se olikin. Tähän tulee varmaan kohta kooste Ranska-pelistä.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
En ole paria peliä lukuunottamatta seurannut näitä karsintoja, joten voisiko joku kertoa, onko Kazakstanilla enää mahdollisuuksia vai onko jo ulkona?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En ole paria peliä lukuunottamatta seurannut näitä karsintoja, joten voisiko joku kertoa, onko Kazakstanilla enää mahdollisuuksia vai onko jo ulkona?

Karsinnat ovat päättyneet ja Latvia, Itävalta ja Slovenia pääsivät viimeisinä maina mukaan Sotshin kisoihin. Esim. Kazakstan, Saksa, Ranska, Tanska ja Valko-Venäjä jäivät ulkopuolelle. Nyt Lukashenkoa ketuttaa...: )
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mainittakoon sen verran, että Itävallan jääkiekkoliiton urheilujohtajana on Alpo Suhonen ja maan 18-vuotiaiden päävalmentajana Sakari Pietilä.
 

janóz

Jäsen
Mainittakoon sen verran, että Itävallan jääkiekkoliiton urheilujohtajana on Alpo Suhonen ja maan 18-vuotiaiden päävalmentajana Sakari Pietilä.

Mielenkiintoista, mitenkähän tämä oli itseltä mennyt ohi. Onkohan Itävallassa jonkinlainen kiekkobuumi tai ainakin noste tiedossa kun maajoukkue sai olympiapaikan ja Vanek on tällä hetkellä maailman kuumin jääkiekkoilija. En tiedä kuinka iso tai pieni laji lätkä Itävallassa on, mutta tuskin ihan mediahuomion ulkopuolelle nämä saavutukset alppimaassa jäävät.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Itse näkisin, että Nolan ulkomaalaisena valmentajana ja kuulemma myös kohtuullisen hyvänä psyykkääjänä sopii hyvin Latvian peräsimeen. Tosin Latvian ylivoiman tehottomuus pistää jo suorastaan silmiin, koska se on jatkunut viime MM-kisoista tähän turnauksen saakka.

Viime MM-kisojen pahin ongelma oli viisikkopeli yleisesti. Matsit olivat ihan hirveää puuroa, eikä Latvia ansainnut otteillaa edes ylivoimia. Kun niitä joku yksittäinen tuli, oli yv sitten tehotonta. Esim. voitto Saksasta oli enemmän heidän heikkouttaan & Latvia onnistui häviämään surkeasti pelanneelle Tanskalle 0-2. Toisaalta ihan hyvä, koska muuten Tanska olisi lähtenyt divariin.

Siinä mielessä antaisin tämän seuraavan turnauksen aikaa laittaa peruspeli kuntoon, MM-kisoissa Ranska on yksi helpoimmista vastustajista toisin kuin näissä karsinnoissa. Selittävänä tekijänä viime vuoden huonouteen oli tietenkin myös huono materiaali, tänä vuonna parhaat miehet saisivat olla ihan kaukalossa asti...

Menee vielä vuosia, ennen kuin hänestä on maajoukkueelle apua. Mielenkiintoisimmat nuoret nimet kevättä ajatellen ovat ehkä Pavlovs, Pelss, Girgensons, Klavins, Jevpalovs, Lipsbergs, ehkä Bukartsin veljekset sekä maalivahtitontilla voisi jo kokeilla Mustukovsia.

Sain Pardusin listasta käsityksen, että puhuttiin vähän pidemmällä tähtäimellä. Blugers & muut junnut ovat tapetilla Korean olympialaisissa ja sen ajan MM-kisoissa. Latvian tilanne on ylipäätään hyvä tällä hetkellä, junnuja ei tarvitse ajaa sisään väkipakolla. Loukkaantumisethan antoivat esim. Bukartsille paikan viime keväänä, homma ei oikein toiminut. Ainakin Sotchiin asti pitää mennä tämän hetken rungolla, sitten voi miettiä pientä sukupolvenvaihdosta. Tämän karsinnan joukkueeseen kun lisätään poissaolleita senttereitä 2-3 & Galvins, Cibulskis ym tarjoavat vaihtoehtoja pakistoon, niin hyvä siitä tulee!

Hyvin pitää nuorison pelata, että mahtuvat kokoonpanoon lähivuosina. Kärki on kuitenkin aika kiveen hakattu & Cipulis-Stals-Meija veti todella hyvin jarrukenttänä tässä turnauksessa! Toinen alaketju on jotain luokkaa Jekimovs-Dzerins-Kenins, eivätkä nuokaan herrat putoa helposti pois Helsingin koneesta! Jollain aikavälillä haluaisin kyllä nähdä varsinkin Girgensonsin & Pellsin miehissä asti, viimeistään olympialaisten jälkeen..?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Onkohan Itävallassa jonkinlainen kiekkobuumi tai ainakin noste tiedossa kun maajoukkue sai olympiapaikan ja Vanek on tällä hetkellä maailman kuumin jääkiekkoilija. En tiedä kuinka iso tai pieni laji lätkä Itävallassa on, mutta tuskin ihan mediahuomion ulkopuolelle nämä saavutukset alppimaassa jäävät.

Jääkiekko ei Itävallassa ole marginaalilaji. Harrastajamäärät ovat kohtuullisen korkeat ja liigaotteluissa käy yleisöä erittäin hyvin. Itävaltalaisten NHL-pelaajien, etenkin tietenkin Vanekin otteet saavat paljon mediahuomiota ja itse asiassa Vanek valittiin vuonna 2007 Itävallan vuoden urheilijaksikin.

Itävaltalaiset innostuvat helposti omiensa menestyksestä ja buumia ovat tasaisin väliajoin nostattaneet maajoukkueen hyvät hetket (esim. 2004 menestys, 2005 kotikisat isäntämään putoamisesta huolimatta, nousut A-tasolle ja nyt Olympiapaikka), seurajoukkueiden menestys Euroopan seurajoukkueturnauksissa (esim. Feldkirchin EHL-mestaruus) sekä NHL-pelaajien menestys sekä niiden määrän nousu. Seurajoukkueiden kohdalla myös tämä European Trophy saa paljon median ja yleisön huomiota ja siinä itävaltalaiset seurajoukkueet ovat menestyneet mainiosti: osittain siksi, että ne panostavat siihen enemmän, kuin suurten kiekkomaiden seurat, mutta myös siksi, että EBEL ei ole pubiliiga vaan kohtuullisen hyvätasoinen sarja.

Itävallan ongelma ei siis ole se, etteikö pelaajia olisi. Ongelma on siinä, että juniorisarjajärjestelmä on hajanainen, pelejä on aivan liian vähän ja juniorivalmennuksen taso mitä sattuu. Lisäksi liiton rakenne on byrokraattinen kaikkine riitelevine osavaltioliittoineen. Juniorikiekon alennustilaa lisää liiton ja liigaseurojen jatkuva keskinäinen riitely. Liigaseurat ovat lyhytnäköisiä: ne palkkaavat kaiken maailman c-luokan kanukkeja tai huonosti motivoituneita vanhoja NHL-pelaajia pelaamaan (ja myös valmentamaan) lyhyen tähtäimen menestyksen toivossa. Juniorit eivät saa riittävästi kehittymismahdollisuuksia omassa liigassa: käytännössä kaikkia kansainvälisesti hyvin menestyneitä itävaltalaisia pelaajia yhdistää se, että he ovat lähteneet jo reilusti alle täysi-ikäisinä ulkomaille pelaamaan.

Ilman, että tunnen jääkiekon tilaa tarkemmin Norjassa ja Tanskassa, väitän, että Itävallassa jääkiekko on selvästi suurempi ja suositumpi laji. Potentiaali ei tällä hetkellä realisoidu. Itävallalla olisi erinomainen mahdollisuus nousta Norjan ja Tanskan tasolle tai paremmaksikin, mutta se edellyttäisi sisäisten rakenteiden täydellistä remonttia.

Vanha sukupolvi nosti Itävallan vielä kerran olympiatasolle ja olympialaisiin Itävalta saa vahvistukseksi muutaman laadukkaan NHL-pelaajan. Jonkinasteinen buumi tästä nousee (muistetaan, että edessä ovat jälleen myös A-tason MM-kisat), mutta sen imussa pitäisi nyt uskaltaa remontoida rakenteita. Muuten lähitulevaisuus on synkkä: mainittujen syiden, eli kehnon valmennuksen ja sekavan juniorisarjarakenteen takia Itävallan juniorimaajoukkueet kyntävät suhteellisen syvissä vesissä tällä hetkellä.

Ulkomailta palkattujen liiton junioripäälliköiden ja -valmentajien tekemä työ on kerta toisensa jälkeen jäänyt liiton byrokratian ja sisäisen riitelyn rattaisiin. Oltiin Apesta ja Pietilästä sitten mitä mieltä tahansa, Itävallan kaltaisessa jääkiekon kehitysmaassa heidän näkemyksensä olisivat varmasti hyödyllisiä, jos niiden pohjalta tartutaan toimeen. Itävallan osalta voisi sanoa, että "olisi korkea aika".
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Nostetaanpas vanha ketju ylös, kun loppuviikon (to-su) aikana jaetaan jälleen viimeiset kisaliput seuraaviin talviolympialaisiin. Ennakkoarvioita en ala tekemään, mutta kirjaan tähän ylös lohkot ja osallistujat.

Lohko D, Minsk: Valko-Venäjä, Slovenia, Tanska, Puola
Lohko E, Riika: Latvia, Saksa, Itävalta, Japani
Lohko F, Oslo: Norja, Ranska, Kazakstan, Italia

Otteluohjelmat IIHF:n sivuilta:
SCHEDULE
SCHEDULE
SCHEDULE
 
Viimeksi muokattu:

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Omat toiveeni olympialippujen lunastajiksi: Tanska, Saksa, Norja. Ja minun tuurilla kisoihin menevät V-Venäjä, Latvia ja Kazakhstan.....

Vaan tuo Tanska. Olisi niin hienoa nähdä Tanskan paras mahdollinen joukkue. Tanskalla ei ole ikinä ollut tähän mahdollisuutta kun olympiakarsinnat on aina kompuroitu eikä rankingikaan ole riittänyt suoraan olympiapaikkaan. Uskon että Tanska olisi parhaalla mahdollisella rosterillaan melkoisen kilpailukykyinen porukka.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tanskan Wagonissa mennään. Tietääkö ketään, onko nämä matsit katsottavissa jostain?
 
Olisi niin hienoa nähdä Tanskan paras mahdollinen joukkue. Tanskalla ei ole ikinä ollut tähän mahdollisuutta kun olympiakarsinnat on aina kompuroitu eikä rankingikaan ole riittänyt suoraan olympiapaikkaan. Uskon että Tanska olisi parhaalla mahdollisella rosterillaan melkoisen kilpailukykyinen porukka.

Puuttuuko sieltä tällä hetkellä muita kuin Eller? Miksei hän ole mukana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös