Olympiafinaali Suomi-Ruotsi su 26.2.2006

  • 111 901
  • 662
Tila
Viestiketju on suljettu.

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Sääli, että se LIIKE oli jäänyt koppiin ja Suomi ei päässyt kuin hetkittäin tekemään sitä missä ovat hyviä. Karmaiseva määrä aloitushäviöitä, kiekko poltti lavassa, tuli harhasyöttöjä ja kruununa kaikelle sen kolmannen erän alun nukahdus. Käsittääkseni erä alkaa sekunnilleen silloin kun tuomari puhaltaa pilliin, eikä 10 sekunnin päästä. Lopussa vielä jaksoin uskoa siihen "...2 sekuntia aikaa..."- tyyliseen tasoitusmaaliin, mutta eihän se pompi kun vastassa on Ruotsi. On se kyllä vaan uskomaton joukkue, ei voi mitään. Win the right games, sanoi joku viisas aikoinaan. Niinpä. Tämän turnauksen jälkeen ei jääkiekko vaan tunnu enää miltään. Ei tiistaina alkava sm-liiga, ei Latvian mm-kisat keväällä. Kyllä tässä turnauksessa nähtiin mitä se kiekko hienoimmillaan voi olla ja niin lähelle päästiin sitä unelmien täyttymystä, mutta jälleen kerran tuli toinen ja korjasi sen voiton. Selänteelle ei vieläkään tullut sitä kruunua uralle. Seuraavan kerran on toisia miehiä varmasti jo kaukalossa ja siihen, että Suomi haastaa kaikkien parhaitten turnauksessa ja pääsee finaaliin mennee aikaa. Ei tullut meidän päivää vieläkään.

edit: Koivulta siis taisi hajota maila tuossa voittomaalissa, että sellainen pieni tarkennus.
 
Viimeksi muokattu:

Pena

Jäsen
krobbe kirjoitti:
vastassa oli selkeästi turnauksen paras joukkue. Taistelu suoritettiin juuri siinä mittakaavassa kuin vastustaja antoi siihen mahdollisuuden, Ruotsi pelasi Suomen "surkeaksi" varsinkin toisessa erässä.
Allekirjoitan varauksetta sen, että vastassa oli finaalin paras joukkue, mutta turnauksen paras? Voitti alkuerissä Kazakstanin ja Latvian, otti Venäjältä rumasti nokkaan. Sitten Sveitsin hyvien pelien ansiosta pystyikin taktikoimaan itsensä välieriin. Ei siis tarvinnut voittaa kuin kaksi hyvää joukkuetta ja kulta killuu kaulassa. No, on tunnustettava, että Ruotsi osasi pelata ne hyvät pelit oikeissa paikoissa: välierässä ja finaalissa. Harmi, ettei Suomi viitsinyt pelata, olisi ollut mukava katsoa turnauksen statuksen arvoinen finaali, mutta on sitä turheempaankin joskus tullut aikaansa hukattua. No, en nyt heti muista milloin, mutta uskoisin, että ehkä kuitenkin joskus.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Mertsi-äänellä: "Niin tässä vain sitten taas kävi." Ruotsi oli paitsi parempi, myös hannuhanhempi - kuten tavallista. Taisi se Suomen säkävarasto kulua edellisissä peleissä sellaisiin kenttämestarin erikoisiin kuten Salon alivoimaveto USAa vastaan. Toisen erän tilanne, jossa Peltonen olisi voinut viedä Suomen 2-1-johtoon, olisi varmaan uponnut edellisissä peleissä sen sijaan, että se meni ohi kuten nyt.

Muuta valitettavaa:
-Klisee, mutta pakko sanoa: paska tuomari. Antaisivat poikien pelata.
-Täydellisen pelin (Venäjä) jälkeen paluu Suomi-arkeen. Käsittämätön totaalihyytyminen toisessa erässä. Liike loppuu aivan täysin. Klassista Suomea. Ruotsin hyökkääjien annetaan rauhassa ylittää siniviiva keskeltä, purjehtia syvälle ja vetää B-pisteiden välistä tai kaarelta. Taas klassista Suomea. Ei se voi olla enää pelkkää Aravirtaa, tämä vain on se peli jota Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa kun tosipaikka tulee. Ennemmin tai myöhemmin. Onko se juttu geeneissä tai jotakin, homma on suomalaiselle jääkiekkoilijalle kuin lajityypillistä käyttäytymistä.

Tämän valituksen jälkeen - olympiahopea on kyllä hieno saavutus. Ruotsia vastaan kaikki vain tuntuu pahemmalta. Jos tästä jotakin iloa pitäisi erityisesti yrittää repiä, niin Lidas Lidströmiä sopivampaa ratkaisijaa ei Ruotsille juuri voisi keksiä. Maailmanluokan pakki, joka ei ole maajoukkueessa vielä ennen onnistunut. Onneksi sentään Sundin ei tehnyt maalia.

Kaikki kunnia Ruotsille, he osaavat voittaa. Me emme.

Muok: joku tilastonikkari voisi tehdä tutkimusta. Suomi alkaa olla joukkue, joka on ollut merkittävän monessa arvokisafinaalissa, mutta voittanut vain kerran. Onko tästä jotain tilastoja? Me saatamme olla kaikkien aikojen luuseriporukka. Siksi sitä tilastovoittoa olisi tänään jo kaivannut. Ehkä se olisi tullutkin, jos vastassa olisi ollut joku muu kuin wanha rakas Tre Kronor.
 

McCracken

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Marsut
Olkku kirjoitti:
Slovakialle ne muuten hävisi, seurasitko tämän ottelun yhtä tarkkaan?

Hei sinä yltiöpositiivinen analyytikko: mitä lainausta käytit? Korjasin asiavirheen minuutissa ja jo kaksi todellista asiantuntijaa on niskassa kiinni. Terveisiä Turenkiin! Nyt voit mennä viilaamaan nippelitietoa ja etsimään pikkuvirheitä kaikkien muiden kirjoittamista asioista.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei voi mitään, parempi voitti. Ruotsi pelasi fiksusti, vältti virheet. Leijonille iso käsi taistelusta, ei mennyt ainakaan siten kun joskus tässä taannoin. Nummisen puolesta vituttaa.
 

myerz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jaa-a
Sääli, että turnauksen huonoin peli osui finaaliin. Liike jäänyt koppiin ja voittomaalissa hyökkääjältä lähti maila ja tilanne jäi 3v4, jossa kaksi lähti Sundinin perään ja Lidström jäi aivan vapaaksi.. ainoa tasakentällisin tehty selkeä virhe kostautui, vaikka pyörittihän naapuri tuota peliä välillä ylivoiman tavoin, mutta silti tuohon nukahdukseen ratkesi. Olihan tuo ennakolta jo tiedossa, että Ruotsi alkaa 1-4 tyylillä jarrutella eikä edes yritä hyökätä. Hyvä suoritus kuitenkin Suomelta, mutta tyyli millä turnaus päätettiin ei ansaitse päänsilityksiä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Voi kun vielä joskus suomalaiset oppisi voittamaan näitä viimeisiä pelejä tai muuten vaan voittamaan yhtään mitään ylipäänsä. Ei tässä muuta; toiseen ketjuun jo kirjoitinkin ajatukseni finaalipelistä. Siitä olen tyytyväinen kuitenkin, että ratkaisu tuli tavalla millä tuli: eipä tässä paljon nokankoputtamista ole, vaan parempi tänään tosiaan voitti.

Mutta tiedättekö, mikä oikeasti vituttaa? Tietyllä tavalla tappiotakin enemmän? Noiden helvetin telkkaritoimittajien asenne. Joka toinen lause on että "nyt pitää muistaa että ei saa harmittaa", "hopea ei todellakaan ole häpeä", "tämä on se voitettu hopea". Jokaisen moisen paskakliseen jälkeen tekisi mieli mennä työntämään voitettua hopeaa jokaisen tuota mantraa hokevan kloaakkiin; on se nyt perkele jos vielä sanotaan, että ei saa vituttaakaan. Hopeaa voitetaan joskus, vaikkapa Mikko Ronkaisen toimesta kumparelaskussa, mutta vielä useammin hävitään kultaa. Kuten tänään.

Ja lisää YLEn mahtivetoja: näytetään ottelun "ratkaisut". Tosi jees ratkaisu kääntää veistä haavassa.
 

HemmoP

Jäsen
Onnittelut hopeasta, en ennen kisoja odottanut tällaista suoritusta joukkueelta, mutta silti syö aika pahasti.

MM-, WC- ja O-finaalit ymmärtääkseni 1-7.....
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Rinksu kirjoitti:
Ei voi mitään, parempi voitti. Ruotsi pelasi fiksusti, vältti virheet. Leijonille iso käsi taistelusta, ei mennyt ainakaan siten kun joskus tässä taannoin. Nummisen puolesta vituttaa.

Nummiselle olisin kyllä minäkin suonut sen kultaisen mitalin, kovillehan tuo näytti ottavan.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Leijonamiehistö ei olisi voinut tehdä mitään paremmin. Kiekko pomppii sinne ja tänne, siihen ei voi vaikuttaa, mutta taktisesti ja pelillisesti Suomi teki kaiken, mikä oli tehtävissä.

Onnittelut fantastiselle joukkueelle!


Ranger
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomen ainoa arvokisa voitto on edelleen tullut vuonna jolloin TPS oli Suomen mestari. Seuraavaa TPS:n mestaruutta odotellessa siis.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ottaa tämä koville, pakko oli käydä ulkona heittämässä pieni lenkki heti ottelun loputtua, tuskin uni tulee kovin helposti. Ruotsille onnittelut, kieltämättä finaalin parempi joukkue voitti. Eikä voi edes tuomaria syyllistää.

Suomen joukkuelle myös hatunnosto hienosta turnauksesta ja onnittelut hopeamitalista. Johtuiko sitten Ruotsin hyvyydestä, että Suomi pelasi finaalissa turnauksen heikoimman ottelunsa? Liike puuttui ja fyysisyys täydellisesti, ykkönen oli aika hukassa ja Teemultakin samankaltaista väkisin yrittämistä kuin venäläisiltä Suomea vastaan. Hagman oli Suomen joukkueen paras silmissäni, haastoi ja liikkui, jolloin ruotsalaiset jatkuvasti vaikeuksissa Niklaksen kanssa.

Ruotsi määräsi täysin pelin temmon ja vielä kun joukkue oli valovuoden fyysisyydessä edellä, niin lopputulos oli nähtävissä aika hyvissä ajoin. Pakko myöntää, että hiukan käy kateeksi juuri vastustajan fyysinen ylivoima, vaikka luulisi nykysääntöjen nimenomaan auttavan nopeita pieniä kavereita, niin ei se ole niin yksinkertaista kuitenkaan.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
HemmoP kirjoitti:
Onnittelut hopeasta, en ennen kisoja odottanut tällaista suoritusta joukkueelta, mutta silti syö aika pahasti.

MM-, WC- ja O-finaalit ymmärtääkseni 1-7.....

Voitetut:

MM95

Hävityt:

MM92
MM94
MM98 (kaksiosainen)
MM99 (kaksiosainen)
MM01
WC04
OK06
 

45shelley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihan sama, kunhan tapellaan!
Kiitos Jussi Jokinen.Toisen erän jäähysi oli todella upea juttu.Heti kolmannen erän alkuun Koivun maila hajosi ja pääsimme pelaamaan 3 pelaajalla 4 vastaan.Sitten kävi niin kuin kävi.Muutenkin Jussin tilalle olis voinnut laittaa jonkun muun koska mies pelasi turnauksen alussa joku 2-3 hyvää matsia, sittemmin miehestä ei ollut mitään apua.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
45shelley kirjoitti:
Kiitos Jussi Jokinen.Toisen erän jäähysi oli todella upea juttu.Heti kolmannen erän alkuun Koivun maila hajosi ja pääsimme pelaamaan 3 pelaajalla 4 vastaan.Sitten kävi niin kuin kävi.Muutenkin Jussin tilalle olis voinnut laittaa jonkun muun koska mies pelasi turnauksen alussa joku 2-3 hyvää matsia, sittemmin miehestä ei ollut mitään apua.

Aika nätin passin antoi kuitenkin Peltosen maaliin.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Yllättävän rauhalliset fiilikset.

Turnauksen paras joukkue ei voittanut.

Huonoin peli finaaliin oli korkeemmaas kärees.

Voittaneille ei yhtään respectiä tästä, taktikoinnilla Slovakiaa vastaan saatte täältä hamekangasta.

Hopea maistuu paskalta nyt mutta en itse uskonut ennen kisoja minkäänlaiseen mitaliin Suomelta.

Iso Peace & Respect Leijonille.
 

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Parempi voitti tänään, ei siinä mitään. Kuuluisan momentumin hyödyntäjinä ruotsalaiset ovat kyllä aivan vittumaisen taitavia. Ne eivät niinkään lietso itseään apinan raivoon, vaan haistavat koska vastustajan joukkue on poissa tasapainosta ja samalla hetkellä usein koko pelin täysin yössä hortoilleet avainmiehet aloittavat sen maltillisen tappavan saalistamisen. Siirtää, siiiiiirtäääää...Noinhan kävi toisen erän ensimmäisellä puoliskolla.

Sitä mieltä kyllä, ettei tämä peli nyt suomalaisilta niin kauhea nöyrtyminen ja kipseily ollut. Ruotsi oli lukenut etukäteen kaikki vahvuudet eikä meillä niitä uusia variaatioita löydy loputtomasti. Toisen erän alun karmea perseily kävi sitten liian kalliiksi. Hyvin siitä sinänsä noustiin, mutta kun vastustajalle ei tullut mitään vastaavaa, niin siitä tuli pieni ero. Plus aloituksista, mikä helvetin perkele niissä on suomalaisille vuosi toisensa perään niin vaikeaa?

Semmoinen OT vielä, että tässä pelissä nollatoleranssilinjan pimeämpi puoli näkyi aika selkeästi. Heti kun naapurin maila eksyi kainalon seutuville, rikottu jähmettyi suolapatsaaksi, vain pää liikkui, tuomarin suuntaan, anelevin katsein. Kalastusmessut.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
45shelley kirjoitti:
Kiitos Jussi Jokinen.Toisen erän jäähysi oli todella upea juttu.Heti kolmannen erän alkuun Koivun maila hajosi ja pääsimme pelaamaan 3 pelaajalla 4 vastaan.Sitten kävi niin kuin kävi.Muutenkin Jussin tilalle olis voinnut laittaa jonkun muun koska mies pelasi turnauksen alussa joku 2-3 hyvää matsia, sittemmin miehestä ei ollut mitään apua.

Sä olet varmaan katellut eri pelejä. JJ järjesti tässä ottelussa Suomen toisen maalin ja muutenkin hyviä paikkoja. Jäähykin oli vähän mitä oli. JJ selvästi jatkossa Suomen parhaita pelaajia pelin tekemiseen.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Mullakin fiilikset painuivat hetkellisen vitutuksen jälkeen surullisuuden puolelle. Varsinkin Nummisen haastattelun jälkeen tuli sellainen olo että vääryys on tapahtunut.

Suomen hienot pelaajat, Selänne, Koivu, Numminen, Peltonen...oli hienoa katsoa peliänne, kiitos näyttävästä ja upeasta turnauksesta, olette todellisia LEIJONIA!

Pystypäin voitte kulkea tämänkin turnauksen jälkeen, upea taistelu! Pää pystyyn vain ja kohti uusia tavoitteita!

Kiitoksia upeasta jääkiekkoelämyksestä, Suomen Leijonat.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ruotsin voittomaali rupeaa vaan enemmän ketuttamaan kun sen uudelleen näki. Koivu voittaa aloituksen ja joutuu lähtemään vaihtoon koska maila hajosi ja näin ruotsi sai ylimääräistä tilaa rakentaa hyökkäystä. Pari kertaa muutenkin suomalaisilta hajosi muutenkin maila hyvässä laukaisupaikassa. Ei voi sanoa kuin hannuhanhille hymyilee jopa komposiititkin.

Uskomatonta tsäkää tuokin että miksi juuri tuolloin piti mailan hajota ja siitä seuranneesta tilanteesta ratkaistaan olympiakulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös