Odotukset kaudelle 2012-2013

  • 47 556
  • 121

scholl

Jäsen
Harjoituspelit mennyt suoraan sanoen päin persettä. Missä on se tahtotila ja taisteluasenne joiden piti leimata tätä joukkuetta? Ainakaan vielä siitä ei ole näkynyt mitään.

Miten niin piti? Matikaisen jälki näkyy itseluottamuksessa joku 4 vuotta. Ei siellä mitään tahtoa ole nyt vielä pitkään aikaan.

Jäähyherkkiä puukäsiä sanon minä. Sitä on jengi täynnä. Liian yksipuolisesti rakennettu jengi. Taitoa ei ole nimeksikään. Valmennus kokematonta. Ortio lähtökohtaisesti oikein hyvä maalivahti. Kysymys kuuluukin, kauanko hän jaksaa yksin illasta toiseen pitää jengiä pystyssä?

Tehty siis juuri niinkuin Matikainen halusi eli riittävän huonoja pelaajia. Fakta on vain se, että liigassa pärjää paremmin, jos on loistava valmentaja ja joukkueessa paljon taitoa. Tällä kaudella niin ei ole ja ottelut tulevat olemaan kuin lämäri-elokuvasta. Korkeintaan työsulku voi pelastaa jotain. Mietin vain sitä, että voiko työsulku tuoda valmentajankin, koska ilman valmentajaa ei kuuhun mennä, vaikka tulisi Crosby tänne.

Eri urheilutietäjät ovat veikanneet HIFK;ta sijoille 7-10. Ja siellä tullaan olemaan. Mikään ei viittaa parempaan sijoitukseen tällä hetkellä.

Itse toivon sijaa 11. Muuten Matikais-casea ei koskaan selvitetä ja kaikki pääsevät kuin koira veräjästä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Juu, ihan paskaa on tuo väite. Jokeritkin isännöi tuolloin jaffalassa jotain miniturnausta(ei tainnut vielä Ärrä-cup olla), ja Jokerit voitettiin siellä ja muistaakseni finaalikin.

Joo, tosta pelistä tuli ainakin voitto ja kyllä se varmaan Ärrä-cup oli. Olin exex-muijan kanssa ekaa kertaa lätkämatsissa tuossa pelissä ja Karalahti teki yhden IFK:n maaleista.
 

#34

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New Jersey
Google auttaa aina.. tuolta löytyy noiden menneiden kausien harjoitusotteluiden tuloksia..

hifk.tk

Taitaa olla tämän kauden harjoitusotteluiden tulokset huonoimmat koskaan.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tuohon ykköspakki-asiaan vastaan. Mun mielestä Södestä saa irti enemmän pelillisesti, kun saa olla ykkösparin omatunto. Viime kaudella Söde oli SE ykköspakki ja Danny omatunto. Söden hyöty on minusta parempi joukkueelle, että on se all around-pakki 22min hyvine tehoineen kuin 30min ykköspakki kovine hyökkäyspään tehoineen. Toki Södestä on ykköspakiksi ja jopa liigan parhaaksi pakiksi, jonka viime kausi osoitti, mutta pakisto olisi kovempi jos siihen tulisi hyökkäävä ykköspakki ja Söde saisi pelata omaa rooliaan. Tjsp. Mitään Södeltä pois ottamatta, hieno mies, hieno pelaaja ja hieno johtaja!
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Valmentajatilanne

Onkohan HIFK koskaan antanut muille näin paljon eteen jo ennenkuin kiekko putoaa jäähän?

Toisaalta, onhan tässä vielä pari päivää vetää kani hatusta ja ryssiä vielä jollain uudella tavalla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Onkohan HIFK koskaan antanut muille näin paljon eteen jo ennenkuin kiekko putoaa jäähän?

Eikös Penan aikana ollut järjestäen tällainen samanlainen tilanne? Ei tässä niihin aikoihin verrattuna ole mitään järisyttävän poikkeavaa. Joten, katsellaan mitä kauden alku tuo tullessaan? Ei voida ainakaan Sormusen päätä laittaa heti vadille, kun hoiti itsensä pelikieltoon, ovela kaveri.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Onkohan HIFK koskaan antanut muille näin paljon eteen jo ennenkuin kiekko putoaa jäähän?

Toisaalta, onhan tässä vielä pari päivää vetää kani hatusta ja ryssiä vielä jollain uudella tavalla.

Itseasiassa on. Voidaanko sanoa että jääkiekon "ammattilaistuminen" alkoi toden teolla SM-liigassa 90-luvun alussa jolloin pelaajista tuli ns. kokopäiväpelaajia, eli eivät enää skulanneet lätkää oman ammattinsa ohella, tyyliin 80-luvun Tappara josta puolet oli brankkareita. 90-luvun alun jälkeen HIFK on voittanut 2!!!! mestaruutta. HIFK on silti aina ollut aika hyvinvoiva ja vauras seura, perinteikäs jne jne. Mutta urheilullisen menestymisen "dynastia" on puuttunut kokonaan. Miksi näin? Miksi TPS, Jokerit, Kärpät ja jopa JYP on onnistunut paremmin ( TPS ja Jokerit siis 90-luvulla ). HIFK, kun oikein muistelee, on oikeastaan enemmän tai vähemmän kulkenut katastrofikaudesta toiseen. Aina joku ( enimmäkseen mv-osasto ) on kussut urakalla, ja kyllä valmennnuspuoli oli aivan sekaisin 2000-luvun alkuvuosina. Miksi?

Siksi koska HIFK;n johtajistossa on ollut enimmäkseen keskinkertaisia amatöörejä puuhastelemassa, Mobergia, Heinoa, Penaa ja nyt näyttää vahvasti siltä että Nybari tekee seuraa edellämainituille. Valtanen onnistunut loistavasti talouspuolella, hyvä näin. Mutta voittavaa ( useammin kuin kerran 11 vuodessa ) jengiä ei osata rakentaa! Tässä on miettimisen paikka. Mun mielestä UTJ;n tehtävä tulee olla määräaikainen, enintään 2 vuoden sopimuksella kerrallaan. Näin olisi ehkä hieman enemmän kunnianhimoa tuolla pelaajahankintapuolella. Nyt sitä ei ole!
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Pukukopissa on herra nimeltään Ville Peltonen. Oli hän sitten pelikunnossa tai ei, niin varmasti herra osaa ohjata joukkuettaan nyt itse peliin. Olisi itseasiassa helvetin mielenkiintoista nähdä VP penkin takana mikäli ei ole vielä pelikuntoinen! ; ) Mutta ehkä maltan odottaa vielä jonkun tovin, sillä kyllä #16:sta on vielä paljon annettavaa jäälläkin. Itseasiassa uskon tämän herran johdattavan joukkueensa voittoon ylihuomenna.

Mielenkiintoinen matsi tulossa, erittäin mielenkiintoinen!
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Odotukset... Noh, aika pienet.
- Voitetaan kiimassa eka matsi, mutta hävitään seuraavat 5peliä.
- Koko syyskausi yskii ja valutaan 10. tienoille.
- Joulukuussa herätään ja voitetaan jengejä jotka harjoittelee jo Playoffseihin.
- Päästään pleijareihin sijalta 5-6.
- Pudotaan ekalle joukkueelle suoraan neljässä.
- Tutinaa ja Tötinää riittää koko kaudeksi.

Ts. katsellaan kaudella 2013-2014 hommaa uusiksi. Ja toki Sormunen jatkaa myös silloin.

En vaan näe että Pasi Sormunen on se mies joka meidät vie mestaruuteen. En sitten niin mitenkään. Kokemusta pitää olla huomattavasti enemmän, jotta taistelisimme mestaruudesta. Sormunen on vähän semmoinen kivakaveri-expelaaja-joukkueen kasvatti, joka on hyvä valmentamaan junnuja, mutta jonka kompetenssi ei riitä enään Liigaan, jossa vaaditaan huomattavasti parempaa osaamista, koska marginaalit on pieniä.

Ja niin, sanon että Sopasta tämä homma jää kiinni, ei materiaalista. Ja Soppa ei saa monoa ensi kaudella.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotuksia ei kyllä oikein ole. Enemmänkin pelkoja koskien ensi kautta. Homma on aika pahasti levällään pelitavallisesti, siihen lisäksi monen tärkeän pelaajan loukkaantumiset ja kirsikkana kakun päällä nämä pelikiellot ja toimitsijakiellot.

Sellainen tunne on, että ensi kausi on selviytymistä. Ihan hyvä joukkuehan tuolla on rungoltaan kasassa, mutta liikaa kaikkea häsellystä ympärillä on ollut koko alkukauden lähtien Matikaisen loikasta Siperiaan. Luulen, että tämä näkyy.

Toivon sydämestäni, ettei tästä tule mitään täydellistä välikautta, mutta vähän se siltä näyttää. Peli pitää kuitenkin olla jossain kuosissa, jotta mahdollisesti hankittavista vahvistuksista on oikeasti hyötyä.

Katsotaan miten käy. Odotan sitä, että IFK pelaa taistelevaa jääkiekkoa, vaikka kynnettäisiinkin syvällä. Tätä ei ehkä saisi "sanoa ääneen", mutta olisin erittäin tyytyväinen ja positiivisesti yllättynyt, jos IFK sijoittuisi runkosarjassa kuuden joukkoon. Pleijarit ovat sitten oma asiansa, eikä keltanokkavalmentajalla välttämättä siellä hirveästi juhlita, mutta kaikki on mahdollista kuitenkin.
 

scholl

Jäsen
Katsotaan miten käy. Odotan sitä, että IFK pelaa taistelevaa jääkiekkoa

IFK ei ole organisaatio, jonka pitää taistella, vaan dominoida. SaiPan pitää taistella ja HPK:n, IFK:n ei. Mua ainakin vituttaa, jos siellä taistellaan ja ollaan sitten häntäpäässä. Jalosen aikana oli hyvä se, että jo valmentaja ymmärsi sen, että halutaan voittaa, hankittiin hyviä pelaajia ja tehtiin töitä sen eteen, että ollaan parempia kuin muut ja dominoidaan. Finaaleissa laitettiin Bluesia niin kuonoon kuin voi vain laittaa. Nyt yht'äkkiä pitää taas taistella ja olla joku altavastaaja, vaikka se ei sovi ifk-laisuuteen.

Ainoa pelastus olisi työsulku, joka toisi sellaisia pelaajia joukkueeseen, jotka eivät alistu. Silloin mentäisiin pudotuspeleihin, vaikka valmentajana olisi kuka ja sen jälkeen kaikki on mahdollista, kun OJ ja Tuomo Ruutu tekevät muutamat joka pelissä, eikä Bäckström päästä helppoja.
 

Klubi17

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
On oikeastaan aika käsittämätöntä, että se momentumi, jonka K. Jalonen sai aikaan kolmessa vuodessa, ryssitään taivaan tuuliin saman tien. Valtaselle kaikki kunnia? talouden puolella, joten katseet kääntyvät urheilupuolen johtamisen puoleen. Vielä vuosi sitten meillä oli kiinnostavin joukkue sekä yksilötasolla, että puolustuvan mestarin tasolla. Nyt jäjellä ei ole edes kovin kiinnostavia yksilöitä (Villeä lukuunottamatta) ja takana on surkeat playoffit. Lisäksi miinuksena on heikosti sujuneet pelaajahankinnat sekä täydellinen fiasko valmentajakuvioissa. En nyt muista koska uusi kausi olisi ollut lähdössä käyntiin näin sekavissa merkeissä, edes Penan aikakaudella. Niin, on todellakin surkeaa, että näillä resursseilla lähdetään tappelemaan sijoista 6-10. Häpeä Nybondas!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
On oikeastaan aika käsittämätöntä, että se momentumi, jonka K. Jalonen sai aikaan kolmessa vuodessa, ryssitään taivaan tuuliin saman tien. Valtaselle kaikki kunnia? talouden puolella, joten katseet kääntyvät urheilupuolen johtamisen puoleen. Vielä vuosi sitten meillä oli kiinnostavin joukkue sekä yksilötasolla, että puolustuvan mestarin tasolla. Nyt jäjellä ei ole edes kovin kiinnostavia yksilöitä (Villeä lukuunottamatta) ja takana on surkeat playoffit. Lisäksi miinuksena on heikosti sujuneet pelaajahankinnat sekä täydellinen fiasko valmentajakuvioissa. En nyt muista koska uusi kausi olisi ollut lähdössä käyntiin näin sekavissa merkeissä, edes Penan aikakaudella. Niin, on todellakin surkeaa, että näillä resursseilla lähdetään tappelemaan sijoista 6-10. Häpeä Nybondas!

Ei HIFK;n herrat osaa hävetä, ikinä osanneetkaan! Varsinkaan Nybondas. On kyllä niin ylimielisen oloinen jantteri. Toimistolla ei ilmeisesti ole yhtään niitä kuuluisia peilejä, vai onko Kille käynyt snutaamassa ne sieltä.
 

krabat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitääpä omalta osalta korkata neitsyys tällä palstalla ja niputtaa omat odotukset tulevasta kaudesta yhteen.

Yleiset tunnelmat kauden avaukseen lähdettäessä on pessimistisimmät vuosiin. Itse ainoastaan yhden pre-season matsin nähneenä näkemykset ja mielipiteet ovat tietenkin kovaa luokaa. Kaikesta huolimatta, kovin mairittelevaa kuvaa pelistä en ole saanut. Ottelu jonka näin oli ET-peli narreja vastaan Nordikella. Vaikka peli ei ollutkaan kaikista kauneinta, niin 55. minuutille asti joukkueen toiminta jaksoi hieman herätellä toivoa siitä josko sittenkin menestystä tulisi tällä kaudella. Viimeisen viiden minuutin suoranainen perseily sitten sammutti tämän toivonkipinän alta aikayksikön. Viimeminuuttien pelin sulaminen taisi olla muutenkin jonkinlaisena teemana näissä loppukesän matseissa. Tämä ei lupaile hirveän mukavia hetkiä hallilla näin tsetin omistajan näkökulmasta. Saa taas vaimo himassa ihmetellä kun kun hallilta saavutaan alituiseen leuka rinnassa ja hiljaisena poikana.

Yhden matsin perusteella kokoonpano kumminkin riittäisi voittamaan kenet tahansa omasta mielestäni. Puolustus on riittävän hyvällä tasolla tähän, ja hyökkäysarsenaalikin pystyy latomaan kiekkoa maaliin. Luotto Ortioon on kovempi kuin muuhun joukkueeseen, ja haastattelujen perusteella itseluottamus on kohdillaan. Ei stadin kirkkaat valot paljon puheiden perusteella häikäise, päinvastoin. Suurin huolenaihe mielestäni löytyy, niin kuin monen muunkin mielestä, penkin takaa. Valmennuksen taktinen osaaminen on itselleni täysi arvuutus ja peluutus ei vakuuttanut näkemässäni pelissä. Toivon että Sopalta löytyy enemmän osaamista kuin mitä nyt on näyttänyt, mutta pelkään pahinta että loikka joukkueen ykköskäskijäksi tuli liian nopeasti. Mikäli Nybari onnistuu vahvistamaan hyökkäystä kauan kaivatulla ykkössentterillä, voi joukkue saavuttaa voittoja rumemmallakin pelillä, mutta oma toive ainakin olisi että menestys tällä kaudella ei jäisi varsinkaan valmennusosaamisesta kiinni. Viimekeväinen valmennuksen taidonnäyte ottaa vieläkin hiukan koville.

Odotukset siis ovat:
-Ortio pitää joukkuetta pystyssä syksyn
-Selkeän ykköspakin puuttuessa pakisto yllättää ja pelaa odotuksia paremmin
-Hyökkäyspeli kärsii valmennuksen heikosta osaamisesta
-Nybari saa kuin saakin hankittua jonkun vahvistuksen sentteriosastolle syksyllä, koska budjetissa varmasti on tähän varaa. Se onko tämä hankinta onnistunut on täysi mysteeri
-Jäähyilyä ei saada kuriin, ja tämä antaa liikaa tasoitusta huonompia joukkueita vastaan ja turhia pistemenetyksiä tulee varsinkin alkukaudesta
-IFK kärsii Jokereiden kanssa loppukesän tappeluista siinä määrin että ylimitoittetuja rangaistuksia tulee useammin kuin ennen ja pienetkin rikkeet vihelletään joukkueelle liian herkästi
-Tämän takia IFK:n ah niin ihana fyysinen pelitapa kärsii
-Suurin osa otteluista tulee olemaan tiukkoja, vain pari kärkipään joukkuetta onnistuu voittamaan IFK:n selvemmin numeroin
-Sijoitus runkosarjassa 4-6, luultavasti lähempänä kuudetta sijaa
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Tähän ei voi kuin kirjoittaa
- Mestaruus

Odotan positiivista suoritusta
- Ortio
- Pakarinen
- Talaja

Kauden floppi
- Luttinen, joskaan en koskaan ole pitänyt hyvänä pelimiehenä, muiden odotuksiin nähden puukäsi floppaa
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kauden floppi
- Luttinen, joskaan en koskaan ole pitänyt hyvänä pelimiehenä, muiden odotuksiin nähden puukäsi floppaa

Nyt sulla tais mennä puukäsi ja puujalka sekaisin :)

Luttinen on suht kova tekemään pisteitä ja kädet käy kyllä, mutta liike on hitaan puujalkamaista. Silti uskon että Arttu tekee hyvin pisteitä tällä(kin) kaudella.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Luttinen on suht kova tekemään pisteitä ja kädet käy kyllä, mutta liike on hitaan puujalkamaista. Silti uskon että Arttu tekee hyvin pisteitä tällä(kin) kaudella.

Juurikin näin ja tästä syystä haluaisin nähdä Artun ylivoimalla nimenomaan siihen maalin eteen parkeeranneena. Nyt harjoituskaudella kiinnitin huomiota siihen, että Taikurin rooli oli yv:llä usein ihan toisenlainen, mutta ehkä tämä johtui pelaajamateriaalin kierrätyksestä/loukkaantumisista. Henkilökohtaisesti kuitenkin olen sitä mieltä, että Luttinen kuuluu sinne maalin eteen, koska siellä on parhaimmillaan.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Se on just näin. Luttisen paikka on maalin edessä, siinä se on hyvä.

Mutta silti väitän puukädeksi jalathan ovat vähän kanssa. Luulen vaan, että Luttisen paras kausi on pelattu, olen tällä kaudella mielelläni väärässä
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on just näin. Luttisen paikka on maalin edessä, siinä se on hyvä.

Mutta silti väitän puukädeksi jalathan ovat vähän kanssa. Luulen vaan, että Luttisen paras kausi on pelattu, olen tällä kaudella mielelläni väärässä

Fanina ei onneksi tarvitse stressata niin paljon yksittäisen pelaajan pl. veska onnistumisista. Kunhan ne puukädet nostelee kauden päätteeksi kanisteria, niin muulla ei ole väliä. Eri asia on, montako kautta sitä saa venata. Toivottavasti alle 12 kautta, niin pääsisi Taikurikin juhlimaan mestaruutta himassa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Google auttaa aina.. tuolta löytyy noiden menneiden kausien harjoitusotteluiden tuloksia..

hifk.tk

Taitaa olla tämän kauden harjoitusotteluiden tulokset huonoimmat koskaan.

Niinpä, valitettavasti muistelen että huonoina harkkamatsivuosina ollaan oltu myös huonoja (mestaruusvuonna harkkapelitkin meni hyvin?). Odotuksissa säälipleijareihin kotietu, tai max sija 7 runkkarissa. Ja puolivälierissä ulos tappioin 1-4, vastassa "joku HPK".

Katellaan taas 2013-14 kaudella...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös