Nyt vituttaa!

  • 3 006 981
  • 11 368

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Mun telkkarissa syy Jokerien tappioon oli tänään sama kuin monta kertaa aiemmin. Joukkue lipesi pelisuunnitelmasta, päästi huonolla viisikkopelaamisella vastustajan takaisin peliin ja antoi vastustajan pyörittää pitkiä hyökkäyksiä yhdellä kentällä. Sen jälkeen maila tutisi ja luiistin vippasi ja pelillinen, Jokereita huonompi altavastaaja poimi jossain välissä voiton.

Ja tämä vituttaa.
Eli meillä on ihan samanlainen telkkari, ja sama vitutus. Mutta Jalosen syyksi tuota ei saa, vaikka kuinka haluaisi. Se vika on pelaajissa, tai oikeammin isossa osassa pelaajissa. Kun se on vaan niin, että pelaajat suorittaa ja valmentaja kertoo kuinka pitäisi suorittaa. Se ei auta, vaikka kuinka valkku pitäisi kädestä ja katsoisi silmiin tai huutaisi ja heittelisi juomapulloja. Pelaaja sen tuloksen loppuviimeksi tekee. Tällä kertaa sitten vaan hosuttiin ja hölmöiltiin kiekolla. Huonot on housuissa tältä kaudelta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli meillä on ihan samanlainen telkkari, ja sama vitutus. Mutta Jalosen syyksi tuota ei saa, vaikka kuinka haluaisi..

Itse kunnoitan Jalosta ja olen tehnyt sen niin HPK:n valmentajana (loppuosa) kuin maajoukkueen ja SKA:n ja nyt Jokerien valmentajana, Minusta kokonaisuutena paras suomalainen valmentaja. Seurasin takavuosina aika lähteltä useita Jokerien valmentajia. Myös Jalonen tuli tutuksi HPK:sta. Mun silmin Jalosen heikkous on pelin sisäiset ja ulkoiset ärsykkeet. HPK esimerkiksi hävisi Jokereille ennakkoon tasaisen ottelusarjan kun Jalonen hiiltyi G1 tuomareista. Sen jälkeen G2 ja G3 pikkumaista itkemistä tuomareille kaikesta ilman, että keskittyi peliin ja sen johtamiseen. HPK otti lukua ja putosi, Jokerit jatkoi. Nyt kun Jokereissa joukkueella ei mene hyvin, Helminen ja Jalonen huutavat aitiossa suu vaahdossa pelaajille kentällä Virran ollessa pää alaspäin sivummalla. En usko, että toimii. Tälläkään kertaa. Itseäni ei huuto pelaajana haittaisi, mutta varsinkin Helmisen vaahtoaminen haittaa jo pelillistä johtamista ja kenties sen vuoksi Jokereilla on ns. väärä kenttä, väärä aloittaja, yv-pakki tms väärissä tilanteissa. Mun telkkarissa Helminen ei ole tehtäviensä tasalla ja hän paikkaa sitä huutamalla. Tuskin motivoi sillä ketään.

Summasta ja Jortikkaa pidettiin hulluina huutajina, mutta ei toiminta ollut aina edes tappiopelin jälkeen kopissa tuollaista räyhäämistä, mitä Helminen ja Jalonen esittävät paikoin vaikean ottelun aikana.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noilla palkanmaksu jutuilla ei ole mitään tekemistä esim eilisten peliesitysten kanssa.
Kyllähän Jokereissa näyttää olevan "tekemisen meininki" mitä peliin tulee, maaleista tuulettelemisiin, kaverin auttamiseen (tiputetaan hanskat) ym ym. Kehonkieli viestii mielestäni ihan terveestä joukkuehengestä.

Eilen pelattiin ihan kelpo vieraspeli ja tarjolla oli kolme pistettä mutta saatiin yksi. Olihan siinä useita paikkoja lyödä naula arkkuun ja ei kai valmentajia voi syyttää jos siinä vikalla alivoimalla taisi olla kolme kertaa tyhjä maali ja ammuttiin joka kerta ohi. Paikat saatiin siis luotua mutta viimeistely tasoa "mestis"!

Jalonen saanut mielestäni peliä helvetisti parempaan suuntaan ja torstaina sitten todellinen testi missä mennään.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tässä mielestäni @Cobol ja @Metro4ever ovat oikeilla jäljillä sikäli, että jääkiekko on yksilötasolla suurelta osin mentaalisia resursseja vaativa peli. Toisilla niitä on jo lähtökohtaisesti enemmän, toisilla vähemmän. Itsevarmuus, päättäväisyys, rohkeus, halu, itsekkyys ja epäitsekkyys vaikuttavat pelaajan tekemiseen kentällä niin yksilönä, kuin osana joukkuetta ja pelitapaa.

En pitänyt tämän joukkueen kokoamisprosessista alun perin ja yksi suurin syy siihen oli juuri se, että henkisiltä ominaisuuksiltaan kovia jätkiä (joina pidän automaattisesti useita satoja pelejä NHL:ssä pelanneita pelaajia kuten Kapanen ja Hagman) korvattiin pelaajilla, joilla edellinen kausi (tai kaudet) ei ihan ole putkeen mennyt. Se johtaa siihen, että vaikeina hetkinä epäonnistumiset saatavat lisääntyä lumipallon tavoin syöden itseluottamusta, eikä voimavaroja ole henkisellä puolella kääntää asioiden suuntaa. Näkisin, että moni pelaaja Jokereissa kärsii tällä hetkellä itseluottamuksen puutteesta, eikä se ole pelkästään tämän kauden peruja.

Joskus näissä tilanteissa valmentajan vaihto voi auttaa, jos pelaajat kokevat, ettei valmentajalta saa henkiselle puolelle mitään apuja. En usko, että näin kannattaisi kuitenkaan tehdä, vaan joukkueen johdossa pitäisi tehdä joitakin johtopäätöksiä viime kaudella hankittujen pelaajien suhteen ja koittaa parantaa tilannetta sitä kautta. Uudet pelaajat voivat harvoin parantaa heti joukkueen yleistilaa, mutta nyt pitää ajatella vähän pidemmällä tähtäimellä ja korjata se valuvika, mikä joukkueessa taitaa olla, eli liian "pehmeiden" pelaajien vaihto hiukan itsevarmempiin yksilöihin. Samalla pitää yrittää sorvata jatkosopimukset niille pelaajille, jotka halutaan pitää jatkossa mahdollisimman nopeasti. Tämä lisää pelaajan turvallisuuden tunnetta, jonka lisääntyminen joukkueessa on tällä hetkellä varmasti hyvä juttu.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilen pelattiin hyvin 2 erää ja toisella erätauolla pojat keksi, että mehän johdetaan yhdellä maalilla. Päättivät ruveta suojelemaan johtoa ettei vaan hävitä ja perseeseen kairausta seurasi. Sit ku vihollinen oli päässyt tasoihin, niin normi pelaaminen löytyi kuin taikaiskusta. Rohkeus pelata johdossa puuttuu.

Tuo vika ollut koko kauden ja ei näytä hyvällä oikenevan. Eikä tule puhumalla oikenemaan. Henkimaailman juttuja. Mutta kipu opettaa. Joten Jalonen oikaise homma pahalla. Simputusta ja sellaista aina kun moista huonoa peli-ilmettä tulee (ei siis tuloksesta kiinni mennäänkö seuraava yö tahdon portaita vai ei). Nyt häviämistä pelätään liikaa ja pelaajat pitää saada pelkäämään jotain muuta.

Jokerien tsto voi lähettää yksityisviestinä tilinro tiedustelun, että mihin saavat lähettää palkkion näistä viisauksista. hymiö
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ettei vaan Jokerit pelkää sitä kahden maalin johtoa. Se on joidenkin tietäjien mukaan pahin mahdollinen tilanne jääkiekossa. Ziisus ;=D
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Kaikki ovat jotensakin alisuorittaneet, mukaanlukien valmentajat, ainakin näytti alkukaudesta ja tuossa oli ihan mukava jakso tuloksellisesti, mutta nyt näyttää tuleva taas pahalta.

Jos pitäisi vaihtaa kaikki alisuorittaneet, niin eihän sinne jäisi montakaan.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riika-away telkkarista ja sinne merkitty joku vitun Mikko Innanen selostajaksi. Hiljaiseksi vetää.

Vittu mitä paskaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Noita reissuvideoita katseltuani olen alkanut vittuuntumaan sille, että ei tullut repäistyä ja lähettyä. Tosin nyt on hommat muuten aika kesken, ja Helsinkiin olisi ollut pidempi matka kun sieltä Riikaan, mutta ensi vuonna lupaan järjestää sillein että pääsen lähtemään, jos matkaan taas lähdetään?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Just kun alkoi näyttämään paremmalta niin joukkuetta reppuselässä kantanut kapu tippuu riveistä. Jos Regin on pitkään pois niin kausi oli siinä.

Hishon ykkösenä ei tuu onnistumaan.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Hishon ykkösenä ei tuu onnistumaan.

Ei tule onnistumaan. Huolestuin oikeasti hänen pelaamisestaan, kun Pillu selviytyi sentterin paikalla paremmin. Nyt pitää selvitä ja kerätä mahdollisimman paljon pisteitä siihen asti, että O'Neill saadaan kehiin ja uusi sentteri rosteriin. O'Neill kykeni edellisen Reginin poissa olon aikana kohtuullisesti stunttaamaan ykkösen keskellä ja siitä saikin omaan peliinsä hyvän boostin.

Vituttaa, että joukkue saatiin terveeksi paria kuume poissaoloa lukuunottamatta ja peli saatiin play off- junan vaatimalle tasolle, mutte sitten tippuu pelistä sarjan TOP-5 sentteri, sarjan paras nelossentteri ja joukkueen ykköspakki. Joensuunkin peli on näyttänyt väsyneeltä ja hänelle olin tarjoamassa pelin tai parin huilia, mutta eihän se nyt ole tässä tilanteessa mahdollista.

Jälkiviisaana voisi sanoa, että tästä pelistä ennemmin 0-pistettä Regillä ja Genowaylla, kuin 2 pistettä ja he saikulle.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omasta mielestäni mm. Jarno Koskiranta on Wirtasta paljon parempi nelossentteri.

Ja aika moni muukin. Suomalaisilla on muutenkin aina ihmeellinen tapa korostaa juuri omaa nelossentteriänsä "sarjan parhaaksi". Wirtanen lienee sarjan top15 nelossenttereissä, aloituksiltaan toki korkeammalla. Sentterin nyt vain pitäisi osata muutakin kuin aloittaa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Omasta mielestäni mm. Jarno Koskiranta on Wirtasta paljon parempi nelossentteri.

Ei kai nyt oikeasti J.Koskiranta pelaa nelossentterinä? Pelaajatyypiltään kumminkin olisi enemmän kahden ekan ketjun pelaaja YV pyörittäjänä. Tarkemminkin ajattelen, niin olisihan se huikeaa, jos omassa joukkueessa olisi ykkössentterinä Datsyuk ja kakkosena Shipachyov (kirjoitan PA- litterointina, koska en ole varma miten nuo s- ja y/j- kirjaimet vääntyisi Suomen litterointiin)

@Clubittaja
Myönnän, että olen jämähtänyt sille pelin tasolle, missä nelonen pelaa 0-0 vastustajan kärkiketjua vastaan. Minun pitäisi ymmärtää, että peli on hieman niistä ajoista kehittynyt.
Mutta Wirtasen arvo joukkueelle etenkin AVlla ja aloituksissa on omasta mielestäni mittaamaton. Hyökkäyssuuntaan tietenkin avut on heikot, mutta puolustuspäässä pidän häntä parhaana nelossentterinä.
 

faro

Jäsen
Ei kai nyt oikeasti J.Koskiranta pelaa nelossentterinä? Pelaajatyypiltään kumminkin olisi enemmän kahden ekan ketjun pelaaja YV pyörittäjänä. Tarkemminkin ajattelen, niin olisihan se huikeaa, jos omassa joukkueessa olisi ykkössentterinä Datsyuk ja kakkosena Shipachyov (kirjoitan PA- litterointina, koska en ole varma miten nuo s- ja y/j- kirjaimet vääntyisi Suomen litterointiin)
Pelaa, vuorottelee sillä paikalla myös Venäjän maajoukkueessa pelanneen Nikolai Prokhorkinin kanssa.

Kyllähän Koskiranta on hyvinkin kokonaisvaltainen ja puolustuspään erinomaisesti hoitava sentteri. Kehittänyt SKA:ssa kahden suunnan pelaamista pakon sanelemana. Suurin ero Wirtaseen tulee nimenomaan siinä, että Koskiranta saa jotain aikaan myös hyökkäyspäässä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Etukäteisvitutus kasvatti pienehkön kyrvän otsaan kun aloin pohtimaan Marjamäen ja muiden maajoukkuevalmentajien valintoja maajoukkueisiin. Jumalauta kun saataisiin vähän armoa, mutta veikkaan että höntsät leikkaa terveestä miehistöstä ison osan. Sellaisia ne on vaivat kun ollaan suurimpia ja kauneimpia.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nää vitun ohipelit, toivottavasti maksetaan keväällä kalliisti näistä 3 pisteestä niin ehkä nuo joskus oppii. Mitä vittua mä hourin, ei nuo opi onhan se nähty.

Toivottavasti saunailta on peruttu ja saatte vetää itsenne hikeen jäällä treeneissä eikä saunassa.
 
Viimeksi muokattu:

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ohipelit vituttaa ihan suunnattomasti. Tää on tän kauden trendi, että pelataan pari ok peliä mut sitten tulee näitä pelejä jossa Jokerit häviäis jokaiselle jääkiekko joukkueelle joka harjottelee edes kerran kuussa.
 

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Jossei tietäis muuta kun, että toinen joukkue ei oo saanu palkkaa tällä kaudella ja toinen on; olisin pelannut isolla rahalla sinipaitaisia. Tiistain peli oli kuraa, mutta tän pelin ois voinu jättää kokematta
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän toi esitys oikeen enää edes vituta. Meni suoritus jo sen verran alle arvostelukyvyn. Slovanin pelaajien asenteesta näki kilometrin päähän ettei palkkaa ole tullut tällä kaudella. Jokereitten asenne näytti siltä kuin olisi palkat jääneet maksamatta viime kaudeltakin. Noh, toivottavasti Jokerit on näistä illoista vaan maksavinaan pelaajille ja valmennukselle, kun nekin on vaan olevinaan töissä.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Eihän toi esitys oikeen enää edes vituta. Meni suoritus jo sen verran alle arvostelukyvyn. Slovanin pelaajien asenteesta näki kilometrin päähän ettei palkkaa ole tullut tällä kaudella. Jokereitten asenne näytti siltä kuin olisi palkat jääneet maksamatta viime kaudeltakin. Noh, toivottavasti Jokerit on näistä illoista vaan maksavinaan pelaajille ja valmennukselle, kun nekin on vaan olevinaan töissä.
Slovanhan pelasi aktiivisesti ja karvasi korkealta pari ekaa erää ja heti oli Jokerit ongelmissa. Lisäksi Slovanin hetkittäinen fyysisyyskin taisi hiukan yllättää. Kyllä vastustaja oli tänään ihan hyvä ja teki Jokereiden illasta vaikean.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös