Ilmoitukset

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

NY RILLATAAN – miksi Suomi ei ole enää jääkiekon huippumaa?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Tumpe, 22.02.2010 klo 09.34.

 1. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Lainaus:
  Kaksi kymmenen joukkueen sarjaa. Tai 12/8. Toinen pääsarja, toinen ns. Mestis. Sarjat auki. Tätä on kai jossain ehdotettukin. Ko. sarjat samaan yhtiöön, tms. kuten Liiga nyt. Kuitenkin niin, että Mestiksestä Suomi-sarjaan voi oikeasti pudota. Pudotus Mestiksen ja Suomi sarjan välillä lienee helpompi kestää niin urheilullisesti/taloudelisesti kuin nykyään Liigasta Mestikseen. Viedään Liigaseurojen pelko alempaan sarjaan putoamisen seurauksista pois, tai ainakin lievemmäksi. Nyt Liigaa pyöritetään liikaa talouden ehdoilla, urheilu on kärsinyt jo kauan. Tyhjennysmyynteineen yms. Liigassa on liikaa otteluita, joissa ei ole panosta.

  A-nuoriin yläikäraja 25-vuoteen. Kuitenkin siten, että max. kentällinen näin. Samat sarjajärjestelmät kuin Liiga/Mestis. Nostetaan A:n tasoa ja Liigassa hilkulla olevat pelaajat voivat pelata myös A-nuorissa helpommin. Ei tarvitse reissata mestikseen. Palautetaan "häkkipäitä" nostamaan omien ikäluokkien sarjojen tasoa. Jne.

  Huippuyksilöt nousevat kyllä omin avuin. Tasainen massa tarvitsee kovempia sarjoja.

  Ja mikä mättää MM-tasolla: kuten monet muutkin ovat sanoneet, pakit. Pitäisi saada 10-15 pakkia NHL:ään. Näistä muutaman kausi jatkuisi MM-kisoissa, joka vuosi. Pari pakkia voi hyvin tulla Euroopasta per kisat.
   
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Minä olen sillä tavalla uumoillut että suomalaisia puolustajia tulee pelaamaankin NHL:ssä juuri tuon verran. Siihen vaan menee vielä muutama vuosi. -99 syntyneistä on jo useampi potentiaalinen ja sitten muutenkin kaikki jostain Julius Hongan ikäluokasta nuoremmat, niin kyllä sieltä pitäisi nousta jopa kymmenkunta uutta NHL-pakkia. Vielä varaamattomissa ikäluokissa on myös muutama erittäin potentiaalinen kaveri tulossa.
   
 3. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Lainaus:
  Toivotaan näin. Tarkennetaan vielä, että mielellään 15-20 minuuttia per peli pelaavia. Kunnon roolissa. Tiedä sitten, tuleeko näistä ikäluokista riittävän isoja ja taitavia kavereita. Tyyppiä Hedman Tampassa. Nykyään samassa paketissa tarvitaan vähän kaikkea. Olkoonkin, että isolla koolla ei ehkä ole ihan samanlaista merkitystä kuin esim. 10 vuotta sitten. Toki laitojen lähellä pitää osata pelata, siinä isosta koosta ja vääntövoimasta on edelleen apua.
   
 4. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Leijonat 2025. Tämä on suurin piirtein niitä vuosia kun tämä koko 90-luvun kultainen sukupolvi, höystettynä jo muutamilla 2000-luvun tuotoksilla tulee dingaamaan siihen todelliseen lakipisteeseensä. Samaan missä Selänteen ja Koivun sukupolvi kävi Torinossa 2006. Katellaas vähän minkälaiselta Suomen maajoukkueen tilanne tuolloin saattaisi näyttää. Otan aika lavealla kädellä tähän nyt pelaajia mukaan.

  Joukkue 1

  Saros 30
  Husso 30
  Raanta 35

  Heiskanen 26 - Lindell 31
  Määttä 31 - Ristolainen 31
  Nutivaara 31 - Välimäki 27

  Laine 27 - Barkov 30 - Rantanen 29
  Teräväinen 31 - Aho 28 - Tolvanen 26
  Puljujärvi 27 - Mi. Granlund 33 - Kakko 24
  Lehkonen 30 - Haula 34 - Kapanen 29

  Joukkue 2

  Kähkönen 29
  Rask 38
  Korpisalo 32

  Juolevi 27 - Jokiharju 26
  A. Honka 25 - Vaakanainen 26
  Vatanen 34 - Niku 29

  Vesalainen 26 - Kotkaniemi 25 - Donskoi 33
  Armia 32 - Borgström 28 - Ma. Granlund 32
  Simontaival 23 - Hintz 29 - Heponiemi 26
  Salomäki 32 - Kuokkanen 27 - Björkqvist 28

  Joukkue 3

  Vehviläinen 28
  Luukkonen 26
  Säteri 35

  Kokkonen 24 - J.Honka 30
  Pokka 31 - Tuulola 29
  E. Räsänen 26 - Lehtonen 31

  Kupari 25 - M. Aaltonen 32 - Haapala 31
  Ikonen 26 - Luostarinen 27 - Saarela 28
  Koivula 27 - Nikkanen 24 - Pulkkinen 33
  Mäenalanen 31 - Ylönen 25 - Hännikäinen 32


  Tässä hahmotelmassa nuorin pelaaja on 23-vuotias, koska sitä nuoremmista ei ymmärrettävistä syistä voi vielä tehdä edes tälläisia veikkaushassutteluja. Erityisesti puolustajien tilanne on mielenkiintoinen, koska tästäkin piti vielä yhden pakiston verran jättää tuommoisia 3. kierroksen varauksia pois, joista kaikilla on potentiaalia tulla erittäin koviksi pelimiehiksi.

  Niin ja semmoinen lisä tähän pitää toki vielä sanoa että kuluneella NHL:n runkosarjakaudella 23-vuotiaita tai siitä nuorempia suomalaisia pelasi vähintään 10 ottelua yhteensä 15 kappaletta.

  Marjamäki sanoi että Suomen maajoukkueella on seuraavaksi 10 vuodeksi pullat hyvin uunissa ja siltä tosiaan näyttäisi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2018 klo 21.01
 5. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Ongelma on tosissaan nuo pakit ja varauksella sentterit. Pakeistakin muutama huippu tuntus jäävän torsoksi, (Juolevi, Pokka, varauksin Honka) aikaa toki on vielä, eteenkin Juolevilla ja Hongalla mutta huolestuttavan heikolta heidän pelinsä on näyttänyt.

  Huvittaa kun joku tälläkin palstalla hassutteli että Suomi on ihan lähiaikoina kovempi kuin Ruotsi. Ei pari ketjua terävää kärkeä meinaa mitään jos vastaan nakataan 2-3 joukkueellista kovaa NHL-tason talenttia vuodesta toiseen. Suomikin tuottaa nykyään onneksi enemmän huippuja mutta ei tuo ero Ruotsiin mielestäni kuroudu juurikaan sillä Ruotsi tuottaa pelaajia vielä enemmän jo nyt valtavaan massaan talenttia.
   
 6. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Niin best-on-best turnauksissa puhuttaessa, niin kyllähän merkit viittaa nyt siihen suuntaan että Suomi tulee niihin tulevaisuudessa saamaan erittäin nimivahvan joukkueen läjään. Ruotsilla on paljon enemmän massaa, mutta ei nekään sinne turnauksiin voi kuin yhden joukkueen lähettää.

  Nyt just näyttää siltä että jos ihan yksinkertaisesti laitetaan pelaajat riviin ja otetaan molemmilta 13 parasta hyökkääjää, 7 parasta puolustajaa ja 3 parasta maalivahtia, niin muutaman vuoden päästä ainakin hyökkääjissä Suomi on Ruotsia edellä. Nyt jo tällä hetkellä Suomella on terävämpi kärki kuin Ruotsilla. Pakeissa taas Ruotsi vie selvästi ja maalivahdit vähän enemmän vielä auki, mutta on Suomella pieni etu minusta.
   
 7. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Koolla tuntuisi olevan vieläkin jonkinlaista merkitystä, kun katselin noita Suomen edelle sijoittuneita maita, vaikka niistäkin jotkut joutuivat antautumaan Suomelle. Niillä voitoilla ei sinänsä ole kuitenkaan mitään merkitystä. Lopputulos kuitenkin on se ratkaiseva tekijä ja nämä joukkueet olivat lopullisessa taulukossa edellä.


  Ruotsi 187,36/89,8

  Sveitsi 184,68/87,4

  USA 183,20/87,24

  Kanada 185,48/91,04

  Suomi 183,48/84,30

  Suomi on edellä olevia joukkueita lähes kaikkia joukkueita lyhyempi, mutta painossa tulee jo selkeämpi ero. Jos tämä kaikki mitä ollaan painossa perässä kohdistuu vielä voimapuolelle, niin tulos on lähes selvää miten lopulta käy. Näin yksinkertaista matematiikka tulosurheilu ei kuitenkaan ole. Mutta oliko sattumaa, että kolmosketjun miehet 1.74/80, 1.79/81, 1.70/71 ja myöhemmin vielä 179/82, sekä 183/82 olivat lähes koko ajan enemmän tai vähemmän vaikeuksissa. Toki pelissä oli myös hyvääkin, mutta enemmän oltiin altavastaajana. Liikkeen puolesta pelin ei kuitenkaan pitänyt jäädä piippuun.

  LIsäksi hävittiin vielä Saksalle jolla mitat olivat 185,08/88,96.
   
 8. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Sen nyt jokainen ymmärtää, että jos vastustaja on viisi kiloa painavampi niin siinä on viisi kiloa enemmän mitä pitää siirtää sivuun kaksinkamppailussa. Oletan, että nuo rapakon takana pelaavat ovat voimakkaampia, nopeampia, kestävämpiä ja rasva% on myös pikkusen pienempi. Eli todennäköisesti niillä on myös lihasta hieman enemmän kuni kotimaan kaukaloita koluavilla suomalaisilla. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, Liiga ei ole enää huippusarja, jossa pelataan huippukiekkoa. En yhtään ihmettele miksi Leijonat tippuu rankingissa ja kohta mennään ohi vasemmalta ja oikealta.
   
 9. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Pystyisitkö vaikka nimeämään ne maat, jotka kohta menevät ohi vasemmalta ja oikealta?
   
 10. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Edellä on jo länsi- ja itänaapurit sekä jenkit ja kanukit. Jos Suomi jatkaa tämmöisiä esityksiä ja muiden trendit ovat nousevia niin kyllä sieltä tulee Tsekki, Sveitsi ja jopa Saksakin. No, eiköhän Suomi top-10:ssä pysy kuitenkin.
   
 11. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ja jos lehmät lentää niin kyllä sieltä tulee myös Latvia, Norja, Tanska ja Valko-Venäjäkin. Ja kun vielä helvettikin jäätyy, myös Kiina, Japani, Unkari ja Ranska painelevat Suomesta ohi.

  No, eiköhän Suomi kolmenkympin kärjessä pysy kuitenkin, vaikka tosi heikkoa on tuo pelaajatuotanto viime vuosina ollutkin. Onkos tuossa nyt viimeisimmässä kahdessa änäri-draftissäkin Suomella ollut yhteensä vain kymmenen ykköskierroksen varausta? Ei tuollaisilla luvuilla Saksaa ja Sveitsiä takana pidetä, jos näillä on "nousevat trendit".

  Lainaus:
  Katsoitko sinä sitä peliä? Suomi pyöritti Saksaa ihan mennen tullen ja oli selvästi parempi joukkue. Aivan kuten Kanadakin oli päivänselvästi Sveitsiä parempi, vaikka Sveitsi onnekkaasti matsin voittikin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2018 klo 16.54
  Rene Saari tykkää tästä.
 12. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Juu. Suomalaisia pelaajia varattiin viime kesänä 23. Sveitsiläisiä 3 ja saksalaisia 1.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 13. Beergenheim20 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Jokerit, OJ
  Lainaus:
  Juu, niin kauan kuin suomi voittaa jenkit ja kanukit mm kisoossa niin eiköhän top10ssä pysytä. Top9 tekee kyllä jo tiukkaa
   
 14. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Ny todellakin rillataa!

  Joko uskaltaa pikkuhiljaa tunnustaa, että eteenpäin on menty ja kuopasta on vähitellen päästy ylös?
   
  Individual tykkää tästä.
 15. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Tosta tuli yhestä kommentista mieleen tutkia vähän Suomen NHL-pakkien määriä ja ikärakennetta kausittain. Otin tarkastelun kaudesta 1995-1996, koska siitä lähtien edellinen suurempi pakkisukupolvi ilmestyi NHL-ään.

  Eli
  Kausi (suomalaispuolustajat kaudella/suomalaispelaajien kokonaismäärä kaudella) puolustajien keski-ikä 1.10.
  Pelaajan nimen perässä pelattujen ottelujen määrä, syntymävuosi ja ikä 1.10.
  Tummennetulla ja tähdellä ensimmäiset pelinsä kyseisellä kaudella pelanneet.

  95-96 (5/14) Keski-ikä 24,4
  Lumme 80 1966 29v
  Numminen 74 1968 27v
  Berg 51 1977 18v*
  Kiprusoff 24 1972 23v*

  Laukkanen 23 1970 25v

  96-97 (7/17) Keski-ikä 24
  Niinimaa 77 1975 21v*
  Lumme 66 1966 30v
  Laukkanen 76 1970 26v
  Numminen 82 1968 28v
  Berg 41 1977 19v
  Grönman 16 1974 22v*
  Helenius 3 1974 22v*


  97-98 (6/17) Keski-ikä 25,2
  Numminen 82 1968 29v
  Niinimaa 77 1975 22v
  Lumme 74 1966 31v
  Laukkanen 60 1970 27v
  Berg 72 1977 20v
  Grönman 22 1974 22v

  98-99 (7/17) Keski-ikä 26,3
  Numminen 82 1968 30v
  Lumme 60 1966 32v
  Niinimaa 81 1975 23v
  Salo 61 1974 24v*
  Timonen 50 1975 23v*

  Laukkanen 50 1970 28v
  Helenius 8 1974 24v

  99-00 (9/26) Keski-ikä 26,33
  Numminen 79 1968 31v
  Lumme 74 1966 33v
  Niinimaa 81 1975 24v
  Timonen 51 1975 24v
  Laukkanen 71 1970 29v
  Berg 70 1977 22v
  Karalahti 48 1975 24v*
  Salo 37 1974 25v
  Helenius 33 1974 25v

  00-01 (14/34) Keski-ikä 26,1
  Niinimaa 82 1975 25v
  Numminen 72 1968 32v
  Timonen 82 1975 25v
  Lumme 58 1966 34v
  Laukkanen 50 1970 30v
  Lydman 62 1977 23v*
  Salo 31 1974 26v
  Väänänen 81 1980 20v*
  Nummelin 61 1972 27v*

  Karalahti 56 1975 25v
  Kultanen 62 1973 27v*
  Berg 59 1977 23v
  Helenius 57 1974 26v
  Niemi 28 1977 23v*

  01-02 (15/42) Keski-ikä 27,1
  Numminen 76 1968 33v
  Niinimaa 81 1975 26v
  Timonen 82 1975 26v
  Lydman 79 1977 24v
  Salo 66 2.9.1974 27v
  Väänänen 76 1980 21v
  Laukkanen 47 1970 31v
  Lumme 66 1966 35v
  Berg 81 1977 24v
  Kiprusoff 27 1972 29v
  Karalahti 45 1975 26v
  Kultanen 38 1973 28v
  Helenius 39 1974 27v
  Niemi 1 1977 1977 24v
  Järventie 1 1976 25v*

  02-03 (15/38) Keski-ikä 27,7
  Timonen 72 1975 27v
  Niinimaa 76 1975 27v
  Salo 79 1974 28v
  Numminen 78 1968 34v
  Lydman 81 1977 25v
  Lumme 73 1966 36v
  Berg 78 1977 25v
  Väänänen 67 1980 22v
  Laukkanen 19 1970 32v
  Koivisto 22 1974 28v*
  Helenius 15 1974 28v
  Pettinen 2 1977 25v*
  Haakana 13 1973 28v*
  Jokela 1 1980 22v*

  Kultanen 2 1973 29v

  03-04 (11/38) Keski-ikä 26,4
  Timonen 77 1975 28v
  Niinimaa 82 1975 28v
  Pitkänen 71 1983 20v*
  Salo 74 1974 29v
  Lydman 67 1977 26v
  Numminen 62 1968 35v
  Berg 79 1977 26v
  Väänänen 79 1980 23v
  Luoma 3 1976 27v*
  Kukkonen 10 1981 22v*

  Pettinen 4 1977 26v

  05-06 (8/39) Keski-ikä 28,9
  Timonen 79 1975 30v
  Pitkänen 58 1983 22v
  Numminen 75 1968 37v
  Salo 59 1974 31v
  Lydman 75 1977 28v
  Niinimaa 63 1975 30v
  Berg 75 1977 28v
  Väänänen 53 1980 25v

  06-07 (10/42) Keski-ikä 29,4
  Timonen 80 1975 31v
  Pitkänen 77 1983 23v
  Salo 67 1974 32v
  Numminen 79 1968 38v
  Nummelin 51 1972 33v
  Lydman 67 1977 29v
  Väänänen 74 1980 26v
  Timonen 14 1983 23v*
  Lehtonen 15 1978 28v*

  Niinimaa 41 1975 31v

  07-08 (10/40) Keski-ikä 29,1
  Timonen 80 1975 32v
  Pitkänen 63 1983 24v
  Lydman 82 1977 30v
  Salo 63 1974 33v
  Koistinen 48 1982 25v*
  Nummelin 27 1972 34v
  Kukkonen 53 1981 26v
  Lepistö 7 1984 23v*
  Malmivaara 2 1982 25v*

  Numminen 1 1968 39v

  08-09 (11/43) Keski-ikä 29
  Timonen 77 1975 33v
  Pitkänen 71 1983 25v
  Salo 60 1974 34v
  Lydman 80 1977 31v
  Numminen 57 1968 40v
  Koistinen 38 1982 26v
  Väänänen 49 1980 28v
  Salmela 26 1984 24v*
  Lepistö 7 1984 24v
  Niskala 6 1981 27v*
  Kukkonen 22 1981 27v

  09-10 (9/38) Keski-ikä 27,9
  Pitkänen 71 1983 26v
  Timonen 82 1975 34v
  Salo 68 1974 35v
  Lydman 67 1977 32v
  Lepistö 66 1984 25v
  Salmela 38 1984 25v
  Koistinen 17 1982 28v
  Laakso 7 1987 22v*
  Heikkinen 7 1984 24v*


  10-11 (7/30) Keski-ikä 29,4
  Timonen 82 1975 35v
  Pitkänen 72 1983 27v
  Lydman 78 1977 33v
  Lepistö 70 1984 26v
  Salmela 48 1984 26v
  Salo 27 1974 36v
  Laakso 1 1987 23v

  11-12 (6/29) Keski-ikä 31
  Timonen 76 1975 36v
  Salo 69 1974 37v
  Pitkänen 30 1983 28v
  Lydman 74 1977 34v
  Lepistö 26 1984 27v
  Laakso 9 1987 24v

  12-13 (5/30) Keski-ikä 32,2
  Tmonen 45 1975 37v
  Salo 46 1974 38v
  Pitkänen 22 1983 29v
  Lydman 48 1977 35v
  Vatanen 7 1991 22v*

  13-14 (5/32) Keski-ikä 27,4
  Timonen 77 1975 38v
  Määttä 78 1994 19v*
  Vatanen 48 1991 23v
  Salo 71 1974 39v
  Ristolainen 34 1994 18v*

  14-15 (7/35) Keski-ikä 24,4
  Vatanen 67 1991 24v
  Ristolainen 78 1994 19v
  Jokipakka 51 1991 24v*
  Määttä 20 1994 20v
  Lindbohm 23 1993 21v*
  Timonen 16 1975 39v
  Rissanen 6 1991 24v*

  15-16 (6/39) Keski-ikä 22,3
  Ristolainen 82 1994 20v
  Vatanen 71 1991 25v
  Määttä 67 1994 21v
  Jokipakka 58 1991 25v
  Lindbohm 10 1993 22v
  Lindell 4 1994 21v*

  16-17 (8/39) Keski-ikä 22,5
  Ristolainen 79 1994 21v
  Vatanen 71 1991 26v
  Lindell 73 1994 22v
  Nutivaara 66 1994 22v*
  Määttä 55 1994 22v
  Jokipakka 41 1991 24v
  Honka 16 1995 20v*
  Lindbohm 7 1993 23v

  17-18 (7/42) Keski-ikä 22,7
  Ristolainen 73 1994 22v
  Vatanen 72 1991 27v
  Määttä 82 1994 23v
  Lindell 80 1994 23v
  Nutivaara 61 1994 23v
  Honka 42 1995 21v
  Niku 1 1996 20v*

  18-19 (11/43) Keski-ikä 22,3
  Ristolainen 24 1994 23v
  Heiskanen 24 1999 19v*
  Lindell 24 1994 24v
  Nutivaara 23 1994 24v
  Jokiharju 23 1999 19v*
  Vatanen 19 1991 28v
  Määttä 21 1994 24v
  Honka 19 1995 22v
  Välimäki 22 1998 19v*
  Vaakanainen 2 1999 19v*
  Riikola 11 1993 24v*
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019 klo 23.30
  Histo ja Mängimies tykkäävät tästä.
 16. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Suomen puolustuksen ikärakenne on nyt semmoinen että on ihan täysin realismia että 4-7 vuoden päästä NHL:ssä pelaa yli 20 suomalaista puolustajaa. Ja nämä siis laskien pelkästään vakiokokoonpanoissa pelaavat puolustajat.
   
 17. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Kolme U20 ja kaksi U18 mestaruutta kuuteen vuoteen.
   
  wild wild west ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 18. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Vieläkö saatas tuo menestys myös ukkojen joukkueeseen. Siellä saralla on mennyt pitkin vittua monta vuotta jo.
   
  HOOLIGAN_ ja Individual tykkäävät tästä.
 19. expertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  mikkihiiriosasto ja bunch of jerks
  Joko @Mark Fox on haukkunu Luukkosen ja vaatinut MVP:tä Lassille?
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 20. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Onhan tämä nyt aikamoista aikaa.

  Keväällä Suomi lähtee tällä huippuhyvällä -01 syntyneiden ikäluokalla tavoittelemaan kultamitalia U18-kisoissa ja kesän draftista saattaa tulla lähes 2017 kesän kaltainen menestys, jolloin 6 suomalaista meni ykköskierroksella ja vielä toiset 6 kakkoskierroksella.

  Ja tämä samainen huippulahjakas -01 syntyneiden ikäluokka pelaa sitten taas kahdet seuraavat U20-kisat. Näiden lisäksi vielä noissa -02 ja -03 ikäluokissa on tällä hetkellä myös ihan oman ikäluokkansa ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvia suomalaisia pelaajia.

  Vaikeeta tässä nyt on vähän ettei mopo lähtisi hansikkaasta.
   
 21. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Siirretääs tänne Anton Lundellin ketjusta kun sopii paremmin tähän:
  Lainaus:
  Eipä tuollon ollu kuule tietoakaan mistään Vierumäen 2009 kokouksista ja sen johtopäätöksistä ja niistä johtuneista toimenpiteistä joiden ansiota tää nykyinen pelaajatuotanto on. Kukaan ei ois osannu ennustaa tällästä käännettä 2008, että ihan turha Rantasta dissata tuosta kommentista. Olihan se tilanne ihan paska tuollon 10 vuotta sitten. Voit vaikka esimerkkinä tsekata tuon tilaston tuosta yläpuolelta (viesti #715) noista Suomen änäripakeista.
   
  HOOLIGAN_ ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 22. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Monilla toimittajilla on tuo ihan lapsellinen tarve ennustaa ja julistaa tulevaisuutta, mutta tässä kyllä käyttäjän @jalperi kanssa samoilla linjoilla. Rantanen oli ihan oikeassa aikanaan, (vaikka silloinkin syyllistyi tuohon tulevaisuuden tietämiseen) ja Suomen junnumaajoukkueet eivät tuottaneet käytännössä ollenkaan tähtipelaaja-ainesta,

  Lisäksi Kummola sai aivan holtittoman määrän kuraa niskaansa juuri noihin aikoihin. Mutta kyllähän nyt näyttää siltä että kun 2012 ja 2013 MM-kotikisojen miljoonavoitot ohjattiin Suomen jääkiekkoliiton toimesta suomalaisen juniorivalmennuken kehittämiseen ja valmentajien palkkaamiseen, niin sillä on ollut myös erittäin positiivinen vaikutus siihen että näitä nuoria supertalentteja puskee ovista ja ikkunoista nykyään.
   
  Virveliä kainaloon ja aceman81 tykkäävät tästä.
 23. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Siltähän tuo hieman näyttää. Mukavaa kun voi sanoa olleensa väärässä :) Vielä kun päästää siihen, että Suomesta tulee NHL:ään lisää tähtipelaajia ja miksei muitakin. Suomessa on kuitenkin harrastajia enemmän kuin Ruotissa, mutta silti naapurista tulee kutakuinkin tuplasti enemmän NHL pelaajia ja varauksia.
   
 24. EinoKeisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Niin, siinä näkyy edelleen se 80-luvun alkupuolella syntyneiden pelaajien kato suomalaisten kohdalla. Eliteprospectista kun laitat hakuun suomalaisten ja ruotsalaisten esim. U25 pelaajat, niin aika tasoissa ollaan.
   
 25. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Viime vuoden drafti kuitenkin ruotsalaisille tylysti 30-16.