Tila
Viestiketju on suljettu.

Malla

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - ei sen enempää
Juuri kun saatiin joku pois sairastuvalta, niin uutta tulee tilalle.

Nyt suurkiitos (TS:n uutisen mukaan) kuuluu HIFK:n Zidlickylle:

" Peliaikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia, kun TPS:n kärkikarvaajana ollut Nurminen tökkäsi Zidlickyä mailalla pelihousuille, mistä tshekki kimpaantui.
Zidlicky kurvasi takaisin omalle b-pisteen kaarelle. Hän tähtäsi maila laukuisuvalmiina Nurmista ampuen sitten tarkan täyslämärin kohti TPS-pelaajaa.
Nurminen ehti nostaa viime hetkessä kädet kasvojensa suojaksi, kun hän tajusi olevansa Zidlickyn maalitauluna.
HIFK:n tshekkipuolustaja olisi voinut käyttää koko kentän leveyttä pistääkseen kiekon omalta alueelta ulos, joten lämäri päin vastustajaa näyttää videonauhalta kuin teloituslaukaukselta.

Edessä pitkä sairasloma

Kiekko osui Nurmisen jalkapöytään, johon tuli murtuma. Nurminen yritti kivusta huolimatta luistella vaihdon loppuun.
Sunnuntaiaamuna jalkapöytä oli niin kipeä ja turvonnut, että TPS:n ykköslaiturin piti hakeutua lääkärin hoitoon.
- Murtuma paranee kyllä ajan kanssa. Täysvahva jalka on vasta 5-6 viikon päästä. Heti kivun ja turvotuksen salliessa Nurminen voi onneksi jo aloittaa luistelun, arvioi TPS-tohtori Juhani Ikonen.
"

Vaikka uutisessa on varmaan osa TS- lisää, tuntuu asiaa näkemättä aika käsittämättömältä ratkaisulta ammattipelaajalta..

Mitä mieltä ottelua seuranneet?

Veikkauksia, onko seuraamuksia?
Itse veikkaan, ettei tule mitään pelirangaistuksia.. Jaa miksikö moinen ajatus?
Lähinnä siksi, etten itse nähnyt ko. tilannetta joten koko tapahtumakulku on täysin TS:n tietojen varassa ja toiseksi, onko tosiaan mahdollista tulkita em. tilanne tahalliseksi.... Rajanveto on vaikeaa.

Mutta kyllä ottaa päähän, juuri kun Kaitsu alkoi esittää toivottuja otteita!
 
\\\"Hunajata, hunajata..\\\" ♥

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Malla
Vaikka uutisessa on varmaan osa TS- lisää, tuntuu asiaa näkemättä aika käsittämättömältä ratkaisulta ammattipelaajalta..
Mitä mieltä ottelua seuranneet?
tapahtumakulku on täysin TS:n tietojen varassa ja toiseksi, onko tosiaan mahdollista tulkita em. tilanne tahalliseksi.... Rajanveto on vaikeaa.
Tahallinen veto se oli. Zidlicky seisoskeli oman maalin edustalla pitkän tovin, odotteli kunnes Kaitsu tulee karvaamaan, viritti mailaansa ja anto palaa täysilläpäin. Muutenkin Zidlicky oli aivan kuutamolla liiallisen peliajan takia.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Niin, todettakoon ensiksi että lähteenä toimi ilmeisesti Turun Sanomat?
Tästähän voimme vetää sen johtopäätöksen että ensisijaisesti Turun Sanomien kiekko- ja päätoimittaja ovat sitä mieltä että kiekko oli tahallisesti ammuttu päin kaitsua.

Jos olisin oikein ílkeä niin sanoisin että kylläpä ottaa turussa koville taapertaa sarjataulukon peräpäässä. Tulee ihan hjallismaiset itkut mieleen... Toisaalta en ole ilkeä niin jätän tämän sanomatta ;)..

Toisaalta ovathan hifkiläiset ennenkin kunnostautuneet kiekolla "sikailussa", j. ruutuhan pommitti viattomia useammankin vielä suomessa pelatessaan, eli ifk:lla on kieltämättä perinteitä tässäkin asiassa.

Itse kuitenkin olisin taipuvainen siihen mielipuoleen että tahaton tekohan tuo lienee, miksi liigan kärkipään puolustaja tekisi moisia
temppuja?

Toisaalta tässäkin asiassa on huomattava että onhan liigan tähtipelaajat kiistatta joskus jopa potkineet vastustajiaan..


Täältä tähän
 
Hevosenpää postiluukussa -patsas Antti Aallolle!

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Viestin lähetti Malla
HIFK:n tshekkipuolustaja olisi voinut käyttää koko kentän leveyttä pistääkseen kiekon omalta alueelta ulos, joten lämäri päin vastustajaa näyttää videonauhalta kuin teloituslaukaukselta.
Nyt menee kyllä jo aivan sairaan panettelun puolelle. IFKn peli oli ollut muutenkin niin huonoa koko ottelun ajan, että tuo laukaus on hyvä osoitus siitä. Marek yritti vain purkaa kiekon ja jälleen kerran, kuten viime aikoina yleensä se on osunut vastustajan suojiin tai luistimiin. Nurmisella oli vain huonoa tuuria, että sattui seisomaan kohdalla.

Älkää aina jaksako. Ei kaikki IFK pelaa yhtään sen enempää sikaa, kuin muut joukkueet.

Jos kerran panettelu linjalle lähdetään, niin voisin vielä mainita sen, että minun mielestä Alatalo toisen erässä lopussa potkaisi Ilkkaa, kun hän makasi maassa. Muistin virkistykseksi Caloun sai samasta kolme ottelua ja Alatalo ei mitään. Sama kertomus muodossa:

"Toisen erän viimeiset minuutit menossa. TPS painaa kiekon IFKn maalilla. Strömberg ottaa kiekon kiinni ja alkaa pieni paini ottelu nurkassa. Samaan aikaan Alatalo kampeaa Ilkan jäähän maalin edessä. Ilkka maassa yrittää viattomasti hieman jalkakamppia Alatalon suuntaan, mutta mitä tekee tämä sika. Hän potkaisee, vaikka olisi voinut luistella pois. Tuomari ei näe mitään ja näin hän selviää kyseisestä tilanteesta. Uskomatonta, vai mitä Joonas. Kyllä Matti veit jalat suustani."
 
Plop!

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Kävin lukemassa tuon TS:n jutun (www.turunsanomat.fi),koska meni tapaus minunkin silmien ohi.Erotuomarit tai otteluvalvoja eivät olleet reagoineet mitenkään.En siis voi kommentoida tekoa,varsinkaan sen väitettyä tahallisuutta,joten jääkäämme odottamaan viisaampien mielipiteitä.Mutta eikö "teloituslaukaus" ole jo hieman liioitellusti kirjoitettu?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Eiköhän se Kaitsu saa syyttää ihan itseään

Malla kirjoitti:
"Peliaikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia, kun TPS:n kärkikarvaajana ollut Nurminen tökkäsi Zidlickyä mailalla pelihousuille, mistä tshekki kimpaantui."
- Eikös tuo kuulosta ihan seivästykseltä josta kuuluisi tulla automaattinen ulosajo?

Ja lisää Mallan lainausta:
"Zidlicky kurvasi takaisin omalle b-pisteen kaarelle. Hän tähtäsi maila laukuisuvalmiina Nurmista ampuen sitten tarkan täyslämärin kohti TPS-pelaajaa. Nurminen ehti nostaa viime hetkessä kädet kasvojensa suojaksi, kun hän tajusi olevansa Zidlickyn maalitauluna. HIFK:n tshekkipuolustaja olisi voinut käyttää koko kentän leveyttä pistääkseen kiekon omalta alueelta ulos, joten lämäri päin vastustajaa näyttää videonauhalta kuin teloituslaukaukselta."
- Tuntien Zidlickyn valitettavan tarkan laukauksen niin on aikas ihmeellistä että Z olisi yriyttänyt "teloittaa" Kai Nurmisen ja osunut ainoastaan Nurmisen jalkaan ja aiheuttaen tuon murtuman. No toisaalta eipä tämä TS:n uutisointi ole mitään uutta vaan aivan tuttua Tepsin etujen ajamista.

PS. Vieläkö siellä Turussa itketään siitä Perrinin tempusta Rauteelle samalla autuaasti unohtaen Alatalon huitasun Koiviston näpeille?
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Malla

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - ei sen enempää
Ihan vaan selvyyden vuoksi sanottakoon, että alkuperäinen lainaus on todellakin TS:n jutusta ja itse suhtaudun tietyllä varauksella TS:n juttuihin - vaikka Turun liepeiltä olenkin!

Tämä tarkennus ihan vaan näiden tuohtuneiden IFK- ja Jokerit- fanien kommenttien perusteella..
Eikä tässä viestissä kukaan ole itkenyt mitään- peleissä tapahtuu, kuten myös tässä TPS- HIFK- pelissä - eikä jokaisessa tepsiläisen kommentissa/viestissä ole kyse itkemisestä. Peli on peliä ja joskus tapahtuu...

Tarkoitus ei missään vaiheessa ollut panetella tai kaivella eri pelaajien tekemiä sikailuja tms. vaan saada paikallaolijoilta asiallista - huom! asiallista - kommenttia, mitä tapahtui...
 
Viimeksi muokattu:
\\\"Hunajata, hunajata..\\\" ♥

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Matsi jäi väliin, joten en tilannetta nähnyt.

Vaikka teko olisi ollut tahallinenkin, rajanveto lienee aika hankalaa. Milloin vastustajaan osuminen pitäisi tulkita epäonnistuneeksi purkukiekoksi ja milloin tahalliseksi vastustajan vahingoittamiseksi? Siinä onkin ihmettelemistä. Jos tilanteessa on tulkinnanvaraa, pelikieltolinjalle ei oikein voi lähteä.

Toimittajan käyttämät värikkäät termit viittaavat myös hieman värillisiin laseihin, joten odotellaan tapaukseen paremmin perehtyneiden päätöksiä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe ja Blackhawks
Videokuvaa näkemättä on paha sanoa tapahtuneesta mitään. Vaikea uskoa todeksi ja toisaalta, jos kyseinen on totta, niin "Zeetan" kannattaisi hakeutua hoitoon - tällainen kaveri alkaa olla vaaraksi sekä itselleen, että muille!

Eiköhän asia selviä tämän viikon aikana....

Sanaan "teloituslaukaus" ei kannata kuluttaa kaikkia voimavarojaan. Sehän oli "teloituslaukaus" eikä teloituslaukaus!
 
Gatorade me bitch!

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Muistini toimii sen verran huonosti, että joku valistuneempi Kärppäfani saa auttaa - tulikos viime kaudella (oliko-se-nyt) Shirreffsille mitään rangaistusta siitä, kun se lämäsi pillin puhalluksen jälkeen kiekon päin linjatuomaria jossain tappiollisessa ottelussa, jota en muista? Muistaakseni ei, vaikka teon tahallisuutta pohdittiin pitkään.
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

pygmalion

Jäsen
Ällöttävää

Todella vastenmielistä, sekä Liesmäen uusin mestariteos, mutta myös Zidlickyn tempaus.

Jos unohdetaan tuo TS:n kirjoitus omassa surullisuudessaan, on silti todettava, että hallilla nähtynä ensimmäinen reaktio oli todella se, että HIFK-puolustaja yritti tosissaan osua Nurmiseen. Mitään katsomoon saakka silmiin pistänyttä ei tilannetta edeltänyt, mutta en olisi kovin ihmeissäni vaikka Nurminen olisi mailallaan kutkutellut jostain väärästä paikasta.

Jokin tsekkipakkia kuitenkin kiukutti. Ainakaan siihen minun on vaikeaa uskoa, että Zidlicky olisi yrittänyt ampua normaalia purkukiekkoa. Hän oli omalla aluellaan kuta kuinkin ainoana pelaajana ja siinä vaiheessa, kun hän sai kiekon kunnolla haltuunsa, Nurminen ei enää mitenkään ahdistellut häntä, vaan oli useiden metrien päässä.

Nurmisen sijainti oli melko tarkalleen keskellä kenttää. On vaikeaa uskoa, että jos Zidlicky olisi halunnut ampua aivan "normaalin" purkukiekon, hän olisi ampunut sitä Nurmisen suuntaan. Purkukiekon tarkoitushan ei kai ole se, että se pysähtyy ensimmäiseen, ja tässä tapauksessa ainoaan, vastaantulevaan vastustajaan. Jos Zidlicky olisi halunnut ampua tavallisen purkukiekon, hänen ei olisi tarvinnut tehdä äkkinäistä täyskäännöstä ja katsoa suuntaa, vaan hän olisi voinut roiskaista kiekon laidan kautta keskialueelle. Hänelle ei myöskään ollut mitään silminnähtävää syytä tempaista kovaa lyöntilaukausta, joka ilman Nurmiseen osumista olisi ollut takuuvarmasti päätynyt joko pitkäksi kiekoksi tai kohotessaan jotain katsojaa otsaan.

Edelleenkään en halua väittää mitään tahallisesta vahingoittamisesta, koska en ole tilannetta nähnyt videolta. Muistikuvien perusteella sellaiseen tulkintaan olisi kuitenkin helppo päätyä. Varsinkin, kun asettaa Zidlickyn toiminnan laajempaan kontekstiin. Vierasjoukkueenkin fanit varmasti havaitsivat, miten mies oli viimeistään toisen erän loppupuolelta saakka väsynyt, yliaggressiivinen ja ongelmia etsivä. Hän haki jatkuvasti pelin kulusta välittämättä valtavia niittejä - niittejä, jotka osuessaan olivat komeita, mutta veivät hänet itsensä joka kerta ns. "ulos pelistä". Ja pakonomaisesti niitä hakiessaan Zidlicky ei edes yleensä onnistunut yrityksissään. TPS:n viides maali voidaan esim. laittaa aika pitkälle Zidlickyn piikkiin: mies haki kulmauksessa väkisin kovaa taklausta kahdesti onnistuen kuitenkin vain pelaamaan itsensä totaalisesti ulos tontiltaan, jolloin Shearer pääsi täysin vapaasti nousemaan maalille.

Mailalla hakkaamisista en viitsi sanoa yhtään mitään, koska sitä harrasti niin moni muukin pelaaja kentällä puolin ja toisin.


Minusta tapa, jolla nykyiset liigapelaajat suhtautuvat toisiinsa kaukalossa, on todella vastenmielinen. Minä en todellakaan ole mikään "neitikiekkoilun" kannattaja, eikä tämä näkemys kumpua mitenkään siitä, että Nurminen oli jo toinen puhtaasti vastustajan teon takia sairaslistalle joutunut TPS-pelaaja. Näitä samoja temppuja näkee joka pelissä oman joukkueenkin tekemänä, jos vain on valmis avaamaan silmänsä.

"Pelaajien keskinäinen kunnioitus" on nykyään vitsi, tyhjää puhetta, jota joku muistaa silloin tällöin jauhaa. Minä haluaisin nähdä, että joku alkaisi ihan oikeasti tekemään jotain asialle. SM-liigan taholta en vaivaudu enää moista odottamaan. Kenties pelaajayhdistys voisi ihan tosissaan ja konkreettisesti alkaa valvomaan jäsentensä etuja?


Lopuksi haluaisin pienenä sivujuoneena tälle ketjulle pyytää eri joukkueita seuraavia ihmisiä listaamaan kaikkia omalle joukkueelleen tapahtumia loukkaantumisia (siis sellaisia, jotka ovat aiheuttaneet pelaajan pidemmän poissaolon). Lisäksi listaajat voisivat erotella loukkaantumisista ne, jotka kiihkottomasti katsoen voidaan luokitella puhtaasti vastustajan (tarpeettomasti) aiheuttamiksi. Toivottavasti tästä ei nyt tule mitään kinastelua kaikista alkusyksyn telomisista. haluaisin nimittäin vain nähdä, onko tämä kaikki vain omassa päässäni, vai tapahtuuko näitä asioita muuallakin...=o)


Tässä malliksi muistinvarainen lista TPS-poissaoloista:
(Kiviharju: ei varsinainen loukkaantuminen, virustulehdus jo ennen kauden alkua.)
Tuokko: olkapää, normaali pelitilanne
Kangasalusta: ?, normaali pelitilanne (HIFK-ottelu)

Rautee: käsi, vastustajan mailanisku
Nurminen: jalka, vastustajan lyöntilaukaus (tulkinnanvaraisesti...)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFKin pelaajat ovat aika fakiireja

...sillä hehän osuvat aivan minne haluavat, paitsi maaliin!

Ensin Jakke Ruutu lämäriä ampuessaan kalibroi mailansa riville 3, paikalle 125 ja vielä kasvojen korkeudelle.

Sitten Zidlicky teki omat säätönsä ja osui vielä liikkuvaan maaliin.

Miten h-tissä nämä punapaitaiset miehet eivät sitten osu riittävän usein paikallaan pysyvää 183 cm leveää maalia kohti? Jokeri-matsissa osumatarkkuus oli 1. ja 2. erässä 3 kpl/erä. Johtunee kuuluisan maalintekijän ja tarkkuusampujan J.Ruudun poissaolosta, mieshän ampui noin 50 maalia/kausi, muistaakseni.

Ihme epeleitä!:p
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors

TS
ERKKI LIESMÄKI
Turun Palloseura menetti jo toisen pelaajan tällä kaudella ykkösketjustaan vastustajan tahallisen vahingoittamisen seurauksena.
Helsingin IFK:n puolustaja Marek Zidlickyn muutamasta metristä ampuma täyslämäri kohti Kai Nurmista mursi turkulaishyökkääjän jalkapöydän.
Kyllä tämän jälkeen on jo kaikki itkut nähty. Kuuluuko toimittajan, joka haluaa raportoida kurinpitovaliokunnalle tahallisista "täyslämäreistä", todellakin työskennellä jääkiekon parissa. Itse olen seurannut jääkiekkoa vasta 20 vuotta, joten olen erehtynyt luulemaan että lyöntilaukaukset olisivat peliin kuuluva osa. Lauantain ottelussakaan en ymmärtänyt huudella rangaistuksien perään vaikka TPS:n pelaajat yrittivät tahallisesti vahingoittaa IFK-vahti Mikko Strömbergiä laukomalla kiekon suoraan kohti jopa 33 kertaa.

Tuollaiseen toistuvaan sikailuun tulisi mielestäni puuttua rankoilla rangaistuksilla. Turun esimerkin mukaisesti on vaadittava, että maalinteko on jatkossa sallittua vain kuljettamalla ja tämäkin vain silloin kun vastustajia ei ole tahallisesti maalintekoa häiritsemässä. Kuinka monen tähtipelaajan ura onkaan katkennut tahallisiin lämäreihin?! Mutta onneksi SM-Liigan kurinpitovaliokunnalla on mahdollisuus videotarkasteluun, toivokaamme ettei jatkossa enää yksikään tahallinen lämäri jää rankaisematta.

Turku on Suomen ... mikäs se paikka olikaan?
 
www.hifkfans.com

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Itse näin tilanteen aitiopaikalta yläpuolelta F-katsomosta.
Ajattelin, että onpa Z typerä, kun lähti purkamaan keskeltä, eikä täysin vapaiden laitojen kautta. Ei kyllä tullut mieleenkään, että Z olisi tahallisesti yrittänyt teloittaa Nurmisen.
:rolleyes:
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Viestin lähetti Euro71
Muistini toimii sen verran huonosti, että joku valistuneempi Kärppäfani saa auttaa - tulikos viime kaudella (oliko-se-nyt) Shirreffsille mitään rangaistusta siitä, kun se lämäsi pillin puhalluksen jälkeen kiekon päin linjatuomaria jossain tappiollisessa ottelussa, jota en muista? Muistaakseni ei, vaikka teon tahallisuutta pohdittiin pitkään.
Tästä tuli mieleeni, että on suoranainen ihme, ettei kukaan ole "vahingossa" täräyttänyt kunnon lämäriä päin puusilmäisen erotuomarin puhelinta. Tahallisuus on äärettömän vaikeata näyttää toteen.

Tuomarin vahingoittamisesta muistuu mieleeni Janeckyn jossain harjoitusottelussa aloitustilanteessa tapahtunut "mailalla pilkkijää sääreen huitaisu", josta tuli useamman ottelun pelikielto. Itse en tuota nähnyt mutta ilmeisestikin huitaisu on ollut varsin voimakas, koska se on voitu tulkita tahalliseksi. Vai olisiko siinä ollut Janecky-lisää?:D

On muistettava otsikon asiaan mennäkseni, että puolustajat ja joskus hyökkääjätkin heittäytyvät usein "kuolemaa halveksuen" peittämään lyöntilaukauksia. Kukaan ei ole ainakaan toistaiseksi edellyttänyt, että laukaisija jättäisi lämärinsä tekemättä. Näissä tilanteissa aina joskus joku loukkaantuu. Mielestäni tahallisuus edellyttäisi, että laukaus ei olisi pelitilanteeseen luonnikas. Purkukiekon voi toki aina lyödä ja se on luonnikasta.
 
Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa.
<BR>Hellurei,hellurei, ei kun miestä seinälle!

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Z...

..hän elää. Z on taiteilijatyyppi, jonka peliin kuuluu se, että matsin aikana pitää tehdä n. 30 kikkaa. Muuten ei ole kivaa. Näkemättä ottelua paikanpäällä veikkaan, että Z päätti ensin vetää kiekon vasemman laidan kautta ohi Nurmisen, sitten oikean. Looginen lopputulos on tietenkin se, että hän kajauttaa kiekon täysillä Nurmista päin lärviä. Helpot ja yksinkertaiset ratkaisut pelin aikana on tehty muita kuin meidän Marekia varten.
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Re: Se osuikin...

Viestin lähetti Johannes
...jalkapöytään, eikä naamaan. Luin kehnosti viestejä, sorry.
Aika fakiiri tuo Kaitsu, kun ehti nostaa jalkansa puhelimensa eteen!:D
 
Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa.
<BR>Hellurei,hellurei, ei kun miestä seinälle!

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
No voi helvetti sentään. HIFK:n tämän kauden syöttö- ja laukaisutarkkuus on muutenkin ollut huippuluokkaa, ja näitä purkuja ollaan saatu jo useita kymmeniä, parhaimmillaan jopa suoraan vastustajan lapaan. Väittäkää nyt vielä, että tilanne mistä tepsi sai alivoimamaalin, sekin oli tahalleen annettu teille, niin alkaapi pelaajakato tästä HIFK:n joukkueesta, tai ainakin minä valmentajana/TJ:nä antaisin kenkää kaverille, joka haluaa pisteitä syöttelemällä vastustajan joukoille. Ja onneksi muiden joukkueiden pelaajat eivät tee sellaisia virheitä, että kiekko menisi vastustajalle.

Pygmalion...sanot, että kaveri on väsynyt, yliagressiivinen jne, niin miten voit silloin odottaa tuollaiselta pelaajalta maltillista ja harkittua purkua hienosti esim. laitaa pitkin jne???? Mutta, jos itse olisin niin tyhmä, että tahalleen ampuisin toista päin, niin kyllä se nilkkaan ammuttu laukaus on pirun tarkka, kun voisi kokeilla keskelle ruumistakin.
 
"On on kesä ja yö... pois pois on arki ja työ... taas oon mä onnellinen... saan vielä tuntea sen"

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Arvasin että Liesmäkihän siellä jälleen julistaa:

- Usko liigan kuritoimiin horjuu

- Täyslämäri kuin teloituslaukaus

Otsikoista päätellen joku lähes kuoli.
 
"Minä haluaisin isokokoisen ja ilkeän hyökkääjän sinne meidän tän hetkisten mikkihiirten sekaan. Tämmöinen koodinimi jannekolehmainen seisomaan vastustajan maalin eteen, survomaan ja tökkimään. Saatana joku jolla on tunteet, ja joka voisi joskus polttaa päreensä ja pudottaa hanskansakin. Tappelut kuuluu jääkiekkoon. Tällä hetkellä hanskat putoaa lähinnä ilmavirrasta jos joku aivastaa Järveläisen vieressä." M10

Malla

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - ei sen enempää
Kiitos Pygmalion todella asiallisesta kirjoituksesta!

Toisin kuin jotkut muut kirjoittajat, osasit kritisoida myös oman joukkueesi pelaajia, koska myös oman joukkueen pelaajat tekevät näitä virheitä syystä tai toisesta.

Puhuit asiaa tästä toisen pelaajan kunnioittamisesta!

Olen itsekin sitä mieltä, että jääkiekkoon kuuluu tietty kovuus ja taistelu, mutta vastustajaa kunnioittaen.
Ja se jos mikä on se asia, joka erottaa pelaajan ja Pelaajan isolla P:llä toisistaan. Tässä tapauksessa kunnioitus ei tarkoita sitä, ettei vastustajaan saa koskea.

Kuka tahansa pystyy vahingoittamaan vastustajaa kentällä - siihen ei vaadita suurtakaan taitoa. Mutta pelaamaan kovaa, mutta rehdisti ja reilusti - se vaatii todellista taitoa!

Hyvä Pygmalion - hyvä kirjoitus!
 
\\\"Hunajata, hunajata..\\\" ♥

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Viestin lähetti t4
Sanaan "teloituslaukaus" ei kannata kuluttaa kaikkia voimavarojaan. Sehän oli "teloituslaukaus" eikä teloituslaukaus!
Ei kannatakaan.Se vain särähti korvaan muutenkin hyvin arveluttavin motiivein kirjoitetussa jutussa.

Katsotaan nyt mitä TPS tekee ja mitä sen jälkeen mahdollisesti Sm-Liiga.Se,että Zidlicky ei jääkiekon oppikirjan mukaisesti purkanut kiekkoa omalta alueelta,ei vielä riitä perusteeksi väittää tekoa tahalliseksi.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti Korak
Pygmalion...sanot, että kaveri on väsynyt, yliagressiivinen jne, niin miten voit silloin odottaa tuollaiselta pelaajalta maltillista ja harkittua purkua hienosti esim. laitaa pitkin jne???? Mutta, jos itse olisin niin tyhmä, että tahalleen ampuisin toista päin, niin kyllä se nilkkaan ammuttu laukaus on pirun tarkka, kun voisi kokeilla keskelle ruumistakin.

Hmm, ainakin minun omien kokemuksieni perusteella juuri laidan kautta purku ei vaadi sen paremmin energiaa, ajattelua kuin malttiakaan tuollaisessa tilanteessa. Laidan kautta lyöty purkukiekko lienee eräs sellaisia tiedostamattomalle tasolle "ehdollistuneita" tekoja, joita jokainen liigatason puolustaja tekee lukuisia kertoja pelissä, aika usein mitään tietoisesti ajattelematta. Siksi se tuntuikin jokseenkin oudolta, että Z päätti kääntyä kokonaan ympäri nostaa mailansa, katsoa ylös ja lämätä. Miksi?

Enkä minä missään vaiheessa väittänyt Z:n ajatelleen: "prkl, nyt otan ja lämään tuota nilkkiä _nilkkaan_" (säästän teidät tsekinkieliseltä käännökseltä). Ehkä hänen ei ollut edes tarkoitus osua, kenties kyseessä oli "teloituslaukauksen" sijaan aiottu "varoituslaukaus", joka nyt sattuikin sitten menemään kohti eikä puoli metriä ohi (Vrt. Shirrefs vs. linjatuomari viime kaudella...). Ehkä tässä nähtiin taas se HIFK:n pelaajien kehno sihti...

En minä tiedä, mikä on totuus, totesin vain, että tilanteen nähneen henkilön on aika helppo "vetää johtopäätöksiä". Videolta edestakaisin kelaillen tilanne näyttää luultavasti vielä paljon ikävämmältä. Joka tapauksessa, JOS Z tarkoituksella ampui edes pelotellakseen Nurmista, on se anteeksiantamattoman typerää.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No jopas on. Eihän kukaan oikeasti vakavissaan voi tuollaista kirjoittaa :confused: Kyllä on paha ja vaarallinen kaveri tuo meidän Marek, kun menee tuolla lailla lämäämään kiekkoa jääkiekko-ottelussa. Jotain rajaa Turun Sanomat, tuon raportin perusteellahan Kaitsulle olisi kuulunut rangaistus huitomisesta. Itkeekö TS raporteissaan myös puolustajien tahallisia vahingoittamis yrityksiä, kun he laukovat esim. yv:llä kiekkoja kohti maalia, vaikka siellä selvästi on monta miestä kiekon tiellä. Sehän se vasta vaarallista on kun kiekot yleensä vielä kohdistuvat yläkroppaa / naama kohti.. :o
 
"Coolenhan voisi vetää Bobia pulkassa ympäri kaukaloa, niin katoaisi kertaheitolla tämä ongelma, ettei coachi pystyisi valmentamaan joukkuettaan jäällä. Silloin pieni jurrikaan ei haittaisi, päinvastoin, pitäisi kaverin lämpimänä kun jäänpinnassa joutuu liukumaan." lainaus: Voppie IFK:n uudet koutsit ketjussa 12.12.2006
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.