Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nolan Yonkman – makuupaikkoja luvassa

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana TaiDoumi, 18.05.2015 klo 14.25.

 1. low prospect Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, support KooKoo & Jokerit
  Lainaus:
  Ei puhtaista taklauksista tuomita.
   
 2. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei ole kyllä mitään. En muista koskaan tällä palstalla keskustellun siitä, että puhtaasta (mutta ylikovasta) taklauksesta olisi ajettu taklaaja ulos, kun kohde ottaa lukua.

  Ja sitten vakavasti.

  Esim. tänään KalPan kaveri ajautui vauhdilla päin Bäckströmiä ja lähti päädystä ulos sen takia, että kaveri itse kierähtäessään ja huonossa tasapainossa osui jotenkin Niklasta päähän, joka vähän puhalteli. Minun mielestäni Finleyn lanaus oli huomattavasti tarkoituksellisempi vastustajan täydellinen levyksi vetäminen kuin tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2017 klo 20.59
 3. CtrlAltDel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Juuri näin. Yonkman on oikealla tavalla kova. Heikkopäiset kovikset ovat oma rotunsa.
   
 4. CtrlAltDel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Ylikova taklaus pimestä kulmasta vahingoittamistarkoituksessa. Liiga ei tähän puuttunut, mikä on käsittämätöntä. Kurinpito tekee tällä päätöksellä toiminnastaan entistä vaikeampaa.
   
 5. CtrlAltDel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Näin tuon. Aivan perseestä tuomio. Täysin vahinkotilanne, jonka Bäckström olisi voinut välttää.
   
 6. dafjkl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos ja JYP
  Lainaus:
  Ihanko tosissasi tällaista kirjoittelet.

  Oletko tullut ajatelleeksi, että juuri Finleyn taklaus oli se, joka aiheutti Miklikin pään osumisen jäähän. Ja itse asiassa se taklauskin osui päähän olkapääkontaktin jälkeen. Mutta taklaus ja pään osuminen jäähän eivät eilisessä casessa ole toisistaan riippumattomia tekijöitä.

  Ja jokainen kerta, kun pelaajaa taklataan kovalla
  vauhdilla puun takaa, on jatkossakin aina hyvin todennäköistä, että syntyy pää- ja niskavammoja, ja usein juuri kaatumisen yhteydessä. Siksi tarvittaisiin hieman uusia koodeja kaukaloon
   
 7. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Liigan sääntöjä pitäisi tältä osin muuttaa. Olen kanssasi aivan samaa mieltä tästä, että tekoa ja seurausta ei voi erottaa toisistaan, varsinkin kun puhutaan toisen ihmisen terveyden tahallisesta vaarantamisesta.

  On aivan typerää, että joku vahinko-osuma (case Backström tänään) johtaa ulosajoon ja tällainen tarkoituksellinen "ajan tuosta paskan ulos" -tapaus tulkitaan jollakin saatanan videoiden kelauksilla ja ennen pääkontaktia olkapäänhipaisuilla puhtaiksi. Aivan sairasta!

  Toivoin todella, että liiga antaa viestin siitä, että toisen pelaajan törkeä kunnioittamatta jättäminen on rangaistavaa, mutta paskat. Viesti olikin: ajakaa vastustajat lasarettiin, mutta muistakaa ennen osumista päähän hipaista jotakin muuta ruumiinosaa, niin taklaus on "puhdas".
   
 8. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Jääkiekko on kontaktilaji. Siellä on säännöt sitä varten ettei siellä ihan mitä tahansa tehdä. Silti, joskus vahinkoja sattuu. Tuollaiset kovat taklaukset ovat näyttäviä ja niistä joukkueet saavat itsekin lisää tunnetta peliin. Mutta kuten sanoin, joskus sattuu vahinkoja. Jokainen pelaaja joka kaukaloon menee, tiedostaa sen että saattaa tulla paareilla sieltä pihalle. Jos ei tiedosta, kyseinen pelaaja pelaa väärää lajia. Onneksi tälläiset vahingot ovat todella harvassa mitä Miklíkille kävi. Ei loukkaantumisia halua kenellekään, ei edes sille inhokkipelaajalle jos sellaista on.
   
 9. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  No totta helvetissä siitä bäkströmin tilanteesta tuli suihkukeikka kun kyseessä ifk:n kotihalli ja "tähtiveskari". Tähänkin saataisiin puuttua, kun on ihan eri säännöt eri kaupungeissa ja eri joukkueilla. Ja mitä tulee tähän kunnioittamiseen niin ei sillä ole merkitystä liigalle. Puhdas on puhdas ja millään muulla ei ole väliä. Ja jos Yonkman olisi kolannut jm aaltosen samalla tavalla niin se olisi 10 ottelun pelikielto ja kaikki paskalehdet täynnä uutisia aiheesta.

  Maailma on epäreilu, liiga on epäreilu.
   
 10. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Toni Lydman YLEn tämänpäiväisessä jutussa: "Peli on sen verran rajua, että ihan ilman vammoja ei pystytä pelaamaan. Aina sattuu ja tapahtuu, vaikka mentäisiin sääntöjen mukaan. Laineen tapaus on tästä hyvä esimerkki."

  Tämäkin pitää vain hyväksyä. Jääkiekko on vauhdikas kontaktilaji, jossa tulee loukkaantumisia, joskus ihan ilman kontaktia, joskus kevyen kontaktin jälkeen ja joskus kovan kontaktin jälkeen.

  Finley pelaa selkeästi peliä, jossa kovat taklaukset ovat merkittävässä roolissa. On selvää, että silloin myös riski vastustajan loukkaantumiseen on hiukan suurempi kuin toiseen tapaan pelaavalla kiekkoilijalla. Moni meistä kuitenkin pitää taklauksista - silloin pitää myös hyväksyä niiden riskit: joskus sääntöjen mukaisessa taklauksessa voi käydä pahasti.

  Eikä se ole fanille helppo valinta: hurraanko kun miestä ajetaan "puhtaasti" - vai valitanko kun kerran jysähtää ikävin seurauksin? Monella meistä kääntyy tuossa kohtaa takki aika sulavasti.

  YLE Urheilun juttu Lydmanista: Kasvokkain: Aivotärähdys päätti Toni Lydmanin NHL-uran – “Olin siinä aika kuutamolla ja juttelin samoja asioita pari kertaa” | Yle Uutiset | yle.fi
   
 11. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Olet aivan oikeassa, ikävästi kokemuksen rintaäänellä voin kertoa, että pelaajan vintti oli ns. pimeänä jo paljon ennen jäähän tipahtamista, itse kerkesin ajatella, että nyt sattui pahasti, kun pään sisältä kuului rusahdus, kipua en ehtinyt vielä siinä vaiheessa tuntemaan. Sairaalassa katselin seuraavan kerran maailmaa, siitä mitään ymmärtämättä. Tuolla joku pohti niitä aikatauluja massiivisen tällin jälkeen, voin kertoa, että muutamaan päivään en tuntenut kasvojani lainkaan, tuntui kuin päässä olisi reikä. Tälli tuo aina kudosvaurioita ja parantuminen niistä alkaa hiljalleen, ensimmäisen kuukauden aikana lorisi nokasta jatkuvalla syötöllä kudosnesteitä vaurioituneista kudoksista, voitte kuvitella riemua, kun yritti pillillä imeskellä jotain lihalientä, tuntui että sekaan lorisi joka kerta vähintään desi kudosnesteitä, eikä ruokahalu ollut ihan tapissa. Niskat on myös tuossa kovilla, itse jouduin elelemään niskatuen kanssa 24/7 kolmen kuukauden ajan ja koko ajan lääkärit arpoi, että yritetäänkö leikata vai odotellaanko. Toivoisin todella, ettei Miklikille olisi käynyt niin pahasti kuin itselle, mutta jotenkin tutulta ja pahalta tuo näytti, etten kehtaa mitään arvioita edes heittää. Siis kannattaa unohtaa se itsepetos, että jää ne vammat aiheutti, tosiasiassa Miklikillä ei ole enää mitään mahdollisuutta vaikuttaa niihin jäästä tulleisiin kolhuihin, niistä päätti taklaus, jollaisia ei pitäisi kenenkään millään tekosyyllä sortua tekemään.
   
 12. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Paljon oon haukkunu änärinmenoa. Yonkmanin tappeluhalukkuus oli toisaalta hieno nähdä. Tappeluita pidän pelleilynä koska änärissä niitä on joutunu lìkaa katsomaan, mutta Liigassa pitäisi saada painia.

  Tuntuu jotenkin et tääĺlä on siihen syy.
   
 13. Hurricane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers, Suomi.
  Yonkman on mahtava pelaaja omata omassa joukkueessa!!!
  Onneksi on ensikaudelle myös sopimus! Selkeä liideri omassa sarjassaan, koko liigan kovin isäntä.
  Minä kun olen vanhan liiton mies, niin tahdon todellakin että joukkueesta löytyy aina yksi tämän sarjan isäntä!
  Nyt jo ahdistaa että mistä löydetään vastaava tulevaisuudessa...
   
 14. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Yonkman hoiti mielestäni tuon perjantain keissin tasan tarkkaan niin kuin pitääkin. Tuolla tavalla hoidettuna Yonkman ei aiheuttanut omalle joukkueelleen mitään ylimääräistä haittaa ja teki sen mitä tuollaisten tapausten jälkeen tuleekin tehdä. Homma hoidettiin ammattimaisesti, tyylikkäästi ja kaikin puolin hienosti.

  Yonkman osaa nämä hommat. Paremmin kuin kukaan muu kotoisessa liigassa. Hieno mies!
   
 15. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  JYPin alivoima on alkanut näyttämään ihan järkyttävältä juuri kun tosipelit alkaa. Se mikä itsellä on pistänyt silmään on että Yogi tuppaa haahuilemaan missä sattuu alivoiman aikana. En tietenkään tiedä mitä siellä fläppitaululla on suunniteltu ja meneekö Yogi just niinku pitää, mutta usein on sohlaamassa hyökkääjien mukana kulmatilanteissa alivoiman aikana ja pelaa itsensä sitä kautta usein pahasti pihalle. Alivoima vaatii kaikilta neljältä hyvää peruspeliä ja siinä Yogi on kyllä vähän koomaillut - vaikkei kaikkea hänen piikkiin tietenkään voi laittaa.
   
 16. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mikäs Yogille? Ei tainnut pelata enää kolmannessa erässä tänään. Huomasiko kukaan?
   
 17. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Luulisin että laitettiin huilaamaan, ei pysy ollenkaan nopeiden hpk hyökkääjien perässä. Aivan pulassa kulmissa kun vastassa kunnon väkkäröitä.
   
 18. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Yonkmanin pelissä alkoi kyllä eilen näkyä jatkoerässä selkeästi väsymys, mikä nyt ei tietysti tuon kokoisen pelaajan kohdalla ole peräkkäisten päivien peleissä mikään kauhea yllätys.

  Sen lisäksi fokus tuntui olevan vähän liikaa siinä poliisin roolissa, onneksi ei aiheuttanut JYPille rangaistuksia. Ainakin yksi selkeä jälkipelipoikkari Hagmaniin olisi pitänyt viheltää.
   
 19. FiveHole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Giants
  Lainaus:
  Noita jäähyjä jälkipelipoikkareista ei ole ainakaan tässä sarjassa vihelletty varmaan yhtään, sen verran brutaalia kohtelua on JYPiläisetkin saaneet osakseen. Toki maineensa takia riski jäähylle on Yogin kohdalta isompi.
   
 20. J.Shelley#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP,Toronto Maple Leafs.
  En tiedä kuvittelinko, mutta tuntui yogi olevan eilen hieman normaalia kärttyisemmällä päällä. Komposiittia tarjoiltiin jatkuvasti lähelle uskaltautuville HPK-pelaajille, ja pienessäkin kärhämässä oli yogi välittömästi paikalla kyselemässä josko jollakin olisi hänellekkin asiaa. Toisessa ketjussa jo mainittiinkin yogi vs Hagman tuijotuskilpailut, oli kyllä hyvää viihdettä! Mitään hakilta poisottamassa, niin ei taida nuo psyykkaukset tähän Saskachewanin isäntään tehota.

  Nätisti alisti Mannistakin siinä tilanteessa kun Manninen yritti jalalla lähteä kiertämään yogia, tylysti tuuppasi kaverin ulos tilanteesta. Ekassa erässä hieno pommi muistaakseni Turtiaiseen (?) hyökkäyssinisellä. Vaikka O´brien välillä yrittää osoittaa omaa auktoriteettiaan, niin tuskin kenelläkään lienee mitenkään epäselvää kuka tällä hetkelä on herra ja hidalgo kaukalossa.
   
 21. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Eilinen oli tosiaan Yogilta hyvä peli. Teki juuri oikeita asioita. Muutenkin kaikki tuo nahina eilisessä pelissä kuului minusta asiaan, jonkun mielestä ottelu taas saattoi näyttää sille, että kohta lähtee lapasesta. Näissä peleissä hanskat pysyy aika tiukasti käsissä, kun ei ole varaa pelikieltoihin tai antaa pientäkää etua vastustajalle.
   
 22. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Eilistä peliä en nähnyt muiden kiireiden takia, joten hyvä jos Yonkman on keskittynyt oikeisiin asioihin. Lauantain pelissä fokus oli vähän liikaa kukkoilussa yms. jälkipelissä, taisi vähän karata lapasesta jo heti ekoilla minuuteilla kun ensimmäiset keskustelut O'Brienin kanssa käytiin.

  Ja kuten sanottu, nahista, kukkoilla yms. saa kunhan se ei turhien jäähyjen muodossa aiheuta joukkueelle vaikeuksia.
   
 23. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
 24. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Paska, turha ja väsynyt vääntö... Ei tuolla herätetä tuota joukkuetta. Kai Jogi vaan halus nopeammin kotiin... Ei näitä...
   
 25. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Saataisiinko tämä turhake muualle ja hommattaisiin pari oikeaa joukkuetta vahvistavaa puolustajaa tilalle?