Nokia Arena

  • 149 925
  • 1 322

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Konsultointiapua lukemani mukaan jopa oma-aloitteisesti tarjottiin (oliko Invalidiliitto tai joku muu vastaava järjestö), mutta ei otettu vastaan, kun siellä joku halliyhtiön itämaan tietäjä osasi ilmeisesti paremmin. Lopputulos on nyt tällainen hieno "ammattilaisen" suunnittelema. Huono suunnittelu on näiden kaikkien lippugateiden ja vastaavien juurisyy. Hei me siirretään vielä Ilveksen fanikatsomo just tohon eteen viime hetken muutoksena...
Kynnys Ry ainakin taitaa mielellään näissä konsultoida. Ei ole ihan ensimmäinen kerta kun näitä tehdään vähän vihkoon, kun ei osata ottaa oikeita asioita huomioon. Esimerkkinä julkisissa tiloissa inva wct on usein todella typerästi toteutettuja. Tyylin istut pöntöllä, vessapaperi on seinässä niin kaukana ettei siihen voi millään yltää nousematta pöntöltä.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kynnys Ry ainakin taitaa mielellään näissä konsultoida. Ei ole ihan ensimmäinen kerta kun näitä tehdään vähän vihkoon, kun ei osata ottaa oikeita asioita huomioon.
Mitäs hienoutta tuolla Areenalla on... Pt-katsomosektorin reunimmaisen paikan takana on kulkuväylälle sijoitettu yläriveille johtavat portaat. Paikalla ei voi olla tuolia, silloin kun siitä halutaan läpi kulkea ja koko tuolirivi pitää purkaa, jos joku haluaa keskeltä esimerkiksi vessaan kesken tapahtuman. Avustajille suunniteltiin läppäistuimet pari metriä pyörätuolien taakse, joista ei näe avustettavasta muuta kuin takaraivon eikä myöskään itse tapahtumaa, jos esimerkiksi avustajana on oma puoliso tai perheenjäsen, jonka kanssa haluaa nähdä ja nauttia yhdessä tapatumasta. Irtotuoleja on tosin sinne myös tuotu, jos jollain ilveellä mahtuu istumaan siihen 80cm leveälle paikalle yhdessä pyörätuolin kanssa. Nämä taitaa olla ne asiat, joista olen kuullut pyörätuoliväeltä eniten valitusta. Ihan vihkoon vedetyistä perusasioista on siellä kyse, suunnittelija on varmaan ollut joku peruskoulun TET-jaksolainen.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Mitäs hienoutta tuolla Areenalla on... Pt-katsomosektorin reunimmaisen paikan takana on kulkuväylälle sijoitettu yläriveille johtavat portaat. Paikalla ei voi olla tuolia, silloin kun siitä halutaan läpi kulkea ja koko tuolirivi pitää purkaa, jos joku haluaa keskeltä esimerkiksi vessaan kesken tapahtuman.
Olin juuri tuolla ykköspaikalla sähkö-pt:llä Tappaa-HIFK-sarjassa. Järkkärikin pahoitteli ja kirosi tuota portaiden järjetöntä sijaintia. Siinä tosiaan aina piti "portsarina" pyöriä kun joku tuli katsomoon. Onneksi keskellä riviä oli joku paikka myymättä, jonne minut vinkattiin ennen kuin matsi alkoi.

Arena on järjestänyt esteettömyyskatselmuksen, josta ei paljon kritisoitavaa ole luettavissa:


Osin varmasti siksi, että tuo näyttää olevan järjestetty hallin ollessa vielä avaamatta ja tyhjänä.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Osin varmasti siksi, että tuo näyttää olevan järjestetty hallin ollessa vielä avaamatta ja tyhjänä.
Joopa joo. Puretaanpas tuota hieman...

”Pohjoispäädyn esteettömät paikat ovat monitoimiareenan näkövinkkelistä areenan parhaat katsomopaikat!”

Ai jaa? Milloin katsomoiden päädyt muikkuverkkojen takana ovat parhaita katsomopaikkoja? Jännä juttu kun ne myydään hallissa kuin hallissa halvimpaan hintaan. Tapahtumajärjestäjille voisi kertoa, että pt-paikan hinta voisi olla ainakin satanen tapahtumasta riippumatta, kerran se areenan paras paikka on.

"Katsomossa oli hienoa, että avustaja pääsee pyörätuolin käyttäjän viereen, eikä joudu istumaan takana, seuraavalla penkkirivillä."

Tämä on ihan bullshittiä. Avustaja pääsee pyörätuolilaisen viereen ainoastaan, jos vieressä ei istu ketään. Jos katsomolohko on loppuunmyyty, eivät avustajat mahdu enää pyörätuolilaisen viereen. Lisäksi näitä tuoleja ei ole yhtä monta kuin pt-paikkoja, osa avustajista ohjataan juurikin näille takana oleville läppäpenkeille.

”On ymmärrettävää, että joitain parannusehdotuksia tuollaisessa katselmuksessa ilmenee, sillä se perustuu nimenomaan erilaisten käyttäjien huomioihin”, Jussi Paananen kertoo. ”Palautteen avulla Nokia Arena saa arvokasta tietoa siitä, miten se voi palvella erilaisia asiakkaita yhä paremmin.”

Joo, tiedän montakin Tapparan ja Ilveksen pt-kausikortitlaista, jotka ovat laittaneet palautetta katsomoasioista halliyhtiölle. Suurin osa ei ollut saanut vastausta lainkaan, loput saivat geneerisen "ota näissä asioissa yhteyttä tapahtumajärjestäjään" -vastauksen. Ketään ei oikeasti kiinnosta tehdä asioille mitään.

”Kaiken kaikkiaan tässä on hyvä esimerkki sille, miten esteettömyyteen liittyviä asioita voidaan ja pitää ottaa huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Jokaisella on oikeus saada kokea elämyksiä tasa-arvoisesti”,

Joo ja sitten suunnittelu- ja rakennusvaiheessa siihen pt-katsomon eteen läntätään Ilveksen fanikatsomo lippuineen. Koe siinä sitten pyörätuolissa elämyksiä, kun naapuri myy vain näkörajoitteisia pyörätuolipaikkoja.

Tuo raportti on ihan puhdasta hevonpaskaa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Sanattomaksi tekee nämä kaikki ongelmat mitä hallista on kirjoteltu moneltakin osalta, vaikka suurilta osin kaikki tuntuu hallia kehuvan.

Mikä juttu tämä automaatio näkörajotteisista paikoista? Siis minä luulin että kun rakennetaan uusi halli niin ei ole näitä vanhojen hallien ongelmia enää että jostain ei nää johonkin? Kannattajaliput yms. erikseen, mutta että on paikkoja joissa on ihan fyysinen visuaalinen este. Pisti silmään kun katsoin jotain MM-kisojen lipunmyyntiä peliin niin luki "mahd. näkörajoite". Mitä helvettiä?

Siis ostat kalliin lipun ja sitte siellä saattaa olla joku näkörajote? Onhan se livepeli tietysti aina eriasia, mutta onko se jotenkin ylivoimasen vaikea tehdä katsomo jossa ei ole näkörajotteita?

Kuulostaa siltä että tehdään ihan tarkotuksella myös huonoja paikkoja.

Tuossa Suomi-Ruotsi pelissä kun kuvattiin valmentajia ja katsojat heidän takana näky ja sitten siinä oli vielä joku mainosteippi niin näkeekö siitä takaa oikeastaan yhtään mitään pelistä? Siis nimenomaan alimmalta riviltä. En muista oliko Liiga peleissä siinä mitään mainoksia pleksissä.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanattomaksi tekee nämä kaikki ongelmat mitä hallista on kirjoteltu moneltakin osalta, vaikka suurilta osin kaikki tuntuu hallia kehuvan.
Lisätään nyt vielä listaan, että kun tulin tänään peliin Sorinkatua etelästä päin niin huomasin, että invataksien jättöpaikat olivat täynnä mainosteipeissään olevia Skodia. Just siihen oli pakko nekin sponsorikaarat saada, liikuntarajoitteiset tykkäävät varmasti tästä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Joopa joo. Puretaanpas tuota hieman...

”Pohjoispäädyn esteettömät paikat ovat monitoimiareenan näkövinkkelistä areenan parhaat katsomopaikat!”

Ai jaa? Milloin katsomoiden päädyt muikkuverkkojen takana ovat parhaita katsomopaikkoja? Jännä juttu kun ne myydään hallissa kuin hallissa halvimpaan hintaan. Tapahtumajärjestäjille voisi kertoa, että pt-paikan hinta voisi olla ainakin satanen tapahtumasta riippumatta, kerran se areenan paras paikka on.
Juttu oli lyhyt ja itselle ei ainakaan selvinnyt, oliko raati miettinyt etenkin tätä kommenttia kirjoittaessaan enemmän konserttitilannetta kuin jääkiekko-ottelua.

Konsertissahan nuo päätypaikat ovat todennäköisesti hyvät, kun toisessa päädyssä olevan lavan näkee suoraan edessä tarpeeksi korkealta. Pitkillä sivuilla pyörätuolipaikat pitäisi olla jotenkin poikittain tai viistossa, jotta ei tarvisi katsoa koko keikkaa pää vinossa. Permannolla pyörätuolipaikat jäisivät ilman jonkinlaista erillistä koroketta helposti ihmismassan selkien katveeseen. Ulkoilmafestareilla on ainakin näkynyt tuollaisia korokkeita, jotka puolestaan areenan permannolle rakennettaessa muodostaisivat näköesteen taakse jäävään katsomoon. Luonnollisesti konserteista puuttuu myös jääkiekko-otteluiden päätyverkot – kannattajakatsomoista puhumattakaan.

Siitä olen edelleen samaa mieltä, että jääkiekko-ottelussa päätypaikat eivät ole parhaat paikat. Paitsi kannattajakatsomoille. Olen myös pettynyt, että monitoimiarenaa rakennettaessa ei ole tajuttu tai välitetty siitä, että konserttiolosuhteisiin hyvä ratkaisu ei toimi välttämättä jääkiekko-ottelussa. Siitä huolimatta pyörätuolikatsomoiden osalta on ajateltu yhden ratkaisun toimivan erilaisissa tapahtumissa. Mainostettu monitoimisuus ja muovautuvuus ei tunnu koskevan pyörätuolikatsomoita vaan se on vain mainospuhetta ja köyhä kompromissi.

Joo ja sitten suunnittelu- ja rakennusvaiheessa siihen pt-katsomon eteen läntätään Ilveksen fanikatsomo lippuineen.
Niin. Tässäkin on se, että joku valopää oli suunnitteluvaiheessa pitkään sitä mieltä, että kahden liigajoukkueen areenassa riittää kannattajakatsomon laittaminen vain toiseen päätyyn. Sinänsä tässä ei ole merkitystä, että onko se ongelmallisempi kannattajakatsomo Ilveksen vai Tapparan. Tosin onhan se ironista, että juuri se liputteleva kannattajaryhmä on päätynyt pyörätuolikatsomon eteen, jossa lipuista on myös enemmän haittaa. Siitä nyt ei ainakaan voi syyttää Osastoa. Ymmärtääkseni Tappara on halunnut "paremman päädyn", vaikka Hakametsään verrattuna joukkueet vaihtoivat ilmansuunnilla ajateltuna päätyjä päikseen.

Vaikka areenassa olisi vain yksikin joukkue, niin kyllä niitä vieraskannattajiakin tulee paikalle viimeistään finaaleihin. Tällä älynväläyksellä siis sivuutettiin kannattajatoiminnan kansainvälinen kehitys. Tästä asiasta kannattajaryhmät kommentoivat heti alusta asti. Sentään asia muutettiin viime hetkillä, mutta kun koko areenan suunnittelu oli nojannut pitkään toisenlaiseen logiikkaan, niin lopputulos on sitten tuo sekasikiö.

Maito on nyt pöydällä ja ongelmien korjaaminen on todennäköisesti kalliimpaa kuin tekeminen kunnolla rakentamisvaiheessa olisi ollut. Siitä areenayhtiö saa syyttää kuitenkin vain itseään, kun käyttäjiä ei kuunneltu tarpeeksi suunnitteluvaiheessa, vaan siellä luotettiin liikaa omaan asiantuntemukseen.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siis ostat kalliin lipun ja sitte siellä saattaa olla joku näkörajote? Onhan se livepeli tietysti aina eriasia, mutta onko se jotenkin ylivoimasen vaikea tehdä katsomo jossa ei ole näkörajotteita?
Et ole plekseistä tai kaiteista kuullut? Toistaiseksi sellaisia vielä tarvitaan jäähallissa ollessa.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juttu oli lyhyt ja itselle ei ainakaan selvinnyt, oliko raati miettinyt etenkin tätä kommenttia kirjoittaessaan enemmän konserttitilannetta kuin jääkiekko-ottelua.
Raati on testannut, miten halli toimi tyhjänä ilman tapahtumia, kun paikalla on noin viisi pyörätuolissa istuvaa katsojaa. Ja hyvin silloin ilmeisesti toimikin. Kiitos keskittyi esimerkiksi invavessassa olevaan nosturiin ja vastaaviin härpäkkeisiin. Uskoisin kyllä, ettei pyörätuoliväki käy tapahtumissa pääsääntöisesti kokemassa the ultimate toilet experienceä. Ja eikös tässä äsken joku kirjoitellutkin, että esimerkiksi vessapaperi on sijoitettu metrien päähän pöntöstä. Vessassa voi sahata hissillä ylös alas, mutta pyyhkiminen ei onnistu? Asiat tärkeysjärjestykseen...

Niin. Tässäkin on se, että joku valopää oli suunnitteluvaiheessa pitkään sitä mieltä, että kahden liigajoukkueen areenassa riittää kannattajakatsomon laittaminen vain toiseen päätyyn. Sinänsä tässä ei ole merkitystä, että onko se ongelmallisempi kannattajakatsomo Ilveksen vai Tapparan. Tosin onhan se ironista, että juuri se liputteleva kannattajaryhmä on päätynyt pyörätuolikatsomon eteen, jossa lipuista on myös enemmän haittaa. Siitä nyt ei ainakaan voi syyttää Osastoa. Ymmärtääkseni Tappara on halunnut "paremman päädyn", vaikka Hakametsään verrattuna joukkueet vaihtoivat ilmansuunnilla ajateltuna päätyjä päikseen.
Sitä en ole kuullut, että miten tämä päädyt sitten lopulta arvottiin, mutta onhan tuo halli muutenkin suunniteltu yhden kotipäädyn halliksi. Lähes kaikki ravintolat ja baarit ovat ns. Tapparan puolella, Ilveksen puolella kattaus on hyvin paljon suppeampi. Olisihan sielläkin tyhjää lääniä mihin rakentaa, esimerkiksi pääaulan päällä on ihan täyttä hukkatilaa. Sinne on viritetty väliaikaisia VIP-tiloja MM-kisoja varten, mutta ne on aina purettu kisojen jälkeen pois.

Maito on nyt pöydällä ja ongelmien korjaaminen on todennäköisesti kalliimpaa kuin tekeminen kunnolla rakentamisvaiheessa olisi ollut. Siitä areenayhtiö saa syyttää kuitenkin vain itseään, kun käyttäjiä ei kuunneltu tarpeeksi suunnitteluvaiheessa, vaan siellä luotettiin liikaa omaan asiantuntemukseen.
Siksipä areenayhtiö ei muutosehdotuksille korviaan lotkauta. Se on nyt heidän mielestään täydellinen.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä ei jotenkin mun järkeen istu, että miten Suomen parhaassa ja moderneimmassa areenassa ei saada sitten kuitenkaan tällaisia ihan perustavanlaatuisia asioita kuntoon.
Ei nyt ehkä kuitenkaan ihan niin helppo ja yksinkertainen asia, mitä kuvitella voisi. Esim. tämä lainaus IS:n jutusta Ruotsin päävalmentajan sanomana, ja se oleellinen boldattuna.

"JÄÄTÄ on arvosteltu kunnosta juuri kello 20.20 alkavissa iltapeleissä, joita Ruotsi pelaa myös Itävaltaa, Suomea ja Ranskaa vastaan. Useat harjoitukset ja pelit lämpiminä loppukevään päivinä asettavat jäälle kovat vaatimukset.

Hallamilta löytyi myös ymmärrystä järjestäjiä kohtaan.

– Meidän täytyy vain oppia, sillä tilanne on mitä on. Se on sama myös vastustajille. Kiekko pomppii ja kääntyy kantilleen. Siihen on sopeuduttava.

Haluan myös sanoa, että jää on ollut mahtava aamupäivien harjoituksissa. Emme ole olleet yhtä hyvällä jäällä pitkiin aikoihin. Eli jää on sinänsä erittäin laadukas, mutta kun joukkue toisensa jälkeen harjoittelee, lämmittelee ja pelaa, se näkyy.
"
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ei nyt ehkä kuitenkaan ihan niin helppo ja yksinkertainen asia, mitä kuvitella voisi. Esim. tämä lainaus IS:n jutusta Ruotsin päävalmentajan sanomana, ja se oleellinen boldattuna.

"JÄÄTÄ on arvosteltu kunnosta juuri kello 20.20 alkavissa iltapeleissä, joita Ruotsi pelaa myös Itävaltaa, Suomea ja Ranskaa vastaan. Useat harjoitukset ja pelit lämpiminä loppukevään päivinä asettavat jäälle kovat vaatimukset.

Hallamilta löytyi myös ymmärrystä järjestäjiä kohtaan.

– Meidän täytyy vain oppia, sillä tilanne on mitä on. Se on sama myös vastustajille. Kiekko pomppii ja kääntyy kantilleen. Siihen on sopeuduttava.

Haluan myös sanoa, että jää on ollut mahtava aamupäivien harjoituksissa. Emme ole olleet yhtä hyvällä jäällä pitkiin aikoihin. Eli jää on sinänsä erittäin laadukas, mutta kun joukkue toisensa jälkeen harjoittelee, lämmittelee ja pelaa, se näkyy.
"

Toki hieno juttu, että se on erinomaisessa kunnossa aamujäillä ja ymmärrän, että jää on koetuksella kun se on koko päivän käytössä, mutta jotenkin sitä kuvittelisi että siinä kuitenkin moderneimmassa ja kehittyneimmässä areenassa, joka maasta löytyy, olisi tällaiset puitteet kunnossa myös iltapeleissä.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toki hieno juttu, että se on erinomaisessa kunnossa aamujäillä ja ymmärrän, että jää on koetuksella kun se on koko päivän käytössä, mutta jotenkin sitä kuvittelisi että siinä kuitenkin moderneimmassa ja kehittyneimmässä areenassa, joka maasta löytyy, olisi tällaiset puitteet kunnossa myös iltapeleissä.
Onhan se teknisesti mahdollista. Voihan sinne aina investoida vaikka pari miljoonaa lisäjäähdytykseen, joita tarvitaan ainoastaan yli kymmenen vuoden välein mm-kisoissa, kun halli on normaalikäyttöön verrattuna moninkertaisella kuormalla kesähelteellä. Kyse on kannattavuudesta. Saudeilla on varaa jäähdyttää omat futisstadionit, Suomessa ei rahaa samalla tavalla ole.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Onhan se teknisesti mahdollista. Voihan sinne aina investoida vaikka pari miljoonaa lisäjäähdytykseen, joita tarvitaan ainoastaan yli kymmenen vuoden välein mm-kisoissa, kun halli on normaalikäyttöön verrattuna moninkertaisella kuormalla kesähelteellä. Kyse on kannattavuudesta. Saudeilla on varaa jäähdyttää omat futisstadionit, Suomessa ei rahaa samalla tavalla ole.
Ehkä tässä tapauksessa areenassa pitäisi sitten pelata ainoastaan yksi ottelu päivässä, ja kenties rajoittaa sitä joukkueiden harjoitusaikaakin mikäli jää ei sitä kestä. Ja minähän en siis tuosta infrasta tai siihen liittyvästä tekniikasta tiedä hölkäsen pöläystä, mutta tällaisena maallikkona ihmetyttää, että 2021 valmistuneessa areenassa ei tällaiseen kyetä. Mutta lienee siis kustannuskysymys, johon kyllä kyettäisiin jos olisi syvemmät taskut.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ei se jää kestä missään muuallakaan sen paremmin, jos koko päivä runnotaan menemään eikä missään kohtaa ole aikaa laskea normaalia enempää vettä jäälle. Railoja jää ja syvimmät ei ehdi koskaan kunnolla jäätyä.

On kuitenkin todettava, että paikoin myös liigaotteluissa oli havaittavissa jään olevan hieman heikossa kunnossa. Harjoitushallissa oli talvella jossain kohtaa hieman samaa vikaa, mutta pääsääntöisesti jää on kyllä paras missä olen itse pelannut.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei se jää kestä missään muuallakaan sen paremmin, jos koko päivä runnotaan menemään eikä missään kohtaa ole aikaa laskea normaalia enempää vettä jäälle. Railoja jää ja syvimmät ei ehdi koskaan kunnolla jäätyä.

Aamulehden kisajutusta pieni klippi:

Kiirettä piisaa, kun Nokia-areenaa valmistellaan. Kaksi zambonia eli jäänhoitokonetta saapuu kaukaloon ajamaan jäätä kuntoon. MM-kisoissa pelataan normaalia liigapeliä paksummalla jäällä olosuhteiden pakosta, Tenhunen kertoo. Parhaimmillaan areenassa pelataan päivässä kolme ottelua, ja niiden lisäksi on pelien alkulämmöt ja harjoituksia.

”Areenayhtiö on tehnyt paljon työtä jään laadun parantamiseksi. Muun muassa ilmankuivaajia ja muuta on tehty, että jään laatua saataisiin paremmaksi.”

Onhan siellä asioita tehty, mutta kuorma on niin kova, ulkona kuuma ja halli täynnä ihmisiä, ettei olosuhteita saa täydelliseksi mitenkään järkevillä kustannuksilla.

On kuitenkin todettava, että paikoin myös liigaotteluissa oli havaittavissa jään olevan hieman heikossa kunnossa. Harjoitushallissa oli talvella jossain kohtaa hieman samaa vikaa, mutta pääsääntöisesti jää on kyllä paras missä olen itse pelannut.
En tiedä sitten minkä verran hallin muu käyttö vaikuttaa jäähän. Sehän käsittääkseni suojataan tapahtumia varten eikä sulattamisia tehdä. Jään luulisi olevan helpompi pitää kunnossa jäähalleissa kuin tällaisissa monitoimiareenoissa. Kyllähän esimerkiksi viime vuoden finaalisarjassa Turun hallin jää haukuttiin ihan velliksi, vaikka sekään ei ole nyt hirveän vanha halli Suomen mittapuulla. Nokia Areena oli pelaajien mielestä paljon parempi.
 

Glove

Jäsen
En tiedä sitten minkä verran hallin muu käyttö vaikuttaa jäähän. Sehän käsittääkseni suojataan tapahtumia varten eikä sulattamisia tehdä. Jään luulisi olevan helpompi pitää kunnossa jäähalleissa kuin tällaisissa monitoimiareenoissa.
Suojataan, ei sulateta. Ihan vaan siksi, koska uuden jään tekeminen nollasta pelikuntoon kestää noin viikon.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Et ole plekseistä tai kaiteista kuullut? Toistaiseksi sellaisia vielä tarvitaan jäähallissa ollessa.
Olen kuullut, kiitos kysymästä. Pleksit tai kaiteet ei ole niitä näkörajotteita joita tarkoitin. Vai mitä nämä Nokia hallin näkörajotteet on? Paikasta kun paikasta pitäisi näkyä koko kaukalo. Sillonhan ei ole näkörajotusta.

Se on sitten eri asia kun alimmilta riveiltä ei kaikkia kulmia näy. Vanhoissa halleissa ihan ymmärrettävää mutta ei uusissa. Nordiksella on vaikka paljon sellasia paikkoja joista on asiakkaan kusettamista pyytää täysi hinta. Pitäs lippukartassa ihan rehellisesti lukea että jos ostaa sen paikan niin pelin katsomisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
 

doktorkoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Olen kuullut, kiitos kysymästä. Pleksit tai kaiteet ei ole niitä näkörajotteita joita tarkoitin. Vai mitä nämä Nokia hallin näkörajotteet on? Paikasta kun paikasta pitäisi näkyä koko kaukalo. Sillonhan ei ole näkörajotusta.

Se on sitten eri asia kun alimmilta riveiltä ei kaikkia kulmia näy. Vanhoissa halleissa ihan ymmärrettävää mutta ei uusissa. Nordiksella on vaikka paljon sellasia paikkoja joista on asiakkaan kusettamista pyytää täysi hinta. Pitäs lippukartassa ihan rehellisesti lukea että jos ostaa sen paikan niin pelin katsomisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
Näkörajoitteisia paikkoja liigassa on vain yläkatsomossa sisäänkäyntien yläpuolella olevat paikat, joista ei lyhyt ihminen näe hyvin. Muuten ihan normi pleksit ja vaihto- ja jäähyaitiot, joiden takaa näkee mitä näkee, mutta samanlaisia paikkoja kuin muissakin samanlaisissa halleissa.

Näiden kisojen näköalarajoitteet johtuu Skodista, studioista ja sun muista. Viime vuonna olin puolivälierässä Skodan takana ja ihan hyvin näki. Kulma jäi vähän peittoon.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Suunnittelumoka, jos pyörätuolinkäyttäjät eivät näe jäälle tai kulkuväylät ovat liian ahtaat. Tunnen kaverin, joka liikkuu pyörätuolilla ja hän kävi ex-Hartsulla rakennusaikana. Vaikka kaikki oli sääntöjen mukaan, niin muutamia korjauksia ja muutoksia tehtiin hänen ehdotuksestaan.

Edit. Pyyntö käynnille tuli häneltäjonkanimeäenmainitse.
 
Viimeksi muokattu:

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikka kaikki oli sääntöjen mukaan, niin muutamia korjauksia ja muutoksia tehtiin hänen ehdotuksestaan.
Tampereella keskustelu meni näin:
-"Voiko tähän laittaa portaat?"
-"Ei, sillä ne tukkivat kulkuväylän."
-"Mutta kieltävätkö säännöt sen?"
-"No... Ei."
-"Sitten me laitetaan siihen portaat."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös