Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 948 889
  • 5 138

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nokia C2 ja Nokia X1 -puhelimien toimitukset alkoivat / Bisnes / Digitoday
Nokia tuo nyt kaksi tupla-sim puhelinta kehittyville markkinoille, halpiksia, X1-01 ja C2-00.

24.5.2011, illalla Suomen aikaa, MS:n Ballmer kertoo WP-käyttiksen uusista ominaisuuksista ja huhujen mukaan jotkut puhelinvalmistajat tekevät tänään WP-puhelinjulkistuksia ja en tiedä onko Nokia porukassa mukana. Saa nähdä. Vaikka nyt on toukokuun loppu, niin kännyköiden joulumarkkinat ovat pian alkakamassa siinä mielessä, että yleensä menee joku aika julkistuksesta siihen, kun laite tulee myyntiin. Elop lupasi muutama kuukausi sitten, että puhelinjulkistuksen ja laitteen myyntiin tulemisen välinen aika lyhenee jatkossa reilusti entisestä Nokian osalta. Mitä Elop tarkoitti ja pystyykö Nokia pitämään Elopin lupauksen, jää nähtäväksi. Toivon, ettei Nokia tuo WP7-puhelinta myyntiin ennenaikaisesti ja keskinkertaisilla spekseillä, mutta odotellaan rauhassa mitä Nokia tekee, kun ei muutakaan voi. Hymiöitä.

Edit.
Microsoft announces Windows Phone 'Mango' update -- coming 'at the beginning' of summer -- Engadget
Mango päivitys tulee kesän alkuosan aikana ja jotain vihjailua on, että Nokia olisi jotenkin kuvioissa mukana. Pakko sen on olla uusi WP-puhelin Nokialta, ainakin julkistus lähiaikoina, kun ei ole vanhaa WP7-puhelinta, jota päivittää...

Acer, Fujitsu ja ZTE liittyvät WP-valmistajien porukkaan, jossa on ennenkin useita muita valmistajia kuin Nokia. Nyt pitää enää aloittaa WP-markkinaosuuden voittaminen esim. Android-käyttikseltä ja muilta kilpailevilta systeemeiltä.

Edit. Edit.
Live from Microsoft's Windows Phone VIP preview event! -- Engadget
Ainakin engadget.com on siinä uskossa, että Nokia lähtee WP-junaan tämän Mango-päivityksen siivittämänä omilla laitteillaan, joita "jo testataan" jossain, ei esitellä missään.
Mobile-review.com - Mobile phones, news.
Eldar Murtazin vahvistaa, että Nokialta tulee ainakin yksi (??) Mango-WP kännykkä. Luulisi, että ehtii Q4 2011 myyntiin, mutta oma arvaus, ei tietoa.
Mango-WP puhelimia tulee enemmän kuin yksi Nokialta. Yhtiö on vahvistanut asian illalla.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nokia antoi tulosvaroituksen klo 15.

Nokian pörssitiedote klo 15:

- Nokia arvioi nyt, että sen Devices
& Services -ryhmän liikevaihto on
olennaisesti alempi kuin aiemmin
arvioitu 6,1 - 6,6 miljardia euroa vuoden
2011 toisella
neljänneksellä. Päivitetty arvio johtuu ensisijaisesti
aiemmin
arvioitua alemmista keskimääräisistä
myyntihinnoista ja matkaviestimien
alemmasta
kappalemääräisestä myynnistä.

Liikevoittoprosentti putoaa Nokia arvion mukaan 0 prosenttiin D&S-ryhmässä Q2 2011.

Pörssikurssi käväisi 5,28 eurossa ja on nyt n. 5,45 euroa.
Edit. Äsken kävi pörssikurssi 5,06 eurossa ja heti perään mentiin 4,998 saakka.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jahas, taitaa kyllä "vetoni" bitnirin kanssa kosahtaa tehokkaasti :)

Mielenkiintoinen kysymys nyt onkin että olisiko myynti sakannut yhtä paljon jos johto ei olisi hoitanut koko strategiamuutos-tiedostusta päin helvettiä.
Ensin Symbiania ollaan tappamassa, sitten nyt sen kanssa jatketaankin vielä ainakin 5 vuotta...samalla asiakkaat ovat jo päättäneet ettei Nokia itsekään usko Symbianiin.
Anna-ohjelmistopäivityksen kanssa kestää ja kestää, itse olen sikäli jo menettänyt luottamukseni Noksun ohjelmistotuotantoon, syyt hidastelulle ihmetyttävät eniten, etenkin selaimen osalta on suorastaan käsittämätöntä että norjalainen nyrkkipaja tekee parissa kuukaudessa ihan kelvollisen selaimen S^3:lle mutta Nokia ei saa mitään aikaan vuodessakaan.

Tosin sinänsä kun lukuja ei tarkemmin vielä ole esillä, ei voi sanoa että johtuuko huono tulos kenties organisaatiomuutoksesta tulevista kompensaatioista yms. Ei tässä viime aikoina mitenkään liikaa kilpailuakaan ole tullut tuonne Nokian vahvimpaan tuotesegmenttiin, joten myynnin täydellinen sakkaaminen tuntuisi oudolta. Mutta ehkä nyt sitten niitetään satoa PR-sodan häviämisestä, kun brändi on tuhottu niin ihmiset eivät enää osta Noksun tuotteita vaikka olisivatkin tuoteryhmässään hyviä.

Nähtäväksi jää miten käy. Kohta alkaa markkina-arvo olla alle kassan :)
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ohan tää kurssikehitys täysin katastrofaalinen viimeiseltä vuodelta, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

Nokian on nyt ladattava kaikki paukut loppuvuodesta julkaistavaan WP-puhelimeen, jonka on oltava ei vain hyvä, vaan jotain aivan muuta: jotain, jota muut eivät tarjoa ja jotain, joka yllättää kaikki positiivisesti. Jotain, joka saa jengin taas kiinnostumaan Nokiasta.

Henkilökohtaisesti vähän syö miestä, että olen tehnyt jo kaksi virheliikettä olemalla luottamatta intuitioon. Ensimmäisen kerran olisi pitänyt myydä toimarivaihdon yhteydessä ja toisella kerralla pistää kaikki lihoiksi päivää ennen strategiamuutosta, jolloin pähkäilin iltaa myöten mitä teen. En tehnyt mitään ja nyt arvosta on sulanut jo niin paljon pois, ettei voi kuin nauraen katella ja ihmetellä. Mut, ehkä se tästä!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaahas. Sitten vaan odottamaan, koska Microsoft ostaa senttiosakkeet pois kuleksimasta? Se on muuten soromnoo Suomen Nokialle. Tänne ei Nokian osalta pystyyn kuin infrastruktuuri, kun Microsoft lyö rahat tiskiin ja siirtää tuotannon indokiinaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Se mikä tässä lohduttaa on, että voi nauraa päin naamaa niille idiooteille joidenka mielestä tuossa puoli vuotta sitten Nokian kannattaisi heti dumpata Symbian hiuksista ja ottaa käyttöön joku "parempi" käyttöjärjestelmä.

Se tuotantotaloudellinen ymmärrys, se on niin ohutta. Niin ohutta.

Tietysti se on vielä surullisempaa, että Nokian johto lähti tähän internetin trollien ja fanipoikien huuteluun mukaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos tämä olisi lätkää, niin ehdottaisin Elopille kenkää, mutta hoitakoon nyt soppaa, jota on ollut keittämässä. Ensimmäinen WP-puhelin, mielellään kaksi, olisi pitänyt saada Nokialta myyntiin jo Q2 2011, eikä vasta jouluksi 2011, jos silloinkaan. Olisi pitänyt olla ihan hiljaa Symbianin hitaasta kuolemasta, kunnes Nokian WP-puhelimet ovat lähes valmiita myyntiin. Jää tänä vuonna varmaan 30-40 miljoonaa Symbian-puhelinta myymättä, kun kerrottiin, että Nokia luopuu Symbianista n. vuonna 2013, vaikka tukee Symbiania vielä sen jälkeen 2-3 vuotta.

Tämä on mielipide, ei faktaa, mutta näin näen asian Elopin Nokian osalta.
Nyt on päästetty Nokian pörssikurssista jo perälauta irti ja osake valuu 4,85 euron hintaan, yli 15% laskussa.
 
Viimeksi muokattu:

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
No mutta hei, osinkotuotto paranee, eiks jeh?


Vakavasti ottaen, voiko tästä enää mitään tulla? Kyllä älypuhelinmarkkinat on menneet Nokialta. Paras olisi, kun pilkkoisivat nyt yrityksen osiin:

- Series40 ja alemmat puhelimet omaksi yhtiöksi ja jää Suomeen
- Networks omaksi yhtiöksi ja Suomeen
- Älypuhelimet omaksi yhtiöksi ja USA:han.

Nythän koko Nokian hienous muserretaan älypuhelinperseilyllä!
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Se mikä tässä lohduttaa on, että voi nauraa päin naamaa niille idiooteille joidenka mielestä tuossa puoli vuotta sitten Nokian kannattaisi heti dumpata Symbian hiuksista ja ottaa käyttöön joku "parempi" käyttöjärjestelmä.

Symbianin huonous on tiedetty jo vuosia. Itse taisin tälle palstalle kirjottaa vuonna 2007, että se on huono alusta kehittää sen perusteella, mitä olin Nokialla työskenteleviltä kuullut. Nokia ei ole uskaltanut panostaa täydellä uuteen ajoissa, joten sen täytyy tehdä se pakon edessä.

Käsi ylös, kuka uskoo, että Symbianista olisi nostamaan Nokia kalleimmissa älypuhelimissa edes kärjen tuntumaan? Asia erikseen on tietysti se, että onko Nokia mokannut kommunikoinnissa asiakkaiden suuntaan?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Anna-ohjelmistopäivityksen kanssa kestää ja kestää, itse olen sikäli jo menettänyt luottamukseni Noksun ohjelmistotuotantoon, syyt hidastelulle ihmetyttävät eniten, etenkin selaimen osalta on suorastaan käsittämätöntä että norjalainen nyrkkipaja tekee parissa kuukaudessa ihan kelvollisen selaimen S^3:lle mutta Nokia ei saa mitään aikaan vuodessakaan.

Muutamalta ihmiseltä olen kuullut Nokialla vallinneesta/vallitsevasta NIH-kulttuurista. Otan tähän muutaman potentiaalisen skenaarion, faktoja ei ole.

Operalla on vuosien kokemus nettiselaimen kehittämisestä ja tämä osaaminen on onnistuneesti tuotu myös mobiilialustalle. Apple on jo vuosia kehittänyt Safari-selainta ja on tämä osaaminen on onnistuneesti tuotu myös mobiilialustalle. Safarin perustana on muuten täysin open source -tavara. Onko Nokialla vastaavaa kokemusta kuin näillä pelureilla? No ei ole. Toki Nokiakin on käyttänyt Safarin perustana olevaa WebKitiä, mutta ei hyvältä Symbianin selaintilanne.

Kun Apple päätti alkaa kehittämään OS X:ää, he ostivat kokonaisen firman, joka oli kehittänyt perustana toimivaa käyttöjärjestelmää sekä muistaakseni rekrysivät FreeBSD:n pääkehittäjän. OS X:n lähtötilanteena on kuitenkin UNIX, ja se on perustana paljon kauempana modernia työpöytäkäyttöjärjestelmää kuin Linux. Siltikin tämä on onnistuneesti tuotu pöytäkoneisiin sekä mobiilialustoille.

Yrittääkö Nokia tehdä liikaa itse vai mikä tässä mättää? NIH NIH
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Turhaan tässä Elopista syntipukkia tehdään, kyllä väärät valinnat on tehty jo ennen Elopin pestaamista. Symbian olisi pitänyt heivata pois jo aikoja sitten ja firmaa olisi pitänyt johtaa, ei "johtaa".

Jokainen järkevä sijoittaja myi osakkeensa viimeistään kun Nokia ilmoitti tappavansa ainoan käyttöjärjestelmänsä ja windows-luurien markkinoille tulon kestävän kauan. Helppo sanoa jälkikäteen joo, mutta muistaakseni tännekin avauduin samasta asiasta joitain kuukausia sitten. Joskus omakin järkeily tuottaa tulosta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Saa nähdä paljonko lopulta Nokia myy Q2 kännyköitä ja palveluita. Jos kaupaksi menee 16 miljoonaa älypuhelinta 130 euron keskihintaan, niin liikevaihtoa Smartphones kerää 2,08 miljardia euroa. Tähän, kun lisätään n. 85 miljoonaa 40 euron tavallista puhelinta, niin se puoli myy 3,4 miljardia eurolla. Näin päästäisiin 5,48 miljardin euron liikevaihtoon, kun ohjeistus oli alunperin 6,1-6,6 miljardia euroa Q2:lle.

Nokia myi vielä Q1 24,2 miljoonaa älypuhelinta 147 euron keskihintaan ja n. 83,4 miljoonaa tavallista puhelinta 42 euron keskihintaan, joista saatiin 7,087 miljardia euroa liikevaihtoa. Älypuhelinten ja halpapuhelinten liikevaihto oli suunnillen tasan, molemmat vähän yli 3,5 miljardia euroa, joten mielenkiinnolla jää odottelemaan kuinka raju pudotus tulee nyt Q2 D&S-ryhmälle.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ilkeämielinen voisi sanoa, että mies tuli Microsoftilta punaista mattoa pitkin ja hoiteli muutamassa kuukaudessa yritysvaltauksen kenenkään sen isommin estelemättä.

Vielä parikymmentä pojoa pois kurssista, ja ihmiset myyvät osakkeensa MS:lle kirkuen ihan millä tahansa preemiolla.. Kallasvuota oli kiva arvostella milloin mistäkin, mutta Elopin taival hakee kyllä vertaistaan. Sai Symbianin myynnin strategianjulkaisupäivänä pysähtymään kuin seinään ja mitään ei ole tulossa tilalle. Nice job.
Meego-laite tulee olemaan N900:n kaltainen pikkupiirin juttu, joka ei yhtiön tulosta heilauta mihinkään suuntaan. Mango taas.. Jaa'a. Miksi odotella Nokialta, kun voi jo nyt hakea Wp -laitteen HTC:ltä tai Samsungilta ja em. valmistajat tuovat epäilemättä Mangonkin ensimmäisinä markkinoille.


Nyt on hyvä lähteä myymään uusia Anna -laitteita, kun kukaan ei tiedä tuleeko "kuolevalle" käyttikselle mitään tukea jatkossa. Odotan itse N8:n omistajana tuota innolla, mutta ostaisinko N8:n tai mitään muutakaan S3 -uutuutta Elopin kannustavien markkinointipuheiden jälkeen.. En todellakaan.

Nokia olisi elänyt väliväiheen S3-laitteillaan, jos se ei olisi suureen ääneen kertonut kyseessä olevan kuoleva käyttis. Vähän softapäivitystä silloin ja toista tällöin ja uutta laitetta entistä tehokkaamalla raudalla pihalle. Kun Mango -laitteet myyntikunnossa, niin sitten Symbian vähin äänin syrjään jos siltä olisi edelleen tuntunut.

Onneksi luotin kerrankin omaan fiilikseeni, ja heivasin yhtiön osakkeet mäkeen sen jälkeen kuin Elop julisti WP:n tuloa ja Symbianin alasajoa.
Vilpertti ilmaisi asian osuvasti: "Tietysti se on vielä surullisempaa, että Nokian johto lähti tähän internetin trollien ja fanipoikien huuteluun mukaan. "
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllähän tosiaan Elopin strateginen silmä hakee oikeasti vertaistaan, ei Symbianin myynnissä oikein ollut sellaista kvantitatiivisesti mitattavaa ongelmaa kunnes sitten Elop suureen ääneen julisti että Symbian on palava lautta josta pitää päästä eroon nopeasti...ja sitten on sen jälkeen systemaattisesti korjaillut sanomisiaan, mikä kertonee olennaisen siitä miten loppuunasti harkittua alustavat puheet olivat (ellei tarkoitus todellakin ollut tiputtaa osakekurssia).

Onko Symbian paska vai ei, on mielestäni yhä lähinnä mielikuvakysymys, Nokia ei vain ole markkinoinnissaan kyennyt vastaamaan siihen aggressiiviseen painostukseen jota se on kohdannut jenkkiläisissä teknomedioissa. Mutta kun nyt yleiseen konsensukseen on päätynyt näkemys että Symbian on kökköinen ja hidas valikkohelvetti missä mikään ei toimi, niin ei ole oikein enää mitään tehtävää. Nokian vahvuuksia ei ole korostettu, niitä asioita mitkä toimivat ei ole tuotu esille, on vain passiivisesti katsottu kun mielikuvamarkkinoinnin kovat nimet ovat vyöryttäneet kerta toisensa jälkeen iskuja Nokian vyön alle.
Hyvä esimerkki on koko viimeaikainen mobiiliprosessorikiima, teknoblogit ovat täynnä keskustelua siitä miten uusimmissa puhelimissa on jo tuplaydinprosessorit ja niin ja niin paljon RAM:ia...joka johtuu ainoastaan siitä etteivät noilla kännyköillä käytettävät softat pyöri nuhaisemmalla raudalla, kukaan ei varsinaisesti pohdi sitä onko se lisäteho varsinaisesti tarpeellista (jos softat olisivat kevyempiä) ja yritä siinä sitten myydä vakavalla naamalla kännykkää jossa onkin vain 600 Mhz single core prosessori, vaikka vaaditaan jo rajumman käden kaksoissokkokokeita että toimintanopeuksissa oikeastaan edes saadaan havaittavia eroja. Kun Google ja Apple ovat muuttaneet mobiilikentän Texasiksi, ei Nokia enää voi pärjätä esittelemällä uuden litraluokan TSI-moottorin hienoja kulutuslukemia ja kustannustehokkuutta, asiakkaat tahtovat V8:ia ja blingiä.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
ei Nokia enää voi pärjätä esittelemällä uuden litraluokan TSI-moottorin hienoja kulutuslukemia ja kustannustehokkuutta, asiakkaat tahtovat V8:ia ja blingiä.

Omakohtaisesti voin sanoa, että S3 on kyllä niin kökkö esitys kaikkinensa, että en tippaakaan ihmettele nykytilannetta. Ongelmien luetteleminen on turhaa, lista on pitkä kuin Kreikan valtiovelka. Mutta voin sanoa, että tunnen ansainneeni taivaspaikan tämän kiirastulen (N8) kanssa.

Mitä tulee sinun tekstiisi tuossa lainaamassani pätkässä, se on kyllä nyt niin, että muilta on tullut pieniä, ekologisia ja tehokkaita moottoreita, niitä TSI:tä ja pikkudieseliä, kun taas Nokia on tuonut vaan markkinoille bling blingiä ja öky-V8:ja. Niiden markkinat vaan jo menivät.

Esimerkiksi tämä N8:n kamera on kyllä helvetin hyvä puhelimeksi, mutta kun "mobile devicena" tämä on aivan paska, niin mitä hyötyä? Haluaisin mieluiten hyvin toimivan mobile devicen ja kökömmän kameran.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Mitä tulee sinun tekstiisi tuossa lainaamassani pätkässä, se on kyllä nyt niin, että muilta on tullut pieniä, ekologisia ja tehokkaita moottoreita, niitä TSI:tä ja pikkudieseliä, kun taas Nokia on tuonut vaan markkinoille bling blingiä ja öky-V8:ja. Niiden markkinat vaan jo menivät.

Niin, yritä siinä sitten tehdä vertauksia jos ihmiset vievät ne heti juuri sinne mielikuva-alueelle. Juuri iPhonet ja Android-luurit ovat niitä V8:eja tehokkaine prosessoreineen ja karkkeineen käyttöliittymässä, jonka jälkeen ihmiset eivät enää ole valmiit sietämään pienintäkään viivettä näytön kääntymisessä yms.
Nokialla sen sijaan prosessorit ovat olleet pieniä, kännykät keskimäärin aika energiatehokkaita ja varustelu kattavaa lähtökohtaisesti mutta ei se auta jos kuluttajat ovat jo päättäneet että haluavat jotain muuta ja Nokia ei ole markkinoinnillaan kääntämään ihmisten mieliä.

Esimerkiksi tämä N8:n kamera on kyllä helvetin hyvä puhelimeksi, mutta kun "mobile devicena" tämä on aivan paska, niin mitä hyötyä? Haluaisin mieluiten hyvin toimivan mobile devicen ja kökömmän kameran.

Niin, mutta tuohan on lähinnä juuri mielikuvakysymys, toki en oikeasti usko että pystyt kvantitatiivisesti luettelemaan Sympparin huonouksia ja vertaamaan niitä puolueettomasti iOS:n tai Androidin ominaisuuksiin, se että olet sitä mieltä on toki ihan oma oikeutesi etkä tietenkään ole siinä yksin. Mutta sinänsä on juuri heikkoa markkinointia Nokialta että ihmiset pitävät N8:ia ensisijaisesti "mobile devicenä" eivätkä vain markkinoitten parhaana kamerakännykkänä. Jos alkuperäisen iPhonen ostajat olivat valmiit luopumaan monista kännyköitten perusominaisuuksista saadakseen karkkigrafiikan ja kosketusnäytön, miten se oikeastaan eroaa siitä että ihmiset jonottaisivat ostamaan N8:n sen kameran takia, vaikkei puhelinpuoli ehkä olisikaan niin priimaa, kaikki on vain kiinni markkinoinnista. Siinä vain suomalainen kaupallinen koulutus on niin alatasoista luokkaa, että pitää ihmetellä kauppakorkeakoulun opettajien ammattiylpeyttä ja oppilaitten tasoa.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Turskaa on about tonni ja taitaa olla todella pitkään ellei jopa hautaan saakka.

Olen sitä mieltä, että tavallista sukankuluttajaa ei kiinnostane mikä softa laitteen sisällä pyöriii vaan kysymys on suurelta osin mielikuvasta. Kun oma toimari kertoo, että omat tuotteet on ns. paskoja ja koko firma on hyppäämässä porauslautalta mereen, niin tyhmempikin tajuaa, että firman tuotteista kannattaa pysyä kaukana.

Tämän jälkeen pr-katastrofi vielä moninkertaistetaan lukemattomilla selityksillä, että vanhaan systeemin panostetaan vielä vuosikausia vaikka samaan aikaan vanhan liiton miehet painetaan takaovesta pihalle. Uskottavuus on nolla.

Samaan aikaan kun Nokia vaan suunnittelee uutta winpuhelintaan, muut valmistajat valmistajat jo niitä ja lisäksi vielä puhelimia muilla softilla. Nokia vaan on päättänyt mennä naimisiin Microsoftin kanssa ja unohtaa kaikki muut softat mikä tuntuu aivan järjettömältä riskiltä. Vielä kun ottaa huomioon, että Microsoftin kanssa ei ole kai kukaan puhelinvalmistaja onnistunut vaikka yritystä on ollut, niin ilmassa on kaikkien aikojen mahalasku.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilkeämielinen voisi sanoa, että mies tuli Microsoftilta punaista mattoa pitkin ja hoiteli muutamassa kuukaudessa yritysvaltauksen kenenkään sen isommin estelemättä.

Vielä parikymmentä pojoa pois kurssista, ja ihmiset myyvät osakkeensa MS:lle kirkuen ihan millä tahansa preemiolla.. Kallasvuota oli kiva arvostella milloin mistäkin, mutta Elopin taival hakee kyllä vertaistaan. Sai Symbianin myynnin strategianjulkaisupäivänä pysähtymään kuin seinään ja mitään ei ole tulossa tilalle. Nice job.
Meego-laite tulee olemaan N900:n kaltainen pikkupiirin juttu, joka ei yhtiön tulosta heilauta mihinkään suuntaan. Mango taas.. Jaa'a. Miksi odotella Nokialta, kun voi jo nyt hakea Wp -laitteen HTC:ltä tai Samsungilta ja em. valmistajat tuovat epäilemättä Mangonkin ensimmäisinä markkinoille.


Nyt on hyvä lähteä myymään uusia Anna -laitteita, kun kukaan ei tiedä tuleeko "kuolevalle" käyttikselle mitään tukea jatkossa. Odotan itse N8:n omistajana tuota innolla, mutta ostaisinko N8:n tai mitään muutakaan S3 -uutuutta Elopin kannustavien markkinointipuheiden jälkeen.. En todellakaan.

Nokia olisi elänyt väliväiheen S3-laitteillaan, jos se ei olisi suureen ääneen kertonut kyseessä olevan kuoleva käyttis. Vähän softapäivitystä silloin ja toista tällöin ja uutta laitetta entistä tehokkaamalla raudalla pihalle. Kun Mango -laitteet myyntikunnossa, niin sitten Symbian vähin äänin syrjään jos siltä olisi edelleen tuntunut.

Onneksi luotin kerrankin omaan fiilikseeni, ja heivasin yhtiön osakkeet mäkeen sen jälkeen kuin Elop julisti WP:n tuloa ja Symbianin alasajoa.
Vilpertti ilmaisi asian osuvasti: "Tietysti se on vielä surullisempaa, että Nokian johto lähti tähän internetin trollien ja fanipoikien huuteluun mukaan. "

Totuuspohjasta ei mitään käryä, mutta Eldar Murtazin on vihjannut twitterissä Microsoftin ostaneen osuuden Nokiasta 19 miljardilla dollarilla. Alkuperäinen ennustuksesi on siis hyvinkin mahdollinen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Totuuspohjasta ei mitään käryä, mutta Eldar Murtazin on vihjannut twitterissä Microsoftin ostaneen osuuden Nokiasta 19 miljardilla dollarilla. Alkuperäinen ennustuksesi on siis hyvinkin mahdollinen.

NOK - Stock Quote for Nokia Corp - NOK Stock price - real time stock quote for Nokia Corp
Koko Nokian markkina-arvo on 26 miljardia dollaria eilisen illan klo 23 New Yorkin päätöskurssilla. 19 miljardia dollaria olisi melkein 75% Nokian koko arvosta.

Ei oikein jaksa uskoa, että Microsoftia kiinnostaisi muu Nokiassa kuin Smart Devices-yksikkö ja sen kylkiäisenä Navteq. Ei Microsoft halua koko Nokiaa rasitteekseen, kun siinä tulisi mukana myös verkkopuolen Nokian osuus NSN-yhtiöstä ja halpapuhelin-puoli, jota vetää Mary McDowell.
Organisaatio - Nokia Suomi
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Murtazin on kyllä melkoinen puppugeneraattori. Välillä osuu, mutta suurin osa on epämääräistä sohimista. Kaverilla on selvästi yhteyksiä Nokian puhelintuotantoon, mutta tällaisista strategisista asioista tuskin on mitään hajua.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Uutistoimisto Six on kerännyt Nokian päivitettyjä tavoitehintoja ja tässä niitä esiin:

ABG Sundal Collier 5,00
BofA-ML 8,50
Barclays 7,40
Bernstein 3,00
Cheuvreux 4,00
Citigroup 4,10
Credit Suisse 4,00
Danske Bank 2,20
Deutsche Bank 4,20
DZ 7,00
Evli 8,40
Exane 4,00
Goldman Sachs 5,20
JP Morgan 4,25
Jyske Bank 8,00
Liberum 5,50
Morgan Stanley 4,50
Nomura 4,00
Nordea 5,50
Oddo 5,00
RBS 4,50
SEB Enskilda 4,00
Silvia Quandt 6,00
Swedbank 5,00
S&P Equity Research 5,40
UBS 4,60
WestLB 4,55
Wunderlich 6,00

Keskiarvo on jossain 5,10 euron paikkeilla uutistoimisto Sixin tietojen mukaan. Nokian pörssikurssi on ollut tänään n. 4,51-4,76 euroa ja nyt n. 4,57 euroa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tässähän kannattaa kohta ostaa Nokian osakkeita ;) Olisi kyllä todella suuri riski, kun mitään takeita paremmasta ei ole odotettavissa, päinvastoin, huonompaan suuntaan on tuo Suomen "lippulaiva" vain menossa...

Juu, Nokialla on n. 3,7-3,8 miljardia osaketta ja kokonaisarvo 4,50 kurssilla n. 17 miljardia euroa, että halvalla menisi koko Nokia juuri nyt, mutta kun näkyvyys on nolla, niin kuka rohkenee osakeostoksille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös