Jos ja kun kaupankäynti oli tuollaista kuin Myyrä kuvaili, niin jenkeissä on todennäköisesti hedge-rahastot sulkeneet lyhyeksimyyntejään tai jotain vastaavaa kikkailua strukturoiduilla ap-tuotteilla, joita en lähde arvailemaan. Nämä operaatiot eivät liity Nokian reaalitalouden näkymiin loppuvuoden aikana. Ne löi vetoa tulosjulkistuksen kurssireaktiosta ja kun sitä ei tullut, niin silloin on parempi sulkea possat ja odotella, että isot talot, kuten Goldman Sachs saa uudet analyysit Nokiasta tehtyä. Sitten mietitään uutta hetkeä, jolloin Nokia on pikavoittojen metsästäjille taas hyvä kohde.
Itse en nähnyt Nokian Q1-katsauksessa kovinkaan paljon positiivista, koska minusta yhtiön perusta on edelleen vahva ja tulosta tulee, vaikka joillakin osa-alueilla olisi ongelmia. Q1 tulos oli helpotus pahimmille peloille älypuhelin-myynnin osalta, kiitos kiinalaisten ostoinnon Nokian halvimpiin älypuhelimiin ja Q2-ohjeistus oli puolestaan hämmentävä julkistus Nokialta. Jos ja kun Nokia myy Q2 n. 85-90 miljoonaa halpapuhelinta n. keskihintaan 40 euroa, niin se saa niistä liikevaihtoa 3,4-3,6 miljardia euroa. Nokia ennusti itse koko Q2 kännyköiden liikevaihdoksi 6,1-6,7 miljardia euroa, joten Smartphones myy Q2 vain n. 2,5-3,3 miljardilla eurolla yhdistelmälaitteita ja palveluita. Hintaeroosion jatkuessa ja keskihinnan pudotessa n. 140 euroon, niin laitteiden kappalemääräinen myynti tulee olemaan 18-23,5 miljoonaa kappaletta. Nokia menettää nyt markinnaosuuttaan lisää koko ajan yhdistelmälaitteissa ja milloin tulee pohjakosketus, josta lähdetään taas uuteen nousuun. Näkyvyys siihen asiaan on todella pieni.
Yhtiönä Nokia kestää ihan hyvin kokonaisuutena keskinkertaisen vuoden 2011, jopa 2012, mutta Nokia-koneen pitää olla taas mestaruusvireessä Elopin johdolla 2013, viimeistään 2014 tai sitten on valittu väärä strategia, kun hypättiin Bill Gatesin Wx-kelkkaan.