Nimeni on Bond, James Bond

  • 1 154 040
  • 32 722

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mietin vain, miten hyvin yläkroppa täyteen tatskoja ahdettu Hardy sopisi Bondiksi.

Hardylla on se hullunkiilto silmissä todella hyvin hallussa. Samoin yleinen väkivaltaisen sekopään habitus. Bond-pahikseksi on tosin ehkä vähän hienostumaton., mutta pahiksen apuriksi sopisi hyvin.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Hardylla on se hullunkiilto silmissä todella hyvin hallussa. Samoin yleinen väkivaltaisen sekopään habitus. Bond-pahikseksi on tosin ehkä vähän hienostumaton., mutta pahiksen apuriksi sopisi hyvin.

Samalla tapaa, mitä Dolph Lundgren oli aikanaan. Ois kyllä kova Hardy pahikena. Justiin joku kunnon sekopää, joka nirhaa jengiä ihan hulluna.
 

Buster

Jäsen
Koe-esiintymisessä kävi mm. kroatialainen Goran Višnjić, mutta esteeksi muodostui juuri puutteellinen brittiaksentti. Jos siis puhuu sujuvaa lontoota, niin passissa voi todennäköisesti lukea mitä vain.
Ja siltikin tulee varmasti nimeämishetkellä briteissä oma rumbansa, jos passi ei ole oikea huolimatta siitä, että kyse on näyttelystä. Täytyy voittaa sitten valkokankaalla puolelleen aksentilla ja brittiläisellä hienostuneisuudella. Toisaalta taas eikö jokaisen Bond-näyttelijän kohdalla ole oltu skeptisiä ja kriittisiä, että onko näyttelijällä kaikki tarvittavat ominaisuudet ja vastaako hän kunkin mielikuvaa James Bondista. Jos ei muuta, niin tukan väri tulee pilaamaan kaiken. Mutta siis kuten todettua, kyllähän se passi painaa. Australialaisesta aksentista on ainakin melko helppo matka brittiläisempään aksenttiin ymmärtääkseni, mitä nyt historiakin tukee. Muutenkin australialaiset ovat ihmeellisen taitavia noiden kanssa viitaten erityisesti amerikkalaisiin aksentteihin.

Vieläköhän tuo casting menee kuin esim. Lazenbyn kohdalla 60-luvulla, että testikuvauksiin kuuluu olennaisesti rakkauskohtaukset: Life.com ja näköjään ilmeisesti salatestaus siitä, että ei kai vain Lazenby ole homo (NYPost). Yritin etsiä aikalaismielipidettä, että paljonko Lazenbyn australialaisuus herätti porua ennen ekaa elokuvaa, mutta ei nopeasti osunut. Sen muistan, että ainakin hänen nollatason näyttelijäkokemukseensa kiinnitettiin huomiota. Ja sitten Bond-elokuvan jälkeen englantilaiset kriitikot erityisesti iskivät hyvin terävin hampain kiinni erityisesti Lazenbyn suoritukseen.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
No Time To Die väijyttynä ja kyllä tuo maaliin löysi. Täältä varaukseton 4/5.

Täytyy spoilertagin alle avata ajatuksia. Eli älä avaa tagia jos et halua spoilaantua.

Henkilökohtaisella tasolla tunnustan että saatan leipoa paskasta konvehtia monien mielestä. Itselläni on paha tapa romantisoida keskinkertaisuutta jos tehokeinot toimivat ja tällainen ison kokonaisuuden tarina perustelee itsensä.

Yleisellä tasolla pelkäsin että NTTD on metoo-hattaran ja The Last Jedin yhdistelmä. Uhkakuvia oli kun mietti pitkäksi venynyttä julkaisua ja useampia käsikirjoittajia sekä muuta draamaa.

Onneksi olin väärässä ja voi vittu miten hyvältä tuntui katsoa kun viiden elokuvan setti vietiin perusteltuun päätökseen.

Tiedostan sen että tämä jakaa mielipiteet, mutta uskon että pahimmat kriitikot tajuavat miksi jotkut nauttivat tästä. Ja vastaavasti minun kaltainen hypettäjä tajuaa kritiikin. Kyllä elokuva oli myös epätasapainoinen ja yksityiskohtiin voi tarttua kriittisesti.

Ja itse leffa.

Bondin kuolema oli luonnollisesti isoin juttu ja tuo toimi imo. Oli juustoista, mutta eikö Bondeissa tätä muka ole?

Kyllä minulla sipuli meni silmään kun Bond kertoi Madeleinelle että nyt daamilla on kaikki aika maailmassa Mathilden kanssa. Sitten Bond katsoo ylöspäin jylhästi ja hänestä välittyi sisäinen rauha.

Viimeisiksi sanoiksi jäänyt "I know" tuntui siltä kuin Craig olisi puhunut faneille ennen ohjusten osumista. Hän tiesi ettei tuo miellytä kaikkia, mutta noin hän halusi tapahtuvan. Ja tuo räjähdyksen kautta lähtö oli boss leveliä.

Ja ihan kun ei olisi ollut tarpeeksi niin leikattiin vielä Mi6-jengin järkyttyneet ilmeet läpi. M näytti siltä että kyseenalaisti itseään ja katui asennettaan Bondiin. Moneypennyn kohdalla tuntui vitun pahalta kun mietti miten hän auttoi ilman lupia Bondia ja muutenkin hän oli minulle merkittävä hahmo. Q vaikutti pettyneeltä itseensä ja Tannerin Väiskikin näytti siltä ettei huomenna ole virkamiesraporttia luvassa.

Bondin tiimin skoolaus oli myös hyvä klousaus. Sitten palattiin sorvin ääreen. Kuten Bond teki kun Denchin M kuoli.

Ihan viimeinen kohtaus toimi hyvin. Madeleine sanoo hänen ja Bondin tyttärelle että haluaa kertoa tarinan miehestä. "Hänen nimensä oli Bond, James Bond". Nuo olivat elokuvan viimeiset sanat ja upeasti lähti soimaan Armstrongin we have all the time in the world.

Elokuvan avaus ennen tunnaria oli järkyttävän vahva. Safin vaikutti tuossa kohtaa todella lupaavalta kun teurasti nuoren Madeleinen äidin, mutta pelasti lopulta jäihin pudonneen tytön. Tuntui että nyt saadaan ristiriitainen ja toimiva pahis. Valitettavasti Safin olikin vain tuon koronatyyppisen dnaviruksen ympärille luotu täytehahmo. Toisaalta oli hyvä ettei väsynyttä kostomotiivia väännetty ihan loputtomiin taas kerran. Safin pyyhki Spectren pois ja yritti tuhota maailman. Ihan ok. Dr. No linjalle plussa.

Blofeld sai myös johdonmukaisen kohtelun. Hänet pilattiin jo Spectressa ja nyt tekijät vain jatkoivat sillä linjalla. Vätys sai pilattua Bondin ja Madeleinen välit Vesperin haudan räjäyttämisellä, mutta kuoli myös sopivalla tavalla kun Bond tartutti hänet Madeleinen epäsuoralla tuella. Tahattomasti toki, mutta tuo oli hyvin porrastettu kuvio kun Safin pisti tuon alkuun.

Felix Leiterin kohtalo kosketti helvetin paljon kun Logan Ash vähemmän yllättäen olikin petturi. Toki Bond teki kunniaa tappaessaan Ashin. Ash kysyy että auttaisiko Bond veljeä hädässä ja Bondilta tyly kuitti. "Minulla oli veli, hänen nimensä oli Felix Leiter".

Lea Seydoxin Madeleine toimi ihan ok. Selvästi tekijätkin tajusivat että häneen oli pakko käyttää kaikki tehokeinot. Yhteys Safiniin, kohtaus lapsuudesta, Blofeldin huijauksen uhri ja tytär Bondin kanssa.

Lashana Lynchin Nomi oli otettu rooliin puhtaasti ihonvärin ja sukupuolen vuoksi. Oli uskomatonta että naisiin oli muka satsattu, mutta uusi 007 ei saanut mitään pintaa syvempää kuin vääntää numeroista 007. Ja leffa kesti vajaa 3h. Daamin paras hetki oli kun tappoi tuon todella raskaan tiedemiessketsihahmon. Saatesanoiksi time to die.

Ana de Armasin Paloma oli sopivan sekava ilmestys sen aikaa mitä leffassa oli. Pisteet siitä kun Bond pyysi daamia kääntymään kun herra pukeutui. Hyvä statement yleisesti.

Elokuvan huumori toimi ajoittain, mutta olihan se kömpelöä. Paras hetki oli kun Q viritteli romanttista iltaa miehelle ja Bond sekä Moneypenny tulivat lähinnä dokaamaan ja pilaamaan suunnitelmat.

Täytyy jatkaa jahka ajatukset selkenee.

Lisätään se että tämä lopetus toimi itselleni siinäkin mielessä että Bond oli Casino Royalesta alkaen menettänyt rakkaitaan ja kaiken. Nyt tuotiin esiin se kun läheiset menettävät Bondin.
 
Viimeksi muokattu:

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Twitteriin oli vähemmän yllättävästi ilmestynyt vino pino No time to dien käännöksiä suomen eri murteilla. Esimerkkejä:
Lohja: Mää kualisisi jos mää ehtisi
Pori: Menkää ny vittuu siit kualemast
Rauma+Salo: Härregyyd täs ny mittä kuolema kerkke
Tampere: Tiäräksää, emmää ehri nyk kualla, nääs
Turku: Ei tässä kualla kerki
Ylihärmä: Ei täs nyt trenkää kualeman kans köppäällä

Hyviä, mutta näistä pitäisi kasata listoja, joissa on kaikki Bondit mukana käännöksineen.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oulun murteellahan tuo voisi olla jotenkin että "Elä ny vittu viitti vielä kuolla!" Itse kun en saa tunnetta ja asennetta muuten kuin Oulun murteella, vaikka en ole asunut siellä kohta 20 vuoteen. Se on kuitenkin niin, että minkä penskana oppii, vanhana taitaa... Mulla murre säilyy, vaikka sitä enää en juuri kuulekaan.

Pikkuisen odotin tältä uusimmalta ehkä enemmän. Ehkä 20 minuuttia tuosta olisi voinut leikata pätkiä pois, vaikka hyvin jaksoin katsoa koko leffan. Vaatinee, että näkisi joskus tuon uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Savoksi uusin menisi "mitteepä tuota vielä kuolemmaa".
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Enemmänkin eipä tässä nyt oo aikoo tehdä kuolemoo.
Kun on niin helvetin paljon muuta tekemistä.
Eri mieltä. "Mitteepä tuota" ilmentää savolaisittain juuri sitä, että ei tässä millekään kuolemisille ole aikaa tai kiinnostusta. Alkuperäinen nimike kun ei suoraan viittaa ajan vähyyteen vaan myös hetkeen.

Jos halutaan mennä enemmän tuohon suoran käännöksen malliin, niin sitten voisi olla "eepä tässä oo mittää aekaa tehä kuolemoo."
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ihan paskaa. Kuten kyseisen herran koko rupeama minulle.

Ja franchise sitten vaan todennäköisesti uponnee syvempään suohon, kun mietitään miehen roolia jne. Bond saattaa jopa pysyä miehenä, mutta seuraava viiden elokuvan sarja on;

- James Bond Lapsettomuushoidoissa
- James Bond Tyttö Tuli!
- James Bond Hoitovapaalla
- James Bond Osittaisella hoitovapaalla
- James Bond Kevennetyissä työtehtävissä

Bondiksi Seth Rogan ja vaimona Angelina Jolie
Q Ellen DeGeneris
 

Buster

Jäsen
Twitteriin oli vähemmän yllättävästi ilmestynyt vino pino No time to dien käännöksiä suomen eri murteilla. Esimerkkejä:
Lohja: Mää kualisisi jos mää ehtisi
Pori: Menkää ny vittuu siit kualemast
Rauma+Salo: Härregyyd täs ny mittä kuolema kerkke
Tampere: Tiäräksää, emmää ehri nyk kualla, nääs
Turku: Ei tässä kualla kerki
Ylihärmä: Ei täs nyt trenkää kualeman kans köppäällä

Hyviä, mutta näistä pitäisi kasata listoja, joissa on kaikki Bondit mukana käännöksineen.

Pohjalaisittain voisi olla: ei täs ny perkele mitää kualemaha joura. Tai ehkä ennemminkin: ristus mää mitää kualemaha kerkiä.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nimeni on Moi. Moi.fi mainos on päässyt leffakakaallekin. Tuli ihan otteluseurannan fiilis.

Sitten mennään. Päätän otteluseurannan tähän.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No nyt on nähty. Spoilereita.

Kyllä tästä varsin kaksijakoiset fiilikset jäi. Jos nyt ihan kriittisesti tarkastellaan niin ilman tuota valtavaa tunnelatausta leffa itsessään olisi varsinaisen juonen kannalta jäänyt aika ontoksi. Leffassa oli ensinnäkin muutama keskeinen hahmo jotka kuitenkin oli loppupeleissä ihan täysin turhia:

-Nomin ainoa tarkoitus oli olla ensimmäinen naispuoleinen ja tummaihoinen 00-agentti ja tähän kun lisää nuo piikittelyt 007-statuksesta niin siinäpä se hahmo sitten oli. Nuo kun jättää pois niin ei paljoa jää jäljelle.
-Rami Malek pääpahiksena oli yksi Bond-historian suurimpia pettymyksiä. Minulla oli kovat odotukset Malikin suhteen mutta kyllä tuo valitettavan täytehahmoksi jäi.
-Christoph Waltz ja Blofeld oli jo Spectressä varsin vaisu ja sama sarja jatkui tässäkin, vaikka toki omalla panoksellaan saikin Jameksin sitten takaisin hommiin.
-Myös se naispuoleinen CIA:n agentti oli ihan turha tapaus, tuonkin osuuden olisi voinut antaa suoran Felix Leiterille. Sinänsä ironista kun Leiter sanoo Jameksille "ihan kuin ennen vanhaan" ja todellisuudessa tällä Jeffrey Wrightin Leiterillä ei tainnut olla yhtään kunnon action-kohtausta koko leffasarjassa. Hengestään sitten pääsi kun "kaveri" oli vihulaisten puolella.
-Myös se hullu tiedemies paskoine onelinereineen oli ärsyttävä hahmo.

Tunnepuolella nyt sinänsä onnistuttiin ja olihan nämä "Craigin tunteikkaat jäähyväiset" ihan osuva kuvaus, mutta samalla se oli myös tietynlainen ongelma kun tämä nyt selkeästi oli tällainen viiden leffan sarja (tokihan Skyfall ja Casino Royale toimivat myös itsenäisinä tarinoina, muut ei oikein), sillä tämä ratkaisu sitoi kuitenkin tekijätiimin käsiä aika paljon lopetuksen suhteen. Spectressä nähtiin se että Jameksi lähtee eläkkeelle Madeleine kainalossaan, tässä sitten Jameksi palaa takaisin töihin ja ei tuossa jäänyt sitten oikein muita vaihtoehtoja kuin joko Madeleinen kuolema tai Jameksin kuolema. Nyt päädyttiin siihen Jameksin kuolemaan, ehkä osittain sen takia että "Madeleinen" eli Teresan kuolema oli nähty jo aiemmin ja toisaalta myös siksi että siellä oli se lapsi myös mukana kuvioissa niin ehkä lapsen tappaminen olisi ollut väähn liian rajua.

Nyt sitten onkin mielenkiintoista seurata millainen se sarja reboottaus tulee taas olemaan. Tehdäänkö ihan kylmästi vaan sitten seuraavaksi joku uusi leffa aiheesta X ja siinä Jameksi vaan jatkaa töitään ihan normaalisti, vai tuleeko mahdollisesti joku Casino Royalen kaltainen tarina missä ollaan taas nuoremman Jameksin matkassa ja hänestä on juuri tullut 00-agentti, vai jotain muuta. Tietysti tässä on myös se pieni mahdollisuus olemassa että nähdään joku twisti, eräänlainen jatko-osa vielä tälle että Jameksi selvisikin hengissä ja hänet on sitten löydetty vieraan vallan toimesta. Jameksi sitten aivopestään ja lähetetään esim. tappamaan M, eli käytettäisiin tuota (muistaakseni) Kultaisen aseen kirjaversion juttua eli kun Jameksi oli tappanut edellisen kirjan lopussa Blofeldin niin hän muistaakseni joutui venäläisten käsiin ja sieltä lähetettiin sitten M:n kimppuun. Ongelmaksi tässä toki sitten muodostuu se että näyttelijä tulee vaihtumaan ja Craigin Jameksin kohdalla alleviivattiin sitä että hahmolla alkaa olla ikää jo kiitettävästi 00-agentiksi.

Kyllähän tämä nyt omalta osaltaan silti herättää mielenkiintoa sen suhteen miten sarjaa nyt jatketaan. Vaikka se reboottaus todennäköistä onkin niin silti toivoisin että kaikkia vanhoja näyttelijöitä ja hahmoja ei haudata ihan totaalisesti. Ralph Fiennes on mielestäni helvetin hyvä M ja saisi mielestäni jatkaa tuossa roolissa, myös Naomie Harrisin voisi pitää Moneypennyä ja miksei myös Ben Whishaw'n Q:na. Ehkä Tannerin Väinönäkin voisi jatkaa sama Rory Kinnear ihan vaan jatkumon vuoksi.

Mitä tulee Fiennesiin ja M:ään niin oli mielestäni ihan hyvä kohtaus kun tämä istuu ja tuijottaa edeltäjänäsä Judi Denchin M:n muotokuvaa ja pian tämän jälkeen puhelinkeskustelun aikana näkyy myös Denchin M:n edeltäjän eli amiraali Hargreaves M:n muotokuva. Siinä sivulla oli mielestäni joku muukin maalaus, oiskohan siinä ollut sitten alkuperäinen M vai olikohan vaan sitten jotain muuta.

Mutjoo, sellanenhan se. Kieltämättä olisin toivonut vähän parempaa lopetusta tälle Craigin aikakaudelle, nyt tämä oli kuitenkin kokolailla ylipitkä ja turhien täytehahmojen täyttämä tarina jossa ei sen valtavan tunnelatauksen lisäksi kovin paljon muuta ollutkaan. Tietysti tämä pitää ajatella siten että Craigin aikakausi Bondeissa on ihan puhtaasti oma aikakautensa ja sitä ei saa rinnastaa mihinkään muuhun, joten toki siinä mielessä päätös tehtiin loogisesti mutta toisaalta tämä viimeinen elokuva korostaa niitä tietynlaisia ongelmia jota tällaisessa selvässä jatkotarinassa oli ja miksi kädet oli niin sidottu sen suhteen että miten tämä piti lopettaa.

Ja joo, sanotaan se nyt ihan suoraan että vaikka tunteikas kohtaus olikin niin kyllä minua silti vituttaa se että James Bond piti tappaa. Minun maailmassani James Bond ei kuole. Piste. Tulee olemaan iso kynnys katsoa tämä joskus uudestaan ja se on puhtaasti tuon Bondin kuoleman vuoksi. En pitänyt.

Arvosanaa on hankala antaa. Tunnepuolelta ihan hyvä, tarinana ontto ja kasa täysin turhia hahmoja. Johonkin kahden ja kolmen tähden väliin, selkeästi siis paskempi mitä Casino ja Skyfall, parempi kuin Quantum joten varmaan johonkin Spectren hujakoille.

Sellasta.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä Felixin kuolema ei nyt myöskään oikein avaudu. Mitä sillä saavutettiin tässä elokuvassa? Bond oli jo päättyänyt tullu eläkepäiviltä takaisin eli Felixin kuolemaa ei tarvittu Bondin paluuseen. Katsottiinko, että Wright olisi ollut tulevassa Bondissa jo niin vanha eikä olisi täten sopinut uuteen sarjaan? Sivullinen uhri vai ikärasismia?

Toivottavasti enempää ei tule henkilömuutoksia vaikka ei sillä mitään väliä ole, kiva näitä on katsella.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tämä Felixin kuolema ei nyt myöskään oikein avaudu. Mitä sillä saavutettiin tässä elokuvassa? Bond oli jo päättyänyt tullu eläkepäiviltä takaisin eli Felixin kuolemaa ei tarvittu Bondin paluuseen. Katsottiinko, että Wright olisi ollut tulevassa Bondissa jo niin vanha eikä olisi täten sopinut uuteen sarjaan? Sivullinen uhri vai ikärasismia?

Toivottavasti enempää ei tule henkilömuutoksia vaikka ei sillä mitään väliä ole, kiva näitä on katsella.

Itse näin niin että Leiter tuotiin takaisin lähinnä vain alleviivauksen vuoksi että hän tosiaan Casino Royalessa esittäytyi ja bondasi Bondin kanssa. Kuolema oli minusta sitten ihan puhdasta johdattelua Bondin kohtaloon kun Blofeld pyyhittiin myös pois. Eli Craigin Bondin hahmoille myös lopulliset poistot.

Itse epäilen että sitten-joskus-aikanaan nähdään uusi Bond ja uusi rosteri. Kyllä tuo Bondin kuoleman jälkeisen hetken leikkaukset kaikkien kasvoihin ja sitten se skoolailu toimivat hyvästeinä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Yleisenä höpinänä vielä tulevaisuuteen, ilman spoiler-tageja. Toivoisin että Bondeja vietäisiin jatkossa kuitenkin pykälän kevyempään suuntaan. Enkä nyt tarkoita että tarvitsee alkaa mitään Roger Mooren tai edes Pierce Brosnanin "näkymätön auto" -linjaa vetämään, mutta ripaus enemmän keveyttä kyllä kaipaisin tulevaisuuteen. Eikä se keveys tarkoita myöskään sitä etteikö nuo Jameksin apuvälineet sun muut voisi olla ihan suht realistisia.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse näin niin että Leiter tuotiin takaisin lähinnä vain alleviivauksen vuoksi että hän tosiaan Casino Royalessa esittäytyi ja bondasi Bondin kanssa. Kuolema oli minusta sitten ihan puhdasta johdattelua Bondin kohtaloon kun Blofeld pyyhittiin myös pois. Eli Craigin Bondin hahmoille myös lopulliset poistot.

Itse epäilen että sitten-joskus-aikanaan nähdään uusi Bond ja uusi rosteri. Kyllä tuo Bondin kuoleman jälkeisen hetken leikkaukset kaikkien kasvoihin ja sitten se skoolailu toimivat hyvästeinä.
No enpäs osannut ajatella tuota skoolailua tuolta kantilta, varmaan ihan jäljillä olet.

Pitäisi nähdä uudestaan tämä elokuva, ei pysty kerralla huomaamaan kaikkia juttuja.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lappeenranta: Haistapa muute ite vittu, Hynyse kans ollaa menos kaljal!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pistetääs muuten spoileriin vielä pikkujuttu:

Vuositolkulla odotettu sellaista kunnon "Suomi mainittu, torille" -hetkeä Jameksin kanssa niin heti kun Jameksi käyttää Nokian kännykkää niin eikö siltä kohta lähde henki. Ruotsalainen Ericsson kuitenkin käytännössä pelasti Jameksin hengen Huominen ei koskaan kuole -leffassa. Tämä on kansallinen häpeä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ei hotsita delaa. Ensi viikon alussa pitäisi mennä katsomaan. Kaikki spoilerit olen lukenut, mutta ne oikeastaan vain vahvistivat sen, mitä teemoja ja tilanteita oli itse odottanut. Aika kovat paineet on kyllä kasattu seuraavalle Bond-leffalle.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vielä No Time to Diesta.

Oli kieltämättä huvittavaa kun ennen elokuvaa puhuttiin että nyt hommat on päivitetty nykyaikaan naishahmojen osalta. Ja vielä jopa otettu tekijätiimiin naisnäkökulmaa. En ala toistamaan esimerkkejä historiasta kun kaikki tiedämme että Bondeissa on aina ollut oikeasti hyviä sekä keskeisiä naishahmoja.

Lopputulos:

NTTD piti sisällään surkeimmat naishahmot Nomin ja Paloman muodossa. Tästä en syytä näyttelijöitä sillä kumpikin olisi ansainnut paremman kirjoittamisen hahmolleen.

Kirjoitinkin jo aiemmin että Nomin funktio oli ihonväri ja sukupuoli. Eli ironisesti nämä modernit tekijät veivät touhun keskiajalle. Jopa minä olisin tajunnut noin järkyttävän pitkään elokuvaan tehdä esittelykikkailun Nomista.

Paloman hahmo taasen esiteltiin epävarmana ja nk. avuttomana naisena ja asiaa korostettiin pukeutumisella. Sitten "yllättäen" sieltä kuoriutukin osaava agentti joka pieksi kaikki. Noin huonoa ja kliseistä settiä ei näe edes Bondien pahimmilta sovinismiajoilta.

Ja katsotaanpa sitten liian vähälle peliajalle jäänyttä tummaihoista naista Harrisia. Moneypenny esiteltiin Skyfallissa rookiena joka sössi ja toimisto oli pääasiassa hänen juttunsa kun kenttähommat ei onnanneet.

Oliko tuo rasistista hahmon mitätöintiä? Ei!

Hahmosta tehtiin inhimillinen ja välitettävä. Hänestä kirjoitettiin merkityksellinen Bondille ja tässä leffassa Moneypenny pöllytti uusia naisia 100-0. Tämä ei selity vain aiempien leffojen läsnäololla vaan hyvin kirjoitetulla hahmolla.

Ja vähemmän yllättäen tässä leffassa yksi suosikkikohtiani oli kun Moneypenny ja Bond menivät Q:n luo. Tuossa välittyi ystävyyttä ohi sääntökirjojen.

En edes uskalla ajatella miten nk. ei-valkoisia hahmoja jatkossa luodaan kun joskus uusi Bond tulee.

Ja lopuksi: menee edelleen tunteisiin kun mietin Moneypennyn ilmettä Bondin kuoltua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös