Niklas Hagman Ässiin

  • 185 883
  • 545

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
TF ei ymmärrä, että on maaleja jotka ratkaisevat pelin ja on maaleja jotka tulevat jo pelin ratkettua. Näissä on iso ero.

Totta kai on, mutta mielestäni voidaan puhua myös tilastollisesta oikusta siinä että Hagman on viime aikoina tehnyt paljon juuri niitä ratkaisevia pisteitä. Harva pelaaja pystyy ihan vastaavaan tahtiin koko kauden mitassa ja yleensä paljon pisteitä tekevät pelaajat tekevät myös niitä "turhia" pisteitä.

Radek Smolenak on muiuten käsittääkseni nimenomaan ratkaissut monta peliä Pelsuille tällä kaudella. Mitä väliä sillä on onko hän samantyylinen pelaaja kuin Hagman jos tulos on suunnilleen sama. Näin niin kuin omaa logiikkaasi soveltaen.
 

Tuamas

Jäsen
Tämä viimeisin pisteet/palkka-keskustelu muistuttaa kovasti sitä että neljä jannua seisoo ringissä, kaikilla on sormet korvissa ja jokainen huutaa omaa argumenttiaan.

Yksi puhuu seipäästä, toinen aidasta, kolmas laitumesta ja neljäs vittuilee päälle.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi puhuu seipäästä, toinen aidasta, kolmas laitumesta ja neljäs vittuilee päälle.

Välihuomiona todettakoon, että tämä sama pätee kaikkiin keskusteluihin täällä.

Onneksi kokemus auttaa karsimaan suurimman paskan seasta pois, eikä semipaskaankaan tule enää kajottua muuten kuin pahemman luokan luppoajan iskiessä niskaan.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Samaa mieltä kahden edellisen puhujan kanssa.

Tosin ehdotan noista Tuamaksen luettelemista viimeksimainitun kategorian edustajille arvomerkkiä yrityksestä pitää sentään jonkinlaista sisältöä keskustelussa
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ulkopuolisen silmin todella käsittämätöntä vänkäystä aiheesta. Lähteekö Hagmanin liksa suoraan jonkun teidän lompakosta kun on noin perinpohjin oltava kartalla, onko mies nyt aivan varmasti jokaisen euron arvoinen?

Oletetaan, että Hagman on 300 000 euron mies. Kallis mies joka tapauksessa, mutta tuo kaikesta päätellen todella vahvan panoksen Ässille ja saattaa hyvinkin olla isossa roolissa joukkueen menestyksen kannalta. Mikään ei nyt viittaa erityisemmin floppaamiseenkaan, vauhtiin on päästy ja sille tasolle, jota tuo oletettu iso liksansa edellyttää. Voittoja tulee, osin Hagmanin ansioista ja se saattaa entistä enemmän jeesata kassavirtaa tuomalla yleisöä matseihin ja auttaa Ässiä parempaan asetelmaan kohti kevättä ja pudotuspelejä.

Ok, toki tuon Hagmaniin käytetyn rahan olisi voinut säästää, mutta silloin toisaalta puuttuisi se Hagmanin hieno pelillinen panos. Siihen tilalle olisi kenties hankittu halvempi, n. 150 000 - 200 000 euron pelaaja, mutta mistäs helvetistä sen tietää vaikka tämä toinen hankinta olisikin ollut totaalifloppi. Joo, halvempi toki ja pienempi riski, mutta silloin olisi nekin pienemmät fyrkat menneen sivu suun ts. kankkulan kaivoon ja edelleen puuttuisi se vahva pelillinen panos, ja sitä pitäisi taas ehkä hakea jostain muualta jälleen uutta rahaa käyttämällä.

Hyvä pelimies noilla meriiteillä ja edellytyksillä maksaa jos hänet tahtoo kokoonpanoon saada, ja nyt näyttää siltä että Hagman on Ässien onneksi osoittautumassa käytetyn rahan arvoiseksi. Etukäteen ei kukaan jeesus voi sanoa, olisiko nuokin rahat voinut käyttää sentilleen vielä fiksummin tai hieman säästäen johonkin toiseen ja halvempaan arvalla mahdolliseen nappihankintaan, eli eikö kaikki ole nyt juuri kuten pitää eli sinne hankittiin kalliimpi ns. takuumies ja hän on nyt osoittautumassa hintansa arvoiseksi ts. erittäin ja odotetun hyväksi liigastaraksi?

Mun mielestäni tässä on käynyt juuri niin. Tuntuu vaan, että tuollaisella tarkkuudella jokaista pelaajaa ja häneen käytettäviä euroja arvioitaessa, saa elämänsä käyttää aikamoiseen tilasto- ja talousanalyysiin. Ja jos samalla nämä analysoidut pelaajat tekevät toivottua tulosta kaukalossa, en oikein ymmärrä tuollaista yltiökriittistä syynäämistä.

Mutta hyvä ettei fanit päästä äijiä liian helpolla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Lähteekö Hagmanin liksa suoraan jonkun teidän lompakosta kun on noin perinpohjin oltava kartalla, onko mies nyt aivan varmasti jokaisen euron arvoinen?

Ei täällä taida olla kuin 1-2 kirjoittajaa, jotka käsittelevät Ässien rahoja kuin omiaan.

Hagman on nostanut tasoaan, vaikkei huono ole ollut missään vaiheessa, ja tämä näkyy mm. viime viikon pistesaldossa. Henkilökohtaisilla onnistumisilla (maalit) tuli tällä kertaa Ässille useampi piste plakkariin. Muu joukkue ei nyt tietenkään saa tuudittautua siihen että "kyllä Hagmanni hoitelee pisteet kotiin", kuten viime kaudella syksyllä kävi vähäsen Dixonin kohdalla...
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja jos samalla nämä analysoidut pelaajat tekevät toivottua tulosta kaukalossa, en oikein ymmärrä tuollaista yltiökriittistä syynäämistä.

Viestisi asiat ovat suurin piirtein jo olleet esillä ja niistä pitkälti samaa mieltä. Lainaan tähän kohdan, josta eri mieltä. Mielestäni Nikke ei ole saanut osakseen "yltiökriittistä syynäämistä". On varmasti "syynätty" eri tavalla kuin jotain neloskentän jantteria, mutta niin tietysti asiaan kuulukin, kun kyseessä joukkueen kallein pelaaja.
 
Oletetaan, että Hagman on 300 000 euron mies...

...Siihen tilalle olisi kenties hankittu halvempi, n. 150 000 - 200 000 euron pelaaja, mutta mistäs helvetistä sen tietää vaikka tämä toinen hankinta olisikin ollut totaalifloppi.
Yhtenä ajatuksena oli, että 300k€urolla saisi myös kaksi 150k€uron tai kolme 100k€uron pelaajaa.

Lähteekö Hagmanin liksa suoraan jonkun teidän lompakosta kun on noin perinpohjin oltava kartalla, onko mies nyt aivan varmasti jokaisen euron arvoinen?
Ei tuosta ole kysymys. Kysymys on siitä, miten rajallinen rahamäärä on järkevää käyttää. Minun mielestäni järkevää on maksaa hyödystä, ei nimellisestä statuksesta.
Täällä vaikuttaisi olevan vallalla tyypillinen demarimainen suhtautuminen, että kaikkea kivaa pitäisi saada hankituksi ja raha tulee aina jostakin.
 
Viimeksi muokattu:

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Yhtenä ajatuksena oli, että 300k€urolla saisi myös kaksi 150k€uron tai kolme 100k€uron pelaajaa.

Juu ja Toivolan pitäisi vaan katsoa taulukosta, onko pelaajan Shooting 95, passing 94, skating 96 ja tärkein eli tackling 99. Näiden mukaan sitten tehdä sopimus ja pelaaja tietysti suorittaa atribuuttien mukaisesti koko sopimuskautensa. Euroakaan ei mene tällöin hukkaan! Iker sen kaiken järkevän pukikin hienosti sanoiksi. Minä olen muuten edelleen helvetin iloinen, että kausikorttilaisena ja Isomäessä rahaa käyttävänä fanina saan katsella vitun kallista Hagmania patapaidassa. Toivottavasti rahakkaampi jatkosoppari on jo Toivolan pöytälaatikossa. Hienompaa pelaajaa on vaikea kuvitella Ässiin.
 
Juu ja Toivolan pitäisi vaan katsoa taulukosta, onko pelaajan Shooting 95, passing 94, skating 96 ja tärkein eli tackling 99. Näiden mukaan sitten tehdä sopimus ja pelaaja tietysti suorittaa atribuuttien mukaisesti koko sopimuskautensa.
Mielestäni on melkoisen yhdentekevää, mitä taulukoita ja käppyröitä katselee vai katseleeko mitään. Mielestäni oleellisinta on kasata käytettävissä olevalla rahalla mahdollisimman laadukas joukkue.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ulkopuolisen silmin todella käsittämätöntä vänkäystä aiheesta. Lähteekö Hagmanin liksa suoraan jonkun teidän lompakosta kun on noin perinpohjin oltava kartalla, onko mies nyt aivan varmasti jokaisen euron arvoinen?

En ole tähän viimeisimpään vänkäykseen kovin aktiivisesti osallistunut, muuten olin kyllä ensimmäisenä kyseenalaistamassa koko hankintaa, yhtenä perusteena tietysti hinta/laatu - suhde. Tärkeimmät perusteet aiheen esille nostamiseen olivat:

1. Ässät voitti mestaruuden liigan viidenneksi halvimmalla joukkueella ja on ylipäätään pärjännyt viime vuosina suhteellisen halvoilla joukkueilla. Tällöin pelaajien hinta/laatu-suhteiden pitää olla kunnossa ja käsitykseni mukaan Ässät on miettinyt/miettii jokaista hankintaansa tällä periaatteella. Oli/on siis relevanttia nostaa kysymys esiin myös Hagmanista puhuttaessa.

2. Hagmanin kohdalla olisi ollut (ja on toki periaatteessa vieläkin) kiusallisen helppoa hurmaantua nimestä ja vanhoista meriiteistä ja jättää huomiotta pelaajan nykyinen taso. Varsinkin mestaruuden jälkihöyryissä, vuosia jatkuneiden alemmuuden tunteiden jälkeen jotkut kirjoittajat olivat niin "pelastettuja" pelkästään Hagmanin saapumisen mahdollisuudesta että kaikki järki näytti lentävän ojaan heti ensimmäisessä kaarteessa jolloin tuntui tarpeelliselta muistuttaa ettei Nikke ole välttämättä ole ihan parhaiden vuosiensa vedossa. Tässä yhteydessä tuli fraasia hinta/laatu-suhde jauhettua varmaan liiankin kanssa, varsinkin kun yhtenä vasta-argumenttina toistui etteivät Hagmanin peliesitykset ole kaikki kaikessa koska hän joka tapauksessa tuo väkeä katsomoon ja on uskottava näyttö yhteistyökumppaneiden suuntaan.

Periaatteen tasolla seison vieläkin kaiken kirjoittamani takana vaikka juuri Hagmanin kohdalla saatoinkin olla väärässä. Kysymys "lähteekö tuo raha jonkun omasta lompakosta" on puolestaan vain halpamainen yritys kiertää koko keskustelu. Ifk-fanit ovat tottuneet siihen että seura hankkii sen jonka haluaa, Porissa on puolestaan totuttu siihen ettei moiseen ole kuitenkaan rahaa. Sen takia hintaa ja laatua on ollut pakko pohtia ja ainakin itselleni siitä on tullut jopa nautinnollinen osa Ässien seuraamista epärealistisen fantasioinnin sijaan.

Se on toki täysin selvää, ettei pelaajan täsmällistä rahallista arvoa voi koskaan määrittää. Sikäli pidän itsekin osaa aihetta käsittelevästä viimeaikaisesta keskustelusta hivenen turhana.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on toki täysin selvää, ettei pelaajan täsmällistä rahallista arvoa voi koskaan määrittää. Sikäli pidän itsekin osaa aihetta käsittelevästä viimeaikaisesta keskustelusta hivenen turhana.

Jos tätä arvoa ei pystytä määrittelemään, niin miten voidaan arvioida pelaajalle kuuluvan palkan määrä. Pitääkö se heittää ihan hatusta? Kyllä toimiston väen pitää pystyä määrittelemään pelaajien oikea arvo, jotta aiemmin tekstissäsi mainitsemaan hyvään hinta-laatu suhteeseen päästään. Jos esimerkiksi toimistolla Lähteenmäen arvoksi on määritelty ensi kaudesta 90 000€ ja mies pyytää sen alle, niin sopimus on kannattava. Jos Sami pyytäisi 130 000€, niin voidaan todeta että samaan hintaan saadaan laadukkaampia pelaajia.

Se on tosin eri asia, että mistä eri osista tuo arvo koostuu. Sen määritteleminen on huomattavasti hankalampaa, muttei mahdotonta. Tosin nämä kaikki ovat usein vain etukäteisarvioita, jotka realisoituvat suuntaan tai toiseen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mielestäni oleellisinta on kasata käytettävissä olevalla rahalla mahdollisimman laadukas joukkue.
Jep, sen takia onkin hämmentävää miksi poistuneiden tähtipelaajien tilalle hankittu Hagman aiheuttaa kitinää. Pelaaja, joka tulee korista mihin Ässillä ei ole ennen ollut mitään asiaa, vetää patapaidan ylleen ja antaa kaukalossa kaikkensa. On vieläpä hyvässä iässä, ei mikään has-been. Hän saa huippumiehenä huippumiehen liksaa kuitenkin Ässien budjettiin sopivana. Edelleen, missä ongelma? Harvemmin, jos koskaan Ässiin saadaan pelaamaan saman tason pelaajaa jolla fokus on jossain muualla kuin tilinauhassa.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Kyllä sai yksi kasarirokkari tämän ketjun niin sekaisin kuin olla ja voi. Siinä olisi monelle trollille opettelemista (esim. Zalmonella), kuinka vittuillaan mutta tehdään se ketään loukkaamatta.

Mitä tulee tuohon unelmavävyyn niin nautitaan nyt joka hetkestä, jonka hän Ässissä pelaa ja ollaan samalla onnellisia siitä mitä meillä on.
Ja jos muistellaan vanhoja, niin ei muistella kauan.. Hallitseva Mestari ja Niklas Hagman. Tuon kun olisi voinut sanoa kymmenen vuotta sitten, koko seisomakatsomo olisi lauennut omiin housuihinsa. Asiat voisivat olla toisin..
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos tätä arvoa ei pystytä määrittelemään, niin miten voidaan arvioida pelaajalle kuuluvan palkan määrä. Pitääkö se heittää ihan hatusta? Kyllä toimiston väen pitää pystyä määrittelemään pelaajien oikea arvo, jotta aiemmin tekstissäsi mainitsemaan hyvään hinta-laatu suhteeseen päästään.

Joo, mutta tuohon vaikuttaa jo sarjan yleinen palkkataso ja mahdolliset kilpailevat tarjoukset sekä tietysti sekin paljonko seuralla x on yleensäkin tilaa budjetissaan ja paljonko se haluaa käyttää rahaa muihin pelaajiin. Hagman sai Khl:sta viime kaudella miljoonan, mutta oliko se hänen arvonsa vai esimerkki Khl:n palkkapolitiikasta? Ja toisaalta, alensiko Hagman perhesyistä arvoaan suostumalla pelaamaan hinnalla jonka Ässät yleensäkään pystyi maksamaan? Tätä vähän hain että pelaajan täsmällinen arvo on vaikeasti määrittyvä käsite ja yleensäkin eri asia kuin pelaajan nauttima palkka.

Toki samalla logiikalla myös paljon viljelty hinta/laatu-suhde voi olla hiukan epämääräinen käsite.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Periaatteen tasolla seison vieläkin kaiken kirjoittamani takana vaikka juuri Hagmanin kohdalla saatoinkin olla väärässä. Kysymys "lähteekö tuo raha jonkun omasta lompakosta" on puolestaan vain halpamainen yritys kiertää koko keskustelu. Ifk-fanit ovat tottuneet siihen että seura hankkii sen jonka haluaa, Porissa on puolestaan totuttu siihen ettei moiseen ole kuitenkaan rahaa. Sen takia hintaa ja laatua on ollut pakko pohtia ja ainakin itselleni siitä on tullut jopa nautinnollinen osa Ässien seuraamista epärealistisen fantasioinnin sijaan.

En muista kaikkia juttuja keväältä/kesältä, mutta Hagmanin hankinnan kohdalla tulee muistaa sekin, että Toivolan kädet vapautui melko myöhään tämän kauden joukkueen kasaamiseen ja "rahan polttamiseen". Esimerkiksi lähes kaikki liigan sisäiset isommat kalat olivat menneet jo aikaa sitten. Jos oikein mietitään niin mistä hitosta Toivola olisi hommannut realistiset korvaajat kaikille runkomiehille? Puutteena oli kuitenkin useampikin syömähammas uuteen joukkueeseen. Hagman oli kuin taivaanlahja tähän tilanteeseen. Tuskin sitä pitää mainita tai mainostaa, että "Hagman ei ole parhaiden päiviensä vedossa". Sen nyt kai jokainen tietää muutenkin? Tuolla tiedolla ei kovin suurta sulkaa saa hattuunsa. Tuskin sitä on Ville Nieminen tai Sami Kapanenkaan ollut elämänsä kunnossa liigan palatessaan, mutta vähempikin riittää, kuten on nähty. Hagmanin perustaitoja kun katselee niin ei voi kuin ihmetellä, miten joku voi epäillä hänen pärjäämistään Liigassa 33-vuotiaana. Vaikka joku Pärnänen tiesikin kertoa että Hagman on nykyään hidas, niin itse en ole yllättynyt siitä miten kusessa pakit ovat 1vs1 -tilanteissa Hagmanin kanssa tämän saatua kiekkoa lapaan täyteen vauhtiin. Se kiekko kun sattuu pysymään lavassa, toisin kuin esim. Sami Mutasella.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En muista kaikkia juttuja keväältä/kesältä, mutta Hagmanin hankinnan kohdalla tulee muistaa sekin, että Toivolan kädet vapautui melko myöhään tämän kauden joukkueen kasaamiseen ja "rahan polttamiseen". Esimerkiksi lähes kaikki liigan sisäiset isommat kalat olivat menneet jo aikaa sitten. Jos oikein mietitään niin mistä hitosta Toivola olisi hommannut realistiset korvaajat kaikille runkomiehille? Puutteena oli kuitenkin useampikin syömähammas uuteen joukkueeseen. Hagman oli kuin taivaanlahja tähän tilanteeseen.

Tämä on tietysti kaikki totta. Tällaiset lahjat voivat olla vaarallisiakin kun mestaruus on voitettu ja rahaa hiukan liikaa, mutta Ässillä kävi vielä sellainenkin onni että prosessi Hagmanin sopimuksen kanssa oli pitkä jolloin motivaatiotekijät, fyysinen terveystilanne ynnä muut asiat ehdittiin (olettaakseni) selvittää huolella.

Toisaalta väitän ettei niitä korvaavia pelaajia olisi mistään "hitosta" tarvinnut hommata mikäli Hagman ei olisi tullutkaan. Tuo on vähän samankaltaista juttua kuin se että Hagman olisi varmempi kortti kuin joku puolet halvempi nimetön "arpa". Tutusta ja nimekkäästä pelaajasta on aina helpompi innostua ja silloin hankinta yleensä perustellaan lähes millä tahansa.

Turha tästä toki enää on jauhaa, Hagman pelaa meillä ja hyvä niin. Vastasin vain nimimerkki Ikerille joka ei ehkä täysin tunne Ässät-osion dynamiikkaa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo, mutta tuohon vaikuttaa jo sarjan yleinen palkkataso ja mahdolliset kilpailevat tarjoukset sekä tietysti sekin paljonko seuralla x on yleensäkin tilaa budjetissaan ja paljonko se haluaa käyttää rahaa muihin pelaajiin. Hagman sai Khl:sta viime kaudella miljoonan, mutta oliko se hänen arvonsa vai esimerkki Khl:n palkkapolitiikasta? Ja toisaalta, alensiko Hagman perhesyistä arvoaan suostumalla pelaamaan hinnalla jonka Ässät yleensäkään pystyi maksamaan? Tätä vähän hain että pelaajan täsmällinen arvo on vaikeasti määrittyvä käsite ja yleensäkin eri asia kuin pelaajan nauttima palkka.

Toki samalla logiikalla myös paljon viljelty hinta/laatu-suhde voi olla hiukan epämääräinen käsite.

Kyllä, pelaajan arvo ylipäätänsä on täysin riippuvainen vallitsevasta ympäristöstä. Esimerkiksi Suomessa ei edes Crosbylle kannattaisi maksaa yli miljoonaa, koska lätkän ympärillä liikkuu niin paljon vähemmän rahaa kuin Ameriikassa tai Venäjällä. Sen sijaa toimistolla pystytään määrittelemään (ainakin arvio) pelaajan todellisesta arvosta Ässille SM-liigassa. Sitä varten onkin tärkeää, että scouttaus on kunnossa, otetaan selvää onko pelaajalla henkilökohtaisia ominaisuuksia pelitaitojen lisäksi, jotka nostavat tai laskevat hänen arvoaan... Näistä syistä on usein kannattavampaa tehdä jatkoja omille miehille, joista tiedetään mitä saadaan kuin pitää korkeaa vaihtuvuutta joukueessa. Uusien miesten arvon määriittely kun voi etukäteen tehtynä mennä metsään ja pahasti. Eli samoilla linjoilla ollaan. Ja juuri tuon hinta-laatu suhteen määrittelyyn tämä arvo on hyvin tärkeää.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kysymys jääkiekossa tämän keskustelupalstan ulkopuolella on yritystoiminnasta, jossa jääkiekko on tuot, jota tarjotaan maksaville asiakkaille oheispalveluineen. Ison profiilin pelaajan uidessa haaviin on tällaiseen tarttuva kaksin käsin. Tällainen pelaaja kuin Hagman lisää pelkkänä nimenä liigan mielenkiintoa aivan valtavasti. Varmasti on ihmisiä, jotka ovat ostaneet fanipaidan pelkästään nimen vuoksi ja on ihmisiä, jotka saapuvat hallille vain, koska siellä pelaa Hagman. Pienessä kuvassa on hc-fanit, jotka myös ovat maksavia asiakkaita ja maksavalla asiakkaalla pitää olla oikeus ja mahdollisuus kritisoida hankintoja, jos ne vaikuttavat myytävään tuotteeseen.

Tähtistatuksen, suomalaisella mitta puulla, omaavat pelaajat nostavat kuitenkin koko liigan mielenkiintoa, tuovat tulevaisuudessa suurempia tv-rahoja ja näkyvyyttä liigalle ja seuroille ja tätä kautta välittömien sponsorirahojen lisäksi sponsorien mielenkiinto kasvaa myöhemminkin liigaa ja seuroja kohtaan.

Uskallan väittää Hagmanin olleen Ässien kannalta taloudellisesti järkevä hankinta ennen kuin peliäkään olin pelattu. Fanit mittaavat onnistumista kuitenkin pelillisten ansioiden kautta hinta/laatu -suhdetta. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä miten nämä pelaajat vaikuttavat koko liigaan. Vai voiko joku väittää ettei Jokerit ollut viime kaudella pikkaisen kiinnostavampi joukkue pelkästään sen vuoksi että Erik Karlsson pelasi siellä. Tai lisääkö Juha-Matti Aaltonen yhtään katsojaa kun Kärpät saapuu Poriin. 100% varmuudella uskallan esittää, että nämä pelaajat eivät todellisuudessa ole palkkansa puolesta seuroille sellainen riski kun joku luulee.

Kysymys ei esimerkiksi Hagmanin kohdalla ole samantyyppisestä hankinnasta kuin aikoinaan, kun tänne raahattiin markopaloja ja tommiturusia suurine palkkoineen kuitenkin ilman mitään lisäarvoa tuovaa osaa.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Viimeiset pari sivua on ollut hävettävää vänkäämistä parilta nimimerkiltä. Niklas Hagman on Ässille hyvin arvokas pelaaja, sekä jäällä että sen ulkopuolella. Jäällä Nikke tekee tärkeitä maaleja ja tuo tarvittavaa kokemusta. Jään ulkopuolella saa ihmisiä halliin ihan pelkällä nimellään. Tunnen monta ei-jääkiekkofania jotka ovat lähteneet hallille aivan vain sen takia että jäälle luistelee Niklas Hagman. Nämä satunnaiskatsojat ovat nyt vielä entistä tärkeämmässä roolissa kun katsojamäärät ovat melkein joka paikkakunnalla pudonneet. Jos fanit jäävät kotiin Prolta/ruutufi:sta katsomaan pelejä niin täytyy hallille jollakin tavalla hankkia maksavia asiakkaita jotka Ässäorganisaation tulevaisuutta rahoittavat.

Ollaan nyt helvetti tyytyväisiä että meillä pelaa näin suuren profiilin pelimies joka on vielä kovassa kunnossa ja on motivoitunut auttamaan joukkuetta voittamaan. Olisihan tänne voinut raahata pari 150k miestä mutta siinä oltaisi samalla menetetty paljon positiivista mitä Nikke tuo mukanaan.
 

Nexra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei voi olla totta...

Meillä pelaa Nikke Hagmanin tasoinen pelaaja, ja edelleen täällä muutamat jauhaa siitä, että kannattiko Nikkeä hankkia. Oivoi, sanon minä!
En tiedä mitä Nikelle maksetaan, mutta sen tiedän, että Nikke on varmasti jokaisen euron ja sentin arvoinen!
Sekä kentällä, että pukukopissa! Kokemuksellaan ja rautaisella ammattitaidollaan. Tiedän, että tälläkin hetkellä moni seura olisi onnellinen, jos heillä olisi Nikke joukkueessaan!
Koittakaa nyt tulla järkiinne!!
Muuten hyvää jatkoa kaikille...
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka Hagman aloitti kauden niin, ettei niitä maaleja tullut, mutta nyt on osoittanut olevansa ammattilainen ja maailmanluokan pelaaja, jollaisen tasoista kaveria ei Ässissä ihan heti nähdä. Nautitaan juuri nyt Niklaksen otteista, monia kausia ei täällä kuitenkaan vietä.
 

KalleXII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dinamo Riga
Eikös tää kuvio mennyt alkujaan siten, että Toivola ei ollut juuri lainkaan innostunut edes yrittämään Hakkia. Sitten kun Hakki perheineen asettui (vastoin monien odotuksia) asumaan Porin residenssiinsä, niin Toivolakin "heräsi" neuvottelemaan ja hintapyyntö oli sen verran alhainen, että idea saatiin myytyä myös Ässien hallitukselle ?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikös tää kuvio mennyt alkujaan siten, että Toivola ei ollut juuri lainkaan innostunut edes yrittämään Hakkia.

Näin se on julkisuudessa esitetty, mutta eiköhän tärkein syy ollut siinä, ettei Nikke vielä keväällä ollut itsekään päättänyt mihin asettuu. Toivola ei halunnut tehdä "nuhaista" tarjousta koska tiesi ettei Ässien voisi mitenkään olla sieltä kärkipäästä.

En muuten usko että Toivolan tarvitsee hyväksyttää hankintoja Ässien hallituksella mikäli ne vain pysyvät sovitun budjetin puitteissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös