Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Niklas Bäckström – paluu Nordikselle

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana The Loft, 10.06.2016 klo 13.24.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Tosi hieno fiilis, että Nikke pukee ens kaudella punaisen paidan päällensä! Uskon, että hetki menee tottua isoon kaukaloon, mutta kauden edetessä tulee olemaan Liigan parhaita kassareita ja mahdollisesti jopa se paras. Eli ei olla heti haukkumassa miestä alimpaan helvettiin jos alkukaudesta ei koppi tartu ihan niin kuin olettaa sopii!
   
 2. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Lainaus:
  HIFK vastaan Ruotsalainen NHL-tähtiä vilissyt "Ice Hearts" tai vastaava, vuosi oli ehkä 2005 tms.
   
 3. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Lainaus:
  Pitää paikkansa. Edellinen virallinen esiintyminen oli juuri tuo 23.11.1999 pelattu EHL-peli Prahassa Spartaa vastaan IFK:n ottaessa dunkkuun 12-1 (2-1,7-0,3-0). Meidän maalivahtien tilastot olivat tuolloin: Ari Ahonen H 11+2+(0)=13 (vaihto 26.08/4-1), Niklas Bäckström H (0)+6+6=12. Viisi päivää myöhemmin IFK teki sopimuksen Parris Duffusin kanssa ja joulukuun puolessavälissä Bäckström lainattiin FPS:lle.
   
 4. Viherpuiston Ruoska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tervetuloa kotiin, Nikke!

  Kokenut konkari ja nuori lupaus, ei huono veskarikaksikko.
   
 5. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Voi että! Siellä oli Pentti Lindegren selostamassa tätä hyväntekeväisyystapahtumaa (?) ja muistan vieläkin kuinka selostus nauratti.

  Tässä tunnelmia Ice Breakers-ottelusta:
  Lindegrenin parhaat | sivu 5 | Jatkoajan keskustelupalsta
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2016 klo 21.33
 6. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Bäckström on hieno hankinta ja edustaa urheilullisuutta ja esimerkkiä nuoremmille pelaajille. Viime kauden lopussa pelatut muutamat matsit Calgaryn paidassa osoittivat, että koppi tarttuu edelleen. Bäckströmissä on jotain samaa karismaa kuin Söderholmissa.

  Olisi mielenkiintoista kuulla erään HIFK:ssa aikoinaan vaikuttaneen maalivahtivalmentajan kommentit Bäckströmin siirrosta...
   
 7. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Upea juttu että Nikke palaa himaan ja toivottavasti saa uralleen samanlaisen kruunun Ville muutama vuosi sitten. Toivottavasti paikat kestää ja tässä on meille se henkinen johtaja joka puuttui viime vuonna. Tervetuloa himaan. Minulle Niklas on ehdottomasti suurin syy tulla ensi kaudella hallille paikanpäälle tyttären kanssa.
   
 8. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Ihan mahtavaa saada Nikke HIFK paitaan. Osasin tätä odottaa tai olin tästä sopparista jo aikaa sitten täysin varma (ok vielä voi NHL viedä), jotenkin kaikki merkit näytti tähän suuntaan kun ei peliaikaa NHL:ssä ole tullut. Jos pysyy terveenä, niin ehdottomasti SM-Liigan paras maalivahti lähtökohtaisesti ja uskon, että sitä myös on. Mutta joo, tervetuloa Nikke takaisin.
   
 9. MJ64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Suomenruotsalaisuutta karismaa? Nythän veskavalmennukset sujuu kokonaan toisella kotimaisella jatkossa.
   
 10. Kisapuisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Pitääkö 38-vuotiaan, änärissä vuosikausia tahkonneen vahdin vielä olla jonkun opissa? Miksi? Mitä kukaan voi Nikelle opettaa, siis sellaista mitä hän ei muka jo tähän päivään mennessä tiedä?

  Mutta hieno hankinta Hifkiltä. Eiköhän siinä ole myös teidän tuleva maalivahtivalmentaja, sitten kun hokkarit nostaa naulaan?
   
 11. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ari Sulander on varmaan tästä eri mieltä. Maalivahtivalmennus on muutenkin suuresti henkistä tukea, kesäisin enemmän tehdään muutoksia tekniikkaan jos on tehtävä.
   
 12. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Kyllä se kokenutkin veskari ulkopuolista silmää tarvitsee.

  Edit: hidas ja yllä olikin hyvin tiivistettynä.
   
 13. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Just... Jätän nyt kommentoimatta tuon ekan osuuden ihan kohteliaisuussyistä, mutta tuohon toiseen sen verran, että HIFK:lla on jo nyt yksi parhaista maalivahti-valmentajista, joten en kyllä usko hetkeäkään, että Nikke hänen paikkansa ottaisi (paitsi jos Janne haluaa uusia / isompia haasteita)!
   
 14. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Suomenruotsalaisuudella ei ole asian kanssa välitöntä tekemistä - karismaa, joka kumpuaa rauhallisuudesta, omasta esimerkistä, muiden huomioonottamisesta, tilannetajusta ja laaja-alaisesta kosketuspinnasta ympäröivään yhteiskuntaan.
   
 15. Kisapuisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En minä tarkoita että Nikke olisi lopettamassa heti seuraavan kauden jälkeen. Vrt. Jussi Markkanen.
   
 16. Lalli68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itselleni edellinen peli oli joskus 90-luvun puolivälissä (olisiko 95-96) ja peli narreja vastaan. Lunkka vaihdettiin kentältä ja Bäckström tilalle. Ei auttanut. Narrifanit huusivat "kymppi täyteen" ja vieressäni istunut jokerifanikaverini nauraa käkätti kun peli päättyi 10-1, tai jotain. Tiesin jo tuolloin että Bäckströmistä ei ikinä tulisi minkäänlaista liigatason veskaria... ;-)
   
 17. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No ei se koppi nyt häävisti tarttunut. Päästettyjen maalien keskiarvo 3,35 ja torjuntaprosentti 88,1.

  Kyllä tässä on hankinta, joka sisältää armottoman floppivaaran. Terveystilanne on melkoinen kysymysmerkki, erityisesti, kun viime vuosina pelejä on tullut erittäin vähän ja nyt pitäisi ruveta kantamaan ykkösvahdin vastuuta. Toisekseen liikkuminen on MM-leirityksessä nähdyn yhden pelin perusteella todella huonoa ja tuo tuskin paranee mihinkään, kun liki nelikymppisestä kassarista puhutaan.
   
 18. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tällä lainatulla tekstillä olisi hyvä lannoittaa kasveja, sulle ei kannattaisi edes vastata ikinä mihinkään, mutta vastaan nyt tällä kertaa kuitenkin. Onko sulla jotain uutta tai erikoista tietoa Bäckströmin terveydentilanteesta vai mistä moiset olettamukset? 2013-2014 oli Bäckströmillä loukkaantumisten täyttämä kausi, ja sen jälkeen käsittääkseni Nikke ei saanut peliaikaa pääosin siksi, että edellä olevat 2 veskaa olivat häntä parempia. Kyynärpää leikkaus Bäckströmillä oli 2015 keväällä kauden jälkeen ja siitä hän oli toipunut ihan normaalisti ajat sitten.. Lisäksi jostain toisesta vammasta Bäckström taisi mainita MM-kisoja edeltävässä haastattelussa, mutta sanoi että tällä hetkellä on täysin terveenä, ja vaikkei ole pelannut niin on harjoitellut normaalisti.

  Siinä MM-harjoitusottelussa Nikke päästi 1 maalin, ja kiekot tarttuivat todella varmasti niin räpylään kuin jopa liimaten kilpeen. Kirjoitin jo aiemmin että sijoittumisessa näkyi vähäinen tuntuma, mutta ei kai kukaan ole niin tyhmä että uskoo rautaisen ammattilaisen olevan 38-vuotiaana niin kankea ettei liike ja sijoittuminen paranisi siitä nähdystä harjoituspelistä? Markkasella on ikää mittarissa 41 ja on ollut Liigassa pelatessaan aina TOP5 maalivahti (viime kaudella näkyi se ikä isommin), usein pitänyt SaiPaa pystyssä aivan yksinäänkin. Bäckströmin torjuntatyyli on peittävämpi ja rauhallisempi, joten mitään mahdotonta sähinää ei Niken pelistä ole koskaan löytynytkään.

  Ja Bäckströmin ei tarvi pelata runkosarjassa mitään 50 ottelua, vaan sen takia IFK:lla on nuorempi ja vielä kehittyvä Lankinen jota peluuttamalla saadaan hänelle kehitystä ja samalla Nikelle lepoa. Joku 35-40 ottelua vaikka Bäckströmille runkosarjassa ja Lankinen pelaa enimmäkseen niitä helpompia pelejä. Moni olettaa että jos pelaaja tai maalivahti on pelaamatta, hän on myös automaattisesti a) rapakunnossa b) paska. Bäckström oli NHL:ssä parhaimmillaan koko sarjan toiseksi paras maalivahti, ja omalla tasollaankin pitkään lähellä sarjan kärkeä. NHL:n ja Liigan ero on niin iso että lyön vaikka vetoa siitä että Nikke tulee IFK:ssa pelatessaan olemaan Liigan TOP5 maalivahti, alku kankeuksien jälkeen jos pääsee edes suht.lähelle omaa tasoaan niin on heittämällä Liigan paras maalivahti jopa 38-vuotiaana.

  Riski loukkaantua on tietenkin aina ja se riski on usein isompi iän myötä, mutta ei se riski Nikenkään kohdalla ole mikään järkyttävän suuri. Toivotaan että pysyisi ehjänä, peluutus tulee varmasti tukemaan sitä samoin kuin miehen oma kova motivaatio treenata ja pysyä kunnossa, ja pelata vielä huipputasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2016 klo 01.31
 19. mästare Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, SJS / MIN / NYR, Real Madrid
  Niklas Bäckström & HIFK, vihdoin sitten ensi kerran. Yksi oma kasvatti, jonka paluuta on tullut odotettua suuresti. Tervetuloa vaan konkarille kotiin! Täydellinen palanen maalivahtiosastolle ja Lankisen tandemiksi. Nikestä on aina jäänyt erittäin positiivinen kuva. Sellainen joukkueen hyvä tyyppi. On erittäin kilpailuhenkinen ja tähtää aina korkeimmalle kuten tuosta hänen haastattelusta palatessaan kävi ilmi. Lisäksi erittäin kova treaanaaja ja raudanluja ammattilainen, nyt vielä jäätävällä kokemuksella höystettynä. On sopivan kookas mv, mutta toki liike on vähän hidastunut Minnesotan huippuvuosista. Toivotaan kuitenkin vain, että ne paikat kestävät niin uskon vahvasti Niken olevan top-3/top-5 kassareita liigassa ensi kaudella totuttuaan taas isoihin kaukaloihin.
   
 20. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Jees, ja ainakin nyt pitäisi miehen olla ihan täydessä treenikunnossa.
   
 21. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Millä numerolla Bäckström tulee pelaamaan? Nyt tuli ovista kaksi aika suurta pelaajaa numerolla 32.
   
 22. auvo11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
  Ainakin Eliteprospectsin mukaan numerolla 37.
   
 23. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 24. samsuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  On myös IFK:n kotisivuilla Niken numerona 37.
   
 25. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  HIFK:ssahan Nikke ei koskaan 32:lla pelannut, niin on mielestäni ihan luonnollista, että se menee Lennulle. 32 oli vain joku muualla vapaana ollut varanumero, mitä me niistä.

  Mutta mahtaako 31:ssä olla sitten niin pahat vibat floppikaudesta, että Nikke ei sitä halunnut? 37 oli kai ensimmäinen numero, mitä hän käytti IFK:ssa edustuksessa , niin ehkä siinä on jotain juurille palaamisen symboliikkaakin mukana.