Niinistö presidenttikisaan

  • 23 637
  • 351

Carlos

Jäsen
No hemmetti! Taitaapi käydä niin että Carlos äänestää ensimmäistä kertaa eläissään presidentinvaaleissa. Viimeksi ei napannut (paska ja paskempi), mutta nyt täytyy mennä uurnalle. Niinistö on yksi niitä harvoja suomalaispoliitikkoja ketä arvostan oikeasti.

Hienoa!
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Juuri eilen appiukon kanssa puhuttiin, että kyllä se Niinistö pitäisi saada ehdokkaaksi ja sieltä se tieto tänänä putkahti.

Pro Niinistö!

-ipa rules
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Re: Hyvä Sale

Viestin lähetti Juhaht
Vanhoillisuuden huipentumaan, Matti Vanhasta, en kykenisi äänestämään kuin korkeintaan veitsi kurkulla. Silloinkin kävisin kaivamassa äänipiljetin sieltä lootasta ja repisin tuhannen päreiksi.

No ei. Vanhanen on muuan muassa äänestänyt homoliittojen puolesta ja oli myös kuopatun työreformin pääarkkitehtinä. Ottakaa niistä asioista selvää ennen kuin alatte mölöttämään. Ei niin ettei Vanhasen ulkoinen habitus olisi jostain hyvin kaukaa..
 

Aksu

Jäsen
Kaiken kaikkiaan olin hyvin yllättynyt päätöksestä. Nykyisen työpaikan luulisi olevan hyvin haasteellinen ja kiinnostava eikä "perheettömällä" miehellä lienee erityistä hinkua myöskään paluuseen kotimaahan. Toiseksi presidentin hyvin seremoniallinen jobi tuntuu äkkiseltään ajateltuna kunnianhimoiselle miehelle turhan... miten sen nyt sanoisi... patsastelulta. Saulista tulee ns. tekijämies mieleen. Ja sitten yhtenä pointtina on tuo perheettömyys... miten maistuu mökin mummoille ja naisille yleensäkin.

Toisaalta politiikon urallaan Niinistö leimautui hyvin pitkälle talouspuolen mieheksi, eikä vähiten valtiovarainministerin pestien takia (ja toki tuo talouspuoli korostuu perinteisesti myös Kokoomuksen tavoitteissa). Mietin päivällä pitkään minkälaista ulkopolitiikkaa Niinistö edustaa enkä kerta kaikkiaan saanut päähäni yhtään ainutta näkemystä siitä aihealueesta. Tärkeäksi asian tekee se, että presidentin homman keskeisin mahdollisuus "tehdä politiikkaa" tulee sieltä.

Oli miten oli, Niinistöstä olen aina pitänyt ja pidän äijää vieläkin rautaisena ja suoraselkäisenä poliitikkona. Presidentiksi en vaan pysty kuvittelemaan, mutta annetaan mahdollisuus. Nyt pitää puheissa ja kannanotoissa profiloitua ihan eri tavalla eli siirtyä "kansakunnan asioihin" ja ulkopolitiikkaan.
 

miikafrans

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svedu porukka.
Viestin lähetti Pressiboxi
Hei, tämähän menee mielenkiintoiseksi! Sauli Niinistö on lupautunut Kokoomuksen ja käytännössä koko oikeiston yhteiseksi presidenttiehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa.

Hieno homma, nyt Tavja ja porukat joutuvat tosissaan tekemään töitä vallan säilyttääkseen, onhan Niinistö käytännössä ainoa potentiaalinen rightin ehdokas uhmaamaan SDP:n jyräorganisaatiota.
EDIT: typoi
Tilanne on todella mielenkiintoinen. En aikaisemmin olisi voinut kuvitellakaan äänestäväni mahdollisesti Kokoomusta, mutta nyt joutuu miettimään uusiksi. Syyksi riittäisi varmaankin yksinomaan jo Saulista ympärilleen ikäänkuin säteilevä johtajuus, en sitä paremmin osaa kuvata, mutta sen tuntee jokainen joka hänet tapaa.
Viime kerralla äänestin Tavjaa, mutta mielestäni hyvä syy siihen oli hänen vastustajansa. Olisin antanut ääneni vaikka Belsebubille, jos hän olisi SMP:n vastaehdokas( ja varsinkin esko oli äärimmäisen ärsyttävä!).
 

Eppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saulin lähteminen ehdokkaaksi oli ehdottomasti päivän paras uutinen!! Tarjaa erehdyin viimeksi äänestämään, mutta sama ei tule toistumaan.

On se kumma, jos ei maahan, jossa porvaripuolueilla on n. 60 prosentin kannatus, saada porvaripresidenttiä. Kokoomuksen ja kepu yhteistyö on ihan tervetullutta. Turhaan Heinäluoma itkee jotain salaisia sopimuksia. Varsinkin, kun sellaisia ei edes ole. Miksi vasemmistopuolueet saavat tehdä yhteistyötä, mutta oikeistopuolueet eivät?

On muuten mielenkiintoista nähdä, miten Vanhanen istuvana pääministerinä pystyy haastamaan istuvaa presidenttiä. Olettaen siis, että Halonen ja Vanhanen ovat SDP:n ja kepun ehdokkaat. Hallituspuolueethan ovat koko ajan väittäneet, että esim. ulkopolitiikassa he ovat samoilla linjoilla. Uskon, että Sauli onnistuu paremmin haastamaan. Siksi uskonkin, että toisella kierroksella ovat Sauli ja Tarja.
 

scholl

Jäsen
Hyvä juttu, että Sauli lähti nyt mukaan. Viimeksi olisi ollut tosin parempi iskun paikka, kun valtiovarainministerinä kansa pelkäsi sopivasti ja olisi varmasti kannatusta löytynyt enemmän kuin valituksi tulleelle punikille. Tosin toinen kierros olisi voinut olla ongelma, koska demarit ja kommarit usein lyövät kättä päälle ja roudaavat kaikki mahdolliset tyypit uurnille kahvin ja kossupullon avulla. Täytyy myös muistaa se, että turkulaiseen hintahtavaan tyyliin Itälä olisi voinut pilata kaiken.

Nyt on tilanne siinä mielessä huonompi, että Niinistö ei ole enää kansan parissa niin tunnettu kasvo. Jos verrataan muihin ehdokkaisiin niin esim. joku Vanhanen on kaliberiltaan huomattavasti kevyempi jätkä niin silti hän on kuitenkin enemmän telkkarissa kuin Niinistö ja tällä on vaikutusta asiaan. Lisäksi ollaan tilanteessa, jossa keskusteleminen on täysin loppunut ja eletään konsensusajattelussa, jossa omaa mielipidettä ei saa edes esittää. Näin ollen Halosen huonoudesta ei ole syntynyt muutamia toisinajattelijoita lukuunottamatta edes kunnon keskustelua. Halonen kontrolloi tilannetta ja estää keskustelun. Jopa sananvapaus alkaa olla uhattuna ja kannatusluvut muka hipovat lähes sataa.

Täytyy kuitenkin muistaa myöskin se, että kokoomus on noususuhdanteessa. EU-vaalit menivät hyvin ja Alex Stubbin kampanja hoidettiin ammattimaisesti. Katainen esiintyy varmasti ja erottuu muista puoluejohtajista huimasti. Kunnallisvaaleissakin meni erinomaisesti. Nyt on kunnon kampanjan aika. On vuosi aikaa kertoa kansalle, mikä mies Niinistö on ja mitä hän on saanut aikaan ja lisäksi ennenkaikkea kertoa se, millainen kupla punikki-Halonen oikeastaan on. Ympäripyöreillä puheilla ja maakuntamatkoilla pikkupaikkakunnille ei pitkälle pötkitä. Niinistö jyrää muut ja alkaa laittaa Suomea kondikseen. Sit ei enää punikit vittuile herroille missään, kun on porvaripresidentti.

Riippumatta siitä, miten Niinistö menestyy vaaleissa niin tämä päivä on silti positiivinen. Hienoa, että mies lähti kisaan ja vaikka takkiin tulisikin niin siitäkin huolimatta hänellä on duunia Luxemburgissa tai jossakin muualla jatkossakin tarjolla. Toisin kuin Halosella.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Minustakin Saulissa on karismaa enemmän kuin kenties kenessäkään toisessa suomalaisessa poliitikossa.

Tosin karisman ei pidä antaa hämätä, vaan kuunnella mitä henkilöllä oikeasti on sanottavaa. Esimerkiksi Osmo Soininvaaralla ei ole tippaakaan karismaa, mutta hän puhuu lähes aina järkeviä.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Aksu

Mietin päivällä pitkään minkälaista ulkopolitiikkaa Niinistö edustaa enkä kerta kaikkiaan saanut päähäni yhtään ainutta näkemystä siitä aihealueesta. Tärkeäksi asian tekee se, että presidentin homman keskeisin mahdollisuus "tehdä politiikkaa" tulee sieltä.


Niinistöhän on ollut Euroopan porvaripuolueiden johtotehtävissä ja kun ottaa EU-kuviot vielä lisäksi mukaan niin voisi kuvitella, että hyväksikäyttämällä kontakteja sekä EU:hun että muihin jäsenmaihin Niinistö pyrkisi hankkimaan Suomelle sen painoarvon, mikä on saatavilla ja pyrkisi nimenomaan kehittämään unionia, eikä haraamaan vastarannan kiiskenä. Toinen asia on se, että Niinistö olisi varmastikin hieman länsimyönteisempi ulkopolitiikassa. Liittolaisia löytyisi Länsi-Euroopasta ja jotenkin tuntuu, että suhteet USA:hankin olisivat paremmalla tasolla, kun häneltä puuttuu tarve tuoda samoja asioita esille kuin mitä Halonen on tehnyt. Niin ja Niinistö ei ole globalisaation tai markkinatalouden vastustaja.

Lisäksi luulen, että Niinistö voisi vauhdittaa Suomen menoa NATOon. NATO on itse asiassa se pointti, millä ylipuoluerajojen voitaisiin kiristää Halonen eroamaan, sillä taitaa olla aika selvää se, että Halonen ei halua NATOon ja jopa demareiden omissa leireissä ollaan toista mieltä. Jos niin käy, että Halonen lentää kaatopaikalle niin vaaleissa kohtaavat Niinistö, Lipponen ja Vanhanen.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin.. onhan tätä jo odotettu, siis Salen ilmoittautumista skabaan.

Omalle kohdalleni lähtökohdat ovat aika Sale myönteisiä.

Syyt:

1. Tarjan pitää jo lopettaa, se on nähty.
2. Kääriäinen (jos ottaa osaa), lähinnä huvittaa.
3. Vanhanen on niin nössö äijä että ei voi olla totta.
4. Ei oikein ole muita varteenotettavia ehdokkaita.

Jo olisihan se aika äijämäistä kun Sale olisi pressana, supliikkimiehenä helkutin hyvä ja lisäksi usein vielä pitää linjansa. Ja onhan se selvinnyt lähes varmasta kuolemasta sähkötolpan nokassa roikkuen...cool.

Joo, Sale pressaksi!!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On ollut paha pelko puserossa, että joutuu äänestämään toisella kierroksella Vanhasta, mutta tämä tuo toivon mukaan helpotuksen. Viime vaaleissa joutuikin toisella kierroksella valitsemaan kahden ämmän väliltä, toivottavasti nyt käy toisin.
 

Aksu

Jäsen
Scholl...

Kyllähän kosketuspintaa on paljon, mutta kuten itsekin kirjoitit, kaikki on pitkälti olettamusta. Herra ei ole koskaan profiloitunut ulkopolitiikassa ja Kokoomuksen kentän haaste on ajaa nämä näkemykset läpi, jotka pääosin lienevät myös Kokoomuksen yhteisiä kantoja.
 

Kaivanto

Jäsen
Viestin lähetti scholl
Nyt on tilanne siinä mielessä huonompi, että Niinistö ei ole enää kansan parissa niin tunnettu kasvo. Jos verrataan muihin ehdokkaisiin niin esim. joku Vanhanen on kaliberiltaan huomattavasti kevyempi jätkä niin silti hän on kuitenkin enemmän telkkarissa kuin Niinistö ja tällä on vaikutusta asiaan.

Luulen, ettei tällä juuri mitään merkitystä ja jos on, korkeintaan positiivista. Vaikka Namibian-projekti sai kohtalaisesti julkisuutta, Ahtisaaresta tehtiin ilman massiivista tunnettuutta varteenotettava ehdokas suunnilleen viikoissa ja lopulta presidentti. Niinistö taas on jo nyt kaikilla takaraivossa ja kuukauden mediarummutuksen jälkeen tuntuu, kuin hän ei olisi ikinä poissa ollutkaan. Ja pienen pesäeron päivänpolitiikkaan uskon olevan nykyisessä poliitikkoja pelkkinä omaan pussiin pelaajina pitävässä ilmapiirissä pikemminkin etu kuin haitta.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Ottamatta tässä vaiheessa sen laajemmin kantaa toisen kierroksen vaihtoehtoihin tai puheeseen porvariyhteistyöstä, on hauska huomata, että lähes kaikki Niinistöä parhaana vaihtoehtona pitävät pitävät Vanhasta (tai Kääriäistä) lähes yhtä huonona vaihtoehtona kuin Halosta.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se tosiseikka, että kepu on vetänyt jo pitkään sen pidemmän korren kokoomuksen nenän edestä (ääniosuus valtakunnallisesti korkeampi kuin kokoomuksella). Vaikuttaisi siis siltä, että porvariyhteistyö tarkoittaa kokoomuslaisten mielestä sitä, että kepulaiset toisella kierroksella äänestäisivät Niinistöä (siis jos hän sinne pääsee). Vastaavasti tilanteessa jossa Vanhanen on toisella kierroksella, Niinistö toteaisi suorassa lähetyksessä jokaisen saavan itse päättää ketä äänestää (toisinsanoen ei testamenttaisi ääniään porvariyhteistyön hyväksi).
Luulen että tällä havainnoinnilla on jotakin tekemistä sen asian kanssa, ettei maassamme ole Kekkosen jälkeen ollut kuin demaripresidenttejä.


Tämä siis vain huomiona keskusteuun porvariyhteistyöstä.

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

lihaani

Jäsen
Pelkäänpä, että Niinistölle käy TV:n väittelyissä kuten Uosukaiselle kävi. Eli köykäiseksi havaitaan.

-Talouspolitiikassa Niinistön ultralibertanismi (jokainen on oman onnensa seppä) ei oikein perusjunttiin nappaa.

-Yleisessä sisäpolitiikassa taas Halonen vie pinnat sekä aidon suvaitsevuutensa, että tiukan armahduslinjansa ansiosta.

-Samaten ulkopolitiikassa Halosen kompetenssi on valovuosia edellä Niinistöön verrattuna. Vielä kun hän Ranskan puheensa (Suomi kävi erillissotaa vv. 1941-44) ja Venäjän Tsetsenian politiikan arvostelunsa ansiosta profiloituu rohkeaksi isänmaan ystäväksi.

Edellä mainitusta huolimatta Niinistö on ainoa ehdokas, jolla on paukkuja haastaa Halonen silmästä silmään.

Näistähän tulevat aivan oikeat demokraattiset vaalit. Kiitos Niinistö!
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Hyvä Sauli!

Saatiinhan sitten kunnon ehdokaskin mukaan. Loistava homma, sillä saan ensimmäisissä äänioikeutetuissa presidentinvaaleissani äänestää oikeaa ehdokasta. Uskon, että Niinistöllä on hyvät mahdollisuudet haastaa demarit ja kepulaiset, tuli sieltä ketä vastaehdokkaita tahansa. Jännityksellä odotellaan alkuvuotta 2006.
 

scholl

Jäsen
1994 presidentinvaalit olivat poikkeuksellisia siinä mielessä, koska silloin vasta oikeastaan se vanha kaarti väistyi. Vanhojen starbojen lisäksi Väyrynenkin sai kuonoonsa. Niissä vaaleissa oli etu, että oli todellakin politiikan ulkopuolelta. Tuntematon kansakoulun opettaja valittiin presidentiksi ulkonäöllä ja karismalla, millaista löytyy joka Esson baarista. Sen jälkeen tilanne on muuttunut siihen suuntaan, että arvostetaan poliittista kokemusta taas vähän enemmän. Ja jos olet presidentti tai pääministeri niin julkisuusasemasi on ehdottomasti parempi kuin Luxemburgissa työskentelevällä miehellä. Varsinkin, kun nyt ei ole lama kuten oli 90-luvun alussa, jolloin aktiivipolitiikkoja lyötiin senkin vuoksi. Eli itse ainakin näen Niinistöllä siinä altavastaajan aseman.

Mutta hyvällä kampanjalla saadaan aikaiseksi hyvä julkisuus ja väittelyt yms. tilanteet ratkeavat siten, että päätetään, mistä puhutaan. Jos kyse on ulkopolitiikasta niin en usko, että suomalaisia kiinnostaa hirveästi EU:n laajentumiskysymykset vaikkapa Turkin suuntaan tai edes terrorismi, vaan kyllä se NATO taas nousee sieltä pintaan. Ja vaikka presidentin virka onkin ensisijaisesti ulkopoliittinen niin sisäpoliittisia kysymyksiä tullaan käsittelemään. On aivan sama, onko kyseessä kunnallis-, eduskunta- vai presidentin vaalit, tietyt sisäpoliittiset teemat nousevat kuitenkin esiin. Näissä vaaleissa varmaankin työllisyys ja siihen liittyvä Kiina-ilmiö sekä peruspalveluiden turvaaminen väestön ikääntyessä.

Kysymys kuuluu nyt, että kuka määrää tahdin. Eduskuntavaaleissa tuli kepun ja demareiden välinen pääministerimittelö, kunnallisvaaleissa katainen haastoi demarit ja nyt pitäisi toimia samoin, Saulin pitäisi haastaa Halonen ja esittää, mitä voidaan parantaa.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Tykki
Suomessa on kollektiivisena kansallisena tapana äänestää istuva presidentti jatkoon. Siihen totuttiin Kekkosen aikana. Ahtisaarikin olisi vieläkin pressana, jos vaan olisi ollut ehdokkaana viime vaaleissa. Tästä seuraa, että jos Haloselle ei saada kohtapuoliin pedattua hyvää positiota YK:sta, hän saa nykyisiin hommiinsa lähes varmasti jatkopestin vaaleissa.

Eikö olekin ihmeellinen asia?
Siis muualla jonkun presidentin kannatus voi olla ihan hyvälläkin tasolla ja siihen hyvä kampanja haastajalta niin presidentti vaihtuu. Haastamalla saadaan kansa haluamaan muutosta. Ehkä se johtuu siitä, että Suomessa on muutosvastarinta poikkeuksellisen suurta, eikä uskalleta tai haluta kokeilla uusia asioita. Mäkihypyn v-tyyliä ja hiihdon vapaata tyyliäkin täällä vastustettiin viimeiseen saakka. Sama on verotuksen suhteen: ainakin autovero ja viinavero muutetaan vasta pakon edessä, vaikka sama verokertymä saataisiin aikaan rakenteellisella muutoksella. Suomalaisille tosiaan taitaisi sopia presidentti, joka hallitsisi Castron tapaan 50v, jolloin jokainen urpo muistaisi vanhasta muistista, miten äänestää.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Tulevissa vaaleissa äänestän ehdottomasti Niinistöä. Edellisissä menin äänestämään tätä punapäätä, enkä anna sitä koskaan itselleni anteeksi. On siinä meillä ylipäälikkö, saatana!!!
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti reds1897
Tulevissa vaaleissa äänestän ehdottomasti Niinistöä. Edellisissä menin äänestämään tätä punapäätä, enkä anna sitä koskaan itselleni anteeksi. On siinä meillä ylipäälikkö, saatana!!!

Kärähdit. En anna minäkään sinulle koskaan anteeksi. :)

Olen yrittänyt viisi vuotta käräyttää Halosta äänestäneitä ja niitä ei ole lähipiiristä löytynyt. Yksi tutun tuttu kärähti kyllä. Noi on tollaisia asioita kyllä, mitkä säilyvät kauan muistissa, joten suosittelen muillekin esim. työpaikoilla yrittää löytää henkilöitä, jotka voisivat kärähtää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Viestin lähetti Sininen Lanka


Viime presidentinvaaleissa minua närkästytti se kuinka vahvasti SAK meni Halosen taakse. Minulla on monta tuttavaa, jotka kuuluivat SAK:n, mutta eivät kuitenkaan äänestäneet Halosta. Heidän jäsenmaksuillaan kuitenkin tuettiin Halosen vaalikampanjaa voimakkaasti.


Esitkö myös voimakaan närkästyksen, kun MTK tuli jäsenmaksutuloillaan Esko Ahoa ? samoin STK tuki aikoinaan Harri Holkeria ?
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sikäli mikäli Kokoomuksen ja Keskustan yhteistyö jälleen kerran pissii kintuille, voidaan tulevan presidentin nimen lausua ääneen heti, kun demareiden ehdokas nimetään. Tämä täysin huolimatta siitä, onko kyseessä Halonen vai joku pystymetsästä repäisty tuntemattomuus.

Nyt kun Heinäluomasta tehdään demareiden puheenjohtaja, SAK:n muutenkin varma tuki tulee, jos mahdollista, vieläkin varmemmaksi. Näin homma on edennyt viimeiset neljä kertaa, ja näin se menee jälleen.

Koiviston valinnat vielä voisi laittaa hänen oman henkilökohtaisen toimintansa ansioksi, mutta kyllähän Ahtisaari ja Halonen ovat toimeen päässeet hyvin rasvatun sakdem-koneiston tuloksena.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Yhden hataran ajatuksen vielä laitan tänne. Pitkästä aikaa näyttäisi olevan sellainen tilanne, että kaikki kolme suurta puoluetta saavat jalkeille edes jossain määrin uskottavan ehdokkaan. Tämä tietää tavallista suurempaa julkisuutta ja tavallista korkeampaa äänestysprosenttia. Tästä on selvää hyötyä juuri demareille, sillä tosiasia on se, että vaaleissa uinuvista suurin haitta on demareille.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Tykki
Koiviston valinnat vielä voisi laittaa hänen oman henkilökohtaisen toimintansa ansioksi, mutta kyllähän Ahtisaari ja Halonen ovat toimeen päässeet hyvin rasvatun sakdem-koneiston tuloksena.

Älä ny ihan täyttä paskaa kirjoita. Ahtisaari ja Halonen valittiin, koska suuri osa porvarillisista äänestäjistä katsoi heidän olevan parempia kuin vaihtoehtona ollut porvarillinen ehdokas.

Olisi ihan kiva, kun tällä palstalla Niinistön nimeen vannovat kokkoomusnuoret kertoisivat myös ovatko he valmiita äänestämään Matti Vanhasta toisella kierroksella saadakseen Suomeen porvarillisen presidentin?

Ja mistä Niinistö saa toiselle kierrokselle vaadittavat äänet? Pelkästään kokoomuslaisten äänet eivät riitä, sillä Keskusta on Kokoomusta suurempi puolue ja Suomen tehokkain puoluekonesto pitää huolen että kepulaiset äänestävät ensimmäisellä kierroksella omaa miestä. Kristilliset? RKP? Persus? Uskotteko te esim. kristilliset äänestävät mielummin Niinistöä kuin Vanhasta?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös