Nightwish

  • 825 384
  • 3 714

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kvanttimekaniikka ennustaa tarkalleen mittaustuloksen. Tämä on ennustavuutta.

Heh! Mutta eihän kvanttimekaniikka vain tuohon rajoitu. Katsotaan isoa kuvaa.

En ole sen todellisuutta kieltämässä.
 

Altec

Jäsen
Lisää vuotoja paukkuu uudelta levyltä. Mikään ei pysy salassa tänä päivänä...
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vaikeaa kyllä on olla tykkäämättä Floorin laulusta. Kerrassaan mahtavan vahva ääni ja löytyy myös tarvittavaa herkkyyttä. Laulupuolella mitattuna bändi on historiansa parhaassa iskussa, sanon ma. Vaikuttaa siltä että levy menee ennakkotilaukseen, ja tätä ei ole tapahtunut ko. bändin kohdalla melko pitkään aikaan.
 

Animal

Jäsen
Niin, en siis väittänyt, että Holopainen olisi välttämättä ateisti. En tiedä, ei ole tullut missään haastattelussa vastaan asiaan liittyen ja tuskin on ehkä niin syvällisemmin asiasta puhunutkaan. Jos joku tietää paremmin, niin kertokoot.

Jos en väärin muista, niin Holopaisen äiti on/on ollut uskonnonopettaja ja tämä haastattelu
vuodelta 2007 varmaan tuota Holopaisen omaa taustaa ja näkemystä varmaankin jonkin verran valottaa. Onhan siellä myös kappaleita kuten The Carpenter, Gethsemane jne.

Edelleen näillä asioilla ei ole mielestäni kuitenkaan mitään väliä. En näe siinä ristiriitaa, että vaikka Holopainen ei olisikaan ateisti, mutta hänen tuoreella levyllään on vierailijana niinkin kovan luokan ateisti kuin Richard Dawkins.

Ilmeisesti tässä uudella levyllä teemana on evoluutio, tiede ja luonto ja Dawkins sopii siihen sapluunaan erinomaisesti tieteen popularisoijana ja erittäin kiistanalaisena / keskustelua herättävänä hahmona. Dawkinsin mukanaolo on myös nerokkaan oloinen kaupallinen provokaatio.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ainakin Twitterissä Dawkinsin mukanaolo on herättänyt huomiota. Dawkins siteeraa Intialaista Nobelfyysikkoa obiisbiisin puheosuudessa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin paljon kun tuosta Floorista pidänkin, niin tuo kyseinen biisi on aina tuntunut hieman pliisulta. Tosin syynä on todennäköisesti se, että alkuperäisen laulaa Anneke van Giersbergen.

Tässähän on käynyt näiden kahden biisin kanssa täysin päinvastaiset reaktiot. Elanista ei jäänyt aluksi käteen oikein mitään. Mutta kuuntelu kuuntelulta tuo muuttui paremmaksi ja varsinkin biisin kauniit melodiat ja Floorin upea herkistely toimivat tällä hetkellä oikein hyvin.

Shudderille kävikin sittentoisin päin. Alkuun potkaisi oikein hyvin, mutta mitä enemmän tuota kuuntelee, niin sitä rasittavammaksi tuon saman toistaminen alkaa muuttua. Löytyy vähän Dark Chest of Wondersia, vähän Storytimea, Song of Myselfia verseistä jne. Viittailu on kivaa, mutta siinä vaiheessa kun sitten oikein muuta ei löydy, niin onkin ongelmat edessä. Ja sitten tietysti orkesteri päällä taas kerran. Vittu, kun ehti jo toivoa, että tällä kertaa Pipin kontribuutio olisi mahdollisimman vähäistä ja se peliaika sitten siirtyisi vaikka Empulle kekseliäämpien kitaraosioiden muodossa. No, jää odotettavaksi löytyykö sitä sitten levyltä, onhan vielä biisejä jäljellä. Jotenkin vain tuntuu, että näitä orkestraatiota on pakko raahata mukana kun se nyt vaan vähän genren tunnusmerkiksi on muodostunut ajan saatossa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin paljon kun tuosta Floorista pidänkin, niin tuo kyseinen biisi on aina tuntunut hieman pliisulta. Tosin syynä on todennäköisesti se, että alkuperäisen laulaa Anneke van Giersbergen.
Hieno versiohan tuo toki on Floorilta siskonsa kanssa, mutta kuten sanoit. Anneke van Giersbergenin tuo biisi on. Esitti Arjen Lucassenin kanssa tuon Nosturissa taannoin ja olihan se melkoista...

Joku kumma tuolla Hollannissa kyllä on, kun sieltä putkahtelee näitä loistavia naislaulajia useitakin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Shudder Before The Beautiful luukutettu läpi muutamaan otteeseen, ja kyllä tämäkin toimii. Dawkinsin puheosuus alussa oli ihan jees, ihan kiva intro ja varmasti sopii teemaan. Tämähän on käsittääkseni tulevan levyn avausraita? Menne vähän tuollaiseen Dark Chest of Wondersin katerogriaan avausraitana, paljon samoja elementtejä. Näppärä biisi muutenkin.

Kyllä tässä on omat fiilikset tulevaa levyä kohtaan kyllä niin tapissa kun olla ja voi. Elan, Shudder ja Sagan ovat nostaneet kyllä odotuksia, olkoonkin että Sagan nyt ei tulekaan itse levyllä olemaan, mutta anyway. Väittäisin, että kovin NW-lätty ikinä on tulossa.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki Flooria kehuu ja ei siinä mitään, totta kai saa, mielipiteet kuin... jokaisella omansa, Mutta omaan korvaan Floor kuulostaa samalta kuin x määrä muita naislaulajia, en löydä persoonallisuutta tai edes voimaa, mitä edellä kehuttiin. Tarjahan nyt on aivan omassa kastissaan. Esim. Dark Chest of Wonders -biisissä laulu ei ole vain laulu soittimien päälle tuleva lisä kuten Floorilla, vaan oma kitaravallin ja orkesterin kanssa voimaltaan samantasoinen instrumentti. Ja tuntuu, että Tarjalla jäi vielä resursseja jäljelle esim. live-vedoissa ja ääni kasvoi helposti sinne mihin biisi vaati (katsokaa vaikka Slaying the Dreamer End of an Eralta). Kun taas Floor vaikuttaa menevän ihan äärirajoilla, ja sen ylikin, jolloin homma ei todellakaan kuulosta hyvältä (lähinnä olen tuota Wacken-keikkaa kuunnellut).

Anettella pointti taas oli se pop-laulu hevin seassa, joissakin biiseissä toimi paremmin kuin toisissa. Floorin kohdalla tämä aspekti on menetetty. Ei ole Storytime sama asia enää.

En tiedä, haluasin kyllä tykätä, ja Floorin ulkoisesta habituksesta kyllä tykkäänkin. Joskin ihan rehellisesti, jos puhutaan, niin kyllähän tässä käy mielessä, että Floorin hehkutus ei vain laulutaidoista johdu, vaan myös ''katu-uskottavuudesta'', mitä Tarjalla ja Annettalle ei ollut. Itseäni vaan enemmän kiinostaa se laulu. Ja kyllähän Tarjakin varsin karismaattinen ilmestys oli, kunhan ei vain lavalla ruvennut soittamaan ilmakitaraa. Se jos jokin oli varsin karmivan näköistä.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joskin ihan rehellisesti, jos puhutaan, niin kyllähän tässä käy mielessä, että Floorin hehkutus ei vain laulutaidoista johdu, vaan myös ''katu-uskottavuudesta'', mitä Tarjalla ja Annettalle ei ollut. Itseäni vaan enemmän kiinostaa se laulu.

Kyllä tuo "heviuskottavuuskin" oman mausteensa toi, totta kai. Mutta kyllä tämä lopulta niihin "omenoihin ja appelsiineihin" menee. Itse en End of an Eraa pysty kuuntelemaan enää lainkaan ja suurin syy on juuri Tarjan laulu. Tarja kuulostaa jotenkin väkinäiseltä ja ne "operaattisetkin" niin päälleliimatuilta ko. julkaisulla. Joku Ghost Love Score menee nykymallisena luihin ja ytimiin, tuossa EOAE:ssa häiritsee taustaorkestraatioiden kanssa stemmailu minua aika pahasti.

Mutta From Wishes to Eternity onkin sitten ihan eri juttu. Mielestäni Tarja oli parhaimmillaan tuossa voimametallipuolessa, siinä mimmin ääni pääsi oikeuksiinsa. Ja tuosta Storytimen She Is My Sinistä esimerkiksi en ole niin perustanut.

Oma mielipide pähkinänkuoressa:Tarja oli kovaa valuuttaa sinne CC:n päiviin asti. Sittemmin musiikki muuttui enemmän erilaista äänellä leikkimistä vaativaksi ja tämä ei oikein ole Tarjan ominta alaa. Anette hoiti tuon paremmin, mutta Floorille tuokaan ei pärjää.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Oma mielipide pähkinänkuoressa:Tarja oli kovaa valuuttaa sinne CC:n päiviin asti. Sittemmin musiikki muuttui enemmän erilaista äänellä leikkimistä vaativaksi ja tämä ei oikein ole Tarjan ominta alaa. Anette hoiti tuon paremmin, mutta Floorille tuokaan ei pärjää.

En kovin vahvaksi Nightwish-fanaatikoksi tunnustaudu, mutta olen kyllä tuotoksia paljon levyhyllyyn hankkinut ja kuunnellutkin. Siksi ehkä syytä jättää tarkempi arvostelu ja analysointi muille, mutta olen tästä pitkälti samaa mieltä. Sen paremmin ruotimatta, älkää kysykö miksi, mutta Oncen aikoihin Tarja vajosi jonnekin taustalle kymmenminuuttista mestariteosta lukuun ottamatta.

Anette vaikutti ensi alkuun kivalta hankinnalta, mutta muuttui jokseenkin rivakasti vain kivaksi pyhäkoulupuvussaan vierailevaksi nätiksi tytöksi.

Floor Jansen sen sijaan on se, mitä lääkärin olisi bändille pitänyt määrätä jo kymmenen vuotta sitten. On näköä, on uskottavuutta ja on ääntä. Ei varmasti lauluteknisesti Tarjan kastissa, mutta aivan saatanan ROCK mimmi, joka on valettu suoraan Nightwish-muottiin. Raskaassa musiikissa on mielestäni ensiarvoisen tärkeää, että myös levytyksen ulkopuolelle riittää paljon annettavaa ja saa toki olla eri mieltä, mutta menisin kahdeksana päivänä viikossa mieluummin katsomaan ja kuulemaan Flooria livenä, kuin Tarjaa milloinkaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Raskaassa musiikissa on mielestäni ensiarvoisen tärkeää, että myös levytyksen ulkopuolelle riittää paljon annettavaa ja saa toki olla eri mieltä, mutta menisin kahdeksana päivänä viikossa mieluummin katsomaan ja kuulemaan Flooria livenä, kuin Tarjaa milloinkaan.

No joo, tässähän se minunkin mielipide pähkinänkuoressa. Tarja esitti joululauluja kotikuntani kirkossa viime vuoden lopulla. Ei tullut osallistuttua. Floor kun vetäisisi kotikunnassani jotain, tyylilajista viis, olisin lipunmyyntipisteen ovessa kiinni samana päivänä kun myynti alkaa. Ei mahda mitään, mutta näin ne henk.koht. preferenssit toimii.
 
Pohjois-Karjalan maakuntalehden Karjalaisen urheilusivuilla kerrottiin yhtenä päivänä, että Nightwishin kitaristi Vuorinen on äskettäin suorittanut judossa mustan vyön. Ja että hänellä on lajista kaksi B-nuorten SM-kultaa ja joku mitali Pohjoismaiden mestaruuskisoista.

Pitää kyllä sanoa, että todella hyvä idea ottaa tuohon uudelle levylle mukaan se Dawkins, olipa hän sitten sekoboltsi tai suuri ajattelija.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Levyä odotellessa. Mutta sen verran tuo uteliaisuus on kuitenkin kissaa tappanut, että pakkohan noita leakejä on ollut kuunnella. Ja kyllä tämä lähtee, paremmin kuin kenties mikään NW-lätty alkuaikojen jälkeen. Varsinkin Weak Fantasy on varsinaisen huikea repäisy. No, levyn kun saa, niin sitten se viimeinen tuomio vasta.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Onkos tämä levy missään ennakkokuuntelussa esim. puoliltäöin Radio Rockilla? En ole mitään tietoa tuollaisesta löytänyt, sen sijaan kuullut huhuja.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos tämä levy missään ennakkokuuntelussa esim. puoliltäöin Radio Rockilla? En ole mitään tietoa tuollaisesta löytänyt, sen sijaan kuullut huhuja.
Ihan kuin äsken autoillessani olisin Radio Rockilta kuullut mainoksen tuosta yösoitosta.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo Rockilla alkaa puoliltaöin.

Ja 24h ABC-huoltsikoilla alkavat myymään ko. lättyä heti puoliltaöin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jep, juurikin nyt tärähti Shudder Before The Beautifulin alkutahdit Radio Rockilla. Onhan tätäkin biisiä tullut luukutettua aika paljon kun sen sai käsiin ensin HS.fi:n kautta, ja myöhemmin myös Nuclear Blastin nettisivuilta sai biisin ladata ilmaiseksi.

Kylmät väreet menee joka tapauksessa. Huomenna vielä pitäisi toivottavasti tulla se fyysinen kiekko käsiin. Jaiks.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Ensikuuntelu tajuttomassa jurrissa: kuten aikaisempikin Nightwish, kaikki biisit eivät ensikuuntelulla olleet mitään mestariteoksia, mutta helmiä löytyi. Varsinkin viimeinen biisi The Greatest Show on Earth toimi aivan älyttömän hyvin. Muutamat muutkin biisit olivat loistavia, mutta humalatilaltani jäi nimet muistamatta. Melko heikkoa näin hardcore Nightwish-fanilta, myönnetään.
 

Pawe87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ura, Hermes
Onhan se älyttömän kova levy. Parin kuuntelukerran jälkeen ei voi olla kuin hämmästynyt, kuinka ehjän kokonaisuuden ja toimivan paketin on porukka saanut kasaan. Upeaa on se kuinka bändi menee eteenpäin jokaisella levyllä. En tiedä miksi, mutta tästä levystä tulee etäisesti mieleen Oceanbornin aikainen Nightwish. Jotain samaa on, mutta potenssiin kymmenen.

Näin alkuun erityisesti nousee esiin Weak Fantasy, Alpenglow ja The Greatest Show On Earth. Tuo TGSOE on ihan huikean eeppinen biisi joka kyllä täydellisesti niputtaa levyn yhteen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Näin alkuun erityisesti nousee esiin Weak Fantasy, Alpenglow ja The Greatest Show On Earth. Tuo TGSOE on ihan huikean eeppinen biisi joka kyllä täydellisesti niputtaa levyn yhteen.
Jep, samat nousi minullekin esiin. Olkoonkin että eka kuuntelu tapahtui yöllä ja vielä en ole toista kertaa saanut kuunneltua, sillä posti toi fyysisen levyn käsiin äsken. Tässä nyt ehtii ennen töihin lähtöä hetken aikaa kuunnella, ja viikonloppuna sitten lisää.

The Greatest Show on Earth oli kyllä huikea biisi. Huomattavasti parempi jos vertaa edellisen levyn Song of Myselfiin, joka sekin on kova biisi, mutta ainoastaan ensimmäiset n. kuusi minuuttia. Loppu onkin sitten sitä sekavaa runonlausuntaa ja muuta vastaavaa, joka ei itselle oikein uponnut.

Mutta todella kova levy. Ekalla kuuntelulla eniten muuten pisti merkille ehkä sekin, ettei Marco Hietalan ääntä kuulla kuin murto-osa aiempaan verrattuna. En pidä tätäkään kehitystä kyllä lainkaan huonona asiana, päinvastoin. Kaikki kunnia toki Marcolle, varmasti yksi omia suosikkeja mieslaulajista, mutta kyllähän tällä Floorin johtamalla lauluosuudella palattiin ikään kuin juurille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös