Nightwish

  • 824 822
  • 3 714

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli tuo The Crow, The Owl And The Dove kuunneltua ja ihan kiva balladihan tuo oli. Marco/Anette pari on ihan toimiva. Päällimäinen fiilis on, että mukava balladi ja parannus Storytimesta.

Tuleekos muuten jollekin muullekin kuin minulle Sentencedin Killing Me, Killing You mieleen tuosta introsta?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tuleekos muuten jollekin muullekin kuin minulle Sentencedin Killing Me, Killing You mieleen tuosta introsta?

Paha mennä sanomaan, kun kuulee vasta huomenna levyn käteen saatuaa. Toivottavasti näin mahdollisimman monella muullakin. Jokin pieni osa minussa toivoo, että Sentencediltä olisi lainattu jotain hyvin pientä. Suurin osa kuitenkin uskoo ja toivoo Nightwishin olevan edelleen kaikista kulmista omalaatuinen.

Onhan tuo nyt artusta tuo levyn vuotaminen! Tässä tapauksessa ilmeisesti asiasta voidaan syyttää jotakuta kauppiasta, joka oli päättänyt päästää Imaginaerumin myyntiin etuajassa. Toivottavasti ei levy-yhtiö suostu yhtään levyään enää antamaan myyntiin kyseiselle kauppiaalle.

Edit. Olen erittäin pettynyt kuultuani, että kyseessä on Veljekset Keskinen! Perkeleen kyrvät!
 
Viimeksi muokattu:

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
EVVK! Jahka tämä orkesteri taas saadaan maailmanluokan rahastuksesta takaisin telakalle, pääsee Marco Hietala tekemään kunnon heavy metal keikkoja Suomen kaikkien aikojen parhaan Heavy Metal bändin (hänen omansa) Tarot:in kanssa. Ymmärrän kyllä, että rahhoo pitää tehdä, mutta musiikki on meille toisille tärkeämpi.

Kaikki kunnioitus T.H:lle ja muulle orkesterille. Marco, Zachary, Tommi, Janne ja etenkin Pecu eli TAROT tarvitaan oikeissa Heavyhommissa! Vapauttakaa Marco...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaikki kunnioitus T.H:lle ja muulle orkesterille. Marco, Zachary, Tommi, Janne ja etenkin Pecu eli TAROT tarvitaan oikeissa Heavyhommissa! Vapauttakaa Marco...

Tähän sama. Nightwishilta mitään pois ottamatta niin ei sovi unohtaa Hietalan veljesten Tarotia, joka on suomalaisen hevin pioneereja, ollut jo hemmetin kauan. Nightwishista en ole koskaan perustanut vaikka omassa tyyliluokassaan se on maailmalla eliittiä, sen sijaan juurikin Tarotissa Marcon ääntä on minusta hieno kuunnella yhdessä Tommi Salmelan loistavan heviäänen kanssa. Tarot on "sivubändinä" Marcolle kyllä tärkeä ja hienoa, että hän jaksaa yhdessä muun bändin kanssa pitää Tarotia aktiivisena. Siinä on sitä oikeaa heviä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ymmärrän kyllä, että rahhoo pitää tehdä, mutta musiikki on meille toisille tärkeämpi.
Ei vittu. Eli Nightwish on Marcolle varmasti vain rahantekoväline ja häntä ei kyseinen musiikki kiinnosta?

Itselle tippuu kyllä raskaampi örinän puoleinen metallikin Nightwishin ohella, ja omasta mielestäni Tarot on ennalta-arvattavaa jumputusscheissea. Olkoot kuinka pioneereja. Ei vaan napostele yhtään.

Mielipidekysymyksiä nämä, mutta vituttaa joidenkin "true hevi-äijien" pakonomainen tarve tulla pätemään ja toteamaan oman musiikkimaun olevan sitä oikeaa musiikista välittämistä. Kaippa kaikkien pitää jotakin tyydytystä saada ja jotkut saavat sen näin. Onneksi olkoon.
 

Altec

Jäsen
Nyt pari kertaa kuunneltu uusi levy läpi. Uskaltaisin sanoa, että parasta Nightwishiä ikinä. Aneten ääni näissä biiseissä... sopii aivan helvetin hienosti. Ei oikein nyt pysty muuta sanomaan, olen vakuuttunut. Helvetin hieno levy!

Muutama suosikki näin alkuun näyttäisi löytyvän, I Want My Tears Back, Turn Loose The Mermaids ja The Crow, The Owl and The Dove. Palataan astialle kunnes on saatu muutama kuuntelukerta lisää. Suosittelen!
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Nyt pari kertaa kuunneltu uusi levy läpi. Uskaltaisin sanoa, että parasta Nightwishiä ikinä. Aneten ääni näissä biiseissä... sopii aivan helvetin hienosti. Ei oikein nyt pysty muuta sanomaan, olen vakuuttunut. Helvetin hieno levy!
Ehdottomasti samaa mieltä! Aivan hemmetin upea levy, ja tullut tässä hki-kuopio välillä levy sahattua junassa jo muutamaan otteeseen läpi. Ja joku vielä sanoo tätä rahastukseksi ja jäähdyttelyksi ja ties mikskä muuksi. Ja itselleni uppoaa tämä Hietalan laulu tällä levyllä, saavat Aneten kanssa aivan upeaa jälkeä aikaan.

I want my tears back on noussut itselleni suurimmaksi suosikiksi. Perässä tulee Last Ride of the day ja Song of myself.

Tällä hetkellä hakkaa Dark Passion Playn 70-30 ja DPP oli kanssa loistava levy myös.

Huhhuh tämä I want my tears back saa todellakin ihon menemään kananlihalle, ei riitä sanat kehumaan tätä kappaletta. Varsinkin nämä Hietalan osuudet.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tää on aivan käsittämättömän hyvä lätty! Ei voi muuta sanoa. Ensimmäinen kerta vasta kuunneltu, mutta nyt jo voi todellakin sanoa olevan parasta Nightwishia IKINÄ! Vitos ja kymppiraidat iskee erityisen paljon. Lisäksi Scaretale on todella hieno tekele.

Menkää ihmiset levykauppaan!
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Upea on Nightwishin uusin. Aivan helvetin upea levy. Ei yhtään huonoa tai edes keskinkertaista biisiä. Ei tämä aivan suosikkiani Oceanbornia vielä syrjäytä mutta kyllä voi silti sanoa että Holopainen on taas ylittänyt itsensä.

Scaretale on itselleni ehdoton suosikki tällä hetkellä. Haha mikä biisi, aivan kuin olisi repäisty jostain Burtonin Nightmare Before Christmas-leffasta mikä on siis tietenkin vain hyvä asia. :)
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja joku vielä sanoo tätä rahastukseksi ja jäähdyttelyksi ja ties mikskä muuksi.
Siis onko tämä ollut laajallekin levinnyt mielipide vai kuinka?

Itse olen kuullut vasta Storytimen, "Lintubiisin" (Aku Ankan sivuilta) ja Slow, Love, Slowin (Iltalehden netti-tv:stä), mutta jo näiden perusteella on lupa odottaa pirun hyvää lättyä. Etenkin tuo Slow, Love, Slow on loistava, Anetten ääni pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Ja onhan tässä todella se, että tämä levy on sävelletty nimenomaan Anettea ajatellen, mitä DPP ei ollut.

Huomenna vihdoin saan minäkin Imaginaerumin käsiini, innolla odotan.
 

JKyykka

Jäsen
Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen päälimmäisenä fiiliksenä on pienoinen pettymys. Omat odotukset ehkä olivat sitten hieman liian korkealla. Hieno levy kyseessä kuitenkin ja varmasti seuraavien kuuntelukertojen jälkeen myös nuo pettymyksen tunteet häipyvät. Yhtään huonoa biisiä levyltä ei todellakaan löydy. Omia suosikkejani (siis tosiaan yhden kuuntelukerran jälkeen) ovat Taikatalvi, I Want My Tears Back ja Turn Loose The Mermaids.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Siis onko tämä ollut laajallekin levinnyt mielipide vai kuinka?
Joiltain sivuilta tälläistä saanut lukea, sekä duunissa ja koulussakin monet selittivät levyä rahastukseksi. Mutta tämä levy on kyllä ollut harvinainen siinäkin mielessä, että itseeni tämä iski heti ja täysillä. Tällä kokoonpanolla on NW:n enää melkein mahdotonta pistää paremmaksi. Jokainen biisi on omalla tavallaan hyvä, ja jokainen kappale tukee kokonaisuutta erittäin hyvin.

Vuoden levy kyllä itselleni ehdottomasti tämä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Oli ihan vitun hyvä idea tilata se levy. Eipä tullut vielä! Haista paska CDON, en enää tilaa niiltä mitään. MURH!
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Tilasin Äx:stä ja levy tipahti tänään postiluukusta, onneksikin.

Nyt muutaman kerran kuunneltuna, onhan tuo aivan käsittämättömän loistava levy! Kestää takuulla että kaikkiin biiseihin pääsee sisään, mutta tähän mennessä erityisesti Rest Calm, Ghost River ja Turn Loose the Mermaids ovat nousseet ylitse muiden. Jazzahtava Slow, Love, Slow on mielenkiintoinen ja aika yllättäväkin, mutta ei huonolla tavalla.

Tätä kelpaa illan mittaan fiilistellä.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kävin ostamassa lätyn Turun Äxästä, ja nyt kuuntelen hotellihuoneessa tietokoneelta. Kyllä tää ihan hyvältä kuulostaa paskoista kajareistakin, mutta en uskalla antaa vielä lopullista arviota.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Levy on nyt kuunneltu useampaan kertaan läpi ja onhan tuo kokonaisuutena yks helvetin kova levy. Tuomas Holopainen on nero.
I want my tears back on toistaiseksi paras biisi tuosta levyltä. Tulee uus Bye bye beautiful mieleen.

Mutta sitten siihen nerokkuuteen. Ghost river-biisi, ristus kuulostaa hyvälle. Varsinkin tuo idea, että samaa kohtaa veivaa Anette, Marco, ja lapsikuoro. En saa selvää sanoista, mutta hitto että jää päähän soimaan.

Scaretale tuo todellakin jonkun sirkuksen mieleen. Todella erilainen ja todella hieno kappale. Last ride of the day on myös nopeampi biisi ja tykkään siitäkin.
Nimibiisi kasaa levyn yhteen sulkemalla ympyrän samalla melodialla kuin se alkaa Storytimella.

Noita hitaita biisejä en ole vielä sen paremmin kuunnellut. Pitää vetää kuulokkeet korvissa, niin kuulee oikeasti erilailla tuon levyn.

Ihme jos tätä levyä ei myydä paljon. Minä tykkään ainakin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mitä on nettikommentteja tänään katsellut niin tuntuu olevan eroavaisuuksia levyn saamisessa kaikilla jotka ovat sen ennakkoon tilanneet, riippumatta siitä onko se tilattu CDONista, Äxästä vai NW:n omasta verkkokaupasta.. osa on saanut, osa ei. Jotkut olivat saaneet ilmeisesti jopa jo eilen. Minä tilasin bändin omasta nettikaupasta, ja tänään tuli kuten koko ajan olen olettanutkin..

Kerran vasta ehdin kuunnella, ja senkin aivan paloina koska tässä on ollut kaikenlaista hässäkkää. Tämä levy on mitä ilmeisimmin sellainen, joka pitäisi kuunnella täysin pimeässä huoneessa jotta pääsee kunnolla sisälle siihen Holopaisen imaginaarioon.

Kappaleista en vielä kauhesti sano, kuin että laatukamaa ovat yhtä kaikki. Scaretalessa Anette tekee kyllä sillä noita-akka äänellään erittäin hienon ja sopivasti yliampuvan dramaattisen laulusuorituksen, ja todistaa muutenkin levyllä monipuolisuutensa vokalistina. Slow, Love, Slow on kyllä hauska veto metallibändiltä.. sen jälkeen voisi kuunnella vaikka doomia, ja se saisi pulssin kohoamaan :D

Täytynee kirjoitella vielä vaikka myöhemmin lisää..
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Jokunen kerta nyt pyöritelty uuden teoksen biisejä ja ihan hyvä maku. Suosikkeina tällä hetkellä Ghost River, Rest Calm ja Turn Loose the Mermaids. Jännä nähdä mitkä biisit nousee kuuntelukertojen lisääntyessä... Palataan asiaan.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Jokaisella kuuntelukerralla kyllä levy vain paranee kuin se kuuluisa viini vanhetessaan. Kokonaisuus vain hipoo täydellisyyttä.

I Want My Tears Back, Ghost River, Turn Loose Te Mermaids, Rest Calm ja Song of Myself uppoavat kyllä hyvin. Itse tykkään tuosta Song of Myselfin loppupuhelusta, tosin jokakeralla ei tule toimimaan.

Ainiin se piti kanssa sanoa, että lapsikuoroa ollaan osattu myös käyttää hyvin, juuri oikeisiin kohtiin laitettu.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno levy ainakin näin kolmen pyörityksen jälkeen. Joka kuuntelukerralla albumi on kuulostanut entistä paremmalta. I Want My Tears Back nousi jo ensi kuulemalta levyn hitiksi. Tuollainen irkkufiilistely uppoaa meikäläiseen, ja kappale pistää puntin vipattamaan toden teolla. Kevyemmältä osastolta Slow, Love, Slow on todella upea, ja kappaleen tunnelma vie jonnekin hämyiselle jazzklubille. Levyn mielipuolisin kappale Scaretale voi vielä nousta suosikiksi, kun kaikki sen koukerot avautuvat. Lintubiisi (kymppiraita) on myös upea.

Pieni pelko oli, että levy saattaisi kuulostaa liian elokuvamaiselta, kun musiikki kerran on sävelletty elokuvaa silmälläpitäen. Onneksi levy toimii sellaisenaan ilman elokuvaa, enkä itse näe suurta eroa tunnelmissa tämän ja edellisen levyn välillä. Nelos- ja kutosraita ovat toki melko poikkeavia kappaleita, mutta ne sopivat kokonaisuuteen vallan hyvin.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Hyvä levy kokonaisuudessaan, Scaretale ja I Want My Tears Back omat suosikit tällä hetkellä, Ghost Riverkään ei huono ole. Jollakin pirullisella tavalla kolahtaa myös tuo aloitusraita Taikatalvi. En tiedä miksi, mutta jotenkin Hietalan ääni sopii mielestäni tällaisiin "herkkiin" biiseihinkin mainiosti. Hempeälle linjalle jos lähdetään, niin myös Hietalan tulkitsema Varpunen jouluaamuna on hienoa kuunneltavaa.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Loistava levy näin yhden kuuntelukerran jälkeen. Mä en edes pysty nostamaan yhtään biisiä ylitse muiden, yritin tuossa äsken miettiä suosikkibiisejäni ja kun mietti jotain, niin heti tuli mieleen, että kyllä sitten pitää tuokin olla suosikeissa. Ja tuo. Ja tuo.

Ghost river on jäänyt ehkä hieman etäiseksi verrattuna muihin, mutta ei se silti huono ole. Ja eiköhän tuokin tarpeeksi monella kuuntelukerralla tutummaksi tule. Scaretale vaatii ehdottomasti vielä kuuntelua, joiltain kohdilta ihan pirun hyvä, jotkut kohdat (kuten se humppa-kohta) kuulostavat vielä hieman oudoilta.

Anette on todellakin erittäin hyvä tällä levyllä, ainakin minun korvaani. Etenkin alarekisteri on todella voimakas. Välillä tietyissä biiseissä, kuten Last ride of the day -biisissä ääni tuntuu hieman hukkuvan musiikin pauhuun mutta parempi silti näin päin kuin Tarjan aikoina, jolloin mielestäni laulajan ääni peitti alleen liikaa itse musiikkia.

Lapsikuoron käyttämisestä ehdottomasti plussaa! Kuulostaa hienolta.

EDIT: Ketkähän noita runoja lukevat tuossa Song Of Myselfin lopussa? Ensimmäinen nainen kuulostaa ainakin ihan Johanna Kurkelalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös