NHL-työsulku

  • 405 542
  • 2 608

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Mr. Smith
On se hyvä että pelaajien asioista on päättämässä sellaisia, joilla on eniten menetettävää kuten bussikuski ja Linden sekä Damphousse ja Guerin. Tosin luulisi tuon 4 m€ kelpaavan entisen 5,4 m€ sijaan. Ja Guerinin 8,8 m€:ssa on ehkä "hieman" liikaa ilmaa. Laitetaan pari villeniemistä ja mattcookea päättämään asioista niin johan voisi jotain tapahtuakin.
Ottanet huomioon sen, etteivät pelaajat ole sanoneet EI julmalle palkanlaskulle. He itse olivat valmiita laskemaan omaa palkkaansa 24 %, eivätkä he (ainakaan minun tietääkseni) sanoneet ei omistajien ehdottamalle 35 %, vaan palkkakatolle.

En usko että Villeniemiset pääsisivät näin jyrkkien ehtojen edessä yhtään pidemmälle. Mutta taas toisaalta, Ville se varmaan pelaisi kunhan vaan saa olla mukana... Toimeentulonsa hän sitten hankkisi kädenkäänteessä vaikka jonkun pubin ovimikkona Calgaryssa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti finnishninja
Ottanet huomioon sen, etteivät pelaajat ole sanoneet EI julmalle palkanlaskulle. He itse olivat valmiita laskemaan omaa palkkaansa 24 %, eivätkä he (ainakaan minun tietääkseni) sanoneet ei omistajien ehdottamalle 35 %, vaan palkkakatolle.

Kyllä, uskon vain että samat kallispalkkaiset pelaajat menettävät eniten palkkakattovaihtoehdossa. Itse en näe mitään syytä miksi sitä tulisi vastustaa, kunhan vain sovitaan palkkakatto sopivalle tasolle ja palkkakaton päivityksistä.

Halvoista ja hyvistä pelaajistahan tulee todella kysyttyjä palkkakaton jälkeen. Niistä pidetään kiinni kynsin hampain ja toiset ovat taas valmiita maksamaan niistä mitä tahansa. Tosin sopimusten uudelleen neuvotteluja tulee tapahtumaan joka tapauksessa, päädytään sitten mihin tahansa vaihtoehtoon.
 

JPL

Jäsen
Viestin lähetti Pegu
Sinä et. Mutta minä haluan. Haluan, että isot organisaatiot eivät voi enää imuroida pienten seurojen tähtipelaajia läjäpäin joukkueeseensa. Tämä asettaisi enemmän paineita isojen organisaatioiden kykyjenetsintään (scouting) ja sitä kautta saada joukkueeseen ahneiden vapaiden agenttien (=nykytilanne) sijaan nuoria, lahjakkaita ja voitonnälkäisiä pelaajia (=toivottava tilanne).

Sinä puhut aivan eri asiasta kuin minä. Minä puhun suorasta taloudellisesta tuesta huonommin hoidetuille / köyhille seuroille. Sinä puhut nuorten pelaajien skouttaamisesta ja pelillisestä menestymisestä. Draftausjärjestelmähän tukee nimenomaan näitä pienempiä seuroja. Ja tämä onkin ehdottomasti oikein. Käsi sydämmelle - Annatko jollekkin köyhemmälle rahaa, ihan vain sen takia että hän pyytää sitä? Tai vielä enemmän. Kirjoittaisitko nimesi paperiin, jossa sitoudut maksamaan tietyn osuuden tuloistasi köyhemmälle jonkin tietyn tulorajan ylittyessä? Jos teet tämän, voin antaa tilinumeroni ja jonkin sopimuspaperin, johon laitat puumerkin.

Ja miten niin tässä ei ole kysymys rahasta? Eihän tässä mistään muusta ole kysymys. Pelaajat haluavat ymmärrettävästi säilyttää saavutetut etunsa ja toimarit yrittävät saada toimintansa kannattavaksi. Ymmärrän hyvin molempia osapuolia. Tähän he yrittävät löytää kompromissia ja tiettyä lähentymistähän on jo tapahtunutkin. En kuitenkaan enää usko että sopimusta syntyy enää tämän kauden aikana. Ei ainakaan siten, että kausi ehdittäisiin pelaamaan.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
NHLPA strikes back....

Goodenow yrittää horjuttaa Bettmania demonstroimalla tämän väittämien valheellisuutta. Ihan paikallaan oleva korjaus, olihan NHL:n vastauksessa aika paljon sotkettu menneitä ja tulevia oman maun mukaan. En tiedä sitten tämän korjauksen tarkoitusta - olisiko kuulunut jotain NHLPA:n tarjoukselle myönteistä jostain omistajapiireistä. Ainakin tämä antaa Bettmanista huonon kuvan neuvottelijana.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Palkkakatto on tottakai ikävä sana. Mutta ne summat missä liikutaan ja mitä pelaajat minimissäänki ansaitsisivat, on ihan järjetöntä puhua mistään etujen menettämisistä. Tuo katon aikanaki NHL maksaa maailmassa eniten palkkaa ja kaikki sinne edelleen haluaa. Kai tätä lakkoa kestää sitten niin kauan, kuin ahneet kiekkoilijat alkavat lähestyä eläkeikää ja kyllästyvät.

Olen kyllä lukenut perusteluja täällä puoleen ja toiseen. Lähes kaikki perustelut puolesta ja vastaan ovat hyviä, mutta silti ihmettelen, kuinka niin moni on pelaajien puolella. Pelaajat eivät näillä toimillaan arvosta tippaakaan työnantajiaan, jotka oovat tehneet heistä näköjään aivan liian rikkaita. Tottakai se on maksajan syy jos maksaa, mutta niinkuin on todettu. Jos jotkut vetävät hinnat järjettömyyksiin ilman kattoa, niin eikö se katto ole prkleen hyvä ratkaisu, että saadaan NHL kiekko pysymään myös kanadassa. Ei siinä paljon ole Edmontonilla sanomista, jos joku Weightti(esimerkki, tiedän ettei ole aikoihin ollu edmontonissa) haluaa 10 miljoonaa, ku samantasoiset kaverit saa saman jossain rikkaammassa seurassa. Se on joko maksettava tai luovuttava menestys toiveista. Ei se oo niin pirun yksinkertaista. Sitten nää välimiehet. Se on sama homma, joko nostat pelaajabudjettia tai menetät tärkeän miehen. Ilmeisesti on päädytty budjettinostoihin. Sitten haukutaan tyhmäksi kun maksaa. Ei menestystä ei yleisöä. Ei pelaajia ei menestystä. Ei menestystä ei rahaa. Kyllähän omistajat ovat yrittäneet neuvotella pienempiä sopimuksia pelaajille, mutta kun ei ne kelpaa, ku se ykski saa siellä reinzeersseissä hiton paljon enemmän. Sitten mökötetään kotisohvilla tai vaihdetaan seuraa. Kyllä tää ainakin minun silmiin on ollut suurrimmalti osin pelaajien vedätystä nämä palkkanousut. Tärkeitä pelaajia on vaikea pitää katsomossa, vaikka ois kuin taitava TJ.

Totta, että on sitte just näitä rangerseja, jotka maksaa silmät kiinni kaiken mitä pelaaja pyytää. Ei rangerseja oikeasti taida kiinnostaa pätkääkään miten vancouverissa tai edmontonissa menee. He tekevät niin, koska heillä on rahaa. Se on heidän näkökulmastaan ihan sama miten köyhät jaksaa. Siksi näille oliis hiton hyvä saada ne suitset. Jonkinlaisia kiertomahdollisuuksia olisi varmasti edelleen, mutta varmasti toiminta olisi tasapainoisempaa.

Miten muuten.. Kuinka mahdollista on jonkun NHL seuran osallistuminen AHL liigaan. Meinaan, että jos siellä muutama seura tekisi ryhmänä tällaisen ratkaisun niin fanit kyllä varmasti mielellään seuraisivat perässä, kuten ehkä muutama NHL pelaajakin. NHL sopimukset tuskin olisivat silloin voimassa enään.
 
Viimeksi muokattu:

baldie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Tuntemattomat, HJK, Liverpool
Viestin lähetti finnishninja
Ruotsalaispelaajat menettäisivät NHL:n ehdotuksen mukaan:

Nicklas Lidström, Detroit,
Vuosipalkka: 70 miljoonaa kruunua.
Palkanpudotus: – 24,5 miljoonaa Kruunua.

Mats Sundin, Toronto,
56 miljoner kruunua.
– 19,6 miljoonaa.

Markus Näslund, Vancouver,
39,5 miljoonaa kruunua.
– 13,8 miljoonaa.

Daniel Alfredsson, Ottawa,
38 miljoonaa kruunua.
– 13,3 miljoner kr

Onhan tossa kruunu poikineen menetettävää, mutta jäähän siihen vielä jonkin verran taskurahaakin. Rahanahneus sokaisee, meikäläinen olis vähenpäänkin tyytyväinen. Oma mielipide on, että joidenkin pelaajien palkat on karanneet käsistä, meinaan siis ovat aivan järkyttävän korkeita.
Pahalta näyttää neuvottelujen suhteen ja yleensäkin nhl:n jatkuvuuden puolesta. Jotain tarttis tehrä siellä ja täällä, mutta mitä se on?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti baldie
Onhan tossa kruunu poikineen menetettävää, mutta jäähän siihen vielä jonkin verran taskurahaakin.
Jää jää, vaikka kuinka paljon. Olin panevinani merkille että moni pelaaja hämästyi NHLPA:n tarjouksesta leikata palkkoja 24 %:lla, mutta en kuullut kenenkään protestoivan sen kummemmin. Myöskään NHL:n ehdottama - 35 % ei herättänyt mitään kansanliikettä, vaan se palkkakatto....
Rahanahneus sokaisee,
Kenet? Pelaajathan eivät yleensä edes neuvottele itse palkoistaan, vaan agentit pitävät huolen siitä että he saavat sen mikä heille kuuluu - ja omistajat tarjoilevat kilpaa. En siis sanoisi että tässä on kysymyksessä ahneus. Agentti kertoo mihin joukkueeseen on mahdollisuus päästä - kirjoita alle ja jätkä kirjoittaa. En ole tosin koskaan kuullut että joku olisi sanonut ei kiitos ruhtinaalliselle tarjoukselle... En usko että sanoisit sinäkään, vaikka varmasti pärjäisit vähemmälläkin:-)
Oma mielipide on, että joidenkin pelaajien palkat on karanneet käsistä, meinaan siis ovat aivan järkyttävän korkeita
Urheilu pohjois-Amerikassa on enemmän showbisnestä kuin meillä täällä. Pelaajan tarjoamasta 60 minuuttisesta haluataan hyötyä joka nurkassa. Joka paikassa on joku käsi ojossa. Jos joku tienaa älyttömiä summia lippis päässä lyömällä palloa nurmikolla reikään, niin kyllä kai me voimme suoda kunnon palkat myös maailman parhaimmille jääkiekkoilijoille! Eikai jääkiekko sentään ole mikään köyhällistön laji NHL:ssä.

Heille, jotka eivät halua ansaita rahaa on monta muutakin lajia mistä valita ja jääkiekkoakin voi pelata lakkaamatta köyhtymästä!
Meille sohvalta nyrkkiä heristävillekin on monta liigaa, jossa katsella kun köyhät pelaajat painavat menemään paremmasta tulevaisuudesta haaveillen. Minä ainakin katselisin niitä jos kävisi kateeksi miljonäärien viiletys kaukalossa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Vielä hieman näistä kalleimmista tähdistä.

Yleisö tarvitsee esikuvia, sankareita ja sylkykuppeja. Jos joukkueessa on vain keskitason pelaajia, jotka ansaitsevat sosiaalidemokraattisesti saman verran, se joukkue on anonyymi, eikä se kiinnosta. Jonkun täytyy nousta esiin ja niihin rooleihin haetaan aina paidankantajaa rahan voimalla.
Jos ajattelen vain itseäni, niin ajattelen AINA ensimmäisenä KETÄ vastapuolen joukkueessa pelaa ja millä numeroilla he pelaavat. Haen niitä pelaajia, joita kannattaa seurata erikoisesti. Uskon että näin on myös kun on muista kysymys, sillä jotkut joukkueet eivät vedä yleisöä ja aina sama syy: anonyymi joukkue.
Paras esimerkki tästä on Modo. Tämä joukkue teki suuria tekoja kun Foppa ja kumppanit tekivät tuloaan nuorina junioreina. Mutta yleisöä tämä joukkue ei vetänyt. Sen jälkeen Fopat ja Näslundit lähtivät NHL:ään.
Muistan kun Frölunda kohtasi MoDon neljännesvälierissä muutama vuosi sitten. Lippuja myytiin 5 000 ja parituhatta myytiin sen päälle "kaksi yhden hinnalla" kampanjan voimin. Oli tylsää katsoa MoDota.

Djurgårdenilla oli vaikeuksia saada porukkaa matseihin alkukaudesta. Yleisömäärä heitteli ensimmäisissä otteluissa 5 000:n molemmin puolin. Sitten tuli MoDo Tukholmaan ja joukkueessa oli taas Foppa mukana. Globen myytiin loppuun välittömästi, 13 850 katsojaa. Näin jokaisessa kaupungissa MoDon ollessa vastustajana. Göteborgin Scandinavium myytiin myös loppuun kun Foppa oli tulossa. Tammikuun lopussa MoDo tulee taas ja liput siihen otteluun myytiin loppuun pari kuukautta sitten. 12 044 katsojaa, tänks sanoo Frölundan kassööri ja nauraa koko matkan pankkiin tallustellessaan.

MoDo myi ennen kauden alkua kaikki kausiliput loppuun välittömästi kun ne päästettiin. Tätä ei ole tapahtunut koskaan ennen seuran historiassa. Miksi? Joukkueessa pelaa Foppa, Salo ja pari muuta valovoimaista tähteä.

Kysymys kuuluukin: Eikö siis tällainen jääkiekkoilija ole rahan arvoinen? Eikö muka kannata maksaa tällaiselle jääkiekkoilijalle KUNNOLLA? Eikö muka tällaisen/tällaisten jääkiekkoilijoiden tule myös saada kunnon osuus kakusta? Perskeles, Foppa taitaa myydä pelkästään paitoja miljoonan (?) Coloradossa.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti finnishninja
Eikö siis tällainen jääkiekkoilija ole rahan arvoinen? Eikö muka kannata maksaa tällaiselle jääkiekkoilijalle KUNNOLLA?
Kaikki ovat samaa mieltä sanasta, sen sisällöstä ja rakenteestahan tässä nyt kättä väännetään. Onkos sulla muuten mitään hajua siitä, kuinka paljon keskimäärin/huipputasolla pelaajat tienaavat mainossopimuksilla perusliksan ja muiden mahdollisten palkkaetuuksien lisäksi, dollareissa tai suhteessa palkkaan?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti aika epeli
Onkos sulla muuten mitään hajua siitä, kuinka paljon keskimäärin/huipputasolla pelaajat tienaavat mainossopimuksilla perusliksan ja muiden mahdollisten palkkaetuuksien lisäksi, dollareissa tai suhteessa palkkaan?
Ei ole. Miten paljon tienaa esim. Peter Forsberg?
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti finnishninja
Ei ole. Miten paljon tienaa esim. Peter Forsberg?
En tiedä, siksi kysyin. Älä hermostu. Tuli vaan mieleen F1, jossa esim. Schumi saa Ferrarin maksaman tähtitieteellisen liksan lisäksi vuosittain mukavat lisämiljoonaeurot henk. koht. sponssausbonuksina. Nämä extrat toki painottuvat tuon alan huippuihin, mutta onhan "minardimiehilläkin" tarrat rinnuksissa ;-)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Forsbergin kannattaa pelata Modo:ssa vaikka ilman palkkaa. MoDo rakentaa uutta omaa hallia Örnsköldsvikiin (jopa vaikeampi sana kuin Hirschovits) ja Foppa tulee omistamaan hallista 40%. Hän pelaamalla kotikaupungissaan rakentaa tulevaisuuttaan peliuran jälkeen.

Modo:n alkukausi on kai kuitenkin ollut nimekkäälle joukkueelle paha pettymys. Joukkue on vasta 7. sarjassa ja tappioita on enemmän kuin voittoja.
 

nakman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Johannes
Forsbergin kannattaa pelata Modo:ssa vaikka ilman palkkaa. Hän pelaamalla kotikaupungissaan rakentaa tulevaisuuttaan peliuran jälkeen.

Toi on oikeasti ison pelimiehen merkki, joka uskaltaa mennä omalle maaperälle, maksaman verot, jotka ovat samallaiset Suomalaisille Suomessa, kuin Ruotsalaisille Ruotsissa. vain oman maan kunnioituksessa on eroa, kun virkakaveljet maksavat omaisuus veroa ruosiin ja ovat ylpeitä siitä, on vain mietittävä onko tuo niin kauhea että on valtion koulut käynyt saanut liikuntapaikkoihin avustusta, lääkärit ja muut maksut on tullut valtiolta ja ENTISILTÄ MESTAREILTA jääkiekko koulujen ja turnausten muodossa.

On vain naurettavaa, mitä Häkkisen vaimokin (Erja) väittää, ettei he voi asua suomessa, koska poikaa toden näköisesti kiusattaisiin koulussa, totta kai sitä koetetetaan niinkuin meitä muitakin. häkä ei ol ku lerkenda enää suomessa, anteeksi, mutta totta, ja jos joku väittää jotain muuta valehtelee!
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Johannes
Forsbergin kannattaa pelata Modo:ssa vaikka ilman palkkaa. MoDo rakentaa uutta omaa hallia Örnsköldsvikiin (jopa vaikeampi sana kuin Hirschovits) ja Foppa tulee omistamaan hallista 40%. Hän pelaamalla kotikaupungissaan rakentaa tulevaisuuttaan peliuran jälkeen.
Ymmärtääkseni Foppa ja hänen isänsä Kent Forsberg omistavat yhtiön, Forsbro AB joka tulee rakentamaan uuden areenan. Skanska on saanut homman ja nostaa sen pystyyn.
Forsbro omistaa 40 % areenasta ja MoDo hockey 60 %.

Koko laitos tulee maksamaan n. 235 mkr lisärakennuksineen, itse areena n. 175 mkr. EU tukee hommaa 60 miljoonalla kruunulla.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Moran uusi puolustaja Ladislav Nagy herättää hieman kränää kilpailijoissa. Heidän mukaansa Mora asettaa ekonomiansa vaakalaudalle pelaajahankinnoillaan. Moran pomo Jan Simmons tosin kertoo että Nagy ansaitsee vähemmän kuin mitä normaali keskitason Elitserienpelaaja. Nagy halusi Moraan, koska hänen ystävänsä pelaavat siellä.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Johannes
....Örnsköldsvikiin (jopa vaikeampi sana kuin Hirschovits)...

Kaupungista käytetään lyhennettä Ö-vik, jopa Ruotsissa.
 

nouneim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Boston Bruins ja HIFK
Viestin lähetti finnishninja
Moran uusi puolustaja Ladislav Nagy herättää hieman kränää kilpailijoissa.

Nyt menee kyllä hikan off topicksi, mutta eikös Ladislav Nagy ole hyökkääjä eikä pakki?! Iski vain ikävästi silmään ;)
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti finnishninja
Kysymys kuuluukin: Eikö siis tällainen jääkiekkoilija ole rahan arvoinen? Eikö muka kannata maksaa tällaiselle jääkiekkoilijalle KUNNOLLA? Eikö muka tällaisen/tällaisten jääkiekkoilijoiden tule myös saada kunnon osuus kakusta? Perskeles, Foppa taitaa myydä pelkästään paitoja miljoonan (?) Coloradossa.
Mikä ettei. Mutta NHL:ssä on se ongelma että tuloista menee noin 75% pelaajapalkkohin. Muissa isoissa ammattilaissarjoissa NFL:ssä, NBA:ssa ja MLB:ssä sama prosentti on hieman yli 60%. Yli 10% on siis se ero.

Enkä näe palkkakatossa mitään pahaa. Jos se on siis joukkuekohtainen. Yksittäisille pelaajille saat maksaa niin paljon kun haluat, mutta pitää muistaa että muut saavat silloin vähemmän. Siinä voi pelaaja miettiä haluaako ison palkan ja pienellä rahalla pelaavat joukkuetoverit, vaiko nöyrtyä pienempään palkkaan ja pelata materiaaliltaan paremmassa joukkuessa. Toimii muualla, miksei NHL:ssä?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Rocco
Toimii muualla, miksei NHL:ssä?
On paljon asioita jotka toimivat myös muualla. Se ei tosin tarkoita sitä, että nämä ratkaisut olisivat juuri niitä joita tulee soveltaa joka paikassa.

Minusta on puusilmäistä vedota vain palkkakattoon, sinä yhtenä ja ainoana ratkaisuna. Jos NHL ja NHLPA istuisivat saman pöydän ääreen ja alkaisivat todellakin neuvotella, niin ratkaisu löytyisi. En ole koskaan ennen nähnyt jääräpäisempää neuvottelutaktiikkaa kuin nyt. Ei siis mikään ihme ettei lähestytä pätkääkään toisiaan kun homma menee koko ajan ota tai jätä periaatteella.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostan hattua NHL:n yritykselle luoda palkkakatto liigaan. NHL:n johdolle on selkeästi tärkeää se, että nykyiset joukkueet ovat nyt ja myös tulevaisuudessa mukana NHL:ssä. NHL:n johdon yksi tärkeimmistä tavoitteista lienee saada lisää huomiota liigalle ja edelleen levittää kiekkokulttuuria uusille alueille USA:ssa. Se ei saa kuitenkaan enää tapahtua sellaisten paikkojen kustannuksella, joissa jo on vahva kiekkokulttuuri. Ei ole NHL:n etu, mikäli esimerkiksi Calgaryn joukkue muuttaisi kauas etelään. Tuskin olisi esimerkiksi meille suomalaisille tuttu Winnibegin joukkuekkaan muuttanut pois, mikäli liigassa olisi ollut tuo palkkakatto. En kuitenkaan usko siihen, että palkkakattoa saadaan luoduksi liigaan, joka on todella sääli.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Viestin lähetti finnishninja
Minusta on puusilmäistä vedota vain palkkakattoon, sinä yhtenä ja ainoana ratkaisuna. Jos NHL ja NHLPA istuisivat saman pöydän ääreen ja alkaisivat todellakin neuvotella, niin ratkaisu löytyisi. En ole koskaan ennen nähnyt jääräpäisempää neuvottelutaktiikkaa kuin nyt. Ei siis mikään ihme ettei lähestytä pätkääkään toisiaan kun homma menee koko ajan ota tai jätä periaatteella.
No kun tässä on aika iso periaatteellinen ero. NHLPA haluaa, että päästään pelaamaan ja palkat palaavat mahdollisimman nopeasti leikkauksia edeltävälle tasolle. Käytännössähän NHLn ja NHLPA sopimukset ovat rahamielessä todella lähellä toisiaan. Ainoa ero on, että NHL haluaa pitää leikkausten jälkeisen tilantee sellaisenaan. Palkkakatto aiheuttaa sen etteivät palkat voi lähteä heti välittömästi nousuun, kun nyt sopimuksettomat pelaajat alkavat solmimaan diilejä. Jos heille annetaa kovia sopimuksia niin ensi kesänä jokainen leikkauksen kokenut pelaaja voi lähteä sovittelemaan palkkojaan ylöspäin. Ja zadaa parissa vuodessa ollaan lähellä nykyistä tilannetta. Ainoa syy miksi pelaajat eivät missään nimessä halua palkkakatto on se, että _pelaajat haluat systeemin palautuvan nykytilanteeseen mitä pikimmin_. Itse epäilen, että lopputulos on megalomaaninen luksusvero. Eli jokaista dollaria kohtaan pitää maksaa veroa vaikkapa viisi dollaria. Tällöin pelaajien ei tarvitse suostua palkkakattoon vaikka efekti on lähes sama.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Viestin lähetti nakman
Toi on oikeasti ison pelimiehen merkki, joka uskaltaa mennä omalle maaperälle, maksaman verot, jotka ovat samallaiset Suomalaisille Suomessa, kuin Ruotsalaisille Ruotsissa. vain oman maan kunnioituksessa on eroa, kun virkakaveljet maksavat omaisuus veroa ruosiin ja ovat ylpeitä siitä, on vain mietittävä onko tuo niin kauhea että on valtion koulut käynyt saanut liikuntapaikkoihin avustusta, lääkärit ja muut maksut on tullut valtiolta ja ENTISILTÄ MESTAREILTA jääkiekko koulujen ja turnausten muodossa.

Kyllä Ruotsissa on yhtälailla näitä 'veropakolaisia' kuin Suomessakin. Ainakin Mats Sundin ja Daniel Alfredsson odottelevat vuoden vaihtumista ennen kuin kaukaloon hyppäävät ja Kim Johnsson pelasi alkukauden Sveitsissä ja pelannee Ruotsissa kunhan Elitserien jatkuu.

Eli vaikka Foppa todella hienosti toimiikin ja maksaa veronsa kotimaahansa, niin ei Ruotsissa muuten olla tämän asian suhteen yhtään sen kuuliasempia kuin Suomessakaan. Meiltäkin löytyy kuusi pelaajaa, jotka pelaavat koko kauden Suomessa ja maksavat verot tänne; Ville Nieminen, Riku Hahl, Jani Rita, Jarkko Ruutu, Esa Pirnes ja Tomi Pettinen. Tosin heitä ei oikein voi verrata Foppaan, sillä omaisuus on aika eri luokkaa ja sitä myöten myös verot.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Olen seurannut sivusta tuota NHl vs. NHLPA pelleilyä ja kyllä nyt täytyy sanoa, että ei olla yhtään lähempänä ratkaisua, kuin puoli vuotta sitten.

Bettmanin tehtävänä on hoitaa palkkakatto NHL:ään samalla tavalla, kuin hän hoiti sen NBA:han, ja sanonpa, että hän saa haluamansa. Siihen menee vain aikaa. Liigassa pelasi viime kaudella vain muutama taloudellisesti terve seura, niille on vain hyvä, että tällä kaudella ei pelata. Näiden seurojen tähtäin on paljon pidemmällä, kuin ensi kaudella.

Tarkoituksena on rakentaa NHL:n joukkueiden upporikkaille omistajapampuille tuottava liiga ja koska liiketoiminnassa aina joku häviää ja joku voittaa, pelaajat joutuvat jossain vaiheessa luopumaan jostain.
Tässä tapauksessa se tarkoittaa palkkakattoa ja uskallan väittää, että sellainen NHL:ään vielä tulee. Ennemmin tai myöhemmin.

Jos pelaajayhdistys olisi kauaskatseisempi, se suostuisi palkkakattoon saman tien, koska pelaajien on tehtävä jotain elääkseen. NHL-joukkueiden omistajilla ei ole hädän päivää.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti tilliliha
Jos pelaajayhdistys olisi kauaskatseisempi, se suostuisi palkkakattoon saman tien, koska pelaajien on tehtävä jotain elääkseen. NHL-joukkueiden omistajilla ei ole hädän päivää.
Miten niin? Pelaajayhdistyksen lakkokassa on n. 700 miljoonaa dollaria. He alkoivat maksamaan pelaajilleen juuri lakkorahaa, 10 000 dollaria kuukaudessa. He voivat jatkaa näin 10 vuotta, ennen kuin rahat ovat loppu. Sitäpaitsi, suuri osa NHL-pelaajista voivat lopettaa jääkiekon vaikka tänä päivänä, eikä heidän tarvitse tehdä enää päivääkään töitä. Suurin osa pelaajista löytää myös töitä muista maista ja muista liigoista.

Omistajien lakkokassa on n. 300 miljoonaa dollaria. Heillä on tosin myös omaa rahaa, joten ei liene hätää myöskään heillä. Omistajien ongelmat ovat tosin toisella tasolla. Mitä kauemmin he jatkavat työsulkua, sitä enemmän NHL hajoaa. Ja mitä kauemmin he jatkavat, sitä vaikeampaa liigan käynnistys tulee olemaan. Hehän romuttavat tällä työsululla myös kaiken muun ympärillä olevan toiminnan, jolla ei ehkä ole samoja mahdollisuuksia - eikä varaa - odottaa kuin pelaajilla ja omistajilla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti finnishninja
Miten niin? Pelaajayhdistyksen lakkokassa on n. 700 miljoonaa dollaria. He alkoivat maksamaan pelaajilleen juuri lakkorahaa, 10 000 dollaria kuukaudessa. He voivat jatkaa näin 10 vuotta, ennen kuin rahat ovat loppu.

Todellisuudessa NHLPA avasi työsulkuavustukset 10 000 shekeillä. Se oli kuitenkin poikkeus, jatkossa tuki pienenee sitä mukaan kuin työsulun kesto kasvaa. NHLPA ei todellakaan aio maksaa pelaajille vajaata miljardia dollaria avustuksia :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös