NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

  • 318 364
  • 1 244

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Muutetaan nyt omaa kantaa siinämäärin paremman tutustumisen jälkeen, että jos uudet divisioonat tulee käyttöön, niin on laajennus aivan yhtä mahdollienn kuin nykyisessäkin tilanteessa. Jopa todennäköisempi. Kuitenkin toiseen tulee kaksi kahdeksan joukkueen divisioonaa ja toiseen konfferenssiin taas kaksi seitsemän joukkueen divisioonaa, joten kahdella laajennus joukkueella saadaan aikaan kumpaankin kaksi kahdeksan jengin divaria. Kuulostaa jo paljon järkevämmältä ja paremmalta. Ainut vaan, että turhat villikortti syystemit pois. Ei nappaa ainakaan itseäni tuollaiset.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ainut vaan, että turhat villikortti syystemit pois. Ei nappaa ainakaan itseäni tuollaiset.

Muuten ei oikeastaan mitään siirtoja vastaan, mitä nyt järkevämpi olisi tasaiset konferenssit, mutta tämä playoffeihin sorkkiminen ottaa päähän. Paras kahdeksikko on ollut loistava systeemi, enkä haluaisi nähdä mitään ihmeen kikkailtuja divisioonan sisäisiä playoffeja. Ihan tarpeeksi näkee jo runkosarjassa niitä samoja joukkueita.
 
Paras kahdeksikko on ollut loistava systeemi, enkä haluaisi nähdä mitään ihmeen kikkailtuja divisioonan sisäisiä playoffeja. Ihan tarpeeksi näkee jo runkosarjassa niitä samoja joukkueita.

On kyllä niin totta tämä. Enpä edes muista montako kertaa runkosarjassa pelataan oman divisioonan joukkueita vastaan, mutta se on vähintäänkin riittävästi. Eiköhän pudotuspeleissä ole muutenkin riittävästi mielenkiintoa ja jännitteitä, ettei sitä tarvitse hakea divisioonan sisäisillä playoff-sarjoilla vartta vasten. Vaikka ne uudet jaot tuokin vaihtelua.

Ne uudet lohkot tulee olemaan itse asiassa todella suuri muutos. Kanadan ja lämpimien alueiden joukkueet voi olla samassa divisioonassa. NHL ei ole enää entisensä.
Toivottavasti tulee ne uudet joukkueet, vaikka 32 joukkuetta kuulostaa kyllä paljolta.

Aika mielenkiintoista, kun pari päivää sitten luin Helsingin Sanomista että Montreal ja Toronto kohtasivat pudotuspeleissä viimeksi vuonna 1979.
Hurja tietoisku!
Että ovatkin sen jälkeen välttäneet toisensa, vaikka ennen oli ne divisioona-kohtaamisetkin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kaikki nämä uudelleenjaot ja villikortti-hömpötykset saa minun yksinkertaisessa kiekkopäässäni vain päänsäryn. Menee koko touhuun maku, kun menee liian monimutkaiseksi numeropelleilyksi.

Omasta mielestä paras vaihtoehto olisi, että Columbus ja Winnipeg vaihtavat ensi kaudelle paikkaa ja sitten mennään vanhalla systeemillä niin kauan kunnes Phoenixin tilanne ja kaksi laajennusjoukkuetta on selvät. Sitten neljä kahdeksan joukkueen konferenssia, joihin sisäiset pleijarit eikä mitään itä-länsi jaottelua, vaan kun neljä konferenssin mestaria on selvillä, niin runkosarjan pisteiden perusteella jaetaan välieräparit ja kiekko jäähän. Lähes aina konferenssifinaalien lataus on ylittänyt SC finaalin vastaavan ja jos olisi mahdollisuus esim. Hawks-Wings tai Rangers-Bruins-finaaliin, niin meikä ainakin kusisi hunajaa.

Phoenixin voisi lähettää Seattleen ja Quebec sekä Toronto (Markham) saisivat laajennusjoukkueet. Sitten Toronto 2 Midwestiin ja avautuisi mahdollisuus vaikka torontolaisten finaaliin. Näin siis minun utopiassani.

Henkka varmaan tietää tästä enemmän, mutta eikö kulisseissa Detroitille luvattu aikoinaan, että se pääsee takaisin itään, kun realignment toteutuu?

Hawks-fanina vähän tietenkin sapettaa, että Chicagon ja Detroitin rivalry heitetään romukoppaan, mutta eipä sille mitään mahda. Pitää kait alkaa harjoitella jotain Blues sucks-chanttia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Omasta mielestä paras vaihtoehto olisi, että Columbus ja Winnipeg vaihtavat ensi kaudelle paikkaa ja sitten mennään vanhalla systeemillä niin kauan kunnes Phoenixin tilanne ja kaksi laajennusjoukkuetta on selvät.
Olen samaa mieltä, että NHL:n tulisi pysyä pienin muutoksin kuudessa divisioonassa, kunnes joukkueita on 32, mutta ihan noin pienellä muutoksella ei mielestäni kuitenkaan selvitä. Dallasilla, Minnesotalla ja muutenkin runsaasti matkustavalla Vancouverilla on ongelma kolmelle aikavyöhykkeelle leviävissä divareissaan, mikä etenkin Dallasin kohdalla hankaloittaa elämää ei-perinteisellä kiekkoalueella. Koko systeemiä ei kuitenkaan tarvitsisi pistää uusiksi, vaan muutaman joukkueen siirto toiseen divisioonaan vähentäisi ongelmia jo melkoisesti. Itse tekisin näin:

Winnipeg -> Northwest (EDM, CGY, COL, MIN, WPG)
Vancouver -> Pacific (SJS, LAK, ANA, PHX, VAN)
Dallas -> Central (DET, CHI, STL, NSH, DAL)
Columbus -> Southeast (FLA, TBL, CAR, WSH, CBJ)

Muut divisioonat pysyisivät toistaiseksi muuttumattomina.

Otteluohjelmaa viilattaisiin siten, että oman divisioonan ulkopuolella olevat joukkueet (molemmista konferensseista) kohdattaisiin lähtökohtaisesti kerran kotona ja vieraissa. Oman divisioonan joukkueet kohdattaisiin kuudesti. Lisäksi runkosarjaan jäisi vielä 8 ottelun "rivalry-välisarja", joka voitaisiin pelata niitä "tärkeitä" joukkueita vastaan, jotka nyt sattuvat olemaan eri divarissa tai konferenssissa ja joita vastaan 2 peliä kaudessa on liian vähän.

25x2=50
4x6=24
4+4=8

15 joukkueen konferensseilla joko Columbuksen tai Detroitin täytyy jäädä länteen. Päästäisin Columbuksen itään, koska Detroit selviää paremmin lännen haasteista, kun taas Columbuksen pitäisi päästä organisaationa ensiksi edes jaloillensa ja kannattajakuntaa olisi helpompi lisätä saman aikavyöhykkeen vieraspeliajoilla. Yksi vaihtoehto olisi sellainen, että Detroit ja Columbus vuorottelisivat idän ja lännen välillä esim. 2-3 vuotta kerrallaan.

Pudotuspelit pysyisivät edelleen siis samassa 2x8 joukkueen konferenssimallissa. Tosin Detroitin/Columbuksen kohdalle soisin sellaisen poikkeuksen, että joukkue saisi halutessaan siirtyä pudotuspelikaaviossa niin monta sijaa alaspäin, että vastustaja ei ole Tyynenmeren aikavyöhykkeeltä. Jos runkosarjan menestys ei mahdollista sitä, niin ikävä juttu ja parempi tuuri seuraavana vuonna. Lisäksi pudotuspelien otteluohjelmaa rakennettaessa voisi Detroitin/Columbuksen vieraspelejä painottaa viikonlopuille, jolloin pelit voisivat alkaa Tyynenmeren rannalla tai Kalliovuorilla jo iltapäivällä ja näkyisivät idässä vielä ihmisten aikaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Aika mielenkiintoista, kun pari päivää sitten luin Helsingin Sanomista että Montreal ja Toronto kohtasivat pudotuspeleissä viimeksi vuonna 1979.
Hurja tietoisku!
Että ovatkin sen jälkeen välttäneet toisensa, vaikka ennen oli ne divisioona-kohtaamisetkin.
Itse asiassa nuo divisioonapudotuspelit olivat aika suuri syy, että eivät kohdanneet. Varsinkin, kun joukkueet pelasivat vielä eri konferenssissakin niiden aikaan.

Tuo joukkueiden viimeinen kohtaaminen on tosiaan keväältä 1979, jolloin NHL:n pudotuspeleissä otteluparien muodostumista ei rajoittanut divisioonat tai konferenssit. Suuressa ja mahtavassa 18 joukkueen NHL:ssä oli tuolloin täällä Suomessa toisinaan halveksitut säälipleijarit, kun neljän divisioonan voittajat pääsivät suoraan puolivälieriin ja divisioonakakkoset sekä neljä seuraavaksi parasta joukkuetta ratkaisivat paras kolmesta -sarjalla pääsyn puolivälieriin. Toronto voitti omassa säälipleijarisarjassaan Atlanta Flamesin 2-0 ja kohtasi runkosarjan toiseksi parhaalla saldolla divisioonansa voittaneen Canadiensin. Montreal voitti sarjan 4-0. Seuraavana kahtena keväänä kanadalaisjoukkueilla olisi ollut mahdollisuus kohdata toisensa, mutta kaavio meni kohtaamisen kannalta ristiin ja Toronto vielä tippui molemmilla kerroilla jo ensimmäisellä kierroksella.

Keväästä 1982 lähtien NHL siirtyi divisioonapudotuspeleihin aina kevääseen 1993 asti. Samalla Toronto siirtyi Wales-konferenssin Adams-divisioonasta Campbell-konferenssin Norris-divisioonaan. Joukkueet olisivat voineet kohdata siis vain Stanley Cup-finaalissa, mutta Toronto ei selvinnyt tuona aikana kertaakaan finaaleihin. Keväällä 1993 tuo kanadalaisfinaali jäi yhden otteluvoiton päähän Gretzkyn Los Angeles Kingsin onnistuessa jatkoaikavoitolla venyttämään sarjan seitsemänteen peliin, jonka kalifornialaiset voittivat yhdellä maalilla. Tunnetusti Canadiens voitti tuolloin mestaruuden toistaiseksi viimeisimpänä kanadalaisjoukkueena.

Keväällä 1994 NHL siirtyi konferenssipudotuspeleihin, mutta se ei muuttanut asiaa juurikaan, koska Maple Leaf ja Canadiens pelasivat edelleen eri konferensseissa, eivätkä selvinneet kannusarjaan asti tuona tai seuraavina keväinä.

Keväällä 1999 Toronto oli siirtynyt itäiseen konferensiin, joten kohtaamisen todennäköisyys kasvoi huomattavasti. Montreal selvisi seuraavan kuuden kevään aikana kuitenkin vain kahdesti pudotuspeleihin ja kummallakin kerralla kaavio meni kohtaamisen kannalta ristiin.

Keväällä 2005 oli työsulku ja tuon jälkeen Torontossa onkin lähdetty jo seitsemänä keväänä kesälomalle runkosarjan jälkeen.

13 edellisen pelatun kauden aikana samassa konferenssissa pelanneilla joukkueilla on siis ollut 80- ja 90-lukua parempi mahdollisuus kohdata toisensa pudotuspeleissä, mutta joukkueet ovat selvinneet vain kahtena keväänä yhtä aikaa pudotuspeleihin. Siinä varmaan se suurin syy, että edellisestä kohtaamisesta on niin pitkä aika. Tämän kauden otteita katsoessa kohtaaminen näyttää tosin todennäköisemmältä (ja verisemmältä) kuin vuosiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vääntö asian suhteen tullee jatkumaan. Pelaajayhdistys ei pidä epätasaisesta playoff-systeemistä.

NHL Insider: Feb. 27 - TSN Video


Darren Dreger ‏@DarrenDreger
Told it's 50-50 at the moment as to whether or not PA approves realignment proposal. NHL will push hard to get it through as is. #TSN

Darren Dreger ‏@DarrenDreger
Players don't like playoff imbalance. Believe easiest fix is to leave either CBJ or Det in west. PA hasn't completed full player rep review.
 

mchi

Jäsen
Kaikki sanottava on täällä varmaan jo sanottu puolin ja toisin, mutta heitetään omakin lusikka soppaan. Minäkään en ymmärrä, miksi tarvitsee tehdä perinpohjainen mullistus, kun riittäisi että vaihdettaisiin Winnipeg ja Columbus/Detroit päittäin, ja mahdollisesti fiksailtaisiin divisioonia nykyisen formaatin puitteissa. Mutta jos tuohon 4 divisioonan systeemiin nyt on pakko mennä, niin onhan tuo 14/16 jako ihan järjetön, ainakin jos tuo pleijaritasoitussysteemi on konferenssin eikä koko liigan sisäinen. Mielummin sitten 7+8 molemmilla puolilla.

Ja tuolle divisioonan sisäisille pleijareille massiivinen peukku alaspäin. Ei yhden divisioonan keskinäiset voimasuhteet kuitenkaan kovin nopeasti muutu, joten samat parit siellä kuitenkin olisi monena vuonna perättäin. Ehkä se olisi joidenkin mielestä hyvä juttu, mutta itse ainakin haluaisin jotain vaihtelua niihin.

Ehkä se on vain sitä, että kun on johonkin tottunut, niin ei halua sitä turhaan rikkoa, mutta kyllä olen pettynyt jos tuo ehdotus tuollaisenaan menee läpi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Board of Governors vote next step for realignment plan - NHL.com - News

"The NHL Players' Association confirmed to us today that it has consented to a revised Plan for Realignment, effective for the 2013-14 season," NHL Deputy Commissioner Bill Daly said in a statement. "Our next step will be to bring the proposed Plan for Realignment to the NHL Board of Governors for its consideration. We will update the status of the process as future developments warrant."

The NHL worked in conjunction with the NHLPA to formulate this realignment plan.

"After discussions with the Executive Board, the NHLPA has given consent to realignment, to be re-evaluated following the 2014-15 season," NHLPA Executive Director Donald Fehr said in a statement.

NHLPA hyväksynyt ehdotuksen. Ja omistajat sitten vielä äänestää muodollisesti?

Kahden kauden ajan näillä ja sitten tilannetta katsotaan uudelleen. Veikkaanpa että silloin on jo uusia joukkueita tulossa.

EDIT:

Pierre Le Brunin mukaan 3 kautta mennään näillä ja keskustelu asian uudelleen avaamisesta voidaan aloittaa 2 kauden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
NHLPA hyväksynyt ehdotuksen. Ja omistajat sitten vielä äänestää muodollisesti?

No, näillä nyt sitten vissiin mennään. Harmittaa kyllä. Hawksin lisäksi Columbuksen orastava rivalry Detroitin kanssa kuihtuu kolmeen peliin kaudessa. Sentään saavat vieressä olevan Pittsburghin samaan divisioonaan. Pudotuspelien ongelmasta en jaksa enää kirjoittaa, kun se on ollut esillä niin usein. Saa nähdä, miten se sitten toimii käytännössä ja syntyykö siitä vielä jotain eripuraa.

Tuosta Original Six -painotteisesta divisioonasta tuli vähän mieleen NHL:n ensimmäinen laajennus pitkän O6-aikakauden jälkeen. Silloin kuusi wanhaa joukkuetta pelasivat East-divisioonassa ja laajennusjoukkueet (myös Atlantin rannalla pelaava Philadelphia) sijoitettiin West-divisioonaan. Tässä vielä kertauksena linkki Puck Daddyn artikkeliin, josta näkee kätevästi NHL:n laajennushistorian O6-aikakauden jälkeen.

Ensimmäisellä laajennuskaudella 67-68 Toronto jäi pudotuspelien ulkopuolelle 76 pisteellä, kun Philadelphia voitti West-divisioonan 73 pisteellä. 68-69 kaudella Detroit ja Chicago jäivät pudotuspelien ulkopuolelle 78 ja 77 pisteellä, kun West-divisioonan kahden kärki oli St Louis (88 pistettä) ja Oakland (69 pistettä). Chicagolla oli tuota kevättä ennen 10 kauden pudotuspeliputki ja tuon kevään jälkeen 28 kauden pudotuspeliputki. 69-70 oli viimeinen kausi, jolloin kaikki O6-joukkueet pelasivat samassa divisioonassa. Montreal jäi tiukasti pudotuspelien ulkopuolelle 92 pisteellä ja Toronto oli divisioonan kuudes 71 pisteellä. West-divisioonan voitti jälleen St Louis 86 pisteellä ja toiseksi selviytynyt Penguins keräsi Torontoakin vähemmän 64 pistettä. Runkosarjan jälkeen tasapisteisiin päätyneiden Canadiensin ja Rangersin tiebreaker on varsin erikoinen tarina, kun molemmat joukkueet yrittivät latoa runkosarjan viimeisessä ottelussa maaleja ilman maalivahtia.
Linkit vievät englanninkielisen Wikipedian artikkeleihin vanhoista NHL-kausista.

Onneksi O6- ja muiden joukkueiden erot eivät ole nykyään ihan yhtä valtavat. O6-kaupungeissa on kuitenkin paremmat mahdollisuudet kasata palkkakaton ylärajaa hipovat joukkueet ja jatkossa saattaakin syntyä purnausta, jos joku uuden Centralin O6-joukkueista jää pudotuspelien ulkopuolelle liian tasokkaan divarin vuoksi.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Olen hämmentynyt, että tämä divisioonajako on nyt sitten mennyt läpi, varsinkin kun pelaajayhdistys oli sitä edellistä ehdotusta vastaan, joka oli moninkerroin parempi. Siinä olisi ollut neljä konferenssiä, konferenssiplayoffsit, ja ketkä tahansa olisivat teoriassa voineet kohdata Stanley Cup -finaalissa. Mutta, nyt kun tämä pystypora on päässyt maaliinsa, niin ei auta kuin ihmetellä, miten tämä muutos toimii tulevaisuudessa.

Ja kiitokset Len Lundelle parista edellisestä postauksesta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pikkasen pettynyt olen jos tää uudistus toteutuu tällaisena. Mutta kävi mielessä että varauduttasko tässä jo siihen että esim. Florida Panthers olisi siirtymässä Seatleen? Tällöinhän päästäisiin takaisin 15 jengin konfreseihin.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Olen hämmentynyt, että tämä divisioonajako on nyt sitten mennyt läpi, varsinkin kun pelaajayhdistys oli sitä edellistä ehdotusta vastaan, joka oli moninkerroin parempi. Siinä olisi ollut neljä konferenssiä, konferenssiplayoffsit, ja ketkä tahansa olisivat teoriassa voineet kohdata Stanley Cup -finaalissa. Mutta, nyt kun tämä pystypora on päässyt maaliinsa, niin ei auta kuin ihmetellä, miten tämä muutos toimii tulevaisuudessa.

Ja kiitokset Len Lundelle parista edellisestä postauksesta.

Taustalla tähän NHLPA:n päätöksen voi mahdollisesti olla kova halu päästä olympialaisiin. Liikaa vaikeuttamalla näitä relokaationeuvotteluja ja suututtamalla omistajat olisi PA saattanut kusta omiin muroihin, sillä olympialaisiin menosta ei ole vieläkään mitään mustaa valkoisella.
 

ipaz

Jäsen
Olen hämmentynyt, että tämä divisioonajako on nyt sitten mennyt läpi, varsinkin kun pelaajayhdistys oli sitä edellistä ehdotusta vastaan, joka oli moninkerroin parempi. Siinä olisi ollut neljä konferenssiä, konferenssiplayoffsit, ja ketkä tahansa olisivat teoriassa voineet kohdata Stanley Cup -finaalissa. Mutta, nyt kun tämä pystypora on päässyt maaliinsa, niin ei auta kuin ihmetellä, miten tämä muutos toimii tulevaisuudessa.

Ehkäpä neljän konferenssin ehdotus oli sittenkin liian radikaali muutos, varsinkin kun tulevaisuudessa NHL saattaa laajentua ja pari seuraa ovat liipasimella muuttaa muualle (eli Phoenix ja Florida tulee nyt ekana mieleen). Epätasaiset konferenssijaot eivät ole vieraita P-Amerikkalaisessa urheilussa, joten tuo epäsuhde ei ole niin tärkeä kuin Detroitin ja Columbuksen pääseminen omalle aikavyöhykkeelleen lyhyemmille pelimatkoille.

Detroitin poistuminen lännestä tullee varmasti vaikuttamaan jonkin verran yleisömääriin ja nyt se rooli jää Chicagolle. Tosin ainakaan tällä hetkellä Chicagolla meneminen ei paljoa haittaa, kun joukkue dominoi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielestäni tuo on ihan tasaveroinen lähtökohta konferenssijaolle.

Koska lännessä edelleenkin joukkueet joutuu matkustamaan enemmän, niin siellä pieni helpotus tulee tuosta, että playoffseihin pääsee helpommin. Idässä päinvastoin. Mielestäni tämä on hyvä näin.

Tärkeintä kuitenkin on se, että milloin matkustetaan. EST-joukkueelle ongelma oli ne myöhäiset peli länsirannikolla, jotka tekivät höpöä unirytmille. Elät idän aikavyöhykkeellä ja joudut pelaamaan 22:30 alkavia otteluita, jotka loppuu yhdeltä yöllä. Paljon pahempi vaihehto, kuin länsirannikon joukkue, joka joutuu lähinnä pelaamaan idässä omaan aikavyöhykkeeseen nähden yliaikaisia päiväpelejä.

Sama fanien suhteen, Red Wingsin siirtämisellä itään saadaan todennäköisesti lisää tv-katsojia, koska moni skippasi idässä (missä ne suurimmat katsojamassat ovat) nuo länsirannikon matsit juuri myöhäisen alkamisajankohdan takia.

Nämä ovat isoja asioita, joita ei ehkä Suomessa ymmärretä. Meillä kun on vain yksi ja sama aikavyöhyke.

Ja jos Red Wingsillä on se vaikutus elvyttää muiden taloutta ja se tulee toimimaan vielä isompana rahasampona nyt itäisessä konferenssissa, niin revenue sharingin kautta siitä hyötyy sitten myös läntinen konferenssin nihkeän talouden seurat, joille Red Wings oli aiemmin tärkeä vieras.

Chicago on ihan hyvä lippulaiva sinne länteen ja viemään soihtua eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pikkasen pettynyt olen jos tää uudistus toteutuu tällaisena. Mutta kävi mielessä että varauduttasko tässä jo siihen että esim. Florida Panthers olisi siirtymässä Seatleen? Tällöinhän päästäisiin takaisin 15 jengin konfreseihin.

Floridan omistajillahan on edullinen areenasopimus pitkäksi aikaa eteenpäin, joten tekevät rahaa joukkueella vaikka itse jääkiekkopuoli onkin tappiollista toimintaa. Jääkiekkotoiminnan pyörittäminen on kuitenkin ehto tuolle edullisella areenasopimukselle, mikä tietää sitä että Pantterit suurella todennäköisyydellä eivät ole liikkumassa mihinkään pitkään aikaan.

Ei tuolla idässä taida olla sellaista organisaatiota, jonka tulevaisuuden näkymiin kuuluisi siirto toiselle paikkakunnalle. Vai mikäs se Devilsin omistajatilanne on tätä nykyä? Siellähän oli jotain puhetta konkurssista viime vuoden puolella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pieni katsaus "tulevaan". Sarjatilanne uudella divisioonajaolla:

Atlantic Division
*1. Pittsburgh 34p/24o = 1.36
*2. Carolina 29p/24o = 1.21
*3. NY Rangers 26p/23o = 1.13
-----------------------------
4. New Jersey 27p/25o = 1.08
5. NY Islanders 25p/25o = 1.00
6. Washington 21p/23o = 0.91
7. Philadelphia 26o/23p = 0.885
8. Columbus 25o/22p 0.880

Central Division
*1. Boston 35p/22o = 1.59
*2. Montreal 36p/25o = 1.44
*3. Ottawa 30p/25o = 1.20
4. Toronto 31p/26o = 1.19 (Wild Card 1, Toronto menisi parempana Wild Cardina Atlanticin pleijareihin huonompaa Divisioonavoittajaa, eli Pittsburghia vastaan)
5. Detroit 28p/25o = 1.12 (Wild Card 2, vs. Boston)
-------------------------------
6. Buffalo 21p/25o = 0.84
7. Tampa Bay 21p/25o = 0.84
8. Florida 20p/25o = 0.80


Mid-West Division
*1. Chicago 45p/25o = 1.80
*2. St. Louis 28p/24o = 1.17
*3. Minnesota 26p/23o = 1.13
4. Dallas 26p/24o = 1.083 (Wild Card 2)
------------------------
5. Winnipeg 25p/24o = 1.042
6. Nashville 26p/25o = 1.040
7. Colorado 22p/23o = 0.96

Pacific Division
*1. Anaheim 37p/23 = 1.61
*2. Los Angeles 28p/23o = 1.22
*3. Vancouver 28p/23o = 1.22
4. San Jose 27p/23o = 1.17 (Wild Card 1)
--------------------------
5. Phoenix 27p/25o = 1.080
6. Calgary 22p/23o = 0.96
7. Edmonton 21p/24o = 0.88

Lännen divarien playoff-parit muodostuisivat nykyisellään ihan normaalisti.

Pistekeskiarvolla laskettuna liigan parhaat 16 joukkueetta olisi menossa playoffseihin. Dallas, New Jersey, Phoenix -ryhmä toki ihan samoissa, nopan heitto näiden kohdalla. Eipä se tuokaan järjestelmä hirvittävästi tule joukkueita sorsimaan, aina jotain parin pinnan jossitteluita varmaan tulee, niin se oli vanhassa systeemissäkin. Idästä pääsi usein heikompi 8. joukkue mukaan, mitä lännen 9.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
No hyi hemmetti, toivottavasti tämä Play-off uudistus uppoaa nopeasti.
 
Näin aluksi punaista tuosta "villi-kortti"-systeemistä, mutta kun tutustuin asiaan, niin eipä se nyt ihmeemmin muutu nykyisestä, joten aika lailla yhdentekevä muutos. Eihän tuolla nykyiselläänkään joukkueita laiteta suoraan paremmusjärjestykseen pisteiden perusteella, vaan divisioonavoittajat pääsevät "villillä kortilla" ylemmäs taulukossa.

Se harmittaa enemmänkin, että konferenssit ovat nyt määrältään epätasaiset, mutta maantieteellisestihän tätä muutosta perusteltiin ja sellainen tehtiin. Olisiko sitten liigan laajeneminen vielä kahdella joukkueella hyvä juttu niin, että jatkossa olisi 16 joukkuetta molemmissa konferensseissa? Enpä tiedä eikä tästä kaiketi ole puhuttukaan, kunhan nyt mietin itsekseni.

Tärkeintä nyt on ainakin se, että jatkossa jokainen pelaa vähintään kerran jokaista vastaan.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Hyviä ja kaivattuja divisioona muutoksia, eniten juuri pidän tuosta että kaikki joukkueet pelaa kaikkia vastaan vähintään sen yhden matsin. Joskushan länsi vs itä joukkueet ovat kohdanneet vasta ekaa kertaa Stanley Cup -finaalissa. Villi kortti -case vaikuttaa ihan kekseliäältä mutta sittenhän se nähdään käytännössä kuinka epäreilua se voi olla. :)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Näin aluksi punaista tuosta "villi-kortti"-systeemistä, mutta kun tutustuin asiaan, niin eipä se nyt ihmeemmin muutu nykyisestä, joten aika lailla yhdentekevä muutos. Eihän tuolla nykyiselläänkään joukkueita laiteta suoraan paremmusjärjestykseen pisteiden perusteella, vaan divisioonavoittajat pääsevät "villillä kortilla" ylemmäs taulukossa.
Ymmärrän villin kortin systeemin idässä, jossa on kaksi joukkuetta länttä enemmän ja lyhyet välimatkat yhdellä aikavyöhykkeellä. Toisaalta tuo vertailu sotkee divisioonapudotuspelien idean ja varsinkin lännessä voi aiheuttaa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle näitä kahden aikavyöhykkeen ja puolen mantereen päässä olevia pelejä, joista Detroit halusi ja pääsi eroon.

Tärkeintä nyt on ainakin se, että jatkossa jokainen pelaa vähintään kerran jokaista vastaan.
Tämähän olisi onnistunut nykyiselläkin järjestelmällä otteluohjelmaa muokkaamalla. Tältä osin hyvä uudistus joka tapauksessa.

Joskushan länsi vs itä joukkueet ovat kohdanneet vasta ekaa kertaa Stanley Cup -finaalissa.
Näin käy tällä kaudella ja edellisen kerran niin tapahtui myös työsulun vuoksi lyhyenä pelatulla 94-95 kaudella.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Hyviä ja kaivattuja divisioona muutoksia, eniten juuri pidän tuosta että kaikki joukkueet pelaa kaikkia vastaan vähintään sen yhden matsin. Joskushan länsi vs itä joukkueet ovat kohdanneet vasta ekaa kertaa Stanley Cup -finaalissa.

Näin käy tällä kaudella ja edellisen kerran niin tapahtui myös työsulun vuoksi lyhyenä pelatulla 94-95 kaudella.

Korjataan nyt sen verran, että kaudella 2006-07 Anaheim ja Ottawa eivät kohdanneet toisiaan kertaakaan runkosarjassa. Eli tuolloin viimeksi finalistit eivät olleet kohdanneet toisiaan runkosarjassa.

Tuolloin otteluohjelma oli sellainen, että pelattiin se 8 ottelua oman divisioonan joukkueita vastaan, 4 kertaa saman konferenssin joukkueita ja vain 10 ottelua yhteensä vastakkaisen konferenssin joukkueita vastaan. En muista vaihtuiko jo sitten seuraavalle kaudelle, että divisoonakohtaamiset pudotettiin nykyiseen kuuteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös