NHL:n valmentajakaruselli

  • 579 184
  • 2 387

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo, on tämä vähän uskottavampi kuin Jukka Jalonen.
Maajoukkuetasolla:

U20 Maailmanmestaruus
Jalonen - Babcock 1-1

Maailmanmestaruus
Jalonen - Babcock 3-1

Olympiakulta
Jalonen - Babcock 1-2

World Cup
Jalonen - Babcock 0-1

Jalonen 14 turnausta, 5 kultaa
Babcock 5 turnausta, 5 kultaa
 

ipaz

Jäsen
On kyllä kova haku Kekäläiseltä jos Babcock tulee Columbukseen. Kolme kautta ulkona NHL:stä ja toissakaudella yliopistovalmentajana on varmasti saanut Babsin itsekin tarkastamaan metodeitaan. Ja samalla rauhassa tutkimaan pelin kehittymistä ja miten siihen itse reagoi.
 

Olvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks | Helsingin Jokerit | Shane MacGowan
On kyllä niin Keklun näköinen valinta ku olla voi. Hyvä kuitenkin näin, nii ei tarvii miettiä/pelätä enää, että Verbeek olis kaivanut tämän Ducksiin.
 

Kuppi

Jäsen
Voihan valmentajienkin suoritustaso vaihdella kaudesta toiseen. Ehkäpä Maurice on nyt keksinyt jonkun toimivan idean jota ei ole hoksannut aiemmin, tai kenties hänen menetelmänsä vain sattuvat toimimaan Floridan tämän kauden rosterin kanssa paremmin kuin aiempien joukkueidensa kanssa.

Joka tapauksessa pelaavat hyvää kiekkoa ja menivät finaaliin, joten Maurice näyttäisi olevan tämän kauden onnistujia. Vaikkei sitten olisikaan yleisesti samalla tasolla kuin tällä kaudella.

Toki voidaan myös ajatella, että on hyviä valmentajia ja huonoja valmentajia. Hyvät ei valmenna koskaan huonosti, eikä huonot hyvin. "Hyvän" valmentajan huono kausi tai "huonon" valmentajan hyvä kausi voidaan aina selittää valmentajasta riippumattomilla tekijöillä.

Eli siihen tyyliin, että tuo joukkue on niin huono, ettei hyväkään valmentaja saanut sitä menestymään. Tuo toinen joukkue taas menestyy valmentajastaan huolimatta, ei suinkaan hänen ansiostaan.

Näin ollen alkuperäistä jakoa hyviin ja huonoihin valmentajiin ei tarvitse koskaan muuttaa, tapahtuipa mitä tahansa. Mutta miten voidaan olla varmoja että alkuperäinen jako oli oikein?
Olen aivan samaa mieltä, ei pysty varmuudella sanomaan onko Maurice miten hyvä. Mutta saa sitä silti katsoa aikaisempia tuloksia ja onhan se aika hurjaa että yli 1800:n pelin keskinkertaisuuden jälkeen 15 peliä tekee sen että hänestä nyt kirjoitetaan kuin olisi aivan nerokas valmentaja. On mahdollista että hänellä on tässä iso rooli tai sitten on myös mahdollista että on Martinookmainen putki jolloin kaikki vaan onnistuu. On syy sitten mikä vaan niin kyllä Maurice mestaruuden on täysin ansainnut mikäli sen voittaa. Olen Floridan voittoa toivonut jokaisessa sarjassa kuten myös nyt finaalissa.

Noin yleisesti playoffanalysoinnin mustavalkoisuus on kyllä aikamoista. Hyvin tasaväkiset joukkueet kohtaavat. Katsotaan lopputulos ja "analysoidaan" se niin että otetaan tietyt lopputulokseen sopivat argumentit, kärjistetään ne potenssiin sata ja ei muuta kuin uunista ulos. DeBoer oli erinomainen valmentaja joka on tuonut monet joukkeensa pitkälle. Kunnes hän olikin huono valmentaja joka ei ikinä mene päätyyn asti. Ja jos Panthers olisi jäänyt rannalle playoffseista tai tippuneet Bostonille niin Mauricen eroa olisi vaadittu täällä ja muualla.

Surkeuden ja erinomaisuuden ero on playoffseissä hyvin pieni, välimaastoa ei juuri ole. Surkeutta on tosin paljon enemmän koska vain yksi voittaa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Babcock ei laskiaista Columbuksessa näe. Ehkä 3 treeniä jaksaa käyttäytyä ja sitten alkaa armoton kiusaaminen. Kohta on Werenski, Laine ja Gaudreau tippa linssissä pyytämässä siirtoa. Keklu saa mennä sitten kohta perään.
Itsehän väitän, että Columbus ottaa parhaan mahdollisen vaihtoehdon jos Babcokiin päätyvät. Kusipää joo ollut aiemmin, mutta olisiko sellainen mahdollisuus olemassa, että Babcock on kehittynyt ihan vain ihmisenä tämän ajan aikana kun on ollut ulkona duunista? En sano, että Columbus tulee olemaan kova heti ensi kaudella, mutta en ihmettele Keklun valintaa sitten ollenkaan. Kova veto Keklulta!
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
On kyllä niin Keklun näköinen valinta ku olla voi. Hyvä kuitenkin näin, nii ei tarvii miettiä/pelätä enää, että Verbeek olis kaivanut tämän Ducksiin.
Eihän Ducksit edes ole olleet Babcokin perässä. Ne huhut on ammuttu jo ajat sitten alas. Babcok on ryssinyt asioitaan aiemmin ja tehnyt ihan vitun idiootti juttuja, sitä en kiellä. Toisaalta kaveri on ollut ulkona jo jonkin aikaa ja alkaa mietityttämään, että voisiko hän vaikkapa kehittyä ihan vain ihmisenä tuona aikana? Duckseihin nyt ei ole osaavia valmentajia valitettavasti tulossa jonossa asti, koska on ryssitty jo pidemmän aikaan koko tekeminen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Olvi

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Kusipää joo ollut aiemmin, mutta olisiko sellainen mahdollisuus olemassa, että Babcock on kehittynyt ihan vain ihmisenä tämän ajan aikana kun on ollut ulkona duunista?
No tämähän tuon käytännössä ratkaisee. Hyvä valmentajahan hän on. Kehittymistä ja itsetutkiskelua on ollut PAKKO tapahtua ja sillain syvällisesti eikä vain pintapuolisesti.


Aito halu muutokseenhan se lopulta tämmöisissä taitaa olla se ratkaisevin ja tärkein asia. Se tietty ajatusmaailma ja tavat joiden kanssa on saattanut elää vuosikymmeniä, ne ovat kovin iskostuneet ja ovat ikäänkuin automaatio - tulevat itsestään, kuten meillä kaikilla. Tuon muuttaminen vaatii työtä. Mutta vaikuttaa siltä että Babcock tosissaan pyrkii muutokseen ja kehitykseen tämän kertoo pelkästään jo se että on käynyt valmentamassa yliopistojoukkueessa. Samalla ottanut happea NHL ympyröistä ja varmasti miettinyt paljon kaikenlaista ja kenties puhunut eri tahojen kanssa. Columbus on varmasti myös tietoinen näistä meidänkin spekuloimista asioista ja on varmasti suurennuslasin kanssa perannut läpi tapaus Babcockin ennen mahdollista palkkaamista. Tulevat vuoden tämän sitten todellisuudessa näyttää.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
But a lot of that is no doubt tied to the numerous hits to Babcock’s reputation delivered by or on behalf of former players. There is, of course, the story of Babcock asking a young Mitch Marner to rank teammates from hardest-working to least-hardest-working, only to have the list revealed to teammates. There’s also the sad tale of Johan Franzen, the former Detroit Red Wings forward who has called Babcock a “bully” and “the worst (person) I ever met.” Franzen has said that Babcock’s repeated verbal attacks often left him “terrified” to go to the rink. His claims have been backed up by the likes of Hall of Famer Chris Chelios. And there’ve been other former players who’ve added to the pile.

Former Red Wings defenceman Mike Commodore, on the occasion of Babcock’s firing, tweeted that the Leafs quit on Babcock because he’s “a terrible human being,” not to mention “an average coach with an extremely oversized ego.”

Mark Fraser, the former Leaf, chimed in: “Anyone who thinks (Commodore) needs to lay off Babs just doesn’t understand how much hate players have for him.”


Toivottavasti on muuttunut mies. Voittaja ja meritoitunut, mut aika totaalisen mulkku on ollut. Modanon urapelit jäi 1 499 peliin koska Babcockin egotrippi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.


Toivottavasti on muuttunut mies. Voittaja ja meritoitunut, mut aika totaalisen mulkku on ollut. Modanon urapelit jäi 1 499 peliin koska Babcockin egotrippi.

Annas kattoo. Pari kautta poissa kuvioista ja uudella innolla Columbuksen (+ Keklun) pelastajaksi.

Mutta kuten edelläkin todettua, alkaa niistä meriiteistä olla jo aikaa. Stanley Cup + finaalit 2008-2009 jälkeen seuraavien kuuden kauden aikana Detroitissa kolmasti 2. kierrokselle, Torontossa reippaaseen neljään kauteen ei yhtään mihinkään ja potkut.

Suoranaisesti viimesen 10 valmentamansa NHL-kauden näytöt ei säkenöi, silti menneisyyden aura tuntuu kantavan korkealle joidenkin toimittajien silmissä. Käsiteltiinköhän Tortorellaa hieman samoin sävelin? Annan Babcockille silti hieman paremmat mahdollisuudet onnistua, näin ennakolta.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Maajoukkuetasolla:

U20 Maailmanmestaruus
Jalonen - Babcock 1-1

Maailmanmestaruus
Jalonen - Babcock 3-1

Olympiakulta
Jalonen - Babcock 1-2

World Cup
Jalonen - Babcock 0-1

Jalonen 14 turnausta, 5 kultaa
Babcock 5 turnausta, 5 kultaa
Ai että Jukka Jalosesta NHL-valmentaja..Älä nyt naurata. Äijä ois siellä kun peura ajovaloissa ja sellaisessa pyörityksessä että ei löytäis hallilta hotellille. NHL:ssä päävalmentaja on paljon muutakin kuin taktinen nero. Jukka Jalonen…never gonna häppen. Vaikka Babcock on mulkku+old school, niin on hän sentään uskottava ukko tuolle pallille.
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No jaa, tiedossa on ettei NHL GM:t palkkaa eurooppalaista päävalmentajaa yrittipä sinne kuka tahansa. Jalosella ja monella muulla riittäisi kompetenssi, mutta sama old boys club pyörii noissa valinnoissa vuodesta toiseen.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Nyt ei Keklu ainakaan jättänyt epäselvää tuliko pestattua NHL-tasoinen koutsi, Larsen-tapauksen jälkeen toiseen samanlaiseen harjoittelijaan ei olisi ollutkaan varaa, ei jengin kannalta eikä Kekäläisen itsensä. Babcockiin sitten vain liittyy omat kysymyksensä, ja voisi sanoa että kohtalonkysymykset mestarivalmentajan oman uran kannalta.
Torontossa reippaaseen neljään kauteen ei yhtään mihinkään ja potkut.
Kyllähän tuo tosiaan osoittaa, että Mike on menneen kauden lumia kun miettii, millainen dynastia tuosta Leafs-rungosta on kuoriutunut kun saivat Babcockin pois jarruttamasta touhua.

Vakavasti ottaen, pahasti puutteellisia ja epätasapainoisia rostereita oli miehen käytössä sekä Detroitin loppuaikoina että Torontossa (ei sillä etteikö Columbuksessa olisi sama ongelma pahempana).
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Olen aivan samaa mieltä, ei pysty varmuudella sanomaan onko Maurice miten hyvä. Mutta saa sitä silti katsoa aikaisempia tuloksia ja onhan se aika hurjaa että yli 1800:n pelin keskinkertaisuuden jälkeen 15 peliä tekee sen että hänestä nyt kirjoitetaan kuin olisi aivan nerokas valmentaja. On mahdollista että hänellä on tässä iso rooli tai sitten on myös mahdollista että on Martinookmainen putki jolloin kaikki vaan onnistuu. On syy sitten mikä vaan niin kyllä Maurice mestaruuden on täysin ansainnut mikäli sen voittaa. Olen Floridan voittoa toivonut jokaisessa sarjassa kuten myös nyt finaalissa.

Noin yleisesti playoffanalysoinnin mustavalkoisuus on kyllä aikamoista. Hyvin tasaväkiset joukkueet kohtaavat. Katsotaan lopputulos ja "analysoidaan" se niin että otetaan tietyt lopputulokseen sopivat argumentit, kärjistetään ne potenssiin sata ja ei muuta kuin uunista ulos. DeBoer oli erinomainen valmentaja joka on tuonut monet joukkeensa pitkälle. Kunnes hän olikin huono valmentaja joka ei ikinä mene päätyyn asti. Ja jos Panthers olisi jäänyt rannalle playoffseista tai tippuneet Bostonille niin Mauricen eroa olisi vaadittu täällä ja muualla.

Surkeuden ja erinomaisuuden ero on playoffseissä hyvin pieni, välimaastoa ei juuri ole. Surkeutta on tosin paljon enemmän koska vain yksi voittaa.
Marginaalit ovat varsinkin playoffeissa usein todella pieniä ja neljältä kierrokselta itsensä jatkoon/voittoon on onnistunut kääntämään ne pienet marginaalit neljään otteeseen edukseen. Kuinka paljon siihen sitten vaikuttaa valmennus, yksilötaito, tuuri ja muut tekijät? Valmennuksenkaan roolia ei ainakaan vakioksi voida määrittää, vaan paljolti kyse on tapauskohtaisuudesta.

Mutta voitto on kuitenkin ainut asia jota tavoitellaan. Jos et sitä kilpailukykyisellä joukkueella pysty riittävän nopeasti tuomaan, tulee joku muu yrittämään. Varsinkin kun palkkakattosäännöstö aiheuttaa sen, että pitkäjänteisyyteen ei aina ole varaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
No jaa, tiedossa on ettei NHL GM:t palkkaa eurooppalaista päävalmentajaa yrittipä sinne kuka tahansa. Jalosella ja monella muulla riittäisi kompetenssi, mutta sama old boys club pyörii noissa valinnoissa vuodesta toiseen.
Vaikea sanoa riittäisikö kenelläkään Euroopassa valmentavalla kompetenssi, kun eivät tule sitä Atlantin yli näyttämään. Siellä on esim Tuomo Ruutu antamassa näyttöjä ja voi sitten joskus tuonne päävalmentajaksi noustakin.

Aivan turha huudella, että Jalonen pitäisi palkata NHL:n päävalmentajaksi, kun minkäänlaisia näyttöjä ei ole halunnut lähteä antamaan rapakon taakse.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
No jaa, tiedossa on ettei NHL GM:t palkkaa eurooppalaista päävalmentajaa yrittipä sinne kuka tahansa. Jalosella ja monella muulla riittäisi kompetenssi, mutta sama old boys club pyörii noissa valinnoissa vuodesta toiseen.

Kait kokemusta ja senioriteettia ei pidä liikaa väheksyä. Ja mistä sitä tietää jos vanha koira olis pikkasen oppinut uutta.

Toisaalta, sitä kuvittelis kiekon kehdossa olevan osaajia ja tekijöitä laajalla rintamalla, josta scoutata uutta verta ja modernia näkemystä, sen sijaan, että paluu on aina vanhaan tuttuun.

Jeff Johnson - The name you know!, tais olla Eddie Murphyn ysärileffan tunnuslause. Vanha kongressimies kuoli ja melkeen samaa nimeä kantava pikkurikollinen Eddie ratsasti sillä vaaleja kohti.

Että onhan siinä nimeä, kokemusta ja tuttu naama. GM:n sitten näillä spekseillä helpompi, turvallisempi(?) toivottaa tervetulleeksi taloon intohimo-viihdebisneksessä.

Ja onhan tänä päivänä sentäs kolikolla jo toinenkin puoli kun tehdään ennakkoarvioita. Ennen vanhaan veteraanivalmentajan kiinnitys olis ohitettu itsestäänselvänä ja olankohautuksella kun taas tuoreemman kasvon päälle olis sälytetty epäilyksiä. Nyt kukin joutuu tiettyyn läpivalaisuun.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kekläinen tuumas että viime kesänä Columbus oli liian houkutteleva paikka UFA markkinoilla niin hommas nyt Babcokin rauhoittamaan tilanetta!

En kyllä usko että Babcok on nyt muuttunut mies. Kuitenkin ikää mittarissa 60 v, joten varmaan jossain terapiassa ois saanut käydä että persoonallisuus ois nyt muuttunut niin paljon että olisi mukava mies. Lukemani perusteella on johtanut jengiä pelolla niin siinä ois sitten saanut vielä johtamispelikirjaakin päivittää. Toki, varmasti siinä presissä sitten osaa sanoa oikeat sanat ja Keklukin selittää taas jotain due diligencesta.

Mutta Laine ja kumppanit sitten saa nähdä onko Babcok muuttunut mies. Voihan se olla että tolla johtamistyylillä edelleen pärjää ja saa tuloksia aikaan. Jos ei saa, niin voipi olla että Babcok ja Kekäläinen poistuu sitten samalla oven avauksella.
 
Siellä on Keklu ketkuna vuodatuttanut Babcockin ”palkkauksen” julki ja testaa näin, miten yleinen ilmapiiri reagoi tähän. Oikeasti nimiä ei ole vielä papereissa, mutta jos ilmapiiri sallisi, niin sitten ottaa miehen ruoriin. Jännä muuten, että Kekluhan sanoi äskettäin, että kyselevät myös omilta johtavilta pelaajilta fiiliksiä potentiaalisista ehdokkaista. En vain jaksa uskoa, että oikeasti palkkaisi uutta valmentajaa, jolla ei olisi edes jonkinlaista hyväksyntää omiensa joukoissa. Vai olisiko siellä joku omasta sisäpiiristä vuotanut tämän, kun ei oikein ole ollut mielissään mahdollisesta uudesta valmentajasta? Kaikki tämä siis vain omaa spekulointia, kun virallisesti ei ole kai missään vielä julkistettu.

Niin paljon kuin sitä ehkä haluaisikin nähdä, miten Babcock onnistuisi valmentajana Columbuksesta, niin kyllä tuo mulkkumainen historia ihmisjohtamisessa painaa vaakakupissa enemmän.

E. The Athleticissa Aaron Portzline kirjoittaa, että lähde on ”a team source not authorized to speak publicly on the matter”. No seuraillaan, eiköhän siellä ole johtoportaassa punnittu ja mietitty kaikki vaikuttavat tekijät todella tarkkaan, eikä ihan sokeana tällaisia päätöksiä tehdä.

Blue Jackets' coaching search lands on Mike Babcock — but why him? (maksumuurin takana)
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Tämä kaksikko on pyrkimässä takaisin NHL-tehtäviin. Mielenkiintoista nähdä mihin ratkaisuun NHL ja Bettman näiden kohdalla päätyy. Luulen, että taustalla on ollut jo kyselyjä miesten palveluja kohtaan ja nyt seuraava askel on pyytää liigalta lupaa päästä takaisin hommiin.

Joel Quenneville varsinkin on mielenkiintoinen tapaus. Raporttien mukaan hän oli nimenomaan voimakkaimmin tuossa San Josessa sijaitsevassa hotellihuoneessa keväällä 2010 käydyssä keskustelussa front officen väen kesken Kyle Beachia koskeneen tapauksen esille tuomista vastaan. Kun asia tuli noin pari vuotta sitten kaikkien tietoisuuteen, Q:n muisti olikin valikoiva eikä muistanut moista keskustelua tuolloin edes tapahtuneen.

Stan Bowman taas myönsi ja muisti kyseisen keskustelun tapahtuneen ja vieritti pääsyyn silloisen Blackhawksin presidentin John McDonoughin niskaan, joka oli luvannut hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä. No kuten hyvin tiedämme näin ei koskaan tapahtunut (mikä ei Donoughin toimia seuranneille ollut yllätys) ja loppu onkin sitten surullista että oksettavaa historiaa. Mikäli jotain pitäisi nyt veikata, niin eiköhän molemmat saa pian luvan toimia NHL:ssä ja homma on sillä siwa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös