Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Largo, 20.10.2018 klo 17.05.

 1. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Jaa. Olen eri mieltä Lundellista. Ei kaikkien pidä olla Kaapo Kakkoja tai Laineita. Minä luulen että hän tulee olemaan yksi draftinsa NHL valmiimpia pelaajia ja omaa selkeän ykkössentterin upsiden. Alle 18 vuotiaiden kisoissa Lundell väläytteli kyllä kikkapankkiaan, jos jollain nyt erityisesti siitä housut kostuu. Kaveri pelasi aikuisten tasolla hyvää jääkiekkoa molempiin suuntiin puhtaana sentterinä draft -1 vuotenaan.

  En ihan ymmärrä hyökkäyspään puutteista natisemista, kun hän kuitenkin 38 peliin teki 9+10 Liigassa, joka on sama pistetahti kuin mitä vaikkapa Rantanen ja Kotkaniemi pisteli draft -vuotenaan. Ja paljon parempi maalitahti. Brady Tkachuck meni tuossa 2018 sijalla 4, astui änäriin heti ja pelasi aika hyvän kauden. Ei hänelläkään ole mitään erikoistalenttia (Paitsi jos haluaa ärsyttämisen sellaiseksi lukea), ei se ole erityisen nopea, erityisen hyvä ampumaan tai erityisen hyvä syöttämään, vaan tasaisen hyvä kaikessa.

  Jos kehityskäyrä jatkuu ylöspäin, niin voi tulla aika kova draft vuosi.

  Sentteri, pystyy tekemään tulosta aikuisten tasolla ja pelaa luotettavasti molempiin suuntiin. Kyllä noilla spekseillä ollaan kuumaa valuuttaa NHL:n draftissa.
   
  Fat Cat, Turisti & Ck tykkäävät tästä.
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Hirveän paljon Lundellista tulee Mikko Koivu mieleen. Ei ole kaukalon nopein luistelija, ei omaa parasta laukausta, eikä ole käsistään kaikkein taitavin. Mutta hyvä hän on silti vähän kaikessa.

  Katsotaan nyt vielä miten tuo ensi kausi menee. Tällä hetkellä en näe hänessä mitään supertähtiainesta NHL:ään, mutta juuri tuollainen Koivumainen luotettava työjuhta hänestä voisi tulla. Koivun tapaan myös Lundell vaikuttaa omaavan erinomaisen pelikäsityksen.

  Nimimerkki @Carlos nosti ihan hyvän pointin esiin. Katselin jonkun verran HIFK:n A-junnujen pelejä alkukaudesta ruudun kautta. Noissa peleissä ainakaan Lundell ei mitenkään dominoinut peliä. Jotenkin niissäkin matseissa näkyi minusta, että ei hänellä ole olemassa jotain sellaista erityistaitoa, joka nostaisi ihan suvereenisti hänet esiin ikäistensä joukosta.
   
 3. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Itsekin olen aivan samalla tavoin ajatellut, että tällaiselle pelaajalle juuri onkin tilausta Suomessa. Vähän sellainen mikkokoivu, joka hoitaa hommansa ja taitaa molemmat päädyt. Ajattelen tässä siis samalla vähän maajoukkuekuvioita ja mahdollisia parhaiden pelaajien turnauksia.

  edit: TämäKIN viesti olisi 2020 draft kamaa...
   
 4. Sylfan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kukaan ei ole natissut hyökkäyspään tehoista vaan pointtini lähinnä oli, että puolustusorientoituneemmat hyökkääjät harvemmin menevät aivan draftien kärkipäässä.
   
 5. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kuten sanoin, Lundell on saanut ihan vertailtavaa offensiivista tulosta jo nyt aikaan, kuin nuo esimerkkien kärkivaraukset, pelaten samalla hyvin toiseenkin suuntaan.
  Paremmalta Lundell näyttää jo nyt, kuin Kotkaniemi Liigassa, mielestäni. Eikä se offensiivisuus mitään kärkivarausta takaa, vaan se miten pelaa. No, ensi kaudella tiedetään lisää
   
  Turisti tykkää tästä.
 6. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lundell on moderni sentteri, joka tultaneen varaamaan top-20 joukossa ensi vuonna. Luotettava kahteen suuntaan pelaava, osaa rytmittää peliä ja tekee peliä edistäviä ratkaisuja kiekollisesti.
  Fyysisesti vielä raakile.
  Hieman tosiaan Mikko Koivua ja miksei myös vähän Barkovia muistuttava pelityyliltään.
  Lähentelee varmaan 188-190 cm, joten ei mikään ihme, että NHL-jengit seuraa otteita suurella mielenkiinnolla.
  Ripaus äijämäisyyttä ja räjähtävyyttä luisteluun, siinä kehityksen kohteita.
   
 7. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Paljon ehtii tapahtua, mutta kyllä silti laskisin sinne TOP-10 sakkiin näillä näytöillä. Pelipaikka esimerkiksi vaikuttaa suunnattoman paljon kuitenkin ja Lafreniere, Holz, Raymond ja Gunler ovat kaikki laitureita. Barrett Hayton ja Jesperi Kotkaniemi toimikoot tuoreimpina esimerkkeinä, miksi sentterit on arvostettuja. Muutoin kuitenkin Lundellista samaa mieltä, eikä erotu millään osa-alueella silmiin, mutta on kaikessa kuitenkin hyvä. Ja vielä vuosi aikaa kehittyä ennen draftia. Voi käydä katsomassa, mitä Kakko, Rantanen, Laine ja kumppanit tekivät draft -1 vuonna. Vuosi on pitkä aika ja mielenkiinnolla seuraan tätäkin ikäluokkaa.
   
 8. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Tätä tämänvuotista draftia kun katsoo niin kyllä offensiivisuus ja potentiaali on aika korkealla hierarkiassa siihen peilaten, että kaveri takoisi millaisia esityksiä tahansia miehiä vastaan niin silti junnunäytöillä mennään suvereenisti ykkösenä. Höpöhöltä kuulostaa omaan korvaan nimenomaan se, että sillä on merkitystä miten pelaa. Kyllä kaikki muukin siinä ympärillä vaikuttaa ihan valtavasti ja nähtävästi ne sen hetkiset peliotteet ovatkin vain jäävuoren huippu. Ei Kakkokaan tietenkään ole mikään jerelehtinen, mutta pelaa kuitenkin paremmin ja luotettavammin kahden suunnan peliä kuin Hughes.

  Se miten tämä liittyy 2020 draftiin on tietysti se, että lainaamassani kohdassa perustelut ontuu.
   
 9. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mitä tarkoitat? Eikö tämä ole se millä on nimenomaan kaikkeista eniten väliä? Muutenhan noita voisi skoutata vaikka eliteprospektista. Se mitä pelaaja tekee jäällä on se, millä on väliä. Ymmärrätkö? Armia ja Lehkonen esim pelasi tosi hyvät draft kaudet, mutta ei se heille korkeita varausvuoroja (en laske 16 korkeaksi, puhutaan nyt top 10 varauksista) poikineet, koska skoutit näki puutteet pisteistä huolimatta.

  Musta tuntuu että ymmärsit väärin, mitä tarkoitin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 00.29
 10. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Semmonen taho kun TPEHockey on tehny tälläsen rankingin 2020 osalta:
  https://twitter.com/TPEHockey/status/1136024117793218561

  TOP10:
  1 Alexis Lafreniere LW
  2 Quinton Byfield C
  3 Lucas Raymond W
  4 Noel Gunier W
  5 Anton Lundell C
  6 Alexander Holtz W
  7 Cole Perfetti C
  8 Marco Rossi C
  9 Yaroslav Askarov G
  10 Jamie Drysdale D

  Suomalaisia
  11 Kasper Simontaival C
  27 Veeti Miettinen RW
  HM Roni Hirvonen C

  Taitaa olla aika lupaava molari tuo Askarov.
   
  Pardus tykkää tästä.
 11. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Taas Venäjältä? Heillä on jostain ruvennut tulemaan näitä nuoria huippuveskareita, kuin ovista ja ikkunoista.

  Simontaival, joka on listauksessa C, ei kyllä ole sentteriä nähnytkään. Hänen sijoittumisensa on vielä toistaiseksi minusta hirvittävän paljon epävarmempaa. Lundellista voi jo nyt sanoa, että ilman tosi pahaa loukkaantumista menee ihan tehtaantakuulla TOP10:ssä. Kaikki mahkut olemassa TOP5:een.
   
 12. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No näinpä, taidon ja pelisilmän osalta saattaapi olla ikäluokkansa parhaita, ja laukauskin on hyvä, lisäksi on kokoonsa nähden vahva parrunpätkä. Mutta kun mittaa ei ole tuon enempi, niin on vaikea sanoa meneekö edes ekalla kierroksella. Tuonkokoisen pelaajan pitäisi varmaan taitojensa lisäksi olla ihan nopeimpia kiitäjiä jotta kärkisijoille varaustilaisuudessa nousisi. Mieluusti olen kyllä väärässä tässä.
   
 13. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Lyhyillä pelaajilla tuo tuppaa menemään hieman boom or bust -tyyppisesti, mikäli ei satu olemaan aivan kirkkain lahjakkuus ikäluokkassaan. Tämän takia monet seurat eivät halua käyttää ensimmäistä varaustaan todennäköiseen arpaan. DeBricant varattiin vasta toisella kierroksella, vaikka takoi hurjia pisteitä ja potentiaali tiedettiin.
   
 14. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Mutta toisaalta, DeBrincatin esimerkillä Cole Caufield on rankattu lähtökohtaisesti korkealle 2019 draftissa, vaikka kääpiö onkin. Enkä tänä päivänä näe koon olevan este kovallekin NHL-uralle. Nopeudella/luistelulla siellä nykyään pärjää.
   
 15. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Näyttäisi vielä Simontaival olevan 5cm pidempi kuin Caufield. Ehkä jälkimmäisen osakkeita nostaa maalintekotaito, jonka takia tätä korttia kannattaa katsoa vielä isommalla riskillä.
   
 16. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Off topic, tällä kaudella lyhyimmät suomalaiset yli 30 peliä pelanneet:

  S. Aho = 183 cm
  H. Jokiharju = 183 cm
  L. Komarov = 180 cm
  S. Vatanen = 179 cm
  M. Granlund = 179 cm

  Kiva katsoa tulevassa Draftissä, miten mm. Leevi Aaltonen = 175 cm varataan ja millä kierroksella.
   
 17. ritaripervonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  DeBrincat pelasi junnuvuotensa vahvassa Erien OHL-joukkueessa ja monet saattoivat ajatella, että hänen tehopisteensä olivat osin hyvän joukkueen ja erityisesti huippulupaus Dylan Stromen ansiota. Jälkikäteen voi viisastella, että saattoi olla jopa toisinpäin. DeBrincat on pelannut NHL:ssä alusta saakka tehokkaasti, kun Strome on päässyt vauhtiin vasta tämän kauden jälkipuoliskolla, kun on päässyt takaisin yhteen DeBrincatin kanssa.

  Anton Lundellista tulee mieleen Sean Couturier, joka draftattiin 2011. Monipuolinen, älykäs ja kookas pelaaja, joka on erinomainen omaan päähän. Couturierin ennakoitiin ennen draftia menevän ihan kärkikolmikossa, ainakin -viisikossa, mutta varattiin lopulta numerolla kahdeksan juuri hyökkäyspään erityisominaisuuksien puutteen vuoksi.
   
  Henkka ja sakkr tykkäävät tästä.
 18. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Kumpi tuo boldaamani nyt sitten on?
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2019 klo 11.14
 19. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lainaus:
  Sorry, my bad :) Mi. Granlund tuon 179 cm ja pikkuveli Ma. Granlund Eliteprospectin mukaan 183 cm.
   
 20. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Taas nähtiin 2019 draftissa, miten helvetin kovaa valuuttaa sentterit on. Jos Lundell sen 30-40p kiskaisee ensi kaudella sentterin tontilta, niin top 5 varaus on kyllä aika varma.
   
  sloke, Pardus & Oskar tykkäävät tästä.
 21. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Jep, myös pakit on kovaa huutoa.
   
 22. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Jos mennään aiempien vuosien kaavalla niin FinnProspectsin ensimmäinen suomalaisten top15 ranking nähdään ensi viikolla.
   
 23. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Ihan samaa mietin. Vaikka olisi listoilla vasta jossain 7-8 kohdalla, niin kyllä nousu tulee helposti sinne 5 joukkoon. Itse kyllä uskon, että jos Lundell pelaa ehjän kauden, hyvät 20 vuotiaiden kisat ja tekee tuon 30-40 pistettä ja vielä pelaa miesten MM-kisoissa, niin kyllä melkein voisin lyödä vetoa top3 paikasta. Lundell on kuitenkin tyypiltään kahden suunnan sentteri ja jos miehiä vastaan pystyy kunnolla paukuttamaan pisteitä, niin ei kahta sanaa.
   
  Pardus tykkää tästä.
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Tämä tosin oli aika hyvä vuosikerta puolustajista.
   
 25. Yabada Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Samaa on tullut pohdittua itsekin viime aikoina itekseen ja kavereiden kanssa, että mistä tämä ilmiö johtuu. Oma mutuni on suomalaisten maalivahtivalmentajien Venäjän valloitus. Kovin paljoa tietämättä venäläisestä valmennuskulttuurista junnuissa, mutta olettaisin, että siellä on suomalaiset valmentajat tulleet neuvomaan junnuvalmentajia. Tätä kautta sitten lumipallo on lähtenyt vyörymään vielä nuorempien ikäluokkien maalivahtivalmentajille.