Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Largo, 20.10.2018 klo 17.05.

 1. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Noh, tolla EPS:in kasvatilla Lundelilla on kuitenkin jo yksi liiga-kausi takana ja iski suunnilleen samat tehot kuin Barkov saman ikäisenä. Kaapo Kakkohan saman ikäisenä vielä tahkosi pääasiassa a-junnuja. Lisäksi Raymond ja Holtz on pelipaikaltaan laitureita kun taas Lundell on sena, joten tällä kertaa pelipaikka vertailussa suomipojan pitäisi saada etua. Joten onhan tossa aihioita miksi Lundell voisi olla jopa top 3 varaus. Lisäksi Lundellilla kausi päättyi suureen pettymykseen joka varmaan tuo sitten sopivasti pientä ekstramotivaatiota kesätrenaamiseen.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 2. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Ehkä tässä on itsellä tullut sellainen uskonpuute, ettei näitä TOP3-varauksia voi enää kovin pitkään tulla putkeen. Olisihan tuo tosiaan huikeaa, jos vielä jatkuisi ensi kesällekin. Hyvin vähän olen seurannut 2020 varausikäisiä, eikä mitään rankingeja taida vielä oikein olla esitettynä tässä vaiheessa. Mutta, ensi kausi tosiaan "kokeneena kettuna" Liigassa, joten tietysti mikä vain on mahdollista.
   
 3. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  No jos Lundell menee TOP5 niin olisi se TOP5- putkikin aika kova. Jos vielä jatkuisi 2021 Rädyllä ja 2022 Lambertilla, niin huikeaahan tuo on. Puhumattakaan parista seuraavien ikäluokkien huipputalentista.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 4. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No jos katoin pikasesti oikein niin tän kesän draftissa tulee 10 vuotta putkeen kun suomalainen on mennyt ykköskieroksella. Silloin kun aloin seuramaan NHL:lää niin oli ihan normaalia että suomalaisia ei nyt mennyt ekalla, joten mulle toi on pelkästään ihmettelyn paikka. :D
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 5. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Lainaus:
  Kakko ja Lundell ovat samanikäisiä eli 2001-syntyneitä ja yhtäaikaa ja samanikäisinä molemmat pelasivat A-junnuissa.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Miten helmikuussa ja lokakuussa syntyneet voi olla samanikäisiä. Lähes 8 kuukautta ikäeroa.
   
 7. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Eikös samanikäisenä meinaa paremmin Barkovin viimeistä kautta, kun Barkov on syntynyt syyskuussa ja Lundell lokakuussa. Toki varauskausi Barkovilla eri tuon syyskuun puolivälin rajan vuoksi.

  Barkovin tasoista talenttia en Lundellissa näe. Ei ole taitotaso samalla tasolla, eikä samanlailla pysty tekemään ympärillä olevistaan parempia. Tietenkin koko, pelipaikka, peliäly ja hyvä kahden suunnan pelaaminen yhdistää näitä. Toivottavasti Lundell vetää ensi kaudella tykkivuoden ja sementoi aseman mahdollisemman lähellä kärkeä.
   
 8. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Itse taas sanoisin, että nämä pieleen menneet U18-kisat ovat aiheuttaneet pientä aistiharhaa monelle. En toki tunne seuraavan draftin muita pelaajia hyvin, mutta noin pitkän aikavälin suomalaisten pelaajien vertailussa kyseessä on kuitenkin kova pelaaja.

  Vuosi on tietysti pitkä aika, mutta uskaltaisin väittää että Lundell tullaan takuuvarmasti varaamaan top kympissä. Varsinkin, kun on erittäin turvallinen varaus. Sentteri, riittävän kokoinen, ja taustat on kunnossa ammattilaisuraa silmällä pitäen. Esim. vaikka Puljujärveen verrattuna kaikki pelin ulkopuoliset asiat ovat tiptop.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 9. Isäntä Jäsen

  Minusta Holtz ei ollut mitenkään erityisen hyvä sunnuntain finaalissa. Toki hieno syöttö Raymondin toiseen maaliin ja pari muuta väläytystä, mutta 5vs5 pelissä oli mielestäni aika heikko ja useamman kerran ykkösketjun pitkä hyökkäys kuoli Holtzin kiekonmenetykseen tai hävittyyn kaksinkamppailuun. Aika paljon koko Ruotsin joukkue oli ottavana osapuolena varsinaisella peliajalla, mutta jatkoajan 4vs4 oli täysin kaksikoiden Raymond-Henriksson ja Holtz-Holmström näytöstä. Jotenkin Holtz tuo minulle mieleen Patrik Laineen. Olemus on todella paljon samanlainen, kiekonkäsittely samantyylistä, maila pitkä ja tietynlaista flegmaattisuudeltakin näyttävää tyylittelyä kiekollisessa pelaamisessa. Ja myös sitä Paten perisyntiä eli rystypuolen huolimattomia haltuunottoja. Onhan Holtz tietysti lyhyempi kuin Laine eikä laukauskaan ihan samanveroinen ole, vaikka hyvin lähteekin. Vastaavan ikäisenähän Pate painoi vastaavissa kisoissa 8 maalia melkein olemattomalla liikkeellä polvileikkauksen ja tuskaisen kauden päätteeksi. Holtzilla luistelukin muistuttaa paljon Laineen luistelua, paikaltaan lähdettäessä tarpoo välillä tervassa, mutta vauhtiin päästessään vaikea pysäyttää. Ja finaalissakin nähty pakin ohitus vasemmalta jalkakikalla oli sekin suoraan Paten highlight-videoista.

  Raymond sen sijaan on kyllä todella dynaaminen paketti, finaalin maaleista saa hyvän kuvan pojasta. Taitava, nopea, räjähtävä, hyvä laukaus. Tällä hetkellä mielestäni Holtzia edellä, mutta draftiinkin on vielä yli vuosi aikaa, niin paljon ehtii tapahtua. Onkohan Ruotsin Jatkoajassa kova väittely näiden kahden paremmuudesta menossa, ainakin otollinen Tukholma-Göteborg -asetelma löytyy.
   
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Lainaus:
  Kopioin tänne tämän Roni Hirvoseen liittyvän jutun. Vaikuttaa, että tiedät asiasta. Olisiko se sitten HIFK? Ja eiköhän Hirvonen todellakin myös miesten peleissä nähdä, kun jo tällä kaudella paukutteli yli 50 pistettä A-nuorissa.

  Harmi, ettei yli 60 pisteen Veeti Miettistä nähdä Liigassa, koska suuntaa ensi kauden jälkeen NCAA:han. Nykyään hyvin yleinen urapolku Bluesin junnuille.
   
 11. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  2020 draftissa siis Lundell ja kolme kovaa 175cm: Simontaival, Hirvonen ja Miettinen.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Hirvonen menossa jenkkiyliopistoon, väittävät asiasta jotain tietävät.
   
 13. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Lainaus:
  Okei. Hyvinkin mahdollista sekin.

  Offtopic mutta olisi kyllä suotavaa, että Kiekko-Espoo nousisi mahdollisimman pian edes Mestikseen.
   
 14. JL21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd
  Eiköhän Lundell ole top 3
   
 15. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Hieman perusteluja tarvitaan. Lafreniere on aika selkeä ykkönen tässä vaiheessa, mutta Raymond ja Holz esimerkiksi eivät Lundellille kalpene.
   
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Hirvonen meni Ässiin.
   
 17. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Mites ensi vuoden draft? Pidetäänkö tätä Lafreniereä kovempana kuin esim. Hughesia ja Matthewsia? Ilmeisesti hype ei ole tasoa McDavid ainakaan, mutta liekö kanadalaisuus syynä, että häntä on hehkutettu jo hyvän aikaa varmana ykkösvarauksena 2020 draftissa.

  Vähän väärään ketjuun menee, mutta liittyy vähän aiempaan keskusteluun.
   
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Lafrenieren arvostuksesta ja siitä miten hän vertautuu muihin pelaajiin en osaa sanoa, mutta hän on kahden ensimmäisen QMJHL kautensa aikana tehnyt pisteitä suunnilleen samaan tahtiin kuin MacKinnon. Vertailu on ihan legit mielestäni sillä vaikka Lafreniere on myöhään syntynyt(11.10.2001) niin MacKinnon on myös aika myöhään syntynyt pelaaja (01.09.1995). Eli suunnilleen saman ikäisinä olivat molemmat pelanneet kaksi kautta QMJHL:ää ja pistetahti on melko identtinen.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 19. ritaripervonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Lafreniere lienee suurin piirtein Hughesin tasoinen lupaus tällä hetkellä. Jos hän olisi pari kuukautta vanhempi, ykkösvalinta tämän vuoden draftissa olisikin kolmen kauppa ja saattaisi olla, että A.L veisi nuorimpana pisimmän korren. MacKinnon on ihan hyvä vertailukohta, mutta Lafrenierea pidetään vielä hivenen lahjakkaampana samassa iässä.

  Ensi vuoden kattauksessa ei ole tähän mennessä noussut muita yhtä kovia lupauksia esille, joten siksi Lafrenierea on pidetty jo pitkään selvänä ykkösvarauksena. Ensi kaudella voi kuitenkin tapahtua vielä paljon.
   
  Bob Maali tykkää tästä.
 20. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole yhtä kovia, mutta Ruotsilla on tulossa kova nippu maalintekijöitä. Holz, Raymond, Gunler ja Nybeck ovat näillä näkymin ykköskierroksen kamaa ja ekat kolme ennakkoon TOP-10 potentiaalia. Anton Lundell, Cole Perfetti ja Quinton Byfield saattavat senttereinä olla myös kovaa valuuttaa, mutta tosiaan liian aikaista tehdä suurempia johtopäätöksiä. Näkisin tuon kärjen olevan jopa aika kova ja mielenkiintoinen drafti tulee tuokin olemaan.
   
 21. sakkr Jäsen

  Vaikuttaa kyllä erittäin kovalta tämä vuoden 2020 draft. Lafreniere tietysti kirkkaimpana tähtenä, mutta kakkospaikalle on monia potentiaalisia ehdokkaita. Ruotsista U20 sarjaa dominoineet Holtz, Raymond ja Gunler. Suomesta Liigassa nyt jo kohtalaisesti esiintynyt Lundell. Kanadasta OHL ROY Quinton Byfield sekä yli piste per peli tahdilla ensimmäisen kauden myöskin OHL:ssä pelannut Cole Perfetti. Itävallan Marco Rossi, myöskin yli piste per peli tahdilla OHL:ssä... Tsekistä Jan Mysak, viime kaudella jo yli 30 ottelua Tsekin pääsarjassa...

  edit: Mysak lisätty
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019 klo 15.31
  Taison tykkää tästä.
 22. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Jos Anton Lundell esittää vastaavia otteita kuin viimekaudella ja jatkaa kehittymistään, niin tulee nousemaan korkealle draftissa.
   
 23. Sylfan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Otetaan Lundelliin kiinni vaikkei 2019 draftissa menekään. Loistava kahden suunnan sentteri kyseessä, mutta mielestäni ehkä hieman yliarvostettu sen vuoksi että oli jo 17-vuotiaana valmis pelaamaan miehissä. Tietynlainen röyhkeys häneltä puuttuu kiekollisena. Itse näen Artem Anisimov-tyylisen sentterin hänessä, joka ei koskaan tule olemaan tehopisteiden valossa edes siellä oman joukkueensa kärkipäässä NHL:ssä. NHL-pelaajaksi hänestä on, mutta tämän tyyliset pelaajat eivät ole aivan siellä draftin kärkipäässä yleensä menneet.

  Tämä siis vain oma huomioni pojasta enkä nyt tarkoita tällä, että hänen tulisi esim. tämän kauden rankingeista pudota. Uskon kuitenkin, että tulee jäämään Top-5 ulkopuolelle. Toivon olevani väärässä.
   
  Mängimies tykkää tästä.
 24. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Allekirjoitan tämän näkemyksen. Tietynlainen kärkiosaaminen uupuu Lundellin kiekollisesta pelaamisesta. Potentiaali ei ole lähelläkään ikätoveri Kakkoa.
   
 25. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä on usein se ikävä varjopuoli siinä kun pelaaja nostetaan liian ylös pelaamaan liian aikaisin. Se että lapsi pärjää aikuisten riveissä hienosti ei ole sama asia kuin mikä on optimaalisin mahdollinen paikka kehittyä kokonaisvaltaisena pelaajana. Jossain B- ja A-junnuissa yhteensä 1-2 vuotta pidempään, niin olisi saanut rauhassa hioa myös sitä kiekollista rohkeutta, röyhkeyttä, ja vastuunkantoa. Aikuisten seurassa on väkisin joutunut painottamaan enemmän puolustavaa työskentelyä - mikä sekin on toki tärkeää - mutta siinä samalla ei ole saanut kehittää tarpeeksi kaikkia muita, tarpeellisia, osa-alueita.

  Jotenkin surettaa kun nykyään ainoana autuaaksi tekevänä asiana pidetään vanhempien ikäluokkien mukana pelaamista, jos vaan mitenkään pärjää jo vauhdissa mukana. On siitä etua, mutta myös haittaa - joka tunnutaan ohittavan olankohautuksella koko ajan. Jesse Puljujärven koko, nopeus, voima, ja fysiikka riittivät hienosti NHL:aan - mutta luulen että en ole ainoa joka on sitä mieltä että olisi kannattanut silti odottaa pari vuotta alemmalla tasolla. Vai?
   
  Merovingi, Sylfan & LostHorizon tykkäävät tästä.