Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Largo, 20.10.2018 klo 17.05.

 1. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Kyllä kyllä. Ihan hyvä että parin heikomman vuosikerran jälkeen tulee taas uusia pelaajia jotka pääsevät Latvian ulkopuolelle. Siellä ei ole juurikaan pelipaikkoja nuorille, joten paikkojen etsiminen jenkeistä tai vaikka Ruotsista on hyvää bisnestä. MHL on kova junnusarja, joten siellä ei ole helppoa 16-18-vuotiaille. KHL on tietysti sitten jo sitä tasoa ettei siellä pärjää edes monet hyvätkään junnut, vaikka ikää alkaisikin jo olemaan enemmän. Latvian oma sarja on taas jotain Suomi-Sarja tasoa, joten siellä on turha pelata jos olet yli 18-vuotias.

  Polcs varattiin yllättävän aikaisin, vaikka hän taisi olla kelpoinen jo viime vuonna. Myös Brants oli odotettu valinta. Raivis Ansons nousi vähän puskista noinkin hyvään lentoon, mutta hän on toisaalta isompikokoinen kuin esim Gustavs Millers, joten hän pystynee siirtämään pelinsä helpommin Amerikkaan ja myöhemmin jollekin aikuistasolle.

  Kaikki kenttäpelaajat taidettiin varata QMJHL:ään, joka on ymmärtääkseni heikoin noista Kanadan sarjoista. Jos he siirtyvät sinne, niin edellytyksen pärjäämiseen ovatkin paremmat kuin MHLssä vaihtelevalla roolilla. B-junnuille ei ole hirveästi paikkoja MHLssä, kun A-junnut vievät paikat ja siellä taitaa pelata myös yli-ikäisiä, koska alempi ammattisarja VHL ei ota kavereita opettelemaan kuten Mestiksessä yms tehdään.

  NHL-varaukseen tarvitaan kuitenkin hyvä kausi jokaiselta ukolta. Kukaan heistä ei ole niin hyvä että varaus olisi varma jo tässä vaiheessa. U20-divarikisat Tanskaa, Norjaa ja V-Venäjää vastaan antavat jo suuntaa, ja 18v MM-kisoissa pitää sitten onnistua. Niistä tulee ensi vuonna mielenkiintoiset kun mukana ovat yhtä aikaa Latvia, Saksa, Sveitsi ja V-Venäjä. Jos pelaajien kausi venyy jenkeissä liian pitkäksi, niin se estää joskus B-junnujen kisamatkoja. Kanada taitaa kärsiä tästä vuodesta toiseen, mutta esim Belarus veti viime keväänä uskomattoman hyvän turnauksen siihen nähden että heiltä taisi puuttua 2 kärkiukkoa CHLn playoffien takia! Brants ja Ansons olisivat todella tärkeitä vahvistuksia Olegs Sorokinsin Latvialle, koska muut kärkipelaajat olivat 2001 ja poistuvat siis A-junnuihin.
   
  Pardus tykkää tästä.
 2. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
 3. Mängimies Jäsen

  Loorz15, 1stApril, soumah#11 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 4. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti Lundell vetää tykkikauden ja varataan näin kärjen tuntumassa. Hyvänä kahdensuunnan pelaajana ilman suurempia heikkouksia Lundell ainakin on turvallinen valinta. Sentterin tontista vielä plussaa. Nyt kun noita kiekollisia virtuooseja rupeaa Suomesta löytymään, niin tälläiselle uuden polven Mikko Koivulle on tilausta.

  Eiköhän ensi kauden aikana joku ponnista ykköskierrokselle vielä Lundellin lisäksi. Mahdollisesti Simontaival tai joku pakkiprospekti.

  Ensi kesän ykkösnimi lienee jo kirkossa kuulutettu ja Kanada saa näin viiden vuoden tauon jälkeen itselleen uuden ykkösvarauksen.

  Harmi että Lambertin kohdalla saamme odottaa vielä kolme vuotta. Olisiko siinä ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus.
   
  Pardus tykkää tästä.
 5. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  Vai yksi Kanadalainen ykkösvaraus lisää?
   
 6. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Nopea offtopic koskien 2021 Draftia, mutta olisiko Aatu Rädyllä silloin mahdollisuuksia ykkösvaraukseen? Enempi tietävien mielipiteitä kiinnostaisi kuulla.
   
 7. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Näin on tullut ihan järkevistä lähteistä lueskeltua, että Räty on yksi niistä muutamista pelaajista jotka tällä hetkellä ovat tuon draftin kärkinimiä ja potentiaalisia ykkösvarauksia. Sanotaan että Räty on sellainen selkeä TOP5-pelaaja tässä vaiheessa. Tuossa draftissa ei ole sellaista McDavid/Matthews/Hughes/Lafreniere tyyppistä kiveenhakattua kärkinimeä, vaan kaikki on vielä aika avoinna tässä vaiheessa.
   
  eeMule tykkää tästä.
 8. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Mulla on sellanen fiilis että ensi toukokuussa saadaan vääntää siitä että meneekö Lafrenière vaiko Lundell ekana. Toisin kuin Laineen ja Kakon tapauksissa tällä kertaa suomipoika on sena ja senat menee tunnetusti tasatilanteessa ekana. Paitsi ei tietenkään tällä kertaa kun Lafrenièressa joku generation talent, niin paljon potentiaallisempi jne.

  Mutta onneksi noi top 3 vuorot arvotaan, sillä muuten tässä saatas nähdä kuinka Ottawa todella tankkaisi saadakseen ykkösvuoron ja Alexis Lafrenièren. Kuitenkin Ottawassa on noita ranskakanukkeja ja Canadiensien kanssa toinen niistä seuroista jotka vetää pressit kahdella kielellä, eli heille Alexis Lafrenière olisi lottovoitto. Kaudella 92-93 Ottawahan tankkasi oikein kunnolla saadakseen superlupaus Alexandre Daigleln ja siitä seurasi että NHL otti arvoan käyttöön.
   
  X Leevi X tykkää tästä.
 9. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ottawa oli laajennusjoukkueena tuolla kaudella ensimmäistä kertaa mukana, eikä se varsinaisesti kyllä tankannut. Se oli vain suoraan sanottuna niin huono, että jäi ylivoimaisesti jumboksi.
   
 10. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jopa Alexandre Daiglen wikipediasivulla on maininta siitä että Ottawaa syytettiin tahalteen häviämisestä. Siellä oli kuitenkin San Jose Sharks joka pelasi toista kauttaan ja oli yhtä paska. Molemmat jengit päätyivät lopulta 24 pisteseen. Mutta koska Ottawaa vähän epäiltiin tahalteen häviämisestä ja niin se sitten lopulta johti siihen että vuoden 95 draftissa sitten arvottiin ekaa kertaa toi ykkösvaraus.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2019 klo 19.41
 11. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Löytyykö Lundellin lisäksi muita potentiaalisia ykköskierroksen suomalaisnimiä? Ainakin Simontaipaleella lienee hyvät mahdollisuudet pienehköstä koosta huolimatta. Entä Hirvonen, Järventie ja Miettinen..? Muita?
   
 12. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Lue ketjun ensimmäinen sivu. Siellä ehkä kattavammin käyty ikäluokkaa läpi.
   
 13. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kiitoksia vinkistä. Ajattelin vain kun ketju on avattu kauden 18-19 alussa, niin paljon paljon on ehtinyt tuonkin jälkeen tapahtua ja puhuttaessa näin nuorista pelaajista, saattavat asetelmat elää nopeastikin. Esim. joskus loppuvuodesta Corey Pronmanin listauksessa Lundell ei mahtunut edes 18 pelaajan kärkeen (tämä toki taitaa olla enemmänkin Pronmanin tyhmyyttä kuin mitään muuta).
   
  Alamummo tykkää tästä.
 14. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Tästä tulikin mieleen, että mielenkiintoista olisi tietää, kuinka moni ennen kauden alkua ykköskierrokselle veikattu lopulta varataan ensimmäisen kierroksen aikana. Kärkipään nimet nyt yleensä osuvat, mutta luulisi vaihtuvuuden olevan suurta kauden aikana. Tutkimatta asiaa veikkasin puolien listojen nimistä vaihtuvan. Niin paljon ehtii yhden kauden aikana tapahtua ja yllättäjiä ilmaantua.
   
  -Kantor- tykkää tästä.
 15. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Tämä olisikin koomista, jos Lambert päättäisi edustaa Kanadaa ja siinä menisi mahdollisuus ensimmäiseen suomalaiseen ykkösvaraukseen.

  Noh, paljon on aikaa ja vielä ei tiedä sanoa miten kehitys etenee. Toivottavasti ei vaihda edustusmaata kuitenkaan.
   
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Lainaus:
  Eiköhän tuo tule saamaan IFK:ssa viimeistään kaudella 20-21 sen verran hyvin roolia ja hyvät kehittymismahdollisuudet, ettei innosta lähteä tavoittelemaan Kanadan edustusoikeutta Kanadan junnuliigoihin.

  Uskoisin, että varausvuonnaan paikka Liiga-joukkueen ykkösketjussa voittaa sadalla kerralla sadasta paikan junnujoukkueen ykkösketjusta. Sillä oletuksella, että kehitys jatkuu odotetunlaisesti.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Esim. tuossa HockeyProspect.comin early rankingissa (eli vastaava kuin tämä pari päivää sitten ensi kesän draftiin julkaistu) 20 ykköskierrokselle sijoitettua myös varattiin 1. kierroksella tämän kesän draftissa. Edellisvuoden lukema on 16 ja sitä edellisen 17. Näin ollen voidaan sanoa, että karkeasti vajaat kaksi kolmasosaa osuu.
   
 18. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Pitäisi mielenkiinnosta kaivella näitä Buttonien ja muiden asiantuntijoiden yli vuosi ennen draftia julkaisemia ennakkolistauksia eri vuosilta. Onkohan lie kukaan viime vuosina Top10:ssä varatuista suomalaispelaajista mennyt lopulta samalla numerolla tai myöhemmin kuin mitä vaikkapa Button on listannut ~vuosi ennen draftia? Sellainen muistikuva ainakin on, että eivät Heiskaset, Kotkaniemet ja kumppanit kärjen tuntumassa keikkuneet vuosi ennen draftia julkaistuissa rankingeissa.

  Toki sitten vastapainoksi löytyy ainakin Vesalainen, jota muistaakseni povattiin Top10:een vuotta ennen draftia joissakin rankingeissa, mutta menikin sitten huomattavasti myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2019 klo 22.32
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  https://www.tsn.ca/craig-s-list-kakko-boldy-and-kaliyev-rise-up-draft-rankings-1.1196164

  En tiedä suomalaispelaajista, mutta tuossa Buttonin 2019-rankki lokakuussa 2018.
   
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Roni Hirvonen 3+0 ja Oliver Suni 0+2 tänään Tshekkiä vastaan. Muista useamman pisteen lupauksista muissa ketjuissa.

  Edit. Ja tietenkin Kasper Puutio 0+3.
   
 21. Mängimies Jäsen

  The Draft Analystin prospecteja tarkkaileva toimittaja Steve Kourniakos on julkaissut Sporting Newsin kautta top 62 -listauksen tulevan kesän draftiin.

  NHL Draft 2020 prospect rankings: Preseason top 62 players on next year's big board

  16. Anton Lundell
  34. Kasper Simontaival
  41. Veeti Miettinen
  58. Roni Hirvonen
  61. Topi Niemelä.

  --

  Laitetaan vielä toinenkin. FutureConsiderations julkaissut myös ensimmäisen listauksen ensi kesän ikäluokkaan (top 100).

  https://futureconsiderations.ca/top-rankings-2020/

  4. Lundell
  22. Simontaival
  36. Hirvonen
  40. Miettinen
  67. Kasper Puutio
  72. Roby Järventie
  74. Ruben Rafkin
  77. Joel Blomqvist
  79. Oliver Suni
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 12.54
 22. ijuka Jäsen

  Toi Kourniakos vaikuttaa aika pelleltä. Rankingit joka kerta aivan miten sattuu. Ja Lundell 16., just joo. Varmaan vieläkin huonompi on Raymond 8.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Myös Jan Mysak sijalla 5, Rodion Amirov 7. sekä Connor McClennon sijalla 11 olivat melko poikkeavia sijoituksia, mutta kaikilla meillä on omat suosikkimme ja sehän on vain hienoa. Olisi tylsää lukea kymmentä samankaltaista listausta.
   
 24. Oles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, Leijonat
  The Hockey Writersin Larry Fisher julkaisi top-124 preseason listauksensa tällä viikolla. Olen tykännyt Fisherin listoista, koska niistä löytyy pelaajia todella laajasti eri maista ja liigoista, ja aina löytyy nimiä, joita ei ole itse aiemmin nähnyt, mutta listaukset ovat myös uskottavia eli kärkeen ei nosteta jotain ennenkuulumatonta nimeä huvin vuoksi.

  Tässä suomalaisten sijoittuminen listauksella:

  1. kierros
  4) Anton Lundell
  16) Kasper Simontaival
  21) Roni Hirvonen

  2. kierros
  39) Veeti Miettinen
  42) Kasper Puutio

  3. kierros
  64) Joel Blomqvist
  65) Oliver Suni
  80) Joona Lehmus
  88) Joona Kiviniemi
  93) Christoffer Sedoff

  4. kierros
  101) Topi Niemelä
  102) Roby Järventie
  103) Jesse Seppälä
  104) Ruben Rafkin
  105) Ville Ottavainen
  118) Juuso Mäenpää
  119) Veeti Korkalainen

  5. kierros (löytyy HFBoardsilta)
  127) Luka Nyman

  18 suomalaista jo ensimmäisten viiden kierroksen joukossa, Tämä niin kuin muutkin listaukset tässä vaiheessa ovat todella aikaisia, mutta antavat tietenkin jonkinlaista kuvaa tulevan draftin suomalaisista. Syvyyttä näyttäisi löytyvän, mutta kärkivaraukset ovat harvassa. Ruotsalaisittain luvassa on kova ensimmäinen kierros, kuten myös Kanadalla.
   
  Pardus tykkää tästä.