Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Suomalaisittain parhaat varausvuodet ovat nyt siis:
  1. 2002, 26 kpl
  2. 2001, 24 kpl
  3. 2017, 23 kpl
  4. 2019, 22 kpl
  5. 2000, 19 kpl
   
 2. Tornados Jäsen

  Pidän omasta skouttaamisesta seurantaa, jossa poimin viisi ensimmäiselle kierrokselle sijoittamaani pelaajaa, joista itse pidän eniten draftsijoitukseen verrattuna ja vertaan heitä viiteen pelaajaan, joissa oma odotus on negatiivisin draftiin verrattuna. Tällä tyylillä omien suosikkien draftsijoitus on toistaiseksi ollut 25 ja "inhokkien" 10, joten olisin erittäin tyytyväinen jos pääsisin edes tasatulokseen pelaajien menestyksessä. Listalla pystyy myös seuraamaan mitä asioita on arvostanut minäkin vuonna ja missä olisi eniten korjattavaa. Vertailun suoritan mutulla kun pelaajatyypit voivat olla hyvin erilaisia.

  2017:
  Patrick (2) - Hischier (1)
  Mittelstadt (8) - Heiskanen (3)
  Vilardi (11) - Makar (4)
  Necas (12) - Andersson (7)
  Tolvanen (30) - Norris (19)

  Tämän vuoden osalta olen jo miltei luovuttanut kun skoutit tuntuvat rynnistävän joka rintamalla. Luistelutaitoon en kiinnittänyt riittävästi huomiota ja arvostin aika paljon kovuutta sekä vähän tuollaista oman tien kulkija- asennetta. Lisäksi Vilardi on ollut pahasti loukkaantunut. Vertailuun en ottanut aivan viimeistä listaani, sillä tuolloin vielä vähän sekoitin mock- ja rankinglistat keskenään. Lienee kuitenkin helppo uskoa, että listan valinnalla en hankkinut itselleni ylimääräistä etua :).

  2018:
  Zadina (6) - Kotkaniemi (3)
  Bouchard (10) - Brady Tkachuk (4)
  Dobson (12) - Hayton (5)
  Veleno (30) - Dellandrea (13)
  Wilde (41) - O'Brien (19)

  Tämä vuosi on mielestäni toistaiseksi tasaisempi ja minulla on yhä mahdollisuuksia menestyä. Kotkaniemi ja Tkachuk ovat toki aloittaneet NHL-uransa erittäin hyvin.

  2019:

  Caufield (15) - Dach (3)
  Krebs (17) - Seider (6)
  Kaliyev (33) - Thomson (19)
  Puistola (73) - Holmström (23)
  Dorofeyev (79) - Foote (26)

  Kuten joka vuonna omat valinnat näyttävät erinomaisilta ennen kuin pelit alkavat :). Omasta listasta huomaa, että maalintekotaito on ollut kova sana tänä vuonna. Koko ei sitten itselle ole ollut yhtä tärkeä ominaisuus kuin skouteille. Listan nimet olivat suurimmalta osin odotettuja, joten ainakin yleiskuva vaikuttaisi olevan huomattavasti parempi kuin aiempina vuosina jolloin olen ollut lähinnä järkyttynyt tehdyistä valinnoista. Oikeastaan vain Dorofeyevin sijoitus oli itselleni suurempi yllätys. Krebsin osalta sijoitukseen saattoi vaikuttaa loukkaantuminen, joka taisi ilmetä vasta kun oma listani oli jo valmis. En osaa siten arvioida, olisiko Krebs jäänyt pois listalta jos olisin tällöin loukkaantumisesta tiennyt (mahdollisesti, mutta ylemmäs olisin miehen joka tapauksessa sijoittanut).

  Mielenkiinnolla voi myös seurata omien valintojen mahdollisia asenneongelmia. Koen, että henkistä puolta epäiltiin sekä Kaliyevin, Dorofeyevin (+venäläiskortti) että Puistolan osalta. Itse en pitänyt huolenaihetta merkittävänä. Omassa listassani oli ehkä aiempaa rohkeampia näkemyksiä , jotka näkyvät myös listalla (Caufield sekä Puistola).
   
  Viljami84 tykkää tästä.
 3. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Noniin Draft on saatu päätökseen ja juhannuksen vietosta kotiuduttu joten aika tehdä pientä yhteenvetoa. 22 on oikein hyvä määrä mutta silti ehkä pieni pettymys.
  Omasta 22 pelaajan listasta 4 jäi ilman varausta. Ikonen, Innala, Myllylä ja Räsänen. Ikosen ja Innalan olisi hyvinkin voinut joku joukkue poimia viimeisiltä kierroksilta vaikka yli-ikäisiä ovatkin. Räsäsellä vaikutti ehkä se että hänellä ei taida olla mitään selkeitä vahvuuksia. Puustisen varaus sen sijaan oli pienoinen yllätys.
   
 4. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  En tiedä onko paras ketju tähän, mutta ainakin liippaa aihetta. Ketterän sopimuspelaaja Santeri Airola siis draftattiin viimeisenä suomalaisena. Kaukaa haettu, mutta miten kävisi NHL-kasvattajakorvausten, jos hän tavalla tai toisella nousisi muutamassa vuodessa Mestiksestä NHL-sopimuksen arvoiseksi? Mietin vain sitä, että saisiko tällaisessa tilanteessa Ketterä osuutensa, vai jäisikö Ketterä nuolemaan näppejään?
   
 5. Tornados Jäsen

 6. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Käsittääkseni saisi, koska sopimus on tehty kiekkoliiton, ei SM-Liigan, kanssa. Uskoisin, että pätee kaikkiin sarjoihin.
   
  sekolust tykkää tästä.
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Katselin draftin tuloksia näin eurooppalaisesta vinkkelistä. Venäläisiä varattiin 28, ruotsalaisia 26, suomalaisia 22 mutta tsekkejä vain 7, korkeimmalla maalivahti Lukas Parik numerolla 87. Aloin miettiä oliko tämä historiallisen heikko ikäryhmä tsekeiltä mutta eipä ollut. Vuoden 2013 draftissa korkein tsekkivaraus oli puolustaja Jan Kostalek jonka Winnipeg varasi numerolla 114. Tuon kauemmas en jaksanut mennä tonkimaan.
   
 8. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Tshekki tuottaa aina välillä ykköskierroksen talentin, mutta muuten taso juniorituotannon suhteen on laskusuhdanteessa. Saapa nähdä, saavatko kasattua toimintansa vai käykö kuten Slovakialle pidemmällä aikavälillä.

  Laitetaan tähän 2010-luvulla NHL:aan varatut ensimmäisen kierroksen tshekkiläiset ja kokonaismäärä kaikki varaukset mukaan lukien.

  2010: - ja 5
  2011: - ja 10
  2012: 2 ja 6
  2013: - ja 3
  2014: 2 ja 8
  2015: 2 ja 12
  2016: - ja 4
  2017: 2 ja 9
  2018: 1 ja 11
  2019: - ja 7
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2019 klo 13.03
 9. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä Tshekki on jäänyt selvästi muista jääkiekon kärkimaista nuorten pelaajien tuotannossa. Tämä näkyy varausten lisäksi myös nuorten kisojen menestyksessä. Ei ole juurikaan mitalijuhlia tarvinnut pitää 2010- luvulla alle 18- tai alle 20- vuotiaiden kisoissa. Olisin kuitenkin sitä mieltä, että tuo alamäki on jo tasaantunut ja viime aikoina on ollut jonkun verran pirteitäkin otteita kisoissa sekä potentiaalisia menestyjiä NHL:ssä. Tämä vuosi oli varausten osalta hyvin heikko, mutta uskaltaisin jo miltei luvata huomattavasti kohoavaa tasoa ensi vuoden osaltakin.
   
 10. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mitä olen tsekkiläisten ja slovakialaisten kirjoituksia aiheesta lukenut HFBoardsilla, niin pelaajatuotanto tuskin koskaan on palaamassa entiselle tasolle. Järjestelmä on korruptoitunut, infra rapistunut ja riittämätön, eikä harrastamisen kalleuden myötä laji ole kilpailukykyinen suhteessa moniin muihin palloilulajeihin verrattuna tai ylipäätään saavutettavissa isolle osasta kansasta. Noista tekijöistä seuraa luonnollisesti turmiollinen noidankehä. Ikävä kyllä, tsekkiläisen pelaajatuotannon kannalta, kommunistijärjestelmä oli ja meni.
   
  Merovingi tykkää tästä.