Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Niin eikä varmaan moni perusfani edes Kakkoa kunnolla tiedä. Ei seurata liigaa yms.
   
  FinDevil tykkää tästä.
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tämä on suomalaisen jääkiekkoilun riemuvoitto. Okei, no ei koko jääkiekon, mutta NHL:ää seuraavien ja Kakko-fanien, en kerro kumpaan kuulun. Pääasia oli minulle, ettei Kakko joudu Edmontoniin tai kumpaankaan Kalifornian joukkueista. Sen sijaan toivoin Kakolle päätymistä Vancouveriin erityisesti, oli tuolla muitakin tosi hyviä vaihtoehtoja.

  Hetken tätä asiaa pureskeltuani, mun mielestä kumpikin näistä New Yorkin joukkueista on aika helvetin hyviä vaihtoehtoja. Kumpikin joukkueista on ollut mulle oikeastaan aina helvetin tylsiä, no nyt ainakin toisesta tulee mielenkiintoinen. Kummassakaan ei ole myöskään suomalaispelaajia, okei no on Sammy Vatanen, mutta ei se ole sellainen pelaaja, ketä jaksaa seurata. Tää on myös erittäin loistava asia suomalaisten kannalta. Ai miksi? No nämä joukkueet ovat New Yorkin lähietäisyydellä, se tarkoittaa käytännössä sitä, että Floridan ohella Nyki on varmaan toisiksi suurin suomalaisturistien kohde. Enää suomalaisturistien ei tarvitse katsella melkein suomalaisia mikazibanejadeja, vaan siellä on iha oikea vetonaula, myös Floridassa yks ihan hyvä suomalainen.

  Mulle tää on henk.koht hyvin kimurantti tilanne. Ykkösvaraus, vai ennakkoon paljon mielenkiintoisempi joukkue Rangers. Voisiko ne yhdistää jotenkin? Ei varmaan. No toivon ehkä kuitenkin ennemmin ykkösvarausta Suomeen, on sellainen jo jumalauta jossain Sveitsissäkin, vittu. Mutta sentääs täs ei ole mikään winner takes it all -asetelma, koska Rangers on myös hyvä joukkue, tuollainen paska tilanne olisi ollut se, että se toisena varaava joukkue olisi ollut esimerkiksi Edmonton.
   
 3. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tää onkin se mielenkiintoinen kysmys, eli millä pelipaikalla Kakko ja Hughs tulee pelamaan NHL:lässä. Mielestäni sekä NHL Now että TSN:än lähetyksissä on molemissa väläytelty sitä että Kakon tulevaisuus ois kenties sentterinä ja Hughsin laiturina. Jos nyt Devilsin draftimeetingeissä päädytään siihen lopputulokseen että pojat on suunilleen samaa tasoa ja että Kakkon tulevaisuus on cenana ja Hughsin laiturina niin silloin pelipaikkavertailu pitäisi kääntyä Kakon eduksi. Hughsista tulee vähän mieleen Mitch Marner joka oli kyllä Londonissa sena mutta Torontossa on oikea laita. Tää on yksi syy miksi uskon että Kakkolla on vielä mahkuja nousta ihan ykköseksi, mutta kyllä se vaatii ne hyvät näytöt ukkojen MM-kisoista.
   
  adolf tykkää tästä.
 4. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  No olishan se nyt todella kummallista että sen jälkeen kun on parikytä vuotta pelejä seurannut nettiradiosta/netistä/videopalveluista vaihtaisi joukkuetta jonkun pelaajan mukana. Ei kukaan pelaaja ole mulle ollut mitenkään ylivoimaisen rakas vuosien varrella. Toki harmittaa että vaikkapa O'Reilly kaupattiin, mutta silti voi laittaa fanipaidan kyseisen herran nimellä päälle.
  Todella iso osa omaa Avalanche-fanitusta oli kyllä selostaja Mike Haynes, joka selosteli noita nettiradiomatseja joskus 20v sitten ja siirtyi sittemmin TV:n puolelle. Ei sillä ollut väliä tekikö niitä ratkaisevia temppuja jäällä Drury, Nieminen, Tanguay vai Dan Hinote. Mike sai sen kuulostamaan aina hyvältä.
  Rantanen on ollut tällä kaudella todella hyvä. Olen asiasta kirjoittanut jo aiemminkin, että pelko on kova että Avalanche ei ole valmis maksamaan tarpeeksi. Ei Mikolle, eikä kenellekään muullekaan. O'Reilly lähti, Duchene lähti.
  Kohta lähtee MacK ja Rantanenkin jos seura ei sijoita tähtiinsä riittävästi. Mutta ei se mun fanitukseen vaikuta.
   
 5. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mistäs helvetistä ne Devils fanit tietää kumpi on parempi? Katotaanko siellä rapakon takana paljonkin Liigaa?
   
 6. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  Uskoisin heidän lukevan toimittajien rankingeja, joissa Hughes on lähestulkoon jokaisessa rankattu ykköseksi ja ovat muodostaneet mielipiteensä sitä kautta.
   
 7. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kun ne toimittajatkin aika harvoin katsoo Liigaa, lähinnä muodostavat kansainvälisten turnausten perusteella mielipiteitä. Pronman sanoi että tietää ainakin 3 tiimiä jotka ottaisivat Kakon ekana (Scouteilta varmaankin kuullut) ja Bob MacKenzien haastattelema scoutti sanoi että ero on aika pieni. En oikein osaa Kakkoa verrata Hughesiin, kun en Hughesia ole nähnyt, mutta välillä tuntuu että Kakkoa aliarvioidaan aika rankasti. Omaan silmään yksi hienoimmista hyökkäyspään talenteista mitä Suomesta on tullut.
   
  Alamummo ja Fat Cat tykkäävät tästä.
 8. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  Hughesilta en ole kovin montaa kokonaista ottelua nähnyt, joten en osaa itse arvioida pienen otantani perusteella kuinka iso ero pelaajien välillä on. Kakolta olen nähnyt noin 15-20 peliä liigassa, joten hänestä olen saanut muodostettua jonkinlaisen kuvan ja kyseessä on kyllä todella loistava pelaaja. Jos Hughesin ja Kakon välinen ero on oikeasti niin suuri kun monet väittävät niin Hughesin täytyy olla kyllä poikkeuksellisen kova prospecti. Itsekin uskon eron kuitenkin olevan todellisuudessa paljon pienempi mitä monet väittävät ja että Kakkoa aliarvioidaan kuten sanoitkin jo.
   
  Rambokala tykkää tästä.
 9. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Mistäs helvetistä sä tiedät kumpi on parempi jos et ole yhtään Hughesin peliä nähnyt?
   
 10. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä olisi hyvä vastaus jos olisin joskus väittänyt tietäväni kumpi on parempi.
   
 11. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tämä olisi hyvä kysymys jos Devils fanit olisivat joskus väittäneet tietävänsä kumpi on parempi.
   
 12. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Niin, meinaat että ne haluaa Hughesin ykkösenä koska sillä on parempi kampaus?
   
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mullakaan ei ole mitään varsinaista suosikkijoukkuetta NHL:ssä, seurailen niitä joukkueita joihin mielenkiintoiset pelaajat päätyy. Barkov ja Laine nyt esimerkiksi.

  Mielekkäämpäähän se seuraaminen voisi olla, jos olisi "oma" ikiaikainen suosikkijoukkue siellä jossakin, mutta kun en sellaista osannut randomilla valita lapsena, niin näillä mennään.

  Kotimaisen joukkueen valinta oli paljon helpompaa, kun oli käytännössä kaksi vaihtoehtoa, joista toinen oli paljon hienompi kuin toinen.
   
 14. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Ei varsinaisesti kuulu ketjun aiheeseen mutta vastataan nyt silti vielä: jos ykkösvuoroon on ollut kahdesti 18,5 % mahdollisuus niin todennäköisyys vähintään yhden ykkösvuoron saamiselle on 33,6 %.
   
 15. steierwrass Jäsen

  Lainaus:

  Oho, ei osaa joko kirjoittaa tai laskea. 0,664 lukee excelissä. En tiedä, kumpi virhe tuli tehtyä. Kiitos.
   
 16. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Mitenkä tuo prosenttimäärä irtoaa?

  Eikö tässä nyt kuitenkin ole sama mitä kolikonheitossa? Vaikka eka tulisi kruuna niin se todennäköisyys klaavalle ei ole yhtään sen suurempi seuraavalla kertaa. Eli mahdollisuus ei ole ollut 2x18,5 vaan kahdesti 18,5%.?
   
 17. steierwrass Jäsen

  Lainaus:

  Laskee käänteisesti. Eli mikä on todennäköisyys, ettei kummallakaan saa ykköspickiä. Se on siis 0,815*0,815, mikä on suunnilleen 0,664. Ja sitten tietenkin se kääntäen on todennäköisyys sille, että saa vähintään yhden ykköspickin.

  Edit. Ja ei tosiaan vaikuta edellinen mitenkään.
   
  DTremens tykkää tästä.
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Joku aikaisemmin tässä ketjussa kyseli mitä Blackhawks mahtaa kannattajan näkökulmasta tarvita tulevan kesän varaustilaisuudesta ja vastataan nyt omalla mielipiteellä siihen.

  Ensinnäkin pakko nostaa framille seikka, jota ei vielä kaiketi ole tässä ketjussa hirveästi spekuloitu eli varausvuoron kauppaaminen alaspäin. Hughes sekä Kakko ovat niin varma kaksikko kahdeksi ensimmäiseksi ja tämän jälkeen alkaa mielestäni aina vuorolle 9 asti pitkälti tasainen liuta pelaajia, jotka voivat olla jopa draftin parhaita pelaajia pikakelauksella kymmenen vuoden päähän. Tuo Blackhawksin tontti varata kolmantena on tavallaan se hankalin että paras. Hankalin siksi, että varaustilaisuus tavallaan alkaa vasta kolmannesta pelaajasta ja paineet on Bowmanilla sekä Mark Kelleyllä tehdä se paras valinta. Paras siksi, josko joku ihastuu tiettyyn pelaajaan ja on valmis antamaan jotain arvokasta kauppaamalla itseään kolmannelle sijalle, jolloin Blackhawks saisi lisukkeen ja edelleen erinomaisen prospectin.

  No mutta. Mun papereissa Blackhawksilla on kaksi pelaajaa, joiden väliltä se valinta tehdään. Oman kylän poika Alex Turcotte sekä kanadalainen Bowen Byram, josta joku kerkesi jo kaivamaan sosiaalisesta mediasta kuvia Blackhawksin kevään 2015 pelipaita yllään. Jos mutulla pitäisi heittää, Turcotte olisi selkeä valinta, jos kauden mittaan ei olisi ollut loukkaantumishuolia. Erityisesti nuo lonkkavaivat kuulostavat todella huolestuttavilta. Turcottehan oli vielä pari vuotta sitten se Hughesin lähin uhkaaja ykkösvaraukseksi ja monissa mockeissa asetettu jopa hänen edelleen. Edelleen tietty osa pitää draftin parhaana hyökkääjänä kokonaisvaltaisuutensa puolesta, sillä tekee ensinnäkin hirmuisen määrän pisteitä, on taitava ja tekee käytännössä kaikkea erinomaisesti, mutta pelaa myös puolustussuuntaan todella tunnollisesti. Verrokkeina olen huomannut käytettävän nuorta Jonathan Toewsia, Brayden Pointia ja jopa Patrice Bergeronia. Ongelmana on vain se rämäpäisyys ja tietynlainen "unohdetaan se terveys ja mennään täysillä jatkuvasti"-mentaliteetti. Byram taas lienee koko draftin safest bet, sillä on ylivoimaisesti draftin paras puolustaja ja jos nyt pitäisi oman lajitietämyksen sekä pelien näkemisten jälkeen tehdä arvio, on Byram paras peräpään prospect Rasmus Dahlinin sekä Miro Heiskasen jälkeen viime vuosilta. Cale Makarin kanssa pitkälti samassa kastissa, mutta aavistuksen kokonaisvaltaisempana. Tekee kaikkea, Drew Doughtya pidän hyvänä verrokkina.

  Turcotte on minulle läheisin pelaaja koko draftista, vaikken ole häntä näistä eniten nähnyt. Joka tapauksessa esitän väitteen ettei kummankaan kanssa voi mennä vikaan, mutta organisaationaalinen tarve löytyy sentterin paikalta. Mutta ei se Byram kyllä huonolta näyttäisi vaikkapa Adam Boqvistin vierellä.
   
  avs ja heisenberg196 tykkäävät tästä.
 19. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jatketaan aiheen sivusta tasan yhden viestin verran, kun osui niin kohdalleen, anteeksi. Itse olen kanssa turhaan yrittänyt fanittaa jotain joukkuetta Englannin liigasta, NHL:stä ja NFL:stä, mutta ei vaan onnistu. Ilmeisesti tuo "mieshuoraus" (a la Futisforum) ei vaan onnistu näillä geeneillä. Myös jälkimmäiseen sama. Tosin myönnän avoimesti, että tein valintani aikanaan ihan vaan kivemman väristen pelipaitojen takia. Ikää taisi tuolla valintahetkellä olla jotain 4-5 vuotta.
   
  MustaHaukka ja RäpyläRepe tykkäävät tästä.
 20. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Kärkikaksikon jälkeen itsellle mielenkiintoisimksi nimiksi on tullu ruotsalainen pakki Philip Broberg ja jenkki molari Spencer Knight. (linkit Youtubeen) Sen vähän mitä olen nähnyt niin toi Broberg kyllä liikkuu ihan järkyttävän hyvin ton kokoseksi pojaksi. Ilmeisesti pojoja ei tule tarpeeksi kun ei noissa rankkauksissa ole korkeammalla? Kinghtista taas näin jotain kommenteja että kyseessä ois siis poikkeuksellisen lupaava molari, ja ainakin raamit on kohillaan. Milenkiintoista on kyllä sitten nähdä miten aikasteen joku uskaltaa sitten Knightin poimia.
   
 21. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Niin ylläripylläri, että ruotsalaisia puolustajia menee taas se 2-3 ekalla kierroksella.
   
 22. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Tämä nykyinen NHL draft muoto on hieman omituinen, sillä seuran tulevaisuuden kannalta on usein fiksumpaa olla ihan paska 4 vuoden ajan kuin pyrkiä pelaamaan hyvin ja taistelemaan playoff paikasta samat 4 vuotta. Habs pelasi aivan uskomattoman hyvän kauden ja eivät tule saamaan mitään kiitosta siitä, nykyinen systeemi palkitsee kuitenkin mm. Sabresin umpisurkean konttaamisen. Tähän lopuksi vielä lopullinen palkinto palkitaan lottopalloilla. Seurojen tulevaisuus ratkaistaan ensin kuka on paskin ja sitten lopuksi arpomalla. Eikö tämä ole aika omituista urheilussa? Entä jos ratkaistaisiin tulevaisuus kaukalossa, niinkuin urheilussa kuuluukin?

  KHL:ssä pelattiin muutama vuosi sitten ns. Toivon Cupia. Playoffien ulkopuolelle jääneet joukkueet pelasivat omat playoffinsa, voittaja sai KHL:n draftin 1st overall pickin. Tapahtuma oli naurettavan tyhmä, mutta ainoastaan siitä syystä että KHL:n draft oli naurettavan tyhmä. Ketä kiinostaa kun palkinto oli täysi vitsi? NHL:llä tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, draft on itsessään toimiva ja yksi kauden kiinnostavista tapahtumista. Kuitenkin kun puolet joukkueista putoaa pois ennen playoffeja tämä tarkoittaa että puolet sarjan faniryhmistä on 2 kuukautta ennen draftia ilman mitään tekemistä, sama koskee pelaajia.

  Ehdotan että NHL alkaa pelaamaan omaa "Toivon Cupiaan" sen jälkeen kun Seattle liityy NHL:ään ja playoffien ulkopuolelle tulee jäämään vuosittain 16 joukkuetta. Sarjojen ei tarvitse olla paras 7:stä, yksinkertaiset paras 3:sta tai jopa kerrasta poikki pelit riittävät. Voittajat jatkavat seuraavalle kierrokselle kunnen lopulta jäljellä on yksi seura, tämän Cupin voittaja joka saa 1st overall pickin, finaalin hävinnyt varaa toisena, välierissä pudonneet varaavat sijoilla 3 ja 4, ENEMMÄN pisteitä runkosarjassa kerännyt saa paremman pickin jne. Tämä systeemi palkitsee kovan työn, täysillä yrittämisen ja hyvän lätkän pelaamisen eikä kesken kauden luovuttamisen, tuurin ja paskan jääkiekon. Tämä systeemi antaa faneille jotakin näkemistä kahden kuukauden ajaksi. Tällä systeemillä tulevaisuus ratkaistaan kaukalossa urheilu edellä, eikä lottokoneessa. Ja niille jotka pelkäävät että tämä olisi samanlainen farssi kuin Venäjällä: NHL:n markkinoinnin ammattilaiset osaisivat luoda tämän systeemin paljon vaikuttavammin kuin KHL:n vastaava räpellys. Tämä systeemi loisi myös hyviä tarinoita ja puheenaiheita koska asiat tapahtuvat kaukalossa eikä studiossa jossa 16 miestä istuu puvut päällä vajaan tunnin lähetyksen ajan.

  Tottakai tässä on vielä ongelmia, kuten mitä jos seura joka jää playoffien ulkopuolelle on treidenannut ykköspickinsä pois, silloin heillä ei olisi mitään syytä pelata täysillä loppuun asti, päin vastoin! Huomautan kuitenkin että tämän kaltaiset tilanteet ovat jokseenkin harvinaisia. Yksi tapa ratkaista tämä on vain tietysti seuroilla itsellään näiden vaihtokauppojen aikana asettamalla ehtoja näihin pickeihin. Esim. Jos tämä 1st rounder tulee olemaan "Toivon Cup pick" ja te putoatte kahden ensimmäisen kierroksen aikana me saamme myös 2. kierroksen varauksen 2 vuoden päästä tms. Ja jos et ole tajunnut pyytää ehtoja, noh tyhmyydestä sakotetaan. Kaikki tälläiset mahdolliset ongelmat ovat kuitenkin hyvällä ja luovalla miettimisellä ratkaistavissa.

  Mitä mieltä muut? Tuskin kovin tyhmä idea hyvin toteutettuna?
   
  LostHorizon tykkää tästä.
 23. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Lainaus:
  Tavallaan voi ajatella noinkin, mutta eikö se nyt kuitenkin ole 71,5% todennäköistä että ykköspikkiä ei tule, kahtena vuonna vaan peräkkäin. Taas verraten kolikonheittoon. Jos heitän kruunaa kolme kertaa peräkkäin, klaavan todennäköisyys on edelleen 50%, eikä 0,5*0,5*0,5=0,125 --> 88,75% todennäköisesti klaava.

  En nyt kiusallani vänkää, kunhan ajattelen ääneen että eikö tuo laskentamalli ole tavallaan se "peliriippuvaisen malli" :)
   
 24. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kun on kaksi vuotta eli kaksi tapahtumaa, missä mahdollisuus saada haluttu tulos on 18,5%. Sitten on kolme vaihtoehtoa. Joko sen saa kahdesti, sen saa kertaalleen tai sitä ei saa ollenkaan. Nyt myönteisiä tapahtumia on kaksi ekaa noista, niin se on silloin sama kuin todennäköisyys sille, ettei noista viimeinen tapahdu. Eli tuo yllä laskettu. Toki toisena vuonnakin todennäköisyys sille, että 1. picki tulee, on 18,5% ja 81,5% sille, ettei tule, mutta tuossa haluttiin selvittää todennäköisyyttä sille, ettei kummallakaan kertaa osunut, niin molemmat pitää huomioida.
   
  DTremens tykkää tästä.
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  En usko, että toimisi. Ajatuksena mielenkiintoinen toki.

  NHL:ssä pudotuspeleihin pääsy ja pudotuspelien maailma on paljon isompi juttu kuin esimerkiksi Liigassa. Samoin viime hetkellä sieltä putoaminen. Ja jos ajatellaan, että joku joukkue viimeisen kierroksen tappion jälkeen jää ulos pudotuspeleistä, niin hullua ajatella, että sen jälkeen lähtisivät pelaamaan varausvuoropudotuspelejä.
   
  Walkin tykkää tästä.