Mainos

NHL Entry Draft 2016

  • 688 163
  • 2 257
Lainetta sekä Puljujärveä molempien pelejä runsaasti nähneenä sekä tällä että viime kaudella, niin onhan Laine tämän kauden aikana selvästi ottanut Puljun kiinni kehityksessä ja mennyt reippaasti ohi. Laineesta tulee ajottain mieleen Malkin nuorena poikana Tampere Cupissa. Samanlaista laajaa kiekonkäsittelyä täydessä vauhdissa harvoin näin nuorelta näkee. Joka pelissä mitä olen tällä kaudella nähnyt niin on luonut runsaasti maalipaikkoja ja alati vaarallinen. Luistelu mennyt aivan huimasti eteenpäin viime kaudesta, enkä näe syytä kehityksen pysähtymiselle. On ja tulee olemaan todella tärkeä kaveri Tapparalle tällä kaudella. Tulevaisuuden tähti.

Puljujärvellä selvästi menossa vähän vaikeampi vaihe. Oli suorastaan loistava Lokakuun alussa Tappara-Kärpät pelissä ja sai vastuuta sekä onnistumisia. Sen jälkeen väläytteli parissa pelissä ja Jypiä vastaan komea maali läpiajosta, missä näkyi sitä loistavaa liikettä ja lähtönopeutta. Nyt on pahasti hukannut itseluottamuksensa ja muutenkin esitykset pelien sisällä ailahtelevat aivan liikaa. Sellainen tasainen suorittaminen otteista puuttuu, mitä Laineen pelissä on. Rooli ja vastuu tippunut Kärpissä alkukaudesta ja vaikea uskoa että mikkorantasmaiseen kevätkauden lentoon pääsee tällä kaudella. Selkeästi kärkiosaaminen ei ole aivan Laineen luokkaa (mailatekniikka, peliäly ja laukaus). Varmasti hyvä pelaaja Puljujärvestä tulee, mutta samanlaista tähtiainesta en näe Jessessä mitä Patrikissa.

Täällä vähän huomiota saanut nuorempi Tuulola on ollut yllättävän hyvä muutamassa liigapelissä mitä on tullut Kerhon pelejä nähtyä. Harvinainen voimahyökkääjä ja kun saa luisteluun vielä lisää vauhtia niin en ihmettelisi vaikka yltäisi NHL:ään saakka. Todennäköinen kakkoskierroksen varaus ensikesänä. Muistuttaa yllättävän paljon Miikka Salomäkeä, isommalla kropalla ja rightin kätisyydellä.

Olli Juolevista voi odottaa seuraavaa isoja minuutteja pelaavaa puolustajaa ison shown puolelle. Jatkanut kehitystään ja vallannut suuren roolin Londonissa. Paljon samaa kuin toisessa etunimikaimassaan. Hieman parempi luistimilla mitä Määttä ja kiekollisesti taitava, mutta ei vielä yhtä kokonaisvaltainen. Tästä kaverista olen Laineen ohella todella innoissani.

Sitten jos näitä pitäisi arvioida ensi kesän draftissa, niin olen todella yllättynyt mikäli Lainetta ei huudeta toisena ja parhaana suomalaisen Austonin jälkeen. Juolevin odotan menevän ennen Puljujärveä TOP10:ssa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mulla on kova luotto edelleen Puljujärveen vaikka tämä kausi menisi loppuun saakka alle odotusten. Siinä pelissä näkyy vain niin hillitön potentiaali. Siinä kun tapahtuu aikanaan se juttu että palaset loksahtaa paikoilleen niin silloin rupeaa tulemaan kovaa tulosta. Siihen voi mennä vielä useampikin vuosi aikaa ennen kuin puhkeaa kukkaan.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Mulla on kova luotto edelleen Puljujärveen vaikka tämä kausi menisi loppuun saakka alle odotusten. Siinä pelissä näkyy vain niin hillitön potentiaali. Siinä kun tapahtuu aikanaan se juttu että palaset loksahtaa paikoilleen niin silloin rupeaa tulemaan kovaa tulosta. Siihen voi mennä vielä useampikin vuosi aikaa ennen kuin puhkeaa kukkaan.

Minullakin löytyy kova luotto Puljujärveen edelleen, ja eihän Jesse ole noissa rankingeissa tippunut, vaikka vähän heikompi jakso menossa. Viime kaudella kuitenkin 16-vuotiaana Liigassa 0,5 pistettä per peli, joten kunhan pääsee tuosta slumpista pois, niin jälki voi olla tuhoisaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pulju ei vain jostain syystä ole oikein missään vaiheessa tällä kaudella päässyt kunnolla sinne pelin ytimeen. Varsinkin viimeinen kuukausi ollut melkoista pelin ulkopuolella hiihtelyä ja paljon kiekonmenetyksiä.

Mutta aina aika ajoin se näyttää sitä huikeaa luisteluvoimaansa. Ja silloin tulee aina mieleen että tuo luistelu yhdistettynä tuohon kokoon ja kun vielä tiedetään miten hyvät kädet Jessellä on niin kyllä siinä on vain kerrassaan mahtava aihio. Kuin tehty kapeisiin kaukaloihin.

En näe että tulee käymään mitään Armioita. Jesse on luonteeltaan ihan eri tyyppinen. Armiahan pitkälti on tainnut itse olla oman NHL-uransa tiellä.
 

Nick Neim

Jäsen
Ehkä osittain Barkovinkin robottimaisen pelaamisen perusteella täällä ollaan joidenkin toimesta "liiankin" huolissaan 17-vuotiaan, ensi kesänä varattavan teinin tasaisuudesta. Barkov oli ihan maailman mittakaavassa käsittämättömän kypsä ja tasainen ikäisekseen jo nuorena poikana, mutta pääsääntöisesti tuon ikäisille tulee huonompiakin jaksoja, ja se periaatteessa kuuluu jopa asiaan. Esimerkiksi onnistuneet kisat Puljulle ja parit onnistumiset Liigassa, niin peli saattaa alkaa näyttää toivotulta. Ne on välillä pienistä asioista kiinni, eikä tuon ikäisiltä (kaikilta huipuiltakaan) voi realistisesti odottaa tasaista suorittamista viikosta toiseen.

Esimerkiksi Puljujärven kohdalla draftiennakoissa tämä "slumppi" ei ole tainnut vaikuttaa numeroon millään tavalla.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
"Sanat, jotka Kari Runk vei suustani..."

Esimerkiksi Puljujärven kohdalla draftiennakoissa tämä "slumppi" ei ole tainnut vaikuttaa numeroon millään tavalla.

Näinhän se menee. Pienet asiat vaikuttavat enemmän kuin uskoisikaan. Myös pitää muistaa, että NHL-seurat draftaavat pelaajia joiden he odottavat potentiaalin saavuttaessaan olevan kypsiä ja tuottavia NHL-pelaajia. Mieluummin minä draftaisin suuren potentiaalin Puljun joka pelaa hieman odotettua huonompaa kautta Liigassa kuin kaverin, joka tekee nyt parempaa jälkeä liigassa mutta hänessä ei ole mitään merkkejä siitä että olisi enää suurempaa potentiaalia.

Selvennykseksi, että en tarkoittanut tällä kaveria Patrik Lainetta jota olen aina pitänyt Puljujärveä parempana, vaan mielikuvituspelaajaa jonka tarkoitus oli olla draft-eligible Liiga-pelaaja.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Huomioitavaa on myös. että Pulju pelaa miesten kanssa. Jos verrataan näihin OHL'ssä isoja tehoja tekeviin poikiin, niin heidän kohdallaan vastaavanlaisella slumpilla olisi isompi merkitys varausnumeroita ennakoitaessa. Pulju pelaa miesten kanssa, joten se vaatii joka ilta ylisuorittamista, jotta olisi näkyvillä ja tehoilla. Tietenkään slump ei saa tyydyttää ja olla mikään tekosyy olla piilossa, mutta edelleen 17-vuotias miesten kanssa Suomen tasoisen lätkämaan pääsarjassa. Iso juttu, että edes pelaa pääosin illasta toiseen - vielä kärkijoukkueessa. Välillä kun väläyttelee mihin pystyy, se riittää varsin hyvin.
 
Mielestäni Puljujärvellä on hieman samoja ongelmia kuin vaikka Kapasella ja Armialla suomilupauksista. Koitetaan liikaa liian vaikeita suorituksia, ja lopulta peli menee hieman yksinään puskemiseksi tai välillä neppailuksi. Joko koitetaan harhauttaa kahta pelaajaa kerralla, tai sitten koitetaan syöttää takatolpalle, josta kaveri voi sitten laittaa tyhjään maaliin.. Sitten taas Barkov ja Rantanen suomijunnuista osaavat tehdä kiekollisesti helppoja peliäedistäviä ratkaisuja.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Omaan silmään puljulla on paljon sitä, että tekee hyökkäyssuuntaan paljon samoja asioita mikä on toiminut junnupeleissä eli kikkailee ja haastaa pari kolme vastustajaa maalipaikalle päästäkseen. Noh, liigassa ei ihan yhtä helposti päästä miehistä ohi, jolloin tuo on näkynyt usein kiekonmenetyksinä sekä hienoisesti turhautumisenakin. Ripaus enemmän suoraviivaisuutta ja tuo asia korjaantuu kyllä ajan kanssa.

Puljujärven peluutuksessa on tapahtunut muutosta kauden edetessä, nimittäin peliaika yv:llä on laskenut jo lähes nolliin (ihan aiheestakin). Alkukaudella puljulle pelattiin paljon one-timer paikkoja (aluksi neliön keskelle ja lopuksi oikeaan laitaan maalista katsottuna), vaikka ei hän oikein osaa ampua one timeria vieläkään. Siispä varsin moni näistä puljulle pelatuista paikoista meni täysin hukkaan. Seuraava vaihe oli ehkä vielä käsittämättömämpi eli puljusta koitettiin tehdä (tai pulju itse päätti ruveta) playmakeria yv:lle. No eihän siitä tullut mitään, kun mies pääosin seisoi maalin oikealla puolella lähes paikoillaan ja etsi pitkään syöttölinjoja. Monesti sitä seitsemän jätkän läpi menevää syöttölinjaa ei löytynyt ja pulju päätyi usein varsin heppoisiin laukaisuyrityksiin paikoiltansa pienestä kulmasta. Yllättäen nämäkin yv:t meni aika pitkälti hukkaan. Noh, nämä ensimmäinenhän korjaantuu sillä, että mies pistetään ampumaan one timereita niin kauan, että ne kiekot rupeaa löytymään muualtakin kuin plekseistä tai jääliruina. Jälkimmäinen puolestaan sillä, että puljulle kerrotaan ettei jokaisen syötön yv:llä tartte olla neliön läpi vaan riittää, että kiekko kiertää mieheltä toiselle ja mielellään nopeasti. Eli ainakin yv:llä miehellä on vielä melkoisesti potentiaalia parantaa kauden edetessä.

On muuten Jesse ruvennut hyödyntään isoa kroppaansa paremmin kulmaväännöissä verrattuna alkukauteen. On jäänyt sellainen turha neiteily ja varominen pois. Ei ne aikuiset niin pelottavia oo, että pitikään jäähä sinne kahen metrin päähän muka karvaamaan ja vähän huitomaan mailalla. Nyt näkyy jo selvästi sitä, että Jesse painaa kulmatilanteissa iholle ja vääntää siitä sen kiekon itelleen.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Itse olen kyllä pro Patrik Laine junassa kun nyt näin livenä hyvin SaiPaa vastaan. Puljujärveäkin olen nähnyt ja enemmän vaan Laine teki vaikutuksen. Ennen tätä kautta nimestä Patrik Laine tuli mielee joku kotiinlähettäminen jostain kisoista vissii reilu vuos sitte. Iso, kova ja tarkka veto. Henkisestä puolesta en tiiä, mutta taitoa löytyy. Hankala kuvitella ettei menis ihan kärjessä, sanotaan top-4. Barkovista oli nii paljo juttua jo aikasemmin ettei sillon Liigassa varausvuonna ollu mikää yllätys.
 

Apheu

Jäsen
Ajattelin tässä nyt ennen U20-kisoja iskeä pöytään omat arviot ja mielipiteet pelaajista. Voi sitten katsoa, miten muuttuu kisojen aikana. Pistän tähän nyt tälläisen TOP-25 listauksen ja jokaisesta pelaajasta vähän omia kommentteja. Nämä eivät niinkään ole ennakoita siitä, missä kohtaa uskon varauksen tulevan, vaan missä kohtaa itse pidän pelaajaa rankingeissani.

1. Auston Matthews C, 188cm

Valmis paketti, jolta ei heikkouksia löydy. Nopea, taitava, erinomainen pelintekijä ja viimeistelijä. Vaikea nähdä, ettei menisi ensimmäisenä. Lienee tuleva franchise-sentteri, jollaista ei nykypäivänä oikein saa kuin varaamalla.

2. Patrik Laine W, 194cm

Harvinainen kombinaatio. Isokokoinen, erittäin hyvä laukaus ja maalivainu. Luistelu kehittynyt ja on nyt hyvällä tasolla. Raakaa potentiaalia on ihan valtavasti. Yllätyn suuresti, mikäli Lainetta ei varata toisena, ellei sitten U20-kisat ja loppukausi mene täysin penkin alle.

3. Michael McLeod C, 189cm

Isokokoinen sentteri on ollut koko kauden ajan nousussa erilaisissa rankingeissa. OHL:ssä pistesaldo on 35 peliin 42 pinnaa ja on huomattava parannus viime kauteen (63 peliä 29 pistettä). McLeod on myös kokoonsa nähden erinomainen luistelija. ”Pure skill” –level ei ole kuitenkaan ihan kärkipäästä, mutta vauhdikkaasti pelaava sentteri, jolla hyvä laukaus, vaistot ja kuitenkin ihan hyvät kädetkin on haluttua tavaraa jokaiseen joukkueeseen. McLeodista tulee hieman mieleen Jeff Carter.

4. Jesse Puljujärvi W, 190cm

Puljujärven kausi on ollut pettymys. Tilanne on siinä mielessä ikävä, että mikäli keväällä parannusta ei tule (ja muut draftattavat parantavat entisestään), tulee oikealta ja vasemmalta pelaajia ohi ja Jesse tippuu auttamatta. Vahva kevätkausi nostaisi Puljujärven osakkeita, mutta nykyinen taso ei riitä edes tähän sijoitukseen, vaan auttamatta tulee tippumaan, jos U20-kisat ja kevätkausi jatkuu yhtä hankalissa merkeissä, mitä syksy on ollut. Puljujärven paketti on vahva, mutta en näe ihan sitä supertähtipotentiaalia, mitä Laineella näkisin olevan. Hyvä puolustamaan ja yleisesti järkevä pelaaja, mutta ei tarpeeksi kova offensiivinen dynamo, jotta pystyisi murtautumaan TOP-3 varaukseen.

5. Matthew Tkachuk W, 185cm

Aivan Puljujärven kannassa omissa papereissani, ja tällä tahdilla menee pian ohikin. U20-kisat kertovat paljon, sillä OHL:n ja Liigan tasoeroa on vaikea verrata. Tkachukin pistemäärä on kova, mutta tehnyt ”vain” 14 maalia 29 matsiin (45 syöttöä päälle). Pelannut Londonin kärkiketjussa Marnerin ja Dvorakin kanssa, jolloin parhaimmillaan syöttökuviot ovat hivelleet silmiä. Tällaiseen peliin ei NHL:ssä ole kuitenkaan mahdollisuuksia, ja vähän itseäni arveluttaa, hämäävätkö nuo pisteet hieman liikaa. Tkachuk on kova laituriprospekti, jolla on erinomaiset offensiiviset osaamiset. OHL:ssä on ollut tilaa odotella ja kierrätellä kiekkoa Marnerin ja Dvorakin kanssa mielinmäärin. NHL:ssä tällainen pelityyli ei toimi yhtähyvin. Fyysinen peli luonnistuu, mutta puolustuspelissä tekemistä. Erinomainen prospekti joka tapauksessa ja varma NHL-pelaaja. Tosiaan jos samaa rataa jatketaan, menee kyllä Puljujärven ohi omissa silmissäni.

6. Jakob Chychrun D, 188cm

Potentiaalia löytyy ja kaikki osaaminen on kohdillaan, mutta pistemäärä OHL:ssa ollut hieman pettymys. Kova puolustajalupaus, josta saattaa kehittyä vaikka ja mitä, mutta ei ole mikään varma tapaus. Hieman arveluttaa tuo, että selvää kehittymistä vuoden aikana ei ole tapahtunut. Omasta mielestäni Jones, Ekblad, Hanifin, Chychrun -nelikon ennalta heikoin ja Ekbladia lukuunottamatta sekä Jones että Hanifin tippuivat hyökkääjien taakse. Chychrunissa on kuitenkin erinomainen ”lohdutuspalkinto” jälleen tarjolla, sillä kaikki mahdollisuudet ovat nousta NHL:n kärkipuolustajiin. Hyökkäyspelaaminen ei ole ihan tarvittavalla tasolla, jotta olisi papereissani korkeammalla.

7. Kieffer Bellows, C/W, 185cm

Vahvassa nousussa viimeaikoina ollut sentterilaituri, jolla on erinomainen laukaus ja tehnyt kosolti maaleja USDP:ssä. Vahva haastamaan, powerforwardtyyppiä, joka tosiaan osaa maalata. 27 peliin 24 maalia ja 16 syöttöä. Vertailuna samassa sarjassa vedellyt Dylan Larkin, joka teki aikoinaan 60 peliin 31 maalia ja 25 syöttöä. Bellows siis huimasti kovemmassa maali- ja pistetahdissa, mitä Larkin oli varausvuotenaan. Omilla listoillani Larkin oli 2014 –draftissa kymmenen parhaan joukossa (varattiin lopulta viidentenätoista). Mielestäni näitä USDP-prospekteja on hieman aliarvostettu, samoin kuin Euroopassa pelaavia. OHL:stä mennään hieman korkeammalla varausvuorolla, mitä oikeasti oikeuttaisi.

8. Mikhail Sergachyov D, 189cm

Vahva kahdensuunnan puolustaja, jolla ei selkeitä heikkouksia löydy. Talenttia on, mutta vähän on vielä vaiheessa. Jotenkin hankala arvioitava, eikä Sergachyovia nähdä U20-kaukaloissakaan. Hyvät kädet, hyvä pelisilmä, tehnyt OHL:ssä paljon maaleja verrattuna syöttöihin (9 maalia 12 syöttöä). Helponnäköisesti liitää jäällä, ei tosin ole varsinaisesti nopeimpia pelaajia. Nousee välillä hyvin hyökkäyksiin. Voisi jollain tavalla nähdä Roman Josia parhaimmillaan Sergachyovin pelissä. Jos Juolevi on ns. varma NHL.n kakkosparin pakki, Sergachyovissa on Juolevia enemmän potentiaalia olla se joukkueen johtava ykköspakki, mutta toisaalta taas ei ole läheskään yhtä varmaa, että Sergachyov kehittyy edes tuohon kakkosparin rooliin.

9. Pierre-Luc Dubois C/W, 191cm

Jälleen isokokoinen hyökkääjä. Duboisilla ei ole isoja heikkouksia, vaan on mielestäni aika monipuolinen paketti. Hyvää kehitystä QMJHL:ssa, mutta yksinkertaisesti skill-level ja yleinen taitotaso ei vain ole tarpeeksi riittävä ihan kärkivaraukseksi. Ihan ok –luistelija, mutta ei ole mikään vahvuus. Joka tapauksessa luultavasti tulee olemaan hyvä palanen tulevaa seuraansa. Pelaa vähän Jamie Benn / Gabriel Landeskog –tyylillä. Eli kaikessa hyvä, puolustuspelissä tavallista laituria parempi. Yksi nuorimmista varattavista.

10. Olli Juolevi, D, 188cm

Mikäli jokin seura kaipaa varmaa, huolellista ja rauhallista puolustajaa, joka voi pelata jatkuvasti hyvällä tasolla isoilla minuuteilla, Juolevi on hyvä valinta. Vähän Määttää Juolevissa, eli en näe sellaista ihan tähtipotentiaalia, mutta sitten taas toisaalta lähes varma ykköskakkosparin puolustaja muutaman vuoden sisällä. Eli Juolevin draftaamisessa ei ole isoa riskiä, mutta toisaalta taas rahkeet tuskin riittävät franchisepakin rooliin.

11. Alexander Nylander W, 183cm

Pienehkö taidokas ruotsalainen. OHL:ssa hyvää jälkeä. Todella samantyylinen pelaaja veljensä Williamin kanssa. Ainoita eroja lienee se, että William oli ja on hieman Alexanderia parempi luistelija. Eikä Alex ole huono luistelija kuitenkaan ollenkaan. Saa nähdä, vaikuttavatko Williamin hyvät otteet Alexanderin numeroon positiivisesti. Omasta mielestäni kuitenkin sen hieman Williamia heikompi prospekti, joka laskee draftsijoitusta muutaman pykälän.

12. Julien Gauthier W, 193cm

Gauthier on ollut myös nousukiidossa lähiaikoina. Todella hyvä luistelija, iso, erittäin hyvä viimeistelijä. OHL:ssä 30 pelissä 29 maalia, 8 syöttöä. Hockey IQ ja yleinen pelisilmä ei mitään priimaa, mutta pelkkä luistelu+laukaus+koko on aika kova kombinaatio. Riskiä on, että on vähän armiamainen, että ei vain riitä pelitaidot NHL:ään, mutta toisaalta taas Gauthierissä voi piillä kovakin sniper. On vähän yksipuolinen pelaaja, mutta on kehittynyt lupaavasti viimeisen vuoden aikana monellakin osa-alueella.

13. Clayton Keller C, 178 cm

Mielenkiintoinen USDP:ssa vahvaa kautta pelaava pienehkö sentteri, jonka taitotaso on korkea. Jotain Parisen ja Mitchell Marnerin sekoitusta voisi sanoa löytyvän hänestä. Vähän on Keller kulkenut ehkä under the radar. Koko tiputtanee hieman, vaikka taitotaso ja pelikäsitys onkin korkea.

14. Dante Fabbro D, 185cm

Pelaa BCHL:ssä, jossa puolustajana takonut kovat tehot (24 peliä, 7+31=38). Potentiaali on todella korkea, mutta riskit on isot. Esimerkiksi Justin Schultz teki samaisessa liigassa samanikäisenä ”vain” piste per peli. Voisi siis sanoa, että Fabrossa on sitä hyökkäyspotentiaalia ihan valtavasti. High risk – high reward. Monien papereissa on ollut suurta vaihtelua Fabbron kohdalla. Joillakin top kympissä, joillakin yli kahdenkymmenen. Ykköskierroksella mennee kuitenkin.

15. Tyson Jost C/W, 180cm

Myöskin BCHL:ssa kovaa jälkeä tehnyt pienehkö hyökkääjä. Liiga ei vain ole kovin varma mittari mihinkään. Vähän on riskivalinta, mutta onhan hänessä potentiaalia. Joukkueensa kapteeni. Omaa erinomaiset hyökkäysvaistot. Matka on kuitenkin pitkähkö, mutta saattaa olla odottamisen arvoinen.
 

Apheu

Jäsen
... Ja jatkuu ...

16. Jake Bean D, 185cm


Pienessä nousussa ollut syksyn mittaan. WHL:ssa pakiksi mukavia tehoja, 35 peliin 13 maalia ja 32 pistettä yhteensä. Ongelmia puolustuspäässä, ei ole fyysinen eikä vain ole kovin kummoinen puolustamaan. Oli ollut vähän heikko takaperin luistelussa, joka oli tuottanut ongelmia viime kaudelle, mutta parantanut sitä tälle kaudelle. Loistava syöttelijä, ylivoimapelaaja ja tuo kiekkoa hienosti hyökkäysalueelle. Parantaa pitää niin fyysisessä pelissä ja yleisesti puolustusalueen toiminnassa. Lienee pitkähkö projekti, mutta ainekset ovat olemassa.

17. Charlie McAvoy D, 183cm

Hyvän peliälyn omaava puolustaja. Kuljettaa kiekkoa hyvin ja on hyvä luistelija. Ei kummoisia heikkouksia ja tämäkin pelaaja on listattu hyvin eri sijoituksille ennakoissa (parhaimmillaan #6). Pidemmän luokan projekti, vaikea ennakoida sen enempää.

18. Max Jones W, 188cm

Iso, vahva voimahyökkääjä. Tämän vuoden ”Lawson Crouse / Milan Lucic”. Knightsin kovassa tiimissä piste per peli. Hyvä luistelija, menee ahnaasti väleihin. Kädet eivät ole erikoiset, mutta veto on hyvä. Luciciin verrattaessa Jones on parempi luistelija ja laukoja, mutta peliäly on huonompi ja se on yleiselläkin tasolla aika heikko. Toisaalta voisi kuvitella, että Jonesista tuolla intensiteetillä, koolla ja laukauksella vähintään alempiin kenttiin kehittyy kelvollinen pelaaja. Ylempiin en usko, että tuo hockey IQ riittää millään. Ehkä ei riitä edes alempiin, kun vastaan asettuukin samankokoisia kavereita järjestään. Marnerin vierellä tehoja syntyi, vähemmän yllättäen.

19. Logan Brown C, 198cm

Järkyttävän kokoinen sentteri, jolla kuitenkin peliälyä ja käsiä jonkun verran löytyy. Kokoisekseen loistava luistelemaan. Mielenkiintoinen nimi, jolla on kyllä kova potentiaali, sillä jos pääsee aivan huipulleen ja on tuon kokoinen, niin on kyllä pelottava yhdistelmä sentterinä. Toisaalta taas ongelma voi olla se, että pärjää hyvin tuon kokoisena junioreita vastaan, mutta miehissä sitten ei vaan pelitaidot riitäkään. Jakanut myös pelipiteitä monissa rankingeissa. Parhaimmillaan ollut siinä ihan top vitosen ulkopuolella ja monissa kuitenkin ihan ykköskierroksen loppupäässä.

20. Sam Steel C, 180cm

Järkevä pelaaja, joka pystyy pelaamaan jokaisella osa-alueella kelvollisesti. Ongelma on vähän siinä, että on kelvollinen kaikessa. Ei oikein mikään osa-alue häikäise. Pienehkö ja sentterinä vahvuuksia pitäisi olla enemmän, jotta nousisi rankingeissa korkeammalle. WHL:ssä nyt piste per peli, mutta se ei ole paljoa kehitystä viime kaudesta (61 peliä 54 pistettä). Enemmän kehitystä olisi toivonut. On kuitenkin hyvä liideri ja pelaa kypsästi. Projektina ihan hyvä, mutta ei oikein häikäise itseäni.

21. Luke Kunin C, 183cm

NCAA:ssa pelaava sentteri, jolla on erinomainen laukaus. Ei kuitenkaan mikään erikoisen lupaava, eikä ole missään sarjassa dominoinut tai ollut järjestään tehokas. Potentiaalia löytyy, mutta ei vain yhtä paljon, kuin näistä muista USDP:ssä pelanneista tämän draftin hyökkääjistä, Bellowsista ja Kelleristä. Vahvuus on maalinteko ja on ensisijaisesti tehnyt maaleja enemmän kuin syöttöjä.

22. Tyler Benson W, 182cm

Benson tuntui pitkään roikkuvan tämän draftin kärkinimissäkin, mutta on tippunut oikeastaan kokoajan rankingeissa, mikä ei ole hyvä merkki. Ongelmia ollut vähän kaikessa, periaatteessa se skill level on korkea, mutta mitään ei tapahdu. Tykkää syöttää ensimmäiseksi, vaikka omaakin ihan hyvä laukauksen. Parantanut nyt ihan viimeaikoina peliään, ja saattaa jopa vielä kääntää draftranking laskunsa viime hetkillä nousuun. Benson pelaa heikossa Vancouver Giantsissa, jossa pisteiden teko on tietysti haastavampaa. Mielenkiintoista nähdä, miten loppukausi sujuu.

23. Chad Krys D, 180cm

Pieni yhdysvaltalaispuolustaja. Puolustuspeli vaatii parantamista, kiekollinen peli sujuu hyvään malliin. Potentiaali on erittäin kova, erityisesti hyökkäyspäähän, mutta on myös kokonaisvaltaisesti järkevä pelaaja, joka liikuttaa kiekkoa hyvin. Pienehkö koko ja kuitenkaan ei ole mitään ihan hirmutehoja onnistunut tekemään pudottaa Krysin sijoitusta. Voi kuitenkin tulevaisuudessa hyvin olla joku ”Torey Krug”.

24. Alex DeBrincat C/W, 171cm

Taitotaso on huippua ja kädet ovat aivan käsittämättömän hyvät. Koko on kuitenkin valitettava ongelma. Lisäksi toinen ongelma on se, että DeBrincat ei ole kummoinenkaan luistelija. Cammalleri –tyylinen, loistava laukaus, mutta myös muu hyökkäyspelaaminen aivan eliittiä sarjassaan. Täytyisi parantaa luisteluaan ja yleistä kovuutta, jotta voisi pelata gaudreaumaisesti kärkikentissä NHL:ssä. Alempien kenttien pelimiehestä ei ole kyse, ja on suuri vaara, että sitä kärkikentän pelaajaa DeBrincatista ei vain koskaan kehity - ainakaan sentteriksi.

25. Kale Clague D, 183cm

Rauhallinen puolustaja, jolla ei juuri heikkouksia löydy. Povattiin ennen kauden alkua korkeammallekin, mutta ollut heikohko kausi. Pisteiden valossa huonoa suorittamista. Tullut alas listoilla aika kovastikin. Toivottavasti saa käännettyä kevätkauden positiivisemmaksi, muuten lipsahtaa kyllä ulos ykköskierrokselta. Claguessa ei kuitenkaan mielestäni ole mitään sellaista spesiaalia potentiaalia, että kannattaisi riskillä ottaakin. Esimerkiksi Sean Day on tällainen pelaaja tuolla luistelullaan ja koollaan, että joku poimii riskilläkin hänet korkeammalla kuin periaatteessa pitäisi.

Top-6:n jälkeen on todella hankala pistää pelaajia järjestykseen. Erityisesti sijat 8-12 voisivat olla käytännössä miten tahansa, erot ovat todella pieniä. Mielenkiinnolla tästä sitten junnukisoja seuraamaan, jonka jälkeen täytyy päivitellä tänne uudestaan listaus.
 
Mää mistään mitää tiedä, mutta kattelin nyt vaan huvikseen vähä tilastoja ton Puljujärven pistetehtailun myötä ja kattelin että Jessehän on nyt tehnyt 15 pinnaa 5:een peliin. Viime vuonna "kovinikinämissään" Connor MacDavid teki 7:ään peliin 4 pinnaa. Häntä edeltävä "kovinikimämissään" Sidney Crosby 11 vuotta sitten 9 pinnaa.

Eli jos Jesse olisi kanukki niin olisiko hän "the next one"? Ja kuinka paljon pisteitä sen pitäisi näissä kisoissa tehdä, että olisi 1st overall? :D
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ja kuinka paljon pisteitä sen pitäisi näissä kisoissa tehdä, että olisi 1st overall? :D

Paljon, koska ei ole sentteri sekä on pelannut huomattavasti heikomman syksyn kuin tuleva 1st overall Auston Matthews, joka on ollut kahta ensimmäistä U20-kisojen erää lukuunottamatta kisojen paras sentteri. Kaikki kunnia Aholle ja hänen tekemisilleen, mutta Matthews on ollut erinomaisesta seuraava.

Joku nyt varmaan vetää argumenteiksi ne, ettei Matthews ole tehoillut kovia maita vastaan juuri ollenkaan, mutta pelit nähneet voivat tukea väitettäni siitä, että on kaveri kyllä edellä sekä Lainetta että Puljujärveä. Tähän tietysti vaikuttaa runsaasti se lähes yhdeksän kuukauden ikäero.
 
Mää mistään mitää tiedä, mutta kattelin nyt vaan huvikseen vähä tilastoja ton Puljujärven pistetehtailun myötä ja kattelin että Jessehän on nyt tehnyt 15 pinnaa 5:een peliin. Viime vuonna "kovinikinämissään" Connor MacDavid teki 7:ään peliin 4 pinnaa. Häntä edeltävä "kovinikimämissään" Sidney Crosby 11 vuotta sitten 9 pinnaa.

Eli jos Jesse olisi kanukki niin olisiko hän "the next one"?

Oletko seurannut Connor McDavidin otteita jostain muualtakin kuin U20-kisojen pistepörssistä? Kannattaa katsoa keväämmällä muutama Oilersin ottelu, niin ei tarvinne sen jälkeen kysellä, onko Puljujärvi saman luokan talentti. Ei ole likimainkaan.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Jos esimerkiksi Buffalo varaa ensimmäisenä niin luulen, että Buffalo varaa Puljujärven tai Laineen, koska heillä ei ole tarvetta kärkisentterille, koska siellä on jo Eichel ja O'Reilly. Kun taas mahdollinen kärkiketjujen laiturin Buffalo tarvitsee. Laineessa ja Puljujärvessä on ainesta siihen. Matthewsin varaa sellainen seura, joka tarvitsee kärkisentterin.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Pointti nyt taisi olla, että jos Puljujärvi olisi kansalaisuudeltaan kanadalainen ja esiintyisi tuolla tavalla, niin ensi kesän ykkösvarauksesta ei lienisi epäselvyyttä?
Pelkästään näiden kisojen perusteella Pulju saattaisi olle 1st overall, mutta tänäkin talvena pelataan myös näitä sarjoja, ja vain siellä näkee kaverien ns. rutiinitason ja pitkän tähtäimen edistymisen. Pulju ja Laine ovat pelanneet Liigassa ihan hyvin, mutta kumpikaan ei kuitenkaan mikään johtava pelaaja ole vielä. Mutta Matthews on tehnyt NLA:ssa, eli myös miesten liigassa, yli pinnan per peli. Liigojen tasoeroista voi toki keskustella, mutta Liigassa 20-30 pinnan mies ei ole Sveitsissä automaattisesti tähtipelaaja.

Eli Suomi-lasitkin päässä pitää tunnustaa, että Matthews on ollut tällä kaudella sarjajoukkueessa vakuuttavampi kuin Laine ja Pulju. Toki kevät voi tämänkin vielä muuttaa.

En kiistä etteikö Matthews saisi pohjois-Amerikkalaisuudestan etua varaustilaisuudessa. Mutta kyllä Laineen ja Puljujärven pitää painaa pinna/peli-tahtia kevät seurajoukkueessa, jotta voivat realistisesti Matthewsin haastaa.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos esimerkiksi Buffalo varaa ensimmäisenä niin luulen, että Buffalo varaa Puljujärven tai Laineen, koska heillä ei ole tarvetta kärkisentterille, koska siellä on jo Eichel ja O'Reilly. Kun taas mahdollinen kärkiketjujen laiturin Buffalo tarvitsee. Laineessa ja Puljujärvessä on ainesta siihen. Matthewsin varaa sellainen seura, joka tarvitsee kärkisentterin.

Aika vahvasti epäilen, että Matthews huudetaan sieltä ekana, oli varaava seura ihan mikä tahansa. Matthews on vain niin kova talentti, että ei tuommoista ohiteta sen takia jos seurasta löytyy jo hyviä senttereitä. Pulju ja Laine ovat vetäneet mahtavat kisat, mutta kyllä tuo Matthews on myös vakuuttanut, se kaikki tekeminen on aivan älyttömän korkealla tasolla tällä jenkkisentterillä. Ja se pitää tähän vielä sanoa, että Laine ja Puljujärvi ovat olleet kyllä kotoisessa liigassa melko vaisuja siihen hypeen nähden mitä näistä kavereista on kohistu, varsinkin jälkimmäisenä mainittu. Kuten yllä tomageeni jo kertookin, on Matthews suoriutunut yli PPG tasolla NLA:ssa. Ja kyseessä ei ole pelkästään pisteitä tekevä kaveri vaan ihan laadukkaaseen peliin kykenevä kahden suunnan sentteri. Odotan tältä kaverilta NHL:ssä paljon kun ensi kaudella mies siellä tulee pelaamaan! Ja odotan myös Puljulta ja Laineelta.
 

Sakkem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres & Tappara
Jos esimerkiksi Buffalo varaa ensimmäisenä niin luulen, että Buffalo varaa Puljujärven tai Laineen, koska heillä ei ole tarvetta kärkisentterille, koska siellä on jo Eichel ja O'Reilly. Kun taas mahdollinen kärkiketjujen laiturin Buffalo tarvitsee. Laineessa ja Puljujärvessä on ainesta siihen. Matthewsin varaa sellainen seura, joka tarvitsee kärkisentterin.
Jos Buffalolla olisi ykköspick ja haluaisi Laineen tai Puljun ennen Mathewsia, niin Buffalon kannattaisi ehdottomasti treidata ykköspick pari pickkiä alemmas jolloin saisi Laineen/Puljun lisäksi myös pickkejä/prospecteja/valmiita pelaajia kaupanpäälle. Itse ottaisin silti mieluummin Mathewsin ennen Lainetta tai Puljua. Tuon tason prospecteilta ei ole mikään ongelma siirtyä keskeltä laidalle.
Vielä suurempi tarve Buffalolla on mielestäni leftin pakille kun laiturille. Itse toivonkin että Buffalo saa draftattua joko Juolevin tai Chychrunin Riston pakkipariksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pelkästään näiden kisojen perusteella Pulju saattaisi olle 1st overall, mutta tänäkin talvena pelataan myös näitä sarjoja, ja vain siellä näkee kaverien ns. rutiinitason ja pitkän tähtäimen edistymisen. Pulju ja Laine ovat pelanneet Liigassa ihan hyvin, mutta kumpikaan ei kuitenkaan mikään johtava pelaaja ole vielä. Mutta Matthews on tehnyt NLA:ssa, eli myös miesten liigassa, yli pinnan per peli. Liigojen tasoeroista voi toki keskustella, mutta Liigassa 20-30 pinnan mies ei ole Sveitsissä automaattisesti tähtipelaaja.

Laine on kyllä ollut Tapparassa ajoittain johtava pelaaja. Muttei pysty mihinkään jokailtaiseen rutiiniin. Loukkaantuminen myös verotti tasoa.

Väitän kyllä että Patrikin potentiaali on Jesseä korkeammalla. Vitun hienoja miehiä molemmat. Maajoukkueen tulevaisuuden tuhonyrkin palaset, kun Sasha astuu vielä keskelle. Voi morjens mikä LEGION OF DOOM siitä saadaan.

Matthews menee molempien edellä, koska samantasoinen sentteri (vs. laituri) on kokonaisvaltaisesti arvokkaampi ylipäätään jääkiekossa.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat: HIFK ja Kiekko-Espoo
Meidän pitäisi olla onnellisia siitä, että ens kesällä meillä on draftissa luultavasti 3 ukkoa top 10:ssä, joka on jo todella harvinaista ja jos kevät menee hyvin, niin meillä voi olla 2 ja 3 varaus heti Matthewsin jälkeen - harvinaista herkkua suomalaisille. :)
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meidän pitäisi olla onnellisia siitä, että ens kesällä meillä on draftissa luultavasti 3 ukkoa top 10:ssä, joka on jo todella harvinaista ja jos kevät menee hyvin, niin meillä voi olla 2 ja 3 varaus heti Matthewsin jälkeen - harvinaista herkkua suomalaisille. :)

Ei vain todella harvinaista, vaan se olisi ensimmäinen kerta. Kolme kertaa on varattu kaksi suomalaista top10:ssä, mutta kolmea ei vielä koskaan. Nuo kerrat koettiin vuosina 2001 (Mikko Koivu 6 ja Tuomo Ruutu 9), 2002 (Kari Lehtonen 2 ja Joni Pitkänen 4) sekä 2013 (Aleksandr Barkov 2 ja Rasmus Ristolainen 8).

Kaikkien aikojen hurjin ykköskierros oli tuo vuosi 2002, kun Lehtosen ja Pitkäsen lisäksi ykköskiepillä varattiin Jesse Niinimäki, Sean Bergenheim ja Hannu Toivonen. Joten tuota ennätystä ei tänä vuonna kyllä rikota. Samana vuonna varattiin myös eniten suomalaispelaajia yhdessä ja samassa varaustilaisuudessa, 26.

Mutta kolme pelaajia top 10:ssa taitaa tänä vuonna ensi kertaa tapahtua. Ja toivottavasti joskus vielä se ihan koko draftin ykkösvarauskin Suomeen tulisi. Tuskin kuitenkaan tänä vuonna, koska Matthews.

Edit. Markus Niemeläinenkin muuten mahtui ISS Hockeyn joulukuun listalla ykköskiepille, sijalle 26. Harmi, ettei mahtunut Jalosen MM-joukkueeseen. Mutta kenties pieni mahdollisuus jopa neljään suomalaiseen ykköskierroksen varaukseen. ISS Hockey - International Scouting Services
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Ei saatana voi olla totta että suomifanit tulee tämänkin ketjun tuhoamaan noilla Puljujärvi 1st. overall jutuilla!

Puljujärvi voi tehdä enemmän tehopisteitä yhdessä turnauksessa kuin Matthews, Eichel tai McDavid, mutta jokainen joka ymmärtää jääkiekosta vähänkään näkee yhden ottelun perusteella että Puljusesta ei voi koskaan tulla lähellekään yhtä hyvää pelaajaa kuin edellä mainitusta kolmikosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös